Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paauglystė
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
@Frida@
Galiu pasakyti tik tiek, kad paauglius suprasti beveik neimanoma. Sakau taip nes pati esu paaugle ir sunkiai savo veiksmus, pojucius, nuotaikas suprantu. Galima tik priprasti ir susitaikyti.
mamamamaa
Šiandien pas vaiką ant kaklo pamačiau "nasosą" ir paklausiai kas tau g.gif ? Pasakė jis pats tai "nasosas" sakau kas kaip ir kur rolleyes.gif ?
Pasakė, kad gulėjo su mergina kartu ir bučiavosi tiktais ilgai.
Bet dabar jis toks kaip įsimylėjas wub.gif . Jam 15. O tai merginai kiek žinau 20.
Nuo bučiavimosi ar nieko negalėjo atsitikti jam?
1. Ar negalima kuo nors užsikrėsti nuo kitos merginos bučiuojantis, nes nežinau kas tai per mergina ir taip toliau.
Norėčiau, kad mielos mamytės atsakytumėte į šitą klausimą smile.gif. Ir taip patartumėte, ačiū mirksiukas.gif .
MaršuA
Nepykit, bet mane net juokas siek tiek sueme... Galvojau, kad kalba apie mazuli eis, o cia 15 m. paauglys! Nu pasibuciuoja, manau kad ir ne tik, ir kas cia tokio? Dabar jaunimelis is viso anksti lytini gyvenima pradeda, 15 m. - jau ne vaikas, nors Jums iki pensijos vaikelis bus... Taigi, mamyte, supraskite, kad sunus tampa vyru ir problemos jokios cia nera. smile.gif
mamamamaa
Bet dar vienas klausimas: pats pirmas ar negali jam nieko atsitikti?
MaršuA
QUOTE(mamamamaa @ 2007 08 16, 20:16)
Bet dar vienas klausimas: pats pirmas ar negali jam nieko atsitikti?
*

As manau, kad nieko jam neatsitiks. smile.gif
liepziedziukas
o tai kas jam atsitiks?

bukit rami ,nenumirs,isgyvens tai tikrai.ale tai idomu kaip jus ta vaika pasidaret?

MaršuA
QUOTE(liepziedziukas @ 2007 08 16, 20:26)
ale tai idomu kaip jus ta vaika pasidaret?
*

gal gandras atnese??? lotuliukas.gif
Pangasija
panašu kad dar viena tema "ant bajerio"
MaršuA
QUOTE(Dios @ 2007 08 16, 20:41)
panašu kad dar viena tema "ant bajerio"
*

Neblogas bajeris thumbup.gif "issiduriau"!
mamamamaa
Ne tai, kad atsitiks smile.gif, ir tema tikrai ne ant bajerio blink.gif . Bet ar negali nuo kitos merginos užsikrėst kuo nors per bučinius? Nes nežinau kas ta mergina, aš ir nesakau, kad ji serga kuo nors.
Violetikas
Na per bucinius teoriskai uzsikrest galima daug kuo, taciau kiek suprantu, pagal nutylejima cia yra klausiama apie LPL (lytiskai plintancias ligas). Kiek prisimenu is ne visai bendro issilavinimo, tai per bucinius galima uzsikrest sifiliu (nuo kazkelintos is paskutiniu stadijos, kuri labai lengvai pastebima ir manau tokios merginos jusu sunus jau ir nebuciuotu biggrin.gif ), AIDS (bet tik teoriskai, nes tikimybe labai minimali ir su ivairiom salygom) ir lygtai daugiau niekuo g.gif Zinoma yra dar gripas, sloga ir t.t. lotuliukas.gif Bet sita "geri" galima ir ziurint i mergina pasigaut.
Bet as nuosirdziai uzjauciu mama, nes as turbut irgi naktim nemiegosiu, kai pamatysiu pirma "nasosa" ant savo vaiko biggrin.gif Beje kai pati pagalvoju ka darydavau 16 metu doh.gif Ojojoi... Busiu griezta mama lotuliukas.gif
mama_gulbe
QUOTE(Violetikas @ 2007 08 17, 01:04)

