Briliantas
2008 10 22, 12:40
QUOTE(Miško uoga @ 2008 10 22, 10:38) pasitarsiu, būtinai.. nepavargstu.. naktį teko keltis arbatos gert (neužmigau nuo skausmo  ) tai pasiskaičiavau 120/min.. beveik ramybės būsenoje.. kažkaip nelinksma.. tai arbatą gerdama skaičiau nėštumo vadovą. Kaip tik apie kraujo spaudimus. Rašė, kad reikia daugiau gulėti ant kairio šono.. siaip visa nestuma rekomenduojama guleti ant kairio sono....atseit vaikeliui taip geriausia...daugiausiai gauna deguones ir dar ten kazkas panasaus...
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 22, 13:08) pasekmes yra liudnos nuo auksto spaudimo lelius patiroa bada manu supranti ka tai reikskia tave gali istikti koma pasiskaityk internete apie preeklamsija atrodo taip rasos man dare cezari 35 savaiciu nes spaudimas buvo 160/90 ir buvau be proto istinus ....bet tu nesinervuok nes nuo nervu jis dar kyla juk yra vaistuku galu gale padarys cezari Aciuuz atsakyma Man irgi labai istine rankos. Dvigubai turbut. Bet kiek zinau, jei prasideda ta liga, tai slapime turi buti baltymo. pas mane nera. O pas tave ar buvo? Galetu man jau ir padaryti ta cezario pjuvi, nes jau 38 savaites.
MAILUTE
2008 10 23, 11:28
QUOTE(Naira @ 2008 10 23, 11:38) Aciuuz atsakyma Man irgi labai istine rankos. Dvigubai turbut. Bet kiek zinau, jei prasideda ta liga, tai slapime turi buti baltymo. pas mane nera. O pas tave ar buvo? Galetu man jau ir padaryti ta cezario pjuvi, nes jau 38 savaites. na pas mane tai buvo kojos tik istine ir kai taip spaudimas uzkilo rado 3baltymo tai staigiai veze i klinikas....ir ant rytojaus turejau leliu nors sake plauciukai dar bus neissivyste bet buvo visiskai sveikutelis....o tau tai tikrai jau galetu padaryti neverta rizikuoti....pati prasyk kad jau darytu bet gal daktarai geriau zino...ir tas spaudimas gali staigiai uzkilt ir baltymo atsirast jei esi istinus tai rodo kad instu funkcija sutrikus Papildyta:QUOTE(Briliantas @ 2008 10 22, 13:40) siaip visa nestuma rekomenduojama guleti ant kairio sono....atseit vaikeliui taip geriausia...daugiausiai gauna deguones ir dar ten kazkas panasaus... o as negaliu ant kairio sono miegot man skauda pilva tada boto toje puseje issikures angeliukas
zose123
2008 10 23, 20:12
as nzn ar galima ta krapu, nes krapu arbata varo skyscius is organizmo, o mums tai negerai
Briliantas
2008 10 24, 06:44
QUOTE(zose123 @ 2008 10 23, 22:12) as nzn ar galima ta krapu, nes krapu arbata varo skyscius is organizmo, o mums tai negerai galima ....ir vandens daug reikia isgerti.....kitaip tinti pradesim
MAILUTE
2008 10 24, 12:39
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 24, 07:44) galima ....ir vandens daug reikia isgerti.....kitaip tinti pradesim  as to tinimo labiausiai ir bijau
Briliantas
2008 10 25, 12:00
