Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grybų džiovinimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
vauga
mano mama džiovindavo ant verdančio puodo dangčio. Aš jau antra diena bandau džiovinti orkaitėj. Ir mąstau - galgi mikrobanginė būtų išeitis? Ką manot? ką žinot? Eksperimentuot bijau blush2.gif
Reff
QUOTE(vauga @ 2008 09 16, 19:13)
mano mama džiovindavo ant verdančio puodo dangčio. Aš jau antra diena bandau džiovinti orkaitėj. Ir mąstau - galgi mikrobanginė būtų išeitis? Ką manot? ką žinot? Eksperimentuot bijau  blush2.gif
*




Na, as kazkaip nemanau, kad mikrobanginej butu gera mintis, bent as nebandzius ir isivaizduoju, kad taip galima lengvai sudegint...
Mes tai orkaitej - ijungi pasildai truputi, isjungi. po kurio laiko val ijungi vel pasildai ir taip zaidi kol isdzius smile.gif beje, anksciau visada ant siaudu orkaitej laikydavom ( nzn ka cia priduoda, bet atseit skaitosi taip geriausia ax.gif )
Zydraite
as isemet dziovinau pirm kart gyvenime - ir puikiai gavosi: i orkaite (pas mane buvo 3 skardos), minimalus karstis (iki 50laipsniu), ir taip nepilnas dvi paras... skardas keitinejom vietom, grybus vis pamaisydavau, pajudindavau...
zuwedra
lengvas būdas grybams džiovinti: suverti ant medinių pagaliukų (ilgi mediniai iešmeliai, parduodami visose prduotuvėse), sudėti ant grotelių, po apačia dėti skardą (jei netycia grybai varvėtųsmile.gif, įjungti tik konvektorių (karšto oro pūtimą, be viršaus ir apačios šildymo) ant 50-70 laipsnių ir truputį pravėrus orkaitės dureles džiovinti kelias valandas, jei nepilnai išdžiūna - kitą dieną įjungiu dar keliom valandom. Baravykai išlieka balti ir kvapnūs:)
Lorette
QUOTE(zuwedra @ 2008 09 17, 14:53)
lengvas būdas grybams džiovinti: suverti ant medinių pagaliukų (ilgi mediniai iešmeliai, parduodami visose prduotuvėse), sudėti ant grotelių, po apačia dėti skardą (jei netycia grybai varvėtųsmile.gif, įjungti tik konvektorių (karšto oro pūtimą, be viršaus ir apačios šildymo) ant 50-70 laipsnių ir truputį pravėrus orkaitės dureles džiovinti kelias valandas, jei nepilnai išdžiūna - kitą dieną įjungiu dar keliom valandom. Baravykai išlieka balti ir kvapnūs:)
*




Iš tiesų, puikus grybų džiovinimo būdas smile.gif
pyp
As dziovinu dabar.. Kadangi nemazai pririnkom smile.gif Voveruskos puikiai ant radiatoriaus sudziuvo per para.. O baravykai pajuodavo.. sad.gif Dziovinau virs dujines. Aj kaip gaila verysad.gif
Rami-Puma
Sveikos. Na su orkaite kaip cia rase viskas liuks gaunasi, bet jei smulkmeniskai paziurejus, tai visa diena kaitinti orkaite elekrtos daug iseina. As voveraites sumoviau ant keletos siulu ir balkone pasikabinau. Per 2-3 dienas super sudziuvo. Pas mane balkonas istiklintas, palikau praverta langa, saule tik vakarop ateina:)
Zinoma baravykai gal principingesni ax.gif
silsta
Va, dabar dziovinu grybukus elektrineje orkaiteje. Nuo seno saldytuvo pasilikau metalines lentyneles (anksciau buvo metaliniais strypeliais lentyneles), vyras jas pritaike naujoje orkaiteje, tai apdejau tris lentyneles, puikiai siluma praeina, ijungiau orkaite 50 laipsniu temperatura ir ventiliatoriu. Dziuva labai graziai. Tiesa, apacioje ir as palikau skardele, bet grybai sausi, tai ne laselio nenubega. Manau, kad padziovinsiu kol eisiu miegoti, o rytoj uzbaigsiu dziovinima.
iziuminka
ne visi grybai dziudami lasa, pvz. silkabaravykiai visai nelasa ir greitai dziuna, o machavikai ir baravykai lasa. kitu grybu nedziovinu. smile.gif o siaip dziovinu dujinei orkaitei ant mazos ugnies, dar idedu tarp dureliu sakute, kad grybams butu oro biggrin.gif kazkaip per keleta valandu labai graziai isdziuna smile.gif beje ir obuolius taip pat dziovinu mirksiukas.gif
regna
Aš,grybus džiovinu blėkutėje su grotelėmis.
Ir,palieku pravertas durytes 4u.gif
irmulia

