Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikai ir TV
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Saulyte DD
QUOTE(Coccinela @ 2010 01 25, 10:49)
Mes neturim jokių problemų namie, nes neturim televizoriaus clap.gif: draugai ar šiaip kas išgirdę pagūsčioja pečiais: kaip taip galima, be žinių, skandalų ir apskritai - gi nuo gyvenimo be teliko atsiliksim..  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kartais aš savo tv noriu per langą išmesti, o kai nusipirkome kompą tai ir jį blink.gif . Nes niekas nebenori su manimi pasėdėti ir šiaip paplepėti, pabūti kartu, o vaikams, tai tik filmukai (įrašyti daugumoj įrašyti į dvd arba per LTv) ir vaikiškos laidos, na dar discover ir n.geografic, animal planet.
pukuotukas
Musu vaikas auga salia tv . bet matyt kad mes per daug neribojom jai visai neidomu, kartais pakelia galva kai rodo kokia vaikiska reklama ar dainuoja vaikai , o seip ziuri tik filmukus susidomejus ir moterys meluoja geriau lotuliukas.gif
jurgytia
QUOTE(pukuotukas @ 2010 01 25, 17:19)
Musu vaikas auga salia tv . bet matyt kad mes per daug neribojom jai visai neidomu, kartais pakelia galva kai rodo kokia vaikiska reklama ar dainuoja vaikai , o seip ziuri tik filmukus susidomejus ir moterys meluoja geriau  lotuliukas.gif
*

Gal čia ir nuo vaikučio priklauso. Nes mažesniajam mes irgi bandėm neriboti, bet kaip žiūri akis išpūtęs taip žiūri blink.gif Ir dar kuo arčiau prieina doh.gif Tai jau beveik metėm TV patys žiūrėt lotuliukas.gif
JO/NE
Man kažkaip atrodo, kad jie net nežiūrėdami tv pamato ir išgirsta daugiau nei mums atrodo. Aš vis tik prie vaikų nejungiu teliko, nes ir dienos metu rodo mano nuomone nepriimtinus dalykus, ypač neapgalvotai anonsuoja naktinius filmus. Ai, išgirs įdomesnį garsą ir pakels akis, o ten snukius talžo. Negi tada jau griebsiu pultelį ar bandysiu kūnu teliką uždengt biggrin.gif O bendrai paėmus, nėra ten ką dienos metu ir pačiai žiūrėt g.gif
Meile30
TV tai ginklas prieš žmonės. Vietoj dėmesio ir laiko skirto vaikams suaugusieji praleidžia prie ekrano, žiūrėdami į tėvus taip daro jų vaikai. Į pasąmone įkraunama daug nereikalingos informacijos, programuojama pirkti, balsuoti, kariauti ir t. t. Vietoj gražiu dalyku reikalingu vaikams jie gauna dalykus apskritai nereikalingus žmonėms. Geri žmonės bando kurti gražias laidas geram vystymui, bet jų maža. Geriau išvis neturėti TV. Nes ieškant geros laidos, didelė tikimybė kad žiūrėti teks netinkama laida.
Dauguma be TV jau neįsivaizduoja gyvenimo. Ribokite žalinga informacija. Galvokite. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 28, 00:50)
Man kažkaip atrodo, kad jie net nežiūrėdami tv pamato ir išgirsta daugiau nei mums atrodo. Aš vis tik prie vaikų nejungiu teliko, nes ir dienos metu rodo mano nuomone nepriimtinus dalykus, ypač neapgalvotai anonsuoja naktinius filmus. Ai, išgirs įdomesnį garsą ir pakels akis, o ten snukius talžo. Negi tada jau griebsiu pultelį ar bandysiu kūnu teliką uždengt biggrin.gif O bendrai paėmus, nėra ten ką dienos metu ir pačiai žiūrėt g.gif
*

