Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sviestinis tortas ir Skrusdelynas: Klausimai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Carolinka
Sveikos, kulinares,

Man reiktus pagalbos biggrin.gif , ir gal jus, patyrusios, turesit patarimu man.
Taigi po 15 metu (!!! blink.gif ) sugalvojau iskepti sviestini torta ir Skrusdelyna. Mama atsiunte mano paauglystes receptus, bet mano gamybos detales isbluke is atminties doh.gif . Taigi....

Gal kas esate girdeje ir dare toki Sviestini torciuka (tuo metu pamenu, kad labai labai skanus buvo ir apie kalorijas nieko negalvojom bigsmile.gif ):
Teslai:
2 pak.sviesto,
5 tryniai,
2-2,5 stiklinės miltų.
Sviestą sutarkuoti, sudėti trynius ir miltus. Iš tešlos padaryti 4 kamuolius ir dėti į šaldytuvą 12 val. Išėmus kočioti į 4 lakštus pagal norimą formą ant sviestinio popieriaus. Subadyti blynus šakute ir dėti į orkaitę kol iškeps. Likusią tešlą irgi iškepti ir bus papuošimui.

Pertepimas:
5 baltymai,
2 pak. 300gr. grietinės,
1,5 stikl.cukraus,
0,5 pak.želatino.
Želatiną užmerkti anksčiau, kad išbrinktų.
Baltymus išėmus iš šaldytuvo išplakti iki standžių putų.
Grietinę su cukrumi išplakti miksteriu, sudėti baltymus ir ant galo supilti išleistą želatiną (bliūde į verdantį vandenį ir išsileis).
Dėti lakštus ant lentelės ir pertepti kremu (galima į kremą įdėti razinų ar aguonų dėl grožio) ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus....

Mano klausimai:
1. 2pak. sviesto - kiek gramu tai galetu buti. Pamenu, kad pries 15 metu, jie buvo tokiais keturkampais pakeliais. Speju, kad vienas pakelis svere 200 gr. Ar jus pamenate? As ne LT-je gyvenu, tai nezinau, kaip sviestas pakuojamas siomis dienomis....
2. Ka jus manote del grietines kiekio? Speju, kad ten rashiau 300gr., o ne 2 pak. po 300 gr. (=600 gr.).
3. Sitas svarbiausias klausimas del zelatinos.
- Kazin kiek gramu (sauksteliu) 0.5pak zelatinos galetu buti?
- Kaip as ja turiu isbrinkinti, t.y. i kiek vandens supilti ir kiek laiko laikyti?
- Kiek suprantu, tai karsta isleista zelatina supilti i krema ir su saukstu (ar mikseriu??) isplakti ir greitai pertepti lakstus?

Dekoju uz pagalba.

Dar vienas klausimelis del Skrusdelyno suliejimo. Mano receptas prasho 1stiklines medaus ir 1 stiklines cukraus. Klausimas:
- Kiek laiko turiu virti ir supilti ant skrusdeliu? Virti tol, kol i salta vandeni ipylus pasidaro kietas lasas ir daug trumpiau?

Lauksiu atsiliepimu ir patarimu.
@adrij@
Na pabandysiu pagelbeti mirksiukas.gif
Sviestas ir dabar yra po 200 - 250 -180g. as manau , kad pagal anus laikus tai reikia dati 200g.
Grietines tikrai reikia dvieju indeliu po 300g. bent pagal jusu recepta .
O del zelatinos - tai ji , bent pas mus supulstyta laaaabai ivairiais kiekiais , tai apie koky pakeli jus kalbate .... g.gif , pavyzdziui as perku pacia stipriausia zelatina . jos reikia deti per pus maziau nei tos iprastos , bet jeigu jus naudosite 600g. grietines , tai reikes dvieju didesniu saukstu zelatinos . Ja uzpilkite 4 dideliais saukstais vandens , ir isbrinkuse , isleista ( pasildyta ) pilate i jau paruosta grietine , plakti patariu mikseriu .