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 24, 14:39) as to tinimo labiausiai ir bijau  nebijok, tik vandens gerk daug...viskas bus gerai
MAILUTE
2008 10 25, 13:35
aciu uz palaikyma...tikiu kad bus gerai na turi buti gerai
Svajūnė
2008 10 25, 13:49
QUOTE(zose123 @ 2008 10 20, 22:42) SAKYKIT MERGINOS, kaip jus matuojat spaudima, tik kaire ar desine, o jei aukstas tai ir abi? nes man pvz is kaires rankos 125/75 o desines 135/85 tai kaip suprasti? tiesa, o jusu pulsas nepadaznejes? Mano gydytoja sako, kad normalu kai skirtumas tarp abiejų rankų spaudimo yra 10 ribose, bet jei tas skirtumas didesnis, tai nėra gerai. QUOTE(Miško uoga @ 2008 10 22, 10:38) Kaip tik apie kraujo spaudimus. Rašė, kad reikia daugiau gulėti ant kairio šono.. dabar ir aš prisiminiau, kad man pirmo nėštumo metu liepdavo gulėti ant kairiojo šono, kai būdavo skaudimas pakilęs. QUOTE(zose123 @ 2008 10 23, 22:12) as nzn ar galima ta krapu, nes krapu arbata varo skyscius is organizmo, o mums tai negerai Man krapų arbatą liepė gerti gydytoja (ir gineklogė, ir šeimos) ir sakė gerti ne mažiau kaip 1 litrą per dieną + gerti vandens. Ir kai yra tinimai negalima riboti skysčių iki 1 litro per dieną, kaip anksčiau sakydavo, nes tai tik paskatina tinimus. Aš kol kas netinstu, o pirmo nėštumo metu buvo paslėpti tinimai (vizualiai kaip ir nesimatė, tik svoris labai padidėdavo ir sumažėdavo), tai jie dingo tik pagulėjus ligoninėje po lašinėm.. Papildyta:Mailute, dabar tik pamačiau, kad mūsų pirmagimiai tą pačią dieną gimę  O Tau dabar vėl padidėjęs spaudimas?
MAILUTE
2008 10 26, 20:59
QUOTE(Svajūnė @ 2008 10 25, 14:49) Mano gydytoja sako, kad normalu kai skirtumas tarp abiejų rankų spaudimo yra 10 ribose, bet jei tas skirtumas didesnis, tai nėra gerai. dabar ir aš prisiminiau, kad man pirmo nėštumo metu liepdavo gulėti ant kairiojo šono, kai būdavo skaudimas pakilęs. Man krapų arbatą liepė gerti gydytoja (ir gineklogė, ir šeimos) ir sakė gerti ne mažiau kaip 1 litrą per dieną + gerti vandens. Ir kai yra tinimai negalima riboti skysčių iki 1 litro per dieną, kaip anksčiau sakydavo, nes tai tik paskatina tinimus. Aš kol kas netinstu, o pirmo nėštumo metu buvo paslėpti tinimai (vizualiai kaip ir nesimatė, tik svoris labai padidėdavo ir sumažėdavo), tai jie dingo tik pagulėjus ligoninėje po lašinėm.. Papildyta:Mailute, dabar tik pamačiau, kad mūsų pirmagimiai tą pačią dieną gimę  O Tau dabar vėl padidėjęs spaudimas? pirmo nestumo metu mano kojos buvo siaubingai istine nu dabar lyg nieko nevyksta....va kaip faina vaikuciu gimtadieniai ta pacia diena  jo man buvo uzkiles net labai bet va jau 3 savaites kaip spaudimas normalus 115/75 tai negaliu atsidziaugti nors jau dabar nekyla ....gal cia ta krapu arbatele padejo visdelto o be to ir nervai aprimo Papildyta:gal kada susigiminiuosim
Briliantas
2008 10 27, 07:08
Tai reikia isgerti apie litra tos krapu arbatos, ane?
