Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraujospūdis nėštumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
melynas dangus
QUOTE(beatka1983 @ 2010 11 23, 16:33)
Mergaites - o kaip pakelti spaudima, kiek pasimatuoju tiek daugiau negu 90/60 niekad nepakyla sad.gif
*

mano 100/70. Iki nestumo budavo apie 120/80
beatuke
QUOTE(sileste @ 2011 01 19, 14:54)
sveika, 24 sav mano lelytei nustojo plakt sirdele. Kalta sutrikusi kraujotaka, aukstas spaudimas, to pasekoje degonies trukumas kudikiui-uzduso.Bet turbut cia dievo valioje viskas, taip turejo but, to kudikelio deka, pati likau gyva, nes nebuciau atlaikius gimdymo, tik po to istyrus mano kraujotaka, smegenyse rado aneurizma(iskorejusi kraujagysle). Velgi dievo lydima, po sunkios operacijos, laukiuos leliuko, dabar spaudimas geras, sakyciau zemas, pries tai vartojau spaudima reguliuojancius vaistukus. Labai gerai yra krapu arbata, ji tikrai musa spaudima. dabar mums 32 savaiteles, jauciames puikiai. O nuo ko jums kyla spaudimas ar nesityrete, o kaip nenestumo metu kraujospudis?
*

uzjauciu del lelytes netekties 4u.gif ir sveikatytes dabar 4u.gif 4u.gif

per pirma nestuma neturejau jokiu problemu,puikiai isnesiojau ir pagimdziau sunu smile.gif ir po nestumo nesiskundziau sveikata smile.gif jau keleri metai gyvenam uk,tai vis grizdama atostogu i lt pasitikrinu profilaktiskai,ir vieno pasitikrinimo metu pamatavus spaudimas jis buvo pakiles 180/100, va tada ir prasidejo visos mano bedos,pradejau kiekviena diena matuot ir pasirodo turiu auksta kraujo spaudima,kurio nejauciu,organizmas priprates ir jam ''gerai'',labai rimtu man jokiu tada tyrimu nepadare,patare numest svori,tada sveriau 95 kg,numeciau 21kg,o spaudimas liko toks pat,kasdienis mano spaudimas 150/90 kartasi ir daugiau,lt gydytoja pasake kad cia matyt paveldeta liga,nes mama turi auksta spaudima,ir mano brolis taip pat jam tik 31 o jau buvo kelis kartus papuoles i ligonine del auksto kraujo spaudimo,priezasties kaip ir nenustate.tai va. pastojau antra karta,cia uk pirma kart susitikimas us akusere buvo kai man jau ejo 11 savaite,tada pamatavus spaudimas buvo 140/100,na papasakojau kad turiu jau senokai auksta kraujo spaudima tai po 2 savaiciu paskyre susitikima su gydytoja,po to si israse vaistu metildopa(dopegyt),na ir pasitikrint po 2 savaiciu,na taip ir vaiksciojau,spaudimas nei mazejo nei didejo visalaik budavo 150/100,akuseres nelabai pergyveno,nes pasak ju as jau atejau su tokiu spaudimu,paskui po 20 savaites pradejo atsirast baltymas slapime,ir tai dar nieks labai nepergyveno,kalbejo kad reik israsyt aspirina,kurio taip ir negavau,o pasirodo turejau gert nuo pat nestumo pradzios,taip zingsnis po zingsnio susirgau preeklamsija,buvo penkt rytas nejauciau mazylio,bet pagalvojau na juk buna gal miega,o jau vakare prasidejo stiprus desinio peties skausmas,buvau daug skaicius apie preeklamsija,jos pozymius,bet nieko nebuvau radus kad tai gali but ir peties skausmas,kentejau iki 1 val nakties,skausmas pasidare nepakelias ir isvaziavau i ligonone,nuvaziavus i ligonine dar priimamajam pralaukiau apie 2 val,nuveze i viena skyriu,pagulejau pusvalandi,paskui nuveze i gimdymo skyriu,tada supratau kad kazkas negerai,suleke gydytojai ir akuseres,bande klausyk leliuko sirdele,jokio garso,nors as tikinau save kad girdziu tik labai tyliai,del to ir gyd negirdi nes labai labai tyliai,paskui atsiveze scana,gyd niekaip negalejo pamatyt sirdutes plakimo,uzgesino sviesa,visitiek nieko,man ir db akyse stovi pas maziukas kamuoliukas ekrane sad.gif stebejau gyd veida kai ji vis bande paziuret mano leliuka,is jos mimiku supratau kad nebeturiu mazylio,daugiau nieko nesupratau kas daros aplink tik skambejo ausyse sorry...tik po keliu dienu gyd pasake kad jie tada jau gelbejo mano gyvybe nes spaudimas buvo 200/130..tai va galutine diagnoze nesciuju hipertenzija ir preeklamsija,taip uzrasyta ir mano sunelio mirties liudijime sad.gif
dabar gydausi,geriu vaistukus ir vel metu svori smile.gif gyd pasake kad turiu numest 10 kg smile.gif kai tik pradesiu planuot leliuka turiu iskart pasirodyt gyd,sake db bus atidesni,prades gydyma iskart..paklausiau kdl taip atsitiko kdl susirgau tai atsakymas buvo,nebuvo gydomasi iskart..pridare jie man visokiu tyrimu,sirdies,inkstu,kraujo paeme kibirais,o priezasties kaip ir ner..ir vel paveldimumas..ir db bijausi,nes garantijos ner kad vel nesusirgsiu...
tai tokia liudna mano istorija...
gajane
Labai gaila Beatuke, užuojauta .

