nieliuke
2008 09 24, 22:07
Sveikos visos. Susiduriau su sia problema neseniai ir ieskojau temos siuo klausimu. Radau temele, kuri jau uzdaryta pasiekus maksimalu zinuciu skaiciu. Todel, manau, reiktu atidaryti nauja, kad galetume padiskutuoti sia tema Mano spaudimas pradejo kilti nuo 27 savaites kiek pamenu. Gal kazkiek ir balto chalato sindromas prisidejo, nes jausdavausi gerai siaip. Vieno apsilankymo pas gine metu kraujospudis buvo 130/80, kito jau 140/80. Taciau jauciausi gerai. Gine pasake, kad jei pradesiu jaustis blogai kreiptis i gydytojus, o jei jau zvaigzdutes pradesiu matyti - lekti i ligonine. Praejo kiek laiko, pradejau justi galvos skausma ir kai ilgiau pavaiksciodavau kartais sukdavos galva. Kai matuodavaus spaudima tuo metu budavo mazdaug 140/80. Na ka, kreipiaus i gydytojus, israse gerti dopegyta po 1 tabl. 2 kartus dienoj. Kelias dienas pageriau ir kraujospudis susinormalizavo - buna 118-130/70-80  Tai kolkas ir nustojau gerti as ta dopegyta. Manau be reikalo nereik... Dar kai pasakiau, kad pulsas didelis kartais buna (vienakart pasimatavus net 122 rode  ) tai israse atenololio puse tabletes suvartot jei pakils vel. Anoj temoj prisiskaiciau, kad jei pakiltu spaudimas labai smarkiai, darytu cezari tai siek tiek baisu buvo. Bet kai dabar truputi susitvarke sitie reikaliukai tai labai tikiuosi, kad viskas mums bus gerai
in vino
2008 09 25, 12:11
Sveiki, na man taip pat šinadien nusttatė aukštą kraujospūdį ...  Na kol kas dar seksu - kaip bus tolaiu - jei ką, teks važiuoti į ligoninę...  Nes man jau praeitą savaitę sukosi galva ir vieną dieną net juodos žvaigždutės akyse buvo...  Mano spaudiams dabar 130/80... Kažin ką kitos daro,kai sužino apie spaudimą, nes man gydytoja kol kas liepė stebėti, o seknatis apsilankymas pas ją tik kitą penktadienį...Tai va truputėlį neramu....
o mano spaudimas tai kaip tik labai zemas... daznaiusiai apie 100/60, o viena karta buvo net 80/50, bet palyginus gerai jauciausi. Gal tas paudimas pradeda dideti tik veliasniame laike, mums dabar 23 savaites
nieliuke
2008 09 25, 16:52
QUOTE(dolina @ 2008 09 25, 13:28) o mano spaudimas tai kaip tik labai zemas... daznaiusiai apie 100/60, o viena karta buvo net 80/50, bet palyginus gerai jauciausi. Gal tas paudimas pradeda dideti tik veliasniame laike, mums dabar 23 savaites Na kai man buvo tiek savaiteliu tai spaudimas buvo idealus  Berods 110/70
braskexxx
2008 09 25, 19:02
mano ir per aukstas spaudimas tai akusere liepe gerti magni tai atsistate
Liūtukė55
2008 09 26, 23:51
Labas vakaras, aš pati noriu paklausti, gal gali atsiliepti moterys iki nėštumo turėjusios aukštą kraujo spaudimą, ir gimdžiusioms.Man jau 43 metai ,5 metus geriu vaistus nuo spaudimo ir nemigos, gimdžiusi 3 kartus.Dabar vėl pastojau, gydytoja pataria negimdyti.
MAILUTE
2008 10 02, 12:03
sveikutes merginos.mane taip pat vargina tas nelemtas spaudimas.su pirmu vaikeliu 34 savaiciu pradejo kilt sstaigiai istinau rado daug baltymo ir 35 savaiciu dare cezari.aciu dievui mano kudikeliui nieko nenutiko.  bet va vel laukiuosi leliuko ir tas spaudimas  dar tiek nedaug laiko o jis jau 130/80.mano visad budavo 90/60.kai nuejau privaciai tai iskart pasake kad turiu darytis tipo aborta nes neisnesiosiu vaikelio....  babar taip neramu.senoje temoje paskaiciau kad padeda krapu seklos tai nusipirkau bandysiu gerti ir kovoti su tuo nelemtu spaudimu
in vino
2008 10 02, 13:42
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 02, 12:03) sveikutes merginos.mane taip pat vargina tas nelemtas spaudimas.su pirmu vaikeliu 34 savaiciu pradejo kilt sstaigiai istinau rado daug baltymo ir 35 savaiciu dare cezari.aciu dievui mano kudikeliui nieko nenutiko.  bet va vel laukiuosi leliuko ir tas spaudimas  dar tiek nedaug laiko o jis jau 130/80.mano visad budavo 90/60.kai nuejau privaciai tai iskart pasake kad turiu darytis tipo aborta nes neisnesiosiu vaikelio....  babar taip neramu.senoje temoje paskaiciau kad padeda krapu seklos tai nusipirkau bandysiu gerti ir kovoti su tuo nelemtu spaudimu  na mano gydytoja taip pat minėjo krapų arbatėlę - sakė turėtų padėti.. Kažkaip jis man padidėjo paskutinėm savaitėm, gerai kad rytoj pas gydytoją - žiūrėsim ką pasakys.. Gal lieps gimdyti...man jau 38 savaitė..