jujuste
2008 10 27, 08:56
sveikos!na va ir as prisijungiu prie jusu saunaus burio nors geriau butu kad jusu butu cia maziau  pas mane ir tos pacios bedos .su pirmu vaikeliu pradejo kilti nuo 30 sav. bet pratempiau iki 38 kol padare cezari,nes pas mane taj buvo tik aukstas spaudimas nei istinus nebuvau ne slapime baltymo nebuvo.bet man taj Dopegitas irgi nepadedavo ,bet kaip pagulde i ligonine taj gulint lovoj tas spaudimas kaip ir geras buvo taj jjkiu lasiniu neleido ir isleido namo.padskum issiunte i kauna taj ten reikejo kas sav vaziuot kad patikrintu vaiko sirdies tonus echoskopija padarydavo ir vel savaitei namo...bet paskui vistiek teko gultis  o p savaites padare cezari ir viskas buvo tvarkoj dabar paskutine savaite pradejo sokinet tas spaudimas kartais virsutinis 135/65 bet matuojant antra trecia kart jis krenta taj manau gal ir nieko cia tokio. bet vistiek nusprendziau krapu arbatos pagerti del visa ko
MAILUTE
2008 10 27, 12:59
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 27, 08:08) Tai reikia isgerti apie litra tos krapu arbatos, ane?  nu man akusere tai sake pasidarai litra ir geri bet as tai geriu tik ryte puoduka ir viskas Papildyta:QUOTE(jujuste @ 2008 10 27, 09:56) sveikos!na va ir as prisijungiu prie jusu saunaus burio nors geriau butu kad jusu butu cia maziau  pas mane ir tos pacios bedos .su pirmu vaikeliu pradejo kilti nuo 30 sav. bet pratempiau iki 38 kol padare cezari,nes pas mane taj buvo tik aukstas spaudimas nei istinus nebuvau ne slapime baltymo nebuvo.bet man taj Dopegitas irgi nepadedavo ,bet kaip pagulde i ligonine taj gulint lovoj tas spaudimas kaip ir geras buvo taj jjkiu lasiniu neleido ir isleido namo.padskum issiunte i kauna taj ten reikejo kas sav vaziuot kad patikrintu vaiko sirdies tonus echoskopija padarydavo ir vel savaitei namo...bet paskui vistiek teko gultis  o p savaites padare cezari ir viskas buvo tvarkoj dabar paskutine savaite pradejo sokinet tas spaudimas kartais virsutinis 135/65 bet matuojant antra trecia kart jis krenta taj manau gal ir nieko cia tokio. bet vistiek nusprendziau krapu arbatos pagerti del visa ko  sveika prisijungusi  as tai buvau istinus na tiksliau kojos kai kalades man paciai buvo baisu o mano gine vis kartojo kad viskas gerai ir nei slapimo dare nei ka sakydavo kojas auksciau palaikyk man jau batai neuzsisekdavo paciai budavo baisu vis einu sakau jai o ji tapati per tapati kol spaudimas neuzkilo ir pati neissigando kad per jos kalte galiu prarast leliu tada jau i ligonine pagulde ten mane pamate issigando sako vaziuok tu vaikeli i kauna mes nezinom ka daryt....va taip va...o krapai tai manau tikrai padedaman va paskutine savaite tai net iki 100 nukrenta tai kartais net bloga buna gal jau pr mazas gaunasi...
Svajūnė
2008 10 28, 20:22
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 26, 22:59) gal kada susigiminiuosim  O ką čia gali žinoti, visko būna gi QUOTE(Briliantas @ 2008 10 27, 09:08) Tai reikia isgerti apie litra tos krapu arbatos, ane?  QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 27, 14:59) nu man akusere tai sake pasidarai litra ir geri bet as tai geriu tik ryte puoduka ir viskas  Aš irgi tiek- litro- neišgeriu. Per dieną išgeriu 2-3 puodelius ir viskas (puodeliai nedideli). Negaliu daugiau jos gerti, nes susidūriau su problema, po tos arbatos man labnai pradeda galvą skaudėti  Ar dar kuriai taip yra?