Viska jie anonsuoja apgalvotai, tik ne apie Jūsų vaikus galvoja , o apie pinigus ir reitingus.
JO/NE
QUOTE(Meile30 @ 2010 02 02, 19:00)
Viska jie anonsuoja apgalvotai, tik ne apie Jūsų vaikus galvoja , o apie pinigus ir reitingus.
*

Na taip, tiksli pastaba biggrin.gif
e-glory
QUOTE(Saulyte DD @ 2010 01 25, 14:29)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
Kartais aš savo tv noriu per langą išmesti, o kai nusipirkome kompą tai ir jį blink.gif . Nes niekas nebenori su manimi pasėdėti ir šiaip paplepėti, pabūti kartu, o vaikams, tai tik filmukai (įrašyti daugumoj įrašyti į dvd arba per LTv)  ir vaikiškos laidos, na dar discover ir n.geografic, animal planet.
*

Pilnai sutinku, per technika kencia bendravimas
Nelsona
Jei tėvai nebus labia užsikabliavę su TV, tai ir vaikai netaps nuo jo priklausomi.Tsss...akant rodykim pavyzdį ir nebus problemų rolleyes.gif
Afalina
Aš į TV žiūrėjau taip pat nepatikliai vaikų atžvilgiu. Tačiau kai atradau įdomių kanalų tiek vaikams tieks suaugusiems per internetinę TV, tai požiūris pasikeitė. Geruose kanaluose nėra reklamų. Labai šaunūs edukaciniai kamuTV, NASA, smileTV, klasikinės muzikos, gospelo ir t.t.
Visa tai transliuojama internetu www.itv24.lt ir čia galima rasti beveik šimtą įvairių TV. Nereikalinga jokia registracija. Mes taip mokomės anglų ir rusų kalbas.
saulyte1986
musu irgi megsta pasiziuret tv, stengiames neleist isarti ziuret, o taip nelabai ka galim padaryt, kai vieno kambario bute gyvenam verysad.gif
egluzelev
QUOTE(Afalina @ 2010 03 25, 19:48)
Aš į TV žiūrėjau taip pat nepatikliai vaikų atžvilgiu. Tačiau kai atradau įdomių kanalų tiek vaikams tieks suaugusiems per internetinę TV, tai požiūris pasikeitė. Geruose kanaluose nėra reklamų. Labai šaunūs edukaciniai kamuTV, NASA, smileTV, klasikinės muzikos, gospelo ir t.t.
Visa tai transliuojama internetu  www.itv24.lt ir čia galima rasti beveik šimtą įvairių TV. Nereikalinga jokia registracija. Mes taip mokomės anglų ir rusų kalbas.
*

Papildyta:
QUOTE(Afalina @ 2010 03 25, 19:48)
Visa tai transliuojama internetu  www.itv24.lt ir čia galima rasti beveik šimtą įvairių TV. Nereikalinga jokia registracija. Mes taip mokomės anglų ir rusų kalbas.
*

Aciu uz naudinga info thumbup.gif
destroide
stengiames riboti TV, labai renkames ka ziureti. Nesuprantu tokiu tevu, kurie vos atsibude ijungia TV vos atbude ir ju namuose visa diena tai buna muzikinis fonas...
Reika
na zmones gal neturi muzikos grotuvo.
mes isvis nelabai ziurim tv,nes pripazinkim nelabai ka ir rodo...ka ziurejom tai Burunduku filma cia nepersenai.
Gurda*
Ačiū Dievui, pagaliau sugedo mūsų televizorius thumbup.gif
ssuperrasa
vaikai tv gali ziureti tik su tevu prieziura,o geriau isvis neziureti.
kai pamaciau sia laida nuo tol neleidziu ziuret tv saviskiam.