Elemire
2008 10 02, 15:56
Dar kiek žinau spaudimą muša spanguolės, greipfrutai ir burokėlių sultys - nors nežinau ar pakankamai kiek nėštumo metu reikia. Aš kažkur skaičiau, kad su tuom spaudimu svarbiau yra apatinis, tas po brūkšnelio, nes jis susijęs su inkstų veikla ir apskritai šalinimu iš organizmo - nežinau kiek teisybės.
MAILUTE
2008 10 03, 12:43
QUOTE(Elemire @ 2008 10 02, 16:56) Dar kiek žinau spaudimą muša spanguolės, greipfrutai ir burokėlių sultys - nors nežinau ar pakankamai kiek nėštumo metu reikia. Aš kažkur skaičiau, kad su tuom spaudimu svarbiau yra apatinis, tas po brūkšnelio, nes jis susijęs su inkstų veikla ir apskritai šalinimu iš organizmo - nežinau kiek teisybės. na taip sako jei spaudimas didelis o slapimas geras tai dar nieko rimto o jei jau slapimas blogas tai sakes man cezari dare 35 sav su pirmu o cia tai nzn tiek nedaug dar laiko o va bet jau esu ramesne dar nusipirkau raminamu pries makti isgeriu ir dar man vaistineje dave arbatos zoleliu cardioherba l.sake visos besilaukiancios perka del spaudimo.klausiau ir savo gines tai sake gali pagerti tik neperdozuok.sake cia raminamos zoles beto inkstus valancios...gal ka girdejot apie ja:hm Papildyta:QUOTE(jurstai @ 2008 10 02, 14:42) na mano gydytoja taip pat minėjo krapų arbatėlę - sakė turėtų padėti.. Kažkaip jis man padidėjo paskutinėm savaitėm, gerai kad rytoj pas gydytoją - žiūrėsim ką pasakys.. Gal lieps gimdyti...man jau 38 savaitė..  tai jau ir ne taip baisu.jau vaikelis issivystes bus nebent veiklos nebus bet tada cezari darys jei ausktas bus ir slapime pas baltymo nes gali istikti preeklamsija.man ji buvo su pirmu labai gili dare skubu cezari ir tai uz vaikeli negarantavo nes tik 35 buvo...tad nepergyvenk  nes kils spaudimas
Kokia nesąmonė - negimdyti, neišnešiosit...kartais stebina mane tie gydytojai, juk čia nuo kiekvienos organizmo priklauso, patikėkit, gali būti labai aukštas kraujospūdis, bet išnešiosit, gal tik gimdyti neleis, cezarį darys, vaistus gert reiks. Tai labai individualu, gali būti kraujospūdis padidėjęs, bet tik tiek, o gali būti ir komplikacijų, bet to joks gydytojas nenumatys, pas kitas geras kraujospūdis, o kiek komplikacijų būna. Man irgi užkylą kraujospūdis, į vaistus net nereaguoju, kol vaikiuko neišima, tada iš karto susitvarko, per susiaurėjusias kraujagysles sunkiau praeina maisto medžiagos, todėl abu gimė liesučiai, bet visiškai sveiki vaikai ir dar svajoju apie trečią
MAILUTE
2008 10 04, 13:11
