Dainavos poliklinikoj, man pagal gyvenama vieta priklauso. Siaip tai man privacioj klinikoj hormonu tyrimus dare, bet viskas buvo normoj. Tik echoskopu i skydliauke neziurejo. Tai as susidariau tokia nuomone, kad skydliaukeje gali buti ir cistu ir guzu, bet chormonu tyrimas vistiek buna geras. Nu paziuresim ka endokrinologas pasakys. Man jau paciai labai idomu pasidare.
QUOTE(Inga04 @ 2008 10 03, 16:31) Sveikos merginos, reikia operuoti, pas dvejus gydytojus buvau. Sako kad paciu laiku atejau, po metu butu buve kur kas blogiau. Ir nors tai guodzia kad tas bjaurybe, pagydomas, tik ta diagnoze nemaloni. Nepasiduodu merginos ir manioskis labai palaiko jis pas mane nenugalimas optimistas Uzjauciu Papildyta: QUOTE(Delma @ 2008 11 14, 14:33) Tai as susidariau tokia nuomone, kad skydliaukeje gali buti ir cistu ir guzu, bet chormonu tyrimas vistiek buna geras. O man harmonu tyrimas jau rode kad negerai, endokrinologas rado 2 guzelius Papildyta: Noriu paklausti ar nuo L-thyroxin tableciu dideja svoris? Gal kas galite pakomentuoti, nes tik nuo siandien pradesiu ji gerti ir kaip supratau tai ilgam QUOTE(Dile @ 2008 11 17, 14:28) Uzjauciu Papildyta: O man harmonu tyrimas jau rode kad negerai, endokrinologas rado 2 guzelius Papildyta: Noriu paklausti ar nuo L-thyroxin tableciu dideja svoris? Gal kas galite pakomentuoti, nes tik nuo siandien pradesiu ji gerti ir kaip supratau tai ilgam As L-thyroxsina geriu jau beveik metus...ir svoris tikrai nepadidejo QUOTE(Dile @ 2008 11 17, 16:28) Uzjauciu Papildyta: O man harmonu tyrimas jau rode kad negerai, endokrinologas rado 2 guzelius Papildyta: Noriu paklausti ar nuo L-thyroxin tableciu dideja svoris? Gal kas galite pakomentuoti, nes tik nuo siandien pradesiu ji gerti ir kaip supratau tai ilgam Na svoris gal ir neauga.. tik nuo tų visų hormonų visuomet toks bendras pilnumo jausmas yra... keistai taip... o šiaip gal nereiks labai ilgai gerti tų hormonų, svarbu kad gydytojas stebėtų ir koreguotų dozę pagal rezultatus... QUOTE(Dile @ 2008 11 17, 15:28) Noriu paklausti ar nuo L-thyroxin tableciu dideja svoris? Gal kas galite pakomentuoti, nes tik nuo siandien pradesiu ji gerti ir kaip supratau tai ilgam As tai jokio svorio padidejimo nepajutau, daktare minejo, kad jo negeriant, man butu svoris pradejes augt QUOTE(Esprit @ 2008 11 17, 23:23) As tai jokio svorio padidejimo nepajutau, daktare minejo, kad jo negeriant, man butu svoris pradejes augt Aciu visoms uz atsakymus, o tai buvau nuliudusi, maniau, kad busi apvali kaip tortas
noriu pamineti,jog tiroksinas kaip tik greitina medziagu apykaita,svoris tikrai neaugs. juk paziurekite,kuriems zmogeliams yra skydliaukes sustiprejusi veikla(reiskia gamina daugiau hormono),jie dazniausiai yra kudesni. o kuriems sutrikusi gamyba,suletejusi ir medziagu apykaita,todel auga svoris
QUOTE(pupele99 @ 2008 11 19, 18:59) noriu pamineti,jog tiroksinas kaip tik greitina medziagu apykaita,svoris tikrai neaugs. juk paziurekite,kuriems zmogeliams yra skydliaukes sustiprejusi veikla(reiskia gamina daugiau hormono),jie dazniausiai yra kudesni. o kuriems sutrikusi gamyba,suletejusi ir medziagu apykaita,todel auga svoris Vaje
Sveikos merginos, va siandien grizau namo po operacijos. Operacija pavyko labai gerai, pasalino visa skydliauke, tai nuo pirmadienio pradesiu gerti vaistukus, visa likusi gyvenima. Dabar reikia laukti tyrimu atsakymu ir koks gydymas bus toliau, nes siaip tai operacijos metu pasitvirtino kad piktybine. Bet as nosies nenukabinu, viskas bus gerai, turi buti, jauciuosi piuikiai. Psichologiskai jauciuosi netgi geriau nei pries operacija.
