važiuosiu su vaikais kita savaite i šia sanatorija tai norėjau pasiklausti,gal kas kokiu atsiliepimu parašytumėt apie šia sanatorija
ABROMIŠKIŲ SANATORIJA
Laba diena mamytes
važiuosiu su vaikais kita savaite i šia sanatorija tai norėjau pasiklausti,gal kas kokiu atsiliepimu parašytumėt apie šia sanatorija ABROMIŠKIŲ SANATORIJA
mamytes parasykit kas nors bent minimalius atsiliepimus apie sanatorija
Tik dabar pamaciau,eigu dar neisvaziavot galiu papasakot. Mano sunus buvo balandzio menesi.
laba diena,
keista ,kad tik jus viena atsiliepet Šiandien gryžome išeiginėms namo Tai va jei kam aktualu tai galiu papasakoti ka pamatėm per savaite,mums dar liko dvi savaites ten guleti labai likau patenkinta šia sanatorija.Kambariai nedideli,bet vietos tikrai pakanka.Kambaryje kur mes esame yra dvi lovos ir kudikio lovyte.Spinta rubams susideti,dvi spinteles,stalas su kede,šaldytuvas ir kriauklė.šialia kolidoriuje yra WC ir dušas.tikrai padorus ir tvarkingi.Jei lyginus su ligonine tai tikrai labai labai skiriasi tiek aplinka tiek patogumai. Sanatorija triju aukštu,rusyje valgykla.dabar ten vyksta remontas tai tik tas minusas,kad iki pietu triuksmas ir dulkes,mums kaip su astma tai minusas didelis,bet kol darbai atliekami tupim kambaryje Minusiukas yra ir tai,kad vanduo tikraja ta žodžio prasme labai prastas Personalas nuostabus Jei kam skirti vaistukai tai juos reikia eiti patiems i antra aukšta i procedurini ir pasiimti.visos proceduros yra kiekvienam aukšte. Vedėja t.p labai gera,maloni ir viska paaiškina jei kas neaišku. Jei norite kažkur išvažiuoti i miesta ar parduotuve ar šiaip kažkur tai reikia pas sesele parašyti prašyma,kad jus išvažiuojate ir kuriaim laikui. trečiam aukšte yr du žaidimu kambariai.Viename vaikams mokiklinio amžiaus/mačiau bilijardas yra Parduotuvės šalia niekur nėra tai tenka i elektrėnus važiuoti apie 4km.Be mašinos sunkoka Maitinimas 4kartus. 9h-13h-16,30h-18,30h. atrodo viskas per išeigines išleidžia namučio jei kas nori
Mums taip pat visai patiko Abromiskiu sanatorija! Personalas super! Labai grazi vieta! Tik del valgio maniskis sake kad mazos porcijos, bet jam 15 metu-tai valgo kaip vyras
nezinojau,kad ten yra kavine
Gal dar kas galetu parasyti atsiliepimus apie sia sanatorija
Kiek as esu girdejus - tai tik geri zodziai
Ugi, kada vaziuosit?
O mane domina kaip ten proceduros? Ar verta? Maniske po plauciu uzdegimo, o dabar toks ligu metas, kad tik blogiau nepridaryciau... Kazi kokias proceduras tokie ligoniukai gauna? Sunku su darbais suderinti netiketas atostogas, todel dar labai svarstau
aš vaziavau su dviem vaikais,vienas vaikas su plauciu uzdegimu,o kitas su BA.
proceduros su plauciu uzdegimu yra tokios; Vibracinis masazas atpalaiduojantis masazas Kvepavimas garais kvepavimas druskomis manksta koju vonele su tempertinu ir svieseles jei dar kas domina rasykit tikrai pasistengsiu atsakyti. mes ten buvome pries pora menesiu Papildyta: jei noresite tai turiu dvi nuotraukas pacio kambario sanatorijos kurioje mes gulejome.visi kambariai labai panasus,tik pas mus buvo su maza kudikio lovyte,kadangi su mazaja buvau
Aciu uz info
Ar pagerejo vyresnelio sveikata?