QUOTE(Aivita @ 2008 10 03, 16:34) Kokia nesąmonė - negimdyti, neišnešiosit...kartais stebina mane tie gydytojai, juk čia nuo kiekvienos organizmo priklauso, patikėkit, gali būti labai aukštas kraujospūdis, bet išnešiosit, gal tik gimdyti neleis, cezarį darys, vaistus gert reiks. Tai labai individualu, gali būti kraujospūdis padidėjęs, bet tik tiek, o gali būti ir komplikacijų, bet to joks gydytojas nenumatys, pas kitas geras kraujospūdis, o kiek komplikacijų būna. Man irgi užkylą kraujospūdis, į vaistus net nereaguoju, kol vaikiuko neišima, tada iš karto susitvarko, per susiaurėjusias kraujagysles sunkiau praeina maisto medžiagos, todėl abu gimė liesučiai, bet visiškai sveiki vaikai ir dar svajoju apie trečią  kad negimdyti tai pritariu tau.manau neverta apie tai galvoti bet kaip nesijaudinti kai dar tik 8 sav o spaudimas jau 140.su 130man dare cezari be kalbu tai gerai kad jau pabaigoje o jei cia uzkils tas spaudimas visko gali but kad vaikiukas nustos vystytis....bet kaip as sakau yra viltis visada kad viskas bus gerai jei tuo tikesim pacios.manau cia ir ateinam pasidalinti savo bedom ir pasidalinti patarimais.kai man pasake reik skubaus isvalimo tai as atsistojau ir isejau.visa nakti prazliumbiau spaudimas isvis uzkilo ejau pas kitus daktarus ir jie mane taip nuramino kad mano vaikiuikui bus viskas gerai yra vaistu viskas bus ok kad ir spaudimas susinormalizavo tik va galvoju kuriam laikui
** Svaja**
2008 10 04, 13:26
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 02, 13:03) sveikutes merginos.mane taip pat vargina tas nelemtas spaudimas.su pirmu vaikeliu 34 savaiciu pradejo kilt sstaigiai istinau rado daug baltymo ir 35 savaiciu dare cezari.aciu dievui mano kudikeliui nieko nenutiko.  bet va vel laukiuosi leliuko ir tas spaudimas  dar tiek nedaug laiko o jis jau 130/80.mano visad budavo 90/60.kai nuejau privaciai tai iskart pasake kad turiu darytis tipo aborta nes neisnesiosiu vaikelio....  babar taip neramu.senoje temoje paskaiciau kad padeda krapu seklos tai nusipirkau bandysiu gerti ir kovoti su tuo nelemtu spaudimu   Kokia Kvesa gydytoja!!!!!!!!!!!!!! Nusiramink visu pirma nes as iki 30 sav isvaiksciojau su 130/90 viskas buvo gerai ir vaistuku dar nereikejo o kad kilo smarkiai ty apatinis virs 100 tuomet ligonineje buvau vaistuku dave ..zodziu dar 4 savaiteles pratempaiu.man Buvo preeklamsija tad 34 savaiteliu mano maziu iseme  dabar mums 2 metukai ir viskas yra gerai  zinoma rizika yra.. bet ..spresti tau tad nusiramini, aisku kavytes negeri, pagerk krapuku jie gelbsti ir viskas bus gerai  druska ribok labai nes jie per inkstukus kerta ir del to apsunkina darba.Zodziu save priziurek. Sekmes
mergynos, ka daryti jeigu spausdimas labai mazas.Pvz. siandien ant vienos rankos 87/47, ant kitos 92/56. ir jeigu staigiai atsikeliu matau "zvaigzdutes". Kai buvau pas gydytoja, tai buvoi 100/60 ir gydytoja nieko niesake. nestumas tik pirmos savaites. gal zinot ka nors pagerti-naturalaus?
O tai kavutė nei kiek nepadeda?