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
nnastute
o aš grybus džiovinu tokioj džiovykloj
user posted image
grybukai labai gražiai sudžiuna ir būna balti. Rekomenduoju biggrin.gif
ssanta
As tai dziovinu ant saules ir paskui priesais zidini, jei lauke oras nekoks, man jie kazkaip skanesni ir kvapas, ne taip kaip orkaitej g.gif
Bet ta dziovykla tai idomus daiktas bigsmile.gif vertas demesio, idomu kokia kaina tokio? g.gif
nnastute
QUOTE(ssanta @ 2010 07 27, 15:34)
As tai dziovinu ant saules ir paskui priesais zidini, jei lauke oras nekoks, man jie kazkaip skanesni ir kvapas, ne taip kaip orkaitej  g.gif
Bet ta dziovykla tai idomus daiktas  bigsmile.gif vertas demesio, idomu kokia kaina tokio? g.gif
*


Džiovinant saulėj, gali atsirasti kirmėlyčių blush2.gif
O džiovyklų kainos labai įvairios (kaip ir visos technikos), nuo 70 Lt iki 150 Lt. Tik perkant reikia atkreipti dėmesį į aukštų skaičių (kuo daugiau tuo geriau), kad padėkliukų auštis reguliuotųsi (kad galima būtų pakelti padėkliuką ir sutalpinti didesnius grybukus) - tam jie turi 'kojytes". Ko gera, painiai surašiau.... bigsmile.gif
Grybukus pjaustau į maždaug 4 dalis prieš džiovinimą, nes nepjaustytas ilgai džiūna
Gero grybų sezono biggrin.gif
Elzė
Mano tėtis pasidaręs pats grybų džiovyklą. Ji tokia visai paprasta, statoma ant dujinės. Sujungi visas 4 skyles ir iš apačios pašildai.
Aš nesuprantu kaip jus džiovinat ant saulės, ar ant radiatoriaus, gi kad ir koks sveikas grybas gali atrodyti, vis tiek gali būtų kirmelių. O va kai kaitini labai smarkiai iš apačios, jos lenda į viršų ir visus tokius grybus išmetam.

p.s. o šiemet jau yra grybų?
Agniska
As ant 'gyvatuko' vonioje,labai gerai isdziusta thumbup.gif
**Leila**
Panos, o kaip zinot, kada grybai isdziuvo? Ir ka reiskia, jeigu pajuoduoja? Juos reikia ismest? Dar skaiciau, kad ju negalima plauti pries dziovinima, kaip jus darot?
Ulė
Dziovinti baravykai.

visad stebiuos,kai drauges pasakoja,kad dziovina 2-3 dienas :ups:

zodziu as baravykus svariau nuvalau,neplaunu,nebent labai zemetas koks,istiesiu skardas sviestiniu popierium,isdelioju nesuper dideliais gabaleliais grybus,ir dedu i 130C nustatyta orkaite,palieku vos praviras dureles,per 1.5 val. 2 skardos grybu isdziovintos.

user posted image
georgiana
Ule o jie nesudega g.gif
Ulė
QUOTE(georgiana @ 2010 09 11, 15:30)
Ule o jie nesudega g.gif
*


o atrodo sudege ax.gif
nea,nes dureles paliekam praviras 4u.gif
Kristepala
QUOTE(Elzė @ 2010 08 02, 11:23)
Aš nesuprantu kaip jus džiovinat ant saulės, ar ant radiatoriaus, gi kad ir koks sveikas grybas gali atrodyti, vis tiek gali būtų kirmelių. O va kai kaitini labai smarkiai iš apačios, jos lenda į viršų ir visus tokius grybus išmetam.