Bet as nuosirdziai uzjauciu mama, nes as turbut irgi naktim nemiegosiu, kai pamatysiu pirma "nasosa" ant savo vaiko  biggrin.gif  Beje kai pati pagalvoju ka darydavau 16 metu doh.gif Ojojoi... Busiu griezta mama  lotuliukas.gif
*

nu jo
temos autore nesuprantu ko nori is to savo vaiko, gi visi mes per ta pati praeinam, lai mokosi jaunuolis, o is kur zino kad jai 20 metu jei jos nepazysta
tai al ji tik siaip vyresne atrodo, jaunimas toks suauges dabar, kad sunku ir pasakyti is veidelio kiek mergaitei metu doh.gif
Violetikas
QUOTE(mama_gulbe @ 2007 08 17, 08:35)
nu jo
temos autore nesuprantu ko nori is to savo vaiko, gi visi mes per ta pati praeinam, lai mokosi jaunuolis, o is kur zino kad jai 20 metu jei jos nepazysta
tai al ji tik siaip vyresne atrodo, jaunimas toks suauges dabar, kad sunku ir pasakyti is veidelio kiek mergaitei metu  doh.gif
*

Na suzinot kiek merginai metu, manau nesudetinga doh.gif Gal pats vaikas mamai pasake, ar bent pasake, kad pvz ji yra studente kazkelinto kurso. Siek tiek logikos ir amzius aiskus. Bet kiek sprantu tema ne apie tai - tai greiciau tema apie tai, kaip turetu reaguoti ir elgtis tevai suprate, jog ju vaikas pradeda suaugusio zmogaus gyvenima (t.y. buciniai, seksas, isimylejimas ir t.t.). Nematau nieko blogo, jog mama rupinasi, tai tik parodo, jog ji atsakinga ir nebus is tu mamu, pas kurias ateina mergaites tevai ir sako, jog ju dukra nescia nuo jos sunaus, o ji atsako, jog tai ju paciu reikalas ir pasiulo geriausiu atveju aborta.
Manau jog pastebejus toki sunaus pasikeitima visai logiska su juo pasisneketi apie galimas pasekmes, paaiskinti kaip elgtis ir pan. Ir tai turi but ne tik kalba apie nestuma ir mokslu svarba, bet ir apie ligas, apie kurias cia ir sneka berniuko mama.
As siulau nupirkt sunui knyga, kuri skirta butent tokio amziaus jaunuoliams. Pati prisimenu, kad paaugliai tokias knygas labai megsta. Nieko baisaus jei ir vyriska zurnala pavartys, ten buna neblogu straipsniu. Siulau leist sunui atsivest mergina namo, jus galesit susipazint su ja. Juk tai nereiskia kad ji jums taps marcia, bet sunus uz tai tikrai bus dekingas ir nesleps visko nuo tevu. Ir jokiais budais negalima moralizuot ir aiskint kad jis dar nesubrendes tam, drausti ir pan. Deja realybe tokia, kad dabar paaugliai labai anksti bresta fiziskai ir 15 metu yra amzius kai jie jau mano esantys suauge. Jei sunus pasakoja ka veike su mergina, vadinasi pakankamai pasitiki tevais. Reikia ivertinti tai ir stengtis ta atviruma skatint pasitikejimu, palaikymu ir draugiskumu. Nes jei neranda palaikymo ir siltu santykiu namie, paaugliai ju iesko gatveje.
Ramunita
man irgi pasirodė kaip tema "ant bajerio" g.gif kaip kokio 15mečio,po audringo tūso ant kaklo radusio nasosą baimės tongue.gif nes tikrai labai keista,kaip moteris, turėdama 15kos metų sūnų nežino kokios ligos plinta per bučinius g.gif
o jei ka tai ber bučinius dar galima herpes pasigaut. AIDS galima pasigaut jei sveikojo ir sergančiojo žmogaus burnoje yra žaizdelės,kurios kraujuoja.
„vaiva“

