Man echoskopu nustate dvirage gimda,dabar darys ir gimdos nuotrauka,kad isitikinti istikruju.Kiek pasakojo gydytojai,tai dvirage gimda pastojimui retai kada turi itakos,bet isnesioti,tai labai sunku.Pastoti negaliu,bet cia nevienintele to priezastis,dabar lankausi pas gydytoja,del nepastojimo.Ar vienintele iseitis ,sios bedos panaikinimui-operacija? Gal ka nors tokia pati beda kankina?Kokiu nusiskundimu turit?Kaip del pastojimo,isnesiojimo?
Pas mane irgi dvirage gimda.Beje ju buna ivairiu pakrypimu. As po menesio pastojau ir labai sekmingai isnesiojau vaikeli. As kaip tik girdejau, kad gali tureti itakos pastojimui, nes ji sukasi (ar rieciasi). Zodziu sunkiau pastoti.
Sveikutes,
Mano bendradarbei yra tokia bėda. Nenoriu gąsdinti, bet jai buvo ar tai 3, ar 4 persileidimai. Pastodavo lengvai, bet išnešioti nepavykdavo. Jai jokios operacijos nedarė. Bet 4 ar 5 vaikelis išsilaikė. Sako, kad priklauso nuo to, kur implantuojasi vaisius. Bet įsivaizduok visą nėštumą pragulėjo ligoninėse arba namie. Negalėjo mylėtis, tampytis, važinėjo tik su taxi. Bet jos vyras šaunuolis, labai norėjo vaikelio ir labai prižiūrėjo ją. Dabar ji turi maždaug 3 metų dukrytę.
Na liudna tavo ta istorija,tik dar gerai,kad su gera pabaiga. Man gydytojas sake,jei vaisius isitvirtins dvirages gimdos sone,tai tureciau isnesioti normaliai,na aisku tampyti sunkiai tikrai negalesiu,na bet man dar reikia padaryti nuotrauka,kita savaite darysiuosi,tai bus matyti. O siaip man ir pastoti nepavyksta,tik nezinau ar del to.Bet man ir ovuliacija nevyksta,bent jau sprendziant is temperaturos.
Nenusimink paiduke, viskas uri būti gerai, svarbiausia, kad su kiaušintakiais būtų gerai ir su vyro sperma. Ovuliaciją galima sutvarkyti hormoniniu gudymu. Būtinai parašyk, kai pasidarysi gimdos nuotrauką, rezultatus. Kaip ten viskas yra. Kodėl tau nepasiūlė laparaskopijos? Juk tai žymiai naujoviškesnis ir tikslesnis būdas diagnozuoti visas moteriškas ligas? Pas ką ruošiesi darytis gimdos nuotrauką?
Kiausides reikia stimuliuoti,sperma vyro irgi nekokia,jei subres kiausinelis,tai reikes daryti inseminacija,vaikstau pas Klima,o nuotrauka darys Miezeniene,tik dar nesusitariau kada,nes dar menesines nesibaige,o dar tyrimus priestai liepe pasidaryti,tai ta nuotrauka po kokios savaiteles darysiu. O kodel darytis nuotrauka,o ne laparaskopija tai net nezinau,manau del to kad dvirage gimda,ir reikia is virsaus pasiziureti,kokia jos padetis.O kontrastas kanuos 150lt,tipo komplikaciju nepasitaiko,nei su tuo pigesniu,tai nezinau kaip cia bus. Bet baisiai noriu leliuko
Vargshiukas! Paiduke, sekmes tau, laikau kumshtukus uz tave!
