QUOTE(mamuke68 @ 2010 01 05, 15:11)
Šiandien pagaminau Tinginį pigesnį - vietoj kond.pieno pyliau paprastą pieną. Skonis niekuo nesiskiria, tik pigiau gaunasi 
o ar sustingo taip kaip įprastas?
Aha..ir man įdomu kaip tas Jūsų tinginys su pienu
Nesu dariusi tinginio su paprastu pienu, visada tik su kondensuotu, bet man atrodo, kad su paprastu pienu jis gautusi ne tik kad maziau saldus, bet ir daug minkstesnis...
QUOTE(eglegle @ 2009 11 07, 16:56) Laba, mačiau čia kelis receptus be sviesto, tik su grietine. Ar tikrai išeina toks tinginys? Ar sustingsta? As dariau pagal Gabytes recepta su siokiais tokiais pakeitimais, viskas labai gerai sustingo ir gavosi laaaabai skanus Neturejau saldzios kakavos, tai dejau 3in1 kavos, daug riesutu, razinu ir brendzio sliukstelejau
Šįkart dariau vėl kaip pagal Cypsuiuko receptą, ber šįkart kažkodėl blogai sustingo..
Dariau prieš kelias dienas tinginį, gavosi totalus š... Nežinau ar sausainiai per minkšti ( ir neskanūs buvo), ar per ilgai pražioplinau kond.pieną puode
Papildyta: QUOTE(Apia @ 2010 01 06, 14:43) Oho, su kava, įdomus skonis turėtų būti
Merginos, o į šaldytuvą dėjot?
Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus. Net jei ir drėgni sausainiai, turėjo sustingti, aišku, ne į kietą plytą. bet ir bus toks labai minkštas, jei sausainių daugiau dėt, tai bus kietesnis. O kondensuotą pražioplint, tai iš vis nesuprantu...
o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu?
QUOTE(Elentari @ 2010 01 06, 22:53) Merginos, o į šaldytuvą dėjot? Gal per mažai sausainių? Tokį labai minkštą tik šaldytuve ir laikyt, nes šilumoje tuoj ir pasidaro per minkštas ir lipnus. Sausainių buvo normaliai, tas tinginys gavosi kietas, gražus ir t.t., bet valgant jis lipnus, man neskanus, nors kitiem patiko. Sausainiai buvo minkšti, jie labai lengvai laužėsi, o kai užpyliau masę ir pamaišiau išvis vos ne košė gavosi, todėl sekantį kartą dėsiu tik kietus sausainius. O tas lipnumas, jaučiu, kad gavosi dėl kond.pieno. Tiesiog teko truputį nuo dujinės pasitraukti, kai atlėkiau, prie dugno puodo jau darėsi karamelė, turbūt todėl tas lipnumas ir buvo. Beje, sausainiai ne pas mane buvo drėgnai laikyti, jie kątik parnešti iš parduotuvės. QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13) o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? Aš irgi taip darau
Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks š ir gaunas..
QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13) o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? Tai be abejonės, kas sausainiai sulaužomi Aš., Dėl drėgnų sausainių rašė S.N.A.S O sausiainiai tai tikrai, kad įtakos gali turėt, nes visi skirtingi, ir ne tik skoniu, nuo ko ir tinginio skonis pasikeičia, bet ir kietumu. Vieni neįkandami akmeniai, kiti va tokie, kaip jums buvo, o kiti vėl kitoke. Aš naudoju Kauno arba Seimo Arbatinius, tai man jie kaip tik. O dėl karamelizavimosi, tai taip, irgi esu rašiusi, kad ilgiau pakaitinus, gaunasi karamelinis skonis, bet nesu tikra, kad tai duoda tą lipnumą QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 07, 13:39) Aš ne kartą jau rašiau kad ankščiau kai aš nekaitindavu tos masės visai, arba kartą net dariau su netirpdytu sviestu.. visais kartais gaudavos idealus tinginys.. bet va prisiskaičiau, kad kaitint reik, tai paskutiniu metu toks š ir gaunas.. Iš tikrųju, įdomu, kaip ką darot pažingsniui, ir pagal kokį receptą, nes neįsivaizduoju, kas ten jums š gaunasi... QUOTE(Dange* @ 2010 01 07, 09:13) o jus pilate ant nesulauzytu sausainiu? as irgi sulauzau
Sveikutės
Na va..labai skanus tinginys išėjo..tik gal šiek tiek per saldus.
tinginys man l. į saldainius panašus savo saldumu ir kalorijom. Kaip mano dukra sako, įsivaizduok mama, kad ant sausainių užsitepi sviesto kondensuoto pieno ir dar cukraus užsibarstai..
Bet vistiek darau jį. Tik snd maximoj ieškojau nesūdytų ir ne kepintų pistacijų ir neradau QUOTE(jurda @ 2010 01 09, 16:00) tinginys man l. į saldainius panašus savo saldumu ir kalorijom. Kaip mano dukra sako, įsivaizduok mama, kad ant sausainių užsitepi sviesto kondensuoto pieno ir dar cukraus užsibarstai.. Bet vistiek darau jį. Tik snd maximoj ieškojau nesūdytų ir ne kepintų pistacijų ir neradau man laaabai skanu su lukstentom saulegrazom ir graikiniais riesutais
graikiniu riesutu ir as dedu, bet noreciau pabandyt su pistacijom. Vien ju spalva vilioja..
