Pasidalinkite savo patirtimi. Kuris duonos produktas, jusu nuomone, yra sveikiausias? Kokius gamintojus renkates?
Greičiausiai,kaip ir suaugusiems,taip ir vaikučiams sveikiausia yra juoda ,ruginė duona,stambaus malimo ,su apysveikiais grūdais,selėnomis ir kt. Mano šeimyna valgo visokią -tiek kvietinę,tiek ruginę duoną,bet labiausiai mėgsta "Močiutės " duoną, tai ir mažutei dukrytei duodam jos...Valgo su malonumu
Mes visi valgom Goja, rugines bandeles.
Vyras su dukra valgo juodą duoną, aš - baltą su saulėgrąžom . (Gardėsio)
Maniškis duoną labai mėgsta. Perkame ekologišką ruginę Vici duoną
Mes irgi perkam ekologiška ruginę Vici
mažė visai meilai ją graužia, o dar meiliau trupina
sveikiausia yra ta duona, kurios sudėtyje mažiausiai priedų ir kurios galiojimo laikas trumpiausias
mes valgom juodą duoną, stambaus malimo grūdų duoną, kleckas labai mėgsta "Duoniukus" pagraužti QUOTE(mylimuke @ 2008 09 14, 19:10) Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis QUOTE(arkadija @ 2008 09 16, 13:32) Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis Aš ir visada skaitau sudėtį - norisi vaikui duoti kuo sveikesni, natūralesni maistą. Baraonkų ir aš normalios sudėties neradau, tai mažajam pagražumui perku Ustukių malūno kviečių arba ryžių trapučius. Jam patinka QUOTE(arkadija @ 2008 09 16, 13:32) Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis Sveikutes, o is mazu Traskuciai irgi Riduto, Vaniliniai :ta pati sudetis plius margarinas ir vanilinas. tai va ju galima gaut Rimi, Maximoj, retai IKI, norfoj neieskojau. ne visad galima rast, jei tiesa pasakius, tenka paieskot. Va neradau kol kas meduoliuku be priedu, bet matyt ir nerasiu, jei kas radot, praneskit
nezinau , ar cia vienintele, bet ant RUGELIO duonos pakuotes rasomos sudeties neaptikau jokios kitos kilmes maisto produktu isskyrus ruginiu miltu, skaldytu rugiu vandens ir druskos.Skonis aisku neptimena,baltos ,purios duonos,bet vardan sveikatos ja kasdien gromuliuoju ir ji man labai skani
QUOTE(dimele @ 2008 09 20, 20:27) Sveikutes, o is mazu Traskuciai irgi Riduto, Vaniliniai :ta pati sudetis plius margarinas ir vanilinas. tai va ju galima gaut Rimi, Maximoj, retai IKI, norfoj neieskojau. ne visad galima rast, jei tiesa pasakius, tenka paieskot. Va neradau kol kas meduoliuku be priedu, bet matyt ir nerasiu, jei kas radot, praneskit Aciu uz patarima del riestainiu, reikes pabandyti. O del traskuciu, tai po zodziu "margarinas" ir slepiasi visos blogybes, pakanka paskaityti kokio nors margarino sudeti (visokiu dazikliu, aromato ir skonio stiprikliu, emulsikliu, konservantu, antioksidantu, rugštingumą reguliuojancic medziagu daugiau nei normaliu produktu).
Pati radau ekologiskus "Javines" riestainiukus. Ten sudetyje tik "kvapiosios medziagos" man klaustuka kelia, na jei Ekoargos sertifikavo, gal nebus kokio brudo?
QUOTE(arkadija @ 2008 09 21, 17:51) Aciu uz patarima del riestainiu, reikes pabandyti. O del traskuciu, tai po zodziu "margarinas" ir slepiasi visos blogybes, pakanka paskaityti kokio nors margarino sudeti (visokiu dazikliu, aromato ir skonio stiprikliu, emulsikliu, konservantu, antioksidantu, rugštingumą reguliuojancic medziagu daugiau nei normaliu produktu). na tai va, bet kituose traskuciuose ir be margarino daug visokiu gerybiu su E buna prideta, o siaip Javines kiek ziurejau tai gal kokia saudyklele su maziau priedu, dar neblogi Taleriai, arbatiniai arba bananiniai, nera priedu jokiu
Mes valgom duoniukus,gruzducius...