Sveikutes mergaites,
del laparoskopijos - man gydytoja pasiule pasidaryti gimdos nuotrauka. Kadangi mano vyras prie medicinos, jis iskamantinejo gydytoja, kodel ne laparoskopija? Tai gydytoja galva gulde, kad nuotrauka yra daug geresnis ir saugesnis metodas ir Europoj taip pat ginekologai grizta prie klasikinio budo - nuotraukos, leidziant kontrasta. As ir patikejau
Labai aciu uz palaikyma.Situacija mano tikrai nekokia,bet dar jauna(na bent jau man taip atrodo)
Mano giminaite irgi turi dvirage gimda. Jai dare tris laparoskopijas, nes su vyru nesisaugodami 5 metus nepastojo. Paskui viena gydytoja, paklausta, ar jai pavyks pastoti, pasake, kad "vaikeli, tu nuo gimimo nevaisinga, ir tos operacijos nepades - pagalvokit apie isivaikinima..." galutinai ju seima nuliudino. Kaip gydytojai sake, jos gimdos dvi, bet priedai kazkaip nesusijunge, t.y. viena kiauside su kiausintakiu tik susisiekia su viena gimda. Zodziu, labai smarkiai nuliudino. Be to, dar ji daznai sirgo uzdegimais.
Pradejo vaikscioti, ieskoti, kaip isivaikinti kudiki, ten reikejo lankyti puse metu psichologijos kursus. Palankius gal menesi, sako, nesusergu menesinem... Nueinu pas savo gydytoja, ta savo akimis netiki - ogi nescia (per kursus matyt galingai atsipalaidavo O dabar geriausia naujiena: ji laukiasi antro vaikiuko, ligoninese negulineja, dirba, labai gerai jauciasi Uzkibo greit po to, kai baige maitinti savo dukryte, o maitino beveik du metus. Ir sako, kad nebuna stebuklu - buna! Tik reikia gerai atsipalaiduoti, gal net i kokia kelione atostogu isvaziuoti. Va kokia ilga litanija surasiau
Man patinka istorijos,kurios gerai baigiasi,kazkaip neduoda prarasti vilties. Papildyta @ [mergetime]1079528888[/mergetime] Susitariau su gydytoja,kuri man nuotrauka darys,kad galeciau kontrasto atsinesti,ne tokio koki ji pasake,o koki gausiu(pazistama ligoninej dirba).Gydytoja nepriestaravo,tik sake ,kad reikia tokio kurio tankis didesnis,nes poto nuotraukoj gali nesimatyti.
man irgi patinka istorijos, kai baigiasi teisingai....Bet uzkliuna toks dalykas, kas tose istorijose karojasi - daznai netenkama jokios maziausios vilties ir tik tada pastojama...
Kaip ta vilti numarinti. Nes tas kirminas grauzia ryta vakara keturis metus is eiles....
O su viltim tai jau sunku,su metais ir viltis blesta.As nepastoju beveik 2 metus,o gydausi kokius metus,tiktai visai neveiksmingom priemonem,zinot kaip poliklinikoj taip gydo,o dabar einu privaciai,pradejau pries 3 men.ir atgavau vilti,tiksliau gydytojas man ja suteike
Viena karta girdejau per tv vienos ginekologes komentara apie tai. Ji sake, kad daznai pirmi nestumai nutruksta, nes gimda per maza vaisiui (juk jis vystosi vienam kazkuriam rage, o ne visoje gimdoje). Taciau po kiekvieno nestumo gimda vis labiau issitampo, t.y. nestumas nutruksta vis veliau Nekazika paguodziau
esme yra ne numarinti vilti, o a t s i p a l a i d u o t i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na tai po kokios savaiteles pamatysim,kaip yra su ta mano gimda
Siandien skambinausi tai gydytojai,pas kuria darysiu gimdos nuotrauka.Tai ji man kaip papasakojo kaip viskas vyksta,tai dabar i depresija puoliau
Paiduke, tu tik nesibaimink, nieko ten neskauda, o komplikaciju kartais buna...
As cia is savo istorijos
Man skaudejo. Labiausiai- ne proceduros metu, o po jos dar kelias dienas. Iskart po proceduros vos nenualpau. Bet alpimas viena, o skausmas gimdoj - kas kita.
Mano drage, kuriai pirmas kartas buvo panasus i mano, antra karta visai beveik nemalonumo nepajuto. Tik tas kelias sekundes, kai kontrasta pumpavo;((( taigi anksciau laiko nesigasdink O del vaikiuko dar ne tokius skausmus teks patirti
Na ziuresim kaip ten bus,dar neaisku ar as darysiu ta nuotrauka treciadieni,nes gali buti tyrimai blogi,jei blogi-tai teks gydytis.
