Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žaloju sau veidą. Nebegaliu taip toliau.
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
daikteliautoja
Nežinau kaip pradėti....
Nuo paaglystės turiu didelę problemą. Mano veido poros dažnai kemšasi. Jei mokėčiau savimi pasirūpinti, galbūt to ir nebūtų, turėčiau skaisčią gražią odą. Tačiau... beveik kiekvieną dieną veidą išsiakėju nagais arba išsispaudau. Save siaubingai sužalodama. Tai kažkoks nevaldomas aktas, kaip manija. Atsistoti prieš veidrodį ir veidą paversti savaitę gijančia votimi. Kartais užgija, oda vėl tokia kokia turėtų būti, bet negaliu. nuvaldyti nagų ir vėl viską sugadinu. Tai labai sekina. Tai tarsi kaip alkoholikas ir alkoholis, nieko negaliu su savimi padaryti. Tada būnu pikta, (kai pavyksta save suvaldyti ir užgydyti žaizdeles jaučiuosi graži, laiminga, net vaikus labiau myliu, bet neilgam tokia laimė) Ir nežinau kodėl. Ir blogiausia, kad taip daryti išmokau iš savo mamos, kuri darė lygiai taip pat. Ir tebedaro. Ir gailisi ir vėl spaudo ta veidą, žinau...Nežinau iš kur ta priklausomybė juk matau, kaip atrodau po tokios "operacijos", darau tai kasdien, įpač kai nusiminusi dėl ko nors. Po to tepu ivairias priemones nuo spuogu, gydomuosius losjonus...Ir taip užsisuka begalinis ratas...Jei taip nedaryčiau, bet kur, tiek švariais tiek nešvariais pirštais neturėčiau spuogų.
lpd
immm.. graziai ivardijai tai kaip priklausomybe arba "neigiamu' jausmu katalizatoriumi blink.gif vieni kramto nagus, kiti gremzia oda, treti mirksi... kai susinervina, nezino ar nemoka kaip elgtis tokioje busenoje, kur "deti" itampa, nerima ir uzsiima saves baudimu, savizala, tarsi negalima taip jausti butu.. O nusiziurejai toki kelia is mamos.. kaip ten bebutu, viska gyvenime savyje galima pakeisti, iprocius taip pat. Psichologe galetu padeti 4u.gif
daikteliautoja
QUOTE(laurapde @ 2008 09 17, 22:30)
immm.. graziai ivardijai tai kaip priklausomybe arba "neigiamu' jausmu katalizatoriumi  blink.gif vieni kramto nagus, kiti gremzia oda, treti mirksi... kai susinervina, nezino ar nemoka kaip elgtis tokioje busenoje, kur "deti" itampa, nerima ir uzsiima saves baudimu, savizala, tarsi negalima taip jausti butu.. O nusiziurejai toki kelia is mamos.. kaip ten bebutu, viska gyvenime savyje galima pakeisti, iprocius taip pat. Psichologe galetu padeti  4u.gif
*

na taip ir yra, priklausomybe...
aciu uz atsakyma. Zinau, kad tokia priklausomybe bent ne mane viena kankina, viena kankina nebent toks nemokejimas valdytis...Nezinau kaip cia bus.
Elemire
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 09 23, 10:01)
na taip ir yra, priklausomybe...
aciu uz atsakyma. Zinau, kad tokia priklausomybe bent ne mane viena kankina, viena kankina nebent toks nemokejimas valdytis...Nezinau kaip cia bus.
*

O pas dermatologą teko lankytis? g.gif Kartais tokią problemą galima išspręsti tiesiog suradus tinkamą būdą kaip tuos spuogus išnaikinti arba bent jau apmažinti. g.gif

Jeigu negali kentėti tai gal pabandyk pradžioje bent tai daryti tik švariomis rankomis, trumpai nukirptais nagais, dezinfekuojant žaizdą po visko.
daikteliautoja
QUOTE(Elemire @ 2008 10 04, 01:49)
O pas dermatologą teko lankytis?  g.gif Kartais tokią problemą galima išspręsti tiesiog suradus tinkamą būdą kaip tuos spuogus išnaikinti arba bent jau apmažinti.  g.gif

Jeigu negali kentėti tai gal pabandyk pradžioje bent tai daryti tik švariomis rankomis, trumpai nukirptais nagais, dezinfekuojant žaizdą po visko.
*

Einu as pas ja, ji padaro kauke, viskas uzgija, tada as ir vel nusidraskau... Jus nesupratot, taip, as stengiuosi kuo svariau ir t.t jei pradedu spaudyt, sakau isspausiu tik viena, ta kuris yra. Nes kitu nera, arba jie nesimato, paprasciausiai nezymiai uzsikimsusi pora, kuria matau tik as, per padidinamaji veidrodeli, ar paprasta, bet poto taip isivaziuoju, kad oi oi oi. Stengiuos visai tada i veidrodi neziureti, ne visada pavyksta. Pavyksta uzsigydyti oda karta i 2 men, kad atrodau kaip normalus grazus zmogus su nesuzalotu snukuciu :DLygiu, baltu...Po to praeina savaite ir vel...Susizaloju. Nes atsiranda poru, kurias nezinau kaip kitaip valyti...Kaukes nieko nepadeda. Tos poros tokios nezymios, bet kenteti negaliu. Zinau, kad ne as viena turiu tokia priklausomybe, bet tai ne paguoda smile.gif
vovere74
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 06, 13:29)
Einu as pas ja, ji padaro kauke, viskas uzgija, tada as ir vel nusidraskau... Jus nesupratot, taip, as stengiuosi kuo svariau ir t.t jei pradedu spaudyt, sakau isspausiu tik viena, ta kuris yra. Nes kitu nera, arba jie nesimato, paprasciausiai nezymiai uzsikimsusi pora, kuria matau tik as, per padidinamaji veidrodeli, ar paprasta, bet poto taip isivaziuoju, kad oi oi oi. Stengiuos visai tada i veidrodi neziureti, ne visada pavyksta. Pavyksta uzsigydyti oda karta i 2 men, kad atrodau kaip normalus grazus zmogus su nesuzalotu snukuciu  :DLygiu, baltu...Po to praeina savaite ir vel...Susizaloju. Nes atsiranda poru, kurias nezinau kaip kitaip valyti...Kaukes nieko nepadeda. Tos poros tokios nezymios, bet kenteti negaliu. Zinau, kad ne as viena turiu tokia priklausomybe, bet tai ne paguoda  smile.gif
*

Turejau panasia beda. Gal tik ne taip stipriai isreiksta. Ir matyt dar nebuvau pernelyg isibegejusi. Man padejo pazintis. Tai yra mano pusesere kosmetologe. Kas antra diena pas ja ejau. Ji lepino mano veideli kaip begaledama. Ipratino mane ranku prie veido nekisti. Ne tik nespaudyti spuogu, spuogeliu. Net siaip neliesti veido rankomis. Netrinti akiu pirstais, net sedint ranka nesiremti i veida.
daikteliautoja
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 07, 02:28)
Turejau panasia beda. Gal tik ne taip stipriai isreiksta. Ir matyt dar nebuvau pernelyg isibegejusi. Man padejo pazintis. Tai yra mano pusesere kosmetologe. Kas antra diena pas ja ejau. Ji lepino mano veideli kaip begaledama. Ipratino mane ranku prie veido nekisti. Ne tik nespaudyti spuogu, spuogeliu. Net siaip neliesti veido rankomis. Netrinti akiu pirstais, net sedint ranka nesiremti i veida.
*

Gal ji kartais Vilniuj gyvena? Gal ir man butu galima patekti pas ja...Labai noreciau pabandyti, jei galeciau.
vovere74
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 07, 08:11)
Gal ji kartais Vilniuj gyvena? Gal ir man butu galima patekti pas ja...Labai noreciau pabandyti, jei galeciau.
*

Na taip, ji dabar jau Vilniuje. Taciau tame ir beda. Kai man jos reikejo ji dirbo Klaipedoje, as gyvenu Palangoje. Tai galejau pas ja i darba vazinetis. Juolab dirbo mazame grozio salone kur niekas jos klientu nekontroliavo. Tai ji vis turedama laisvesne minute ir guldydavosi mane ant savo stalo. Dabar ji Vilniuje dirba kazkokiame prabangiame grozio salone. Kainos ten aisku doh.gif Ir jokiu nuolaidu saviems negali praktiskai padaryt, mat kontrole kitokia verysad.gif Tad jei man dabar jos reiktu - kisene man neleistu schmoll.gif
O tu neturi jokiu jokiu pazistamu kas galetu suvesti su kokia kosmetologe?
As manau dar veiksminga turetu buti kosmetikiu kursai. Taip sakant is vidaus viska pamatyti, suzinoti. Gal ir tiek uztektu. Ar neturi tokiu galimybiu?
Germante
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 07, 06:11)
*