Ir mes megstam,duoniukus,javainius
manau sveikiausi duonos gaminiai butu tik kepti mociuciu ant peciaus
Mes tai perkam "Duoneles sausucius", manoji labai megsta juos griauzti, taciau ju buna tik ekologiskose parduotuvelese
QUOTE(arkadija @ 2008 09 16, 13:32) Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis Kad dukra nelabai valgo duoną, čia daugiau mes su MB maniakai ant jos
Mes valgom "Agotos" duoną, labai skani, tiesa jos sudėties nežiūrėjau
Maniske valgo duoniukus, javainius, gruzducius talerius, juoda duona (imam sviezia is kepyklos
Maniske laabai megsta duoniukus.Manau,jie pakankamai sveikas produktas
QUOTE(Sarita @ 2008 11 02, 22:49) Mes valgom "Agotos" duoną, labai skani, tiesa jos sudėties nežiūrėjau man irgi labai skani si duonyte ,ypac su saulegrazom.Ir mazoji labai megsta.o jei dar su sveistu
Duodu pagriauzti ekologiskos,kiek padziuvusios duoneles."Sveikuoliu"avizinius sausainiukus
Labai megsta duoniukus, o siaip be konservantu tai yra paprasta ''tarybine'' duona, batonas, arba sveikuoliu batonas. O kitose nors ir skaniasnes jos labai daug priedu visokiu.
Spec vaikui neperku,kokia patys valgom tokia ir duodu jam
Geriausia duona ir batonas mano mažiui tą kurią patys išsikepame. Turime duonkepe ir džiaugiamės. Jau seniausiai ramiai vaikštau pro duonos ir ragaišių lentynas parduotuvėse. Naminė vis viena daug sveikesnė ir geresnė nei pirktinė, ką pridedu aš pati puikiai žinau ir nereikia gilintis aiškinantis kas ten prie E parašyta.
QUOTE(dimele @ 2008 09 30, 20:56) na tai va, bet kituose traskuciuose ir be margarino daug visokiu gerybiu su E buna prideta, o siaip Javines kiek ziurejau tai gal kokia saudyklele su maziau priedu, dar neblogi Taleriai, arbatiniai arba bananiniai, nera priedu jokiu Taip, maniskis irgi talerius valgo... O siaip nesistengiu kisti jokiu traskuciu ar sausainuku su prieedais... Is duonos gaminiu valgo rugine duona "Rugelis" ir taip pat ekologiska Sveikuoliu duonyte.
Labiausiai megsta ir valgo juoda duona, ivairiu gamintoju.
Maniske irgi duonele megsta, bet kai pamato Gaidelio sausaini , tai staigiai atbega pasiimti
Megstamiausia juoda su grudais duona
mes sau perkam ekologiska duonyte,tai duodam ir dukrytei paragaut.
as duodu duonos lazdeles perku ekologiskoj parduotuvej,arba maksimoj italiskos lazdeles be E su alyvuogiu aliejumi labai skanios
QUOTE(Sarita @ 2008 11 02, 20:49) Mes valgom "Agotos" duoną, labai skani, tiesa jos sudėties nežiūrėjau Manoji labai puikiai suciulpia duoniukus
Valgo tokia kokia ir mes duona,o ypac megsta balta formine duona..
Galiu parekomenduoti RIDUTO vaikiskus riestainius . Sudetyje nera E. Yra pirkti RIMI, IKI, NORFOJE, tiesa, mazesnese gali ir nebuti. Dar NORFOSE yra pirkti vieno kasnio dziuvesiai RIDUTO su razinomis irgi sudetyje nera E.
O is duonu, tai renkames VICIUNU ekologiskas, o su batonais, galiu pasakyte, be viciunu ekologisko isvis be E ner ka pirkti.
Musu duktyte valgo bet kokia duona.Kokia mes valgom,tai ir jai tokia duodam.
Aš kepu naminę duoną,tai tik tokią ir valgom
Musu lelyte megsta ekologiskus duoniukus - nuo ju ir prasidejo "supazindinimas" su duona
mes perkame Birzu duonos gaminiu,ir labai vaikas megsta trapucius,valgo ir su mesyte ir su pienu,ar uogiene.valgo ir vienus
pati kepu ir ja valgo visa seima
man labai grazus pasakymas: "duona kepama tik laiminguose namuose" |