*


Ar jei orkaitej dziovini, tai butinai turi buti sildoma is apacios g.gif o jei is virsaus ir apacios, kas tada gautusi?
**Leila**
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 11, 17:31)
Ar jei orkaitej dziovini, tai butinai turi buti sildoma is apacios  g.gif  o jei is virsaus ir apacios, kas tada gautusi?
*


Gausis gerai, tik programa su ventiliatorium pasirink. Mano orkaites aprasyme taip parasyta.

Dabar dziovinu pagal Ules rekomendacija, bet matau kad 1.5 val. neuzteks.
Ulė
QUOTE(**Leila** @ 2010 09 11, 18:54)

Dabar dziovinu pagal Ules rekomendacija, bet matau kad 1.5 val. neuzteks.
*


neparasiau,kad funkcija naudoju,virsus,apacia ir ventiliatorius 4u.gif uju 2 val visad isdziuna smile.gif
**Leila**
QUOTE(Ulė @ 2010 09 11, 22:17)
neparasiau,kad funkcija naudoju,virsus,apacia ir ventiliatorius 4u.gif uju 2 val visad isdziuna smile.gif
*


O kada skaitosi isdziuvo? Vienos sako, kai luzta, kitos sako minksti buna, tai kaip istikro? nes as jau kokias 4 val kaitinu, man jie minksti.
silsta
O tu išjuk orkaitę ir tegul jie atvėsta. Kai bus šalti, tada bus aišku ar išdžiūvę ar ne. Paėmusi į rankas pajusi, ar dar drėgni...
**Leila**
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 09:49)
O tu išjuk orkaitę ir tegul jie atvėsta. Kai bus šalti, tada bus aišku ar išdžiūvę ar ne. Paėmusi į rankas pajusi, ar dar drėgni...
*


O jeigu ne dregni, o lankstosi bet ne luzta?
silsta
Kai lūžta, tai jau būna perdžiovinti ir labai tamsūs. Nu velnias, nemoku paaiškinti... g.gif
**Leila**
QUOTE(silsta @ 2010 09 12, 12:15)
Kai lūžta, tai jau būna perdžiovinti ir labai tamsūs. Nu velnias, nemoku paaiškinti... g.gif
*


Nu pas mane ne tamsus. O tai kokius tu trauki> jeigu pvz jie minksti, bet ne dregni, tai tokius jau galima traukt?
silsta
Pagal tavo pasakojimą tai atrodo, kad jie jau išdžiūvę.
Ulė
QUOTE(**Leila** @ 2010 09 11, 23:28)
O kada skaitosi isdziuvo? Vienos sako, kai luzta, kitos sako minksti buna, tai kaip istikro? nes as jau kokias 4 val kaitinu, man jie minksti.
*


ojej 4 val??...isdziuvo kai luzta 4u.gif
tikrai lankstytis grybas neturi 4u.gif
**Leila**
QUOTE(Ulė @ 2010 09 12, 14:33)
ojej 4 val??...isdziuvo kai luzta 4u.gif
tikrai lankstytis grybas neturi 4u.gif
*


