Na, pagaliau prisiruosiau aprasyti savo apsipirkima Lenkijoje.

Kadangi rugsejo viduri buvom suplanave atostogas Lenkijos pajuryje, tai nutariau kartu apipirkti ir mazaja. Daug naudingos informacijos tikrai nepateiksiu, nes nenumaciau tokio dalyko, kad su mazu vaiku apsipirkineti labai jau sudetinga.

Apsilankem keliuose dideliuose prekybos centruose (kaip musu Akropolis), ten radom kelias vaikisku prekiu parduotuves, greitai nupirkom ta ka reikia per daug neziuredami i kainas. Taigi, uz vaikiska dvieju daliu Coccodrilo kombinezona sumokejau 242 zl, tos pacios firmos ziemine kepure su saliku 56 zl, megzta suknele 45 zl, rudeniniai odiniai batukai coolclub (lenkijoje gaminta pagal vokieciu uzsakyma) 92 zl, zieminiai odiniai batukai su naturaliu kailiu 109 zl, dvejos kelnes pirktos parduotuveje 5.10.15 po 39 zl, Smyk parduotuveje (gal vadinasi ne taip, bet gavau toki maiseli) megztukas su 50% vilnos 35 zl, liemene megzta, medvilnine 24 zl. Dar buvau uzbegusi i Bartek firmine parduotuve tai rudeniai batukai apie 130 zl, zieminiu dar nebuvo (buvo vieni nukainuoti 90 zl, kai kainavo 159 zl).
Dar atkreipiau demesi, kad tokiu prekiu kaip vezimeliai, maitinimo kedutes, automobilines kedutes, kainos Gdanske yra didesnes nei Bialystoke. Tai gali buti del to, kad
1. Gdanskas kurortinis miestas ir ten kainos didesnes
2. Bialystoke as buvau geguzes men. ir kainos nuo to laiko pakilo
3. Bialystoke pirkom ne prekybos centruose esanciose parduotuvese, o atskirose, daznai esanciose gyvenamuosiuose rajonuose ar miesto pakrasty.
Tai ar sutaupiau? Tikriausiai, kad ne.

LT buciau apejusi visas parduotuves, isnarsiusi interneta ir tikrai buciau radusi pigiau (panasius dvieju daliu Coccodrilo kombinezonus internete, atrodo Erikiux, parduoda uz 175lt, ziurejau parduotuveje, ta diena buvo kazkokia nuolaida, tai buciau sumokejusi 200lt). Aisku, nei internete nei parduotuveje nemaciau tokios spalvos.
Dar buvau keliose suaugusiuju parduotuvese H&M, UCB, Esprit ir kt. Kainos kaip LT, tik zlotais (pvz. jei megztukas UCB kainuoja 120 lt, tai ten tiek zlotu). Ir zinoma prekiu pasirinkimas didesnis nei LT.
Del aiskumo, zloto kursas tuo metu buvo
1 lt = 1.20 zl. Na, mes turim nusipirke zlotu, kai zloto kursas buvo 1 lt = 1.30 zl
Tad mano isvada: specialiai vaziuoti ir pirkti tik drabuzelius tikrausiai nelabai apsimoka. Juk reikia iskaiciuoti kura, nakvyne (jei vaziuoji bent porai dienu). Bet kas megsta savaitgali ne prie teliko guleti, o kur nors pavaziuoti, pasidairyti, tai suderinus kokia ekskursija su apsipirkimu, tai gal ir nieko gaunasi. Ypac, jei perka visa seima + sauskelnes + maistelis vaikui.
Na, atrodo viska surasiau