Tad dalinamės mintimis, patarimais naujoje temoje.
Prašom užeiti....
SENA TEMA:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...19&t=156967
Sena tėmelė jau baigta, nauja lyg ir nepradėta...
Tad dalinamės mintimis, patarimais naujoje temoje. Prašom užeiti.... SENA TEMA: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...19&t=156967
Sveikinam naujuose namučiuose. O nuotraukėlių kaip supratau teks palaukti. Bet gal jau sugalvojai ką darysi su vaikų kambariu
QUOTE(Aruna @ 2008 09 22, 20:40) Sveikinam naujuose namučiuose. O nuotraukėlių kaip supratau teks palaukti. Bet gal jau sugalvojai ką darysi su vaikų kambariu Aha, teks palaukti... Nesugalvojau, visa interneta isnarsiau, o ten tik teorijos koks turi buti apsvietimas
Swelnute, teorijos yra gerai, bet visada dar reikia žiūrėti ir praktinės pusės. Matau, kad tavo vaikučiai dar nėra dideli, tai ko ten taip baimintis su šviestuvais
QUOTE(Aruna @ 2008 09 24, 09:01) Swelnute, teorijos yra gerai, bet visada dar reikia žiūrėti ir praktinės pusės. Matau, kad tavo vaikučiai dar nėra dideli, tai ko ten taip baimintis su šviestuvais Na kaip, yra del ko rupintis Ir dar vienas faktas, kad pas mus lubos slaitines ir apsvietima reikia isdelioti taip, kad butu apsviestas maximaliai, kad neliktu tamsiu kampu. Kiek beziurejom, konsultavomes, niekas to praktinio pasiulymo nedave... tai belieka paciai kankintis...
na tai bandyk dėt nuotrauką, gal ką bendrom jėgom ir su kitų patarimais sugalvosim.
O čia tėmelei toliau plėtoti įdedu šviestuvus, kuriuos pirkome Lenkijoje. Kokybe nenusivyliau, o kainos mažesnės nei pas mus. Radome Bialystoke gamyklą, kur šalia dideliausia šviestuvų parduotuvė.
Taigi: papildomas šviestuvėlis į virtuvę virš stalo. Tik kadangi remontas jau seniai padarytas, negalėjom padaryti su paslėptu laidu, bet man tai nemaišo ![]() ir svetainei ![]() ![]() ir miegamajam bra, bei tokį patį ant komodos statomą toršerą ![]()
Jeigu tu net nepasakytum is kur jie , 95 proc pasakyciau, kad lenkiski.
(jeigu kam patiko toki svestuvai , isduosiu paslapti , kad Gariunuose tikrai rasite
Sveikos merginos
Įdomu būtų sužinoti gal kuri turite namuose šviestuvą valdomą nuotoliniu pulteliu QUOTE(Iriska @ 2008 09 29, 16:26) O tai jie ką, blogiau dėl to šviečia Gariūnuose lenkiškų rasi, bet kitokių, nes iš kitur veža, bet BRANGIAU nei Lenkijoje. O iš kitos pusės, svarbu, kad namuose būtų jauku, kad atėję draugai į svečius jaustusi gerai ir nenorėtų skubėti išeiti. O menkinti ir sakyti, fui čia lenkiški ar čekiški, ar baltarusiški, o jei Foscarini, Artemide ir pan. tada puiku (nors neaišku iš kur jie atvežti yra), tai nei šis nei tas. Be to, gamina jei pagal tuos pačius italų dizainerių kurtus pavyzdžius... ai ir ką čia diskutuoti. Tiesiog ne visi gali skirti tam daug pinigų ir galima reikalingą daiktą nusipirkti pigiau. QUOTE(French kiss @ 2008 09 29, 14:23) Sveikos merginos Įdomu būtų sužinoti gal kuri turite namuose šviestuvą valdomą nuotoliniu pulteliu siaip yra tokiu pulteliu pirkti, jie buna kartu su tokiais spec jungikliais, kurie kisasi i rozete, tada jungiasi sviestuvas dar yra tokia sistema , kaip protingi namai, kai galima begale dalyku pajungti ant vieno pulto... o kaip yra tavo atveju -neisivaizduoju... siaip turetu buti parasyta, ar turejo buti komplekte kartu ar ne QUOTE(Aruna @ 2008 09 29, 18:41) O tai jie ką, blogiau dėl to šviečia Gariūnuose lenkiškų rasi, bet kitokių, nes iš kitur veža, bet BRANGIAU nei Lenkijoje. O iš kitos pusės, svarbu, kad namuose būtų jauku, kad atėję draugai į svečius jaustusi gerai ir nenorėtų skubėti išeiti. O menkinti ir sakyti, fui čia