Jau net daugiau nei 4 val. gal jus labai labai plonai supjaustot?
berta75
user posted image
aš džiovinu orkaitėje mirksiukas.gif
georgiana
mano mama kazkaip sukloja juos orkaiteje, ju nekabina ir dziovina kelias dienukes ant 50 laipsniuku 4u.gif
Linkon
Gražiai pas Berta orkaitėj atrodo grybukai.
Aš džiovinu elektrinėj džiovyklėj su reguliuojama temperatūra, talpa 20 litrų, su parsisiuntimu kainavo 280 lt, vietoj Kaune pasiimant sakė 250 lt.Džiūna man jie apie parą , žiūrint kaip supjaustyti.Nakčiai, kad nesudegint numažinu temperatūrą ar visai išjungiu, dieną kas valandą pakaitaliojam padėkliukus.Bandžiau mažiukus nepjaustytus, tai nepatiko, nes virsus išdžiūvo,o koto viduj drėgmė.
130 laipsniu grybam ir bet kam , per daug, rekomendacijos skiriasi, bet maximumas 80 laipsniu, patartina iki 50 , nes taip ilieka aromatingesni.Išdžiuvę tada kai lūžta.Kitaip gali imt pelyt, ir dar nuo kandžių saugot reikia.
Pas mus visi baravykai jau peraugę verysad.gif
Kristepala
QUOTE(Ulė @ 2010 09 12, 15:33)
ojej 4 val??...isdziuvo kai luzta 4u.gif
tikrai lankstytis grybas neturi 4u.gif
*


Vaje, man grybukai sugedo...aisku per durna galva doh.gif sudejau i stiklini inda ir uzdengiau su dangteliu, o ne medziagele verysad.gif
Reikes per naujo grybauti ir dziovinti ....

Norejau paklausti. Nors turejau lb nedaug grybu, bet juos supjauscius LB plonai dziovinau 1 diena (pakaitinu orkaite iki max, tada kisu bleka, bet neuzdarau jos, pravesta orkaite istraukiu bleka, tada ir vel ta pati ceremonija....ir taip kokius 4 kartus) bet jie pas mane gavosi tokie, na kaip jau kazkas rase, tokie lankstus, maniau, kad tokie jie ir turi buti blush2.gif Manot, kad jie turi buti luztantys, tada skaitosi gerai isdziovinti 4u.gif Noriu apsidrausti sekanciam kartui, todel ir klausiu, nes pati bandziau pirma karta, noreciau, kad kita karta viskas gautusi LIUKS thumbup.gif
Aciu is anksto 4u.gif
**Leila**
QUOTE(Kristepala @ 2010 09 14, 23:09)
Vaje, man grybukai sugedo...aisku per durna galva  doh.gif sudejau i stiklini inda ir uzdengiau su dangteliu, o ne medziagele  verysad.gif
Reikes per naujo grybauti ir dziovinti ....

Norejau paklausti. Nors turejau lb nedaug grybu, bet juos supjauscius LB plonai dziovinau 1 diena (pakaitinu orkaite iki max, tada kisu bleka, bet neuzdarau jos, pravesta orkaite istraukiu bleka, tada ir vel ta pati ceremonija....ir taip kokius 4 kartus) bet jie pas mane gavosi tokie, na kaip jau kazkas rase, tokie lankstus, maniau, kad tokie jie ir turi buti  blush2.gif  Manot, kad jie turi buti luztantys, tada skaitosi gerai isdziovinti  4u.gif  Noriu apsidrausti sekanciam kartui, todel ir klausiu, nes pati bandziau pirma karta, noreciau, kad kita karta viskas gautusi LIUKS  thumbup.gif
Aciu is anksto  4u.gif
*


Skaiciau ir cia kelios sake, kad turi luzti. As taip ir isdziovinau iki luzimo. Tada sudejau i medvilnini maiseli ir kazkodel jie man suminkstejo (dejau ne karstus) g.gif Gal nieko tokio g.gif
Linkon
Ne dėl dangtelio sugedo, o kad buvo neišdžiovinti.Parduotuvėse gal matėt parduodamus džiovintus grybus, juk jie sandariai uždaryti.O kad turi lūžt ne manau, o žinau tikrai.Jei lankstūs bus greit sunaudoti ar visada po akim, kad laiku pastebėtum kandį atlėkusią, tai viskas tvarkoj.Dar grybai turi tokią savybę, kad sugeria drėgmę ir kvapus, todėl ir gerai išdžiovinti gali atitokt, tuomet vėl reikia neaukštoj temperatūroj pradžiovint.Svarbu sausai laikyt ir ne per arti aromatingų prieskonių.Galima sumalt su kavamale, gausis grybų miltai.Liuks padažams.
**Leila**
QUOTE(Linkon @ 2010 09 14, 23:19)
Ne dėl dangtelio sugedo, o kad buvo neišdžiovinti.Parduotuvėse gal matėt parduodamus džiovintus grybus, juk jie sandariai uždaryti.O kad turi lūžt ne manau, o žinau tikrai.Jei lankstūs bus greit sunaudoti ar visada po akim, kad laiku pastebėtum kandį atlėkusią, tai viskas tvarkoj.Dar grybai turi tokią savybę, kad sugeria drėgmę ir kvapus, todėl ir gerai išdžiovinti gali atitokt, tuomet vėl reikia neaukštoj temperatūroj pradžiovint.Svarbu sausai laikyt ir ne per arti aromatingų prieskonių.Galima sumalt su kavamale, gausis grybų miltai.Liuks padažams.
*