zose123
2008 10 04, 20:01
QUOTE(zorza @ 2008 10 04, 15:24) mergynos, ka daryti jeigu spausdimas labai mazas.Pvz. siandien ant vienos rankos 87/47, ant kitos 92/56. ir jeigu staigiai atsikeliu matau "zvaigzdutes". Kai buvau pas gydytoja, tai buvoi 100/60 ir gydytoja nieko niesake. nestumas tik pirmos savaites. gal zinot ka nors pagerti-naturalaus? nieko baisaus kad mazas man irgi buvo mazas, geriau kavos 2 kartus dienoje, jei del mazo spaudimo skaudedavo galva, o siaip uztekdavo ir vieno puodelio stipresnes kavos, ir butinai reikia gerti daug skysciu mano buvo zemas, o dabar kovoju kad per daug neuzkiltu
QUOTE(zorza @ 2008 10 04, 16:24) mergynos, ka daryti jeigu spausdimas labai mazas.Pvz. siandien ant vienos rankos 87/47, ant kitos 92/56. ir jeigu staigiai atsikeliu matau "zvaigzdutes". Kai buvau pas gydytoja, tai buvoi 100/60 ir gydytoja nieko niesake. nestumas tik pirmos savaites. gal zinot ka nors pagerti-naturalaus? aš tai, kad ir  būdama, bet kai būdavo labai žemas spaudimas, truputį konjako, o jei neturėdavau, tai brendžio su stipria kava išgerdavau ir padėdavo vėliau, kai buvo didesnis nėštumas, spaudimas normalizavosi, pakilo iki normalaus
MAILUTE
2008 10 06, 12:42
QUOTE(=Svaja= @ 2008 10 04, 14:26) labai aciu uz palaikyma....negaleciau nuskriausti savo kudikelio manau vistiek rizikuociau..kai paklausiau tos Kvesos kaip tu pavadinai argi nera vaistu jokiu tai pasake tu ka cia mirtis ir tau ir vaikui ir isvis ka cia galvoji apie vaika galvok apie save ....nu nzn susaudyt tokius reik.....esu labai laiminga spaudimas laikosi 100/70 arba120/80.daktare sake jokiu budu neleisti uzkilti iki 130 tai as nusipirkau cinamono nes sake labai padeda iskart numusa kai sauksteli suvalgai ir zinoma mano krapai stebuklingi....zinai kai su pirmu buvau nieko nezinojau ir baisu nebuvo o dabar tai neramu...beto suriai norisi juodai
QUOTE(zorza @ 2008 10 04, 14:24) mergynos, ka daryti jeigu spausdimas labai mazas.Pvz. siandien ant vienos rankos 87/47, ant kitos 92/56. ir jeigu staigiai atsikeliu matau "zvaigzdutes". Kai buvau pas gydytoja, tai buvoi 100/60 ir gydytoja nieko niesake. nestumas tik pirmos savaites. gal zinot ka nors pagerti-naturalaus? viso nėštumo metu buvo 110/70, 100/60, o šiandien pamatavo 90/50 nu ir ką - nieko. jaučiuosi normaliai ir nei kavos geriu nei šiaip jaudinuosi  visą gyvenimą spaudimas mažas buvo  manau, geriau mažas nei didelis
MAILUTE
2008 10 06, 15:10
QUOTE(sizike @ 2008 10 06, 13:55) viso nėštumo metu buvo 110/70, 100/60, o šiandien pamatavo 90/50 nu ir ką - nieko. jaučiuosi normaliai ir nei kavos geriu nei šiaip jaudinuosi  visą gyvenimą spaudimas mažas buvo  manau, geriau mažas nei didelis  sutinku su tavim geriau mazas man su pirmu buvo visada mazas 90/60 ir jauciaus normaliai budavo kavos inkalu ir ok
erikazykiene
2008 10 06, 17:46
QUOTE(dolina @ 2008 09 25, 13:28) o mano spaudimas tai kaip tik labai zemas... daznaiusiai apie 100/60, o viena karta buvo net 80/50, bet palyginus gerai jauciausi. Gal tas paudimas pradeda dideti tik veliasniame laike, mums dabar 23 savaites sveikos busimos ir esamos mamytes. man sesta savaite  ir siandien gydytoja pamatavo mano spaudima jis buvo 90/50  ,bet atrodo jauciuosi gerai. gal kas zino ar toks spaudimas nieko blogo? gal as per daug jaudinuosi del jo?
** Svaja**
2008 10 07, 10:43
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 06, 13:42) labai aciu uz palaikyma....negaleciau nuskriausti savo kudikelio manau vistiek rizikuociau..kai paklausiau tos Kvesos kaip tu pavadinai argi nera vaistu jokiu tai pasake tu ka cia mirtis ir tau ir vaikui ir isvis ka cia galvoji apie vaika galvok apie save ....nu nzn susaudyt tokius reik.....esu labai laiminga spaudimas laikosi 100/70 arba120/80.daktare sake jokiu budu neleisti uzkilti iki 130 tai as nusipirkau cinamono nes sake labai padeda iskart numusa kai sauksteli suvalgai ir zinoma mano krapai stebuklingi....zinai kai su pirmu buvau nieko nezinojau ir baisu nebuvo o dabar tai neramu...beto suriai norisi juodai  130-NERA BAISU ISTIKRUJU, NES SVARBIAUISIA KAD NEUZKILTU APATINIS VIRS 100  Tada jau pavojinga ,yra vaistukai Dopegyt jie tik ir galimi  bet jeigu tai spaudimas Toksikozinis tai mazai jie gelbeja  o jei seip uzkiles tada jie gerai  Mano kadangi buvo toksikozinis tai as geriau saujom ir nieko muse spaudima tik magnio laselines  isveze i klinikas mane-su 200/120  bet ...viskas baiges gerai Tikiuosi -viskas bus labai gerai
Mano kraujospudis kaip matuoju yra geras 120/70, bet man pastoviai skauda galva, silpna, neturiu jegu, svaigsta galva, o kai pasedziu ir staiga atsistoju, tai butinai reik uz kazko pasilaikyt, nes akyse aptemsta. O kartais atsistojus vienoje akyje pradeda kazkas raibuliuot. Buvau ir pas okulista ir pas terapiauta, visi sako gal spaudimas padidejes, o gal sumazejes, bet kai pamatuoja visada 120/70. Namie irgi turiu spaudimo aparata, tas pats, nu kartais buna 116/70. Ir zinok, kas man cia darosi...