lenkiški ar čekiški, ar baltarusiški, o jei Foscarini, Artemide ir pan. tada puiku (nors neaišku iš kur jie atvežti yra), tai nei šis nei tas. Be to, gamina jei pagal tuos pačius italų dizainerių kurtus pavyzdžius... ai ir ką čia diskutuoti. Tiesiog ne visi gali skirti tam daug pinigų ir galima reikalingą daiktą nusipirkti pigiau. QUOTE(Aruna @ 2008 09 29, 18:41) O tai jie ką, blogiau dėl to šviečia Gariūnuose lenkiškų rasi, bet kitokių, nes iš kitur veža, bet BRANGIAU nei Lenkijoje. O iš kitos pusės, svarbu, kad namuose būtų jauku, kad atėję draugai į svečius jaustusi gerai ir nenorėtų skubėti išeiti. O menkinti ir sakyti, fui čia lenkiški ar čekiški, ar baltarusiški, o jei Foscarini, Artemide ir pan. tada puiku (nors neaišku iš kur jie atvežti yra), tai nei šis nei tas. Be to, gamina jei pagal tuos pačius italų dizainerių kurtus pavyzdžius... ai ir ką čia diskutuoti. Tiesiog ne visi gali skirti tam daug pinigų ir galima reikalingą daiktą nusipirkti pigiau. Nieko apsoliuciai nieko neturiu nei pries lenkiskui sviestuvus, baldus ar visa kita, patys vaziuosim i ikea , kai isirenginesim. Bet turejau omenyje, kad jie turi savo styliu ir tikrai nera pagaminti pagal italiskus brezinius, jie per daug auksiniai ir per daug blizga, nera kazkokio lengvumo, bent jau kuriuos as maciau. Ir cia ne apie piguma kalbeta buvo, o apie styliu.
Matai, Iriska, stilius, tai skonio reikalas, tas kas gražu pačiai, nereiškia, kad gražu kitam ir atvirkščiai. tokiu atveju galima ginčytis iki begalybės. Sendinti man irgi gražu, bet deja, netiktų. O dėl blizgumo, tai spręsti iš konteksto, ką až žinau... plius daryta su blicu iš arti...
O Ikejoj tikrai labai gražių dalykų yra, tik nepasiklyskt, jau baisiai didelė ta parduotuvė (mes iš tikrųjų pirmą kartą būdami ten pablūdijom)
SOS SOS SOS
reikia pagalbos del apsvietimo. mano mini virtuvuke: ![]() reikia skubiai sugalvoti apsvietima... balkiai palubej sudeti kazkur kas metra. uzmaciau labai grazu sviestuva kuris puikiai tiktu pakabinti per viduri. bet MB sako bus per mazai sviesos, nes darbastaliai bis prie langu tai nugara sau sviesa uzstosiu. o kadangi pries darbastalius nemazi langai (jomajo ka susiprojektavom...) ten kokios lempukes pakabinti neiseis... MB sako reikia deti kelis sviestuvus su atskirom lempikem, na kai galima lempukiu krypti atskirai reguliuoti. tada paskirstytume sviesa, bet man vistiek labai norisi to vieno sviestuvo... ar nebus sviestas sviestuotas jei ir ta ir ta pakabinsim? labai laukiu minciu o cia preliminarus virtuves isdestymas, kad matytumet apie ka kalbu. visi pasisakymai laukiami
man visada keistai skamba tokie vertinimai kaip "per daug paprasta, elementaru ir pan." iskart kyla klausimas, o Jus ka nustebint norite?gerbiu zmones, kurie nepaisant visokiu tokiu aplinkiniu nuomoniu laikosi savo linijos ir nepasiduoda kitu itakai, tegul jiems net ir kicas patinka, bet jei jiems jauku tokiuose namuose ir gera gyventi, tai puiku
QUOTE(Gorada @ 2008 10 02, 12:40) galiu savo patirtim del darbastalio pries langa pasidalinti. pas mane irgi pagrindinis darbastalis yra pries langa, tai mes virs jo dejom lempikes... bet ir pacioj virtuvej nemazai vatu gavosi. (9 lempos po 40 kw ~15m2 plote)cia siek tiek matosi ta pirma eile lempu eina grynai virs darbastalio. Tai gal ir jums kazka panasiai galima prisitaikyti? buna gi visokiu tu mazu lempuciu... vienas zmogus man sake, kad jei pakankamai daug sviesos, tai sienos (ir visa kita) pradeda atspindeti sviesa ir nebuna tokio didelio seselio. pas mano uosvius virtuvej kaba viena lempa per viduri virtuves, bet galinga ir tikrai kazkaip