Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sveikiausi duonos gaminiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
brigita9
Pasidalinkite savo patirtimi. Kuris duonos produktas, jusu nuomone, yra sveikiausias? Kokius gamintojus renkates?
alisa1
Greičiausiai,kaip ir suaugusiems,taip ir vaikučiams sveikiausia yra juoda ,ruginė duona,stambaus malimo ,su apysveikiais grūdais,selėnomis ir kt. Mano šeimyna valgo visokią -tiek kvietinę,tiek ruginę duoną,bet labiausiai mėgsta "Močiutės " duoną, tai ir mažutei dukrytei duodam jos...Valgo su malonumu mirksiukas.gif
mylimuke
Mes visi valgom Goja, rugines bandeles.
vaivos juosta
Vyras su dukra valgo juodą duoną, aš - baltą su saulėgrąžom . (Gardėsio)
Fidi
Maniškis duoną labai mėgsta. Perkame ekologišką ruginę Vici duoną smile.gif
MagnolijaB
Mes irgi perkam ekologiška ruginę Vici smile.gif
mažė visai meilai ją graužia, o dar meiliau trupina tongue.gif
rikutis
sveikiausia yra ta duona, kurios sudėtyje mažiausiai priedų ir kurios galiojimo laikas trumpiausias mirksiukas.gif
mes valgom juodą duoną, stambaus malimo grūdų duoną, kleckas labai mėgsta "Duoniukus" pagraužti
arkadija
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 14, 19:10)
Mes visi valgom Goja, rugines bandeles.
*

Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis g.gif as vaikui neduociau schmoll.gif Visada skaitau sudeti, kad nebutu visokiu E ar kitu nereikalingu priedu. Todel ir baronku neperku, nes normalis sudeties neradau (arba E privaryta, arba palmes riebalu ar dar kokio brudo). Gal kiri mamyte normaliu rado?
Fidi
QUOTE(arkadija @ 2008 09 16, 13:32)
Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis  g.gif as vaikui neduociau  schmoll.gif Visada skaitau sudeti, kad nebutu visokiu E ar kitu nereikalingu priedu. Todel ir baronku neperku, nes normalis sudeties neradau (arba E privaryta, arba palmes riebalu ar dar kokio brudo). Gal kiri mamyte normaliu rado?
*

Aš ir visada skaitau sudėtį - norisi vaikui duoti kuo sveikesni, natūralesni maistą. Baraonkų ir aš normalios sudėties neradau, tai mažajam pagražumui perku Ustukių malūno kviečių arba ryžių trapučius. Jam patinka smile.gif
dimele
Aisku, skani ta Goja, bet jos sudetis  g.gif as vaikui neduociau  schmoll.gif Visada skaitau sudeti, kad nebutu visokiu E ar kitu nereikalingu priedu. Todel ir baronku neperku, nes normalis sudeties neradau (arba E privaryta, arba palmes riebalu ar dar kokio brudo). Gal kiri mamyte normaliu rado?
*

Sveikutes, 4u.gif cia apie barankytes, as radau is dideliu tai RIDUTO Riestainiai, Vaikiski, naturalus , be koncervantu , tik miltai, vanduo, druska, cukrus, miels, ir augalinis aliejus, manau nera prie ko prikipt. skanios thumbup.gif
o is mazu Traskuciai irgi Riduto, Vaniliniai :ta pati sudetis plius margarinas ir vanilinas. tai va ju galima gaut Rimi, Maximoj, retai IKI, norfoj neieskojau. ne visad galima rast, jei tiesa pasakius, tenka paieskot. Va neradau kol kas meduoliuku be priedu, bet matyt ir nerasiu, jei kas radot, praneskit bigsmile.gif
inqusiux
nezinau , ar cia vienintele, bet ant RUGELIO duonos pakuotes rasomos sudeties neaptikau jokios kitos kilmes maisto produktu isskyrus ruginiu miltu, skaldytu rugiu vandens ir druskos.Skonis aisku neptimena,baltos ,purios duonos,bet vardan sveikatos ja kasdien gromuliuoju ir ji man labai skani smile.gif Beje saldytuve ji issilaiko net 2 savaites nesupelijus.O mano seimyna labiau vertina balta plikyta su saulegrazom duona.
arkadija
QUOTE(dimele @ 2008 09 20, 20:27)
Sveikutes,  4u.gif cia apie barankytes, as radau is dideliu tai RIDUTO Riestainiai, Vaikiski, naturalus , be koncervantu , tik miltai, vanduo, druska, cukrus, miels, ir augalinis aliejus, manau nera prie ko prikipt. skanios thumbup.gif
o is mazu Traskuciai irgi Riduto, Vaniliniai :ta pati sudetis plius margarinas ir vanilinas. tai va ju galima gaut Rimi, Maximoj, retai IKI, norfoj neieskojau. ne visad galima rast, jei tiesa pasakius, tenka paieskot. Va neradau kol kas meduoliuku be priedu, bet matyt ir nerasiu, jei kas radot, praneskit  bigsmile.gif
*