Suprantu, kad didelis spaudimas daug pavojingiau nei žemas verysad.gif , o ypač nestuke.gif .

Tai save ir guodžiu. Pas mane jis ir taip žemas, o dabar tai nukrenta išvis. Keletą kartų vos nenualpau. Gerai, kad jau kavos galiu gerti, nes prieš tai, per nestuke.gif , pykino baisiai nuo kvapo net.
Tai kasryt išgeriu puodelį kavytės ir geriau jaučiuosi. Man arbata nepadėjo, nei juoda, nei žalia ax.gif .
** Svaja**
QUOTE(beatuke @ 2011 01 12, 21:52)
sveikute 4u.gif  mano antrasis nestumas (pries du menesius) 25 savaite pasibaige preeklamsija,leliukas mire sad.gif pirmojo nestumo metu jokiu tokiu problemu neturejau..

vis galvoju apie kita leliuka,bet labai bijau,snd gyd pasake kad jie negali garantuoti kad nesusirgsiu preeklasija sad.gif
labai noriu pabendrauti su tokio pat likimo mamytemis.
db geriu vaistus reguliuojancius spaudima tai atrodo jog normalus kartais net zemas buna. bet vis bijau kad vel kai tik pastosiu prasides tas pats kosmaras sad.gif
pasidalinkit mamytes kas buvo susidure su sia problema kai jums sekesi kiti nestumai? 4u.gif
*

Kaip liudna verysad.gif uzjauciu Jus verysad.gif

Man su treciuoju nestuke.gif pakirto Preeklamsija ,aciu Dievui ir daktarams mes abu sveiki ir gyvi wub.gif wub.gif mums 34sa dare extra CP 4u.gif Baisi tai liga nes po jos seka Eklamsija o tai jau butu labai labai blogai. del tolimesniu nestumu neaisku kaip butu gali buti gali ne cia kaip organizmas priims esanti nestuma . Noreciau dar vaikucio bet bijau ..ir amzius ir buves nestumas komplikuotas tad nerizikuoju 4u.gif

ir butent preeklamsijos metu gelbeja butent mama o ne vaika nes tuo metu mamos organizmas nuodijasi (mano atveju atsisakinejo inkstai) mano spaudimas buvo 200/120.beja spaudimas ir liko padidejes geriu vaistukus jau 5-ti metukai.

sekmes JUMS 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rakste @ 2010 10 10, 07:54)
na mums 37 savaite eina..pradzioj labai zemas spaudimas buvo,o dabar jau antra diena pakyla iki 150/110 ir nezinau ka cia daryt..jauciuosi kaip ir gerai,bet skaiciai kosminiai ir dar savaitgalis,pas gydytoja nepapulsiu,o ligonine jei nuvaziuosiu tai tikrai paguldys.. verysad.gif
*

jei as nebuciau gulus ta diena ,kita diena nei manes nei vaiko nebutu buve verysad.gif