Mano nuomone cia ne pas kosmetologa reikia eiti, o pas psichologa. Nes nei vienas kosmetologas tau tos odos taip neisvalys kad neliktu maziausio spuogelio. Vis tiek ju bus. Gal tik mazu, kitiems nematomu, tik tau vienai matomu. Ir tu juos vel "pulsi". Taigi, man atrodo, kad net geriausia kosmetologe neisgydys PSICHOLOGINES problemos. Pabandyk gerai isiskaityti i vovere74 posta. Jai padejo ne pati kosmetologe, o jos idiegti nauji iprociai. Kaip supratau ji paklause ka kosmetologe sake ir SAVE ITIKINO, PRIVERTE taip nebesielgti. Ir gal jai ta problema nebuvo taip toli pazengusi, kaip tau. Pati matai, kad tavo oda gali buti grazi ir be dazno vizito pas kosmetologus, tol, kol jos pati nesusigadini. Mano vienas artimas zmogus turi labai panasia problema, tik nesusimasto, kad cia jau priklausomybe, o kai as bandau jai tai sakyti - pyksta unsure.gif
vovere74
QUOTE(Germante @ 2008 10 07, 13:38)
Mano nuomone cia ne pas kosmetologa reikia eiti, o pas psichologa. Nes nei vienas kosmetologas tau tos odos taip neisvalys kad neliktu maziausio spuogelio. Vis tiek ju bus. Gal tik mazu, kitiems nematomu, tik tau vienai matomu. Ir tu juos vel "pulsi". Taigi, man atrodo, kad net geriausia kosmetologe neisgydys PSICHOLOGINES problemos. Pabandyk gerai isiskaityti i vovere74 posta. Jai padejo ne pati kosmetologe, o jos idiegti nauji iprociai. Kaip supratau ji paklause ka kosmetologe sake ir SAVE ITIKINO, PRIVERTE taip nebesielgti. Ir gal jai ta problema nebuvo taip toli pazengusi, kaip tau. Pati matai, kad tavo oda gali buti grazi ir be dazno vizito pas kosmetologus, tol, kol jos pati nesusigadini. Mano vienas artimas zmogus turi labai panasia problema, tik nesusimasto, kad cia jau priklausomybe, o kai as bandau jai tai sakyti - pyksta  unsure.gif
*

thumbup.gif Butent ta ir norejau pasakyti. Mano veidas ir dabar daznai spuogeliais isberiamas, ypac uzknisa tie baltiminiai akmenukai, kuriu neiseina isspausti. Tik su adatele iskrapstyti galima. Anksciau ir krapsciau blush2.gif Baisiai atrodydavau. Mane tiesiog ismoke priziureti oda, o svarbiausia - supratau, kad reikia save myleti tokia kokia esu. Ir daug smagiau man tepliotis visokiais kremais, kremukais, kaukes, pylingus darytis, nei su adata veida badytis.
Taip, mano problema nebuvo taip toli pazengusi, laiku susigriebiau.
daikteliautoja
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 07, 18:58)
thumbup.gif  Butent ta ir norejau pasakyti. Mano veidas ir dabar daznai spuogeliais isberiamas, ypac uzknisa tie baltiminiai akmenukai, kuriu neiseina isspausti. Tik su adatele iskrapstyti galima. Anksciau ir krapsciau blush2.gif  Baisiai atrodydavau. Mane tiesiog ismoke priziureti oda, o svarbiausia - supratau, kad reikia save myleti tokia kokia esu. Ir daug smagiau man tepliotis visokiais kremais, kremukais, kaukes, pylingus darytis, nei su adata veida badytis.
Taip, mano problema nebuvo taip toli pazengusi, laiku susigriebiau.
*

Del kosmetologiu kursu, tikrai labai noreciau, dabar net galvoju, gal nelankyti pedagogiu kursu, ka esu nusprendus, o kosmetologiu. Nes kita vertus jei taip atrodysiu vaikai tikrai is manes saipysis jei mokykloje dirbciau lotuliukas.gif Ir laiko ne marios, ale bet "pasigrazinti" visada atrandu, tai taip nesamoninga....
Na taip, jei salonas tos kosmetologes brangus, tai as ne prie pinigu. Turiu viena kosmetologe, pas ja nuolat einu, ji padeda man užsigydyti, pati galva kraipo ir siūlo būtent pas psichologe eiti.
Vovere74, labai prašau pasidalinti, ką tau kosmetologė sakė, kad pavyko atsikratyti šio ipročio? Kokie buvo jos argumentai, gal ji pamokė save labiau mylėti? Ar dar ką sakė? Beja aš suprantu, kad galbūt tai kyla iš nemeilės sau. Mano paauglystė buvo labai sudėtinga. Iš manęs skaudžiai šaipydavosi, ne iš spuogų, o iš kitų dalykų, aprangos, manierų. Gal todėl ir laikau vidinį įsitikinimą, kad esu niekam tikus. blink.gif mama manęs nesuprato ir t.t ir pan. Taip, turbūt man pas psichologę tikrai reikėtų, bet turiu viltį bandyti susitvarkyti be jos.... 4u.gif Nes jei pati nemokėsiu savęs valdyti, jokia psichologė nepadės.
Papildyta:

Ir dar noriu paklausti, ką tu darai, kai tave spuogeliais išberia? Ar jei jų dabar nebelieti, jie patys kažkada išnyksta? - Aš niekada nesu išlaukusi, tai ir nežinau...
O gal lankaisi pas kitą kosmetolgę kuri tau juos išvalo?
Papildyta:
QUOTE(Germante @ 2008 10 07, 18:38)
Mano nuomone cia ne pas kosmetologa reikia eiti, o pas psichologa. Nes nei vienas kosmetologas tau tos odos taip neisvalys kad neliktu maziausio spuogelio. Vis tiek ju bus. Gal tik mazu, kitiems nematomu, tik tau vienai matomu. Ir tu juos vel "pulsi". Taigi, man atrodo, kad net geriausia kosmetologe neisgydys PSICHOLOGINES problemos. Pabandyk gerai isiskaityti i vovere74 posta. Jai padejo ne pati kosmetologe, o jos idiegti nauji iprociai. Kaip supratau ji paklause ka kosmetologe sake ir SAVE ITIKINO, PRIVERTE taip nebesielgti. Ir gal jai ta problema nebuvo taip toli pazengusi, kaip tau. Pati matai, kad tavo oda gali buti grazi ir be dazno vizito pas kosmetologus, tol, kol jos pati nesusigadini. Mano vienas artimas zmogus turi labai panasia problema, tik nesusimasto, kad cia jau priklausomybe, o kai as bandau jai tai sakyti - pyksta  unsure.gif
*

Sutinku... 4u.gif Jūsų artimas žmogus tikrai turi priklausomybę, ir jai taip pat reikėtų tai suvokti ir sau padėti.

Štai dar yra būrys mano bendraproblemių.
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=62690
Dusele
g.gif .. o gal reiketu imtis kokiu psichologiniu priemoniu? Pvz ant veidrodzio pasikabinti savo ar kokia reklamine nuotrauka, kur zmogus su isspaudinetais spuogais, raudonu veidu ir vis pries spaudziant paziuret ir paklaust saves "ar noriu taip atrodyt?"
Kol nedirbau sioj srity pati prie nosies vis lysdavau blush2.gif - vis reikejo ieskot to, ko nepameciau.. doh.gif Bet kazkaip laikui begant supratau, kad geriau issivalyt veida su kosmetikos priemonem ir nebekankint. Pvz zinau, kad per pms mane paberia , tai anksciau vis reikejo spaust, o tie spuogai butent linke tik dar labiau isrysket. Taip vietoj 3 dienu, as juos turedavau 10 doh.gif . Dabar pries spausdama visada pagalvoju, kad ZALOJU savo poodini sluoksni, juk kiekvienas veido sugnybimas zaloja milijonus mikrokraujagysliu.. ardo ju tinkla, o paskui reikia menesiu, kad atstatyti pazeista vieta..