Matau, kad mazele auginat, tai jums del darbo nekilo rupesciu. O as vat galva suku, kaip mano darbe sureaguos, kai po visu sirgimu as dar ir eiliniu atostogu paprasysiu
QUOTE(Acne @ 2008 11 24, 13:25) Matau, kad mazele auginat, tai jums del darbo nekilo rupesciu. O as vat galva suku, kaip mano darbe sureaguos, kai po visu sirgimu as dar ir eiliniu atostogu paprasysiu matot pas mus buvo tokia situacija,kad ligoninej atsiduriau su dukryte,o kita diena pagulde ir sūneli.gulejome ligonineje apie dvi savaites tada gavome siuntima i sanatorija.ten beveik visi 3savaitemėn minimum vaziuoja.per iseigines namo isleidzia,o siaip galima susitarti,kad tik i proceduras atvaziuoti galima.jos nuo 8h prasideda,nebutina ten gyventi tik va atstumas peveik 50km nuo vilniaus. As nedirbu todel man jokiu sunkumu nebuvo,bet ten laaabai daug kas pamainom su vaikais buna.viena savaite mama,kita tetis,dar kita mociute,sese,pussesere,drauge.taip visi kapstosi is padeties. Papildyta: kambariai tokio tipo ![]() ![]() p.s televizoriu mano
Kambariai tikrai sutavarkyti, kaip man ir sake
Jums paskyre sia sanatorija, ar patys rinkotes QUOTE(ugi @ 2008 11 24, 17:50) ten plauna kas dien,pataline keicia viena kart per tris savaites,bet manau paprašius pakeis dažniau.na aš tai prašiau o sanatorija šiaip žinokit Jūs pati galite rinktis kur norite,tik reik prieš atvažiuojant pasiskambinti i sanatorija ir rezervuoti vieta,cia ne tik abromiskese kiek zinau visose ta pati tvarka. Mes dar galėjome i PUŠYNO KELIAS sanatorija važiuoti,bet ten sakė daugiau yra kokyklinio amžiaus,be to su plaučiu uždegimu nepatartina,kadangi i procedūras ir i valgykla reikia eiti per kiema,o abromiškėse viskas vienam pastate
Nu va ir mes varysim nuo gruodzio 8 dienos
Bet mums nesigaus pilnos 3 sav, nes sventes Per kiek laiko ligoniu kasos duoda atsakyma? QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 24, 19:04) ten plauna kas dien,pataline keicia viena kart per tris savaites,bet manau paprašius pakeis dažniau.na aš tai prašiau o sanatorija šiaip žinokit Jūs pati galite rinktis kur norite,tik reik prieš atvažiuojant pasiskambinti i sanatorija ir rezervuoti vieta,cia ne tik abromiskese kiek zinau visose ta pati tvarka. Mes dar galėjome i PUŠYNO KELIAS sanatorija važiuoti,bet ten sakė daugiau yra kokyklinio amžiaus,be to su plaučiu uždegimu nepatartina,kadangi i procedūras ir i valgykla reikia eiti per kiema,o abromiškėse viskas vienam pastate Aciu Jums, kad dalinotes info Ziuresim kaip cia mums bus su ta sanatorija Bet jei duos rinktis- tai vyksim tik i sia QUOTE(Acne @ 2008 11 25, 21:38) Nu va ir mes varysim nuo gruodzio 8 dienos Bet mums nesigaus pilnos 3 sav, nes sventes Per kiek laiko ligoniu kasos duoda atsakyma? ta pačia diena QUOTE(ugi @ 2008 11 26, 09:10) Aciu Jums, kad dalinotes info Ziuresim kaip cia mums bus su ta sanatorija Bet jei duos rinktis- tai vyksim tik i sia
