Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar pažįsta trimečiai spalvas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
juoduke2
Aišku moka vaikai spalvas jei mokini, maniškeė irgi 2 neturėdama jau mokėjo, ir raidas beveik visas ismokome nuo 2 metukų, tik su paukščiukais dar maisosi ir nosiniu raidžių nežino , jei vaikas turi noro ir ismoksta mokomas thumbup.gif
Aurelyy
Sveikutes smile.gif
Maniske irgi zino spalvas: raudona kaip masina, geltona kaip saulyte ir zalia kaip zolyte, bet juoda yra juoda biggrin.gif o del skaiciavimo jau kaip buvo 2 metukai skaiciavo iki 10, o dabar "tipo" iki dvidesimt: biggrin.gif vienuolika, sesiolika, devyniolika
Drum
QUOTE(daluzenik @ 2008 09 18, 21:27)
Sveikutes mamytes.
Siandien buvom pas akiu gydytoja pasitikrinti profilaktiskai akis.
Prase pasakyti spalvu pavadinimus pagal spalvotas juosteles: geltona, zalia, raudona, melyna.
Kai maniskis ispyskino spalvas, jos net nustebo, kad taip gerai zino, nes sake, kad buna neretai, kad vaikai jau pries eidami i mokyla dar nevisi gerai pazysta blink.gif
O kaip jusu mazyliai?
*

Maniškis jau 2jų metų skyrė visas pagrindines spalvas. Beje mes jį mokėm.
Ikulia
Maniskei 2m ir 7 men. Pazista spalvas. Kartais klaidingai atsako, bet dazniausiai pati ir pasitaiso.
myma
mano mažiui dabar jau 2m. ir jis taip pat skiria ir pasako pagrindines spalvas
audona, mėlyna, žalia, geltona, juoda ir balta ax.gif
aišku taip pat buvo mokinama ir sakoma žaidimo forma smile.gif
čiaudanti bitė
Pazysta smile.gif
-simona-
taip pat žino 4u.gif
rasa24
Na mano 3metuku, bet dar ne visas spalvas pazysta ax.gif maiso kai kurias smile.gif
Treja
Manosios abi jau pažįsta ir skiria smile.gif
Gabija 7777

smile.gif mano vaikas jau nuo 2 metu ir 5 men. moka skaiciuoti iki 10, spalvas atpazysta,keles daineles moka,eilerasius moka,aiskus jai vaiko nemokinsi tai jis ir budamas 7 metu nieko nemokes, smile.gif
Mildažytė
Mes dar maišom spalvas schmoll.gif
Mikėtukas
mano dvimetukas kaladeles paduoda ta spalva, kokia paprasau 9kai statom nama), taigi, galeciau sakyt, kad melyna, raudona, zalia ir geltona jau zino wink.gif
gajane
Nuo dviejų metukų pažysta pagrindines spalvas, o dabar išmokom ir kitų thumbup.gif .
Lotyna
Na, o mums sunkokai sekas su spalvom.. Kartais atsimenam, kartais vel nebe .. Bet iki mokyklos, manau, ismoksim biggrin.gif Viskam savas laikas, kaip ir skaityt ar skaiciuot ... mirksiukas.gif
lelijava
QUOTE(Domke @ 2008 11 21, 01:29)
Na, o mums sunkokai sekas su spalvom..
*

Ir mums verysad.gif ... Ant zalios sako raudona, ant raudonos - zalia doh.gif
Ir nors tu ka nori daryk. Vis bandom, mokinames, bet atrodo, kad jis butu taip tas spalvas atvirksciai ismokes. Pvz. prie sviesaforo saukia - mama, vaziuok! Jau raudona! lotuliukas.gif
Rasakila
mMokėjo nuo dviejų metų pagrindines spalvas: raudoną, mėlyną, žalią, geltoną - o tiksliau pradėjo mokintis nuo šviesaforo.
Važiuojam mašina, sustojam. Jis klausia:"Kodėl nevažiuojam" - negalim, dega raudona šviesa, kai žalia degs, važiuosim. "o, jau žalia" smile.gif
ir laimingi važiuojam toliau smile.gif
o su atspalviais ai ir man sunku:violetinė ar alyvinė? biggrin.gif