neerzina seseliai. QUOTE(MAMICY @ 2008 10 02, 15:25) galiu savo patirtim del darbastalio pries langa pasidalinti. pas mane irgi pagrindinis darbastalis yra pries langa, tai mes virs jo dejom lempikes... bet ir pacioj virtuvej nemazai vatu gavosi. (9 lempos po 40 kw ~15m2 plote)cia siek tiek matosi ta pirma eile lempu eina grynai virs darbastalio. Tai gal ir jums kazka panasiai galima prisitaikyti? buna gi visokiu tu mazu lempuciu... vienas zmogus man sake, kad jei pakankamai daug sviesos, tai sienos (ir visa kita) pradeda atspindeti sviesa ir nebuna tokio didelio seselio. pas mano uosvius virtuvej kaba viena lempa per viduri virtuves, bet galinga ir tikrai kazkaip neerzina seseliai. tai vat tame ir problema pas mane, kad as noriu tos vienos lempos. ir galvoju o jeigu mazuciu sviestuviuku pakabinti, kaip pas jus kad padaryta? nes tie rastai palubei dideli ir is kambario nedideliu sviestuvu net nesimatys. kita problema, jei daryti tik mazus sviestuvus - balkiai juos uzstos ir jie tik tiesiai po savim sviesti gales o klausimas ne i tema: koki atsiliepimai apie kriaukle prie lango? as ikisau kriaukle i kampa, nes galvoju kad gal labai nepatogu prie lango? o kaip is tiesu? nes naudojimo atzvilgiu manau kriaukle kampe ne ka patogiau... kur indus laikote? man kazkaip iskiepyta kad indai turi buti virs kriaukles, o cia gausis kad sone kazkur? QUOTE(Gorada @ 2008 10 02, 13:33) tai vat tame ir problema pas mane, kad as noriu tos vienos lempos. ir galvoju o jeigu mazuciu sviestuviuku pakabinti, kaip pas jus kad padaryta? nes tie rastai palubei dideli ir is kambario nedideliu sviestuvu net nesimatys. kita problema, jei daryti tik mazus sviestuvus - balkiai juos uzstos ir jie tik tiesiai po savim sviesti gales o klausimas ne i tema: koki atsiliepimai apie kriaukle prie lango? as ikisau kriaukle i kampa, nes galvoju kad gal labai nepatogu prie lango? o kaip is tiesu? nes naudojimo atzvilgiu manau kriaukle kampe ne ka patogiau... kur indus laikote? man kazkaip iskiepyta kad indai turi buti virs kriaukles, o cia gausis kad sone kazkur? o neimanoma virs darbastalio kabinti mazas lempas + viena didele per viduri? (gal net ju ijungima atskira padaryti, ta prasme su dviem jungtukais). kad poto tarp balkiu tie mazi sviestuvai nemestu seseliu nuo balkiu kriaukles vieta po langu tai siaip sau. langas amzinai nutaskytas... tik tiek kad suskaiciuoju visus praienancius, nucioxinu kas su kuo ir kur eina... QUOTE(vaba-liuks @ 2008 10 02, 15:06) aš taip pat daryčiau dvigubą apšvietimą su atskirais jungikliais. Nedideles lemputes galima kabinti ir šalia lango, nebūtinai lubose, Ir aš pritariu, kad reikalingas apšvietimas keliose vietose. Įsigykit tą savo gražųjį šviestuvą, pakabinkit palubėj, o kitas lempikes bandykit ant sienų. Būtinai reikia po spintele prie kriauklės (gali būti ir dienos šviesos) O jei kalbėt apie apšvietimą lubose, tai lempikes galima įmontuot iį į balkius, gerai atrodo, teko matyt. Jos g.b. nebūtinai darbinės, g.b. ir dekoratyvinės - naktinės QUOTE(Failas @ 2008 10 02, 17:22) Ir aš pritariu, kad reikalingas apšvietimas keliose vietose. Įsigykit tą savo gražųjį šviestuvą, pakabinkit palubėj, o kitas lempikes bandykit ant sienų. Būtinai reikia po spintele prie kriauklės (gali būti ir dienos šviesos) O jei kalbėt apie apšvietimą lubose, tai lempikes galima įmontuot iį į balkius, gerai atrodo, teko matyt. Jos g.b. nebūtinai darbinės, g.b. ir dekoratyvinės - naktinės sienose lempukiu jau nebegali buti vat gera minti Mamicy su tais mazais sviestuvukais pametejo, as visad i juos itariai ziuredavau - tipo toks mazas? ka jis svies?