MAILUTE
2008 10 07, 11:46
QUOTE(=Svaja= @ 2008 10 07, 11:43) 130-NERA BAISU ISTIKRUJU, NES SVARBIAUISIA KAD NEUZKILTU APATINIS VIRS 100  Tada jau pavojinga ,yra vaistukai Dopegyt jie tik ir galimi  bet jeigu tai spaudimas Toksikozinis tai mazai jie gelbeja  o jei seip uzkiles tada jie gerai  Mano kadangi buvo toksikozinis tai as geriau saujom ir nieko muse spaudima tik magnio laselines  isveze i klinikas mane-su 200/120  bet ...viskas baiges gerai Tikiuosi -viskas bus labai gerai  o as kazkur skaiciau kad nuo dopegito tipo vaikiuikui su sirdele gali buti negerai paskui bet gal cia pletkas.bet cia spaudimas tai superinis man gyveni me tokio nebuvo  o kai magnio lasines state tai reikejo ligoninej gulet ar uztekdavo tik nueiti  nesinoretu savo maziaus ilgam palikt Papildyta:QUOTE(Viktut @ 2008 10 07, 11:51) Mano kraujospudis kaip matuoju yra geras 120/70, bet man pastoviai skauda galva, silpna, neturiu jegu, svaigsta galva, o kai pasedziu ir staiga atsistoju, tai butinai reik uz kazko pasilaikyt, nes akyse aptemsta. O kartais atsistojus vienoje akyje pradeda kazkas raibuliuot. Buvau ir pas okulista ir pas terapiauta, visi sako gal spaudimas padidejes, o gal sumazejes, bet kai pamatuoja visada 120/70. Namie irgi turiu spaudimo aparata, tas pats, nu kartais buna 116/70. Ir zinok, kas man cia darosi... ziurint koks pas tave buvo pries nestuma.pas mane budavo 90/60 tai kai man uzkyla iki 120/70 panasiai ir as jauciuos
MAILUTE
2008 10 14, 17:05
ir tylu gi cia pas mus
zose123
2008 10 15, 08:28
kad kristu spaudimas, ka reikia gerti? krapu seklu ar paciu krapu arbata? ir kur pirkti?
MAILUTE
2008 10 15, 11:54
QUOTE(zose123 @ 2008 10 15, 09:28) kad kristu spaudimas, ka reikia gerti? krapu seklu ar paciu krapu arbata? ir kur pirkti? kiek as zinau tai tik krapu seklas nes patys krapai nepadeda....o pirkti tai vaistineje as pirkau....beja labai padeda saukstelis cinamono su kuo nors pvz su jogurtu uogiene ar kas tau skanu tikrai per 15 min numusa
Svajūnė
2008 10 16, 13:09
QUOTE(Elemire @ 2008 10 02, 17:56) Dar kiek žinau spaudimą muša spanguolės, greipfrutai ir burokėlių sultys - nors nežinau ar pakankamai kiek nėštumo metu reikia. Aš kažkur skaičiau, kad su tuom spaudimu svarbiau yra apatinis, tas po brūkšnelio, nes jis susijęs su inkstų veikla ir apskritai šalinimu iš organizmo - nežinau kiek teisybės. Taip taip, apatinis spaudimas tikrai neturi kilti aukščiau 90, nes tada jau tampa pavojinga. Ir tai tikrai susiję su inkstų veikla. Pati su ta problema kankinuosi. Tiek pirmą nėštumą, tiek dabar... Pirmo nėštumo metu, man apatinis spaudimas pakilo iki 90 persiritus nėštumui į antrą pusę. O po to kai 7,5 mėnesįbūnant nėščiai paaštrėjo pielonefitas, ta apatinis spaudimas šoktelėjo iki 100-110. Tada jau teko gultis ligoninėn, tik mano atveju nelabai tos lašalinės ir vaistai padėjo. Spaudimas vis tiek laikės 120-130/ 90-100. Bet gimdžiau pati, nes kai prasidėjo sąrėmiai spaudimas buvo idealus 120/80  O po gimdymo vėl kilo.. bet gal daugiau dėl streso, nes labai jau nemėgstu