QUOTE(Inga04 @ 2008 11 20, 13:58) Sveikos merginos, va siandien grizau namo po operacijos. Operacija pavyko labai gerai, pasalino visa skydliauke, tai nuo pirmadienio pradesiu gerti vaistukus, visa likusi gyvenima. Dabar reikia laukti tyrimu atsakymu ir koks gydymas bus toliau, nes siaip tai operacijos metu pasitvirtino kad piktybine. Bet as nosies nenukabinu, viskas bus gerai, turi buti, jauciuosi piuikiai. Psichologiskai jauciuosi netgi geriau nei pries operacija. Sveika sugrizus QUOTE(Esprit @ 2008 11 20, 17:04) Sveika sugrizus Nu kaip, kiekviena operacija lieka operacija.Man labai gerai pasiseke, puse 12 pradejo operuoti, o puse 2 as jau palatoj buvau, net i reanimacini manes neveze. Ojausmas tai toks, lyg gerkle labai skaudetu. dabar jau nieko po triju paru po operacijos, dar pamaudzia, bet jau ir siulus iseme. Istikruju nieko baisaus, galvojau kad bus baisiau QUOTE(Inga04 @ 2008 11 20, 19:34) Nu kaip, kiekviena operacija lieka operacija.Man labai gerai pasiseke, puse 12 pradejo operuoti, o puse 2 as jau palatoj buvau, net i reanimacini manes neveze. Ojausmas tai toks, lyg gerkle labai skaudetu. dabar jau nieko po triju paru po operacijos, dar pamaudzia, bet jau ir siulus iseme. Istikruju nieko baisaus, galvojau kad bus baisiau Sveikatos tau ir nuotaikos pacios geriausios QUOTE(Inga04 @ 2008 11 20, 14:58) Sveikos merginos, va siandien grizau namo po operacijos. Operacija pavyko labai gerai, pasalino visa skydliauke, tai nuo pirmadienio pradesiu gerti vaistukus, visa likusi gyvenima. Dabar reikia laukti tyrimu atsakymu ir koks gydymas bus toliau, nes siaip tai operacijos metu pasitvirtino kad piktybine. Bet as nosies nenukabinu, viskas bus gerai, turi buti, jauciuosi piuikiai. Psichologiskai jauciuosi netgi geriau nei pries operacija. Na tai daug sveikatų... optimizmas labai svarbu.. ir geros nuotaikos.. viskas turi būti gerai
Aciu merginos uz palaikyma
QUOTE(pupele99 @ 2008 11 24, 15:05) aisku As net ir nezinau, jis siaip nieko neminejo apie tuos klijus, pries israsant nusiunte siulu issiimti, bet pjuvio linija tai tiesi, nesimato kad ten butu siuta, jokiu sukabinimu. QUOTE(Inga04 @ 2008 11 24, 19:10) As net ir nezinau, jis siaip nieko neminejo apie tuos klijus, pries israsant nusiunte siulu issiimti, bet pjuvio linija tai tiesi, nesimato kad ten butu siuta, jokiu sukabinimu. na as pati ejau i vaistine ir pirkau tuos klijus operacijai QUOTE(pupele99 @ 2008 11 25, 14:58) na as pati ejau i vaistine ir pirkau tuos klijus operacijai zinai, o man toks vaizda kad to geltono tepalo isvis nebuvo, nes jo net nepastebejau kad butu kaklas geltonas. O del kliju, tai man nesimato nieko kad kas ten turetu nusilupti, sasas ir tiek. Nu zinai, kiekvienos atvejis skirtingas ir ligos sudetis skirtinga. o tu kur operavaisi?
sveikos
gal kas zino kada geriausia kokiom ciklo dienom tikrintis skydliaukes harmonus?
