Norėčiau nupirkti dovanų mėsmalę, bet nežinau, kurią rinktis. Jei kas išbandėte, pasidalinkite patirtimi.
Sveiki
Norėčiau nupirkti dovanų mėsmalę, bet nežinau, kurią rinktis. Jei kas išbandėte, pasidalinkite patirtimi.
As turiu elektrine mesmale ir ja begalo dziaugiuosi
Aha, kombainą aš irgi turiu, bet domiuosi būtent mėsmalėm
Gal kas ką žinot apie jų funkcijas - navarotus visus, kurių reikia, kurių ne?
As turiu Moulinex.Labai gera,naudoju jau 2metai.Kainavo apie 380lt.
QUOTE(Osvile @ 2008 09 24, 16:04) Aha, kombainą aš irgi turiu, bet domiuosi būtent mėsmalėm Gal kas ką žinot apie jų funkcijas - navarotus visus, kurių reikia, kurių ne? maniškė yra kombaine, tai galiu pasakyti minusą vienintelį - siauras kaklelis vnž imk tokią, kurios kaklelis platus, nes maniškei padarytas siauras, tad tenka padirbėt pjaustant mėsos gabalus prieš malant. aišku kaklelio storis turbūt priklauso nuo variklio galingumo (siauras dėl to, kad ribotų mėsos kiekį per tam tikrą laiką įkišamą), tad platesniu kakleliu reiktų tikėtis ir brangesnės pas maniškę yra 2 sieteliai: smulkus ir stambus. naudoju abu (didesnį naudoju pvz žuvies file malant kotletukams). dar yra priedas dešrom, bet kol kas neaktualu, nežinau kur rūkyt tai tiek iš mano kuklių žinių apie mėsmales
Turiu Moulinex. Esu labai patenkinta. Jau farso parduotuveje neatsimenu kada pirkciau, superinis daiktas.
Kadangi pati ruošiuos pirkti mėsmalę, esu šiuo klausimu kiek prisidomėjus. Perkant bet kokią virtuvinę techniką, reikia patapti metaliste, t.y. linkti prie daiktų, kuriuose yra kuo daugiau metalo ir mažiau plastmasės. Tokie daiktai patvaresni ir neturi neaiškių išskyrų, kurios pasišalina iš ne maistui skirtos plastmasės (kažin, ar kiniečiai kitokios turi?). Šiuo požiūriu visas mėsmales perspjauna Kenwood MG510. Be to, ji galinga, turi reversą (jei malant kuom nors užspringsta, galima sprangų kąsnį išprašyti atgal). Mašinikė turi 2 trūkumus (bent man įžiūrimus): didoka ir brangoka (~500 Lt). Dėl didumo, kurį nulemia galingumas, dar verta pagalvoti: jei mali tik kada-ne-kada ir myzernais kiekiais, tai tokio monstro tikrai nereikia. Tačiau antra vertus, jei jau įsigysi tokią galiūnę, tai gal ir į malimą pasineši? Juk pvz., kaip fine būtų prisigaminti krūvą dešrelių (ką išsyk neįveiki, galima į šaldiklį pasidėti), padarytų ne iš neplautos mėsos, nepagardintų subproduktais, kremzlėmis, gyslomis, vandeniu ir dar kažkuo, apie ką geriau nė nežinoti.
Aš jau būčiau tokią nusipirkus, bet kai nukakau į parduotuvę, jos ten nebuvo. Išpirko! Dabar žadu pirkti per tiesioginius tiekėjus. Taip pigiau gaunasi. QUOTE(vi_ @ 2008 10 04, 17:51) Kadangi pati ruošiuos pirkti mėsmalę, esu šiuo klausimu kiek prisidomėjus. Perkant bet kokią virtuvinę techniką, reikia patapti metaliste, t.y. linkti prie daiktų, kuriuose yra kuo daugiau metalo ir mažiau plastmasės. Tokie daiktai patvaresni ir neturi neaiškių išskyrų, kurios pasišalina iš ne maistui skirtos plastmasės (kažin, ar kiniečiai kitokios turi?). Šiuo požiūriu visas mėsmales perspjauna Kenwood MG510. Be to, ji galinga, turi reversą (jei malant kuom nors užspringsta, galima sprangų kąsnį išprašyti atgal). Mašinikė turi 2 trūkumus (bent man įžiūrimus): didoka ir brangoka (~500 Lt). Dėl didumo, kurį nulemia galingumas, dar verta pagalvoti: jei mali tik kada-ne-kada ir myzernais kiekiais, tai tokio monstro tikrai nereikia. Tačiau antra vertus, jei jau įsigysi tokią galiūnę, tai gal ir į malimą pasineši? Juk pvz., kaip fine būtų prisigaminti krūvą dešrelių (ką išsyk neįveiki, galima į šaldiklį pasidėti), padarytų ne iš neplautos mėsos, nepagardintų subproduktais, kremzlėmis, gyslomis, vandeniu ir dar kažkuo, apie ką geriau nė nežinoti. Aš jau būčiau tokią nusipirkus, bet kai nukakau į parduotuvę, jos ten nebuvo. Išpirko! Dabar žadu pirkti per tiesioginius tiekėjus. Taip pigiau gaunasi. Reversa turi ir Moulinex'as
Tėvukams dovanų pirkom moulinex'a nepamenu modelio, mėsmapė + pribambasai kažkokie alia daržovių pjaustyklė. Jie patenkinti. O pati turiu Bosh kombaina su normalia mėsmale, man jos pakanka super viską mala, nebuvo man nė sykio užspringusi, esu tos nuomonės, kad geriau brangesnis, kokybiškas kombainas su viskuom, nei apsistatyti atskirais prietaisais.
