Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikas ir reklama apie higienos priemones
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Lieputaite
Mano 6m. sūnus pamates higieninių įklotų ar tamponų reklamas, klausia, kam jie reikalingi, kaip jam gražiai paaiškinti šių priemonių paskirtį? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Lieputaite
negi niekas nesusidūrėte su tokiu klausimu g.gif 4u.gif
Lieputaite
Padėkit 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Karoja
Hm. Maniškis tai pats kažkokią teoriją išsivedė. Vieną kartą pasakė, kad čia mamyčių sparneliai, o kitą - kad čia mamyčių pampersai. biggrin.gif
zvaigzdut
sakyt tiesa, kad jie reikalingi "kai sergi" Panasiai kaip vaistukai ar bintas
Lieputaite
ačiū 4u.gif 4u.gif 4u.gif
gal dar kas kokių nuomonių 4u.gif
zoske
as tai tiesa papasakociau. musu mama visada taip sakydavo - einu pampersu pirkti biggrin.gif
d-krall
Mano mama pasakė, kad į triusikėlius dėti. Daugiau klausimų neiškilo. Kažkaip pagalvojau, kad jie reikalinti jog minkščiau sedėti būtų biggrin.gif Tiesą sužinojau vėliau pati, ne iš mamos.
sena pažįstama
QUOTE(Lieputaite @ 2008 09 19, 10:52)
Mano 6m. sūnus pamates higieninių įklotų ar tamponų reklamas, klausia, kam jie reikalingi, kaip jam gražiai paaiškinti šių priemonių paskirtį?  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Yra dar labai puiki reklama vyrams apie prostatos padidejima, sunku slapinimasi biggrin.gif Karta sunus nespejo nubegti i wc uzsizaides ir keli laseliai slapimo pateko ant kelnaiciu. Vaikas issigando, kad cia jam "problemos su prostata" prasidejo lotuliukas.gif
Mums pasitarnavo ta situacija ir aiskinu labai paprastai-iklotai, tamponai skirti moterims sugerti slapimo laselius, kurie netycia irgi iskrenta.
Klausimu daugiau nebuvo.
Lieputaite
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 09 25, 08:39)
Yra dar labai puiki reklama vyrams apie prostatos padidejima, sunku slapinimasi biggrin.gif Karta sunus nespejo nubegti i wc uzsizaides ir keli laseliai slapimo pateko ant kelnaiciu. Vaikas issigando, kad cia jam "problemos su prostata" prasidejo lotuliukas.gif
Mums pasitarnavo ta situacija ir aiskinu labai paprastai-iklotai, tamponai skirti moterims sugerti slapimo laselius, kurie netycia irgi iskrenta.
Klausimu daugiau nebuvo.
*

ačiū 4u.gif thumbup.gif
Zuikis-Puikiss
na as sakyciau taip kaip ira.
saulala
Nematau problemos. Nebent nesi pratusi su sūnumi atvirai kalbėtis apie viską - net ir intymius dalykus. Aš savo keturmečiui pasakiau teisybę - tamponai reikalingi kraujui sugerti. Nes moterims kartą į mėnesį bėga kraujas. Tiesiog taip turi būti tam, kad moteris galėtų turėti vaikučių. Būčiau ir smulkiau papasakojusi apie kiaušinėlius, ovuliaciją ir gimdos gleivinę, tik jam dar per sunku suprasti tokias plonybes biggrin.gif
sena pažįstama
QUOTE(saulala @ 2008 09 26, 11:54)
Būčiau ir smulkiau papasakojusi apie kiaušinėlius, ovuliaciją ir gimdos gleivinę, tik jam dar per sunku suprasti tokias plonybes  biggrin.gif
*

Reikejo dar ir vaizdziai parodyti bei pademonstruoti rolleyes.gif
Yra dalyku, kurie vaikams pasakomi nuosekliai, tam tikru laiku. Ir tai siekiant netraumuoti vaiko. Visi mes tikejome gandrais iki...tam tikro laiko. Garantuoju, kad jusu keturmetis nesuprato ne penktosios dalies, ka pasakete, taciau jo galvyteje jau prasidejo negriztantys psichologiniai reiskiniai, susije su mamytes gailejimu, nes ji juk kraujuoja. O jei kraujuoja, vadinasi, vaiko galvoje, ji turi zaizda, jei ji turi zaizda, vadinasi, jai labai skauda. Vargseeeee mamyyyyte verysad.gif
saulala
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 09 26, 11:48)
Reikejo dar ir vaizdziai parodyti bei pademonstruoti rolleyes.gif
Yra dalyku, kurie vaikams pasakomi nuosekliai, tam tikru laiku. Ir tai siekiant netraumuoti vaiko. Visi mes tikejome gandrais iki...tam tikro laiko. Garantuoju, kad jusu keturmetis nesuprato ne penktosios dalies, ka pasakete, taciau jo galvyteje jau prasidejo negriztantys psichologiniai reiskiniai, susije su mamytes gailejimu, nes ji juk kraujuoja. O jei kraujuoja, vadinasi, vaiko galvoje, ji turi zaizda, jei ji turi zaizda, vadinasi, jai labai skauda. Vargseeeee mamyyyyte verysad.gif
*