Tisan
Kai dviejų metų vaiką išleidome į darželį, didžiavomės, kad mūsų zuikis moka keletą raidžių bei skaičių, spalvų žinojimas man atrodė natūralus dalykas. Bet darželyje buvo mergaičių bendraamžių, kurios jau mokėjo visą abėcėlę.

nemanau,kad labai jau reikia didziuotis,kad dveju metu vaikas moka visa abecele...viskam savo laikas,isimtis jei vaikas pats rodo susidomejima ir nora ismokti raides...tokio amziaus vaika reiktu mokyti kitu dalyku,o ne raides kalti..pvz zinau atveju kai dvimetukai mokedavo raides,taiciau nemokejo atskirti didelio ir mazo,neskyre ir nemokejo ivairiu figuru ir pan. mano nuomone vaikus lavinti reikia pagal ju amziu ir to,kuo vaikas domisi...jei jam patinka skaiciai ir raides - puiku...bet yra ir tokiu atveju,kai mamos kala vaikams tuos dalykus tik tam,kad pacios galetu pasipuikuoti....
meska
Maniškis jau nuo dviejų puikiai skyrė ir įvardino spalvas, net ir violetinę ar žydrą, nuo trijų jau pagrindines žinojo ir angliškai (ačiū kompiuteriui biggrin.gif )
Alchemie
QUOTE(lelijava @ 2008 11 21, 10:57)
Ir mums  verysad.gif ...  Ant zalios sako raudona, ant raudonos - zalia  doh.gif
Ir nors tu ka nori daryk. Vis bandom, mokinames, bet atrodo, kad jis butu taip tas spalvas atvirksciai ismokes. Pvz. prie sviesaforo saukia - mama, vaziuok! Jau raudona!  lotuliukas.gif
*

O kaip su kitom spalvom? nes siaip daltonikai butent ir neskiria raudonos ir zalios, delto jiems neleidzia vairuoti g.gif

Del to lavinimo..pvz. mano vaikas pats ismoko 2 metu raides, jam jos kaip zenklai buvo ir taip iki mokyklos..vat jungti raides i skiemenis buvo sunkiau
Lotyna
QUOTE(lelijava @ 2008 11 21, 10:57)
Ir mums  verysad.gif ...  Ant zalios sako raudona, ant raudonos - zalia  doh.gif
Ir nors tu ka nori daryk. Vis bandom, mokinames, bet atrodo, kad jis butu taip tas spalvas atvirksciai ismokes. Pvz. prie sviesaforo saukia - mama, vaziuok! Jau raudona!  lotuliukas.gif
*

Pas mus panasiai .. Vaziuok, jau zalia - ant raudonos doh.gif
Leilla
pirmasis vaikas nuo metuku jau mokejo pazinti spalvas, kalbet nemokejo taciau paklausus parodydavo, mazasis ir dabar dar nemoku,na tik kelias, bet turbut todel,kad jam maziau laiko skiriama pamokymams, kai viena teturejau,ir laiko laisvesnio daugiau turejau tai ir mokydavau. nors kitavertus didysis domedavosi daug kuo, o mazajam kazkaip atrodo niekas neidomu, nezinau ar gerai cia ar blogai....
espana
maniskei greit bus 3 metukai, nevisas spalvas, bet jau daug pazysta smile.gif
knopkyte77
Na idomiai cia su tom spalvom visi . Maniske jau va pagaliau isvardina beveik gerai spalvas ,o vasari jau penki metai . Na ir ka padarysi . Svarbiausia nesinervuot ,o ismoks visi . O va raides visas zino . Na su spalvom kazko strige buvom
gabani
QUOTE(Tisan @ 2008 11 21, 12:34)
nemanau,kad labai jau reikia didziuotis,kad dveju metu vaikas moka visa abecele...viskam savo laikas,isimtis jei vaikas pats rodo susidomejima ir nora ismokti raides...tokio amziaus vaika reiktu mokyti kitu dalyku,o ne raides kalti..pvz zinau atveju kai dvimetukai mokedavo raides,taiciau nemokejo atskirti didelio ir mazo,neskyre ir nemokejo ivairiu figuru ir pan. mano nuomone vaikus lavinti reikia pagal ju amziu ir to,kuo vaikas domisi...jei jam patinka skaiciai ir raides - puiku...bet yra ir tokiu atveju,kai mamos kala vaikams tuos dalykus tik tam,kad pacios galetu pasipuikuoti....
*