Vestuvių proga (tai buvo prieš 15 metų) padovanojo kažkokios neaiškios firmos mėsmalę, tai mėsą ne sumaldavo, o sutrindavo kokį sietelį benaudojau...
tačiau dabar jau pabodo malti rankytėmis, o pirktinis faršas, nelabai, tai noriu pirkti el. mėsmalę, norėčiau informacijos kaip mala kombaininės mėsmalės. Nes norisi funkcionalaus daikto.
Turiu moulinex( ME4011 ).Jokių priekaištų neturiu.Pilnai jos pakanka.
![]() Gal kas naudojat tokią mėsmalę? Kažkaip užsinorėjau mėsmalės.
Galvoju pirkti mėsmalę. Kas nors gali patarti ar daržovių pjaustymo antgaliai yra geras dalykas? T.y. ar tai veikia? Tarkim, jeigu aš panorėsiu paruošti kopūstų salotas ar burokėlius barščiams supjaustyti ar ne bus per smulkus/stambus gabaliukai? Su tarkavimu, tai jaučiu bet kokiu atveju viskas gerai turėtų būti.
Kas turit mėsmales pasidalinkit savo patirtimi į ką reikia atkreipti dėmesį norint įsigyti gerą mėsmalę?
QUOTE(vitalij777 @ 2010 05 03, 20:42) Galvoju pirkti mėsmalę. Kas nors gali patarti ar daržovių pjaustymo antgaliai yra geras dalykas? T.y. ar tai veikia? Tarkim, jeigu aš panorėsiu paruošti kopūstų salotas ar burokėlius barščiams supjaustyti ar ne bus per smulkus/stambus gabaliukai? Su tarkavimu, tai jaučiu bet kokiu atveju viskas gerai turėtų būti. Pjausto neblogai, jei neturi virtuvinio kombaino, tikrai bus vertas dėmesio priedas. Bent pas mane tarkuoja smulkiais šiaudeliais, tipo burokine, tarkuoja bulves (blynam) ir riekelėm. Pati praktiškai nenaudoju, nes turiu "kombainą". Bet išbandžiau, tai viskas neblogai. Patarimas iš patirties, jei pirksite Zelmer mėsmalę... neplautike indaplovėje, kai išplovė... matalinės detalės tapo juodos... jausmas, kad "nuėdė" kažkokį viršutinį sluoksnį. Nors kitų priekaištų šiai pakankamai pigiai mėsmalei neturiu Papildyta: QUOTE(Mergelė @ 2010 06 16, 15:54) Kas turit mėsmales pasidalinkit savo patirtimi į ką reikia atkreipti dėmesį norint įsigyti gerą mėsmalę? Svarbu apsukos ir priedai kurie bus reikalingi, nuo priedų stipriai kyla kaina, o jei jie paskui mėtysis be naudos, tai kam už tai mokėti Kaip minėjau, jei turit indaplovę, atkreipkite dėmesį ar galima joje plauti (jei galima būna parašyta). mano naudojama: ![]() Mėsmalės kartu su kombainu, skirtos sumalti gabaliuką. Bet kai mes perkam pusė paršiuko... greit galą gautų kombainas.
Turiu mesmale tefal. Mokejau 500 litu. Mala neblogai, iš dalies esu patenkinta. Dar turi ten visokiu pribombasu, kuriu nenaudoju. Gal galit apšviest kam tas reversas reikalingas, nes nežinau kaip ji naudot.
