Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: puse metu vargstam su puoduku
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Zuzia
as jau neviltyje nuo 1.8 m. nuemem sauskelnes dienai ( segam tik nakti) ir jau puse metu stabiliai sisiojam i kelnes. niekas nepadeda jis visiskai gerai jaucias slapiom kelnem net neleidzia numaut slapiu, bvandziau ir geruoju ir girti kai padaro ar pasipraso ir barti kai pridaro i kelnes nebesuprantu kaip jio priprasyti kad prasytusi sisiuko.jau 2 su puse metu o vyras dar net negalvoja prasytis nebent vakare kai miegot nenori tai tada ir siosio ir kako prasosi.
Padekit prasu nes toks jausmas kad vaikas iki mokyklos sisios i kelnes.
Manta
o as taip vargstu jau daugiau neimetai. Ir kai paklausiu kur reikai daryt sysiu parodo puoduka, kur nereikia - parodo y kelnytes. Ir pasako,kad kai nori reikia sakyt " mama sysiu", bet apsisukes y kelnes daro. O viakui jau 2.5 metuku.
Prisidirbes vaiskto sau ir jei sakau geda nuimt reikia sako "ne" ir nubega. Jokio diskomforto pojučio. jei pasodinu ant puoduko padaro. Bet ,kad pats pasiprasytu - nera.
Zuzia
jio idomu o taip ilgai bus ar cia gal jau slapinimosi problema ar jie tiesiog dar pusles nereguliuoja. kiti vaikai jau 2 tvarkingai daro i puoduka ir pasipraso ir viskas oki, nu mano tai kaip uzburta jau pavargau keisti tas kelnes isveda kartais is kantrybes.
Pukala
Deja, teko įsitikinti, kad kiekvienam ateina savas laikas. Mano vidurinysis tik antra ar trečia savaitė sėdasi ant puodo - jam dabar beveik 2,7 m.
Iš pradžių puodo bijojo ir jokiais būdais nesisėsdavo, paskui buvo etapas, kai atsisėsdavo, pasėdėdavo ir atsikėlęs padarydavo į kelnes. Jokio nepatogumo irgi nejausdavo, labai ramiai galėdavo su šlapiom kelnėm žaisti. Jeigu pagaudavau momentą ir padarydavo į puodą, girdavau baisiausiai, bet sekančius kartus vistiek sėkmingai prišlapindavo kelnytes. Pagailo man savo nervų ir baldų, uždėjau pampersą ir, galvoju, tegul vaikšto, kol į darželį reikės. O paskui nežinau, kas ten jo galvytėj pasisuko, ėmė vieną dieną ir pasiprašė pats.
Puikiai suprantu, kad atrodo, jog niekada neišmoks, ypač, kai turi su kuo palyginti, pavyzdžiui, vyriausias sūnus jau nuo pusantrų metų be pamperso vaikščiojo. O dar draugai, močiutės... Bet, matyt, kai vaikas jaučia tam tikrą spaudimą, nesąmoningai priešinasi
Jurgytė
Aš ilgai bijojau nuimt papmersą, kad "visų namų neapsisiotų", pasak kelių pažįstamų. Būdavo nuimu pampersą, įdedu merliuką, kad kiaurai neperbėgtų, tai ji prisisiojusi į ta merlių ir vaikšto. Kai sulaukėm 2,3 m., galvoju - tegul sisioja, bet pampersą nuimu. Ir, mano nuostabai, išmoko į puoduką per savaitę clap.gif
Jau galvojau, kad iki 3 metų vargsim, o še tau kaip gerai išėjo biggrin.gif
Svarbu nieko į kelnytes nedėti, nes kai įdėdavau merliuką, ji suprasdavo, kad tai tik pamperso pakaitalas ir drąsiai sisiodavo. O diskomforto irgi nejausdavo: vaikščiodavo šlapia, kol nepastebėdavau.
Netikėdavau, kai mamos pasakodavo, kad vaikas šast ir vieną dieną nutaria daryt į puoduką ir atsisako pampersų, bet matau, kad vaikučiai tikrai gali nustebint. Jų nesupaisysi... smile.gif
Sėkmės, mamytės.
Manta
Man aukletoja pasiule tipo, jei pats atsiseda nors syky tai saldainy paskatinimui duot. Tai jis po to kai gavo saldainy pradejo sest kas 2 minutes, kol pasakiau, kad saldainiai beiges ir vel viskas ish pradziu. Nors dabar jei pasodinu ir jis padaro tai ishkart prisimena pats,kad jam kazka turi duot. SHiaip manau negeras budas buvo pasiulytas....
Aries
Na patarimu as gal neduosiu, tik noriu paguosti, kad mano vaikinui irgi buvo panasiai. Nepripazino jokio puoduko anei klozeto ilgai, iki 2.4 gal jau buvo... O visu aplinkui vaikai jau seniausiai vaiksciojo be pampersu. Irgi galvojau, kad iki mokyklos. Bandziau ir ant puoduko, ir i tualeta, ir staciam, kaip teveliui smile.gif (beje, o gal jim tai padetu?), bet nepadejo. Esu net ant puoduko isalaikiusi kokia valanda is nevilties...ko dabar gailiuosi smile.gif Niekas nepadejo. Paskui apsiraminau. Dejau pampersa. Viena karta mano mamai pavyko pasnekinti ji pasisioti i puoduka, kad ir nenusimovus kelniu, ir mano nuostabai jis taip ir padare (pirmas kartas, kai samoningai pasisiojo). Na, nors ir atsikele slapiom kelnem, bet be abejo buvo isgirtas, o kita diena pats pasiprase :"noriu sisioti i puoduka". Tokia tat musu istorija. biggrin.gif
Na as tik norejau pasakyti, kad ateis tas laikas ir jusu vaikams, gal tik veliau, negu kitiems. O kol kas gal pasiulyciau kuriam laikui pamirsti puoduka ar tualeta, ir leisti daryti ar i kelnes, ar i sauskelnes. O po kurio laiko neprimygtinai pasiulyti pabandyti pasinaudoti puoduku. Gal jusu vaikui is tikruju reikia truputeli atsikvepti? biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.