Kiekvienam vaikui skirtingai biggrin.gif

Siais laikais vaikai zino kur kas daugiau, negu mes ju metuose zinojome bigsmile.gif Norejau pasikalbeti apie berniuku ir mergaiciu draugyste, tai mane ramiai pertrauke ir pasake „ Mamyt as viska gerai zinau, mums mokykloje spasakojo ir mes su draugais kalbejomes.“
sposa
Kai mano vaikas gryzo su nasosais, tai kazkaip ne apie ligas pagalvojau pirmiausiai g.gif Pasikalbejau su juo, kad konkreciu atveju jis pasielge labai vaikiskai. Dazniausiai taip daroma norint pasirodyti pries bendraamzius kad esi uz juos labiau subrendes ar, kad jau turi drauge. Man atrodo jis mane suprato smile.gif
Bet kaip su juo kalbetis, kad pradetu mokytis, juk egzai ant nosies blink.gif
Rimuselis
O ka mamytes darote su rukanciu paaugliu?As suzinojau,kad dicke ruko doh.gif .Pakalbejau grazei,bet veltui ,vel uzuodziau dumus blink.gif .Radau kelis kartus tasiukeje cigaretes,sake,kad drauges.Ji turi sirdies ida.Man neramu del jo veikato,ateity zada operuoti verysad.gif .A ja nepaitikiu schmoll.gif .
deiron

Norėčiau padiskutuoti, apie bendravimą su paaugliais(dukra ar sūnumi)
sena pažįstama
QUOTE(deiron @ 2008 09 02, 17:02)
Norėčiau padiskutuoti, apie bendravimą su paaugliais(dukra ar sūnumi)
*

Kas konkreciai jus domina? Mat bendraujam su sunumi normaliai-buna geriau, buna blogiau, bet visumoj esu juo patenkinta. thumbup.gif
deiron
konkrečiai,mane domina kokių jūs veiksmų imatės kaip nurodytu laiku negrįžta į namus( o tel. būna išjungtas)
Papildyta:

mano duktė vyresnė pora metų už lauretos, gal tavo dar iki vėliau
laureta
Deiron, o kaip tai atsitiko kad pradejo negrizineti laiku namo? ir dar telefona isjungdavo.

Mano dukra ir taip dare. Bet ji buvo jaunesne. Ir tai budavo dienos metu. Daug kartu dare, kol mane isvede is kantrybes. O kai isvede baigesi jos visi tokie dalykai. Grizdavo namo laiku.
Aimeja
Labai džiaugiuosi, kad šiandien su savo jau pauglystėn kopiančiu sūnum bėdų nėra, labai tuo džiaugiuosi, mokosi gerai , santykiai geri, būna, kad iškyla kokių nesusiklabėjimų, tada sėdu ir sakau, sūnau mes nesuprantam vienas kito, aptariam, kas ir kaip, ir vėl toliau viskas gerai. žino dienotvarkę, nepažeidžia nustatytų ribų, jei kažkur jau ,,nuklysta,, (pavėluoja 10 min,. grįžti namo laiku biggrin.gif )sakau, prarasi pasitikėjimą apribosiu tą ir tą, ir pasitaiso. Šiandien aš rami.
Muxius
O mano penkiolikmetė dukra irgi kartas nuo karto padaro tokius "siurprizus" kaip- negrįžimas namo laiku + išjungtas telefonas mega_shok.gif cray.gif cray.gif cray.gif
Tada imamės represijų: atimam telefoną, neleidžiam naudotis kompiuteriu ir neleidžiam į lauką. Padeda, bet tik laikinai cray.gif cry.gif cry.gif cry.gif
Paskui kalbam, kalbam, kalbam, kalbam...... Atrodo supranta, o praeina koks pusmetis ir vėl gun_rifle.gif gun_rifle.gif gun_rifle.gif frusty.gif frusty.gif frusty.gif
Nebežinau kokia kalba susikalbėt.....
laureta
Cia taip atrodo berniuku ir mano vyresneles kambariai

user posted image

user posted image

user posted image

Ir kalbama graziuoju, ir baramasi. Isvede mane is kantrybes, nedaug liko ir daiktu but nerade...
Dileta
Pas mane panašiai.Mergaitė tai dar tvarkingesnė,o berniukui ta tvarka dzin.
Dėl telfono-buvo ir man toks bajeris,kur yra-neaišku,mobiliakas išjungtas.Negavo kelis mėnesius kišenpinigių,saldumynai buvo labai apriboti.O daugiau kaip bausti nelabai ir įsivaizduoju.
Pangasija
matau Lauretos šuo nedidelis. o jis tų daiktų nepatvarko? g.gif mano šuniai mėgsta pakramsnot daiktus, ne vietoj paliktus.
laureta
QUOTE(Dios @ 2008 09 03, 16:09)
matau Lauretos šuo nedidelis. o jis tų daiktų nepatvarko?  g.gif mano šuniai mėgsta pakramsnot daiktus, ne vietoj paliktus.
*