Salin rankas nuo veido, mergaites 4u.gif
vovere74
Kiekvienai ligai savas vaistas. Kaip ir kiekvienam ligoniui. As tokia ir siaip su psichologinem problemom, sergu PA. Nors kai man su veido bjaurojimu buvo uzeje, tai PA dar nebuvo.
Tai va. Visi pastoviai sakydavo - oi, vargsiuke, oi nezalok saves, oi ir oi.... O pusesere zodziu i vata nevyniojo. Rezdavo tiesiai sviesiai. Pykdavau, verkdavau. Bet susimastydavau - ji juk teisi. Sakydavo ar tikrai nori pasent anksciau laiko? Ar tau tikrai grazu toks zaizdotas veidas? Ar esi tikra, kad neuzkresi kraujo? Ar manai is taves nesisaipo? Atrodai kaip triperio isvagotu veidu. Ir t.t. ir pan.
Mano veido nebeberia tokiais spaudziamais spuogais. Nustojo berti kai nustojau rakineti. Ne is kart zinoma. Bet nustojo. Tie balti akmenukai vis atsiranda. Ir taip bus, nes organizmas neperdirba baltymu. Tik as ju pati nebekrapstau. Einu pas kosmetologe. Juk ji ne tik juos israkineja. Ji man visa veida lepina. Masaziukus padaro. Be to perku tik geros firmos ir brangius kremus. Tam, kad nekiltu noras ju nenaudot hihihi.gif
As sau kalu i galva - noriu buti grazi.
Be to, tokiu budu atsikraciau kitos paauglysteje turetos nesamones - nagu griauzimo. Ejau kas savaite darytis manikiuro. Butinai ten kur brangiau. Ir pirkausi tik brangu nagu laka. Juk gaila tokius grazius nagus griauzti. Juk gaila toki brangu laka nukramtyti. As gyvenau gan sunkiai. kiekvienas pinigelis buvo dideles vertes. Todel isleisti pinigus savo groziui ir ji naikinti - nea schmoll.gif
Louxor
Nu as pvz, pamacius koki juoda inkstira negaliu negaliu neissispaust, taip ir niezti nagus... blush2.gif
daikteliautoja
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 07, 20:22)
Kiekvienai ligai savas vaistas. Kaip ir kiekvienam ligoniui. As tokia ir siaip su psichologinem problemom, sergu PA. Nors kai man su veido bjaurojimu buvo uzeje, tai PA dar nebuvo.
Tai va. Visi pastoviai sakydavo - oi, vargsiuke, oi nezalok saves, oi ir oi.... O pusesere zodziu i vata nevyniojo. Rezdavo tiesiai sviesiai. Pykdavau, verkdavau. Bet susimastydavau - ji juk teisi. Sakydavo ar tikrai nori pasent anksciau laiko? Ar tau tikrai grazu toks zaizdotas veidas? Ar esi tikra, kad neuzkresi kraujo? Ar manai is taves nesisaipo? Atrodai kaip triperio isvagotu veidu. Ir t.t. ir pan.
Mano veido nebeberia tokiais spaudziamais spuogais. Nustojo berti kai nustojau rakineti. Ne is kart zinoma. Bet nustojo. Tie balti akmenukai vis atsiranda. Ir taip bus, nes organizmas neperdirba baltymu. Tik as ju pati nebekrapstau. Einu pas kosmetologe. Juk ji ne tik juos israkineja. Ji man visa veida lepina. Masaziukus padaro. Be to perku tik geros firmos ir brangius kremus. Tam, kad nekiltu noras ju nenaudot hihihi.gif
As sau kalu i galva - noriu buti grazi.
Be to, tokiu budu atsikraciau kitos paauglysteje turetos nesamones - nagu griauzimo. Ejau kas savaite darytis manikiuro. Butinai ten kur brangiau. Ir pirkausi tik brangu nagu laka. Juk gaila tokius grazius nagus griauzti. Juk gaila toki brangu laka nukramtyti. As gyvenau gan sunkiai. kiekvienas pinigelis buvo dideles vertes. Todel isleisti pinigus savo groziui ir ji naikinti - nea schmoll.gif
*

Pala...PA tai panikos atakos, kitaip nevaldoma baimė, mirties, ar kažko ko negali įvardyti...Gal tai susiję, nes ir man ji kažkada būdavo. Laimei praėjo, užeidavo tada, kai būdavau psichiškai išsekusi, dažniausiai vidury nakties. unsure.gif Tikrai tau dėkinga, kad daliniesi su manimi savo patirtimi. Aš pati bandau su kalti, šlykštyne tu, sakau sau, kas su tavimi norės bendraut tongue.gif Ale vistiek norinčių buvo lotuliukas.gif smile.gif
Šiandien buvau drabužių parduotuvėj, matavausi juos persirenginėjimo kabinoj, ir vis užsimiršdama veidą čiupinėdavau. Taip patyliukais, nė iš šio nė iš to, negalvodama blush2.gif doh.gif Atrodo, kai taip darau, liečiuosi prie jo, mąstymas tarsi išsijungia doh.gif
Esu bandžiusi daryti savo veido žemėlapį, piešti subjaurotą veidą, kabinti prie veidrodžio tik man suprantamus įspėjimus. Ir vistik gal būčiau to nedarius, jei nebūčiau mačius to darant savo mamos. doh.gif g.gif
vovere74
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 07, 20:29)
Ir vistik gal būčiau to nedarius, jei nebūčiau mačius to darant savo mamos.  doh.gif  g.gif
*

Va va, bet kuris psichologas pritars - kopijuojam savo tevus, mokomes is ju ne tik geru, bet ir blogu dalyku.
Vienas geras tavo zingsnis yra tas, kad tu bent jau kalbi apie tai. Tai jau pradzia. Gera pradzia - puse darbo? mirksiukas.gif
Nezinau kaip kitur, bet pas mus pirma konsultacija pas psichologa - nemokama. Gal pasidomek? Vertetu pabandyti. Jei netiks ar nepatiks galvosim ka nors kita.
Laikykis. Nevalingai aisku ciupsi uz veido, tai gali ilgai trukti. Bet bent jau samoningai to nedaryk. Galvok apie tai kaip cia uzsukusi girsiesi - valio, siandien dar viena diena kai as nelieciau savo spuogeliu.
Tu juk gali. As tavim tikiu. Tai turi tiketi ir tu.
Elemire
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 07, 13:25)
Del kosmetologiu kursu, tikrai labai noreciau, dabar net galvoju, gal nelankyti pedagogiu kursu, ka esu nusprendus, o kosmetologiu. Nes kita vertus jei taip atrodysiu vaikai tikrai is manes saipysis jei mokykloje dirbciau  lotuliukas.gif Ir laiko ne marios, ale bet "pasigrazinti" visada atrandu, tai taip nesamoninga....

Na aišku kad pas tave tai ne vien odos problema. Pas mane panašiai su tais spuogais, nes man visad gražiau atrodydavo išspaustas, nei pripūliavęs - ir man kaip tik atvirkščiai, mama niekuom gyvu tų spuogų nespausdavo, o man juos paprasčiausiai smagu būdavo spaudinėti. doh.gif

Plius man dar ir kita problema, kad spuogai dažnai atsiranda ant apykaklės linijos ir rūbai juos nutrina, kas dažniausiai išsivysto į didelį, riebų šašą ir be mano pagalbos. doh.gif Teko išmokti juos klijuoti pleistru, nes kitaip na nieko padaryt nebeišeidavo.

Kiek suprantu tau lyg ir prie širdies kosmetinės priemonės? Gal tada tu pabandyk spręsti tą problemą susikurdama sau ritualus? Tarkim ryte atsisėdi prie veidrodžio, pasidarai kaukę, nusivalai veidą - patogiai, malonioje aplinkoje. Tą patį pakartoji vakare. Jeigu apskritai kosmetikos naudojimas prie širdies, įvedos šiokią tokią rutiną į grožio procedūras gali padėti, o ir prie veido gali mažiau norėtis lysti, jei jau praleidai valandą prie veidrodžio. Laiko tam irgi galima atrasti - keltis anksčiau ir pan. Tiesiog gali padėti pakeitimas neigiamų įpročių teigiamais ir struktūra dienotvarkės.

O kas link nagų graužimo, man pavyko tai išpręsti paprasčiausiai visur nešiojantis manikiūrines žirklutes. Būdavo, negaliu jei jau šerpeta yra, vsio, reikia nugraužt iki kraujų. O su žirklutėm po ranka, gražiai nukerpi ir vsio, nebeerzina.
daikteliautoja
QUOTE(Elemire @ 2008 10 08, 21:43)
Na aišku kad pas tave tai ne vien odos problema. Pas mane panašiai su tais spuogais, nes man visad gražiau atrodydavo išspaustas, nei pripūliavęs - ir man kaip tik atvirkščiai, mama niekuom gyvu tų spuogų nespausdavo, o man juos paprasčiausiai smagu būdavo spaudinėti.  doh.gif

Plius man dar ir kita problema, kad spuogai dažnai atsiranda ant apykaklės linijos ir rūbai juos nutrina, kas dažniausiai išsivysto į didelį, riebų šašą ir be mano pagalbos.  doh.gif Teko išmokti juos klijuoti pleistru, nes kitaip na nieko padaryt nebeišeidavo.

Kiek suprantu tau lyg ir prie širdies kosmetinės priemonės? Gal tada tu pabandyk spręsti tą problemą susikurdama sau ritualus? Tarkim ryte atsisėdi prie veidrodžio, pasidarai kaukę, nusivalai veidą - patogiai, malonioje aplinkoje. Tą patį pakartoji vakare. Jeigu apskritai kosmetikos naudojimas prie širdies, įvedos šiokią tokią rutiną į grožio procedūras gali padėti, o ir prie veido gali mažiau norėtis lysti, jei jau praleidai valandą prie veidrodžio. Laiko tam irgi galima atrasti - keltis anksčiau ir pan. Tiesiog gali padėti pakeitimas neigiamų įpročių teigiamais ir struktūra dienotvarkės.