Aš visada darau tokį tinginį:
indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas), gero sviesto 200 gramų, 4 pakeliai sausainių, kakavos pagal skonį ir norą. Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais QUOTE(poison @ 2010 01 13, 10:44) Aš visada darau tokį tinginį: indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas), gero sviesto 200 gramų, 4 pakeliai sausainių, kakavos pagal skonį ir norą. Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais neverdate mases, o tiesiog viska atskirai dedate? na del riesutu ir dziov vaisiu skonio reikalas, man su riesutais skanu, bet va dziov vaisiu nemegstu
O kodėl mano tinginys pastovėjęs ne šaldytuve pradeda "tirpti"?
"Rokiškio naminis" 82 proc.
QUOTE(poison @ 2010 01 13, 09:44) Aš visada darau tokį tinginį: indelis kondensuoto pieno ( jį verdu 2 valandas), gero sviesto 200 gramų, 4 pakeliai sausainių, kakavos pagal skonį ir norą. Sausainius sulaužau, įberiu kakavos, supilu ištirpintą sviestą, pamaišau, toliau kondensuotas pienas, vėl labai gerai išmaišau ir šiek tiek palaikau, gal apie 10 minučių. Tuomet dedu į maišelius, suformuoju ir dedu į šaldytuvą. Skaniausias kuo ilgiau pastovėjęs, visada gerai pjaunasi ir man labai skanus. Kiek visokių esu dariusi, tai šis pats pačiausias ir tik jį dabar darau. Labai nepatinka su riešutais ar džiovintais vaisiais kodėl tiek ilgai verdi kondenc? ir ar 4 pakeliai sausainių ne per daug, susimaišo gerai? nes aš irgi taip darau, kondenc. pieno ind. pakelis sviesto, ir dedu 3 pak. sausainių ir 4 v.š. kakavos. bet aš ištirpinu sviestą, pilu kondencuotą, paverdu 2-3 min, dedu kakavą ir sausainius ir viskas. dabar dariau su šakočiu, nes reikėjo sunaudot, tai nelabai kaip gavos, nebedaryčiau daugiau tiap. per minkštas toks, nesukietėjo.
Šitą tinginį jau darau 10 metų, visada gaunasi. Verdu kondensuotą pieną, kad būtų tirštesnis ir skanesnis
dARIAU su graikiškais riešutais, pistacijom ir džiovintais apelsinais. L.SKANU IR GRAŽU. Pistacijas dėjau sūdytas ir kepintas, nes kitokių neradau pirkt. Be to, druska gi laikosi pagrinde ant pistacijų kevalo, o džiovinti apelsinai suteikia rūgštelės ir gražios oranžinės spavos. Kitakart dėsiu daugiau pistacijų. Tikrai skanu. Gal pamėgint įdėt anakardžių riešutų? Bet jau brangokas tinginys gautusi
[quote=jurda,2010 01 15, 13:00]
dARIAU su graikiškais riešutais, pistacijom ir džiovintais apelsinais. Labai įdomus derinys.. o tų džiovintų apelsinų būna pirkti? kažkaip nesu pastebėjusi
dariau siandien vel pagal cipciuko recepta,man jis pats paciausias
yra pirkti džiovintų apelsinų. Jie ne skiltelėmis, o visas vaisius sudžiovintas, bet tie džiovinti rutuliukai visai nedideli. Gal ten spec. rusis džiovinta, kad tokie nedideli
QUOTE(Cinside @ 2008 09 10, 19:42) Populiariausias praeitos temos pabaigos receptas - Cipciuko tinginys Tai yra vienintelis tikrasis tinginio receptas ... be jokių "nukrypimų" su vaisiais, pienu ar šokoladu Turiu jį užsirašiusi dar pradinių klasių sąsiuvinyje, kai mokykloje kepdavome skanėstus per darbų pamokas
Bandysiu pagal Cipciuko recepta, ziuresim kas gausis
as ir einu daryt tinginio pagal cipciuka. O sviesta su kondensuotu reik kazi ant garu ar tiesiai puode virint?
Pamačiau šią temą, tai taip užsimaniau tinginio, juolab kad anksčiau dažnai darydavau
Aš irgi pagal cipciuko receptą darau
aš irgi pilu brendžio, l.pagerina skonį
Man padarius tingini labai sunkiai nusiima cilofanas. Tinginys tampa nelabai estetiskas. Gal turite kokiu gudrybiu, kad cilofanas lengviau nusiimtu?
QUOTE(Llaume @ 2010 01 26, 16:27) Man padarius tingini labai sunkiai nusiima cilofanas. Tinginys tampa nelabai estetiskas. Gal turite kokiu gudrybiu, kad cilofanas lengviau nusiimtu? Nedekit i celofana, idekit i kokia nors forma, pries tai ja isklokite maistine plevele ir is virsaus plevele uzdenkite, tuo paciu ir prispausti tingini per plevele galit
kietas gavosi gal todėl, kad per mažai kond.pieno buvo?
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|