+2008 11 20, 17:35--> QUOTE(Gintarė  @ 2008 11 20, 17:35) Na žinot su tokiais pinigais kai violiojat tai nesistebiu kad blogųjų auklių sąrašas tik ilgėja, nes traukiat daug nemotyvuotų darbuotojų, o aferisčių, o dar kai kalba eina apie pasiskųsti negalinčius mažus vaikus.  manau jei mamos susitarusios nuleistų kartelę tai ir auklės aprimtų.Čia ne dėžes maximoj stumdyt, o kelias valandas pažaist su vaiku, grįžus namo tikrai nereikia bumbėt kad pikti klientai erzino, o nuo krūvio skauda visas rankas ir kojas, taip kad nereikia sakyt kad prižiūrėt vaiką labai sunku. Pritariu Gintarei Mes irgi turejom aukles nuo pat mazumes savo vaikuciams. Pasidalinsiu patirtimi: man aukles reikia 2-4 dienas per savaite, dirbu pati namuose, reikia paziuret vaikuti bei siek tiek apsitvarkyt 1 karta per savaite, na ir indus susiplaut, kas be ko - valgom kartu, ir ne sumustinius  o rimtai. Gaminti nereikia. I skelbima atsiliepia begale studenciu (nes tai idealiausias variantas, kai vyresniuose kursuose paskaitos ne visom dienom buna, arba ne visom dienom svarbios). Taigi kaina priklausydavo nuo to, ka auklyte sutiks daryt, isdestydavau - jeigu tik i vaikuti kiaura diena spoksot - tai daugiau 4 Lt nemokesiu, jeigu sutinka pasitvarkyt, indus suplaut, na dar ka nors paprasto is buities darbu - tada 5-6-7 Lt., priedo laisvas priejimas prie saldytuvo bet kada, kava arbata bei pietus. taip kad visos kalbintos is kart sutikdavo daugiau dirbt, 2006 mokejau 4 lt, kitais metais 5, siais jau 6 Lt, iki krizes pradzios 7 lt buvo, vaikuciai du, dickis jau darzeli lanko, jam aukles - jau praeitis, dabar mazylio eile. minusas - turejom pvz. laaabai puikia aukle Gintare is Silainiu, na bet naujas semestras taip negailestingai susideliojo, kad tik 1 diena beliko, o mums to maza  teko ieskotis naujo zmogaus...o cia vel nauji isbandymai, susibendravimas...Bet tikrai tarp tos gausybes norinciu dirbti galima atsirinkti normalu zmogu, pabendraut diena pabandymui, tai juk kiekviena supras
QUOTE(Droka @ 2008 09 24, 13:34) Siandien kieme kalbejau su aukle, kuri priziuri vaikuti 6 men. Priziuri nuo 11h iki 15h (4h) ir gauna i menesi 1100Lt plius maitinimas. Kai vaikuciui bus metai priziures 9-10h ir susitare, kad gaus 1500Lt plius maitinimas.....vat jums ir kainos.  QUOTE(pelėdžiukas @ 2009 02 20, 21:21) 5 val su dveim vaikais manau galėtų 1000 lt, bet ne mažiau kainuoti. QUOTE(Saulutea @ 2009 02 24, 14:06) Pasiskaiciau cia siek tiek, bet vistiek nesuprantu kokios kainos dominuoja. Mums reikia aukles kad paziuretu mazyle 6 men 4-6 val per diena. Na as isgaliu moketi 800 Lt per menesi... realiai tai paskaiciavus kad uz pilna diena tada gautusi apie 1500 Lt per men - tai ar siulau mazai? Štai jums ir ats
Gintarėtarė
2009 03 27, 12:49
Na cia paskaicius apie aukliu algas atrodo kad aukle namuose Lietuvoj tik gerokai pasiturinciuju privilegija... Gerai, kai as pati ne Lietuvoj, uzdirbu daugiau, galiu daugiau ir moket. Ir tikrai geram zmogui negaila daugiau moketi. Bet cia tokios algos figuruoja, kad duguma zmoniu patys tikriausiai panasiai uzdirba. O kur paskolos, mokesciai, maistas, drabuziai ir t.t.? Tai ka, visa alga auklei atiduoti? Na su vaiku sedeti tikrai nemanau kad yra sunkiau nei daugumoje darbu... Jeigu tikrai myli vaikus... Tada neapsimoka paciai mamai dirbti... Kiekvienas moka pagal galimybes, uz daugiau pinigeliu ir reikalavimai didesni - matematika paprasta. Bet susidaro toks ispudis, kad algu kartele Lietuvoj tikrai uzkelta. Paziurekit i kitus darbo skelbimus ir pabandykit gauti kitoki darba uz panasia alga - kazin ar pasiseks taip greitai...