Gorada, jei labai nori vieno sviestuvo, tai kabink ji ir dar gali prideti virs kriaukles kur spintele kabo, tai po ta spintele lempike kokia ir gartrauky buna apsvietimas, taigi manau tikrai pakaks tos sviesos
Na, o mano požiūriu, žiūrint į tavo, Gorada, fotkę, pakabintas šviestuvas visai netiktų
Dar klausimas: kurioje konkrečiai vietoje tu nori pakabinamą šviestuvą kabinti? Matau projektėly stalą - ar jis bus virtuvės plote, ar ten tik šiaip sau? Jei virtuvėje, tai gal virš jo ką nors nuleisti? Tam, kad apšviesti kriauklės plotą, galima pritaisyti švietuvą viršutinėje spintelės dalyje ![]() Arba kažką panašaus galima prikabinti virš langų (jei galima laidus po apvadais pravesti) su dviem trim lempelėm, kad galima būtų jas nukreipti į skirtingas puses
sienose ir is sonu sudetos lempos gali akinti
QUOTE(kristik @ 2008 10 02, 21:21) O tu neturi panašaus į norimą šviestuvo pavyzdžio? Dar klausimas: kurioje konkrečiai vietoje tu nori pakabinamą šviestuvą kabinti? Matau projektėly stalą - ar jis bus virtuvės plote, ar ten tik šiaip sau? Jei virtuvėje, tai gal virš jo ką nors nuleisti? Tam, kad apšviesti kriauklės plotą, galima pritaisyti švietuvą viršutinėje spintelės dalyje Arba kažką panašaus galima prikabinti virš langų (jei galima laidus po apvadais pravesti) su dviem trim lempelėm, kad galima būtų jas nukreipti į skirtingas puses tiksliai to sviestuvo nerandu, bet cia kazkas panasaus, tik tas laidas baisus. bet sviestuvo krastai mediniai (bent jautaip atrodo), nu kazkaip krito jis man i aki. ![]() as ji norejau kabinti vidury virtuves. seip stalas prie desines sienos ir bus - jis bus pusapvalis (kitoks sunkiai tilps). kazkaip iprasta kad sviestuvas vidury kambario kabo ![]() ![]() sviesa sklinda tik nuo tu sviestuveliu lubose? as apie kazka panasaus galvoju, is kambario ziurint jie bus uz rastu ir ju net nesimatys. QUOTE(Gorada @ 2008 10 03, 09:14) tiksliai to sviestuvo nerandu, bet cia kazkas panasaus, tik tas laidas baisus. bet sviestuvo krastai mediniai (bent jautaip atrodo), nu kazkaip krito jis man i aki. ![]() as ji norejau kabinti vidury virtuves. seip stalas prie desines sienos ir bus - jis bus pusapvalis (kitoks sunkiai tilps). kazkaip iprasta kad sviestuvas vidury kambario kabo ![]() ![]() sviesa sklinda tik nuo tu sviestuveliu lubose? as apie kazka panasaus galvoju, is kambario ziurint jie bus uz rastu ir ju net nesimatys. čia gal kiekvieno skonio reikalas, bet man tas šviestuvas visai netiktų vidury virtuvės Paveiksliuko nelabai įžiūriu (tu imageshack paspausk ant jo, tada jis pasididins, o tada jau nukopink
nesupratau kas ten su imageshack, tai rodau taip:
![]() reiks varyt i kokia krautuve paziuret kokia sviestuvuku sistema butu galima ten pritvirtinti prie rastu, cia matau labai faina kad jie vazineti gali. o jei kabinti lempuke tik virs stalo tai tu teisi - jos reiktu kudesnes. manau tai bus labai neblogas sprendimas. pranesiu kaip seksis ieskoti tu mazuju lempuciu
gorada, ir ta foto atsidaro, matyt kristik nepabandė 'užeit' ant foto