Butinai kreiptis i medikus reikia kad ir paguldys tai jk nekandzios o ziures padeti 4u.gif

plius auktas kraujospudis tai vaikuciui nepakanka mitybos ir deguonies ir dar gali pradeti atsokti placenta (kaip ir mums).taigi mergaites nejuokaukit 4u.gif
Viktė.
Pries nestuma buvau linkusi i zema spaudima. O dabar 110/60 arba 120/70 . smile.gif
Riedgute
Mano prieš nėštumą buvo 130/80, dabar 110/60, galva dažnai sukasi doh.gif
Ruby Tuesday
O man kaip buvo 90/60 pries nestuma, taip ir liko. Tik pries nestuma del zemo spaudimo daznai silpnoka darydavosi, staiga atsistojus atemdavo akyse, o dabar jokio silpnumo thumbup.gif
beatuke
QUOTE(* Pati Ta* @ 2011 03 14, 18:19)
Kaip liudna  verysad.gif uzjauciu Jus verysad.gif

Man su treciuoju  nestuke.gif  pakirto Preeklamsija ,aciu Dievui ir daktarams mes abu sveiki ir gyvi  wub.gif  wub.gif mums 34sa dare extra CP 4u.gif Baisi tai liga  nes po jos seka Eklamsija o tai jau butu labai labai blogai. del tolimesniu nestumu neaisku kaip butu gali buti gali ne  cia kaip organizmas priims esanti nestuma . Noreciau dar vaikucio bet bijau ..ir amzius ir buves nestumas  komplikuotas tad nerizikuoju 4u.gif

ir butent preeklamsijos  metu  gelbeja butent mama o ne vaika nes tuo metu mamos organizmas nuodijasi (mano atveju atsisakinejo inkstai)  mano spaudimas buvo 200/120.beja  spaudimas ir liko padidejes geriu vaistukus jau 5-ti metukai.

sekmes JUMS  4u.gif
Papildyta:

jei as nebuciau gulus ta diena ,kita diena nei manes nei vaiko nebutu buve  verysad.gif

Butinai kreiptis i medikus reikia  kad ir paguldys tai jk nekandzios  o ziures padeti 4u.gif

plius auktas kraujospudis tai vaikuciui nepakanka mitybos ir deguonies  ir dar gali pradeti atsokti placenta (kaip ir mums).taigi mergaites nejuokaukit 4u.gif
*

Aciu *Pati Ta* 4u.gif

ir sutinku,kad pakilus kraujo spaudimui nejuokauti sad.gif is savo patirimo sakau,kokios gali but tragiskos pasekmes sad.gif

o as va palengva ruosiuos kitam bandymui (tikiu duos D sveikatos ) jau db esu gyd prieziuroj,reguliariai lankaus poliklinikoj smile.gif spaudima sureguliavo,bet db ne zingsnio be tabletytes,nieko nepadarysi smile.gif zinau,viskas bus gerai smile.gif
suntea7
Mano spaudimas visada būdavo aukštesnis ir ypač pulsas... Nėštumo metu beveik idealus - 120/70 thumbup.gif Deja, pulsas pasiliko aukštesnis, dėl to gyd rekomendavo vartoti gudobelę.
** Svaja**
QUOTE(beatuke @ 2011 03 20, 05:28)
zinau,viskas bus gerai smile.gif
*

Taip ir bus mirksiukas.gif wub.gif o daktaru prieziuroj visviena saugiau ir ramiau . 4u.gif
jurvilte
kai laukiausi pismojo vaio spaudimas buvo idialus iki 7men,o veliau prasidejo mano vargai doh.gif spaudimas sukildavo iki 170-130 is pradziu geriau dopegito tabletes ir po 2 i diena laikiuj begant teko man jas gert net po 6 per diena (bet cia jau kokiam 8 men) verysad.gif o nuo 7su puse menesiu tikrojo to zodzio prasme ligonineje as apsigyvenau.paleisdavo mane namo tik savaitgaliais arba paleidzia namo i sako ateik pas mus po poros dienu pasitikrinti ateini ,o cia spaudimas susokes tad guldo ir vel i ligonine.kai buvo 37savaite man prileido vaistu ir pagimdziau su vaistais nes kitaip jau nebegalejo vaistai nebeppadejo o spaudimas tik kildavo.aciu dievuij ggime sveika ir grazi mergaite manasis angeliukas tik para laiko jai teko pragulet inkubatoriuje nes gime anksciau laiko.liga mano vadinosi nesciuju hipertonija.kai pagimdziau po men laiko spaudimas vel tapo normalus
Zivile0515
nu snipstas su tuo spaudimu tikrai...dar kai matuojuosi aisku susinervinus jau bunu,..tai didesnis gaunasi..
skambinau daktarei ..skambinau i ligonine ar vaziuoti..tipi sake isgerti dar tu vaistuku..ir gulet..matuotis ir ziuret..
nu tai va... '
nuvaziuosiu i ligonine...sakys ko cia tu?