Aciu uz patarima del riestainiu, reikes pabandyti. O del traskuciu, tai po zodziu "margarinas" ir slepiasi visos blogybes, pakanka paskaityti kokio nors margarino sudeti (visokiu dazikliu, aromato ir skonio stiprikliu, emulsikliu, konservantu, antioksidantu, rugštingumą reguliuojancic medziagu daugiau nei normaliu produktu).
arkadija
Pati radau ekologiskus "Javines" riestainiukus. Ten sudetyje tik "kvapiosios medziagos" man klaustuka kelia, na jei Ekoargos sertifikavo, gal nebus kokio brudo?
dimele
QUOTE(arkadija @ 2008 09 21, 17:51)
Aciu uz patarima del riestainiu, reikes pabandyti. O del traskuciu, tai po zodziu "margarinas" ir slepiasi visos blogybes, pakanka paskaityti kokio nors margarino sudeti (visokiu dazikliu, aromato ir skonio stiprikliu, emulsikliu, konservantu, antioksidantu, rugštingumą reguliuojancic medziagu daugiau nei normaliu produktu).
*

na tai va, bet kituose traskuciuose ir be margarino daug visokiu gerybiu su E buna prideta, o siaip Javines kiek ziurejau tai gal kokia saudyklele su maziau priedu, dar neblogi Taleriai, arbatiniai arba bananiniai, nera priedu jokiu thumbup.gif skanus biggrin.gif
zzuzza
Mes valgom duoniukus,gruzducius...
ILGAPLAUKE
Ir mes megstam,duoniukus,javainius 4u.gif
jjurgitas
manau sveikiausi duonos gaminiai butu tik kepti mociuciu ant peciaus biggrin.gif bet deja tokiu jau neliko, tai pasitenkinam paprasta duonele is parduotuves ax.gif
Moon_Light
Mes tai perkam "Duoneles sausucius", manoji labai megsta juos griauzti, taciau ju buna tik ekologiskose parduotuvelese
mylimuke
*

Kad dukra nelabai valgo duoną, čia daugiau mes su MB maniakai ant jos biggrin.gif
Sarita
Mes valgom "Agotos" duoną, labai skani, tiesa jos sudėties nežiūrėjau g.gif , dar Tymo turgui (Užupy) mačiau prekiauja duona, kai ragavau tai labai skani, bet kol atstovėjau eilėj - nebeliko schmoll.gif . O dėl riestainių tai reiks pabandyti, beje o duoniukais mažieji nespringsta, jie man tokie kieti atrodo? g.gif
Lauruciuk
Maniske valgo duoniukus, javainius, gruzducius talerius, juoda duona (imam sviezia is kepyklos biggrin.gif ). Beje nuo duoniuku niekad nespringo, manau jie istirpsta g.gif mirksiukas.gif
lunde
Maniske laabai megsta duoniukus.Manau,jie pakankamai sveikas produktas smile.gif
gordi
QUOTE(Sarita @ 2008 11 02, 22:49)
Mes valgom "Agotos" duoną, labai skani, tiesa jos sudėties nežiūrėjau  g.gif , dar Tymo turgui (Užupy) mačiau prekiauja duona, kai ragavau tai labai skani, bet kol atstovėjau eilėj - nebeliko  schmoll.gif . O dėl riestainių tai reiks pabandyti, beje o duoniukais mažieji nespringsta, jie man tokie kieti atrodo?  g.gif
*