Saulutea
2009 03 28, 15:45
Pritariu Gintarėtarė nuomonei. Jei man reikia kad vaikuti tik priziuretu, o valgyt pasidaryti ir namus susitvarkyti pati galiu, tai apie kokius didesnius mkejimus kalbet... Dabar kai "krize" lietuvoj ir dirbti yra norinciu daugiau nei yra darbo vietu manau aukles darbas uz 1500 Lt per menesi yra per auksta kartele... Ir visgi priemiau sprendima, kad man matyt pats likimas leme "nerasti" aukles ir auginti lelyte paciai... Darbo neatsisakau, dirbsiu kiek galesiu namie, jei reiks vazinesiu i ofisa, bet visur kartu su mazyle.. O nuo 1,5 metuku musu laukia darzelis  Sekmes ieskancioms aukliu.. tikiuos kada nors lietuva priartes prie europinio lygio tiek algomis, tiek zmoniu mastymu....
kittychan
2009 05 15, 06:35
Sveiki, neseniai teko is pazistamu isgirsti, kad jie palieka savo 9men. dukryte visai dienai su aukle, o patys tevai dirba. Man asmeniskai, butu baisu palikti savo mazyli su visiskai svetimu zmogumi 10 val per para. Noreciau isgirsti Jusu nuomone Atsiprasau is anksto jei panasi tema jau yra
Labutis Tikrai žinau, kad yra tokių tėvelių, kurie palieka mažylius su aukle ne todėl, kad taip nori, o todėl, kad taip reikia. Juk ir dirbti eina, kad galėtų daugiau suteikti savo mažyliui. Aš neįsivaizduoju kaip reiktų palikti savo lelių svetimam, net močiutei ar seneliui palieku tik extra atvėju. Bet jeigu reiktų eiti dirbti, tai, manau, nebūtų kitos išeities
na jo tikrai  juk buna tokiu situaciju kad nera kitos iseities..tenka teveliams dirbti..as nepalieku savo maziuo ilgiau nei 2val..  ir tai tik su teciu arba drauge kuria pasitikiu
Beautiful Life
2009 05 15, 11:32
Kaimynes dukrele nuo 6 men. priziuri aukle. Kartais buname lauke kartu, aukle begalo myli ta mergaite ir atitinkamai mergaite myli savo aukle, toks ispudis, kad labiau negu savo mama  . Is aukles zodziu, kai ji eina namo, tai mazyle visada sukelia baisu skandala Del to, manau netikslinga jog vaikas buna daugiau laiko su "svetimu" zmogumi, negu su mamyte. Nors aisku visokiu gyvenimo situaciju pasitaiko
kittychan
2009 05 15, 13:26
QUOTE(leleka @ 2009 05 15, 15:57) Labutis Tikrai žinau, kad yra tokių tėvelių, kurie palieka mažylius su aukle ne todėl, kad taip nori, o todėl, kad taip reikia. Juk ir dirbti eina, kad galėtų daugiau suteikti savo mažyliui. Aš neįsivaizduoju kaip reiktų palikti savo lelių svetimam, net močiutei ar seneliui palieku tik extra atvėju. Bet jeigu reiktų eiti dirbti, tai, manau, nebūtų kitos išeities  Na ir man tas pats, kadangi dabar nedirbu, tai galiu visa laik praleist su mazyliu, tenka atsisakyt pramogu ivairiu, aisku, ir daugiau nei 3val is namu neiseinu QUOTE(alvyde @ 2009 05 15, 17:27) na jo tikrai  juk buna tokiu situaciju kad nera kitos iseities..tenka teveliams dirbti..as nepalieku savo maziuo ilgiau nei 2val..  ir tai tik su teciu arba drauge kuria pasitikiu  Nenoreciau palikti mazylio su zmogumi, kurio nepazystu net ir valandai  taciau, sutinku jog buna ivairiu situaciju QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 15, 18:32) Kaimynes dukrele nuo 6 men. priziuri aukle. Kartais buname lauke kartu, aukle begalo myli ta mergaite ir atitinkamai mergaite myli savo aukle, toks ispudis, kad labiau negu savo mama  . Is aukles zodziu, kai ji eina namo, tai mazyle visada sukelia baisu skandala Del to, manau netikslinga jog vaikas buna daugiau laiko su "svetimu" zmogumi, negu su mamyte. Nors aisku visokiu gyvenimo situaciju pasitaiko  o sita situacija, privercia susimastyti  kiekviena mama savo mazyliui nori buti svarbiausia Idomu, nuo kada galima mazylius paliekate auklei. Savo mazyli ketinu leist i darzeli kai sueis 3 ar 4 metukai.