O kas link nagų graužimo, man pavyko tai išpręsti paprasčiausiai visur nešiojantis manikiūrines žirklutes. Būdavo, negaliu jei jau šerpeta yra, vsio, reikia nugraužt iki kraujų. O su žirklutėm po ranka, gražiai nukerpi ir vsio, nebeerzina.
*

Kad zinok, penkiagubai daugiau laiko prie veidrodzio praleidziu tada, kai uzsuku spuogu ir poru spaudymo rata...Prasideda viskas taip nekaltai, tipo apziuresiu veida. Tada ziuriu nedidelis spuogulytis, paciupineju ir sumastau, isspausiu tik ji viena. Bandau spaust, suzaloju, susinervinu, ir...nevalingai uzsimirsdama ieskau kito, arba kitos poros, kuria galiu pamaigyti ir paziureti. Praleidziu taip prie veidrodzio besislapstydama nuo vyro visa ryta. O tai nelengva gyvenant viename kambaryje lotuliukas.gif Galu gale taip issirakineju, kad paziuriu i veidrodi atsiciuchinus ir norisi staugt...Tada darau kaukes. Valau toniku, dezinfekuoju ir t.t. Vaistus dedu. Tada, kita diena pasiryzus daugiau niekada niekada taip nedaryti, pamatau, kad veidas yra uzkrestas, nes kaip kitaip paaiskinti, kai is nematomos poros atsiranda trys jau matomi spuogai. Arba ten kur vakar spaudziau yra toooks sasas, kad dvi svaites negija....Galu gale israkinetas veidas dideliu valios pastangu ir galvojimo deka uzgija ir tampa toks, kaip pvz siandien. Kol uzvedziau sia tema, kazkaip sugebejau apsigydyti. Taigi poryt, jei siandien ryt ar poryt ryte neliesiu, galesiu eiti i zmones be pudros. Istiesu didelis pasiekimas, po 2,5 men pertraukos, ar dar daugiau. Dabar tikuosi man si tema pades ir pasistengsiu... 4u.gif
Bet... yra vienas didelis pavojus, kuri pastebejau po 11 metu spaudymo praktikos, kai oda grazi, balta, as sau.........imu nepatikti. Keista, bet bandydama isisamoninti si savo iproti pastebejau, kad po kiek laiko be randu spuogu ima atrodyti, kad kazko truksta. Gal turiu nesamoninga nora buti subjaurota? Gal tai mano sunkios paauglystes pasekme, nes mokykloj is manes tyciojosi, ir kieme vaikai nemego, buvau negrazi, liesa, auksta, nemadingai aprengta, keista savo budu. Neklausiau "Nirvanos" kaip kiti, buvau naujoke mokykloj(dabar ketinau tapti mokytoja, bet galvoju ar verta, nors dabar busiu ne viena is mokiniu, bet bijau, kad grys anie laikai ir jie is manes tyciosis, na penalo nebespardys, taciau kitaip darys, vaikai isradingi)...
Tada, kai akims nera uz ko uzsikabinti, nera sasu ir randu, pastebiu savo pavargimo zymes, meksvus poakius, besiformuojancias rauksleles, nes man jau 30 uz keliu metu...Tada rankos vel tiesiasi, juolab, kad po savaites nespaudymo tikrai yra tu nesvariu riebiu poru. Tai baisu, as suvokiau tai, labai dziaugiuosi. Bandysiu kreiptis i psichologa, aisku bijau, kad mane nuvils, tik isklausys ir nieko nepatars. Bet reikia.
Na ir prirasiau. Net lengviau pasidare.
Rokiškio_Monstras
ne mano reikalas kaišioti savo nosį į moteriško grožio procedūras, bet pasakysiu kai ką. kai buvau dar gražutis jaunuolis arklys tai Komjaunimo gt. Vilniuje (dabar gal Pylimo gt.) kur buvo studentų poliklinika dirbo toks dermatologas Palubinskas, tai va jis turėjo tokio labai gero tepalo receptą, sudėties jau neprisimenu, bet įėjo leomicetinas ir eteris ir dar kelios dalys. tai va tas visas tepalas - toks suplakus gelsvas vandenėlis - uždžiovindavo visus spuogelius, efektas buvo stulbinantis. jokių pūliavimų ir t.t. tik vienas tokis dalykas, kad nuo leomicetino kurs buvo naudojamas plačiai kaip priešuždegiminis preparatas, o taip pat toks baisuokliškas antibijotokas, būdavo net burnoj kartu, nors tik tepdavau. po tokio tepalo - bučiuotis be šansų.
nieko aš čia nereklamuoju, betgi gal ne viskas tinka, kas yra madinga, pažiūrėkit gryn iš medicinės pusės preparatų
Germante
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 08, 18:00)
Galu gale israkinetas veidas dideliu valios pastangu ir galvojimo deka uzgija ir tampa toks, kaip pvz siandien. Kol uzvedziau sia tema, kazkaip sugebejau apsigydyti.
*

Istrigo tie zodziai. Pati matai, kad vis delto GALI sukaupti valia ir save nugaleti. Nors laikinai, bet gali. O tu pabandyk ilgiau iskesti. Cia man atrodo, kaip ir su kitomis priklausomybemis. Mano vyras pvz. po 18 metu rukymo (ruke nuo 14 metu) kovo menesi mete. Ir iki siol laikosi ir tikiu kad ir toliau laikysis. Dabar net cigareciu kvapo negali pakesti. O is pradziu, sake, kaip sunku buvo. Bet nugalejo save.
O tu, silpnumo akimirka, seskis priesais veidrodi, idemiai paziurek i save ir tyliai balsu paklausk (savo iprocio): o cia kas stipresnis, kas seimininkas, tu ar as? ax.gif Pabandyk.
Pradzia sunkiausia, o paskui priprasi. Zinok, ipratimo didele galia. Tuo jau pati isitikinai. Tik nuo taves priklauso, ar tas ipratimas bus tavo draugas, ar priesas
daikteliautoja
QUOTE(Germante @ 2008 10 09, 05:34)
Istrigo tie zodziai. Pati matai, kad vis delto GALI sukaupti valia ir save nugaleti. Nors laikinai, bet gali. O tu pabandyk ilgiau iskesti. Cia man atrodo, kaip ir su kitomis priklausomybemis. Mano vyras pvz. po 18 metu rukymo (ruke nuo 14 metu) kovo menesi mete. Ir iki siol laikosi ir tikiu kad ir toliau laikysis. Dabar net cigareciu kvapo negali pakesti. O is pradziu, sake, kaip sunku buvo. Bet nugalejo save.
O tu, silpnumo akimirka, seskis priesais veidrodi, idemiai paziurek i save ir tyliai balsu paklausk (savo iprocio): o cia kas stipresnis, kas seimininkas, tu ar as? ax.gif  Pabandyk.
Pradzia sunkiausia, o paskui priprasi. Zinok, ipratimo didele galia. Tuo jau pati isitikinai. Tik nuo taves priklauso, ar tas ipratimas bus tavo draugas, ar priesas
*

aciu, meginsiu, bandysiu.
Tomassella
Sveikos 4u.gif

ir as turiu sita problema, ne taip stipriai, bet turiu. Vienu metu buvo taip veidas isbertas, kad norejosi sleptis nuo zmoniu, guzais isvarytas, bet manau ten buvo alergine reakcija i pelesi ( gyvenau sauletekio bendrabutyje doh.gif ), isvaziavus prie juros viskas pagerejo, o persikrauscius i buta visai susitvarke iki kol nepastojau... tada vel bere, tik ne taip baisai, labiausiai po apatine lupa, smakra, aisku spaudymas padeties negelbejo toli grazu. Dabar veidas tai lyg nieko buna, kai susivaldau, o kai nesusivaldau, aisku raudonais "groziais" isvagotas doh.gif taip pat sita silpnybe paveldejau is mamos. Stengiuosi kuo maziau spaudyti, bet ne visada iseina, taip ir atrodau, priklausomai nuo "zaplyvu" - nesispaudau, ganetinai normaliai, spaudausi - spuoguota. Aisku turiu prisipirkusi visokiu priemoniu, kurios siaip jau padetu, bet vis nagus niezti. Tiesa, atradau labai gera priemone nuo spuogu, o ir greiciau isspaudyti spuogai, zaizdos uzgyja thumbup.gif

apie 10 lasiuku arbatmedzio eterinio aliejaus, apie 10 lasiuku eukalipto eterinio aliejaus ilasinti i karsta vandeni ( as pilnu nedaug, apie puse normalaus dubenelio ). Tada imu merliuka, suvilgau, isgreziu ir dedu kelioms sekundems ant veido, ir taip koki 15 kartu. Kai isdziusta veidas patepu kremu, dar pries tai patepu kokia priemone nuo spuogu ( l. geras yra is Oriflame arbatmedzio piestukas toks zalias ). Siaip labai greitai tada gyja, tik reik tureti valios neberakinet. Gerai, kad atradau sita tema, gal lengviau ir man bus valdytis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rokiškio_Monstras @ 2008 10 08, 22:03)
ne mano reikalas kaišioti savo nosį į moteriško grožio procedūras, bet pasakysiu kai ką. kai buvau dar gražutis jaunuolis arklys tai Komjaunimo gt. Vilniuje (dabar gal Pylimo gt.) kur buvo studentų poliklinika dirbo toks dermatologas Palubinskas, tai va jis turėjo tokio labai gero tepalo receptą, sudėties jau neprisimenu, bet įėjo leomicetinas ir eteris ir dar kelios dalys. tai va tas visas tepalas - toks suplakus gelsvas vandenėlis - uždžiovindavo visus spuogelius, efektas buvo stulbinantis. jokių pūliavimų ir t.t. tik vienas tokis dalykas, kad nuo leomicetino kurs buvo naudojamas plačiai kaip priešuždegiminis preparatas, o taip pat toks baisuokliškas antibijotokas, būdavo net burnoj kartu, nors tik tepdavau. po tokio tepalo - bučiuotis be šansų.
nieko aš čia nereklamuoju, betgi gal ne viskas tinka, kas yra madinga, pažiūrėkit gryn iš medicinės pusės preparatų
*

