Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ideali muzikos mokykla
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
flight
Klausimas visiems - ir tiems, kurių vaikai lanko muzikos mokyklą, ir tiems, kurie apie tai dar tik galvoja, abejoja, svarsto - kokia, jūsų manymu, turėtų būti ideali muzikos mokykla JŪSŲ vaikui? ? Kas būtų aktualu, kokie užsiėmimai, pedagoginiai aspektai, atsiskaitymo formos, aplinka ir kt.? Ko pasigendate muzikos mokyklose?
Pasidalinkime 4u.gif
vilmuzele
Sveikos mamytes 4u.gif ,
nors mes jau turime isigije pianina (chrestomatinis variantas - mama svajojo, o dukroms uzkrove lotuliukas.gif ), bet muzikinio issilavinimo galimybes muzikos mokykloje vis dar svarstome g.gif . Bet ne del geografines padeties ir su tuo kylanciais sunkumais. O del tos pacios priezasties, kuria FLIGHT ivardino kaip pedagoginius aspektus... Visos ir visi norime, kad musu atzalomis butu profesionaliai pasirupinta, t.y. muzikos butu mokoma humaniskai, panaudojant visus konkreciam vaikui tinkamus pedagoginio darbo metodus. Ir svarbiausia, kad musu Pupos ir Uogos butu ne tik mokomos, bet ir kazko ismoktu clap.gif . Taciau, ar tai imanoma, kai net aukstosiose muzikos mokyklose busimi mokytojai pedagoginio darbo subtilybiu mokomi gana pavirsutiniskai (uztenka vien pasiklausyti paciu studentu atsiliepimu apie ju programa...) schmoll.gif . Jau pirmuose kursuose busimi mokytojai ismoksta arba paniskai bijoti unsure.gif , arba neapkesti vaiku. Atsiprasau issimciu ir kolegiju absolventu (gali buti, kad jie studijuodami gauna kur kas daugiau, nei aukstuju studentu). Stai kodel mes galvojame apie privatu mokytoja, kuriam muzikos mokymas ne tik darbas, bet ir hobis (na ir pajamu saltinis tuo paciu). Kol kas turime tokia ideja. Na nebent kas mus itikintu esant antraip mirksiukas.gif clap.gif
flight
QUOTE(vilmuzele @ 2008 09 23, 14:28)
Kol kas turime tokia ideja.
*

Jei galima paklausti, kiek galvojate per mėnesį mokėti už privatų muzikinį ugdymą?
vilmuzele
QUOTE(flight @ 2008 09 23, 14:56)
Jei galima paklausti, kiek galvojate per mėnesį mokėti už privatų muzikinį ugdymą?
*

Paklausti galima wink.gif, tik nezinau, ar atsakymas Jus tenkins. Apklausos del kainu dar nesame atlike, mat dar negyvename toje vietoje, kurioje vaikas turetu salygas mokytis muzikos (taciau tai- dienu klausimas). Taigi, manome, kad kaina priklausys nuo pasiulos. Tikimes, kad naujoje musu dislokacijos vietoje norinciu uzsiimti (mokymo prasme) su musu pupa atsiras ir kaina bus abiem pusem priimtina clap_1.gif.
Bet idomu, kokia yra kitu mamu patirtis book.gif?
*Gina
Uz viena teorine pamoka (papildoma,po pamoku,mokykloje,kad pagilit zinias)pernai mokejom 20lt.,siemet nzn,gal brangiau jau..Pora kartu i savaite prasemes..
oaze
Mano pirmokėlė jau baidosi verysad.gif muzikos mokyklos... ašaroja, nenori eiti... praeitais metai lankė pauošiąmąją klasę - buvo patenkinta , eidavo su malonumu. Manėm, kadangi jau ir aplinka , ir mokytojai pažįstami, mieli, ir noras dainuot , muzikuot begalinis - nebus jokios prievartos ir verkšlenimų. ir še tau doh.gif , pačioj pradžioj ašaros... rimtai mąstau , kad gal nebekankinti vaiko, jei jau pirmi užsiėmimai nemieli.
flight
QUOTE(oaze @ 2008 09 25, 12:04)
Mano pirmokėlė jau baidosi  verysad.gif  muzikos mokyklos... ašaroja, nenori eiti...
*