Nu va, pirmadieni ir mes i Abromiskes
Gal galite patarti ka reikia pasiimti? Beje, kiek kainuoja mamai maistas? Bijau, kad pramiegosim pusrycius, nes ipratom kaip meskos pamiegoti Aciu uz bet kokia info QUOTE(Acne @ 2008 12 04, 17:23) Nu va, pirmadieni ir mes i Abromiskes Gal galite patarti ka reikia pasiimti? Beje, kiek kainuoja mamai maistas? Bijau, kad pramiegosim pusrycius, nes ipratom kaip meskos pamiegoti Aciu uz bet kokia info Na vaziavo mano 15 metis sunus, tai del maisto mamai nezinau. Ranksluoscius duoda, muilo irgi yra, tualetinio is ryto ideda, tai kai baigsis nestis savo reikes. Mano dickiui buvo per mazos porcijos, bet siaip skanu. Butinai paimkite prailgintuva ilgesni, nes rozete viena ir nepatogioi vietoi,manau arbatinuka paimkite arbatai ir kosems,nes pusryciams daznai sausi pusryciai. Virtuveliu nera, saldytuvas bendras aukste. Pries kiekviena valgi kviecia,tai gal nepramiegosite
Reginok jus antram aukste gulejote,o pirmam aukste yra kambariuose saldytuvai
dabar aš iš savo patirties parašysiu ranksluoscius duoda,bet as paimiau savo,nes tuos kur duoda tai mes naudojome kai koju voneles buvo skirtos.O jei paskyria baseinus tai reikia tikrai didesniu/beje baseinas kitam skyriuje,bet visus veza su greitaja/ arbatinuka tikrai paimkite,jei gulesite pirmam aukste tai tikrai reikia,jei antram tai nebutinas nes virtuvelej yra ir arbatinukas ir mikrobangine. Del prailgintojo tai tikrai paimkite.as dar televizoriu paimiau,nors sesele sake,kad 1a netraukia joks kanalas,bet as kuo puokiausiai ziurejau tv3-lnk-tangotv ir ltv toletini popieriu savo veziausi. tiesa o jus su masina vaziuojate ar jus kas atves?jei su masina tai parduotuve netoli. Acne jei jus atves tai nusipirkit visko ko jums reikes savaitei,nes per iseigines namo paleidzia
sveiki
mum teko pagulet abromiskiu ligoninje kai mazutei buvo 1.5 m. parasysiu keleta pastebejimu. kas patiko, tai kad personalas ir gydytojai buvo ganetinai malonus , kompetetingi ir supratingi. mes vezemes savo ranksluostukus, muiliuka, popieriuka, arbatinuka. siaip arbatinukas yra bendras jei netycia neturit ir pamirsot pasiimt, ir bet kada galima ateit uziplikyt arbatytes. kas liecia maitinima tai manau maitina neprastai, duoda maisto 5 kart per diena. mamai galima isipirkt . taciau man uzteko kiek mazute nesuvalgydavo. beje jei vaikiukas maziukas ir daleiskim per pietus uzmiega, mamai reikia turet savo indelius nubegt iki valgyklos pasiimt valgyt, o kai mazius atsikles tada yra bendra mikrobange kurioj galima ir pasisildyt maistuka. kambariai irgi tvarkingi, yra 2 vaiku zaidimu kambariai. kadangi ten yra keli korpusai tai mum teko gulet atskiram mamu korpuse . gyvenom vieni kambaryje.tai kartais