Na as su blogom naujienom.Padare gimdos nuotrauka ir patvirtino diagnoze,mano gimda dvirage ir isnesiojti vaikeli,turiu 0 sansu.Taigi tikriausiai darys operacija,o jus pacios turbut suprantat,kad operacija tikrai ne i sveikata.Labai bloga zinia,nors to galima buvo tiketis.Kai pasake apsizliumbiau ir dabar dar zliumbiu.O penktadieni eisiu pas savo gydytoja jis pasakys,ar darysim iskarto operacija,ar dar bandysim pastoti ir ziuresim kas bus,o persileidimu,as tikrai nenoriu,tai baisi trauma
Gal mano klausimas pasirodis kvailokas, bet ar gali ginekologe nustatyti ar gimda dvirage ne echoskopu, ta prasme ar gali ranka apciuopti ar ji dvirage ar ne. Ar cia nustatoma tik echoskopu? Kita savaite esu uzsirasius echoskopui.
Kai man dare echoskopija, tai gydytoja sake, kad itaria dvirage gimda. Man tuo metu nieko apie tai negirdejusiai, skambejo baisiai, nezinojau kas tai, ka reikes daryti. Apie tai uzsiminiau mane gyudanciai gydytojai, prasiau gal galima kokiais nors budais tai patvirtinti ar paneigti tai mano gydytoja atsake "ateis laikas tada ir tirsim."
Po kiek laiko vel dare daryti echoskopa ( del kitu priezasciu), taciau apie gimdos dviragiskum neuzsimine. Tai viliuosi, kad tai buvo klaidingas itarimas.
Dvirage gimda manau gali tiksliai nustatyti tik pagal gimdos nuotrauka.
Pamenu, kai pirma karta uzsirasiau pas dabartine savo gydytoja ir laukiau eileje uz duru, tai viena moteriske man pasakojo, kad mano gydytoja turejo paciente, kuri pastojo, isnesiojo ir pagimde net nezinodama, kad turi dvirage gimda ir tik ta mano gydytoja po apziuros jai tai pasake. Vadinasi net echoskopu galima pastebeti, o galima ir ne.
Man penki gydytojai(tiek turejau per savo gyvenima iki siol) itare,kad gimda dvirage,tai pasirodo kad neklydo.Visi ziurejo is virsaus,o vakar gydytoja ziurejo su transvaginaliniu echoskopi,ji pasake,kad manau,kad diagnoze pasitvirtins.Dviragiskumas aiskiai matomas paziurejus i nuotraukas,kurias vakar padare.
O ranka,tai nemanau,kad gali nustatyti dvirage gimda
Pažįstu merginą, kuri sėkmingai su dvirage gimda išnešiojo kūdikį ir pagimdė laiku, vaikelio svoris buvo kažkur 3,5kg.Aišku, ji labai rizikavo, išdrįsdama pastot, bet jai pavyko
As turiu irgi dvirage gimda, taip sake viena ginekologe. Kai pastojau ir vaikiukas pradejo sunketi, kitas gydytojas jos net nesugebejo ekoskopu iziureti. pagimdziau vaikiuka, klausiu gydytojo kaip ta gimda. sako, grazute
Matas gime 3,6kg ir trikrai nematau tame rizikos. kaip man gydytoja sake, tada yra dvirage gimda blogai, jei neiseina pastoti, jei pastoji, viskas gerai. bent mano atveju. O klausykit, ar gali gimda metams begant riestis? (tas ragas).
Paiduke, jau pasidarei gimdos nuotrauka, ar toks vilkas baisus kaip atrode (pamenu, prisibijojai truputuka
Kaip jautiesi?
Eaglet o kaip tau sekasi? Ar juda reikaliukai i prieki?
Na siaip procedura tikrai nemaloni,bet kol nepasake diagnozes viskas buvo lyg ir nelabai baisu.O jau kai pasake,tai ir apsizliumbiau.Tai gydytoja vis klausinejo,gal labai skauda,kaip jauciuosi,o man tik trupuciuka maude(per menesines labiau skauda),siaip gal psichologiskai nekaip jauciausi.Bet vakar issizliumbiau taip is dusios,siandien jau geriau,O kraujo buvo,dar siandien ryte truputi bego,o dabar tik skystis tas kuri suleido(galvojau kad siaip isskyros,bet skystos ir su vaistu kvapu)
Vargsyte
Noriu buti mama, as kaip tik trumpam stabtelejau su 'paieskom'.
