Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: NAN mišinukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
neraska
Labutis. Mano mažiukas geria NAN HA 1 mišinuką. Bet jį vis tiek beria. Gal tai ne nuo mišinuko, o vandens, nes mišinuką gaminu su paprastu vandeniu. Šio mišinuko pliusai:
1. panašus skrandžio ištuštėjimas kaip ir valgant MP
2. rečiau užkietėja viduriukai
3. mažiau beria
Minusai:
1. brangokas (16 Lt)
2. truputėlį kartus ( mano lelius nė nepastebėjo, kad duodu jam šį mišinuką. Valgė, nors labai bijojau, kad nepatiks ir nevalgys)
Šmigija
Jei vaikas alergiškas karvės pieno baltymui, tai jį gali berti ir nuo HA mišinių. Vandenį įtarinėčiau paskutinėje vietoje mirksiukas.gif Patarčiau dėl bėrimų konsultuotis su alergologu.
neraska
Kažin, ar mano miestelyje yra alergologas, nes kiek buvau pas gydytoją, tai vis siųsdavo pas odos gydytoją. O kokį mišinuką pirkti, jeigu yra alergiškas? Girdėjau, kad yra mišinukai, kurių baltymai visiškai suskaldyti, o HA tik iš dalies. Sojos mišinuką pirkti nelabai norečiau, nes skaičiau, kad jei vaikelis alergiškas karvės pienui, tai tuo labaiu netiks sojos mišinukas.
Šmigija
Tutteli Pepttde -40Lt - skonis kartus
Alfare -40Lt- skonis labai kartus ( bet alergologas jam gali skirti 100 proc kompensaciją)
Neocate -180 Lt- skonio nežinau nes akyse nemačaiu.

Bet šiai dienai gal yra šių mišinių daugiau, nežinau. Užeik į skyrelį alergiškų vaikų mityba, ir ten užklausk mamų jos jau labiau patyrusios. mano žinios 2 metų senumo smile.gif
neraska
Labai ačiū. Tutteli Peptidi reikės paeiškoti, tik prieš tai dar pasitarsiu su savo gydytoja. Pasakysiu, kad paskui nesakytų, kodėl nepasitarei.
gvidaa
mes nuo vakar vartojam nan ha 1,jokiu berimu.
mano vaikas irgi alergiskas,tai yra daug alergiskiems vaIkam,dar sakyciau mum tiko aptamil ha 1 600gr.30lt,yra dar hipp ha 1,,,,nu ziuresim kaip toliau bus,nes jau visus prabandem su ha ir manau ar tik ne nan ha 1 mums tiks 4u.gif
Tarškutė
QUOTE(neraska @ 2005 06 16, 12:20)
Kažin, ar mano miestelyje yra alergologas, nes kiek buvau pas  gydytoją, tai vis siųsdavo pas odos gydytoją. O kokį mišinuką pirkti, jeigu yra alergiškas? Girdėjau, kad yra mišinukai, kurių baltymai visiškai suskaldyti, o HA tik iš dalies. Sojos mišinuką pirkti nelabai norečiau, nes skaičiau, kad jei vaikelis alergiškas karvės pienui, tai tuo labaiu netiks sojos mišinukas.
*

Labas, kraštiete mirksiukas.gif Aš savo mažei duodu NAN HA 2, jai yra ištirta alergija, buvo ryški alergija pienui, gydytoja patarė naudoti Tutteli Peptidi, bet jo kaina g.gif Pabandėm minėtą Nan ir mums tiko, jokiu bėrimų neliko drinks_cheers.gif

Neraska, užeik pas Tauragės mamytes, tema yra Kaimynuose drinks_cheers.gif
neraska
Ačiū, užeisiu, crazy. O dar vienas klausimėlis, jeigu NAN Ha truputėlį beria, tai ar kitų firmų mišinėliai, pvz Aptamil Ha negali berti? Ar čia panašiai kaip ir paprastų mišinėlių, nuo vienų beria, nuo kitų ne?
Tarškutė
QUOTE(neraska @ 2005 06 17, 11:26)
Ačiū, užeisiu, crazy. O dar vienas klausimėlis, jeigu NAN Ha truputėlį beria, tai ar kitų firmų mišinėliai, pvz Aptamil Ha negali berti? Ar čia panašiai kaip ir paprastų mišinėlių, nuo vienų beria, nuo kitų ne?
*