Laikas papasakoti yra tada, kai to klausia - tiesa?
Papsakojau tiek ir taip, kiek jam tai yra suprantama.
Nemanau, kad traumavau savo vaiką. Mūsų šeimoje nėra tabu nei nuogas kūnas, nei mirties tema, nei "iš kur atsiranda vaikai", nei mėnesinės.

O svaičiojimai apie "negrįžtamus psichologinis reiškinius" tik privertė šyptelėti.

Tiesa, įdomu, ką pati į tokį vaiko klausimą - kam reikalingi tamponai/paketai atsakytumėte? Sysiuko lašeliams sugerti? Kai užaugsi, suprasi? Nes, kaip supratau, žodis "kraujas" yra blogas žodis, tabu, fui... O jei dar pasakysi iš kur bėga...
sena pažįstama
QUOTE(saulala @ 2008 09 26, 13:03)
Tiesa, įdomu, ką pati į tokį vaiko klausimą - kam reikalingi tamponai/paketai atsakytumėte? Sysiuko lašeliams sugerti? Kai užaugsi, suprasi? Nes, kaip supratau, žodis "kraujas" yra blogas žodis, tabu, fui... O jei dar pasakysi iš kur bėga...
*

Kiekvienam aiskinau pagal amziu. Buvo laikas, sakiau, jog vaikus gandras atnese. Buvo laikas, kai sakiau(o pradinukui ir dabar sakau), kad iklotai reikalingi slapimui sugerti. Paaugliui aiskinu jau tiesa, kad jis nesityciotu is klaseje serganciu mergaiciu.
O nuogas kunas musu seimoje yra tabu. Skiepiju vaikams gedos jausma, kad zinotu ribas, kad nesumastytu paskui viesai slapintis, nes kas cia tokio bigsmile.gif kad nesumastytu viesai(prie mergaiciu) kelnaiciu mautis. Ugdau berniukuose moters garbinimo kulta, ne naturalizma. Noriu, kad moters kunas berniukams butu sventas, siekiamas, o ne lengvai prieinamas. Tokie dalykai, kaip menesines, musu seimoje, net tarp manes ir vyro yra tabu. Asmeniskai man geda, man nepriimtina, kai vyras zino, kai uzuodzia, tai moters apsileidimo, netvarkingumo dalykas. O ka jau kalbeti apie sunus doh.gif Maudomes visi atskirai, pavieniui. Paaugliukas mano net duris uzsirakina, nors niekas ten ir nesibraus smile.gif Kambariuose niekada ne vienas nuogas nepraejo, net jei persirengineja ir pamirso rubus-papraso atnesti.
I sokius jam jau prezervatyvus dedu. Ju paskirti irgi zino. Va jei pradinukui prezervatyvus i kuprine deciau, net paaiskinusi, itariu nesuprastu, nenaudotu pagal paskirti, o ir komentaru susilaukciau nuo kitu vaiku teveliu hihihi.gif
Mano nuomone, kam vaikams bereikalinga informacija? Suspes dar. Tik suveluoti su tais dalykais nereikia mirksiukas.gif
saulala
Aišku. Na, tiesiog mūsų abiejų požiūriai šiais klausimais yra kardinaliai skirtingi. Suprantu, kad esu gerokai jaunesnė už jus, taigi mes brendom ir mūsų požiūriai bei vertybės formavosi labai skirtingais laikmečiais.
Aš prieš vaiką persirengiu be problemų, jei užsimano pakalbėti, ir į vonią ateina, kai maudausi. Buvo metas, kai domėjosi nuogu kūnu, tuomet išsiaiškinom kuo mergaitės nuo berniukų skiriasi. Ir dabar nuogumas jam susidomėjimo nekelia. o kalbėdami apie vyrų ir moterų skirtumus nuosekliai aptarėme ir tai, kad moterys/mergaitės silpnesnės fiziškai nei vyrai/berniukai, trapesnės, todėl jas reikia globoti, duris atidaryti, panešti ką sunkesnio...
Apie vaikų atsiradimą visada pasakojau teisybę. Esame ir internete apžiūrėję, kaip spermatozoidai atrodo, vaisius vystymosi gimdoje stadijas (kaip iš kažkokio sliekiuko virsta žmogučiu - juk įdomu). Atitinkamai ir apie gyvūnų dauginimąsi kalbėję. Visi gyvūnai taip pat yra "vyrai" ir "moterys", kaip jie dauginasi: vieni kiašinius deda, kiti veda gyvus vaikus ir t.t.
Nuo vyro neslepiu, kad "sergu". Aišku, tamponų nemėtau bet kur ir prausiuosi biggrin.gif Tiesiog kartais tenka jam tų tamponų nupirkti, arba paprasčiausiai miegu su kelnaitėm, arba, kai užvėluoja mėnesinės, jam jau guodžiuosi, o paskui pranešu, kad jau kraujuoju biggrin.gif (tiesiog vaikų neplanuojam, tai tas vėlavimas nemaloniai nuteikia). Iš to ir supranta, kad sergu.