rubu suo neliecia. as tik siandien pamaciau photkej kad suo sedi, tuomet kai fotkinau ipykus, tai net nepastebejau. Neapsikentusi pasakiau kai grizo vyrui. Liepiau nueiti i vyresneles kambari. Tik isgirdau "oh my God". Palauke iki 3.25pm kol vyresnele gris is mokyklos su mokykliniu autobusu, pasieme ja ir vaziavo kartu i parduotuve. Manau tuo metu ir pasake, tai kai grizo namo, iejus net nepasisveikino. tiesiai nukure i kambari. Taigi iki siol net nezinau pokalbio turinio. Bet kambarys ir drabuziai sutvarkyti. Rezultatas yra. biggrin.gif
O kai isigijom suni prie 5 metus, tai griauze kas ne vietoj, oj kiek buvo asaru, kad sugriauzia. bet uztai visi daiktai kuriuos suo gali sugriauzti sudeti i vietas.
as dziaugiuos suniu tvarkdariu biggrin.gif

sena niekšė
pažiūrėjau į žaislų krūvą pirmoj nuotraukoj -- kiek tiems berniukams metų? juk ne paaugliai. tuose žaisluose reiktų rimtą reviziją padaryt -- juk ne su visais jie žaidžia.
laureta
tai apie ka kalba. revizija padaryta. berniukai su tais zaislais nezaidzia. jie isvis su panaudotais zaizlais nezaidzia. buvo tiek iprate, kad kas antra savaitgali tevas pirkdavo naujus. masineles buvo supakuotos pardavimui, taciau MB jas isplesinejo ir dejo i deze. Man kaip tik gerai, ne vietoj ir siuksliu deze. rasiu kambary vaiku primetyta, viskas eis i siuksliu deze.
deiron
Džiugu kad prisijungėt prie temos, man labai įdomu kokias bausmes taikot, laikinai tik padeda tel. atėmimas, neleidimas prie kompiuterio, o po kelių dienų vėl tas pats kartojasi ir vėl viskas iš naujo.
Papildyta:
O lauretai noriu atsakyti ,kaip atsitiko tai net nežinau, ji iki 12metų buvo geriausias vaikas, niekur neišeidavo, labai daug abi bendraudavome, aš gal būt ją pati pastumėjau link draugų,norėjau kad daugiau su draugais bendrautu, o ne prie mano sijono sėdėtu. O prasidėjo kaip pradėjo bendrauti su draugėmis, dabar jos kas savaitę kitos.
laureta
QUOTE(deiron @ 2008 09 03, 23:48)
O lauretai noriu atsakyti ,kaip atsitiko tai net nežinau, ji iki 12metų buvo geriausias vaikas, niekur neišeidavo, labai daug abi bendraudavome, aš gal būt ją pati pastumėjau link draugų,norėjau kad daugiau su draugais bendrautu, o ne prie mano sijono sėdėtu. O prasidėjo kaip pradėjo bendrauti su draugėmis, dabar jos kas savaitę kitos.
*