Gal kuri girdejote apie hiperthyroze
As jau 10 metu turiu problemu su skydliauke, tai geriu thyroksine. Neseniai turejau nesekminga IVF:( pries IVFa pasakiau gyd kad ruosiuos siai procedurai. Aisku ji nekreipe demesio ir padidino doze. Po nepasisekusio IVFo pridaviau kraujuka ir paaiskejo, kad gavosi hyperthyroze. Tai kazin ar ne del to man nepasiseke
Rožele78. aš turėjau tą malonumą
QUOTE(simbute @ 2008 12 03, 13:52) Rožele78. aš turėjau tą malonumą Kiek mano gydytojs informavo, tai bet kokios nesureguliuotos problemos su skydliauke sukelia problemas, kai pas mane buvo hormonų sutrikimai, tuomet net nerekomendavo pastoti...
Aciu merginos,
liudna, kad mano endokrinologe neatsizvelge i tai. Ginekologe sake, kad pas ja nulekt kad priziuretu vaistu doze. O jai visiskai dzin buvo, dar juokais pasiule kita vyra susirast QUOTE(rozele78 @ 2008 12 03, 12:48) Gal kuri girdejote apie hiperthyroze As jau 10 metu turiu problemu su skydliauke, tai geriu thyroksine. Neseniai turejau nesekminga IVF:( pries IVFa pasakiau gyd kad ruosiuos siai procedurai. Aisku ji nekreipe demesio ir padidino doze. Po nepasisekusio IVFo pridaviau kraujuka ir paaiskejo, kad gavosi hyperthyroze. Tai kazin ar ne del to man nepasiseke as turiu. buvau persilaidus, pradejau ieskot priezasciu. viena is ju buvo skydliaukes nepakankamumas. paskyre tyroksino ir labai greit pastojau , gal po kokiu 2 men. nes ilgai pastoti, po persileidimo negalejau (apie 2 m.) ir geriau tyroksina visa nestuma. Gal tau tiesiog endokrinologa reikia pakeisti? QUOTE(Drambliuk @ 2008 12 09, 15:05) as turiu. buvau persilaidus, pradejau ieskot priezasciu. viena is ju buvo skydliaukes nepakankamumas. paskyre tyroksino ir labai greit pastojau , gal po kokiu 2 men. nes ilgai pastoti, po persileidimo negalejau (apie 2 m.) ir geriau tyroksina visa nestuma. Gal tau tiesiog endokrinologa reikia pakeisti? Tai dabar po nepasisekusio IVFo supratau, kad reikia keisti gydytoja:( As visada ta tyroksina geriu tik ji nesuziurejo man dozes, todel ir gavosi hipertyroze:( Tai kita gyd. sake dabar 3 men isvis negerti. Na ziuresiu po 3 men vel nueisiu ka pasakys Papildyta: QUOTE(simbute @ 2008 12 03, 14:52) Rožele78. aš turėjau tą malonumą Norejau paklausti O Žilaitiene ne tik vyru problemas gydo? Ji ka ir endokrinines ligas gydo?
man paskyre l-thyroxin labai keistai - gerti po puse tabletes kas antrą diena (pirmad, trečiad ir penktad) ir negerti savaitgaliais...