Viskas matosi. Dėl lempučių. Supratau tavo norą. Mano manymu bus gerai, jei viršs stalo bus tavo norimas šviestuvas (virš stalo ir turi būt lempa), o kitais šviestuvėliais nukreipsi apšvietimą kur tik pageidausi. Beje, ar derės ar ne - kol savo akim vietoj neįvertinsi, vargiai čia pagelbėsim QUOTE(Gorada @ 2008 10 03, 10:34) nesupratau kas ten su imageshack, tai rodau taip: reiks varyt i kokia krautuve paziuret kokia sviestuvuku sistema butu galima ten pritvirtinti prie rastu, cia matau labai faina kad jie vazineti gali. o jei kabinti lempuke tik virs stalo tai tu teisi - jos reiktu kudesnes. manau tai bus labai neblogas sprendimas. pranesiu kaip seksis ieskoti tu mazuju lempuciu Gražiai atrodo apšviesti balkiai Tavo atveju, mano manymu, labai dėkingai balkiai išsidėstę, nes šviestuviukų nesimatys , bet šviesa iš po balkių sklis Labai malonu, jei patarimai ar pamastymai pagelbėjo
Jeigu pasilieki kriauklę kampe po spintele, tikrai yra pailgi šviestuviukai kaip tik po spintele kabinti (pati tokius turiu ir dziaugiuos, kad galiu pasiviesti kai man reikalinga). O laida galima graziai paslepti po spintele (tik nezinau ar toli rozete bus). Ir dar vienas pastebejimas, bet cia tik mano nuomone. Paieskokit ne halogeniniu svietuveliu, nes jie vis tiek tokia negyva sviesa sviecia.
Gorada, apie tai patarimo neprašei, bet kadangi užsiminei, kad stalas bus "pusinis", jei yra galimybė, pagalvočiau virš jo švistuvą kabinti kabantį "nuo sienos"
Pvz.: ![]() ![]() ![]()
koksgrazus tas paskutinis su medzio saka sviestuvas!!!!! tik mes negalim daryti apsvietimo nuo sienos, nes laidas sienoje nepravestas... jis butu nebent ant rastu virsaus, o tai jau gaidziukas... teks nuo lubu kazka kabinti
kadangi kristik taip lengvai padejo sugalvoti sprendima, tai as kreipsiuosi ir del didziojo kambario pas mane pirmam aukste yra trys patalpos: virtuve ir tamburas yra tokie patys, tambure kadangi maziau sviesos reikia tai per viduri pakabinisiu kazka labai galvos nesukdama. ziurint i virtuves fotke tai gaunasi kad ja dariau stovedama kambary, sios patalpos jungiasi. siandien nuforkinsiu kaip atrodo mano livingroom'as. tikrai iznau kad vienam kampe noresiu torsero. dabar dar prie lapitu labai bra noreciau bet velgi - laidai nepravesti... cia turbut didziausias rastinio namo minusas... oi kaip noriu isgirsti ka pasakysit apie kambari QUOTE(Gorada @ 2008 10 03, 13:18) koksgrazus tas paskutinis su medzio saka sviestuvas!!!!! tik mes negalim daryti apsvietimo nuo sienos, nes laidas sienoje nepravestas... jis butu nebent ant rastu virsaus, o tai jau gaidziukas... teks nuo lubu kazka kabinti Galima kabinti sieninį šviestuvą su paprastu laidu, kuriss jungiasi į rozetę, ir tą laidą pvz. "įvilkti" į pailgus medinius "pagaliukus" (gal esi mačiusi kaip būna durų a lia užuolaidos tokios kabančios "žaliuzės") ar medinius burbuliukus ![]() ![]() Na dar galima išpjauti a lia plono medžio "kamieną" kuris būtų tarsi įaugęs į sieną (ir slėptų laidą), o iš jo šakos kabėtų šviestuvas
Gera dienele
Anskciau uzmaciau is jusu skyrelio mane dominancias nuotraukytes ![]() ![]() kur galima rasti panasius sviestuviukus? kad atrodytu kaip nuotraukoje sviecia kai saulute ar zvaigzdutes QUOTE(saldumelisss @ 2008 10 03, 15:25) Gera dienele kur galima rasti panasius sviestuviukus? kad atrodytu kaip nuotraukoje sviecia kai saulute ar zvaigzdutes http://www.terralucida.lt/lt/prekes/namams...?gid=1193215492 pirmojo šviestuvo kaina apie 130 lt
siaip tai tu smulkiu sviestuviuku daug kur yra... ir kainu visokiu yra...