http://depositfiles.com/files/ajkie0l5d
ElvinaV
Kad galima ziuret tai faktas tiktai svarbu ka ziuret ir kiek laiko. Manyciau kad laikas turetu buti grieztai ribojamas iki 2val i diena maximum ir zinoma parinkti programa smile.gif
Irina 1984
Sveiki,as turiu didele problema su viresniaja dukra,ji negali miegot be tv.Bandem viska,ir is razetes isjungt ir ikist kistukus i razete,bet nepadejo,ji vis tiek jungia nakti televizori.Ir dar su ja labai sunku kai reikia eit miegot,nes anksciau tai bent vyro klausesi ir uzmigdavo,o dbr tai nieko visai neklauso uzmiega apie 1-2h nakties.Ka daryt mes jau nezinom.
Enriko mama
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 07 08, 09:55)
Sveiki,as turiu didele problema su viresniaja dukra,ji negali miegot be tv.Bandem viska,ir is razetes isjungt ir ikist kistukus i razete,bet nepadejo,ji vis tiek jungia nakti televizori.Ir dar su ja labai sunku kai reikia eit miegot,nes anksciau tai bent vyro klausesi ir uzmigdavo,o dbr tai nieko visai neklauso uzmiega apie 1-2h nakties.Ka daryt mes jau nezinom.
*

Neleisti is vis pries miega ziureti tv ir nustatyti tikslu miego grafika, tuomet vakare bus pavargusi ir turetu nesunkiai uzmigti.
Irina 1984
QUOTE(Enriko mama @ 2010 07 08, 17:57)
Neleisti is vis pries miega ziureti tv ir nustatyti tikslu miego grafika, tuomet vakare bus pavargusi ir turetu nesunkiai uzmigti.
*

Kad ji pati moka ijungt tv jai kliuciu nera.O kad nustatiti grafika tai irgi nepadeda nes tik mes iseinam is kambario ji iskart atsikelia jungia tv ir daro sau ka nori.Nebent vyras prie jos gera valanda turi kas 3min su dirzu ateidinet ir tikrint,tai tada gal ir uzmigs.
Enriko mama
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 07 09, 09:53)
Kad ji pati moka ijungt tv jai kliuciu nera.O kad nustatiti grafika tai irgi nepadeda nes tik mes iseinam is kambario ji iskart atsikelia jungia tv ir daro sau ka nori.Nebent vyras prie jos gera valanda turi kas 3min su dirzu ateidinet ir tikrint,tai tada gal ir uzmigs.
*

O negalit paprasciau isnesti televizoriu is kambario kur vaikas miega, arba padaryti taip kad ji pati negaletu isijungti tv. Su maniskiu ti buna problemu kai komiuteri riboti reikia, bet grieztai pasakai ne, pasirzia, bet svarbu nenusileisti, tada zino kad zysk nezyses, vistiek niekas nepasikeis.
Irina 1984
QUOTE(Enriko mama @ 2010 07 09, 11:00)
O negalit paprasciau isnesti televizoriu is kambario kur vaikas miega, arba padaryti taip kad ji pati negaletu isijungti tv. Su maniskiu ti buna problemu kai komiuteri riboti reikia, bet grieztai pasakai ne, pasirzia, bet svarbu nenusileisti, tada zino kad zysk nezyses, vistiek niekas nepasikeis.
*

na dukra miega vienam kambari su mano broliu,tai cia jo tv.o kad grieztai pasakyt ne,tai ji sito neklauso,nors ir dirzo gaus bet vistiek darys savo.
ErnestaIrArmandukas
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 07 09, 12:14)
na dukra miega vienam kambari su mano broliu,tai cia jo tv.o kad grieztai pasakyt ne,tai ji sito neklauso,nors ir dirzo gaus bet vistiek darys savo.
*

na taj jau cia tavo brolio kalte,nes jis tikriausiai vakarais ziuri,taj ir mergaite priprato.susitark su broliu kad leistu tv isnesti keliom dienom,o mergaitei pasakykit kad sugriuvo televizorius.arba palikit tv tik istraukit antena,nemanau, kad ji nores tada ziureti.
Irina 1984
QUOTE(ErnestaIrArmandukas @ 2010 07 13, 20:23)
na taj jau cia tavo brolio kalte,nes jis tikriausiai vakarais ziuri,taj ir mergaite priprato.susitark su broliu kad leistu tv isnesti keliom dienom,o mergaitei pasakykit kad sugriuvo televizorius.arba palikit tv tik istraukit antena,nemanau, kad ji nores tada ziureti.
*