Briliantas
2008 10 29, 08:45
nu ne, galvos neskauda o kuri nors turite bedu su virsvoriu, nes tai irgi turi itakos spaudimui
zose123
2008 10 29, 10:29
sveikos as issiaiskinau kodel man spaudimas kyla. padarem slapimo tyrima ir aciu dievui nerado baltymo, bet rado eritrocitu padidejima, labai nedaug, bet jis yra, o tas padidejimas rodo kad su slapimtakiais arba su inskais yra problemu, su siusiojimo problemu nera, tai greiciausiai pas mane inkstuose yra drusku, kai ju yra, tada kyla spaudimas. krapu arbata ne tik kad musa kraujospudi, bet ir varo is organizmo skyscius, valydamas inkstus ir slapimtakius. tai reiskia, kai gydo inkstus tai savaime ir sumazeja kraujospudis, be krapu arbatos labai padeda ir petrazoliu arabta, ja mums irgi galima gerti. pas mane spaudimas visada didesnis desines rankos ir pirstai patine labiau desines rankos, ir vaikas guli desineje puseje, matyt jis yra uzspaudes man inkstuka ir pablogejo skysciu pasisalinimas, nes pastebejau, kad vienos ir kitos rankos rodmenys skiriasi iki 15, pvz, 100 /60 ir 125/75. tai va merginos, atradau as savo ligos priezastis, ir geriu ta krapu arbatele ir laaaaabai daug vandenuko ir tikiuosi pratempti iki termino
KristinaBal
2008 10 29, 10:34
zose123
2008 10 29, 11:09
QUOTE(KristinaBal @ 2008 10 29, 11:34) staigus svorio padidejimas gali atsirasti del skysciu uzsilaikymo organizme, tegu gyd padaro visus tyrimus, o tik tada skiria vaistus nuo auksto kraujo spaudimo pas mane irgi spaudimas sokineja ir buna ivairus pvz 102/75, kazkoks nesamoningas, bet bet sako apatinis svarbiausias nes jis rodo inkstu veikla, tai jei jis linkes dideti, tegu padaro slapimo tyrimus
Svajūnė
2008 10 29, 11:33
Man gydytoja tai griežtai uždrautė petražolių arbatą, nes ji nėščioms negalima...  Tai dabar galvoju, o kaip ten iš tikro? Mano spaudimo problema- inkstai. Abu yra dvigubi, kairysis deformuotas, abiems lėtinis pielonefritas. Todėl ir spaudimas tai rodo, nes viršutinis problemų nekelia, o apatinis nors tu nusišauk būdavo ne mažiau 90 (o dažnai 100 ar net didesnis). Ale krapų arbata patvarkė reikalą ir jau dvi savaites apatinis kritęs ir yra dažniausiai 75-85  Kai viršutinis išlikęs toks pats 110-125. Tad šį nėštumą labai jau tikiuos apseiti be jokių vaistų spaudimui mažinti Esu ir aš apvalutė, bet kol kas nesu priaugusi nė gramo, svoris nuo nėštumo pradžios gerokai kritęs. nežinau kiek tai turi įtakos spaudimui, bet nesilaukiant jis būna kaip ir normalus 120/85 (90), tai gydytojai hipertoninės ligos nėra radę. Tai ir pripažino, kad problema- inkstai.
MAILUTE
2008 10 29, 13:28
sveikutes pas mane tai irgi yra drusku inkstuose dar pries nestuma buvo o svorio tai dar neturiu priaugus bet su pirmu buvau beveik25 priaugus tai kai viskas susidejo tai ir kale per inkstus spaudima ir tt....bet tada man nieks nieko nesake....net nepaaiskino nuo ko tas spaudimas kyla...o dabar jau zinau kad nuo inkstu nes jis rodo kad kazkas negerai...  vadinas krapu reik gerti nemazai jei jie valo inkstus.... KristinaBal na ritynis tai nieko dar tavo....vakarinis sgal aukstesnis bet juk pavargsti gal dar pasinervini ko....bent jau man kaip gine sake svarbu kad neuzkiltu iki 140...