Tai man dar juos padziovint? Ir kame laikyti geriausia? As idejau i medvilnini maiseli ir uzrisau.
Kristepala
QUOTE(Linkon @ 2010 09 15, 00:19)
Ne dėl dangtelio sugedo, o kad buvo neišdžiovinti.Parduotuvėse gal matėt parduodamus džiovintus grybus, juk jie sandariai uždaryti.O kad turi lūžt ne manau, o žinau tikrai.Jei lankstūs bus greit sunaudoti ar visada po akim, kad laiku pastebėtum kandį atlėkusią, tai viskas tvarkoj.Dar grybai turi tokią savybę, kad sugeria drėgmę ir kvapus, todėl ir gerai išdžiovinti gali atitokt, tuomet vėl reikia neaukštoj temperatūroj pradžiovint.Svarbu sausai laikyt ir ne per arti aromatingų prieskonių.Galima sumalt su kavamale, gausis grybų miltai.Liuks padažams.
*


O kur laikyti tuos grybu miltus, taip pat medz. maiselyje, ar butu galima stiklainyje? 4u.gif
Linkon
Tinka stikliniai , moliniai, medžiaginiai indai.Niekur nerašoma , bet manau , kad gerai ir popieriniai.Kažkas minėjo batų dėžutes.Jei bus neišdžiūvę sandariuose induose nevaikšto oras tai prituks ir ims pelyt.Medžiaginiuose oras vaikšto, jei sausa tai ir nepagaus drėgmės .Niekad pati nesu tiek grybų kaip šiemet turėjus, tai nežinau kaip ilgai pavyks išlaikyt.Buvus anyta džiovintus laikė suvertus ir pakabintus virš dujinės viryklės iki pavasario ir dar ilgiau kol sunaudodavo, kaime prie krosnies.Tik man regis jie taip apdulkėja.Svarbiausia , kad būtų sausa.Verta patikrint ir vėl pradžiovint jei reikia, tik nekarštai.Aš kol kas supyliau į dovanų maišą ir bandysiu ieškot parduotuvėse mažų popierinių maišelių maistui, dalį sudėsiu į trilitrius.O grybų miltai, kaip ir kiti prieskoniai pagavę drėgmės susigumuluos.Yra toki santa marios prieskonių nedidukai indeliai, tai jei yra išnaudoti galima į juos, nes naudojant paberi ir vėl užsuki.Nuo vaikiško maitinimo mažiukai indeliai tinka.Man patogiau mažesniais kiekiais, nes naudojant didelį dažniau darinėji ir vis vien papuola tos drėgmės.Tik reikia gerai sausai iškaitint ir patikrint laiks nuo laiko.Parduotuvėse parduodami turi sudėtyse ir konservantų, namie ruoštus sudėtingiau išlaikyt, bet jie tikrai kokybiškesni.Supirktuvės priima visokius peraugusius, kirmėlėtus lepšius iš kurių ko gero ir gamina grybų miltus.
mondesar
hi.gif aš tai sudėjau grybukus į tokią kaip pintą dėžutę tongue.gif bet svarbiausia - draugės sakė, kad reikia lauro lapų pridėti, tada kirmėliukai nepuola mirksiukas.gif
regna
QUOTE(mondesar @ 2010 10 29, 09:00)
hi.gif aš tai sudėjau grybukus į tokią kaip pintą dėžutę tongue.gif  bet svarbiausia - draugės sakė, kad reikia lauro lapų pridėti, tada kirmėliukai nepuola mirksiukas.gif
*