ir tetis pasilikdavo, suglaudem 2 tachtas ir miegojom placiai. dusas ir wc tvarkingi. tik kitas minusiukas jei reikes gyvent atskiram mamu korpuse i procedurinius, valgykla patek galima einant per lauka arba ganetinai vesiu koridoriumi. kartais po proceduru taip ir ligele galma pagaut. kas liecia proceduras ikipiet uzimtumas pilnas, po pietu maziau. iki pacio miestelio nera labai toli, bet jei be savo masiniuko gali pabost. gamta aplink irgi grazi. kadangi mes gyvenam paciuose elektrenuose tai mums viskas salia. savaitgaliais vaziuodavom namucio.o taip uzimtumas su vaikais nedidelis. nebent kas apsikeite. vakarais budavo uzsiemimai , berods du kartus i savaite diskotekos, viktorinos.na cia labai priklauso ir nuo mamu isradingumo jei dar kokios infor reikia klauskit. tiesa jei kada sumastysit vaziuot i pacius elektrenus ten labai jau daug pramogu nera. maksima
Aciukas visoms uz info
Tik manes neapleidzia jausmas, kad isvaziuoju tarsi i ligonine, o ne sanatorija QUOTE(Acne @ 2008 12 07, 16:21) Aciukas visoms uz info Tik manes neapleidzia jausmas, kad isvaziuoju tarsi i ligonine, o ne sanatorija na baikit aš irgi vaziavau su didele depresija nes gulejome dvi savaites ligonineje ir ne su vienu o su dviem vaikuciais,po dvieju dienu vaziavome i sanatorija tai maniau prazilsiu,bet tik guode mintis,jog vaikams bus i nauda Ligonine ir sanatorija du skirtingi dalykai QUOTE(Acne @ 2008 12 07, 17:21) Aciukas visoms uz info Tik manes neapleidzia jausmas, kad isvaziuoju tarsi i ligonine, o ne sanatorija kad ir be mašiniuko, jei oras geras tai prasivaikštant galima ir iki Elektrėnų nupėdint. gamta tikrai graži QUOTE(zaiza66 @ 2008 12 07, 21:31) kad ir be mašiniuko, jei oras geras tai prasivaikštant galima ir iki Elektrėnų nupėdint. gamta tikrai graži Aš apie šį reabilitacijos centrą galiu pasakyti tik gerus žodžius
Labas.mes tik grizom is Abromiskiu,ir likau tikrai labai patenkinta,super,viskas taip faina,personalas labai malonus,netgi ir per geras,kiekviena vakara vaikams maziukams ir didesniems(aisku atskirai)daro zaidimus,sokius,vaikai labai patenkinti,yra zaidimo kambarys.maitina tikrai daug,vaikas negali visko suvalgyti, kambariai labai tvarkingi,kiekviena ryta plauna,visa laika klausineja ar nepakeisti patalines, mano vaikui buvo pakilus temperatura,tai visas proceduras ateidavo daryti i kambari,valgyt irgi atnesa, daktare kas valanda atbega paziureti vaiko.proceduros viena baginejasi kita siulo,ir jeigu yra laisvo laiko pas daktarus,galima ir sau kokia procedura padaryti,arba sporto salej dvirati pasukinet,kalorijas padeginti.Tikrai labai faina.tik jeigu kas nori tenai vaziuot reikia butinai uzsiregistruoti,nes vietos nebera,o vasarai daktarai sako kad reikia jau pries du menesius registruotis.Vaziuokit mamytes,jums tikrai labai patiks.