Briliantas
2008 10 29, 16:49
Vadinasi reikia krapu arbatos doze butinai didinti...issivirti ryt prausbliudi susipili i bonka ir islaki per diena salia vandens....toli nuo namu eiiti negali, nes leksi sysioti  aisku o del Dophegito geriau per pirma nestuma.....nieko jis man nepadejo.... reikis skysciu butiinai daug.... vandens ir tos arbatos
supervaikai
2008 10 29, 17:52
o man pastovei mažas spaudimas ., ir su pirmu mažas buvo bet tada nejausdavau silpnumo., o dabar kai antro laukiuosi tai ritais net iš lovos sunku atsikelti taip silpna buna
MAILUTE
2008 10 29, 18:45
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 29, 17:49) Vadinasi reikia krapu arbatos doze butinai didinti...issivirti ryt prausbliudi susipili i bonka ir islaki per diena salia vandens....toli nuo namu eiiti negali, nes leksi sysioti  aisku o del Dophegito geriau per pirma nestuma.....nieko jis man nepadejo.... reikis skysciu butiinai daug.... vandens ir tos arbatos  o as zinokit negaliu daug skysciu gerti taip pykina tada taip bloga.....bet geriu per prievarta...dar mergytes norejau jusu paklausti ar jus ribojat druska ...na padazus rukyta ir astru...seip man gine sake vengti siu produktu bet as dabar taip noriu astriai,visokiu padazu...idomu kaip jus darot
KristinaBal
2008 10 29, 18:59
na va - as irgi taip sakau, kad tas staigus svorio padidejimas labai keistas, nors gydytojas paklausta apie ji - nesake, kad tai blogai. Kaip ir su spaudimu - terapeutas taip pat kaip ir zita patare kol kas negerti vaistu, o ginekologas israse...  tai ir kaip kvaila nezinau ka daryti - ziuriu i tuos vaistus - va stovi pries mane - ir ...  ... Mailute - as tai ivairiai - kai labai noriu, tai valgau ir astriai, tik vat - dabar remuo grauzt pradejo, tai, itariu, nelabai negalesiu....
kristinita
2008 10 29, 19:31
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 29, 19:45) o as zinokit negaliu daug skysciu gerti taip pykina tada taip bloga.....bet geriu per prievarta...dar mergytes norejau jusu paklausti ar jus ribojat druska ...na padazus rukyta ir astru...seip man gine sake vengti siu produktu bet as dabar taip noriu astriai,visokiu padazu...idomu kaip jus darot  va man ir pasakė ginė, kad isgert per dieną pusantro litro skysčių...nu neišeina tiek išgert ir nors tu ką....jau stebiu save skaiciuoju stiklines ir vistiek tesigauna litras  kaip manot skysciu trukumo pasekme kokia gali būti?o mano spaudimas labai žemas...nuolat 90/50 laikosi, na bet jauciuosi pakankamai neblogai...tik pilvelis labai kietas, kaip akmenuks
zose123
2008 10 29, 20:28
1.5 l, tai labai mazai, su musu problemomis reikia isgerti 2-3 l vandens ir mazinti drusku kieki, rukytu , astriu patiekalu, bet man kaip tik pradejo taip noretis tokiu patiekalu kad nzn ka daryti, man viskjas neskanu, nzn ka valgyti
Briliantas
2008 10 30, 06:49
QUOTE(zose123 @ 2008 10 29, 22:28) 1.5 l, tai labai mazai, su musu problemomis reikia isgerti 2-3 l vandens ir mazinti drusku kieki, rukytu , astriu patiekalu, bet man kaip tik pradejo taip noretis tokiu patiekalu kad nzn ka daryti, man viskjas neskanu, nzn ka valgyti kadangi turiu ir virsvorio daktaras is karto liepe riboti gyvulines kilmes riebalus ....jokiu rukytu, jokiu astriu...tai ir stengiuosi....dabar maista dazniausiai verdu ar troskinu....bulkas visokias ir visa kita is viso stengiuosi nematyti  o vandens reikia daug...pasekmes be jo - tinimas... as isgeriu 2 ltr vandens...ir arbatos tos krapu dabar jau kokius 3 didelius puodukus....vandeni TIches pasistatau ryte pries akis ir pirmyn
Elemire
2008 10 30, 12:02
QUOTE(kristinita @ 2008 10 29, 19:31) va man ir pasakė ginė, kad isgert per dieną pusantro litro skysčių...nu neišeina tiek išgert ir nors tu ką....jau stebiu save skaiciuoju stiklines ir vistiek tesigauna litras Dėl tų skysčių galima dar bandyt valgyt daug sriubos, tai juk irgi skystis.