Gintarėtarė
2009 05 15, 15:30
As irgi planuoju palikti savo 6 menesiu leliuka gyvenanti pilvelyje, kai jam/jai sueis 6 menesiai. Nera kitos iseities, gyvenu Airijoj, tokie cia istatymai, dekretas tik 6 menesiai is viso. Dirbsiu vos ne iki pat gimdymo datos. Aisku neramu palikti vaikeli su aukle, bet kai toks gyvenimas, niekur nesidesi. Jei patikimas zmogus, manau tikrai nieko cia tokio. Ir nera ko mamytems pavydeti, kad leliukas labiau myli aukle  Tai visai naturalu, kai aukle zaidzia su mazyliu visa diena, o mama grizta pavargusi ir be jokio noro isdykauti... Vis tiek mamos niekas nepakeis. Cia ne vaikas daugiau myli aukle, bet tiesiog jam smagiau su aukle. Del to tik dziaugtis reikia!  Juk ir mes pacios mieliau laika gal leidziame su draugemis, ar mylimaisiais, bet savo mamas vis tiek labai mylime... Tiesiog kitaip
man baisu butu palikt auklei,nepazystamai,
Beautiful Life
2009 05 17, 10:17
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 05 15, 16:30) As irgi planuoju palikti savo 6 menesiu leliuka gyvenanti pilvelyje, kai jam/jai sueis 6 menesiai. Nera kitos iseities, gyvenu Airijoj, tokie cia istatymai, dekretas tik 6 menesiai is viso. Dirbsiu vos ne iki pat gimdymo datos. Aisku neramu palikti vaikeli su aukle, bet kai toks gyvenimas, niekur nesidesi. Jei patikimas zmogus, manau tikrai nieko cia tokio. Ir nera ko mamytems pavydeti, kad leliukas labiau myli aukle  Tai visai naturalu, kai aukle zaidzia su mazyliu visa diena, o mama grizta pavargusi ir be jokio noro isdykauti... Vis tiek mamos niekas nepakeis. Cia ne vaikas daugiau myli aukle, bet tiesiog jam smagiau su aukle. Del to tik dziaugtis reikia!  Juk ir mes pacios mieliau laika gal leidziame su draugemis, ar mylimaisiais, bet savo mamas vis tiek labai mylime... Tiesiog kitaip  As manau, cia truputi kitaip (drauges, mylimieji) mes gi pacios pasirenkame su kuo mums bendrauti ir tai yra samoningas sprendimas. O vaikui/kudikiui mes parenkame aukle ir jis nesamoningai pradeda ja myleti labiau, nes su ja praleidzia didziaja dali savo gyvenimo(isgyvena pirmuosius pojucius).  , bet as geriau rinkciausi darzeli (girdejau, kad Airijoje jie nuo 6 men.) Aisku, cia tik mano subjiektivi nuomone
kittychan
2009 05 17, 12:38
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 17, 17:17) As manau, cia truputi kitaip (drauges, mylimieji) mes gi pacios pasirenkame su kuo mums bendrauti ir tai yra samoningas sprendimas. O vaikui/kudikiui mes parenkame aukle ir jis nesamoningai pradeda ja myleti labiau, nes su ja praleidzia didziaja dali savo gyvenimo(isgyvena pirmuosius pojucius).  , bet as geriau rinkciausi darzeli (girdejau, kad Airijoje jie nuo 6 men.) Aisku, cia tik mano subjiektivi nuomone  Sutinku  vaikas turetu su teveliais praleisti daugiausiai laiko, jei tai imanoma
HIGHWAY
2009 05 17, 19:48
Man tekdavo palikti auklei 5 men vaiką. O ka daryt, reikėjo mokytis. Laime auklė buvo iš pažistamu
Ziuokute
2009 05 20, 13:05
Sveikos  as maziuka priziuriu nuo pat pirmu dienu, zinoma ir mamyte kazkuri laika buvo namuciuose (apie 3 menesiukus)  dabar jau maziausiajam 1metukai ir 3 menesiukai, labai graziai draugaujam  taip pat turim dvi sesutes (10 metu ir 5 metu) , tai seimoj pradejau dirbti, kai tada maziausiajai buvo nepilnai 2 metukai
Gintarėtarė
2009 05 21, 13:47
QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 17, 11:17) As manau, cia truputi kitaip (drauges, mylimieji) mes gi pacios pasirenkame su kuo mums bendrauti ir tai yra samoningas sprendimas. O vaikui/kudikiui mes parenkame aukle ir jis nesamoningai pradeda ja myleti labiau, nes su ja praleidzia didziaja dali savo gyvenimo(isgyvena pirmuosius pojucius).  , bet as geriau rinkciausi darzeli (girdejau, kad Airijoje jie nuo 6 men.) Aisku, cia tik mano subjiektivi nuomone  Na taip, yra Airijoj darzeliai ir maziukam, bet gera prieziura (bent jau kiek man teko mayti) tikrai nepasizymi.  Airiai gi vaikus ir ziema pusplikius vezioja, o paskui visi vargsiukai apsisnargliave ir kosti neuzsiciaupdami. Maisto irgi geriau net nepradeti diskutuoti: ju cipsai ir bulvytes yra pats kieciausias patiekalas  Aisku maziukui to neduos, bet pakankamai tai parodo apie poziuri i sveika maista...
Beautiful Life
2009 05 21, 20:24
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 05 21, 14:47) Na taip, yra Airijoj darzeliai ir maziukam, bet gera prieziura (bent jau kiek man teko mayti) tikrai nepasizymi.  Airiai gi vaikus ir ziema pusplikius vezioja, o paskui visi vargsiukai apsisnargliave ir kosti neuzsiciaupdami. Maisto irgi geriau net nepradeti diskutuoti: ju cipsai ir bulvytes yra pats kieciausias patiekalas  Aisku maziukui to neduos, bet pakankamai tai parodo apie poziuri i sveika maista... Taip, airiu maistas tai tragedija  , del prieziuros deja nieko nezinau  , bet ir del aukles 100% negalime buti tikros Kiekviena mamyte pasirenka ta, ka jos manymu geriausia jos vaikeliui
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 05 21, 13:47) Na taip, yra Airijoj darzeliai ir maziukam, bet gera prieziura (bent jau kiek man teko mayti) tikrai nepasizymi.  Airiai gi vaikus ir ziema pusplikius vezioja, o paskui visi vargsiukai apsisnargliave ir kosti neuzsiciaupdami. Maisto irgi geriau net nepradeti diskutuoti: ju cipsai ir bulvytes yra pats kieciausias patiekalas  Aisku maziukui to neduos, bet pakankamai tai parodo apie poziuri i sveika maista... O kiek man teko matyti (per 5m) Airijos darželiuose priežiūra puiki, ypač mažiausių, kur viena auklėtoja prižiūri 3 vaikiukus. Toliau vyresni 1,5-2,5m kiekvienai auklėtojai tenka 6 vaikučiai, ko Lt darželiai pasigirti negali. Jei maistas netenkina - galima atvežti savo (ko Lt darželiuose vėl gi negalima). Taip patys Airiai vaikus pusplikius laiko tačiau dėl nepriežiūros darželiuose prieštarauju  Darželiai beveik visi yra privatūs todėl suinteresuoti teikti geras paslaugas kad galėtų išsilaikyti.