Mondesar,

drinks_cheers.gif su tavimi,labai gerai į grybus įdėti skiltelių česnako {nevalyto paskutinio sluoksnio]
mondesar
QUOTE(regna @ 2010 10 29, 11:28)
Mondesar,

drinks_cheers.gif su tavimi,labai gerai į grybus įdėti skiltelių česnako {nevalyto paskutinio sluoksnio]
*




bigsmile.gif bandysim dar tų pridėti drinks_cheers.gif thumbup.gif
ir dar pipiriukai gal nepamaišytų g.gif unsure.gif biggrin.gif
Natalja200710
Sveiki,

Šiemet rudenį išdžiovinau elektrinėje džiovykloje ne mažai voveraičių. Visus džiovintus grybus saugau tik popieriniuose maišeliuose apie metus (ne daugiau) ir niekada jokių gyvių juose neužsiveisė, nors idėja su lauro lapais man irgi patiko. Net specialiai nuėjau pačiupinėti savo džiovintus grybus, ne traška per daug, o kai kuriose vietose net visai netraška. O susmulkinti į miltelius padažams juk visada galima prireikus. Manyčiau, kad džiovinti (nesmulkinti) grybai ilgiau išsilaiko, nei milteliai namų sąlygomis be konservantų.
Ankščiau irgi orkaitėje džiovinau, kelis kartus net sudeginus buvau, teko išmesti, o dabar su elektrine džiovykla jokio vargo neturiu. Jei grybai džiovinami orkaitėje skardoje, tai nuolat maišyti reikia, nes neproporcingai džiūsta, o elektrinėje tik įdėklus kelis kartus pakaitalioti reikia. Voveraites puikiai išdžiovinu per parą, net greičiau.
Renata123
Laba diena! 4u.gif

As taip pat turiu nemazai dziovintu baravyku. Laikau juos medziaginiame maiselyje (sese pasiuvo is medvilnes ir ivere siula; juose laikau ir kitokius produktus), pakabinus uz rankenos, ant lango, vesiame ir sausame kambaryje.

Noriu jusu paklausti. Daug kas raso, kad dziovintus grybus sunaudoja ar laiko ne ilgiau nei metus. O kas jiems gali nutikti? Mano kai kuriems baravykams jau kokie 2 - 2,5 metu. Ar tai reiskia, kad juos tureciau ismest, juos pavojinga vartoti? unsure.gif

Dekoju! 4u.gif
liniuxxxxx
QUOTE(Renata123 @ 2013 03 18, 20:38)

Noriu jusu paklausti. Daug kas raso, kad dziovintus grybus sunaudoja ar laiko ne ilgiau nei metus. O kas jiems gali nutikti? Mano kai kuriems baravykams jau kokie 2 - 2,5 metu. Ar tai reiskia, kad juos tureciau ismest, juos pavojinga vartoti?  unsure.gif

Dekoju! 4u.gif
*


Mano baravykai irgi užpernykščiai ax.gif Naudoju ir net negalvoju išmest mirksiukas.gif
Renata123
QUOTE(liniuxxxxx @ 2013 03 18, 19:48)
Mano baravykai irgi užpernykščiai ax.gif Naudoju ir net negalvoju išmest mirksiukas.gif
*


As taip pat galvojau iki siol. Kol nepradejau skaityt temos. biggrin.gif
Baravykiuku tikrai turiu nemazai ir vis kiekvienais metais truputi padziovinam, kai randam. Esam 2 asm. seima, tai tikrai daug nesuvalgom.
Jau buvau issigandus, kad gal jie kokie "blogi" ar "uznuodyti" pasidare.

Gal dar kas pasidalins savo pastebejimais?
Aciu! 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.