Briliantas
2008 10 30, 12:47
QUOTE(Elemire @ 2008 10 30, 14:02) Dėl tų skysčių galima dar bandyt valgyt daug sriubos, tai juk irgi skystis. nea, tikrai nea...
MAILUTE
2008 10 30, 12:52
sveikutes.oho sitiek vandens  nu niekaip negaliu jo gert gal litras per diena susidaro bet ne daugiau nu reiks kazkaip bandyt gal arbatas darytis bet va dar klausymas zalia arbata kelia spaudima ar ne.as tai dar pasilepinu astriais produktais nu negaliu kitaip taip uzsimanau net silpna...o remuo tai ir mane eda bet jei prie astraus maisto ta diena nevalgau pieno produktu tai viskas gerai buna bet jei tik uzkandu ko is pieno tai sakes tada KristinaBal tai tu pabandyk ta krapu arbata cinamono pavartok cia dar rase kad labai spanguoles padeda....turetu nukristi jei ne tai tada nzn gal teks tuos vaistus gerti nejuokas aukstas spaudimas.beto jei vidaus daktare patare negert tai susilaikyk ir pabandyk sias priemones tam nelemtam spaudimui numust...as tai po gimdymo juos geriau gal menesi tai man padejo Papildyta:beja KristinaBal kiek tau savaiciu Papildyta:sory jau pamaciau 28... Papildyta:as irgi nemanau kad sriuba tas pats kas vanduo
Teko ligoninėj pasivartyt su kraujospūdžiu, tai, kai skaičiuodavom, tai sriubos bliūdelis 200 ml., būtinai priskaičiuodavom, ir net vaisiai suvalgyti irgi paskaičiuoji, maždaug. O jei blogai jaučiatės, tai galima paskaičiuoti, kiek pasišlapini, kad panašiai išeitų, na, sakyčiau šiek tiek mažiau nei išgeri, taip ir stebi save, visas darbas ligoninėj.Todėl aš prieš gulėjimą ligoninėj, taip stebėti ir gerti vaistus galima ir namie.
Elemire
2008 10 30, 15:51
QUOTE(Aivita @ 2008 10 30, 13:39) Teko ligoninėj pasivartyt su kraujospūdžiu, tai, kai skaičiuodavom, tai sriubos bliūdelis 200 ml., būtinai priskaičiuodavom, ir net vaisiai suvalgyti irgi paskaičiuoji, maždaug. Tikrai taip skaičiuojasi ligoninėse, nes praktiškai sriuba, vaisiai ir sultys yra geriau įsisavinami nei grynas vanduo (pvz. distiluoto vandens, kur grynai tik vandens cheminė formulė, iš vis negalima gerti). Na ir logiškai pagalvojus, sultys tai ir yra tie patys vaisiai, tik išspausti, o sriuboj tai irgi tas vanduo kitu chemikalu tai nepavirsta. Aišku su sriuba tai irgi jeigu negalima riebiai, tai jau riebi kopūstienė atkrenta, bet daržovių sriuba arba pieniška sriuba padeda.
