Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar duodate vaikams žvėrieną?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2
Cerruti
Sveikos, mamytes! smile.gif
Norėjau pasidomėti ar duodate savo vaikams žvėrienos, jei yra tokia galimybė...
Šiaip tai žvėriena- ekologiška mėsa...
Pastaba
Taip, duodavau ir dabar gauna, kai tik turim smile.gif
Cerruti
O nuo kokio amžiaus pradėjote duoti? Ar duodavote šernieną? smile.gif
Papildyta:
Klausiu todel ,kad vakar daktare į mano klausimą apie žvėrieną pažiurėjo į mane , kaip į kosmonautę... biggrin.gif atrodė, kad ji isvis nežino, kas yra žvėriena....ir, aisku, kategoriškai pasakė, kad negalima...
jolituze
QUOTE(Cerruti @ 2008 09 12, 10:38)
O nuo kokio amžiaus pradėjote duoti? Ar duodavote šernieną? smile.gif
Papildyta:
Klausiu todel ,kad vakar daktare į mano klausimą apie žvėrieną pažiurėjo į mane , kaip į  kosmonautę... biggrin.gif atrodė, kad ji isvis nežino, kas yra žvėriena....ir, aisku, kategoriškai pasakė, kad negalima...
*

mano daktare irgi sake ,kad nu ka jus atseit ne isprotekit doh.gif O as duodavau nuo 8 men.Zinoma ne kas dien.Ir mazajai tikrai patiko ir tiko mirksiukas.gif
Cerruti
As irgi taip galvoju...Aisku, jeigu mėsytė patikrinta ir tinkamai paruošta...
Manau- tai geriau, nei duoti vištiena iš parduotuvės... mirksiukas.gif
Pastaba
Nepamenu nuo kada pradejau duoti, gal nuo 9 men., bet daviau kokia tuo metu turejau biggrin.gif
mabi
kaip raso - zveriena galima duoti tik tokia, kuri yra patikrinta veterinaro, ir ja virti ne maziau 2-2.5h. tai tikriausiai reiktu duoti tik tokia, kuria pagauna tarkim savi zmones, kad tikrai zinotumete, jog ji patikrinta.
na as tai nelabai mazam rizikuociau duoti. juk yra ir triusiena, kalakutiena, versiena.
Cerruti
smile.gif tai o kokia cia rizika? zveriena dar kruopsciau tikrinama ,nei visa kita mesa...veterinoras ima kokius 20 mesos meginiu is visu zveries daliu....kiek mano vyras medzioja- nei karto neapsiriko...
agute07
Jeigu patikrinta, tai kodel ne g.gif
Laurute...
Laukinio gyvuno mesa yra nepalyginamai geresne uz ta kure valgome kasdien mirksiukas.gif Musu daktare tik uz zveriena,ir mazoji ja labai megsta thumbup.gif Kolkas valgom tik stirniena mirksiukas.gif
Tomblibukas
daviau bembio gabaliuką paragaut, nepatiko biggrin.gif o šiaip aš pati tokia ne mėgėja, tai ir vaikui neduodu, perku tik kalakutieną, rečiau kitokią. Žvėrienos nedrįstu, nes netikiu, kad uošvis ir jo kiti kolegos labai jau gerai patikrina. Sako, kad tikrai, tikrai, bet aš netikiu, nes pati nenunešiau patikrint laugh.gif
meja4
QUOTE(Laurute... @ 2008 10 15, 17:54)
Laukinio gyvuno mesa yra nepalyginamai geresne uz ta kure valgome kasdien  mirksiukas.gif  Musu daktare tik uz zveriena,ir mazoji ja labai megsta  thumbup.gif  Kolkas valgom tik stirniena  mirksiukas.gif
*