ligoninių. Dabar laukiuosi antro. Tai spaudimas namuose (seku kelis kartus per dieną) vis būna 120- 125/ 85-90. Kai buvau pas gydytoją, tai spaudimas buvo 130/90, sakė, kad mano atveju, tai ribinis ir reikia jau dabar imtis priemonių. Gerti spanguolių, bruknių morsus, krapų arbatą, taip pat gerti valerijono arbatas. QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 15, 13:54) kiek as zinau tai tik krapu seklas nes patys krapai nepadeda....o pirkti tai vaistineje as pirkau....beja labai padeda saukstelis cinamono su kuo nors pvz su jogurtu uogiene ar kas tau skanu tikrai per 15 min numusa Dėkui už patarimus  Nes aš vis sukau galvą, kodėl man ta krapų arbata nepadeda. O pasirodo todėl, kad gėriau pačių krapų arbatą, o ne sėklų (gydytoja to man nepatikslino). Ir dar reikės išbandyti cinamoną. Gal ir man suveiks ir kaip nors šįkart išsisuksiu be vaistų
MAILUTE
2008 10 16, 15:41
QUOTE(Svajūnė @ 2008 10 16, 14:09) Taip taip, apatinis spaudimas tikrai neturi kilti aukščiau 90, nes tada jau tampa pavojinga. Ir tai tikrai susiję su inkstų veikla. Pati su ta problema kankinuosi. Tiek pirmą nėštumą, tiek dabar... Pirmo nėštumo metu, man apatinis spaudimas pakilo iki 90 persiritus nėštumui į antrą pusę. O po to kai 7,5 mėnesįbūnant nėščiai paaštrėjo pielonefitas, ta apatinis spaudimas šoktelėjo iki 100-110. Tada jau teko gultis ligoninėn, tik mano atveju nelabai tos lašalinės ir vaistai padėjo. Spaudimas vis tiek laikės 120-130/ 90-100. Bet gimdžiau pati, nes kai prasidėjo sąrėmiai spaudimas buvo idealus 120/80  O po gimdymo vėl kilo.. bet gal daugiau dėl streso, nes labai jau nemėgstu ligoninių. Dabar laukiuosi antro. Tai spaudimas namuose (seku kelis kartus per dieną) vis būna 120- 125/ 85-90. Kai buvau pas gydytoją, tai spaudimas buvo 130/90, sakė, kad mano atveju, tai ribinis ir reikia jau dabar imtis priemonių. Gerti spanguolių, bruknių morsus, krapų arbatą, taip pat gerti valerijono arbatas. Dėkui už patarimus  Nes aš vis sukau galvą, kodėl man ta krapų arbata nepadeda. O pasirodo todėl, kad gėriau pačių krapų arbatą, o ne sėklų (gydytoja to man nepatikslino). Ir dar reikės išbandyti cinamoną. Gal ir man suveiks ir kaip nors šįkart išsisuksiu be vaistų  linkiu sekmes.tikiu kad viskas bus gerai pas mane pacia 130/80tai daktare sake ne auksciau 120 kiltu bet geriu apie puse litro tos seklu krapu arbatos ir jei jau uzkyla iki 130 tai cinamono maktelnu ir  tikiuosi ir as be vaistu apseisiu
zose123
2008 10 16, 16:25
o tas cinamonas kur i maista, i bulkutes dedasi , ar koks nors kitoks , ypatingas. paaiskinkit man tundrai
Svarbiausia tikėti, kad jis padės, tada tinka ir paprastas
MAILUTE
2008 10 16, 18:19
Su tokiu poveikiu, manau, tada ir ligoninėj gydytų cinamonu  Prieš tris metus Vilniaus gimdymo namai turėjo iš labdaros tokių neregistruotų Lietuvoje vaistų Trandate arba Labetalolis, tai jis dar šiek tiek padėdavo, o tas Dopegyt, tai po dvi tabletes gerdavau ir jokio poveikio. Dabar nežinau ar registruotas tas vaistas. Internete radau duomenų, gal jau ir registruotas.
