Vasarele jau baigesi ir man toks klausimas iskilo ??? ka daryti, kai vaikas lauke bunant sisiuko uzsimano :-[ Vasara elgdavomes gal ir nelabai kulturingai- uz krumelio uzlysdavom ir padarydavom :-[ O ka daryt, kai orai atsals ??? Buna, kad vaikstom 2-3 val. lauke. O maze kol kas nevisada tiek isbuna. Mums 1.10 m. dabar. Jau beveik 2 men. i lauka einam be pamperio, iskyrus kai vaziuojam masina ar i svecius einam, bet ir tada ji i kelnes nedaro, o prasosi. Gaunasi didziule problema- ji verkia, kad nori i tulika, o as ikalbineju i kelnytes daryt :
na, berniukui siuo atveju gal ir lengviau ;D, darom lauke gan ilgai. O jei bunam kur nors centre, tai ieskom kavines, benzino koloneles, galu gale galima ir i parduotuve uzeiti ir paklausti - gal leis pasinaudoti tualetu.
Pries einant i lauka reiktu pasodinti ant puodo, kuri laika pries einant i lauka neduoti daug skysciu O daugiau net nzn, man su dukra sis laikotarpis dar pries akis
As taip pat manau, kad pries einant reiktu tuo pasirupinti, o paskui reguliuoti skyscius, kiek galima ;)...Man labai baisiai atrodo prie medziu savo reikalus atliekantys vaikai- mes juk ne suniukai...Aisku mazam vaikui nepasakysi kentek, bet jau nuo kokiu 4m gal jau galetu pakenteti iki artimiausios kavines, ar namu ???
Paskui stebimes kokia nekulturinga musu tauta- visur prisiukslinta ar prie krumu kvapelis tooooks.....
Sutinku, kad sisiojantys prie medziu vaikai- vaizdelis nekoks :-/ Bet ka daryt su 2 dar neturinciu vaiku, kuris pakentet dar nemoka :
Oi mamkos, jus pagalvokite, kas blogiau: mazas vaikas pasiusines ar didziulis suo (dogo tipo) pakakines :
Mano drauge savo suneliui sako: "Einam, medi apsisiosim!" Ir eina vaikas su dziaugsmu ;D
;D ;D ;D ir tai tik vieno didesnes svorio kategorijos keturkojo darbas, o ka jau kalbeti apie likusias... ;D ;D ;D
... as nematau jokios problemos, jei mazulis nebegali laukti ir nera jokios kitos alternatyvos be to, tuos kartus galima ant vienos rankos pirstu suskaiciuoti
[smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] [smiley=smiley1.gif] Mes irgi taip darom. Svarbu paeiti ruputeli toliau nuo tako kad piktos bobules nebambetu [smiley=smiley6.gif]
Bandem ir mes po krumeliu rimta reikala atlikt... Nelabai maniskis suprato, ko is jo noriu ;D. Tupet tupejo, bet visos zolytes buvo aplink apskabinetos, vabaleliai pagaudyti..
Mus reikalas buvo prispaudes automibiliu aisktelej, liepem siusiot ant masinos rato
;D ;D Maniskei irgi sventas ;D ;D Beje, mums irgi ne visos vieteles tinkamos atrodo ;) Pati pasirenka kokius krumelius ar medeli, kartais ir ilgokai ta paieska uztrunka ;D Bet jau stengiesi nesigyncyt tokiu svarbiu ir atsakingu momentu ;D
Mes tai mašinoj puoduką vežiojamės :) O jei pėsčios - tai irgi į krūmelius arba už kampo (nes krūmelių ne visur esama). Nors sykį mačiau, kaip mamytė gedimino prospekte ant sienos savo sūnelį "siusino" kokių 5 metų - turiu pasakyt, vaizdelis nekoks :-/
Mums irgi tenka krūmelių ieškoti, nors dabar, kai atšalo, tai problemėlė, nes baisu, kad neperpūstų. Tad dabar visada stengiuosi, kai užsimano reikaliuko skubintis namo (jei jie toli, iki artimiausio WC), ir jam sakau, pakentėk truputėlį, tuoj parbėgsim namo ir pasisiosim ;) Ir pakenčia vyrukas (2,4 metai). Na, o jeigu važiuojam mašina ilgėlesnį laiką, tenka stoti stotelėse ar kavinėse.