neiszeisk ka pasakysiu, nors kai lankiausi su dukra pas psichologa pludausi, kad ji neteisi.
Ieskoti priezaisties pirmiausia reikia savyje. Kur? As nezinau. Viska reiketu apsvarstyti kaip kalbejai, ka sakei ir elgeisi. O vaikai jie labai isradingi. Meluoti ir irgi. Maniske irgi melavo apie metus, man sake, ka ji meluoja, o as tiesiog netikejau. Ar gali isivaizduoti tikejau dukters zodziais net nepatikrinus. Dabar geda, bet aciudie kad susigribau laiku ir viska teko taisyti labai sunkiai.
As zinau, kad mano dukra pasiduoda draugu itakai. Man asmeniskai teko su trim klasiokem uzdrausti bendrauti uz klases ribu. Man pavyko. Ta zinojo ir ju tevai. Su aukletoja labai glaudziai bendravau, ji zinojo, kad auginu ir aukleju viena. Taigi kaip supratai be tevo, nors tevas gyveno nuo musu kokios 2 min kelio. biggrin.gif Bet jam dukra buvo niekas. Taigi aukletoja informuodavo kas ne taip. Aisku del dukros elgesio mokykloje nuobaudu nebuvo. Taciau vistiek ramybes nebuvo. Vis kas nors nutikdavo uz klases ribu.
Visada galvodavau kad lemia genai. Kaltinau save kad issirinkau netinkama vyra susilaukti vaiku. Taciau sis mano teiginys buvo neteisingas. Ne genai lemia, o auklejimas ir tik jis. Tikrai neteigiu, kad dabar problemu nera. Ju yra. (nebepamenu ar dejau siame forume nuotraukyte kaip mano dukros kambarys atrodo ar ne). As sprendziu jas. O kaip sprendziau galime pasneketi asmeniskai AZ ar skype arba messenger yahoo.
Laikinas telefono atemimas ir trumpam nieko negelbsti. Reikia ilgesniu baudu. Ir veiksmingesniu. Kaip pavyzdziui, ji pati save nubaude balandzio men. s. m. (mes dar buvom LT). Nebepamenu dabar ka ji padare blogo, bet pasakiau, kad su sokiais atsisveikintu. Ji permaldavo kad tik ne sokiai. Tuomet liepiau paciai pasirinkti nuobauda kuri ir man patiktu. Pasake, kad neziures visa men. tv. Ir neziurejo.
Be abejo kalbedavomes valandu valandas. Pokalbiai gelbsti. bet reikia ir veiksmingu nuobaudu. Oi kokiu as sugalvodavau doh.gif
O pacios atveju manyciau kad ji tiesiog pasidave draugu itakai. Ji tiesiog pasijuto laisva, o sustoti labai sunku.
deiron

Ji yra jaunesnioji mano dukra, ir labai uždara. Vyresnioji labai daug pasakadavosi apie save ir draugus, visi ateidavo supažindindavo( ir vaikinais,ir merginomis), žinojau per daug ko neturėjau žinoti( kaip mama). O šitos apie drauges nieko, tik pagal vardus jie kas savaite keičiasi.
laureta
kiekvienas vaikas yra skirtingas
sena niekšė
o ką dukra su klasiokėm darė kad reikėjo uždraust bendrauti?
deiron

Ar niekas nenori, ar neturi problemų su savo vaikučiais verysad.gif

mylimuke
QUOTE(deiron @ 2008 09 02, 19:13)
konkrečiai,mane domina kokių jūs veiksmų imatės kaip nurodytu laiku negrįžta į namus( o tel. būna išjungtas)
*

Maniškė dar neužaugo, bet pasakysiu, ką darydavo mano mama (o buvau aš labai padykus paauglė)- grįžus aišku skandalą didžiausią iškeldavo, atimdavo visas susisiekimo su draugais priemones biggrin.gif , neleisdavo išeiti pasilinksmint. Ką darydavau aš- pykau ir laikiau neteisybe, net jeigu tikrai būdavau prasikaltus (vėliau grįždavau, nekeldavau telefono). Kas man būtų padėję: jeigu tuo momentu, tai tikrai nežinau, gal net atviras pokalbis nelabai būtų padėjęs. Paprasčiausiai matyt per silpnas ryšys buvo su mama, kad mane jaudintų pokalbiai. Jeigu jūs jaučiat, kad dar galit prisikasti iki dukros "silpnosios vietos", kalbėkitės kalbėkitės, kalbėkitės. Bet nesmerkit tik, nes bus tik blogiau. Nuoširdžiai domėkitės, būkit draugė, kuriai išsipasakojama, kuria pasitikima.
deiron
Aš kai su ja kalbuosi tai atrodo kad viskas okey, bet kai ji išeina pro duris vėl viskas iš naujo.Pasakau kad grįžtu 21.30 tai iki nakties dviejų jokios žinios, kaip dar kalbėti ir kaip ja bausti, net nežinau. Kaip minėjau ji yra jaunesnioji dukra.
laureta
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 04, 19:05)
o ką dukra su klasiokėm darė kad reikėjo uždraust bendrauti?
*

as uzdraudziau tikrai ne be reikalo. Taciau to pakako, kad suvoktu, kad laikas sustoti. Tos klasiokes su ja bendravo skirtingu laiku ir visos kartu nieko bendro neturi. Vienos klasiokes seima uzdraude bendrauti su mano dukra, taipogi ir as uzdraudziau. Mes supratome, kad tai bus geriausia pacioms mergaitems. Deja, kaip begaila butu, mano dukra sustojo, o tos mergaites ne ir nera pavyzdingo elgesio. Gal as esu net per daug griezta? g.gif Kartais net pagalvoju, aciudie, buvau isgirsta ir ka dariau tik dariau dukters labui.