tai dar bandysiu veliau matuotis...bet...kazkaip nervas jama
Papildyta:
o tai gaunasi kad to dopygilo galima gerto 4 kart net per diena...matau...as dabar du geriu....bet trumpam padeda...
ir kaip cia gimdyt greicau..gine sake geriausia butu jau...
** Svaja**
As to Dopegyto geriau po 2.. 4kart ir nieko ir pasirodo taip ir turejo buti nes preeklamsija, o dar nezinojo nes baltymo nebuvo slapime , sakydavo ligononej..ponia -iene jus negriat vaistu blink.gif nu galvoju jau man sirdis piestu stovi nuo ju blink.gif .jei dabar buciau nestuke.gif net nezinociau ka dayt is tikruju g.gif g.gif
Eriele
Mano spaudimas zemas, toks ir lieka kolkas... karta net 70/40 buvo...
rimančius
Pirmu nėštumu buvo kiek padidėjęs spaudimas, sekia, geriau vaistukus ir viskas ok
Taurė
Mano visados buvo peraukštas ir labai stebėjo. Vienu metu, einant būtent į spaudimo patikrinimą buvo dingęs regėjimas kelioms minutėms. Įlipau į liftą, o išeiti nematau kur. Akyse toks vaizdas, kad fotoaparato blicas blyksi. Išvedė iš lifto ir tiesiai į palatą. spaudimas buvo 180/100. Kažko skubiai suleido ir praėjo. Nėštumas baigėsi gerai ačiū D, bet buvo baisu doh.gif
Ištikro tik vėliau supratau, kad pati kalta buvau dėl peraukšto spaudimo. Buvau stora labai. Kai daug vėliau numečiau svorį, nebeliko nei peraukšto cholesterolio, nei aukšto spaudimo. Kol turėjau viršsvorį, visados kankinausi dėl šių dievų problemų doh.gif
D*L*K
Merginos, o kaip kovoti su stipriai nukritusiu spaudimu? Maniškis visada buvo idealus, todėl dabar labai stipriai jaučiu, kad kažkas ne taip verysad.gif Siaubingai silpna, pykina, pilvelį maudžia sad.gif Nieko nesinori valgyti, krenta svoris. Nerimstu dėl savo mažiuko, bet ir ko griebtis nebežinau verysad.gif
astabil
Mano per aukstas spaudimas.Kai rytais dar buna 140/90,nieko nejauciu,bet vakarais sukyla iki 180/120,tada jau nekas,skauda galva,silpna,tinstu..pirmad einu pas gyd,bijau,kad,neankstintu gimdymo,dar noreciau paaugint maziuka..Ziuriu kita sav jau truputi vesesnius orus pranesa,gal susitvarkys viskas ax.gif
J-U-Š-A
Laukiuos pirmojo vaikelio nestuke.gif neštumo pradžioje spaudimas buvo 110/60, o dabar mums jau 27 savaitėlės, spaudimas su kiekvienu apsilankymu pas ginę vis mažesnis g.gif dabar jis vos 90/50 g.gif akušerė vis pamatavusi teiraujasi, kaip aš dar ant kojų pastoviu biggrin.gif tik man toks klausimas iškilo g.gif nieko blogo tas žemas kraujospūdis? g.gif nekenkia jis mažyliui? ir ar nepakenks gimdant? g.gif
Lydute
Sveikos, gal kas galit patart. Kai paskutinįkart buvau pas akušerę, rado spaudimą 150/90. Sunerimusi nusiuntė pas nėščiųjų terapeutę. Papuoliau tik kitą dieną, tada rado 130/80.
Tai labai ramiai pažiūrėjo , sako gal vienkartinis atvejis, normalus spaudimas. Na ir uždavė namuose matuotis savaitę tą spaudimą, ateiti po savaitės.
Bandėm namuose matuotis, bet nelabai mokam ar kaip, gaudavosi panašiai 130/80 , tad pradėjau eiti į vaistinę matuotis - ten rodo 140/90. Šiomis dienomis iš viso - pastovus ūžimas galvoje, ausyse... Kaip vertinti man savo spaudimą? Ligų prisigalvoti nesinori... Tačiau paskaičiusi įvairius atvejus neramu... ar nuo tokio spaudimo jau skiria vaistus?
ice|tea
QUOTE(Lydute @ 2011 09 21, 00:01)
Sveikos, gal  kas galit patart. Kai  paskutinįkart buvau  pas akušerę, rado spaudimą 150/90. Sunerimusi nusiuntė pas nėščiųjų  terapeutę. Papuoliau tik kitą dieną, tada rado 130/80.
Tai labai  ramiai  pažiūrėjo , sako  gal  vienkartinis atvejis, normalus spaudimas. Na ir uždavė namuose matuotis savaitę tą spaudimą,  ateiti po  savaitės.
Bandėm namuose matuotis, bet nelabai  mokam ar kaip,  gaudavosi panašiai  130/80 ,  tad pradėjau eiti į vaistinę matuotis  - ten rodo 140/90. Šiomis dienomis iš viso  - pastovus ūžimas galvoje, ausyse...  Kaip  vertinti man savo spaudimą? Ligų  prisigalvoti nesinori... Tačiau paskaičiusi įvairius atvejus  neramu...  ar  nuo  tokio spaudimo jau skiria vaistus?
*