Bet jau po kokiu poros savaiciu reiks istrukti konsultacijai del laparoskopijos ir del gimdos dviragiskumo (dar pas ka nors - gal kas suteiks vilciu ir ikvepimo). Ieskau ieskau ir nieko nenusprendziu. Vis tiek turbut eisiu ir as i vaisingumo klinika, tik noriu ta nukelt po laparoskopijos - nes tenai man per dideles kainos. . Paiduke, as pilnai issiblaiviau po savaites, kai pasidariau gimdos nuotrauka. Tada paverkdavau vakarais del diagnozes. Va padedu nuotrauka i stalciu, o po grizus is darbo begu patikrinti - nu ar tikrai jau TOKS dviragiskumas. Kai nuotrauka stalciuj, tai ir dviragiskumas tirpsta 'mintyse'. Dabar jau beveik menuo praejo - ir nebetikiu. Cia matyt organizmo savigyna tokia - nematyti realybes.
Taip matau, kad su tom dviragem gimdom tikrai problema kazkokia didele
Pastoti galima, isnesiojimas sudetingesnis
Man irgi sake,kad mano gimdos dviragiskumas pastojimui itakos jokios neturi,o su isnesiojimu tai problema.Ir dar tu dviragiu gimdu visokiu buna,ta prasme ryskus dviragiskumas,arda nelabai.Pas mane toks kaip V raide,o turetu buti panasiai kaip trikampis,vienu zodziu nemoku paaiskinti
Lauksiu taves 'cia' po apsilankymo pas Klima
Susitariau 16 val.O cia tai busiu tikrai,negaliu be supermamos forumo.Vakar kazkodel vakare nepasijunge sis forumas,tai liudna buvo.
ak, paiduke - tai vadinasi priklausomybe nuo interneto
o jei rimtai, tai smagu, kai yra su kuo pasišnekėti apie problemas, neaptariamas beveik su niekuo. jautiesi kaip geroj šeimoj
na priklausomybe tai turbut yra,tik savaitgaliais neprisedu,nes kazkaip visur vazinejam,tai ir laiko nelabai buna. Bet per tas dienas pagalvoju,kaip ten jums sekasi,gal testai teigiami, ir nestukiu sarasas pailgejo. Man cia tikrai patinka,dekui Niki,kad pasake si tinklalapi
ah, vakar ir as berasydama zinute po 8-iu uzluzau. Maniau, kad mano kompas 'sudurnavojo'
Aha pasirodo visom cia taip buvo
Na as jau sugrizau is gydytojo.Jis man isaiskino visa padeti ir leido apsispresti,ar operacija,ar bandymas pastoti ir isnesioti.Taigi as apsisprendziau daryti operacija,ilgai svarsciau uz ir pries,ir man pasirode operacija geriau.Dar tiesa,pasake,kad cia ne dvirage gimda,o tiksliau gimda su labai dideliu surambejimu,na bet atrodo labai panasiai. O isnesiojimui,vietos pas mane labai,labai mazai,ir cia tik stebuklas padetu isnesioti.Bet as pagalvojau,kad stebuklu buna mazai
Kaip jus galvojate,ar as priemiau teisinga sprendima?Gydytojas pasake,jei esu jautrus zmogus(o as tikrai jautri),tai geriau kad nebutu persileidimo,tai reiskia daryti operacija.Bet ir tas ir tas variantas turi savo pliusu ir minusu.
Uzjauciu Paiduke tave.