MAILUTE
2008 10 17, 11:55
tai ir sako kad cia liaudiska priemone....vieniems gal padeda kitiems ne bet nemanau kad kenkia nebent cinamono nemegsti
Briliantas
2008 10 20, 05:56
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 02, 14:03) sveikutes merginos.mane taip pat vargina tas nelemtas spaudimas.su pirmu vaikeliu 34 savaiciu pradejo kilt sstaigiai istinau rado daug baltymo ir 35 savaiciu dare cezari.aciu dievui mano kudikeliui nieko nenutiko.  bet va vel laukiuosi leliuko ir tas spaudimas  dar tiek nedaug laiko o jis jau 130/80.mano visad budavo 90/60.kai nuejau privaciai tai iskart pasake kad turiu darytis tipo aborta nes neisnesiosiu vaikelio....  babar taip neramu.senoje temoje paskaiciau kad padeda krapu seklos tai nusipirkau bandysiu gerti ir kovoti su tuo nelemtu spaudimu  Labas, su pirmu vaiku mano spaudimas uzkilo irgi po 30 sav....34 gimdziau pati, nes nebugeo vandenys.... dabar kol kas laikausi geriau....bet mano druagas kas ryta spanguoliu sultys arba spanguoles su medumi po puse stiklines...ir taip kasdien...jos reguliuoja spaudima...jau patikrinta...bandyk
MAILUTE
2008 10 20, 11:35
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 20, 06:56) Labas, su pirmu vaiku mano spaudimas uzkilo irgi po 30 sav....34 gimdziau pati, nes nebugeo vandenys.... dabar kol kas laikausi geriau....bet mano druagas kas ryta spanguoliu sultys arba spanguoles su medumi po puse stiklines...ir taip kasdien...jos reguliuoja spaudima...jau patikrinta...bandyk  nu cia geras net vaikuciu vardai vienodi  sake man bet kazkaip man kyla rugstis nuo to tai sake kisieliu virk ar kompota bet tingiu kazkaip..dabar jau man lyg susinormalizavo auksciau 120 nekyla nebent susinervinu tai tada isgeriu kokios arbateles raminamos jei nepadeda tai raminamu.
Briliantas
2008 10 20, 16:30
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 20, 13:35) nu cia geras net vaikuciu vardai vienodi  sake man bet kazkaip man kyla rugstis nuo to tai sake kisieliu virk ar kompota bet tingiu kazkaip..dabar jau man lyg susinormalizavo auksciau 120 nekyla nebent susinervinu tai tada isgeriu kokios arbateles raminamos jei nepadeda tai raminamu. man padeda...o kai rugstys sukyla ikalu pieno...padeda... o taip ir vadinasi krapu arbata? cia vaistinese? kaip ja reikia gerti?
zose123
2008 10 20, 20:42
SAKYKIT MERGINOS, kaip jus matuojat spaudima, tik kaire ar desine, o jei aukstas tai ir abi? nes man pvz is kaires rankos 125/75 o desines 135/85 tai kaip suprasti? tiesa, o jusu pulsas nepadaznejes?
Elemire
2008 10 20, 23:22
QUOTE(zose123 @ 2008 10 20, 20:42) tiesa, o jusu pulsas nepadaznejes? Vat man su tuom pulso irgi įdomu koks jis turi būti.  Mano visada buvo gana aukštas, apie 100, o dabar nukrito iki 85 - nežinau ar čia gerai, ar nelabai.
Briliantas
2008 10 21, 06:03
as matuoju abi rankas, dazniausiai ant kaire buna didesnis...pulsas turi buti iki 100...kai pavargstu, tai ir musa dazniau....
kucci_kucci
2008 10 21, 09:32
noriu jusu paklausti - aptirpe koju/ranku pirstai ir stiprus pulsavimas ausyse lyg kas ka dauzytu, cia reiskia auksta ar zema spaudima?
Briliantas
2008 10 21, 09:49
QUOTE(kucci_kucci @ 2008 10 21, 11:32) noriu jusu paklausti - aptirpe koju/ranku pirstai ir stiprus pulsavimas ausyse lyg kas ka dauzytu, cia reiskia auksta ar zema spaudima? greiciau aukstas...man taip buvo...buvo pakiles...pagerk magnio ir daug vandens...man padejo...bet butu geriau matuotis...
MAILUTE
2008 10 21, 11:53
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 20, 17:30) man padeda...o kai rugstys sukyla ikalu pieno...padeda... o taip ir vadinasi krapu arbata? cia vaistinese? kaip ja reikia gerti? o as pieno pakest negaliu  arbata tai krapu seklos nes zoles nepadeda reik butinai seklu yra vaistinese pirkti....kaip man sake akusere pasidarai litra ir isgeri per diena bet as tai tik ryte uzsiplikau sauksteli puodeliui ir viskas...o matuoju tai tik viena ranka kur maziau rodo Papildyta:bet ir tai namie rodo visa iki 120 o kai nueinu pas gine tai butinai 130....