baigiu nusikamuoti, kol padalinu ta tabletka per puse... gal kam dar taip yra? ir toks jausmas keistas - tarsi pykina. gydytoja sakė, kad taip gali būti. keista... QUOTE(baltažiedė @ 2008 12 13, 21:00) man paskyre l-thyroxin labai keistai - gerti po puse tabletes kas antrą diena (pirmad, trečiad ir penktad) ir negerti savaitgaliais... baigiu nusikamuoti, kol padalinu ta tabletka per puse... gal kam dar taip yra? ir toks jausmas keistas - tarsi pykina. gydytoja sakė, kad taip gali būti. keista... Labas, Esu gerus sio vaisto du kartus, bet ilgai jo negalejau gerti: po trecios dienos pasijusdavau kaip pensininke: eiti greitai negalejau, nes baisiai sirdi skaudedavo (o taip nesiskundziu) ir taip bloga buvo, kad nezinau kas dares. Tai turejau nutraukti ta vaistu gerima. Nutraukus - viskas pasitaise. na ir pasakak ydytoju - nieko negalim padet. Vaistu tau nera... QUOTE(Saulegele @ 2008 12 14, 08:14) Labas, Esu gerus sio vaisto du kartus, bet ilgai jo negalejau gerti: po trecios dienos pasijusdavau kaip pensininke: eiti greitai negalejau, nes baisiai sirdi skaudedavo (o taip nesiskundziu) ir taip bloga buvo, kad nezinau kas dares. Tai turejau nutraukti ta vaistu gerima. Nutraukus - viskas pasitaise. na ir pasakak ydytoju - nieko negalim padet. Vaistu tau nera... sveikute, nelabai supratau, kodel tau tuos vaistus paskyre? QUOTE(baltažiedė @ 2008 12 13, 20:00) man paskyre l-thyroxin labai keistai - gerti po puse tabletes kas antrą diena (pirmad, trečiad ir penktad) ir negerti savaitgaliais... baigiu nusikamuoti, kol padalinu ta tabletka per puse... gal kam dar taip yra? ir toks jausmas keistas - tarsi pykina. gydytoja sakė, kad taip gali būti. keista... nieko cia keisto, tiesiog tau tokios dozes reikia. man pastoviai koregavo kiek gerti ir budavo visa tablete, buvo puse, buvo viena diena visa, kita puse. Tiesiog tavo tth beveik normoj, del to ir toks nedidelis kiekis. O del pykinimo tai nezinau
Sveikos
As cia naujoke, noriu jusu kai ko paklausti. Gal kam nors yra taip buve. Man nustate skydliaukes uzdegima, TPO yra 600. Israse gydytojas gerti tyroxina po puse tabletes kasdien. Per kiek laiko jums susinormalizavo tas TPO? Noriu pradet planuoti leliuka, bet vat bijau, nes jau turejau 2 perileidimus aciu, jei kas galesite padeti man Kaip pastebejau, jus nuo tyroxino pykina ir t.t. as tai jauciuosi daug zvalesne, tik gal labiau piktesne, tiklsiau greiciau mane suerzina Dar kazkuri mergaite skundesi, kad neina perlauzti tablete. As ja perlauziu labai lengvai, tiesiog ant kieto pavirsiaus pasidedu ja ir pirstu spuspeliu, ji labai gerai pasidalina i 2 dalis
aš tabletę tiesiog perkandu, likusią i pakelį
QUOTE(wow.as @ 2008 12 18, 22:59) Sveikos As cia naujoke, noriu jusu kai ko paklausti. Gal kam nors yra taip buve. Man nustate skydliaukes uzdegima, TPO yra 600. Israse gydytojas gerti tyroxina po puse tabletes kasdien. Per kiek laiko jums susinormalizavo tas TPO? Noriu pradet planuoti leliuka, bet vat bijau, nes jau turejau 2 perileidimus aciu, jei kas galesite padeti man Kaip pastebejau, jus nuo tyroxino pykina ir t.t. as tai jauciuosi daug zvalesne, tik gal labiau piktesne, tiklsiau greiciau mane suerzina Dar kazkuri mergaite skundesi, kad neina perlauzti tablete. As ja perlauziu labai lengvai, tiesiog ant kieto pavirsiaus pasidedu ja ir pirstu spuspeliu, ji labai gerai pasidalina i 2 dalis TPO tai yra antikuniai, juos galima siek tiek sumazinti, bet visiskai neisnyks. Pas mane buvo TPO virs 1000, po kokiu metu sumazejo iki 400. Siap jis buna daznai kieciasi. O persileidimai tikrai del skydliaukes galejo but. Pasigydyk ir pastoviai tegul stebi tave endokrinologas ir vel bandyk. Sekmes;) QUOTE(rozele78 @ 2008 12 19, 15:58) TPO tai yra antikuniai, juos galima siek tiek sumazinti, bet visiskai neisnyks. Pas mane buvo TPO virs 1000, po kokiu metu sumazejo iki 400. Siap jis buna daznai kieciasi. O persileidimai tikrai del skydliaukes galejo but. Pasigydyk ir pastoviai tegul stebi tave endokrinologas ir vel bandyk. Sekmes;) O tu jau senai turi probelmu su skydliauke? Nu jo, pas tave tai tikrai didelis TPO buvo QUOTE(wow.as @ 2008 12 21, 00:02) O tu jau senai turi probelmu su skydliauke? Nu jo, pas tave tai tikrai didelis TPO buvo Žiūrint kokios problemos su ta skydliauke buna... bet kol bent kiek nesunormalizuoja, tuomet liepia net neplanuoti nestumo, nes gali buti problemeliu... o tavosios gal is dalies ir skydliaukes yra sąlygotos...