Deiron, jeigu tavo dukra pazadejo grizti 21.30 ir negrizo, o parsibaste tik apie 2 val. nakties, jeigu tai butu mano dukra, nebutu jokiu pasivaiksciojimu su draugais. Nesilaikanciu pazadu as negailiu.
deiron
Laureta, bet kaip man elgtis, ką daryti juk su diržu nesimosikuosi prieš penkiolikmete(vat sako vaikams nereikia diržo), ji nėra gavus jo nes maža buvo superinis vaikas, tai dabar dėlto turbūt ir negaliu susikalbėti.Vyresnioji maža buvo tikra padauža gaudavo lupt, bet kol buvo paauglė jei ir pavėluodavo puldavo atsiprašynėti. Jei norėdavo dar kur pabūti skambindavo arba grįždavo paprašyti ( juolab kad pažinojau jos visus draugus).
Muxius
QUOTE(deiron @ 2008 09 08, 14:17)
Laureta, bet kaip man elgtis, ką daryti juk su diržu nesimosikuosi prieš penkiolikmete(vat sako vaikams nereikia diržo), ji nėra gavus jo nes maža buvo superinis vaikas, tai dabar dėlto turbūt ir negaliu susikalbėti.Vyresnioji maža buvo tikra  padauža gaudavo lupt, bet kol buvo paauglė jei ir pavėluodavo puldavo atsiprašynėti. Jei norėdavo dar kur pabūti skambindavo arba grįždavo paprašyti    (  juolab kad pažinojau jos visus draugus).
*

O man teko griebtis diržo ir paauklėt savo keturiolikmetę unsure.gif Bet tai nepadeda, todėl daugiau taip nedarysiu.Labiausiai padeda telefono atėmimas ir kompiuterio uždraudimas, bei bet kokie pasivaikščiojimai su draugais.
Šiaip vienas labai psichologiškai pasikaustęs žmogus patarė- "laikyk ir kontroliuok kol gali, nes jei jau pajus kad atitrūko tai jau ir "ate", o kad atitrūks tai tik laiko klausimas"
Tai toliau tik lieka "išlaukti" kol ateis į "protą" (jei ateis) verysad.gif
>>sabina<<
Del betvarkes namie, tai galiu pasakyt, kad visos mano vaikystes ir paauglystes metu kambary siaubingas bardakas buvo smile.gif is pradziu zaislai, veliau drabuziai, knygos visur primetytos smile.gif tevai labai pyko, ypac tevas, po kelis menesius su manim nesisnekejo. Jis del to tiesiog is proto kraustesi, ir kiaule pavadindavo, ir kad kiaulydej gyvenu sake.
Mano manymu, tai gal cia toks gyvenimo budas, netgi nezinau. Nes va dabar pati gyvenu, savo bute, ir niekas nepasikeite, visur bardakas smile.gif Is dalies laiko truksta, mokausi, dirbu. Bet kad ir noro tvarkytis nei kiek nepadaugejo. Kantrybes pakanka tik indus i indaplove sudet (va netgi rankom neplaunu smile.gif ) ir kilimus prasiurbt.
O tevas tai su manim iki siol nesisneka, jau geri tris metai praejo. Ne tik del tos betvarkes, bet tai viena is pagrindiniu priezasciu. Tai va taip :/
deiron
Sabina, maniškė taipogi nesitvarko, taip pat pykstamės, kai liepiu susitvarkyti ji sako kad pas ja labai viskas tvarkinga. O kaip prispaudžiu kad susitvarkytu tai viska sugruda kur papuola, naudotus rūbus sugruda į spinta prie švariu ir mane pedante dar išvadina, kai gyveno kartu vyresnioji tai ją priversdavo bent savaitgalį susitvarkyti savo daiktus, o dabar abi kariaujam.