man įdomu kodėl mamos vis dejoja oi kaip brangu mums gi nekelia pašalpų ir ttt , o prie ko čia aplamai pašalpos? kaip aukles alga susijusi su pašalpa? galima pagalvot nuo jos ji priklauso arba jūsų alga... taip aukle brangus malonumas , negali sau to leist sedėk pati su vaikų namuose , aukles darbas nėra kažkoks antrarūšis , jis yra labai varginantis ir atsakingas .. kodėl yra žiūrima į viską lig čia jus tai auklei paslauga darot?
P.S nesu aukle jei ką . tiesiog keistas požiūris man toks . ir tai yra mano asmenine nuomone .
Errnyte
2009 08 06, 11:45
Siais laikais sunku pasitiketi tikrai svetimais zmonemis, o ypac tariamomis auklemis, nes istikruju visokiu buna zmoniu o ypac visokiu tu vadinamu aukliu, bet manau teveliai rinkdamiesi aukle savo mazyliui juolabiau tokiam mazam, kuriam nera darmetuku,kai jam reikia daug demesio ir rupescio tai turetu vadovautis savo nuojauta, pabuti keleta dienu po keleta valandu su aukle, suzinoti kuo daugiau apie ja, iseiti kazkur pasivaikscioti. Pati esu priziuresi naujagimy, keliu menesiu, nes seimoje susikloste tokia situacija, kad aukles reikejo vos gimusiam vaikuciui, padejau su vaikucio prieziuro, kartais likdavau nakvoti, nes mamyte nespedavo ir gryzusi su buitimi ir su vaiku ir dar darbas reikalavo daug demesio...zodziu manimi zmogus pasitikejo, mane rekomendavo, pora kartu pati pasiuliau susitikti su ta moterimi, kad pazinciau ja pazinciau vaikuty kazkiek, ramus jis ar ne ir mes puikiai susidraugavome, ji norejo jaunos aukles.. As tik zu jaunas aukles, nes jaunos dar neturincios vaiku priziuri daug geriau nei tos, kurios turi ar kurioms dirba aukles darba tik del to,kad gautu pinigu,o vaikas joms neidomu. Prie akiu geri, nuosirdi ir atsakinga, o uz akiu pacios mamytes zinot kas buna, tad linkiu sekmes susiradant tikrai patikimas aukles
Anamaze
2009 08 06, 13:40
sveiki sutinku su pasakymu, kad aukles darbas nera antrarusis ir tikrai labai atsakyngas, nes vaikus reikia atidziai saugoti ir priziureti, o tai ateina kokia mama ir pradeda kabinetis. Galvojate as tokia tikrai ne  mano surasta aukle pas mus sugrizo priziureti antro musu vaikelio  Pirma savo mergaite patikejau jai 6 menesiu, antra berniuka 8 men. Dar nesutinku kad vaikai daugiau myli aukles, bent jau maniskiai, nes as grizusi is darbo neziurint ar pavargusi ar ne skiriu 100% demesio, savo darbus darau, kai suguldau i lova miegucio, nematau jokiu problemu ir kieme kamuoli paspardom ir kaladeles padeliojame ir kartais tiesiog kazka darydama pasakoju jiems pasakas, eilerastukus dar ir bureli lankome viena karta per savaite vakarais. PS aisku man padeda siek tiek vyras
skruzdelyt
2010 08 25, 13:56
Sveikos As pritariu, kad sunku siais laikais rasti gera aukle, pati noreciau tokio darbo, taciau mazai kas nori jog mazyli priziuretu 19 metu moteris. Be patirties.. Ir man labai idomu kaip ta patirti gauti jei niekas nenori be patirties? Tai vat o apie kainas tai Klaipedoje uz valanda 5-6lt, arba pagal susitarima, bet ne 12 lt..
Sima_kaj
2010 08 25, 22:34
As irgi is tu, kuri tures 6 men.leliuka svetimam palikti. Kitaip neiseina, nes pas mus vaiko prieziuros atostogos tik 26 savaites, taigi nori nenori teko ieskotis aukles.  Suradom, ir atrodo gera ir rekomendacijos ir atsiliepimai, bet vistiek sirdi skauda.  Mazas dar mano kleckiukas bus, kai reiks i darba gryzti.Gerai nors tiek, kad dukryte jau suvokia kas gerai ir kas ne, taigi jei auklyte pamirs savo pareigas man bus atraportuota.
K@mylyte
2010 09 09, 13:50
Sveikutes, o kaip su kainomis Siauliuose? manau, kad 12 Lt tikrai daugoka. Gal ir ne tas pats, bet dirbdame pedagoge pati gaunu i valanda vidutiniskai 12 Lt. O ten esi atsakingas per diena uz pussimti vaiku, kurie dar greiciau galva gali nusisukti. O cia tik vienas vaikutis.