ooo... zinau sita vaista, teko naudoti, ir draugas buciuodavo lotuliukas.gif Ji ir dabar gamina. Kartus ir smirda, bet siaip veiksmingas. Tiesa, kieno sausa oda tai gal nelabai, bet sausa oda dazniausiai be spuogu buna rolleyes.gif
daikteliautoja
QUOTE(Tomassella @ 2008 10 09, 16:40)
Sveikos  4u.gif

ir as turiu sita problema, ne taip stipriai, bet turiu. Vienu metu buvo taip veidas isbertas, kad norejosi sleptis nuo zmoniu, guzais isvarytas, bet manau ten buvo alergine reakcija i pelesi ( gyvenau sauletekio bendrabutyje  doh.gif  ), isvaziavus prie juros viskas pagerejo, o persikrauscius i buta visai susitvarke iki kol nepastojau... tada vel bere, tik ne taip baisai, labiausiai po apatine lupa, smakra, aisku spaudymas padeties negelbejo toli grazu. Dabar veidas tai lyg nieko buna, kai susivaldau, o kai nesusivaldau, aisku raudonais "groziais" isvagotas  doh.gif  taip pat sita silpnybe paveldejau is mamos. Stengiuosi kuo maziau spaudyti, bet ne visada iseina, taip ir atrodau, priklausomai nuo "zaplyvu" - nesispaudau, ganetinai normaliai, spaudausi - spuoguota. Aisku turiu prisipirkusi visokiu priemoniu, kurios siaip jau padetu, bet vis nagus niezti. Tiesa, atradau labai gera priemone nuo spuogu, o ir greiciau isspaudyti spuogai, zaizdos uzgyja  thumbup.gif

apie 10 lasiuku arbatmedzio eterinio aliejaus, apie 10 lasiuku eukalipto eterinio aliejaus ilasinti i karsta vandeni ( as pilnu nedaug, apie puse normalaus dubenelio ). Tada imu merliuka, suvilgau, isgreziu ir dedu kelioms sekundems ant veido, ir taip koki 15 kartu.  Kai isdziusta veidas patepu kremu, dar pries tai patepu kokia priemone nuo spuogu ( l. geras yra is Oriflame arbatmedzio piestukas  toks zalias ). Siaip labai greitai tada gyja, tik reik tureti valios neberakinet. Gerai, kad atradau sita tema, gal lengviau ir man bus valdytis  4u.gif
Papildyta:
ooo... zinau sita vaista, teko naudoti, ir draugas buciuodavo  lotuliukas.gif  Ji ir dabar gamina. Kartus ir smirda, bet siaip veiksmingas. Tiesa, kieno sausa oda tai gal nelabai, bet sausa oda dazniausiai be spuogu buna  rolleyes.gif
*

Taigi butent, kol nespaudai, gali eit i miesta be pudros, bent jau man. Siandien jau galeciau iseit be makiazo lotuliukas.gif Tai didelis pasiekimas. Matau, kad iskilo pora nauju spuogeliu, kur neiskils, jei 3 men pries tai buvo spaudymo maratonas. Apgija ir vel spaudau ir tt. Bet dabar laikausi, ryte isspaudziau viena uzsikimsusia pora blush2.gif Labai lengvai. Tai nieko neatsitiko. Usimirsau kai pamaciau. Tos poros kiti ant mano veido nebutu net su mikroskopu pamate, o as kai taip darau - matau.
Beja del vaistu su levomicetinu - as juos irgi naudojau. Jie neblogi, gaila dabar tik su receptu parduoda. O kosmetologe sako, kad mano oda nera riebi tikrai, greiciau jau normali, sake, kad padrekinti net reiketu. Tai is kur tos poros uzsikimse? Bet kemsas, ir kai prilendu issivysto spuogas. Kai buvau nescia mano oda buvo grazi. As jos kazkodel nebelieciau, galvoju, kodel? Gal nescia moteris nesioja savyje kazkoki pasitenkinimo jausma, net nzn, kazkoki vidini geri. Aisku, tada ji buvo biski ir sausesne, bet poru tikrai turejau nesvariu. Kai pagimdziau istveriau baltu veidu tik 2 men...Vel emiau spaudyt poras. Pamirsau ta laime, kai gali negalvodama nesislapstydama po saliku iseiti i parduotuve. O anksciau net kudikio daktare pagyre mane, kad esu labai grazi mama.
Tai dabar ir tesias vel 2 metus spaudymai. Siaubas ar ne lotuliukas.gif
daikteliautoja
Vel atkritau, isspaudziau kelis baltus inkstirus doh.gif Bet palyginti mazai susizalojau. Gerai kad atsispyriau rimciau issiaketi. Nu ziuresiu kaip bus toliau. Sunku valdytis kai yra uzkimstu poru, bet primenu sau, kad jas matau tik as pati. Dabar valdysiuos....
Bijau, kad kosmetologe ju net nepastebetu jei tokios bukles eiciau pas ja valytis. Niekada nebuvau, tik po visko, ka pati pasidarau einu kaukes, kad uzgytu...
vovere74
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 10, 12:25)
Bijau, kad kosmetologe ju net nepastebetu jei tokios bukles eiciau pas ja valytis. Niekada nebuvau, tik po visko, ka pati pasidarau einu kaukes, kad uzgytu...
*

Va va, pazistama situacija. As grizusi is kosmetologes vis rasdavau keleta neisvalytu spuogeliu, kuriuos tiesiog privaledavau pati issivalyti...Bet tai netruko amzinai. Su laiku praejo.
Ir kaip tu gali zinoti kosmetologijos poveiki jeigu nesi buvusi? Pabandyk, o jau tada matysi...
Elemire
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 08, 19:00)
Bet... yra vienas didelis pavojus, kuri pastebejau po 11 metu spaudymo praktikos, kai oda grazi, balta, as sau.........imu nepatikti. Keista, bet bandydama isisamoninti si savo iproti pastebejau, kad po kiek laiko be randu spuogu ima atrodyti, kad kazko truksta. Gal turiu nesamoninga nora buti subjaurota? Gal tai mano sunkios paauglystes pasekme, nes mokykloj is manes tyciojosi, ir kieme vaikai nemego, buvau negrazi, liesa, auksta, nemadingai aprengta, keista savo budu. Neklausiau "Nirvanos" kaip kiti, buvau naujoke mokykloj(dabar ketinau tapti mokytoja, bet galvoju ar verta, nors dabar busiu ne viena is mokiniu, bet bijau, kad grys anie laikai ir jie is manes tyciosis, na penalo nebespardys, taciau kitaip darys, vaikai isradingi)...

Žinok, su tuom spaudymu, man irgi taip būna kai spuogų nėra, jų trūksta. g.gif Man atrodo, jog tai tiesiog įprotis - man palyginimui labai gerai tinka kai mečiau rūkyti. Aš paprastai rūkydavau prie kompo, kai ką nors reikėdavo parašyti (ataskaitas ir pan., kur susikaupt reikia). Tai būdavo taip, kad rūkyt fiziškai nenori, bet vat trūksta to pačio veiksmo, kaip sakant nežinai kur rankas dėt.

O kas link mokytojavimo, tai žinok ne tas pats būt mokiniu ir mokytoju. Mokytojas yra galios pozicija - ne visuomet lengva su klase tvarkytis, bet tai niekad nebūna taip kaip paauglystėj, plius trimestro gale yra atsiskaitymo metas. triniti.gif

O dėl tos odos, tai kaip suprantu tu nutrauki tas kaukes kai oda pagražėja? Nes šiaip, jei naudoji kiekvieną dieną tai ir tos poros nebesikemša taip jau labai, ypač jeigu ryte ir vakare. Be to makiažas tai irgi to grožio nepadaugina, nes nuo visų makijažo pagrindų ta oda dar labiau kemšasi, reikia ten vakarais būtinai gerai nuvalyti.

Aš dar pastebėjau ir kitą dalyką - man bent jau nugaros oda susitvarkė kai prie jūros persikraustėm. Seniau būdavo negaliu ant petnešėlių nieko nešioti, nes tiesiog baisūs spuogai, ir randai negydavo, o dabar kažkaip pavasarį įdegiau ir niekas nebekyla. blink.gif
Tomassella
QUOTE(Elemire @ 2008 10 10, 13:35)
Žinok, su tuom spaudymu, man irgi taip būna kai spuogų nėra, jų trūksta.  g.gif Man atrodo, jog tai tiesiog įprotis - man palyginimui labai gerai tinka kai mečiau rūkyti. Aš paprastai rūkydavau prie kompo, kai ką nors reikėdavo parašyti (ataskaitas ir pan., kur susikaupt reikia). Tai būdavo taip, kad rūkyt fiziškai nenori, bet vat trūksta to pačio veiksmo, kaip sakant nežinai kur rankas dėt.
O dėl tos odos, tai kaip suprantu tu nutrauki tas kaukes kai oda pagražėja? Nes šiaip, jei naudoji kiekvieną dieną tai ir tos poros nebesikemša taip jau labai, ypač jeigu ryte ir vakare. Be to makiažas tai irgi to grožio nepadaugina, nes nuo visų makijažo pagrindų ta oda dar labiau kemšasi, reikia ten vakarais būtinai gerai nuvalyti.
Aš dar pastebėjau ir kitą dalyką - man bent jau nugaros oda susitvarkė kai prie jūros persikraustėm. Seniau būdavo negaliu ant petnešėlių nieko nešioti, nes tiesiog baisūs spuogai, ir randai negydavo, o dabar kažkaip pavasarį įdegiau ir niekas nebekyla.  blink.gif
*

tikrai taip, kai ju nera, tai truksta, ieskau, kur cia koki isspausti butu galima doh.gif del rūkymo ir man panasiai buvo, cia kada diplomini rasydama sugriesijau ( siaip jau pries nestuma meciau ), tai jei zinau, kad turiu cigareciu, tai ir einu vis parukyti, o kai nebepirkau, kazkaip ir nebereikia, geriau susikaupti eina, bet cia ne ta tema smile.gif del spuogu tai pastebejau, kad jeigu kazkur iseinam vakare, aisku pudrytes, skaistalu ir pan. tepu ir nors grizus nusivalau ir nusiprausiu, vistiek ryte jau buna spuogu unsure.gif tada vel maratonas prasideda spaudymo, kol negaliu i save ziureti ir gydytis pradedu. Pirmam savo poste irg rasiau, kad buvo baisiai veidas guzais isbertas, o prie juros pabuvus pora savaiciu situacija zymiai pagerejo thumbup.gif
daikteliautoja
QUOTE(Elemire @ 2008 10 10, 18:35)