Dabar del skruzdelyno : as nazinau apie koki jus kalbate schmoll.gif . jeigu is zagareliu , tai medus nepilamas ant jo , o kiekvienas zagarejis mirkomas i medu , ir taip lipdyti skruzdelyna . O KAIP VIRTI MEDU PASIIESKOKITE TEMOJE APIE SKRUZDELYNUS .Jei nerasite as jums parasysiu . mirksiukas.gif
Carolinka
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 25, 16:44)
Dabar del skruzdelyno : as nazinau apie koki jus kalbate  schmoll.gif . jeigu is zagareliu , tai medus nepilamas ant jo , o kiekvienas zagarejis mirkomas i medu , ir taip lipdyti skruzdelyna . O KAIP VIRTI MEDU PASIIESKOKITE TEMOJE APIE SKRUZDELYNUS .Jei nerasite as jums parasysiu . mirksiukas.gif
*

Dekoju Cipciuk. Sviestinis tortas lyg ir aiskus dabar po jusu paaiskinimu... bigsmile.gif . Kaip gerai, kad yra zmoniu, kurie supranta mano receptus geriau nei as biggrin.gif . Del zelatinos mama jau atrashe, kad pakelis budavo 30gr. O apie stiprumus nieko nezinojau anais laikais schmoll.gif .

Del skrusdelyno. As jau siandien issikepiau, t.y. isviriau aliejuje, 'skrusdeles'. Zinau, kad kiti daro tuos didelius zagarelius, bet mano tikriausiai irgi daroma is tos pacios teslos (kiausiniai ir miltai, daugiau nieko), tik as iskocioju, tada pjaustau siaurom juostom ir tas juostas supjaustau mazais kvadraciukais ir i alieju. Taigi jos mazos skrusdes. O dabar man jas reikia supilti tuo medum (panasiai kaip "Negriukui" sausainius reikia supilti), tai va ir nezinau, kaip virti ta medu. Galvoju, jei virsiu iki imetus lasiuka i salta vandeni pasidarytu kietas kristaliukas, tai tokiu medus supylus 'skrusdeles' ir sustingus tortui ar dantu nesusilauzysim. Tai gal geriau taip ilgai nevirti to medaus, kaip manot?
Eisiu dar ieskoti skruzdelyno temos kaip saket.

Aciu
@adrij@
Labas rytas !

Tai tas pats skuzdelynas , o kokio dydzio ir formos daryti , cia kiekvienos fantazija .
Medui reikia :
1 stiklines dirbtinio medaus
1 stikline cukraus
1 stikline vandens
1 did. saukstas grietines
2 did. saukstai sviesto.
Viska sudedame i dubeny ( kad paskui tilptu imerkti jusu zagareli) ir kai uzvirs pruputi pavirti na gal kokias 5 -7 min., tada ugni smarkiai sumazinti , kad medus vos kunkuliuotu , ir i ji merkti zagarely ( as merkiu tik viena puse , nes abi man per saldu ) dedate ant padekla , ir taip kiekviena , formuodama savo skruzdelyna .
Patarsiu : stenkites i skruzdelyno vidury zagareliu deti maziau , o i krastus daugiau , tada graziau susiformuos ,
Sekmes mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
JOLKA999
sito skruzdelyno receptas panasus kaip mano dar is mokyklos laiku,is teslos padarydavom siauras juosteles ir supjaustydavom mazdaug 1cm gabaliukais.isvire gaudavosi kaip skrituliukai.o kremas buvo toks. 1st medaus ,1st cukraus,2 saukstai vandens,30 g sviesto,1 saukstas grietines.is tu produktu isvirti sirupa ir sumaisyti su skruzdeliukais,kiek pamenu buvo skanu.
RiMami
QUOTE(Carolinka @ 2008 09 26, 01:25)
Zinau, kad kiti daro tuos didelius zagarelius, bet mano tikriausiai irgi daroma is tos pacios teslos (kiausiniai ir miltai, daugiau nieko), tik as iskocioju, tada pjaustau siaurom juostom ir tas juostas supjaustau mazais kvadraciukais ir i alieju. Taigi jos mazos skrusdes.