As siandien irgi grizau is gyd.echoskopu ziurejo.Del geriamu hormonu gleivine pakankamai uzaugusi.Ale kokia naujiena pasake,kad pas mane dvirage gimda.
na tai gal tau dvirage gimda ir netrukdo,jei sekmingai isnesiojei.Buna moterys suzino po keliu sekmingu nestumu. Ir kaip man aiskino gydytojai,tai dvirage gimda pastojimui netrukdo,o isnesiojimui.Man gal 6gydytojai ziurejo echoskopu ir itarinejo kad pas mane dvirage gimda,bet sake,norint tiksliai issiaikinti reikia gimdos nuotrauka pasidaryti,ta as ir padariau treciadieni ir diagnoze patvirtino,bet gydytojas pasake,kad tai trupuciuka kitaip nei dvirage gimda,bet atrodo taip paciai beveik,tik kai daro operacija,tai kazkaip ten kitaip pjauna. Nenusimink,jei viena isnesiojai,tai viskas ir toliau bus gerai
Tiesa, dar norejau pasakyt, kad tai giminaitei, kur turi dvirage gimda, irgi ne is karto rado tas dvi gimdas, tai atsitiko galima sakyt netycia, kai jos ginekologe ikiso du pirstus ir uzciuope du gimdu kaklelius. Ten tai buvo sokas(bent is pradziu), paskui daug kartu vaziavo i KMUK, kur ir pasake, kad ji nevaisinga...
Dar norejau paguost, turincias mazas, neissivysciusias gimdas. Klasioke nuo mazumes sportavo, vienu metu lanke krepsini ir lengvaja atletika (as tik krepsini paveziau Sory, cia gal ne visai i tema, bet norejau pasakyt, kad buna visaip: vaiku susilaukia ir su mazom gimdom, ir su dviragem, nenusiminkit.
turiu ir as dvirage gimda. pastojau per 4 men, nesiojau gerai iki 7 men.veliau gresiantis persileidimas, ligonine, gulimas rezimas ir vaistai Ginepral.Pagimdziau 2 sav anksciau.
tikiuosi kad su antru bus lengviau
[B]Sveikutes,
jei cia dar kam idomu tai parasysiu savo istorija. Su vyru bandem pastoti du metus, kai nesigavo kreipiausi i Vaisingumo klinika. Ten padare gimdos nuotrauka, kuria tikrino kiausidziu praeinamuma. Taigi nustate, kad turiu dvirage gimda. Sake tai nera nepastojimo priezastis, bet isnesioti bus sunku. Tada po dar daug brangiu tyrimu nustate, kad man nevyksta ovuliacija. Israse vaistu ir liepo po menesiniu pradeti gerti. Tai as tu menesiniu laukiau laukiau ir nesulaukiau....pasidariau nestumo testa, pasirodo laukiuosi...zinoma negalejau tuo patiketi....kai nuejau vel i ta pacia vaisingumo klinika pasitikrinti - tikejausi dziaugsmingu ovaciju, o gavau tik pasakyma, kad taip laukiuosi, bet sansu isnesioti beveik nera. Duok Dieve is kokio 4-5 karto... Isejau is ten nezinodama kaip jaustis, ar dziaugtis jog visdelto laukiuosi ar neleisti sau net galvoti apie tai, kad as nescia... Neiskentusi po dvieju dienu nuejau pas savo gydytoja...ji mane pasveikino, kad laukiuosi ir sako nelabai matau as ko cia taip gazdinti. Zinoma pirmasis trimestras buvo tikrai sunkus, ir kraujavau ir ligonineje gulejau, bet dabar viskas gerai. Mano mazius jau spardosi, jau 19 savaiciu kaip Taigi Vaisingumo klinika tikrai ne ta vieta kuri suteikia vilciu...priesingai...galejo gi pasakyti po kiausidziu nuotraukos, kad buna tokiu atveju, jog po jos lengviau pastoja. Vadinasi man ir ovuliacija vyko ir gimda netaip jau baisiai raguota, tik kiausides buvo truputi uzsikimsusios. Taigi mergaites, negalvokit, kad kur brangiai lupa ten viska zino...as labai nusivyliau sia klinika...zmogiskumo 0. Ir zinokit, kad ta dvirage gimda nevisada jau tokia didele ir neisprendziama problema:) Sekmes visoms...
Pokipsi,
sakyk, o pas kokią gydytoją tu lankeisi vaisingumo klinikoj? Beje, ar tai Vilniuje? |