Prisimenu viena atveji is savo praktikos,kai bunant kieme su kazkur 3 m.savo dukryte,ji uzsimane...kaku. Aplink namai,langai,daug tetulyciu su vaikais,zodziu,niekaip nepasislepsi. Iki namu - toli. Ka daryt? Kol as bandziau mazaja klausinet -,, o gal tu dar pakentek?" arba ,,O gal nueisim iki namuciu?" Dukra klause,klause kvailu mamos klausimu,galu gale kad riktels : ,,Nu mama,MAN JAU LENDA!!!"-ant viso kiemo....Nu nepamirsiu bobulyciu zvilgsniu ir mamu krizenimo...
Na mes mazuliai, tai po balkonais lisdavom (o po to tam paciam smeliuki secretus darydavom
Mamy, linksma ir PAMOKANTI tavo istorija
Maniske irgi nesutinka i kelnes daryti lauke, ir pilnai suprantu, kai vis kartojama, kad reikia i tualeta...
Bet kai bus vesiau, tai nzn.. Reiks neiti toli i kiema, prie namu daugiau vaikstineti, visada nesiojuosi antras kelnytes, jei netycia nelaime atsitiktu..
Mano mazylis is tokiu dalyku problemos nedaro, eina prie artimiausio krumo, pats nusimauna kelnes ir pavaro
Maniskiui dar nera dvieju.Kai einam i lauka trumpam,tai viskas tvarkoj.O kai ilgam tai pampersa uzmaunu,nes kitaip su avarija pareitume.pasiprasyt dar nemoka.Gerai,kad namie nebeturim problemu su puodu,o laukas dar ateity
O mano mergyte atsisako daryti lauke, tad tenka su pampersu draugauti.
QUOTE(dani @ 2003 08 29, 23:26) Oi mamkos, jus pagalvokite, kas blogiau: mazas vaikas pasiusines ar didziulis suo (dogo tipo) pakakines : Va sita paskaiciau ir apsiraminau
Mums tai buvo istorija Chikagoje. Mano mergina jau i lauka pampersu nebesidedavo, bet - kaip ir daugeliui, chia parashiusiu - ilgai laukt dar nemokejo. Zhodzhiu, vazhinejam mes po vakarejanchia Chikaga, po down-town'a, o mano mergichka sako: syyyysiu noriu. Visiems - striokas: juk nei normaliai sustosi, nei kas veikia tokiu metu... Na, sakau, pakentek pakentek... Sustojom prie prabangaus Radisson'o vieshbuchio, kur stovi dede patarnautojas, paima tavo mashina ir nuvezha ja kur nors pastatyt. Mes su mazhe ishshokam ir mano dukra pasiusiojo vieshbuchio paauksuotam tualete
QUOTE(Dama @ 2003 09 09, 11:57) Mes tai mašinoj puoduką vežiojamės Nu gerai, situacija tokia: žiema, šalta baisiai (-20C ir šalčiau), vaikas užsimano kakutį daryti - ką tas puodukas mašinoj gelbės? O jeigu ir vasara - kur turinį paskui dėt? Girdėjau, kad berniukus kai kurios mamos nusysina į butelį, kai nėr kur kitur Aš visuomet saviškį nuvedu į WC prieš išvykstant iš namų, o paskui jau taip taikau laiko intervalais, kai įtariu, kad gali gamta pašaukt, būti netoli žinomų WC. Jeigu nusimato ilga kelionė automobiliu, užmaunu "popierinius triusikus" (pull-up), bet jis dažniausiai iki WC išlaukia
Nu patarimu tai nereaaaaaaaaaaliai daug
Mano mazius nors jau tokio amziaus kai pasidaro si problema aktuali, bet nera taip buve. Bet pastovi problema - iseini is namu, tik isvaziuoji is kiemo ir mano kleckas - ,,kaka". Griztam, padarom kaka. Ir taip pastoviai. Nu ka darysi. Bet siaip tai jei namai toli, jei aplinkui nera potencialaus tualeto - vesciau uz pirmo pasitaikiusio krumo. ir nieko cia tokio
Mes irgi tokią turim problemą, prieš mėnesį važiavom į Druskininkus, o kadangi esam iš Klaipėdos , tai kelias gan tolimas. Tai "sysių" darėm mašinoj ant puodo, nesinori , kad vaiką perpūstų. Būna, aišku, kad ir to puodo po ranka nėr, tada jau prašau, kad pakentėtų. Ačiū dievui, kad pūslė stipri, tai iškenčia.