QUOTE(vi_ @ 2008 10 04, 17:51) Be to, ji galinga, turi reversą (jei malant kuom nors užspringsta, galima sprangų kąsnį išprašyti atgal). Mašinikė turi 2 trūkumus (bent man įžiūrimus): didoka ir brangoka (~500 Lt). Dėl didumo, kurį nulemia galingumas, dar verta pagalvoti: jei mali tik kada-ne-kada ir myzernais kiekiais, tai tokio monstro tikrai nereikia. Jei gerai suprantu, KENWWOD MG510 Mėsmalė nėra tokia galinga kaip MOULINEX DKA14E. Moulinex Kenwood QUOTE(kristina.nesvarbu033 @ 2010 06 19, 16:28) Turiu mesmale tefal. Mokejau 500 litu. Mala neblogai, iš dalies esu patenkinta. Dar turi ten visokiu pribombasu, kuriu nenaudoju. Gal galit apšviest kam tas reversas reikalingas, nes nežinau kaip ji naudot. Mėsmalėje reversas naudojamas kai kas užstringa, kai jo nėra mėsmalė išardoma ir išvaloma, su šia funkcija to daryti nereiks. Papildyta: QUOTE(Džiaugsmoji diena @ 2010 06 19, 16:34) Gamintojo puslapyje įsivėlusi klaida MG 510 Galingumas - 1600W, nerūdijančio plieno korpusas ir peilis, trys nerūdijančio plieno diskai skirti smulkinimui ir kapojimui ( 3,0; 4,5 ir 8,0mm.), užmova "Kebbe" ir užmova dešrelėms kimšti, našumas 125 kg maltos mėsos per valandą (2,08 kg./min), skyrius priedams laikyti, funkcija "reverse" - atbulinės eigos funkcija, nerūdijančio plieno peilio saugojimo vieta.
Kadangi pati pardavinėju mėsmales, tiktai rusiškas, šiek tiek galiu suteikti naudingos informacijos. Korpuse, kur įkišame malimo prietaisą, turi buti ne plastmasinis įsukimas, o metalinis. Labai daug kas nežino ir susigundo pigesne kaina tokios mėsmalės, ir po keletos kartų malimo tokia mėsmale - nebemala
Nusipirkau baltarusiska mesmale be jokiu pribombasu. Jau trecią per kokius 15 metu, nes ankstesnių mėsmalių pamečiau kai kurias dalis. Mala be jokiu fokusu, man patinka.
turiu moulinexą, kol dirbo džiaugėmės, gal kokius4 metus, o dabar kazkoks dantratis viduj subyrėjo ir niekur neina gauti ir nieks is niekur neatveža, nes neva negamina. Todėl manau, kad firmą kažkiek aplaidžiai žiūri į tokius dalykus ir aiška krenta prestižas
Labas, įkišiu ir aš savco trigrašį. Kažkada turėjau rusišką su pribombasais Tuo metu buvau labai patenkinta. Dabar turiu kombainą, ir nė už ką nepirkščiau atskirai. Žodžiu viskas vietoje. Mokant pinigus mėsmalė t.b. max išnaudojama. Nežinau firmos, bet mačiusi mėsmalę su pribombasais ir sulčių spaudimu. Kažkada mama prie paprastos mėsmalės prisukdavo tokį priedą ir kuo puikiausiai išspausdavo raud. serbentų sultis. Esu mačiusi ir kombainui, tačiau neprisiruošiu nusipirkti. Maniškis nėra galingas, bet dabar be jo neisivaizduoju gyvenimo. Ir mėsą malu, ir tešlą suku, ir daržoves pjaustau ir t.t.
Pas mane irgi Moulinex
o tai koks galingumas yra vidutinis? ar 1300w užtenka? malam nelabai daug, paršelių neperkam, tik kokį kumpį ir tada jį sudorojam
QUOTE(vi_ @ 2008 10 04, 16:51) Aš jau būčiau tokią nusipirkus, bet kai nukakau į parduotuvę, jos ten nebuvo. Išpirko! Dabar žadu pirkti per tiesioginius tiekėjus. Taip pigiau gaunasi. Tai per amazon.co.uk užsisakyti galima. Su atsiuntimu gaunas apie 460 Lt. Bet gal jau ir pas mus kur nors galima nupirkt už tiek. QUOTE(katiniuks @ 2009 02 03, 15:56) Mes šitą nupirkom dovanų, bet galvojam gal ir sau pasilikt. Ar šitas modelis tarkuoja bulves ar ne? Mane tai labai domina. QUOTE(Mergelė @ 2010 06 16, 13:54) Kas turit mėsmales pasidalinkit savo patirtimi į ką reikia atkreipti dėmesį norint įsigyti gerą mėsmalę? Čia jau viską jums susakė, bet dar vietoj parduotuvėj patariu išsiardyti ir pažiūrėti ar peiliukas iš normalaus metalo, nes jei iš tokio, kur stuktelėjus įlinksta, tai ilgai netarnaus. Dažniausiai peiliukus būna išėmę pardavėjai (sakė vagia labai), reikia paprašyti, kad parodytų.