butu idomu suzinoti ar stirniena ne kieta?
lliolia
As savo mazei nuo 6 men. duodu stirniena. labai skaniai valgo, nepasakyciau kad kieta mesyte. smile.gif
faustluk
duociau, jei buciau tikra, kad ta zveriena niekuo neuzkresta. Maximoj kazkaip dar neatkreipiau demesio. O is seneliu sumedziotu sernu ir stirnu- nesiryztu. Reikalingu atsakinga kontrole, patikrinimas del zverisku ligu!
Eglucia
Man tas pats klausimas iskilo ar galima. Bet manau kad tikrai galima ir ta mesa kur kas sveikesne nepriserti juk tie gyvuneliai visokiais brudais kaip kalakutai kiaules ar dar kas. Man juokinga kai daktares sako kad negalima vaikui duot zverienos. As manau kad tiesiog nesidomeje nesusidure tai ir sako kad negalima. O kad virt reik 2-2.5h man irgi keistai skamba. Jeigu jauno zverelio mesyte tai isjos tiek laiko verdant nieko neliks doh.gif doh.gif doh.gif
Laurute...
QUOTE(Faustikas @ 2008 12 03, 00:03)
duociau, jei buciau tikra, kad ta zveriena niekuo neuzkresta. Maximoj kazkaip dar neatkreipiau demesio. O is seneliu sumedziotu sernu ir stirnu- nesiryztu. Reikalingu atsakinga kontrole, patikrinimas del zverisku ligu!
*

Uzsikrete buna tik sernai,ju gali neduoti mirksiukas.gif mes valgom stirniena,tai pati geriausia mesa kuria galite duoi savo mazuliams ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Eglucia @ 2008 12 03, 13:48)
Man tas pats klausimas iskilo ar galima. Bet manau kad tikrai galima ir ta mesa kur kas sveikesne nepriserti juk tie gyvuneliai visokiais brudais kaip kalakutai kiaules ar dar kas. Man juokinga kai daktares sako kad negalima vaikui duot zverienos. As manau kad tiesiog nesidomeje nesusidure tai ir sako kad negalima. O kad virt reik 2-2.5h man irgi keistai skamba. Jeigu jauno zverelio mesyte tai isjos tiek laiko verdant nieko neliks  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

thumbup.gif Visiskai sutinku mirksiukas.gif Noreciau pakalbet su tais daktarais cool.gif
Musu daktare tik uz laukinio gyvulio mesa. O del virimo,tai merginos,supjaustykit mazais gabaleliais ir isvirs greitai mirksiukas.gif As kazkur apie valanda verdu. per tiek laiko bet kas isvirs mazais gabaliukais supjaustytas rolleyes.gif
Mrs Freken Bok
kategoriškai - ne. Nes ir pati visiškai žvėrienos nevalgau schmoll.gif
IngaEstera
Dar nebandėm, bet manau reiktų pabandyti 4u.gif
liuly
Valgom jau senokai - ir seniena (jauno serniuko), ir stirniena 4u.gif Gydytoja buvo tik uz! Vyras medziotojas, tai zinau, kad mesa bus patikrinta smile.gif
neju
Valgem stirniena, nes joje gausu gelezies.
Benita
Daviau zverienos, bet mano vaikuti nuo jos pabere. Tai kol kas nebeduodu 4u.gif
Cerruti
QUOTE(Ievamul @ 2008 12 19, 18:24)
Daviau zverienos, bet mano vaikuti nuo jos pabere. Tai kol kas nebeduodu  4u.gif
*

Nemanau, kad galejo isberti nuo zverienos...gal nuo kokio kito komponento kosytes...
Benita
QUOTE(Cerruti @ 2008 12 19, 21:29)
Nemanau, kad galejo isberti nuo zverienos...gal nuo kokio kito komponento kosytes...
*