Aš dar pastebėjau ir kitą dalyką - man bent jau nugaros oda susitvarkė kai prie jūros persikraustėm. Seniau būdavo negaliu ant petnešėlių nieko nešioti, nes tiesiog baisūs spuogai, ir randai negydavo, o dabar kažkaip pavasarį įdegiau ir niekas nebekyla.  blink.gif
*

Nea, as einu spec. kaukes kad oda pagytu, ji ne nuo kimsimosi, o kad zaizdeles neuzsikrestu ir uzgytu. Siaip namie darau valomasias, valau oda tikrai, ryta vakara su prausikliu prausiu, pora kartu savaitej sveiciu....Bet man rodos nera tokios kaukes, kuri galetu pravalyti jau uzsikimsusias poras. Galvoju, kad jos kemsasi daugiau is musu vidaus atlieku, gal kepenys blogai savo darba atlieka, gal zarnynas...Jezau, kaip as pavydziu savo graziai draugei, kuri turi matine baltos spalvos lygia oda! Ir man oda yra vienas pagrindiniu moters grozio kriteriju. Aisku, uzsipudruoju, ir nelabai matosi mano ronos ir stigmos smile.gif Taciau savijauta buna klaiki, ir dar klaikesne, nes pati pasidirbu. Bet negaliu kesti nors vienos nesvarios poros, net jei matau ja vienintele visame pasaulyje....................... verysad.gif
Turbut vienai nepavyks isspresti sios problemos, Siandien buvau poliklinikoj, maciau, kad ten psichologe dirba, gaila registruotis neisdrisau, gal paskambinsiu ir uzsirasysiu. Tikuosi, gal einant pas ja nereikia nestis ligonio istorijos. Nenoriu, kad ten ka nors fiksuotu. Mama sake, kad ji gera psichologe, nezinau kodel ji ten ejo , bet manau, tikrai ne del spuogu spaudymo, o as skaitau, kad tai pagrindine mano problema.
Papildyta:
QUOTE(Tomassella @ 2008 10 11, 17:28)
tikrai taip, kai ju nera, tai truksta, ieskau, kur cia koki isspausti butu galima  doh.gif  del rūkymo ir man panasiai buvo, cia kada diplomini rasydama sugriesijau ( siaip jau pries nestuma meciau ), tai jei zinau, kad turiu cigareciu, tai ir einu vis parukyti, o kai nebepirkau, kazkaip ir nebereikia, geriau susikaupti eina, bet cia ne ta tema  smile.gif  del spuogu tai pastebejau, kad jeigu kazkur iseinam vakare, aisku pudrytes, skaistalu ir pan. tepu ir nors grizus nusivalau ir nusiprausiu, vistiek ryte jau buna spuogu  unsure.gif  tada vel maratonas prasideda spaudymo, kol negaliu i save ziureti ir gydytis pradedu.  Pirmam savo poste irg rasiau, kad buvo baisiai veidas guzais isbertas, o prie juros pabuvus pora savaiciu situacija zymiai pagerejo  thumbup.gif
*

Vat as galvoju, gal reikia man veidrodeli ismesti, vistiek senas, baisus. Taip ir padarysiu. Gal kokias spec pirstines uzsidet, nezinau ka dar daryt. Pas mus kambary yra bent pora dideliu veidrodziu, tu tai neismesiu.
Dar noriu Voveres74 paklaust, ar manai, kad tau nustojus zalotis spuogai eme beveik nekilti butent delto, ta prasme jie ir buvo spaudymo pasekme?
vovere74
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 13, 20:08)
Dar noriu Voveres74 paklaust, ar manai, kad tau nustojus zalotis spuogai eme beveik nekilti butent delto, ta prasme jie ir buvo spaudymo pasekme?
*

Na manau, kad nebespaudymas turejo itakos. Juk odos nebezalojau, neuzkretinejau. Dabar irgi buna koks spuogelis, o ypac daznai kyla tie balti akmenukai, arba ir juodi inkstyrai... Bet laikausi ir nespaudziu, nerakineju. Ima vat ir patys pradingsta...
daikteliautoja
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 14, 04:39)
Na manau, kad nebespaudymas turejo itakos. Juk odos nebezalojau, neuzkretinejau. Dabar irgi buna koks spuogelis, o ypac daznai kyla tie balti akmenukai, arba ir juodi inkstyrai... Bet laikausi ir nespaudziu, nerakineju. Ima vat ir patys pradingsta...
*

as dar galvoju, gal kai nuolat viska isspaudai, visus nors maziausius kamstelius, oda nebemoka pati valytis? g.gif Nes pvz gal ant nugaros irgi mano poros uzsikimse, bet as to nezinau, nespaudau, todel ir spaugeliai nekyla. Turiu balta nugara. Ji kazkaip issivalo pati g.gif
Mimuke
QUOTE(Elemire @ 2008 10 10, 13:35)
*

todel kai kurios kosmetologes ir rekomenduoja karts nuo karto apsilankyti soliariume, nes nuo to sumazeja spuogu smile.gif
sonkatux
as ir turiu problemu su spuogu spaudymu verysad.gif mano mama ir sese taip pat labai megsta sapudyti spuogus.tikrai labai sunku atsikratyti tokio iprocio ax.gif suprantu ak tai blogai,bet man neuztenka tik sau pasakyti kad busiu negrazi,kad daug spuogu atsiras.manau cia kazkas panasaus aks su rukimu,labai sunku mesti kai nera svarbios priezasties,mano seses kuminas ruke 30 m.ir nagalejo prisiversti mesti,tiesiog sakydavo kad tai neimanoma,bet kai atsidure ligonineje del rukimo uzsikiso kraujagisles tada mete,manau panasiai ir su spogais kol nera svarbios priezasties spaudyti spuogus(pagalvojimas kad veidas spuoguotas negrazus manes neitikina nespaudyti)tol as juos ir spausiu.gal tiesiog nebesijauciu grazi,esu susituokusi,o vyrui visai tas pats kaip atrodau,nera kas pasako kad taip daryti nereikia,kad kai nespaudai veido atrodai grazesne verysad.gif kai pradejome draugauti norejau atrodyti grazi todel stengiausi nespaudyti spuogu,o dabar nebera noro del kazko stengtis,todel ir manau kad vel ijunkau i spuogu spaudyma blush2.gif
nep
QUOTE(sonkatux @ 2008 10 23, 13:59)
as ir turiu problemu su spuogu spaudymu verysad.gif mano mama ir sese taip pat labai megsta sapudyti spuogus.tikrai labai sunku atsikratyti tokio iprocio ax.gif suprantu ak tai blogai,bet man neuztenka tik sau pasakyti kad busiu negrazi,kad daug spuogu atsiras.manau cia kazkas panasaus aks su rukimu,labai sunku mesti kai nera svarbios priezasties,mano seses kuminas ruke 30 m.ir nagalejo prisiversti mesti,tiesiog sakydavo kad tai neimanoma,bet kai atsidure ligonineje del rukimo uzsikiso kraujagisles tada mete,manau panasiai ir su spogais kol nera svarbios priezasties spaudyti spuogus(pagalvojimas kad veidas spuoguotas negrazus manes neitikina nespaudyti)tol as juos ir spausiu.gal tiesiog nebesijauciu grazi,esu susituokusi,o vyrui visai tas pats kaip atrodau,nera kas pasako kad taip daryti nereikia,kad kai nespaudai veido atrodai grazesne verysad.gif kai pradejome draugauti norejau atrodyti grazi todel stengiausi nespaudyti spuogu,o dabar nebera noro del kazko stengtis,todel ir manau kad vel ijunkau i spuogu spaudyma blush2.gif
*

console.gif tikrai yra labai labai negerai taip elgtis.
vovere74
QUOTE(sonkatux @ 2008 10 23, 14:59)
... vyrui visai tas pats kaip atrodau,nera kas pasako kad taip daryti nereikia,kad kai nespaudai veido atrodai grazesne verysad.gif kai pradejome draugauti norejau atrodyti grazi todel stengiausi nespaudyti spuogu,o dabar nebera noro del kazko stengtis,todel ir manau kad vel ijunkau i spuogu spaudyma blush2.gif
*