Briliantas
2008 10 30, 15:53
QUOTE(Aivita @ 2008 10 30, 15:39) Teko ligoninėj pasivartyt su kraujospūdžiu, tai, kai skaičiuodavom, tai sriubos bliūdelis 200 ml., būtinai priskaičiuodavom, ir net vaisiai suvalgyti irgi paskaičiuoji, maždaug. O jei blogai jaučiatės, tai galima paskaičiuoti, kiek pasišlapini, kad panašiai išeitų, na, sakyčiau šiek tiek mažiau nei išgeri, taip ir stebi save, visas darbas ligoninėj.Todėl aš prieš gulėjimą ligoninėj, taip stebėti ir gerti vaistus galima ir namie. as su pirmu irgi gulejau ir skaiciavau taip...bet nesake daktare kad sriuba ir vanduo tas pats.... o as kazkaip isgeriu ta vandeni ir dar arbata dabar...man lenda  viskas ant akiu tai ir po biski gurksnoju
kristinita
2008 10 30, 17:12
o man tai kosmaras kazkoks  vos sugebu litra per diena suvartot (vemdama ta vandeni geriu)-o i tulika vos ne kas 15min  kaip tyčia ko reikia pvz:mėsos, kad geležį gamintų, vaisių, kad skysčių daugiau gautų organizmas-tai nenoriu, o kas rūgštį kelia žiauriai:t.y pieno produktai-tai norisi vos ne vieno sviesto ar grietinės  nu nesąmonė kažkokia  ir sriubos manau tikrai prie skysčių prisiskaito, bet kadangi aš apskritai nedaug tevalgau-tai jos į mano meniu neįeina  greičiau pagimdyčiau, kad vėl organizmas susinormalizuotų...
Svajūnė
2008 10 30, 22:49
Na dėkui D, kad man problemų su vandens gėrimu nėra.. Man tik duok, per dieną kaip niekur sueina 2-3 litrai vien tik vandens, vyras vos spėja vandenį namo tempti  Bet gal čia man dėl to, kad mane labai pykina ir vemiu, tai taip kompensuoju skysčių trūkumą.. kai gulėjau ligoninėje per pirmą nėštumą, tai ir man liepė skaičiuoti kiek išgeriu ir kiek skysčių pasišalina. Tai į tuos skaičiavimus įėjo ir sriuba, ir vaisiai, ir sultys. Bet gydytoja pabrėžė, kad nesvarbu jog suvalgei sriubos lėkštę, vis tiek būtina po to išgerti vandens  Tad ir aš pasidariau išvadą, kad sriuba ir vanduo nelygiaverčiai.
Briliantas
2008 10 31, 07:07
Tai as ir sakau, kad sriuba ir vandenuo nera lygu....
Deep Blue
2008 10 31, 08:18
Sveikos mergaites Atsiprasau, bet greiciausiai pasikartosiu su klausimu- del krapu arbatos- toki reikala vaistineje reikai pirkti? kokios stiprumo ir kiek reikia jos isgerti per diena? Aciu labai uz atsakymus
zose123
2008 10 31, 10:06
QUOTE(Deep Blue @ 2008 10 31, 09:18) Sveikos mergaites Atsiprasau, bet greiciausiai pasikartosiu su klausimu- del krapu arbatos- toki reikala vaistineje reikai pirkti? kokios stiprumo ir kiek reikia jos isgerti per diena? Aciu labai uz atsakymus as pirkau vaistineje, o kiap ji geriasi parasyta ant pokelio, o kiek kartu, manau pagal savijauta. jei krenta ir vel pakyla, gerk dazniau bet prie to pacio turi gerti daug vendens. as geriu 2-3 puodelius didelius
MAILUTE
2008 10 31, 13:10
as tai nieko apsipratau su tuo vandeniu bet taip bloga buna po to atrodo eisiu ir isvemsiu kiek prigeriau....bet nepaisant to savijauta geresne kaip vartoju daug vandens...ir man tai sultys ar sriuba tikrai taip nepadeda kaip vanduo...