Dinulia
2010 09 11, 20:48
Maniskius priziurejo mama, tai ramia dusia palikdavau, svetimam- tikrai toki maza labai sunku patiketi...
Safira023
2010 09 13, 13:45
Sveikos mamytės, aš savo mažiuką auklei palikau kai jam buvo jau netoli metukai. teko grįžti į mokslus. Bet auklę šiaip ne taip radom pažįstamą, tai nebuvo baisu palikti. Na prieš metus laiko pas mus auklė kainavo valanda 5lt. o kai čia pasiskaičiau, kad 12lt už valandą  kažkoks košmaras...
due drops
2010 10 09, 03:33
QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 09 23, 19:09) Sveika, Nemanyčiau, kad susirasti auklytę vaikučiui iki metukų yra kažkas keblaus, kurkas kebliau susirasti patikimą auklytę. Atlyginimas truputį skiriasi: kūdikio priežiūra, tuo labiau naujagimio, reikalauja patirties, valandinis tarifas Vilniuje yra vidutiniškai 12 litų valanda, o pastovus už visą darbo dieną nuo 1500 Lt. Skaičiai be abejo nėra kaip priklijuoti prie visų šeimų, tariamasi individualiai, tačiau vargiai galėtų būti mažesni. Nesamone max 5lt/val Papildyta:QUOTE(Emili.. @ 2008 12 08, 16:11) O man iskilo klausimas sitoks: kam reikalinga aukle motinai kuri augina naujagimi? Juk tai mamos pareiga, buti nuo ryto iki vakaro su tokiu mazyliu... O man iskilo klausimas toks-koks tamstos reikalas kas,kodel ir kada samdo aukle? Papildyta:QUOTE(kittychan @ 2009 05 15, 07:35) Sveiki, neseniai teko is pazistamu isgirsti, kad jie palieka savo 9men. dukryte visai dienai su aukle, o patys tevai dirba. Man asmeniskai, butu baisu palikti savo mazyli su visiskai svetimu zmogumi 10 val per para. Noreciau isgirsti Jusu nuomone Atsiprasau is anksto jei panasi tema jau yra  Nuo 4 men patikejau auklei.Sveika,gyva ir netraumuota
kaciuks
2010 10 14, 16:18
 o tai gal mamai reik ir i parduotuve ar i kirpykla, ar sedi namie su vaiku ir niekur neiseini
knopke*
2010 10 25, 22:20
QUOTE(kaciuks @ 2010 10 14, 17:18)  o tai gal mamai reik ir i parduotuve ar i kirpykla, ar sedi namie su vaiku ir niekur neiseini  nuo to, kad paliksit vaikiuka kelioms valandoms kito zmogaus glebyje, pasaulis nesugrius, jei jau mama esi, augini maza vaikiuka, tai namuose ir apsikirpt turi moket, ir dar nuveikt kruvas dalyku, kur siaip anksciau rasdavai laiko iseit  apsurdas  as nuo keliu menesiu pradejau vaikscioti i kirpykla, nes norejosi atsistoti i vezes, vaikiukui tikrai nieko nenutiko, as grizdavau pamaitinti, susiplanuodavau laika taip, kad vaikiukas gautu mp.sugebedavau net ir toliau isvaziuot, jei reikedavo..nenuskriaudziau nieko, tikrai...as tokios prabangos neturejau, kad vyras mane isleistu, nes jo darbas rimtas ir negali grizti mane isleisti nueiti pasidaryti manikiuro, apsikirpti ir tt.nemata tame nieko blogo, ta pati auklyute musu seimoje jau 3 metai..abu vaikai laukia issizioje jos, kaip mociutes...taip kad, jei yra patikimas zmogus-tik sveikintina iskisti nosi i lauka vienai...neparasyta niekur, kad mama-tai tik namuos salia vauiko sedinti moteris.. pirma vaika palikau 6 men, nes norejau gristi mokslu...grizau, baiguau, vaikiukas uzaugo keleta savaiciu per metus matydamas aukle, na, tikrai jokiu traumu nebuvo...
Auksuole
2010 10 26, 13:11
O kokia kaina valandinės auklės Kaune 8 mėn. vaikučiui? Nes vistiek darbo kaip ir daugiau (nors jei tas kelias valandas miegos pietų miego  gal ne). Mūsų dukra nelabai prisileidžia svetimus žmones, kad ir pas savus nemačius ilgesnį laiko tarpą nenori eiti ant rankų. Tai kaip prie tos auklytės reiktų pripratinti
Safira023
2010 10 26, 21:20
QUOTE(Auksuole @ 2010 10 26, 14:11) O kokia kaina valandinės auklės Kaune 8 mėn. vaikučiui? Nes vistiek darbo kaip ir daugiau (nors jei tas kelias valandas miegos pietų miego  gal ne). Mūsų dukra nelabai prisileidžia svetimus žmones, kad ir pas savus nemačius ilgesnį laiko tarpą nenori eiti ant rankų. Tai kaip prie tos auklytės reiktų pripratinti  Reiktų, kad auklė ateitų ir jums esant namie pažaistų su dukryte, ją pakalbintų, pabendrautų. Stebėti kaip sekasi ir jei visai neblogai tada bandyti patyliukais pasišalinti tarkim į kitą kambarį ir pabūti tyliai, tegul auklė pasibovina su mažąją. Stebėti kaip seksis. Kitą dieną vėl viską kartoti ir jau bandyti išeiti iš namų. Palikit auklei numerį, kad jei kas susisiektų. Taip pat nuo namų toli nenuveikit. Na po truputį pratinti prie auklės, negalima staiga palikti vaiko su svetimu žmogumi, o ypač jei jis toks yra prieraišus.  Ir dar labai daug priklauso nuo auklės, reikia stebėti kaip vaikutis reaguoja į ją ar prisiima, kaip žaidžia auklė su vaiku.