Oh bandem mes ir antena isiminet ir ka tik mes nebanden,bet viskas veltui.Jai jai nepoviktu kartais jungt tv tai ji tada jungia dvd arba centra. o blogiausiu atveju tai atsikelus 1nakties ji eina zaist i vonia su vandeniu.Ji per daug suaugus savo amziui,ji viska supranta,bet klausitis nenori. verysad.gif doh.gif jai nera jokiu kliuciu pasiekt to ko ji nori.
Kasmyre
Pas mus buvo ta pati problema.Mes isneseme televizoriu is dukros kambario is vis ir nukabinome duris (vietoje duru karoliukus ),kad girdetume ka nakti veikia,nes buvo isigudrinusi ir prie kompiuterio prie interneto per naktis sedeti.Zodziu viska apribojome.Praejo sesi menesiai,pradejo mokytis gerai kaip anksciau,atsirado bendravimas ,interesai.Taip pat itraukeme pilnai i seimos veikla,nepaliekame vienos ypac per iseigines.tTikiuosi pades.Nezinau kaip bus toliau.
Papildyta:
dvd,garso aparatura,koloneles -viskas buvo konfiskuota.Jokiu.Kompiuteris svetaineje ir tik darbui,mokslui.Viska sekiau ,stebejau.O jos kambaryje tik baldai ir kiti jai reikalingi daiktai.Telefonas taip pat apribotas.
Papildyta:
prameciau as cia jusu aprasymus,na nezinau,matot mano charakteris toks,jei jau mane daveda as pasakau ir kaip ranka nukirst.O pas jus matot velgi kita situacija.
tiregina
Labutis 4u.gif Turėjome irgi tokia pat problemėlę. Ir draudeme ir baremės. Būdavo tik prabunda, iš lovos neišlipus, o televizorius jau įjungtas. Išsprendėme paprastai televizorius išneštas. Dabar, kai nori pažiūrėti filmukus, klausia, kada tetis ar mama baigs žiūrėti savo laidą (aš ir MB turim irgi po atskirą TV blush2.gif ). Tuomet įjungiam filmukų kokį kanalą, ar įjungiamas filmukas per DVD. Savo kambaryje turi begalę žaislų, žaidimų, knygučių, dažų. Tai pagaliau pradėjo žaisti su žaislais, piešti, kūrti visokius darbelius. Pagaliau nespokso būkai visą dieną į TV doh.gif
zarslt
Mano vaikams jokių TV ir kompiuterio iki 4 metukų... Tokią tvarką padarėme, bus matyti, kaip seksis auginti.
sena niekšė
QUOTE(Irina 1984 @ 2010 07 14, 16:56)
Oh bandem mes ir antena isiminet ir ka tik mes nebanden,bet viskas veltui.Jai jai nepoviktu kartais jungt tv tai ji tada jungia dvd arba centra. o blogiausiu atveju tai atsikelus 1nakties ji eina zaist i vonia su vandeniu.Ji per daug suaugus savo amziui,ji viska supranta,bet klausitis nenori. verysad.gif  doh.gif jai nera jokiu kliuciu pasiekt to ko ji nori.
*

proto bokštai tiesiog doh.gif migdo vaiką kambary su visokiom nesąmonėm, o paskui dar muša. tv apskritai ir suaugusiems kambary nėra sveika (ir išjungti jie spinduliuoja).
legalima
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 19, 17:58)
proto bokštai tiesiog  doh.gif migdo vaiką kambary su visokiom nesąmonėm, o paskui dar muša. tv apskritai ir suaugusiems kambary nėra sveika (ir išjungti jie spinduliuoja).
*