Tuo metu nieko naujo nedaviau, todel ir pati labai nustebau 4u.gif Ir siaip jam is pradziu tiko tik kalakutiena, dabar jau ir triusiena valgo neberiamas. Po kiek laiko vel pabandysiu zveriena bigsmile.gif
Cukraus pudra
neduodu
Princesse
oho , as maniau kad negalima mazajam zverienos doh.gif dbr jau trauksiu stirnienas , sernienas ir kameros clap.gif
supermegeja
as uz 100 procentu uz zveriena, ypac uz stirniena, tai pats svariausias gyvunas , nes maitinasi tik zolemis ir panasiai, o ne taip kaip pirktines vistos, kalakutai ar panasiai kurie uzauginti ant hormonu, kad tik greiciau uzaugtu ir iki parduotuves atkeliautu, tos gyd. tikros neismaneles, kad sako kad neduoti vaikui zverienos, patys alergologai rekomenduoja vaikui tik zveriena ir tik zveriena aisku kas ja turi, ir galima jau duoti nuo 6-7 men, ir nereikia baimintis, tai kad mamos susimastykite, o jeigu jus nemokate jos tinkamai paruosti, tai cia tik jusu problema ax.gif
vaivina
as irgi tik uzzveriena, pati jau daug metu ja valgau ir sveika kaip ridikas!
bondis
Reikia pagalbos,

Gavau stirnienos ir šernienos. Norėčiau duoti mažiukui (9,5 men.). Manau, kad žveriena yra superinis dalykas, nes juk gyvunėliai gyveno miške, valge žolytes, tikrai maža tikimybe kad mėsyte ne "eco".
Gal kas savo mažiukams irgi duodat? Pasidalinkime informacija mirksiukas.gif
anksčiau teko tik suaugusiems ruošti, bet ten labai daug priekoniu dedama, kad "užmušti" kvapa.

bevardė
Mano abu vaikai su žvėriena užaugo. Patarimas butu toks, cia galioja ir ne tik žvėrienai.

Visu pirma gerai issipjaustyk mėsytę, tai yra išpjaustyk kiek įmanoma viosas gyslas ypač stirnienoje. Stirniena sausa mėsa todėl dažniausiai ja maišau su šerniena. Visą išgyslintą mėsytę sumalu (galima du kart, bet aš maldavau tik vieną), sumalta sumaisau kad pasiskirstytu riebesne su kūdesne. Tada šberiu į ta maltą mėsyte Nordik 4 grudų dribsniu su selenelem (priklausomai nuo mėsos kiekio, bet siaip nepagailiu) šie dribsniai po to suminkstins mėsytę ir jų nesijaus, net šiaip į kotletų faršą jų įmaišau, niekas neatskiria, o batoną ar džiuvesėlius tuoj pajunta. Taiva visa ta mėsa sumaišau su dribsniais ir padarau iš jos daug kukuliuku (na vienas kukuliukas viena porcija apie 40-50 g, galima ir didesnius ir mažesnius), juos ant lentutės sudėjus įkišu į kamerą užšaldau, kai sušala sudedu į maišiuką ir laikau šaldiklyje, kas kartą kai ruošiu pietukus, išsitraukiu kukuliuką ar daugiau jei vaikų daugiau ir iš jo verdu sriubytę, pirmą vandenuką vos užvirus nupilu, o po to jau dedu daržoves ir pan. Patikėkit jokio kvapo nėra ir jokių prieskonių nereikia wink.gif Ir laiko sutaupau. Vieną kartą pasikuičiu su mėsa o po to kad ir mėnesį galiu būt rami (priklausomai kiek kukulių prisidarau). Žvėrieną šiuo metu žymiai sveikiau nei kita mėsa pirkta turguje ar parduotuvėj wink.gif Svarbu tik kad šerniena būtų tikrinta. Stirnos tikrinti nereikia wink.gif

Skanaus!

Va kokius dribsnius naudoju, bandžiau kitus bet nepasiteisino, jautėsi tie dribsniai, nesuvire gražiai ir minkštai:

user posted image
bondis
na visai nesudetingai mirksiukas.gif
jau tikejausi "darbelio"

aciu 4u.gif

QUOTE(bevardė @ 2010 04 16, 09:26)
Mano abu vaikai su žvėriena užaugo. Patarimas butu toks, cia galioja ir ne tik žvėrienai.