Manau, mes abi esam teisios šiais klausimais. Svarbiausia, kad toks požiūris į intymius dalykus yra priimtina tiems žmonėms, su kuriais gyvename (mūsų vyrams, vaikams) smile.gif
Lieputaite
QUOTE(saulala @ 2008 09 26, 11:54)
Nematau problemos. Nebent nesi pratusi su sūnumi atvirai kalbėtis apie viską - net ir intymius dalykus. Aš savo keturmečiui pasakiau teisybę - tamponai reikalingi kraujui sugerti. Nes moterims kartą į mėnesį bėga kraujas. Tiesiog taip turi būti tam, kad moteris galėtų turėti vaikučių. Būčiau ir smulkiau papasakojusi apie kiaušinėlius, ovuliaciją ir gimdos gleivinę, tik jam dar per sunku suprasti tokias plonybes  biggrin.gif
*

esu pratusi kalbėti apie viską, tiesiog elementariai paklausiau patarimo 4u.gif mirksiukas.gif
Giedruma
Mziesiems nereikia perkrauti galvu"bereikalinga"informacija,cia siek tiek sutinku su sena pazystama-jei 3 metis paklause is kur vaikai atsiranda-tai ir pasakai kad is mamytes pilvelio,o ten seklyte tevelis idejo,mazam vaikui to per akis uztenka,jo juk nedomina pats lytinis aktas su smulkmenom ax.gif Dabar gausu tokio amziaus vaikams skirtos graziai iliustruotos literaturos kur viskas paaiskinta piesineliais,tik be jokiu smulkiu detaliu ir "poslybiu"bet pakankamai atvirai.O kai mazelis paklause kam tie "olvaisai"tai pats ir ismaste atsakyma kad tai mamyciu pampersai,kad neprisiusiotu kelnyciu kai serga(kuom serga jam paciam dar neidomu,tai ir nesismulkinom,ateis laikas paklaus).Manau kiekviena individualiai sugebam paaiskinti tokius reikalus,svarbu tik neapsimeluoti,nes vaikutis paskui nepatikliai klausys ir kai teisybe jam pasakosit.
rasiux-
Aš manau, kad vaikams meluoti ir pasakoti visokias išgalvotas istorijas tikrai netinka. Svarbu pasakoti taip ir tiek, kiek jis klausia ir supranta. Teisingai, kažkuri sakė, kad trimečiui-penkiamečiui higieninės prekės gali vadintis ir "mamyčių pampersais"- jis žino tokį daiktą, įsivaizduoja kur jis dedamas ir jam kol kas tokio atsakymo gana. Kai mano vyresnysis būdamas kokių šešių metų paklausė, kas yra mėnesinės (išgirdo per reklamą) paprastai paaiškinau, kad kas mėnesį mamos kūnas laukia leliuko, jei jis neapsigyvena, mamytei šiek tiek bėga kraujukas ir tada reikia nešioti "pampersus", kad neišsiteptų drabužių. Dabar jis aktyviai domisi kaip auga leliukas pilvelyje- visada atsakau, parodau nuotraukas. Apie tai kokiu tiksliai būdu jis ten pateko neklausia- įtariu, kad draugai smulkmenas jau papasakojo biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.