vilmaut. diržo tikrai neiimsiu ne dėl to kad jai jau tuoj bus 16m(ir nelabai pajėgčiau uždrožti ji visa galva už mane aukštesnė)ir ne manau kad jau dabar padės(nes iki šiol nėra jo ragavusi).
foox
Labas, esu girdėjusi apie kažkokią gerą knygą, kurioje patariama kaip gyventi su paaugliu, gal girdėjote apie ją? turiu sūnų 11m. problemos prasideda doh.gif galvoju gal paskaičius būtų kas aiškiau g.gif
*Blonde*
Pas mus irgi tas pats del tvarkos. doh.gif Dukrai 12,tad prasideda toks amzius,kai ji nori, kad jos zodis butu paskutinis blink.gif Sunui 10.Kai uzeina sneka apie tvarkymasi,vyksta karas tarp ju ir dar su tokiais epitetais ,kad ausys linksta.Jie galvoja kad as neisgirsiu,bet jie kai isijaucia,greiciausiai ir kaimynai girdi blush2.gif
edicike
QUOTE(mylimuke @ 2008 09 07, 01:06)
Maniškė dar neužaugo, bet pasakysiu, ką darydavo mano mama (o buvau aš labai padykus paauglė)- grįžus aišku skandalą didžiausią iškeldavo, atimdavo visas susisiekimo su draugais priemones biggrin.gif , neleisdavo išeiti pasilinksmint. Ką darydavau aš- pykau ir laikiau neteisybe, net jeigu tikrai būdavau prasikaltus (vėliau grįždavau, nekeldavau telefono). Kas man būtų padėję: jeigu tuo momentu, tai tikrai nežinau, gal net atviras pokalbis nelabai būtų padėjęs. Paprasčiausiai matyt per silpnas ryšys buvo su mama, kad mane jaudintų pokalbiai. Jeigu jūs jaučiat, kad dar galit prisikasti iki dukros "silpnosios vietos", kalbėkitės kalbėkitės, kalbėkitės. Bet nesmerkit tik, nes bus tik blogiau. Nuoširdžiai domėkitės, būkit draugė, kuriai išsipasakojama, kuria pasitikima.
*

viskas vyksta panasiai su mano paaugle,bet jei as ja baru ,tai ji i akis juokiasi blink.gif na,gal cia ir as kalta ,kad nerandu kaip prie jos prieit ,pasikalbet ,nors i laaabai uzdara verysad.gif
odette
pasakysiu ką aš padariau. mano sūnui 13 metų, jis skaito save labai dideliu vyru. na kaip ir pas visus atsikalbinėja, šoka į akis (nežinau kaip tai pavadinti) ir daro kitas nesąmones.
aš su juo nuėjau pas psichologę, paskui jis ėjo kelis kartus vienas, paskui vėl ėjome abu. Aišku jis ėjo su didžiausiu nenoru ir t.t.
rezultatai akivaizdūs, jis kažkaip mažiau rėkauti ir atsikalbinėti pradėjo, jei aš užpykstu visada ateina ir sako "nu nesipykstam" (ankščiau to niekad nėra buvę) bent jau to pasiekėm man tai yra labai daug
bet mane nervuoja toks dalykas, gal aš pasirodysiu ir neteisi bet pasakysiu, jis ateina ir klausia ar padaryta valgyti, aš sakau pasidaryk ką nors pats (nes dabar aš labai mokausi o jis valgo ne viską), tai jis man pradeda aiškinti, kad aš esu jo mama ir jam privalau padaryti valgyti, jam sakau išsivirk dešrelių, o jis man sako nemoku, tada taip nervuooooja, kad...
edicike
Odette gal rekomenduotum psichologa ax.gif
odette
kaip tik mes einam kaune centro PSC vedėją
labai thumbup.gif tik neprisimenu pavardės iš M raidės, ji kaip tik dirba su paaugliais, rezultatai akivaizdūs. Bet čia tik mano nuomonė
reikėtų kreiptis po naujų metų nes tikriausiai šendien išėjo atostogų, tai mes irgi visą mėnesį neisim

jei reikia kontaktų parašysiu į az
Gulia
Galvojau,kad mano viena tokia mergaite verysad.gif Jei manes dar klauso,tai mociute(mano mama) nelabai schmoll.gif
Anksciau buvo gera mergaite,bet siais metais tiesiog verysad.gif
odette
QUOTE(Gulia @ 2008 12 02, 13:26)
Galvojau,kad mano viena tokia mergaite verysad.gif Jei manes dar klauso,tai mociute(mano mama) nelabai schmoll.gif
Anksciau buvo gera mergaite,bet siais metais tiesiog  verysad.gif
*

kiek metų tavo mergaitei
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.