O mes jau "prisikentejom"....iki silpnos pusles, vaistu, gydytoju, ligoniniu....
Vaikas 3 metu lauke be pamperso, geria nemazai (ypac vasara), sisiuko uzsinori kas pusvalandi, po krumu nemoka, o jei per prievarta pasodini - tai apsisioja ir kelnes, ir mama...zodziu vis tiek i namus reikia eiti. Nors stengdavomes zaisti netoli, bet kol pareidavom bekentedamos...tai triusikeliai ir slapi. Perpucia vejas- slapimo pusles uzdegimas... Taip kad geriau po krumu, ar vidury gatves, kad tik vaikas butu sveikas...gal kam ir drastiskai nuskambes, bet kiekvienai sava patirtis.
O mes darom krūmukuose, ir nematau nieko blogo. nu aiške ne vidury aikštelės kokios ar pievutės, bet nuošaliau. Tai kur kas geriau nei vaikui paskui šlapiom kelnytėm būti.
jei prispiria - su dvimetinuku lekiam i krumelius. su keturmechiu - i artimeusia kavine
Galiu pasididziuoti savo 2, 6 met. mazyliu anksti atsisakeme sauskelniu, o jis tikras vyras dar ne karto negrizome i namus slapiom kelnytem. Jei uzsinori sisiu mieste, tai prasau kenteti, o jis sako as kenciu, as dar kenciu, taip iki artimiausio krumelio, ar kampo.
Ateina vasara, teks ir mums tai patirti, nes ruošiamės ir lauke nebedėvėti sauskelnių...
visą laiką stendavomės prieš einan į lauką padaryt,bet jei labai užsimano,tai ir po krumeliu padaro.
manos sunus 2.2metu, tai visada padaro pries kur nors einant, o jei staigiai kur uszimano, tai daro ant krumo ar ant masinos rato
Nu o mano mergina nedaro krumeliuose - jai reikia puoduko
Na jau tikrai nieko tokio, jei vaikas padaro sysiu po krumu. Juk mazo vaiko sysius ir nesmirda taip, kad kieme, kur grynas oras uzsiuostu nuo vieno vaiko
Papildyta: QUOTE(delfinas @ 2005 01 12, 04:09) Nu gerai, situacija tokia: žiema, šalta baisiai (-20C ir šalčiau), vaikas užsimano kakutį daryti - ką tas puodukas mašinoj gelbės? O jeigu ir vasara - kur turinį paskui dėt? prisimenu viena vaizdeli. Mazas vaikas, atviram baseine uzsinorejo sysiu, mama issitrauke puoduka r pasodino. O ta turini, paeme ir ispyle cia pat per tvora ant zolytes
Mes nekentejom, darydavom nuosaliau po krumeliu
QUOTE(alyvuoge @ 2007 03 14, 15:41) manos sunus 2.2metu, tai visada padaro pries kur nors einant, o jei staigiai kur uszimano, tai daro ant krumo ar ant masinos rato Niu,ant masinos ratu gal nelabai grazu daryti O po krumeliu,manau,tikrai nieko tokio mums iš pirmo karto pavyko ir daba be problemu, kažkas buvo sako noriu siusio. nuejom pi pievute, prie krumuko, taip atokiau, kad ne ant vaizdo, šmaukšt kelnes nuvilkau mažei, pati atsitupiau ir pasiemiau ja tupinčia ant raku ir padare. su rimtu reikalu darnetko susidurti. o šiaip jau parduotuvėj, žino kur toletai, tai jaukai bunam netoli pati prašosi, tik jai ten eiti atrakcija,nes gali rankas plautis.... tai aš jau numanau kada ji ten rimtai, o kada tik taip paišdykauti prašosi. jau beveik išmoko ir siusi palaikyti, kada sakai nu jau netoli, netoli, pakentek truputi.