Carolinka, Labai įdomūs tavo receptukai 4u.gif . O gal galėtum patikslinti skruzdėlyno tešlą, kiek reikia kiaušinių ir kiek miltų vidutinio dydžio skruzdėlynui. Ir negi daugiau į tešlą visiškai nieko nesideda? g.gif Dar jei nesunku parašyk - ar kiaušinius reikia išplakti, kaip tu užmaišai tešlą?
Po to būtinai pasirodyk savo kepinius, jei turi galimybę nufotkint. ax.gif Iš anksto ačiū už atsakymus:4u:

Cipsiuk, dėkui už medaus sirupo skruzdėlynui receptuką. 4u.gif
Carolinka
QUOTE(RiMami @ 2008 09 26, 12:33)
Carolinka, Labai įdomūs tavo receptukai 4u.gif . O gal galėtum patikslinti skruzdėlyno tešlą, kiek reikia kiaušinių ir kiek miltų vidutinio dydžio skruzdėlynui. Ir negi daugiau į tešlą visiškai nieko nesideda? g.gif Dar jei nesunku parašyk - ar kiaušinius reikia išplakti, kaip tu užmaišai tešlą?
Po to būtinai pasirodyk savo kepinius, jei turi galimybę nufotkint. ax.gif Iš anksto ačiū už atsakymus:4u:

Cipsiuk, dėkui už medaus sirupo skruzdėlynui receptuką. 4u.gif
*

Dekoju uz atsakymus, bet merginos man neatsaket i mano pagrindini klausima del skruzdelyno: Kiek LAIKO virti ta medaus sirupa pries pilant ant skuzdziu?

RiMami: Jei pavyks viskas, pridesiu nuotraukas (jei mokesiu ideti mirksiukas.gif ), o jei ne, tai jau nedesiu, gi geda biggrin.gif butu rodyti biggrin.gif .

Skruzdelyno receptas tai mano toks.

Teslai:

4 kiausinius isplakti ir deti miltus. Isminkai minksta tesla, kuri neliptu prie ranku. Kocioji, pjaustai ir verdi aliejuje, kol parus. Viskas
(pvz: as sumasciau daugiau issivirti skruzdziu, tai ne daugiau kiausiniu musiau, bet ipyliau 0.5st vandens ir is sio kiekio man gausis kazin ar ne du torciukai, jei, aisku, tu skruzdziu pati nesuvalgysiu pries verdant medu).

Mano sirupui:
1 st medaus ir 1st cukraus, bet jei atvirai, as gal bandysiu virti pagal JOLKOS recepta, t.y. kadangi turiu daug skruzdziu, tai gal viena pagal savo, o kt. pagal Jolkos ir paziuresiu, koks skirtumas.

Brukstelkit kuri atsakyma i mano klausima, kiek ilgai turiu virti medaus sirupa, nes noriu siandien padaryti viska. Dekoju
RiMami
QUOTE(Carolinka @ 2008 09 26, 14:59)
Kiek LAIKO virti ta medaus sirupa pries pilant ant skuzdziu?

Ačiū už atsakymus 4u.gif . Dėl laiko, tai gal kitos panos ką patars g.gif aš gyvenime dar nedariau niekad skruzdėlyno.
Perskaityk atidžiai Cipsiuko sirupą - ji gi aiškiai aprašė kiek virti 4u.gif
Carolinka
QUOTE(RiMami @ 2008 09 26, 15:10)
Perskaityk atidžiai Cipsiuko sirupą - ji gi aiškiai aprašė kiek virti 4u.gif
*

lotuliukas.gif doh.gif blush2.gif Na va kokia ziopla. Staigiai perskaiciau ir nepastebejau minuciu. doh.gif Dabar laukiu, kol vyras grizdamas is darbo nupirks dirbtinio medaus, nes kazkaip gaila gera/naturaly medu gadint.
JOLKA999
medus tinka bet koks,kai uzverda-pavirti apie 5 min.tikiuosi viskas pavyks,skanaus biggrin.gif
mamaly
sveikutes, as najoke ir tai pirmas mano zingsnis pas jus. ax.gif skaniu receptuku priskaiciau,ko gero eisiu pati kept skruzdelyno.irgi 1-kart.tik skruzdes pjaustysiu konditeriniu rateliu,graziau atrodys smile.gif
aguonele
O man tai kyla klausimas,kodel atidaroma tema su savais klausimais,kai apie tortus ir skruzdelynus butu galima paklausti senose?? g.gif
Skruzdelynas ir tortaikas bebutu jei kiekviena atsidarinetu po nauja tema noredama tik recepta pasitikslinti blink.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.