man irgi labai skani si duonyte ,ypac su saulegrazom.Ir mazoji labai megsta.o jei dar su sveistu bigsmile.gif
Daugiaziede
Duodu pagriauzti ekologiskos,kiek padziuvusios duoneles."Sveikuoliu"avizinius sausainiukus smile.gif
Editukas35
Labai megsta duoniukus, o siaip be konservantu tai yra paprasta ''tarybine'' duona, batonas, arba sveikuoliu batonas. O kitose nors ir skaniasnes jos labai daug priedu visokiu.
lelka
Spec vaikui neperku,kokia patys valgom tokia ir duodu jam 4u.gif
Tyra_Situacija
Geriausia duona ir batonas mano mažiui tą kurią patys išsikepame. Turime duonkepe ir džiaugiamės. Jau seniausiai ramiai vaikštau pro duonos ir ragaišių lentynas parduotuvėse. Naminė vis viena daug sveikesnė ir geresnė nei pirktinė, ką pridedu aš pati puikiai žinau ir nereikia gilintis aiškinantis kas ten prie E parašyta.
brunetė
QUOTE(dimele @ 2008 09 30, 20:56)
na tai va, bet kituose traskuciuose ir be margarino daug visokiu gerybiu su E buna prideta, o siaip Javines kiek ziurejau tai gal kokia saudyklele su maziau priedu, dar neblogi Taleriai, arbatiniai arba bananiniai, nera priedu jokiu  thumbup.gif skanus biggrin.gif
*

Taip, maniskis irgi talerius valgo... O siaip nesistengiu kisti jokiu traskuciu ar sausainuku su prieedais...
Is duonos gaminiu valgo rugine duona "Rugelis" ir taip pat ekologiska Sveikuoliu duonyte. smile.gif
lanvita
Labiausiai megsta ir valgo juoda duona, ivairiu gamintoju. 4u.gif
DASIK
Maniske irgi duonele megsta, bet kai pamato Gaidelio sausaini , tai staigiai atbega pasiimti biggrin.gif
ugne23
Megstamiausia juoda su grudais duona thumbup.gif
luli
mes sau perkam ekologiska duonyte,tai duodam ir dukrytei paragaut.
himeira
as duodu duonos lazdeles perku ekologiskoj parduotuvej,arba maksimoj italiskos lazdeles be E su alyvuogiu aliejumi labai skanios
Miranda80
QUOTE(Sarita @ 2008 11 02, 20:49)
Mes valgom "Agotos" duoną, labai skani, tiesa jos sudėties nežiūrėjau  g.gif , dar Tymo turgui (Užupy) mačiau prekiauja duona, kai ragavau tai labai skani, bet kol atstovėjau eilėj - nebeliko  schmoll.gif . O dėl riestainių tai reiks pabandyti, beje o duoniukais mažieji nespringsta, jie man tokie kieti atrodo?  g.gif
*

Manoji labai puikiai suciulpia duoniukus biggrin.gif
*Grazina*
Valgo tokia kokia ir mes duona,o ypac megsta balta formine duona.. 4u.gif dar labai megsta duoniukus sausus.. tongue.gif
kukuliukas567
Galiu parekomenduoti RIDUTO vaikiskus riestainius . Sudetyje nera E. Yra pirkti RIMI, IKI, NORFOJE, tiesa, mazesnese gali ir nebuti. Dar NORFOSE yra pirkti vieno kasnio dziuvesiai RIDUTO su razinomis irgi sudetyje nera E.
O is duonu, tai renkames VICIUNU ekologiskas, o su batonais, galiu pasakyte, be viciunu ekologisko isvis be E ner ka pirkti.
LOOONDA
Musu duktyte valgo bet kokia duona.Kokia mes valgom,tai ir jai tokia duodam. 4u.gif
*Susana*
Aš kepu naminę duoną,tai tik tokią ir valgom 4u.gif
Charme
Musu lelyte megsta ekologiskus duoniukus - nuo ju ir prasidejo "supazindinimas" su duona smile.gif , o dabar paaugus valgo ta pacia duona kuria mes valgom - megstam su medumi ar su grudais.
Erikauzas
mes perkame Birzu duonos gaminiu,ir labai vaikas megsta trapucius,valgo ir su mesyte ir su pienu,ar uogiene.valgo ir vienus thumbup.gif
mylimaa
pati kepu ir ja valgo visa seima smile.gif
man labai grazus pasakymas: "duona kepama tik laiminguose namuose" smile.gif
vilka11
QUOTE(mylimaa @ 2011 02 12, 00:52)
pati kepu ir ja valgo visa seima smile.gif
man labai grazus pasakymas: "duona kepama tik laiminguose namuose"  smile.gif
*

As irgi duona pati kepu visi patenkinti, o mazius labiausiai 4u.gif Manau ji mano vaikui sveikiausia smile.gif smile.gif smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.