mes tai pries eidami i lauka atsiliekame reikalus ant puoduko ir paskui einam i laukeli na jei prispiria reikalas kur lake tai einam uz krumelio o jei esam mieste tai prasom kokioj parduotuvej ar kavineje kad leistu pasinaudoti tuoletu
kas idomiausia maniškis visada užsimano kai kur nors nuvaziuojam
Kai šilta jokių problemų
Kai šalta stengiamės ribot skysčius, o užėjus norui prašomės į parduotuvę
man iki siol didziausia problema kenteti...o ka jau apie vaikus kalbeti...
Mažąjį reikaliuką darom be problemų lauke, kur nors už krūmelio, miesto centre turim "pamėgtus" prekybos centrus, vaikui jau refleksas išsivystęs, negali praeiti pro "pažymėtas" vieteles
QUOTE(porsche @ 2007 09 17, 20:59)
mes mazus reikaliukus jei jau labai galim padaryt jau ir lauke,o jei kavinej ar parduotuvej tada ir ner problemu
QUOTE(Lurdes @ 2004 01 20, 19:55) Prisimenu viena atveji is savo praktikos,kai bunant kieme su kazkur 3 m.savo dukryte,ji uzsimane...kaku. Aplink namai,langai,daug tetulyciu su vaikais,zodziu,niekaip nepasislepsi. Iki namu - toli. Ka daryt? Kol as bandziau mazaja klausinet -,, o gal tu dar pakentek?" arba ,,O gal nueisim iki namuciu?" Dukra klause,klause kvailu mamos klausimu,galu gale kad riktels : ,,Nu mama,MAN JAU LENDA!!!"-ant viso kiemo....Nu nepamirsiu bobulyciu zvilgsniu ir mamu krizenimo...
Mes kaip silta tai neturejom jokiu problemu, laukuti uz krumu ar ant zolytes, parduotuvej, o va saltuoju metu stengiames iseinat atlikti reikaliukus ir tada eiti, buvo pakliuve neseniai kad masinoj uzsimane tai tekostoti pakelej, o po to laiko kelias dienas sisiojo vis i kelnes tai gal sutapimas o gal ir persalo
taip...vasara buvo gerai...o dabar ruduo...nezinau ka reiks daryt.paprasau kad padarytu pries iseinant,o ji sako kad nenori.bet vos isejus po keliu minuciu jau prasosi
QUOTE(vilma_klp @ 2008 10 16, 19:48) taip...vasara buvo gerai...o dabar ruduo...nezinau ka reiks daryt.paprasau kad padarytu pries iseinant,o ji sako kad nenori.bet vos isejus po keliu minuciu jau prasosi Po poros tokių "nenoriu" darau griežtai - pasakau, kad niekur neisim tol, kol jis nenueis į tualetą. Kadangi kažkur eiti ar važiuoti maniškiui patinka, tai lekia griūdamas
Vasara, jei kur vaziuodavome toliau,tai sustojus prie krumelio reikaliukus atlikdavo,o dabar kai salta,tai visada pries iseinant is namu nueina ir padaro
|