va ir mes dabar esam grizom iseiegines praleist namie , tai tikrai esu pilna tik geru ispudziu, ir rekomenduoju vaziuoti i abromiskes,
Gal busiu nepopuliari ar pikta, bet noredama atskleisti tikraja padeti parasysiu ir kelis Abromiskiu trukumus
Esu vaikysteje kelis kartus buvusi su mama Druskininkuose Egles sanatorijoje, tai tikrai nepalyginama. Ten kiekvienas kambarys turejo savo dusa, o cia gyvenom mamu korpuse, antrame aukste kur net kriaukles savo kambary neturejom, taigi norint issivalyti dantis, nueiti i tulika ar papulti i dusa, turi derintis su kitais 5 kambariais, kuriuose gyvena ir ne po viena vaikeli. Tai gerai, kad saviskei naktipuodi paemiau Kambaryje buvo termometras, kuris rode 19 laipsniu, langai pakeisti, bet pucia pro sienas. Mes priprate namie gyventi 24 laipsniu silumoje, adabtavomes ne is karto... Kambaryje dar pasigedau veidrodzio. Laimei, kad saldytuvas buvo Beje, dusas sugalvojo sugesti, tai leisdavo per grindis vandeni Maitino ne 5 kartus, o visgi 4: pusryciai, pietus, pavakariai, vakariene. Iki pietu is tiesu uzimtumas didelis, dar mums nuskilo, kad gerai proceduros issideliojo, nereikejo niekur begti pries pusrycius kaip kitiems Yra du zaidimu kambariai: vyresniems ir maziukams. Tai man tas maziukams kambarys toks pobaisis... Pliusiniai zaislai murzini murzini Beje, salia suaugusiuju skyriaus buvo papuosta dydele grazi Kaledine egle, o salia maziuku... patys gyventojai siaip ne taip viena eglute padabino Didziausiais stebuklas turbut buvo, kad tik pries menesi irenge lifta Nera ten jokiu poilsio, atsipalaidavimo kambariu Del personalo tai pirmas ispudis is ties labai malonus, o gydytoja tiesiog nuostabi Maistas prastas, visur sriubose svogunai, maniske sriubu manijake ten ju visiskai atsisake valgyti. Visas maistas vezamas is suaugusiuju skyriaus, man regis nelabai pritaikyts maziukams. Nu vat plova is grikiu pirma karta maciau Ir pabaigai dar noriu ideti pora vaizdeliu: -kasdieninis musu kelias ilgu koridoriumi i pagrindini korpusa ![]() -zoleliu vonia ![]() Nzn ar sutapimas ar kas bet kaimynu berniukai sunegalavo ir veme, viduriavo, o veliau ir manoji is paskos ir as. Tai grizom pavepusios namo Ir dar, paskui tik susigrebiau, kad Abromiskese nera drusku kambario... P. S. grizus po 3 sav. manoji vel susirgo plauciu uzdegimu Dabar namuose isigijom inhaliatoriu, vonele kojom, pasiskolinom Bioptron lempa
Vaziuoju i sia istaiga ne pirma karta. visada lieka tik geri ispudziai, malonus aptarnavimas, slaugytojos nuostabus zmones, visada sulaukiame pagalbos. kambariai taip pat tvarkingi, tvarko kasdien, lyginant su kitom istaigom labai didelis pliusas kad nereikia tvakyti patiems (kitur zinau kad reikia) ypac labai patiko kad paprasius vaikui maista gali atnesti ir i kambari.
Kaip jau minejau lankausi ten nebe pirma karta ir labai malonu pastebeti, kad dedamos pastangos i paslaugu kokybes gerinima. pvz labai gerai kad pagaliau yra liftas. Maistas labai skanus ir sotus, tikrai neprimena tikro "ligonines maisto" tai tiek mano trumpu pastebejimu QUOTE(Sidabrinė @ 2008 11 23, 20:07) aš vaziavau su dviem vaikais,vienas vaikas su plauciu uzdegimu,o kitas su BA. proceduros su plauciu uzdegimu yra tokios; Vibracinis masazas atpalaiduojantis masazas Kvepavimas garais kvepavimas druskomis manksta koju vonele su tempertinu ir svieseles jei dar kas domina rasykit tikrai pasistengsiu atsakyti. mes ten buvome pries pora menesiu Papildyta: jei noresite tai turiu dvi nuotraukas pacio kambario sanatorijos kurioje mes gulejome.visi kambariai labai panasus,tik pas mus buvo su maza kudikio lovyte,kadangi su mazaja buvau Gal galėtumėt įdėti/atsiųsti nuotraukas? būtų labai įdomu.