Visu pirma gerai issipjaustyk mėsytę, tai yra išpjaustyk kiek įmanoma viosas gyslas ypač stirnienoje. Stirniena sausa mėsa todėl dažniausiai ja maišau su šerniena. Visą išgyslintą mėsytę sumalu (galima du kart, bet aš maldavau tik vieną), sumalta sumaisau kad pasiskirstytu riebesne su kūdesne. Tada šberiu į ta maltą mėsyte Nordik 4 grudų dribsniu su selenelem (priklausomai nuo mėsos kiekio, bet siaip nepagailiu) šie dribsniai po to suminkstins mėsytę ir jų nesijaus, net šiaip į kotletų faršą jų įmaišau, niekas neatskiria, o batoną ar džiuvesėlius tuoj pajunta. Taiva visa ta mėsa sumaišau su dribsniais ir padarau iš jos daug kukuliuku (na vienas kukuliukas viena porcija apie 40-50 g, galima ir didesnius ir mažesnius), juos ant lentutės sudėjus įkišu į kamerą užšaldau, kai sušala sudedu į maišiuką ir laikau šaldiklyje, kas kartą kai ruošiu pietukus, išsitraukiu kukuliuką ar daugiau jei vaikų daugiau ir iš jo verdu sriubytę, pirmą vandenuką vos užvirus nupilu, o po to jau dedu daržoves ir pan. Patikėkit jokio kvapo nėra ir jokių prieskonių nereikia wink.gif Ir laiko sutaupau. Vieną kartą pasikuičiu su mėsa o po to kad ir mėnesį galiu būt rami (priklausomai kiek kukulių prisidarau). Žvėrieną šiuo metu žymiai sveikiau nei kita mėsa pirkta turguje ar parduotuvėj wink.gif Svarbu tik kad šerniena būtų tikrinta. Stirnos tikrinti nereikia wink.gif

Skanaus!
Va kokius dribsnius naudoju, bandžiau kitus bet nepasiteisino, jautėsi tie dribsniai, nesuvire gražiai ir minkštai:

user posted image
*

bevardė
Tokius kukuliukus galima daryt iš betkokios mėsos, tikrai patogu. Iš žvėrienos dar esu naudojusi zuikiena (bet va ji tai man smirdėjo, fe) ir bebrieną, bet ją reikia maišyt su šernu arba kiaule, nes sumalus bebriena ji būna labai skysta, bet išvirus labai skani.
Indula
Kitą savaitę bandysim ragauti šernienos.Bet ji pas mane ne malta , o nedideliais gabaliukais užšaldyta.Manau nebus didelis skirtumas, jei išvirsiu,o paskui subelenderiuosiu g.gif Tikiuosi neišbrokys mano alergiškas vaikis unsure.gif
avilinka
Sveikos mamytes smile.gif

Savo suneliui 8men jau menuo kaip duodu elnienos,stirnienos, neuzilgo gal ir serniuko duosiu paragauti,salia aisku gauna ir kalakutienos ir triusiuko pirktinio,bet zverienai pirmenybe ax.gif
Norejau tik pasakyti,kad kukuliukai liuks,taciau as jam verdu tiesiog gabaliukais uzsaldyta mesyte.Uzverdu,nupilu,o tada virs geros val verdu,o ant galo metu darzovytes,veliau viska sublenderiuoju ir essen.gif Jokiu drusku ar prieskoniu nenaudoju rolleyes.gif
O jus kukuliukus darotes tik todel,kad trumpiau jie evrda ar kaip?
bondis
Manau tokie kukuliukai labai tinka pradedanciam valgyti kasneliais (ne tyreles ). Mums dar ir ankstoka, bet "pasilaikysiu" kukuliuku recepta ateiciai ax.gif