kristinita
2008 10 31, 13:23
QUOTE(MAILUTE @ 2008 10 31, 14:10) as tai nieko apsipratau su tuo vandeniu bet taip bloga buna po to atrodo eisiu ir isvemsiu kiek prigeriau....bet nepaisant to savijauta geresne kaip vartoju daug vandens...ir man tai sultys ar sriuba tikrai taip nepadeda kaip vanduo... man ir daug prigėrus geriau pasidaro ir pilvelis mažiau kietėja...na bet jau į tualetą-tai nežmoniškas ėjimas
Briliantas
2008 11 02, 09:58
QUOTE(kristinita @ 2008 10 31, 15:23) na bet jau į tualetą-tai nežmoniškas ėjimas 
Perastra
2008 11 02, 13:59
QUOTE(Briliantas @ 2008 10 31, 08:07) Tai as ir sakau, kad sriuba ir vandenuo nera lygu....  Sriuba isiskaiciuoja i bendra skysciu kieki per diena
Briliantas
2008 11 04, 08:49
QUOTE(~perastra~ @ 2008 11 02, 15:59) Sriuba isiskaiciuoja i bendra skysciu kieki per diena  bet tai nera tolygu vandeniui.... neapgaudinekim vieni kitu
zose123
2008 11 04, 09:13
manau nera del ko cia gincytis, kas isiskaiciuoja kas ne, siaip sriuba sriubai nelygu,vieni valgo sriuba skysta kaip vanduo, tik su trupuciu priedu, kiti kaip kose, tai kur bus lygu? tiesiog vanduo siaip neapsunkina organizmo, vanduo ateina ir iseina, sulciu jei tiek gertum, tai dar vaikui kokia alergija atsiras, o sriubos , lieka sriuboms, nes vis tiek koks tai riebaliukas, tai morkyte, ji ir privercia organizma labiau dirbti
MAILUTE
2008 11 04, 13:21
QUOTE(kristinita @ 2008 10 31, 14:23) man ir daug prigėrus geriau pasidaro ir pilvelis mažiau kietėja...na bet jau į tualetą-tai nežmoniškas ėjimas  sveikutes.na i tualeta tai ir mane juodai varo gerai kad namie su mazium sedziu tai nesudaro problemu  labai dziaugiuosi nes dabar va jau beveik menesis o spaudimas stabilus 115/70....vakar tik uzkiles buvo iki 130 pasinervinau tai gal ir uzzoko .beto ka jus geriat kai siaubingai skauda galva ar galima kokiu vaistu
Svajūnė
2008 11 05, 08:22
Susinervinau vakar... dabar esu ne LT, atvažiavau kaip tik vakar pas MB pasibūti iki Kalėdų, tai jis man buvo suradęs ir nupirkęs krapų sėklų. Taigi skaitau instrukciją ir joje tamsintom raidėm parašyta, kad nėščioms krapų arbatos gerti negalima  Sakau, reikės pabandyti gal užsiregistruoti čia pas ginę ir paklausti, kas ir kaip.. bet gi LT nelieptų gerti, jei ji jau tikrai būtų nėščioms pavojinga?
MAILUTE
2008 11 05, 12:48
nu geras...pas mane ant dezutes tai nieko neparasyta apie tai....bet vos tik pasakiau ginei kad spaudimas uzkyla iskart ji sako gerk po litra i diena tu krapu seklu...nu nezinau kas cia teisus...net negera pasidare
zose123
2008 11 05, 12:50
manau jau geriau arbatos nei vaistai
MAILUTE
2008 11 05, 13:05
bet jei jos kenkia maziukui
Svajūnė
2008 11 05, 13:41
Tai, kad pas mane ant pakelio pirkto LT irgi nebuvo parašyta, kad negalima nėščioms. Gineklogė ir terapeutė irgi liepė gerti po 1 litrą krapų arbatos per dieną. O čia "še tau boba ir devintinės". Bet vis tiek geriu, 1 puodelį, nes kitaip spaudimas kyla... o vaistų tikrai nenoriu vartoti, o kai apie patologinį pagalvoju tai išvis nupurto. Bandysiu čia pas gydytojus pasiklausti, kas ir kaip.
|
|