Pasakysiu žiauriai, tad sorry, bet jeigu manai, kad neverta dėl vyro stengtis nes jau susituokusi - tai gali ir išsituokti. Labai lengvai. Kažkodėl dauguma moterų taip elgiasi. Prieš vestuves stengiasi patikti, o jau po to gerai kaip yra.
Vyras visada gali pastebėti kitą moterį kuri dėl jo stengsis. O namuose jo laukia tik žmona kuri baisi su savo išrakinėtu veidu... Skamba ne kaip, bet logiška.
Taigi manau, kad reikia aukso žiedus sumainius nepamiršti savęs. Ir dėl savęs pačios ir dėl vyro stengtis.
Mačiau kartą sceną per kažkokią humoro laidą - įeina pora į santuokos rūmus. Jaunoji graži, susitvarkiusi, pasipuošusi, jaunikis pasitempęs, dailus. Po ceremonijos išeina - baisi boba, su purvinu, nutysusiu chalatu, bigudžiai plaukuose, šlepetės suplyšę ir vyras - su jaunom mergičkom už parankių...
Aišku nesakau, kad vyrai neturi stengtis. Manau visi turi.
Taip, kad - rankas nuo veido, mikliai.
daikteliautoja
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 23, 23:35)
Pasakysiu žiauriai, tad sorry, bet jeigu manai, kad neverta dėl vyro stengtis nes jau susituokusi - tai gali ir išsituokti. Labai lengvai. Kažkodėl dauguma moterų taip elgiasi. Prieš vestuves stengiasi patikti, o jau po to gerai kaip yra.
Vyras visada gali pastebėti kitą moterį kuri dėl jo stengsis. O namuose jo laukia tik žmona kuri baisi su savo išrakinėtu veidu... Skamba ne kaip, bet logiška.
Taigi manau, kad reikia aukso žiedus sumainius nepamiršti savęs. Ir dėl savęs pačios ir dėl vyro stengtis.
Mačiau kartą sceną per kažkokią humoro laidą  - įeina pora į santuokos rūmus. Jaunoji graži, susitvarkiusi, pasipuošusi, jaunikis pasitempęs, dailus. Po ceremonijos išeina - baisi boba, su purvinu, nutysusiu chalatu, bigudžiai plaukuose, šlepetės suplyšę ir vyras - su jaunom mergičkom už parankių...
Aišku nesakau, kad vyrai neturi stengtis. Manau visi turi.
Taip, kad - rankas nuo veido, mikliai.
*

drinks_cheers.gif , tačiau , bent jau man iki vestuvių visada gražiai ir neišsirakinėjusiai (ar bendraujant su kitais vaikinais prieš savo vyrą 4u.gif ) padėdavo gražiai išsilaikyti pats įsimylėjimo jausmas, kuris išklaikydavo komfortą manyje, kad esu mylima, geidžiama. Vėliau rutina. Atrodo vyrui vienodai. I veidą nepasižiūri, man į akis. Aišku, tai nereiškia, kad jis nemato, kas ant mano veido. Mano vyras geras. Gal visems taip nutinka, tačiau ne visos ima į širdį. Turi kažkokį savo laisvalaikį, draugų (tik draugų) vyrų, kurie padeda sukelti šiokią tokią autoafirmacija. Man taip nera. Nesu tokia "prie kompanijos", todel ir ja suprantu....
Beja dabar nespaudau daugiau nei savaite. Esu grazi ir balta. Kolkas. Gal ir ilgiau tikiuosi.
vovere74
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 24, 08:38)
drinks_cheers.gif , tačiau , bent jau man iki vestuvių visada gražiai ir neišsirakinėjusiai (ar bendraujant su kitais vaikinais prieš savo vyrą  4u.gif ) padėdavo gražiai išsilaikyti pats įsimylėjimo jausmas, kuris išklaikydavo komfortą manyje, kad esu mylima, geidžiama. Vėliau rutina. Atrodo vyrui vienodai. I veidą nepasižiūri, man į akis. Aišku, tai nereiškia, kad jis nemato, kas ant mano veido. Mano vyras geras. Gal visems taip nutinka, tačiau ne visos ima į širdį. Turi kažkokį savo laisvalaikį, draugų (tik draugų) vyrų, kurie padeda sukelti šiokią tokią autoafirmacija. Man taip nera. Nesu tokia "prie kompanijos", todel ir ja suprantu....
Beja dabar nespaudau daugiau nei savaite. Esu grazi ir balta. Kolkas. Gal ir ilgiau tikiuosi.
*

Tai vat ir reikia vis iš naujo įsimylėti. Neleisti rutinai užkariauti tavęs, tavo vyro. Vyrai juk medžiotojai, sumedžiojo ir nebesistengia daugiau pagauti to kas jau pagauta. O jeigu tu vis keisies, stebinsi, jis vis matys kitokią. Žavią, besišypsančiom akim, įsimylėjusią ir svarbu - geidžiamą ir kitų vyrų. Tegu pavydi, saugo. Įsimylėti galima išmokti. Vis iš naujo tą patį žmogų galima įsimylėti. Arba, kad ir save. Gal taip net geriau.
Man dažnai pasako - velniukai tavo akyse šokinėja. Aš jaučiuos laiminga - ir velniukai šokinėja...

O tu šaunuolė thumbup.gif Laikykis taip ir toliau. Jeigu jau pradės tie spuogeliai lysti, nekišk pirštelių. Keliauk į kosmetologinį.
Žinok kai čia pradžioj su tavim pabendravau pamaniau - o kodėl ne? Ir nuėjau pas kosmetologę biggrin.gif Dabar lepinu savo veidą geru kremu. Visi sako - kaip pajaunėjai, veidas švyti.
O švyti dėl to, kad esu patenkinta savimi tongue.gif
Elemire
QUOTE(vovere74 @ 2008 10 23, 17:35)

Na aš su tuom nesutinku. Spuogus aišku galima apsigydyti, bet yra ir kitas grožio gadintojas - amžius, šito jau nepagydysi. Nei viena 40-metė neatrodo kaip 18-metė, o vyrai nemeta, pas kitas nevaikščioja. Paprasčiausiai, jei žmogus nelaimingas santuokoje, dėl įvairiausių priežasčių, tada ir būna tos skyrybos, o grožis labai retai kada būna to priežastimi.

Kitas tai dar yra ir tai, jog vyrai visgi žiūri į moters išvaizdą visiškai kitaip. Dauguma vyrų gali net ir nepastebėt kad žmona apsikirpo, kad drabužis senas ar naujas - daugumą vyrų į drabužių parduotuvę vos ne su šautuvu reikia vesti. Jiems kiti dalykai svarbu - nesvarbu kokios kelnės ar batai, bet vat koks telefonas arba mašina, čia jau vyriški dalykai. Bet jau vyrą priverst kokį nors kremą veidui naudoti tai beviltiškas reikalas. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 10 13, 19:08)
Galvoju, kad jos kemsasi daugiau is musu vidaus atlieku, gal kepenys blogai savo darba atlieka, gal zarnynas...Jezau, kaip as pavydziu savo graziai draugei, kuri turi matine baltos spalvos lygia oda! Ir man oda yra vienas pagrindiniu moters grozio kriteriju.

Dar būna ir nuo hormonų pusiausvyros, man kažkada ginekologė sakė jog vartojant kontraceptines tabletes gali veido oda pagerėti.

O dėl to grožio kriterijaus tai gal čia irgi tavo susijusi problema. Dėl to kad tau tas odos grožis taip svarbu (kas greičiausiai ateina iš tavo paauglystės įspūdžių), tau taip ir knieti tas poras rakinėti, nes spuogai tave tavo supratimu bjauroja. g.gif
daikteliautoja
O as vel atkritau. Bet dabar tai jau taip nebedarysiu blush2.gif mastau.gif
Lotyna
Tau su tais poru rakinejimais priklausomybe, o man edimas (kitaip jau ir negaliu pavadint doh.gif ) prasidejo.. Gerai, kad buvau labai liekna, nes sitoks suvartoto maisto kiekis, koki pradejau paskutiniais menesiai suvartoti as, tiesiog nesuvokiamas blush2.gif Aisku, pazistami jau mato, kad esu papilnejusi ir tai man labai nepatinka biggrin.gif Tik kaip sunku su tom priklausomybem kovoti, ypac kai tai susije su psichologinem problemom blush2.gif
daikteliautoja
QUOTE(Domke @ 2008 11 21, 07:07)
Tau su tais poru rakinejimais priklausomybe, o man edimas (kitaip jau ir negaliu pavadint  doh.gif )  prasidejo..  Gerai, kad buvau labai liekna, nes sitoks suvartoto maisto kiekis, koki pradejau paskutiniais menesiai suvartoti as, tiesiog nesuvokiamas  blush2.gif  Aisku, pazistami jau mato, kad esu papilnejusi ir tai man labai nepatinka  biggrin.gif  Tik kaip sunku su tom priklausomybem kovoti, ypac kai tai susije su psichologinem problemom  blush2.gif
*