mes dar nespejom paragauti zverienos, nes varskyte pradejom ragauti, tai nenoriu skranduko apkrauti. Mano vyrukui reikia nemazai laiko, kol pripranta prie naujoviu mirksiukas.gif
bevardė
Malta mesyte lengviau susiblenderiuoja o ir isverda geriau jei "cielas" gabaliukas wink.gif
avilinka
Aga,supratau smile.gif
Indula
Mano mažius vakar ir šiandien jau valgė šernienos thumbup.gif bet aš, kaip minėjau anksčiau jau, ją užsišaldžiau nedideliais gabaliukais . Tai viriau garuose apie 2 val. Gal per ilgai sakau? unsure.gif kiek laiko reiktų maždaug virti?
bevardė
As verdu kukuliuka, tai vos uzvirus pirma vandenuka nupilu, o tada kai uzvera antra karta verdu lygiai valanda (po pusvalandzio nuo antro uzvirimo pradedu deti darzoves). Verdant toki gabaliuka maza 2 val nelieka nieko naudingo.
avilinka
As uzvedu zverienos gabaliuka,nupilu, tada verdu lygiai 1h, o tada metu darzoves. Zveriena yra zveriena,ja reikia ilgiau virti nei pvz kokia kiauliena.. O kad naudingo nieko nelieka,tai netiesa smile.gif
Indula
drinks_cheers.gif
būtent, aš irgi taip manau,kad žvėrieną reiktų ilgiau virt
CervusDama
QUOTE(bevardė @ 2010 04 16, 10:43)
Tokius kukuliukus galima daryt iš betkokios mėsos, tikrai patogu. Iš žvėrienos dar esu naudojusi zuikiena (bet va ji tai man smirdėjo, fe) ir bebrieną, bet ją reikia maišyt su šernu arba kiaule, nes sumalus bebriena ji būna labai skysta, bet išvirus labai skani.
*

su bebriena atsargiai! bebras turi tam tikru riebalu, kuriu nevirskina kai kurie zmones, galit atsidurti ligoninej... tpfu tpfu tpfu, linkiu, kad niekam taip neatsitiktu!

As savo mazylei bebrienos neduosiu, ypac kai tevelio organizmas nepriima bebrienos... schmoll.gif
AURELA
Kai vyras parnesdavo daug zverienos, truputi pykdavau blink.gif Bet po visu laidu apie maista, jau nepykstu, o dziaugiuosi biggrin.gif . Ir dabar ant musu stalo pirmenybe zverienai thumbup.gif . Ir vyresnioji ir mazoji su malonumu valgo tongue.gif . Mazoji net ir neragavus kiaulienos, jautienos. Bet as neverdu taip ilgai -1 val. Man regis uztenka ir 40 min. Tik as nupilu 2,3 vandenukus kai uzverda. O kodel manot, kad zveriena reikia taip ilgai virt g.gif . Juk ji ne 10 metu senumo? Ar cia ne tame esme blush2.gif
avilinka
QUOTE(AURELA @ 2010 06 05, 22:18)
Kai vyras parnesdavo daug zverienos, truputi pykdavau  blink.gif  Bet po visu laidu apie maista, jau nepykstu, o dziaugiuosi  biggrin.gif  . Ir dabar ant musu stalo pirmenybe zverienai  thumbup.gif  . Ir vyresnioji ir mazoji su malonumu valgo  tongue.gif  . Mazoji net ir neragavus kiaulienos, jautienos. Bet as neverdu taip ilgai -1 val. Man regis uztenka ir 40 min. Tik  as nupilu 2,3 vandenukus kai uzverda. O kodel manot, kad zveriena reikia taip ilgai virt  g.gif  . Juk ji ne 10 metu senumo?  Ar cia ne tame esme  blush2.gif
*