tikriausiai gulejau su acme vienu metu, bet ne mamu, o pagrindineme korpuse
man tai tunelais eiti neteko tai ir strioko nebuvo maistas man asmeniskai labai skanus, porcijos dideles, uztegdavo ir man ir vaikui del uzimtumo maziesiems tai tikrai mazai, bet mes iki pietu proceduruose po piet i lauka, vakariene pora val i vaiku kambari ar pas pazystama (mes is ligonines kartu i sanatorija vaziavom) tai pailsejom normaliai net pripratau grindis isplautos, maistas ant stalo grykiai su mesa tiesiog kiekvienas turim savo lukescius tikrai neviesbucio salygos, bet ir ne ligonines QUOTE(Dalyte:) @ 2009 08 07, 10:46) tikrai neviesbucio salygos, bet ir ne ligonines bet ir ne sanatorijos...
Sveikos,
Renkuosi savo 1,6 m. maziukui sanatorija. Jam nustatytas misrus raidos sutrikimas. Gal kas su tokiom bedom buvot Abromiskese? Man idomu, kokios yra skiriamos proceduros, ar ju pakanka, ar kokybiskai atliekamos? aciu
Gal yra svieziu pasakojimu?
Sveikutes,mes va tik nesenai grizome is Abromiskiu ir zinokit ispudziai patys geriausi
Inhaliacijos su ambroksoliu,o po to su druskomis Terpentino vonele,veliau masazine vonele kojoms,veliau zoleliu vonia Bioptrono lempa Manksta(jam labai patiko) Masazas(patiko maziau) Uzsiemimai su psichologe,tiksliai zaidimu terapija,ten pagal amziu paskiria Atrodo ir viskas..Mums proceduros issideliojo labai palankiai,po pusryciu iskart pradedavom ir iki pietu baigdavom,tad pilnas uzimtumas.Na po pietu truputi liudniau,bet jei butu siltas oras tai tikrai rastusi ka nuveikti.Dabar apie personala: tikrai nedaznai tenka sutikti tokiu maloniu slaugytoju
Mano dukte 16 metu buvo lapkritigruodi. Dukrai nepatiko.
O sunus (14 metu) buvo vasaros metu. Sunui labai patiko, daug paaugliu, uzsiemimu. Kaip vasaros stovykla gavosi. Maitinimas irgi patiko ir jam uzteko. Siemet bandysiu su maziausiaja ten nuvaziuot, vasaros metu. QUOTE(Ikulia @ 2010 03 26, 17:47) Mano dukte 16 metu buvo lapkritigruodi. Dukrai nepatiko. O sunus (14 metu) buvo vasaros metu. Sunui labai patiko, daug paaugliu, uzsiemimu. Kaip vasaros stovykla gavosi. Maitinimas irgi patiko ir jam uzteko. Siemet bandysiu su maziausiaja ten nuvaziuot, vasaros metu. mano brolio vaikas serga astma - tai kiekvienais metais gauna siuntima i sanatorija. siemiat buvo Abromiskese - sake, kad Pusyno kelio sanatorijoje patiko labiau... QUOTE(Bugniukas @ 2010 03 28, 23:55) mano brolio vaikas serga astma - tai kiekvienais metais gauna siuntima i sanatorija. siemiat buvo Abromiskese - sake, kad Pusyno kelio sanatorijoje patiko labiau... Kiekvienam savo. Del proceduru, gal ir geriau Pusyno kelias, nes drusku kambarys yra ir baseinas tinkamesnis maziems vaikams. Bet Abromiskese tokia grazi gamta aplinkui... Vasaros metu ten nuostabu... Tikra atgaiva. Nebent stipri alergija augalams neleistu tuo dziaugtis.
vaiką nesenai parsivežėm iš Abromiškių, jam - labai patiko
Na va, gvom ir mes siuntimą į Abromiškes dėl akyčių. Dukrai 10 metų. yra buvusi vaikų stovykloje, bet nerimauja, kad teks vienai važiuoti ir dar taip toli nuo namų, nes mes iš Mažeikių
Pasiskaučiau ir jai paskaičiau gerus atsiliepimus, tai tikiuosi, kad viskas bus gerai...