Sveikos 4u.gif

Mano situacija panasi.. Netumo pradzioj spaudimas buvo normalus, o va neseniai per apsilankyma pas gine soktelejo 140/80 ir jau sake, kad tai nera labai gerai.. verysad.gif liepe matuotis kiekviena diena ir jeigu spaudimas pakiltu daugiau nei 140/90 israse vaistuku. Mums dar tik 25sav, del to man irgi labai neramu. Dabar namuose kai matuojuosi, kuris laikas mano AKS 140/70 - 150/80, na vaistuku dar negeriu ir labai tikiuos, kad jis nebedides..
TapuTipu
QUOTE(beatuke @ 2011 01 12, 22:52)
labai noriu pabendrauti su tokio pat likimo mamytemis.
db geriu vaistus reguliuojancius spaudima tai atrodo jog normalus kartais net zemas buna. bet vis bijau kad vel kai tik pastosiu prasides tas pats kosmaras sad.gif
pasidalinkit mamytes kas buvo susidure su sia problema kai jums sekesi kiti nestumai? 4u.gif
*

aš pažįstu žmogų, kuriam su pirmu nėštumu netgi eklamsija buvo, o su antru - nieko...

man su pirmu gal mėnuo iki gimdymo padidėjo spaudimas, bet simboliškai... ir Dopegito gėriau simboliškai... gal po tabletę 2 ar 3 kart dienoj...
o su antru tai iki gimdymo kaip ir nebuvo padidėjęs spaudimas... kelios dienos iki gimdymo simboliškai padidėjo gal iki 130/90, nusipirkau Dopegitą, bet taip ir nespėjau jo pagert... o va po gimdymo gal 5 dienos kai dėjo sunki preeklamsija... gydytoja mano, kad net beprasidedanti eklamsija buvo... tiesa, jau klinikose vistik įdėjo praeinančios nėščiųjų hipertenzijos diagnozę. Nes kažkokių fermentų (ar kažko ten) nerado... vėliau per kokį mėn spaudimas susireguliavo ir vaistų nuo spaudimo nebegėriau. jau n metų... padidėjusio spaudimo niekada daugiau ir "nepagavau"

tinau žiauriai per abu nėštumus (per kelias dienas po gimdymo sugebėdavo nukristi virš 20 kg priaugot svorio... iš ko darau prielaidą, kad dauguma iš sukauptų skysčių būdavo)... baltymo tai atsirasdavo, tai išnykdavo...