idomiai g.gif
sena niekšė
tv, kompų, centrų miegamajam iš viso nėra ko laikyti. tai nėra sveika. kažkada buvau užvedus temą apie tai. žmonės pareiškė, kad be to jie negali... na, jų reikalas. bet kam vaiką mušt?
NimfeO
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 21, 17:22)
tv, kompų, centrų miegamajam iš viso nėra ko laikyti. tai nėra sveika. kažkada buvau užvedus temą apie tai. žmonės pareiškė, kad be to jie negali... na, jų reikalas. bet kam vaiką mušt?
*

Tiesa,elektros prietaisam NE VIETA ten,kur poilsio zona.Griežtai schmoll.gif
Chloe
O mes net neturime televizoriaus ir nenorim tureti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Irina 1984
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 19, 16:58)
proto bokštai tiesiog  doh.gif migdo vaiką kambary su visokiom nesąmonėm, o paskui dar muša. tv apskritai ir suaugusiems kambary nėra sveika (ir išjungti jie spinduliuoja).
*

Vyras nemusa vaiko,o tesiog ateina su dirzu,ji bijo dirzo ir del to klauso vyro
Lotyna
Pas mus TV yra kiekvienam kambari, nors ijungiama buna retokai ... Sunus multiku fanas, tai kartais jau tenka apriboti sedejima prie TV .. Nors man geriau jau sita blogybe nei kad prie kompo zaistu komiuterinius zaidimus (ka matau beveik pas kiekviena drauge doh.gif )
dasinka
QUOTE(sena niekšė @ 2010 07 21, 17:22)
*

taip pat nepatartina ir mobiliuju telefonu miegamajame laikyti.
eda9
Pas mus TV yra, ziurim patys mazai. Bet keisciausia, kad musu vaikai visai juo nesidomi. Neziuri reklamu, net galvos i juos nepakelia. Buvo cia vasara tokia reklama margarino delma, kur soko ir dainavo "druska ir delma", tai vienintele, per kuria atsisukdavo, nes ten tas personazas sokdavo tongue.gif . Daugiau isvis neziuri. Priklausomybes jokios, kovoti nereikia smile.gif
eulogijax
sveikos mamytes,mano mazyle taip pat labai megsta ziureti tv schmoll.gif g.gif
Arnetė
Pas mus irgi TV yra abiejuose kambariuose.
Wild Pearl
Maniskes valia butu sedetu prie tv visom dienom, ypac ten kur animacinius filmukus rodo doh.gif Mes turime viena tv bet ir tai kartais manau kad per daug tongue.gif doh.gif biggrin.gif
newmama
QUOTE(0rchideja @ 2010 08 29, 04:28)
Maniskes valia butu sedetu prie tv visom dienom, ypac ten kur animacinius filmukus rodo  doh.gif Mes turime viena tv bet ir tai kartais manau kad per daug  tongue.gif  doh.gif  biggrin.gif
*

tv, pc - didziausi vaiku priesai........
aciai
pas mus TV - kaip fonas... Vaikas įjungia ir eina valgyt, žaist... svarbiausia kad įjungtas būtų, bet nežiūri biggrin.gif
pievu_geles
QUOTE(Keberiokšt @ 2003 05 03, 06:10)
Mano nuomone TV ziurejimas vaikui duoda daugiau minusu negu pliusu. Todel mes TV beveik neziurim, ypac kai namuose bunam su sunum (2 metai). Nuo gimimo neleidom spoksoti i tv, nes okuliste labai itikinamai isaiskino, kad kudikiai iki 1- 1,5 neskiria, ka rodo, o ziuri i ryskiausias ekrano demes, ju rega koncentruojasi istrizai kazkaip ( tiksliai nemoku atkartoti medicinos terminu) ir jiems tai tikrai ne i nauda.
O pasaulio pazinimas man daug mielesnis, kai vaikas gyva karve pamato pievoj, o ne per "Animal planet"  ir panasiai.
Pazistu seima, kuri del savo triju vaiku atsisake televizoriaus namuose. Zaviuosi jais, bet suprantu, kad pati taip negaleciau. Deja...
*