Dukra jau savaitę sanatorijoje. Nesu iš tų,kurios ieško priekabių ir reiškia nepasitenkinimą, bet šiek tiek parašysiu savo įspūdžius....
Nuvažiavoms šeštadienį aplankyti. Mums įvieną pusę važiuoti 300km, todėl neturime galimybės savaitgaliui parsivežti. Diagnozė - akomodacijos nepakankamumas. Kaip suprantu, su akių problemom Lietuvoj sanatorijų daugiau nėra. Tai va, savaitgaliui dauguma išsivažinėję, teritorijoje nei vieno žmogaus nematyti, nors oras visai neblogas. Pasimato keletas vaikų, kai ateina pietų metas ir vėl visi dingsta nameliuose. Rašo skelbimuose koks užimtumas, kokia programa, bet,pasak dukros, nieko panašaus nevyksta....Gyvena keturios kambaryje - dvi dešimtmetės ir dvi 14-15. Tos panos visai neturi ką veikti ir tik kalba, kad čia depresija, dar visaip pudrina mažėm smegenis, o naktimis rašo sms.... Buvo krikštynos, teko išsitraukti lapelius su profesijom ir suvaidinti, tai manoji gavo užduotį suvaidinti narkomanę, ravinčią žolę Prie namelių yra medinės karstyklės- tai ir visos atrakcijos vaikams. Keli nameliai neapgyvendinami, apleisti. Ėjom pasivaikščioti, tai takeliai užžėlę, žolė nepjauta...Jokio grožio ir malonumo... Maitinimu taip pat skundžiasi, bet čia jau taip būna su vaikais. Nėra jokio kiosko ar pan, tik kavos automatas....Žodžiu, nykuma.... Belieka tikėtis, kad procedūros padės, nes, nelabai tikiu, kad kitais metais pavyks įsiūlyti važiuoti... Atsiprašau, jei ką nuvyliau,bet kolkas nuomonė tokia.... QUOTE(saulėlydis* @ 2010 06 14, 00:04) Dukra jau savaitę sanatorijoje. Nesu iš tų,kurios ieško priekabių ir reiškia nepasitenkinimą, bet šiek tiek parašysiu savo įspūdžius.... Nuvažiavoms šeštadienį aplankyti. Mums įvieną pusę važiuoti 300km, todėl neturime galimybės savaitgaliui parsivežti. Diagnozė - akomodacijos nepakankamumas. Kaip suprantu, su akių problemom Lietuvoj sanatorijų daugiau nėra. Tai va, savaitgaliui dauguma išsivažinėję, teritorijoje nei vieno žmogaus nematyti, nors oras visai neblogas. Pasimato keletas vaikų, kai ateina pietų metas ir vėl visi dingsta nameliuose. Rašo skelbimuose koks užimtumas, kokia programa, bet,pasak dukros, nieko panašaus nevyksta....Gyvena keturios kambaryje - dvi dešimtmetės ir dvi 14-15. Tos panos visai neturi ką veikti ir tik kalba, kad čia depresija, dar visaip pudrina mažėm smegenis, o naktimis rašo sms.... Buvo krikštynos, teko išsitraukti lapelius su profesijom ir suvaidinti, tai manoji gavo užduotį suvaidinti narkomanę, ravinčią žolę Prie namelių yra medinės karstyklės- tai ir visos atrakcijos vaikams. Keli nameliai neapgyvendinami, apleisti. Ėjom pasivaikščioti, tai takeliai užžėlę, žolė nepjauta...Jokio grožio ir malonumo... Maitinimu taip pat skundžiasi, bet čia jau taip būna su vaikais. Nėra jokio kiosko ar pan, tik kavos automatas....Žodžiu, nykuma.... Belieka tikėtis, kad procedūros padės, nes, nelabai tikiu, kad kitais metais pavyks įsiūlyti važiuoti... Atsiprašau, jei ką nuvyliau,bet kolkas nuomonė tokia.... na ka galiu pasakyti jei mergaite nesusiranda draugu, tai ir nera uzimtumo, o jei jusu tikslas buvo isleisti vaika papromogaut, tai tada ne i sanatorija, o i stovykla
Sveikos mamos, grizau ir pagaliau prisedau siek tiek parasyti apie musu poilsi ir gydyma Abromiskese. As su suneliu visa birzelio men. praleidau Abromiskiu sanatorijoje.