JurgitaStep
2008 10 21, 15:44
sveikutes, pas mane irgi problema su spaudimu, gydytoja liepe pasekti, tai net pati issigandau pamacius koks jis aukstas, beveik istisai 150/100, o man dar tik 20 savaite, tai paskambinau gydytojai, turbut teks gultis i ligonine
O kas gali buti nuo auksto spaudimo? Man visa nestuma buvo per zemas ir dabar kaip pakilo 130/95. Kokios pasekmes gali buti? Aciu uz atsakyma
Briliantas
2008 10 22, 03:37
QUOTE(Naira @ 2008 10 21, 18:07) O kas gali buti nuo auksto spaudimo? Man visa nestuma buvo per zemas ir dabar kaip pakilo 130/95. Kokios pasekmes gali buti? Aciu uz atsakyma na gal ne visoms, bet as nuo auksto spaudimo pirma pagimdziau 34 sav. ypac reikia sekti ta apatini, mano dabartinis daktaras sake, kad jam skambinti jei bus 140/95 iki to, dar puse velnio...matuoti abi rankas....nepamirsti gerti daug vandens...2 ltr butina tik vandens.... dazniau pagulineti... labai ziuretis maista, kuo maziau gyvulines kilmes produktu.... geriu dabar dar ir Jusu pasiulyta krapu arbata....kol kas laikausi.... ziurekit, kad nepradetumet tinti.....o su tom ligoninem nera ko skubeti.....nebent labai liepia daktare....bet ten palasins lasalines ir viskas....tai geriau jau pati gerk kuo daugiau vandens namuose ir pagulinek... nepervark kaip suprantu tai apatinis tavo nelabai geras.... ziurek, laikykis
Miško uoga
2008 10 22, 08:16
Laikykitės, mergaitės, su tais spaudimais Maniškis normalus - iki 120/80.. Bet va pulsas... Paprastai pas mane jis iki 90.. O va ir vakar matavausi, ir šiandien, tai 105-115  Savijauta labai nekokia - atrodo, kad net skrandis jaučia tą pulsą... Vaikis duodasi pilve.. tai dar keistesnę savijautą sudaro.. Atrodo, kad visi viduriai malasi... Musiau krapų arbata mano atveju netiktų, nes spaudimą visą muštų, ne pulsą.. O gal? Ar kuri su tokia situacija susidūrus?
Briliantas
2008 10 22, 08:28
QUOTE(Miško uoga @ 2008 10 22, 10:16) Laikykitės, mergaitės, su tais spaudimais Maniškis normalus - iki 120/80.. Bet va pulsas... Paprastai pas mane jis iki 90.. O va ir vakar matavausi, ir šiandien, tai 105-115  Savijauta labai nekokia - atrodo, kad net skrandis jaučia tą pulsą... Vaikis duodasi pilve.. tai dar keistesnę savijautą sudaro.. Atrodo, kad visi viduriai malasi... Musiau krapų arbata mano atveju netiktų, nes spaudimą visą muštų, ne pulsą.. O gal? Ar kuri su tokia situacija susidūrus? tu su savo gine pasitark..pagulek dazniau, gal pavargsti labai?
Miško uoga
2008 10 22, 08:38
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 22, 08:28) tu su savo gine pasitark..pagulek dazniau, gal pavargsti labai? pasitarsiu, būtinai.. nepavargstu.. naktį teko keltis arbatos gert (neužmigau nuo skausmo  ) tai pasiskaičiavau 120/min.. beveik ramybės būsenoje.. kažkaip nelinksma.. tai arbatą gerdama skaičiau nėštumo vadovą. Kaip tik apie kraujo spaudimus. Rašė, kad reikia daugiau gulėti ant kairio šono..
MAILUTE
2008 10 22, 12:08
QUOTE(Naira @ 2008 10 21, 17:07) O kas gali buti nuo auksto spaudimo? Man visa nestuma buvo per zemas ir dabar kaip pakilo 130/95. Kokios pasekmes gali buti? Aciu uz atsakyma pasekmes yra liudnos nuo auksto spaudimo lelius patiroa bada manu supranti ka tai reikskia tave gali istikti koma pasiskaityk internete apie preeklamsija atrodo taip rasos man dare cezari 35 savaiciu nes spaudimas buvo 160/90 ir buvau be proto istinus ....bet tu nesinervuok nes nuo nervu jis dar kyla juk yra vaistuku galu gale padarys cezari
|
|