Vilokee
2010 10 28, 13:54
MAn iskilo klausimas, jai vaika palieki auklei ir paskaiciavus, gaunasi tokios sumos kaip 1500lt. tai kiek tada reikia uzdirbti, kad apsimoketu aukle samdyti?  , o jai i darba reikia eiti, nes reikia pinigu isgyventi, tarkim vienisa mama, o alga tarkim minimumas. tai gaunasi, kad isgyventi nera is ko, jai uz vaika gauni ta minimuma 97lt, o eiti i darba negali, nes nepasamdysi aukles, nes jai teks moketi dvigubai nei uzdirbi kazko as cia nesuprantu
BEVEIK TOBULA
2010 11 01, 15:02
QUOTE(sidabrine vilke @ 2010 10 28, 15:54) MAn iskilo klausimas, jai vaika palieki auklei ir paskaiciavus, gaunasi tokios sumos kaip 1500lt. tai kiek tada reikia uzdirbti, kad apsimoketu aukle samdyti?  , o jai i darba reikia eiti, nes reikia pinigu isgyventi, tarkim vienisa mama, o alga tarkim minimumas. tai gaunasi, kad isgyventi nera is ko, jai uz vaika gauni ta minimuma 97lt, o eiti i darba negali, nes nepasamdysi aukles, nes jai teks moketi dvigubai nei uzdirbi kazko as cia nesuprantu  na tai daug ir reikia uzdirbti,o kas cia neaisku aukle galbut irgi yra ta vienisa mama atejusi uzsidirbti kiekvienam savos bedos yra pacios didziausios
matijass
2010 11 03, 09:01
As taip pat palieku kaip tik siuo metu auklei savo maziu. Neramu nerealiai. Atrodo suradom puikia moteri, bet sirdis vis tik labai nerami. Del atlyginimo, tai esu numaciu si 6lt/val. Auklyte sake, kad jai toks atlygis yra tinkamas. Siuo metu yra pazintinis laikas, tad mokesime keleta men 5lt/val. O tada ziuresim, gal ir 6 lt pasirodys mazai, jei bicas bus nenuorama (koks kartais pasirodo prie savu). Man labaiu rupi ne klausimas kiek moketi auklei, bet kaip isisleisti pasitikejima i savo sirdi...bet matyt cia ne sios temos klausimas
sveikos, mane domintu, ar kas yra susidures su aukle kokiu 2 men. vaikui Lietuvoje, ne uzsieny. Noreciau pora val. per diena iseit per savaite kelis kartus, bet niekas is pazystamu aukliu neapsiima be 6 men. vaiko ziuret... Ar kam yra teke sutikt tokia aukle, kuri apsiimtu ziuret iki 6 men. amziaus mazyli su perspektyva ateity pastoviai dirbt iki kokiu 3 metu?
BEVEIK TOBULA
2010 11 04, 20:15
QUOTE(muvija @ 2010 11 03, 15:26) sveikos, mane domintu, ar kas yra susidures su aukle kokiu 2 men. vaikui Lietuvoje, ne uzsieny. Noreciau pora val. per diena iseit per savaite kelis kartus, bet niekas is pazystamu aukliu neapsiima be 6 men. vaiko ziuret... Ar kam yra teke sutikt tokia aukle, kuri apsiimtu ziuret iki 6 men. amziaus mazyli su perspektyva ateity pastoviai dirbt iki kokiu 3 metu? keista  negalvojau,kad tokia situacija cia pas mus.Ydomu kodel  gal bijo,kad kas nutiks ir nezinos,kaip elgtis.. as sutikciau ir dar manau,kad ir vaikuciui i nauda aukle nuo kudikystes,augtu kartu,pazintu vienas kita,susidraugautu.. Papildyta:QUOTE(matijass @ 2010 11 03, 11:01) As taip pat palieku kaip tik siuo metu auklei savo maziu. Neramu nerealiai. Atrodo suradom puikia moteri, bet sirdis vis tik labai nerami. Del atlyginimo, tai esu numaciu si 6lt/val. Auklyte sake, kad jai toks atlygis yra tinkamas. Siuo metu yra pazintinis laikas, tad mokesime keleta men 5lt/val. O tada ziuresim, gal ir 6 lt pasirodys mazai, jei bicas bus nenuorama (koks kartais pasirodo prie savu). Man labaiu rupi ne klausimas kiek moketi auklei, bet kaip isisleisti pasitikejima i savo sirdi...bet matyt cia ne sios temos klausimas  pasitikejimas ateis savaime
lelijabalta1
2010 11 06, 12:46
QUOTE(muvija @ 2010 11 03, 14:26) sveikos, mane domintu, ar kas yra susidures su aukle kokiu 2 men. vaikui Lietuvoje, ne uzsieny. Noreciau pora val. per diena iseit per savaite kelis kartus, bet niekas is pazystamu aukliu neapsiima be 6 men. vaiko ziuret... Ar kam yra teke sutikt tokia aukle, kuri apsiimtu ziuret iki 6 men. amziaus mazyli su perspektyva ateity pastoviai dirbt iki kokiu 3 metu? Aš net labai norėčiau prižiūrėti tokį mažiuką kūdikėlį  . Nežinau kodėl, bet taip yra, savo mažiukų jau nebeturėsiu, o anūkėliai dar negreit, va kaip.