Męs jau 3 metus be TV ir jokių problemų savo 3 dukrelių vystymesi neįžvelgiam. Galiu užtikrint. Niekam nereikalingas baldas. Daugiau laiko lieka gyventi. Vaikai knygas skaityt pradėjo, nors pirmus metus buvo ir patiems sunku priprasti. Jei yra prijaučiančių siūlom kurti klubą "Šeima be TV"
Šilta
Pastebėjau, kad mano 9 mėn. vaikutis žiūri (tikrąja to žodžio prasme) TV, tai stengiuosi TV nebejungti. Tegul pasaulį pamato tikrą, o ne iš TV smile.gif
Donyy
QUOTE(aciai @ 2010 10 03, 01:17)
pas mus TV - kaip fonas... Vaikas įjungia ir eina valgyt, žaist... svarbiausia kad įjungtas būtų, bet nežiūri  biggrin.gif
*

musu namuose tv irgi tik kad fonas, 4u.gif
Zakelis
http://www.dailymotion.com/playlist/x1etl1...#videoId=x9fglo

Cia Beveik 200 Filmuku Senosios Animacijos Igarsintos Lietuviskai.
Ziurekit Internetu.
vejune
Maniske,turi kelias savo megstamas laidas,taio as jas ir leidziu ziuret.O siap riboju as televizoriaus ziurejima 4u.gif Savaitgalais,kartais nerodo visai jokiu laidu vaikams lotuliukas.gif
Paneveziete
Męs jau 3 metus be TV ir jokių problemų savo 3 dukrelių vystymesi neįžvelgiam. Galiu užtikrint. Niekam nereikalingas baldas. Daugiau laiko lieka gyventi. Vaikai knygas skaityt pradėjo, nors pirmus metus buvo ir patiems sunku priprasti. Jei yra prijaučiančių siūlom kurti klubą "Šeima be TV"
*

[/quote]

Labai butu idomu suzinoti kaip jums pavyko is namu isgyvendinti TV? Jau seniai man tokia mintis neduoda ramybes-bet nedristu. Del saves.Nes kartais kai nebera jegu visiskai niekam, ijungi ta stebuklinga dezute - ir gali nors truputi pailseti. Arba paskaityti straipsni idomu, arba tiesiog .....negirdeti zyzimo. Kaip uzpildote ta laika, kai nera TV? Auginu du berniukus - 2 ir 4 metai. Mazylis dar neina i darzeli, jis ypac inikes i filmukus. Filmukai pas mane "teisingi", gerai parikti, be smurto ir kitu nesamoniu. Bet jauciu kad jau perdaug jam to "gerio". Reikia kazka keisti. Bet kaip? Kaip laviruoti tarp savo poreikiu ir vaiku teisingo lavinimo. Va kad ir dabar -vaikai pas mociute, kad as galeciau pailseti. Bet negaliu atsipalaiduot, nes zinau, kad jie ne kieme, o prie TV sedi! r galvoju-gal nereikejo ju leisti ten, o geriau isvaziuoti i gamta ar kur.... Bet kad pati esu taip nusilesusi, kad baisu...
Olesia///M
TV ir reklama valdo, nieko negaliu padaryt su savo vaiku, nebent ismest telika g.gif
laurarrr
musu dukra ziuri senus gerus rusiskus filmukus smile.gif Su morlalu wink.gif jau rusiskai kelis zodzius ismoko!
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.