tikrai,kad ne tame esme smile.gif
Paskaitykit internete,zveriena aplamai siulo apie 2h virti. O vaikams 40min tikrai per trumpas laikas virti. As verdu viena mesyte 1h, viena karta nupylus po uzvirimo vandeni, o poto dedu darzoves,tai isviso gaunasi,kad mesa verdama apie 1,5h.
sabatini
QUOTE(AURELA @ 2010 06 05, 23:18)
Kai vyras parnesdavo daug zverienos, truputi pykdavau  blink.gif  Bet po visu laidu apie maista, jau nepykstu, o dziaugiuosi  biggrin.gif  . Ir dabar ant musu stalo pirmenybe zverienai  thumbup.gif  . Ir vyresnioji ir mazoji su malonumu valgo  tongue.gif  . Mazoji net ir neragavus kiaulienos, jautienos. Bet as neverdu taip ilgai -1 val. Man regis uztenka ir 40 min. Tik  as nupilu 2,3 vandenukus kai uzverda. O kodel manot, kad zveriena reikia taip ilgai virt  g.gif  . Juk ji ne 10 metu senumo?  Ar cia ne tame esme  blush2.gif
*

savo maziukui taip pat naudoju zveriena, kolkas tik stirna, sernienos neduodu....stirnienos gabaliukus susipjaustau mazais gabaliukais ir uzsisaldau ir taip pat jos neverdu dvi valandas ir neverdu valanda. Priklauso koki zveriuka naudojat jei senesnis tai ir mesyte buna kietesne, o jauno zveriuko ir mesyte minskta. As naudoju stirnienos nugarine, mesyte minskta ir maziukas skaniai zveriuka valgo... dar nei kiaulienos ar jautienos nedaviau....
avilinka
QUOTE(sabatini @ 2010 06 14, 16:12)
savo maziukui taip pat naudoju zveriena, kolkas tik stirna, sernienos neduodu....stirnienos gabaliukus susipjaustau mazais gabaliukais ir uzsisaldau ir taip pat jos neverdu dvi valandas ir neverdu valanda. Priklauso koki zveriuka naudojat jei senesnis tai ir mesyte buna kietesne, o jauno zveriuko ir mesyte minskta. As naudoju stirnienos nugarine, mesyte minskta ir maziukas skaniai zveriuka valgo... dar nei kiaulienos ar jautienos nedaviau....
*

Na jus mamos darykite kaip jums atrodo geriau,taciau skirtumo mano manymu nera ar kietesne ar minkstesne,ar senesne ar jaunesne mesyte,vistiek viska sublenderiuoji,tik tiek kad man keista kaip pacios nebijote maitinti savo maziuku,kai verdate taip trumpai mesyte,as net pati nevalagyciau zverienos 40min pavirusi , o ka kalbeti apie vaikuti schmoll.gif
smalyze59
mano maziukui 7 men ,tai jau ragavo zverienos.As taip pat manau ,jog tai pati vertingiausia mesyte smile.gif
dagli
mes valgome tik zveriena,kitokios nei nepirkau savo maziui schmoll.gif
pradejome nuo stirnienos,dabar ir serniena valgome...
nemanau,kad parduotuveje nusipirktume geresnes ir kokybiskesnes mesos ax.gif
Jeta
Iš žvėrienos, kol kas ragavome tik stirnieną, bet ne už ilgo pratinsiu ir prie šernienos smile.gif
Jeta
Mes ragavom, kol kas tik stirnienos. Supjaustau galaliukais (guliašiniais) ir verdu apie valandą. Tiksliai nenužiūrėjau laiko, nes juk matosi kada mėsytė išvirusi. Gal didesnius gabaliukus ir reikia virti 2 val (kaip siųlo nete). Nupilu 1 kartą. Daržoves verdu atskirai, po to blenderiuoju mėsytę ir daržoves kartu, ir kiek reikia įpilu daržovių sultinio. Nuo mėsos nuvirusio sultinio jau nebenaudoju.
Geras, tas kukuliukų receptas, būtinai išbandysiu 4u.gif
Ledietė
Merginos, o gal zinot kur butu galima nusipirkti zverienos? Gal zinot koki medziotoja?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.