teisingai,viskam savas laikas.mes spalvas tai visas skyriam,ar tai butu violetine ar morkine.bet raides gal keles.manau dar to laiko tikrai uzteks kad ismoktume. smile.gif
rositafoto
biggrin.gif
-Mylia-
QUOTE(daluzenik @ 2008 09 18, 22:27)
Sveikutes mamytes.
Siandien buvom pas akiu gydytoja pasitikrinti profilaktiskai akis.
Prase pasakyti spalvu pavadinimus pagal spalvotas juosteles: geltona, zalia, raudona, melyna.
Kai maniskis ispyskino spalvas, jos net nustebo, kad taip gerai zino, nes sake, kad buna neretai, kad vaikai jau pries eidami i mokyla dar nevisi gerai pazysta blink.gif
O kaip jusu mazyliai?
*

Mano trimetis žino beveik visas pagrindines spalvas.Buvo momentas, kai vis kalsinėdavo - kokia spalva, tai dabar be klaidų išpyškina viską. smile.gif
vaiva24
Mano mergina tai spalvas pradejo pazint nuo dveju metu smile.gif o dabar jau daugmaz visas pazysta biggrin.gif
Dore
Maniskis triju metu, pazista gerai pagrindines spalvas raudona, zailia, melyna ir t.t. smile.gif Pazinti pradejo apie 2,5 metus, bet nepripazista oranzines blink.gif Jam tai geltona spalva nors tu ka lotuliukas.gif
Jaukumelis
MEs pagrindines spalvas pazistam nuotada, tai pradejo kalbeti. Vyrukas visur megsta konkretuma ir visko pats klausineja ir domisi. Dvieju metu jis stebino giminaicius poskindamas ir spalvu ir atspalviu pavadinimus: pilka, oranzine, violetine, rozine. Girdziu is draugu, kad jie mokina vaikus tokiu dalyku, o musiskiui nereikejo labai daug aiskinti, kazkaip savaime per zaidimus ir pasakojimus pasikalbejimus daug ka issiaiskinam.
fiesta2
Net neatsimenu, kad ismoko tas spalvas, gan anksti, bet va mano drauges vaikui jau 6 sueis ir jis painioje zalia su melina, na nesuprantu kodel?
Jurgutėlė
Mūsų Jokūbėliui 3 metukai ,puikiai pažįsta visas spalvas ,pažino jas neturėdamas nė 3 metukų thumbup.gif
vilma*
O maniskis dar dabar daug klausineja kokia spalva
O pats buna kad pataiko, o buna kad visos spalvos melyna.
Bet as ir tai dziaugiuosi matau kad rodo susidomejima ir manau tikrai ismoks.
Vendetta
Nieko čia nematau ypatingo, kad 3 metų vaikai spalvas žino. Normalu tai. Mano mažąjai greitai 2 metai, tai ji kiek moka pagrindines spalvas jau pasako. Daug vaikų taip, nieko čia išskirtinio.

Vilma, išmoks ir tavo vaikas. Kiekvienam vaikui viskas savo laiku.
ingridukas
maniskis pazysta beveik visas spalvas thumbup.gif
Delija
Maniske jau 3,5 ir visas spalvas, tiksliau 4 tik, vadina teletabiu vardais... ir niekaip neina jos ipratint vadint spalvu pavadinimais... Praso padaryt arbatos i Pou puoduka, ar nupirkt jai Lelia kamuoli... biggrin.gif
Minėja
QUOTE(Delija @ 2008 12 23, 19:13)
Maniske jau 3,5 ir visas spalvas, tiksliau 4 tik, vadina teletabiu vardais... ir niekaip neina jos ipratint vadint spalvu pavadinimais... Praso padaryt arbatos i Pou puoduka, ar nupirkt jai Lelia kamuoli... biggrin.gif
*