dabar turiu nerimo dėl trečio... gal kas žino klinikose kokią pavardę gydytojo, kuris specializuotusi preeklamsijose, hipertenzijose... (juk gi būna, kad vienas labiau stiprus pvz gestaciniuose diabetuose, kitas dar kame nors...)
Kitte
Pas mane visada ~100/60 smile.gif jauciuosi neblogai.
Qwertyio
Man spaudimas ir pulsas labai šoktelėjo, kai atsirado hipokalemija, dėl to buvau atsidūrusi net reanimacijoj. Pradėjau naudoti kalį ir apsitvarkė viskas.
Jureka
QUOTE(Kitte @ 2012 01 09, 20:24)
Pas mane visada ~100/60 smile.gif jauciuosi neblogai.
*

Pas mane irgi panasus visada, vakar matavo, tai buvo 104/60 nestuke.gif Tik per nėštumą kažkaip pulsas aukštas, viskas tvinkčioja viduj ir pykina
vai2te0528
As visalaik buvau su zemesniu spaudimu. Dabar jis 120/80, tai nestresuoju smile.gif
Sofija83
As ir su zemu visad budavau, retai kad iki 110/80 tepakildavo, dabar pries 2 savaites buvau pas daktare, buvo 15 savaiciu spaudimas ryte po dvieju akvos puodukus 96/64... nu esme kad as gerai nesijauciu, dabar isvis pastarosiom dienom nudvest baigiu...reikes apsimatuot, plius dar visus galus niezti... g.gif nu nu, toks jausmas kad tuoj visus niestumo simptomus susirinksiu!
Rashkyte
pas mane visad kaip "uzshaldytas" lotuliukas.gif 110/70 4u.gif ir nestuke.gif ir ne 4u.gif
astabil
Man trecias nestumas ir tik pastoju,spaudimas sokteli iki 150/100,o jau i pabaiga apie 180/120.Tai nuo pat pradziu vaistai ir didinamos dozes,ligonines ir tt. doh.gif
Sofija83
Mergos, as jum tiesa sakant pavydziu, kas su normaliais ar ausktesniais spaudimais normos ribose) esat, jum turbut ir energijos daugiau yra...as tuoj nudvesiu mana trodo lotuliukas.gif su tokiu spaudimu...sesel sako, kad as cool as a cumcumber, aha galvoju, cool, kai leisgive sliauzau, ot gerai...
agota.gina
Man visada buvo normalus kraujo spaudimas, ir tik apie 27 sav soklteli 140/90. Tyrimai visi buvo geri. Guleju ligonineje savaite. Geriu Dopegita. Po biski pradejo tinti kojos. Dabar kai jau 31sav, jauciu kaip pradejo lb baladotis sirdis. Galva sunkesne tapo. Nz, bet ryt eisiu pas daktare ir pasakysiu.
Kitte
Pas mane visada 100/60 arba 110/60 doh.gif
Shiraz
mano 100/60 paskutini karta buvo, nekeista kad man visada salta doh.gif
LOONA_
na man su spaudinu kaip ir rodos ner problemu, taciau nesuprantu pakausi ziauriai spaudzia, jeigu prigulu rodos kad kas per galva su kumsiu dauzytu. bet kai pasimaatuoju spaudima (poliklinikoje ar pas anyta) tai jis normalus, 130/80, tai pradejau galvoti gal mano spaudimas ne nestumo metu buvo didesnis o dabar nukritus iki normalaus jis man jau per zemes?
Su pirmu nestumu tai iki gimdymo isbuvo tobulas spaudimas aisku ir savijauta gera, nors ir gyd stebejosi, nes turejau (ir tebeturiu) dar ir savo virsvorio labi daug.
pupsikėlis
o gal atvirkščiai? man buvo labai žemas iki nėštumo, tai kai pastojus pradėjo laikytis 130/90, tai galvojau išprotėsiu.
Moone
As pries nestuma geriau vaistus nuo spaudimo, veliau dar pries pastojant, spaudimas susinormalizavo irkolkas tfutfutfu geras yra, bet kadangi daug metu geriau vaistus ir turiu polinki i auksta spaudima, reikia labai stipriai save stebeti, nes jei tik prades kilt reikes gerti vaistus. Na zinoma ne tuos kur anksciau geriau, o specialiai nestukem. bigsmile.gif Bet labai tikiuosi kad neuzkils.. bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.