Išbandėm šiandien kaip Moulinex ME4011 tarkuoja bulves. Prie jo nėra to cilindro bulvėms, pasiskolinom nuo 6061 modelio. Maniau, jei gerai tarkuos, tai tą vieną cilindrą tiesiog nusipirksiu atskirai. Tarkavo visiškai šūdinai, totalus pravalas. Sakė ir 6061 taip pat tarkuoja. Gal vieną bulvę pasitąsius 15 min. ir galima normaliai sutarkuot, bet daugiau... Mes pvz. kugeliui tarkuojam 3 kg bulvių, tai čia be šansų būtų. Su ta lietuviška mašina net negalima lygint, ten 3 kg sutarkuoja per porą min., sklandžiai ir greitai. Vienu žodžiu, atsisakau minties pirkti mėsmalę su bulvių tarkavimo funkcija, tegu ji būna mėsmalė ir tiek.
QUOTE(mejinga @ 2010 12 09, 11:28) o tai koks galingumas yra vidutinis? ar 1300w užtenka? malam nelabai daug, paršelių neperkam, tik kokį kumpį ir tada jį sudorojam geras variantas yra Moulinex ME 605 ( 1600 W, metalinis įsukimas, reversas, 2 sieteliai) Yra dar modelis su priedais daržovėms pjaustyti, tačiau plastmasinis antgalis yra labai nepatvarus, greitai išsidėvi jo jungtis. Neblogas pasirinkimas būtų Kenwood MG 450 ( 1400 W, metalinis įsukimas, reversas, 3 sieteliai, antgaliai dešroms ir kebbe). Pats peiliukas storesnis ir tvirtesnis yra Kenwoodo. Abiejų kainos apie 300 litų. Iš pigiausių išskirsiu vienintelę Clatronic FW 3151. Ji 1000 W, metalinis įsukimas, reversas, 3 sieteliai, antgaliai dešroms ir sausainiams. Garantija 2 metai. Kaina 125 lt. Jei kas nori tarkuoti bulves - tai reikia atskirai įsigyti lietuvišką elektrinę tarką Migiris. Patikima, patvari. QUOTE(RIVAL @ 2010 12 11, 23:26) geras variantas yra Moulinex ME 605 ( 1600 W, metalinis įsukimas, reversas, 2 sieteliai) Yra dar modelis su priedais daržovėms pjaustyti, tačiau plastmasinis antgalis yra labai nepatvarus, greitai išsidėvi jo jungtis. Kažkodėl čia rašo, kad jo galia 1400 W. Gaila, Moulinex saitas visiškai niekinis, jokios normalios informacijos.
o is cia gal kas bandete pirkti mesmale:
http://pigu.lt/buitine_technika_ir_elektro...CFZgA3godVDWrpQ
Na ir aš įlindau pasidomėti mėsmalėmis
QUOTE(RIVAL @ 2010 12 12, 00:26) geras variantas yra Moulinex ME 605 ( 1600 W, metalinis įsukimas, reversas, 2 sieteliai) Yra dar modelis su priedais daržovėms pjaustyti, tačiau plastmasinis antgalis yra labai nepatvarus, greitai išsidėvi jo jungtis. Neblogas pasirinkimas būtų Kenwood MG 450 ( 1400 W, metalinis įsukimas, reversas, 3 sieteliai, antgaliai dešroms ir kebbe). Pats peiliukas storesnis ir tvirtesnis yra Kenwoodo. Abiejų kainos apie 300 litų. Iš pigiausių išskirsiu vienintelę Clatronic FW 3151. Ji 1000 W, metalinis įsukimas, reversas, 3 sieteliai, antgaliai dešroms ir sausainiams. Garantija 2 metai. Kaina 125 lt. Jei kas nori tarkuoti bulves - tai reikia atskirai įsigyti lietuvišką elektrinę tarką Migiris. Patikima, patvari. Taigi dar pavasarį padovanojom mamai šią Clatronic FW 3151 mėsmalę, pataupėm vadinasi Aš pati tai virtuvinį kombainą tokį Philips su mėsmale turiu, jau gal kokie 8 metai, tai super daiktas, labai patenkinta
As prasikeikiau su savo elektrine mesmale
QUOTE(Luana @ 2010 11 23, 10:00) Pas mane irgi Moulinex Pas mane virs metu Moulinex ME6061 Del kainos, galiu biski patart- yra pirkti Ermitaze ju, tai kaip akcija buna 25 proc.visiems prekems + aciu taskai tai gaunasi 200 su biskiu |