Sveiki,
Gal galite kaip man patarti įrengti apšvietimą svetainėje.Vyras pradėjo vedžiuoti laidus, bet aš jam taip pasakiau, tai jis nežino. Kambarys 4x6.Užapvaltiname kampe-židinys. Šiaip galvoju dėti gražesnius halogenus. Toje sienoje, kuri bus laisva dėti palei sieną viena eilute, per vidurį kambario normalų šviestuvą ir dar kažkaip reikia.Gal galite patarti.Dėkoju.... QUOTE(Ingese @ 2008 10 04, 14:38) Sveiki, Gal galite kaip man patarti įrengti apšvietimą svetainėje.Vyras pradėjo vedžiuoti laidus, bet aš jam taip pasakiau, tai jis nežino. Kambarys 4x6.Užapvaltiname kampe-židinys. Šiaip galvoju dėti gražesnius halogenus. Toje sienoje, kuri bus laisva dėti palei sieną viena eilute, per vidurį kambario normalų šviestuvą ir dar kažkaip reikia.Gal galite patarti.Dėkoju.... Gal turi foto, nes "akli" patarimai nieko verti QUOTE(kristik @ 2008 10 04, 15:48) Tai vat, kad neturiu.Šiaip kambarys dan neįrengtas, plikos nuluptos nuo tapetu sienos, sudeti tik lubose karkasai ir pradėti vedžioti laidai elektros, o židinio apdaila ir ne iki galo baigta, tik va dabar jau šildytis galime, tai labai gerai. Ikelčiau, bet deja nemoku, geda, žinoma
Mes tai niekaip neapsisprendziame kokias lubas daryti name(is medzio,gipso kartono,t.t)gal kas gali patarti kokios geriau ir kurios praktiskesnes ir geresnes?
QUOTE(saldumelisss @ 2008 10 03, 15:25) ![]() ![]() kur galima rasti panasius sviestuviukus? kad atrodytu kaip nuotraukoje sviecia kai saulute ar zvaigzdutes jetau koks grozis QUOTE(neringule @ 2008 10 04, 18:12) Mes tai niekaip neapsisprendziame kokias lubas daryti name(is medzio,gipso kartono,t.t)gal kas gali patarti kokios geriau ir kurios praktiskesnes ir geresnes? Mes rinksimės gipso kartoną ir įtempiamas QUOTE(kepuryte @ 2008 10 08, 17:34) jetau koks grozis Dauguma jų yra akcentinės/dekoratyvinės QUOTE(Failas @ 2008 10 09, 09:56) ČIA galit pasiskaityt kažkiek Man pirmadienį atvažiuoja montuoti įtempiamas lubas. Tikiuosi, kad nenusivilsiu
laba, gal tarp pasisaskiusių yra apšvietimo projektuotojų? reikia patarimo. laukčiau žinutės į az.
QUOTE(Gardenija @ 2008 10 09, 10:00) ČIA galit pasiskaityt kažkiek Man pirmadienį atvažiuoja montuoti įtempiamas lubas. Tikiuosi, kad nenusivilsiu Čia gal tokios kur būna ir žvilgančios, šiek tiek atspindinčios vaizdą? Mane domina tokios it dažytas stiklas, bet neteko tokių matyt, tik nuotraukose |