Ar gali būti, kad sunku pastoti dėl to, kad vyras turi problemų su skydliauke? Ar vyro nesveika skydliaukė neturi jokios įtakos?
QUOTE(wow.as @ 2008 12 21, 01:02) O tu jau senai turi probelmu su skydliauke? Nu jo, pas tave tai tikrai didelis TPO buvo As jau kokia 12 metu turiu problemu su skydliauke. Del nestumo planavimo nieko nesake, tik sake kai pastosi reikes pastoviai stebeti. Pas mus tai del pastojimo yra problema su vyru:( Dariausi jau IVFa, bet nepavyko. Tai manau, kad tikrai gali itakoti problemos su skydliauke.
Sveikos merginos
Cia pas mus Policistiniu kiausidziu skyrelije uzsimezge diskusija del Kazanaviciaus gydymo, o tikliau thybon vartojimo PKS atveju. Klausimeliai tokie: ar thybon yra kenksmingas, ar ji galima naudoti PKS gydymui? Kodel jis neregistruotas Lietuvoje? Ar Kazanavicius netycia neatlieka kokiu nors bandymu ant gyvu zmoniu? Is anksto dekoju uz bet kokia informacija QUOTE(Lin4ia @ 2008 12 23, 15:18) Sveikos merginos Cia pas mus Policistiniu kiausidziu skyrelije uzsimezge diskusija del Kazanaviciaus gydymo, o tikliau thybon vartojimo PKS atveju. Klausimeliai tokie: ar thybon yra kenksmingas, ar ji galima naudoti PKS gydymui? Kodel jis neregistruotas Lietuvoje? Ar Kazanavicius netycia neatlieka kokiu nors bandymu ant gyvu zmoniu? Is anksto dekoju uz bet kokia informacija Nors man nera PKS, bet jau geri metai geriu Thybona ir kitus Kaz. skirtus vaistus. Thybonas man labai greit sumazino testosterona ir LAI, t.y. pas mane buvo labai padideje androgenai. Taip pat Thybonas man gana sekmengai mazina skydliaukes mazgus. Kiek tas vaistas geras ar blogas neaisku Cia mums pacioms spresti, kuom tiketi QUOTE(Relaks @ 2008 12 23, 15:28) Nors man nera PKS, bet jau geri metai geriu Thybona ir kitus Kaz. skirtus vaistus. Thybonas man labai greit sumazino testosterona ir LAI, t.y. pas mane buvo labai padideje androgenai. Taip pat Thybonas man gana sekmengai mazina skydliaukes mazgus. Kiek tas vaistas geras ar blogas neaisku Cia mums pacioms spresti, kuom tiketi Aciu labai uz atsakyma. Kai as atejau pas Kazanaviciu pas mane testosteronas buvo zemiau normos, vyriski hormonai ir LAI apmazeje (nes geriau pries tai diane 35 ir jie numusineja androgenus) bet LH/FSH santykis pas mane apie 2.5 ir menesiniu nera po N menesiu. Hipofunkcijos pas mane nera, bet TTH pries tai buvo padidejes iki 5.32. Lygtai snekejo ar tai apie mazgus ar apie uzdegima. Kazanaviciaus apziuros metu hormonai buvo: TSH 1.56 (0,4-4,00) FT3 5.10 (2,30-6,30) FT4 12.5 (10.2-24,4) ATPO <10 (<35) Jis man liepe valgyt daugiau riebaus maisto, butent gyvulines kilmes riebalu, kad padidetu vyriski hormonai, ir gerti Thybon po 1/4 rytais. As tik bijau kad neperstimuliuotu mano skidliaukes, nes hormonai man atrodo normoje, hipofunkcijos nera, o gydymas taikomas kaip prie hipofunkcijos, ar as neteisi? As planuoju |