Mano vaikui 2,7 diagnoze VCP. Proceduros kurias turejome: ergoterapija manksta masazas purvas perlines voneles (siule vone bet pabijojau kad issigas) logopede gerdavome vaistazoliu arbatele kai truputi gargalavo nosyte paskyre kvepuoti eukaliptu Gyvenome mamu korpuse labai buvau patenkinta, nes jis prijungtas tiek prie pagrindinio pastato tiek prie valgyklos. Su oru mums pasisiekie per visa men lijo tik 1 savaite. Apie proceduras, liuksines ant kiek mano vaikas yra bailiukas, ant tiek jam viskas labai patiko ir gan greitai apsiprato. Personalas tiesiog Ka galiu pasakyti apie pauglius, po to viso apsilankimo man isvis pasidare ispudis kad dauguma ten paugliu vaziuoja pramogom ir tikrai jokiu ligu neturi. Kaip i stovykla tik nemokama, nes tevai suveikia kelalapius. Pramogas jiem sudaro aukletojai nuo ju piklauso o siap maciau ir estafetes budavo, ir tinklini zaizdavo, ir diskotekos, ir prie ezero maudyniu vesdavo, ir zaidimu kambari ivairus dalykai vykdavo, vis koks plakatas su programa kabedavo 2 aukte ka veiks siandien, 2 zaidimu kabariai yra tv ir kompas. Man atrodo kad labai daug nuo pacio vaiko priklauso ant kiek jis susiranda sau ten veiklos ir darugu. Tas pats ir su mamom kai kurios bendrauti nenori tai buna vienos su savo vaikais. Kadangi mano vaikas turi neigaluma, ir mums priklauso 1 karta i metus, tiesa, siemet pirma karta vazavome i sanatorija, tai jeigu paviks kitamet, nes su negale begalo sunku gauti kelalapi nors tau ir prikaluso, tai butinai vaziuosiu i Abromiskes. Beja buvo ir tokiu mamu kurios pabegu is Druskininku sanatorijos ir tiese gydyma Abromiski. QUOTE(magnolija_7 @ 2010 07 23, 11:47) Sveikos mamos, grizau ir pagaliau prisedau siek tiek parasyti apie musu poilsi ir gydyma Abromiskese. As su suneliu visa birzelio men. praleidau Abromiskiu sanatorijoje. Ka galiu pasakyti apie pauglius, po to viso apsilankimo man isvis pasidare ispudis kad dauguma ten paugliu vaziuoja pramogom ir tikrai jokiu ligu neturi. Kaip i stovykla tik nemokama, nes tevai suveikia kelalapius. Abromiskes. Na jus gi pati zinote kad gauti kelialapi i sanatorija reikia kaip minimum triju daktaru paraso ir ligos kodo kuris suteikia teise i gydyma, kiek kainuotu visa sita suveikti Is kur tokia jusu nuomone Mes irgi sunkiai ismusem kelialapi, bet tik del poliklinikos politikos, kaip zinia ligoniu kasos neisnauduoja visu lesu skirtu vaiku sanatoriniam gydymui ![]() Buvo mano paaugliukas liepos men. sanatorijoje, padare nuotrauku, bet kadangi gyveno atskirame namelyje daugiau ir prifotkino savo nameli. Prasom, gal bus idomu ir naudinga: Abromiskiu reabilitacijos ligonine
Sveikos,
Mano dukra buvo šiais metais vasario mėnesį, per tuos didžiuosius šalčius, bet labai geri atsiliepimai ir veiklos ten pas juos buvo |