Maniske irgi budama 2,5 buvo pradejusi spalvas teletabiu vardais vadinti biggrin.gif , bet cia jau is mandrumo, nes spalvas ir iki to laiko gerai pazino biggrin.gif
Teletabiu vardais vadino gal menesi ar du, o paskui atsibodo. lotuliukas.gif
Baniukas
Maniškis spalvas pradėjo skirti ir vadinti gerokai anksčiau nei 3 metukai suėjo,net pardavėja stebėjosi,kad toks mažas ir spalvas pažysta ax.gif
olivija1981
Mano dukrytei trys metai, ji pazista spalvas, ne visas, bet daug zino. Buvau maloniai nusebinta, kai pasake kai kurias spalvas. Paklausiau is kur zino atsake, kad darzelyje ismoko. mirksiukas.gif
Anchela
na mums tik trys suejo, bet spalvas skiriam labai gerai, net mazoji pradeda skirt jau blush2.gif
benux
spalvos išmokstamos mirksiukas.gif
jurgita21
Manoji irgi puikiausiai skiria bagrindines spalvas-balta, juoda, raudona, melyna, zalia, geltona, oranzine, violetine, ruda. wub.gif
KEPTA BULVE
maniske 2,5 m skiria pagrindines spalvas be problemu, zino dar pilka, ruda, ruzava - "ziuvaja" (neištaria), ypač patinka spalvotos dryzuotos pirstines. tai apsimovusi visada turi isvardinti spalvas.
gobsiukas
MB jau 2,8m bet spalvu tikrai nepazysta kad dar ir nekalba tai kalbet prades gal spalvas pazins ax.gif
Elenchik
Na maniskis irgi nekalba,bet kai kurias spalvas pazista.
gobsiukas
QUOTE(Elenchik @ 2008 12 29, 16:26)
Na maniskis irgi nekalba,bet kai kurias spalvas pazista.
*

tai gerai kad tavo pazysta 4u.gif mano nelabai dar zino kiek metu tai mes truputi vystomes leciau tikiuos pavysime bendraamzius ax.gif
Pašėlusi kiaunė
Maniškiui dar 2 nėra,būdavo,važiuojam su mašina,aš jam sakau - čia žalia šviesoforo spalva,čia raudona,kokie gražūs balti medžiai ir t.t.Kabinam šiemet ant eglutės žaisliukus,o jis neklysdamas - ''kas cia?zalia'',''kas cia?randona'',''mėlyna'',''juoda'',''balta'',''geltona''.Kol kas tiek,bet kaip smagu kad į savo mažą galvytę jau 6 spalvas įsidėmėjęs.
gobsiukas
kiek saviskiui besakau maunames melinus batukus juoda kate ojis nesako jokiu zodziu nugal kada mums pavyks blink.gif
benux
aišku pavyks. Aš saviškiui ir kartodavau, bet tas nė mur mur, o atėjo laikas ir pradėjo vardinti visas spalvas. Tiesiog reikia kartoti, kartoti, o kai jam reikės pats pasakys mirksiukas.gif
Pašėlusi kiaunė
QUOTE(gobsiukas @ 2008 12 29, 16:31)
kiek saviskiui besakau maunames melinus batukus juoda kate  ojis  nesako jokiu zodziu nugal  kada mums pavyks blink.gif
*

Tik nepergyvenk,viskas su laiku,vienas anksčiau,kitas vėliau pradeda.Aš irgi iš saviškio nenoriu vunderkindo daryt ir nesitikiu,kad sulaukęs 3,ims skaityti.Viską išmoks tada,kada jam reikės.Žinau vaikiuką,kur nieko iki 3 nekalbėjo,o kaip ėmė paskui iš karto sakiniais kalbėt.Yra dalykų,kuriais džiaugtis reikia - kad neserga,kad kojytes,rankytes turi,ir pan.
viti
QUOTE(gobsiukas @ 2008 12 29, 15:31)
tai gerai kad tavo pazysta  4u.gif  mano nelabai dar zino kiek metu tai mes truputi vystomes leciau tikiuos pavysime bendraamzius ax.gif
*

Kažkada pergyvenau, kad mano vaikas neskuba kalbėt, vėliau, kad gal per mažai spalvas pažįsta, vėliau - per mažai raidžių ax.gif
Tačiau galiu pasakyti, kad svarbiausia nelyginti savojo su svetimais vaikais. Nepamirškit, kad atidžiau paanalizavus gali pasirodyti kitas, viską mokantis vaikas žino tiek pat, kiek jūsiškis. Tiek susimaišo, tiek neaiškiai ištaria.. Tik gal jūs norit idealaus rezultato mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.