Mes panašios.
O kita savaite uzsirasiau pas psichologe, nezinau kaip ten bus, gal kazka pasakys kas man pades. Nezinau ko galima is jos tiketis. Nes dabar prosvaisciu jokiu nematau. Kai lieku namie viena, uzsidengiu veidrodzius, bent taip sau padedu, nes nera i ka ziureti, nebent i stiklines orkaites dureles,nors kiek atsispindziu. lotuliukas.gif
Ismeciau savo maza miela veidrodeli, tiek mate jis mano kanciu. Ziuresiu kas bus toliau. Dabar atrodo, kad visos mano nesekmes yra del mano veido. Ir pati ji toki pasidarau, nemoku elgtis su savimi.
61Minutė
QUOTE(daikteliautoja @ 2008 12 05, 23:06)
Mes panašios.
O kita savaite uzsirasiau pas psichologe, nezinau kaip ten bus, gal kazka pasakys kas man pades. Nezinau ko galima is jos tiketis. Nes dabar prosvaisciu jokiu nematau. Kai lieku namie viena, uzsidengiu veidrodzius, bent taip sau padedu, nes nera i ka ziureti, nebent i stiklines orkaites dureles,nors kiek atsispindziu.  lotuliukas.gif
Ismeciau savo maza miela veidrodeli, tiek mate jis mano kanciu. Ziuresiu kas bus toliau. Dabar atrodo, kad visos mano nesekmes yra del mano veido. Ir pati ji toki pasidarau, nemoku elgtis su savimi.
*

sveika, mano problema lygiai tokia pat. tik geda man kurnors kreiptis, kolkas isivaizduoju, kad galiu pati susitvarkyt. na o po apsilankymo pas psichologa, butu labai idomu, jei pasidalintum ispudziais smile.gif ka gali zinot, gal pades. paskaicius susimasciau, kad ir man reiketu maza veidrodeli ismest, ar bent toli padet.. ir adata toliau nuo saves blush2.gif bet siaip paskutiniu metu maziau mane kamuoja sita problemele. naudoju kremuka, tai nezinau kiek jis ten padeda, bet po kremuko tokia maloni oda, kad nesinori jos zalot smile.gif
daikteliautoja
QUOTE(61Minutė @ 2008 12 16, 06:40)
sveika, mano problema lygiai tokia pat. tik geda man kurnors kreiptis, kolkas isivaizduoju, kad galiu pati susitvarkyt. na o po apsilankymo pas psichologa, butu labai idomu, jei pasidalintum ispudziais smile.gif  ka gali zinot, gal pades. paskaicius susimasciau, kad ir man reiketu maza veidrodeli ismest, ar bent toli padet.. ir adata toliau nuo saves  blush2.gif  bet siaip paskutiniu metu maziau mane kamuoja sita problemele. naudoju kremuka, tai nezinau kiek jis ten padeda, bet po kremuko tokia maloni oda, kad nesinori jos zalot smile.gif
*

Labas,
nesigedyk kur nors kreiptis, jei jauti, kad pati negebesi susitvarkyti. Viso to kaina - tavo odos grozis, pasitikejimas savim ir kiti dalykai...
Mano atveju tai labai isisenejes dalykas. Kaip gyvate sedinti manyje nuo vaikystes. Nes atejo is mamos.
Buvau pas psichologe jau 2 kartus. Taip, buvo labai labai geda ir baisu. Atrodo, kvailas dalykas, kaip galiu save zaloti, nebe maza mergaite gi, ka ji pasakys... Buvo labai baisu net paziureti i ta psichologe, lipti laiptais pas ja blink.gif
Vos susipazinusi su ja puoliau i asaras. Blioviau visa laika. Ji isklausinejo mano gyvenima. Papasakojau visa graudzia istorija. Ji klause, ir ka tu tada darei, kai taves klasiokai nekente ir kt. O as nieko nedariau. Viskas manyje ir liko... Tai ji pasake, kad tas spaudymas yra kaip pasamonej uzslepta agresijos pries save forma. As taip nugesinu itampa, atsipalaiduoju ir peremiau is mamos. Liepe nespaudyt, as ir nebespaudau, nes pazadejau...Bandau atsipalaiduoti kitais budais. Beja ta agresija man reiskiasi netik savizala, bet ir rekimu ant vaiko.
Gerai bendraujant su psichologe yra tai, kad suvoki ka darai, kazkaip pokalbio metu savaime ateina nors truputi apsciuopiamas zinojimas, del ko...Nes viskas turi savo priezasti. Gal net tu negali jos suvokti g.gif Toks saves ardymas, pora po poros, tikrai gali slepti sunkius jausmus. Gerai besijauciantys zmones taip ,veikiausiai ,nedaro. Tas spaudymas yra pasekme sunkiu jausmu. Nes tevas su manim nemokejo bendrauti, mama doh.gif doh.gif doh.gif
Iki tol niekas, jokie kremai man nepadejo. O graudziausia yra tai, kad mano oda nera problemine. As galiu laisvai vaiksciot be pudros kai saves nezaloju. Bet toks kabinejimasis prie kiekvienos nematomos poros pavercia ja tuo metu tokia. Psichologe gali padeti suprasti kodel tu tai darai. Dar eisu pas ja bent viena karta, ir tu pinigu isleistu jai visai negaila, nors ju turiu mazai. Labiau gaila pinigu, kuriuos isleidau kremams ir kaukems kosmetologinyje, kad bent kiek aptvarkytu pasekmes.
Ar atkrisu ar ne, as nezinau. Reiks valios pastangu. Bet dabar dziaugiuosi sia diena, kad negeda zmogui i akis paziureti, nors aisku be make - up'o jauciuosi kaip nuoga ph34r.gif
61Minutė
panasu, kad ir mano priezastys labai panasios. reikia rast kitu budu atsipalaiduoti.. ir galbut dazniau islieti savo nuomone, o ne kaupti viska savyje.

o kokiais budais dabar pati atsipalaiduoji? kuo pakeiti sita saves zalojima? g.gif
daikteliautoja
QUOTE(61Minutė @ 2008 12 17, 22:56)
panasu, kad ir mano priezastys labai panasios. reikia rast kitu budu atsipalaiduoti.. ir galbut dazniau islieti savo nuomone, o ne kaupti viska savyje.

o kokiais budais dabar pati atsipalaiduoji? kuo pakeiti sita saves zalojima?  g.gif
*

Piesiu. Bet manau cia nuo psichologes priklauso koki buda ji tau pasiulys. Aisku, ne visa laik piesiu, gali megzt...Neaisku, del ko TU tai darai, kiekvienas atvejis skirtingas. As negaledavau nieko kito daryt, tos slykstynes atimdavo visa mano laika. Butinai kur nors kreipkis. Tai gali nepraeiti. Neapgaudinek saves. Mano mama tai dare visa laika, kol ju buvo. O kaip zinia senatvej jie dingsta...bet lieka vargse sugadinta oda. verysad.gif Pasidalink prasau kaip seksis, jei ka nors darysi.
61Minutė
aciu, kad tu pasidalinai:) mano mama irgi taip daro iki siol. ir nesiruosia nustot. tai nuolat matau sita rituala.. bet bent jau matau ir rezultata, prie ko priveda. matau kad oda bjauroja, bet zinau, kad galima gydyt. kai netingiu, sportuoju smile.gif tikrai padeda, ir nuotaika gera buna. kai imsiuos konors rimtesnio, butinai parasysiu rolleyes.gif
daikteliautoja
QUOTE(61Minutė @ 2008 12 18, 03:19)
aciu, kad tu pasidalinai:) mano mama irgi taip daro iki siol. ir nesiruosia nustot. tai nuolat matau sita rituala.. bet bent jau matau ir rezultata, prie ko priveda. matau kad oda bjauroja, bet zinau, kad galima gydyt. kai netingiu, sportuoju smile.gif tikrai padeda, ir nuotaika gera buna. kai imsiuos konors rimtesnio, butinai parasysiu  rolleyes.gif
*

Tu is jos irgi ismokai. Mano mama suprato, kad blogai dare, bet vistiek dare
lpd
labai labai dziugu, jog uzsirasei pas psichologe, butinai parasyk kaip seksis. tongue.gif
edna
Nekaip sekasi, bijau, kad grystu prie to paties. Psichologe padejo, bet truputi laikinai. Kai ji liepe, grieztai liepe, tada buvo gerai. Po to nebe taip, bet vistiek gerai. Dar veliau blogejo. turiu uzsiimti savistaba. Bet vistiek truputi geriau negu buvo. Nes supratau, kodel taip yra.
teledema
kai paskaiciau, tai taip ir prisiminiau save pries keleta meteliu. pries daug meteliu tiklsiau. nuo kokios 7 klases, matyt kai prasidejo brendimas ir pradejau tai daryt. irgi ismokau is seses. ir kai pradejau taip ir nesustojau tada. ir taip kokius 7 metus. aisku liko nemazai randu. bet viskas pasibaige, kai dingo tie spuogai. siaip galiu pasakyt, nesibaige dar, nes ir dabar dar taip darau, jei yra ka spaust. taip ir nesissiaiskinau, kas buvo per problema, ir ka reikia daryt. bet cia aiskiai kazkokia autoagresija, psichologine problema.
mėnulis
QUOTE(teledema @ 2010 01 27, 23:43)
bet cia aiskiai kazkokia autoagresija, psichologine problema.
*

grai, kai suvokiama tai kaip beda. nes daug kas taip daro ir neivardina kaipo to.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.