Magnifique
2010 11 07, 19:06
QUOTE(muvija @ 2010 11 03, 13:26) sveikos, mane domintu, ar kas yra susidures su aukle kokiu 2 men. vaikui Lietuvoje, ne uzsieny. Noreciau pora val. per diena iseit per savaite kelis kartus, bet niekas is pazystamu aukliu neapsiima be 6 men. vaiko ziuret... Ar kam yra teke sutikt tokia aukle, kuri apsiimtu ziuret iki 6 men. amziaus mazyli su perspektyva ateity pastoviai dirbt iki kokiu 3 metu? Aš manau,kad tikrai turėtų būti tokių auklių.Aš jau vienoje šeimoje išauginau 2 vaikus (pirmą nuo 6 mėn.antrą nuo 1mėn.),dabar auga trečias,pasilikau su juo nuo...1sav.amžiaus. Tiesiog mamytė mylinti ir save ir nenorinti apsileisti,plius apsirgus buvo,tai taip ir išeina,kad su tokiais mažiuliais dirbu
Mano lialia penkių mėnesių liko su aukle po kelias valandas. Sakyčiau, dar lengviau jai priprasti buvo nei kad pratinčiau metukų.
Kucheriashka
2010 11 08, 17:55
Kokia galėtų būti kaina pusantro mėnesio mažiliui už vieną valandą?
Pas mane pradejo dirbti aukle, kai maziukams buvo 3,5 men. O rasti buvo tikrai nelengva. Nors as ir pati bunu namuose, nes su dvynukais viena palikti dar  jokiu sansu. Kiek kalbinau, nemazai suzinojusios vaikuciu amziu atsisakydavo. Nors su tokiais maziukais tik nesioti, migdyti ir pamaitinti. O paaugusiems ir valgyti gaminti ir suziureti, kad kur nereikia nelistu, zodziu vargo daugiau. Bet savo auklyte be galo esame patenkinti  Ir kaip zmogus nuostabi, ir su vaikuciais kaip mociute praktiskai bendrauja. Labai labai pasiseke.
Mano mažiausiam auklėtiniui buvo 4,5 mėn, neslėpiau nuo vaiko mamos kad čia mažiausias vaikutis, nes kiti buvo maždaug nuo 1m, bet su mamos pagalba labai greitai man jo amžius nekėlė jokios baimės  nors su kūdikiais tikrai buvau "žalia". O dabar mano mažyliui jau greit pusantrų metukų ir neturim jokių bėdų, jis mane pažįsta, nes po 4 mėn kai nesimatėm jis atsiminė mane  taip ir toliau draugaujam
QUOTE(muvija @ 2010 11 03, 13:26) bet niekas is pazystamu aukliu neapsiima be 6 men. vaiko ziuret... Ar kam yra teke sutikt tokia aukle, kuri apsiimtu ziuret iki 6 men. amziaus mazyli su perspektyva ateity pastoviai dirbt iki kokiu 3 metu? Kaip keista ,kad nesutinka. Vienam is savo vaiku aukle paemiau,kai jam tebuvo trys savaites. Is pradziu keliom valandom,kad paveziotu po lauka kol as valgyt padarysiu arba iki parduotuves nuvaziuosiu,po to darbo valandos ilgejo,kol buvo pilna darbo diena. Isdirbo pas mus 4 metus Taip sutapo,kad vel gryzo pas mus ir priziuri pagranduke.
pelėdžiukas
2011 02 04, 15:36
Aš auklyte dirbu ne vienus metus ir kaip tik man mylimiausi vaikučiai, su kuriais draugauju nuo 3-4 mėn. Nuo rudens vėl ieškosiu tokios mamytės, kuriai reikia auklytės laaaaabai mažam leliukui, nes mano "mažasis auklėtinis" jau bus pakankamai didelis keliauti į darželio mokslus
zaliaaake
2011 02 07, 17:23
sweikos,mamytes,situacija tokia..turiu 6 men dukryte..ji rami..taigi nusprendziu susirasti dar viena vaikuti kartu ziureti.taigi susiradau 10 men berniuka..nesu kvolifikuota aukle,bet vaikucius tikrai labai myliu..ir turiu patirties su jais,bet vyresniais..taigi susitarem su vaikucio mamyte..ji is pradziu ateidinejio kelis kart su juo pas mane (vaikuti noriu zureti savo namouse)visi kartu smagiai zaideme..na jio mamyte pradejio ji palikineti pas mane po 40 min..tik ji iseina jis visa laika praverkia..nei zaisliukai nepadeda..nu niekuo neina sudominti..gaila vaikucio..i darzeli trumpam vede,tai buvo ta pati problema..verke.. ar jusu vaikuciai ilgai pratinosi prie aukles?gal turite kokiu patarimu?