Patarčiau porą kartų pasėdėti specialybės pamokose ir pažiūrėti, koks specialybės mokytojo (s) santykis su vaiku.
*Gina
Na as irgi zinoma jokiu budu nesiulyciau is karto mesti..Muzikos mokykla rimtas dalykas,ne seip tralialia pasidainuot.. ne seip kazkoks dainavimo burelis,kuriu pilna ant kiekvieno kampo..
Jeigu tevai nepaskatins,o is karto mintys "gal mest?"tai ilgai netraukt muzikalkej..Pirmi metai ten idomumai,linksmybes clap.gif Paskui "smagumai"prasideda sokiai.gif Bet tai ir yra ne seip belekas,ko pilna aplink.Visokiu kitokiu pasidainavimu-vaikas ir be teveliu gali atrasti,begales..O cia rimtesni dalykai-reikia teveliu paskatinimo,pradziai bent jau console.gif
Treja
QUOTE(oaze @ 2008 09 25, 12:04)
Mano pirmokėlė jau baidosi  verysad.gif  muzikos mokyklos... ašaroja, nenori eiti... praeitais metai lankė pauošiąmąją klasę - buvo patenkinta , eidavo su malonumu. Manėm, kadangi jau ir aplinka , ir mokytojai pažįstami, mieli, ir noras dainuot , muzikuot begalinis - nebus jokios prievartos ir verkšlenimų. ir še tau  doh.gif , pačioj pradžioj ašaros... rimtai mąstau , kad gal nebekankinti vaiko, jei jau pirmi užsiėmimai nemieli.
*

Neskubėkit mirksiukas.gif , iš patirties galiu pasakyt, kad kaip ir kitose naujose vietose, vaikas turi adaptuotis.Paruošiamoji klasė tai yra tik žaidimai, o dabar prasidėjo mokslas smile.gif Pasikalbėkit su specialybės mokytoja, ištiesų padalyvaukit ir pamokose, gal kažko nesupranta ir nedrįsta paklaust 4u.gif
Afalina
Kadangi mano vaikas jau antri metai lanko muzikos mokyklą, apie kurią aš buvau susidariusi gana liūdną nuomonę, galiu pasidalinti patirtimi. Būdama mama, iš nelabai įdomių pamokų, kurių vaikas nemėgo, padariau pramogą. Visuomet dalyvaudavau pamokose. Užrašinėdavau mokytojo pastabas, įsigijau antrą muzikos instrumentą, kad galėtume groti kartu arba net palenktyniauti, pradėjome kviesti draugus į namus ir rengti jiems koncertus, važinėdavome į svečius su koncertine programa, o už kiekvieną paiekimą vaikas gaudavo prizus. Nepaisant netobulos muzikos mokyklos mano vaikui groti smagu. Didžiausias keblumas buvo, kad mokytojams dėl mano atkaklumo teko persiorientuoti ir įsileisti į pamoką ne tik mane, bet ir brolius ir seseris...
Aš daug svajojau apie idealią mokyklą, bet dabar supratau, kad geriausi mokytojai vistiek yra tėvai. Sėkmės visiems!
Treja
QUOTE(Afalina @ 2008 10 28, 15:34)
Didžiausias keblumas buvo, kad mokytojams dėl mano atkaklumo teko persiorientuoti ir įsileisti į pamoką ne tik mane, bet ir brolius ir seseris...
Aš daug svajojau apie idealią mokyklą, bet dabar supratau, kad geriausi mokytojai vistiek yra tėvai. Sėkmės visiems!
*

lotuliukas.gif nu čia tai gal nelabai realu, mūsų mokykloj patalpų klausimas labai sudėtingas, vos vaikai telpa klasėj...tai sunkiai įsivaizduoju, kaip dar visą šeimyną sutalpint biggrin.gif
alfija

geras pedagogas yra tas, kuris yra PEDAGOGAS.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.