pelėdžiukas
2011 02 11, 14:45
Greičiausiai pati mamytė labai nuo jo nesitraukė, labai daug dėmesio skyrė, nesakau, kad jo nereikia, bet būna, kad jo tiesiog per daug iš nežinojimo kaip elgtis, jei pats vaikas zirzia lyg ir be priežasties. Tada nešiojimai ir t.t. Gal mažiukas labai ant rankų būti pripratęs. Tada reikės laaaabai daug laiko atpratint, gal ir net neįmanoma tokiam amžiuje. Kitas dalykas-svetima aplinka, kurioje būna paliktas, jis jaučiasi nesaugus, jo amžiuje tai vienas iš pagrindinių pojūčių, kuriais vadovaujasi:saugumas. Nėra mamos, svetima aplinka, nežinia, nesupratimas kas vysta ir t.t. Abejoju, kad jam į gera darželis, greičiausiai per tokį poelgį jis labai išsigando.
Dovileco
2011 02 23, 14:32
Mamytės, jei nesunku užpildykite trumpą apklausą apie aukles. Ačiū!! http://www.######/f/ar-naudojates-auk...twc522.fullpage
Adeliukas
2011 03 04, 08:27
QUOTE(mėta @ 2010 11 25, 16:36) Pas mane pradejo dirbti aukle, kai maziukams buvo 3,5 men. O rasti buvo tikrai nelengva. Nors as ir pati bunu namuose, nes su dvynukais viena palikti dar  jokiu sansu. Kiek kalbinau, nemazai suzinojusios vaikuciu amziu atsisakydavo. Nors su tokiais maziukais tik nesioti, migdyti ir pamaitinti. O paaugusiems ir valgyti gaminti ir suziureti, kad kur nereikia nelistu, zodziu vargo daugiau. Bet savo auklyte be galo esame patenkinti  Ir kaip zmogus nuostabi, ir su vaikuciais kaip mociute praktiskai bendrauja. Labai labai pasiseke. Idomu, kodel sakote, kad viena palikti su dvynukais jokiu sansu. Del to kad bijot ar kad nesusitvarkys? Man tik siaip idomu. Nes pati dirbu su dvynukais jau nuo 1 savaites. Ne kas dien. Bet drasiai, jau turbut nuo menesio pasilieku su jais namie. (Zinoma ne visa diena) Ir pavalgydinu ir ismaudau juos viena pati. Tiesiog atsitaikiau taktika kaip viska daryti ir dabar jokiu problemu. Zinoma buna kartais sunku labai, kai abu vaikai nori miego. Bet ir tai issisuki. Viena vaikuti paguldau i supama kedute ir supu su kojyte, o kitas ant rankyciu supamas. Ir abiems gerai ir uzmiega.  Taip su dvynukais yra tikrai sunku, bet jus gi pati pasiliekat viena su savo vaikais, tai ir jums sunku su dviems.
inverse
2011 04 18, 14:15
QUOTE(Adeliukas @ 2011 03 04, 09:27) Idomu, kodel sakote, kad viena palikti su dvynukais jokiu sansu. Del to kad bijot ar kad nesusitvarkys? Man tik siaip idomu. Nes pati dirbu su dvynukais jau nuo 1 savaites. Ne kas dien. Bet drasiai, jau turbut nuo menesio pasilieku su jais namie. (Zinoma ne visa diena) Ir pavalgydinu ir ismaudau juos viena pati. Tiesiog atsitaikiau taktika kaip viska daryti ir dabar jokiu problemu. Zinoma buna kartais sunku labai, kai abu vaikai nori miego. Bet ir tai issisuki. Viena vaikuti paguldau i supama kedute ir supu su kojyte, o kitas ant rankyciu supamas. Ir abiems gerai ir uzmiega.  Taip su dvynukais yra tikrai sunku, bet jus gi pati pasiliekat viena su savo vaikais, tai ir jums sunku su dviems. musiskius dvynukus auklyte taip pat kasdiena ziuri jau nuo menesiuko, tiesa as visada bunu namie, bet dirbu kitame kambaryje, todel viska girdziu ka veikia tik nesikisu, ir man labai patinka kaip ji tvarkosi, be problemu su vyru isleidizia i kina ar teatra penktadienio vakarais ir niekada nepasake, kad jai per sunku...
MMMUTTTERRR
2011 06 12, 16:23
QUOTE(inverse @ 2011 04 18, 16:15) musiskius dvynukus auklyte taip pat kasdiena ziuri jau nuo menesiuko, tiesa as visada bunu namie, bet dirbu kitame kambaryje, todel viska girdziu ka veikia tik nesikisu, ir man labai patinka kaip ji tvarkosi, be problemu su vyru isleidizia i kina ar teatra penktadienio vakarais ir niekada nepasake, kad jai per sunku...  MIELOS MAMYTĖS, kurios pergyvenat kam ramia širdele patikėti savo žmogutį ( o tai išties oi kaip nelengva) su visa atsakomybe prieš Jus ir Jūsų MAŽYLIUS galiu pasiūlyt sąžinigą ,išradingą ir patikimą lietuvę auklę iš Vilniaus, auginusią mano (ir ne tik) vaikučius, brandi patirtis su naujagimiais.  Šiuo metu ji jau laisva. Mielai pagelbėtų tvarkingai šeimai. Man rašykit į AZ,nes temų neseku. Parašau ir jos tel. +37067461030. Sėkmės visoms ieškant ir randant
|
|