Manau, kad čia sunku ką ir pasakyti, gal pabandyk doh.gif Jei ką,tai tutteli peptidi pabandyk, ten visiškai nėra pieno baltymo smile.gif Laukiam pas tauragiškes drinks_cheers.gif
Šmigija
Mišinių kaitaliot nepatarčiau. Jei kam tiko HA mišiniai, baltai pavydžių. Vadinasi jūsų alergija nebuvo tokia jau didelė.
neraska
Kai gėrėme paprastus mišinukus, mus labai bėrė. Kada pradėjome gerti NAN HA, tai bėrimų žymiai sumažėjo. Pats bėrimas kartojasi rečiau ir silpniau. Odelė lyg pradeda atsigauti, be to nuolat drėkinu. Prieš tai odelė buvo labai šiurkšti, grublėta, sausa. Atrodo geriau, bet geriausiai būtų, kad išvis nebertų, nes jeigu tai atopinis dermatitas, tai tada mums ne pyragai. Jaučiuosi bejėge, nes Tauragėje gydytojai nelabai ir rūpinasi. Dabar kai eisiu pas gydytoją, tai taip legvai neišsuks. Liepsiu viską detaliai išaiškinti apie bėrimus ir spręsti šią problemą. Jeigu pati nežino, tegul siunčia į didmiestį tyrimų darytis.
gvidaa
mano vaikui alerginis dermatitas,labai tiko ir visisikai nebere aptamil ha 1,tikrai rekomenduociau pamatysi tiks,bent as tiap manau,nors aisku kiekvienas vaikas individualus,bet pabandyky,o keiciau nes tustinosi tik kas 4 dienas,bet supratau dabar ,kad toks juau mano vaiko organizmas ir cia nieko detas aptamilis,bet dabar perejom prie nan ha 1,nes jie pygesni uz aptamili ax.gif
Nata
QUOTE(neraska @ 2005 06 16, 11:42)
Labutis. Mano mažiukas geria NAN HA 1 mišinuką. Bet jį vis tiek beria. Gal tai ne nuo mišinuko, o vandens, nes mišinuką gaminu su paprastu vandeniu. Šio mišinuko pliusai:
1. panašus skrandžio ištuštėjimas kaip ir valgant MP
2. rečiau užkietėja viduriukai
3. mažiau beria
Minusai:
1. brangokas (16 Lt)
2. truputėlį kartus ( mano lelius nė nepastebėjo, kad duodu jam šį mišinuką. Valgė, nors labai bijojau, kad nepatiks ir nevalgys)
*

Mano mergina alergiska nuo gimimo unsure.gif maitinti pati galejau tik iki 1,5 men. Tad perejom prie misiniu, aisku su HA. Gan ilgai pirkom Hipp HA (jis brangesnis nei NAN) ~19Lt tada buvo 300gr, ir nusipirkti galima tik Rimi arba Nuko parduotuvej doh.gif (dabar jis kainuoja ~13,5Lt tiesa HA2, bet ir HA1 turbut panasi kaina) Pasirode per brangu, tad perejom prie NAN HA, bet trukumas tas, kad nuo gelezies pradejo pusti pilveli ir dar maziuke pradejo atpilineti unsure.gif taip kad grizom prie Hipp'o.
Iki 6 men. pirkdavau Neptuno vandeni, o paskui paprasta is krano ax.gif
Del berimu, jie po truputuka turi praeiti.
Visi HA misiniai kartus.
Labai retas atvejis kada beria nuo HA misiniu.
martyna_mx
Sveikutes,

mano mažyliui nustatė atopinį dermatitą, irgi teko pereiti prie hipoalerginių mišinukų. Prisipirkau nulėkus į nuką Hipp HA, tai varge, tik pinigus į balą išmečiau. Nė per kur neįkišau to šlykštaus mišinio . Be galo kartus! Tada bandžiau Nana HA 2. Jis tikrai mažiau kartus, vaikiukas noriai jį gėrė. Bet bėda, kad jis su didesniu kiekiu geležies, tai užkietėjo viduriukai, gaila net žiūrėti į vaikelį buvo, kiek pastangų jam reikėjo išsituštinti. tada nulėkiau į euro vaistinę ir nusipirkau Aptamil HA 2 su prebiotinėm skaidulom. Na fantastika. Mano mažiuko odelė susitvarkė, geria noriai, skonis nėra blogas, kiek kartokas, bet tikrai labai toli iki Hippo kartumo, kur ten....O dar gi prebiotikai. Tikrai esu laiminga, na kainuoja, tai kainuoja, bet pagaliau išsprendėm problemą. Tiesa, labai apsimoka pirkti savaitgaliais euro vaistinėje nes 15 procentų nuolaida, tokį mišinuką 600 gramų pakuotę galima nusipirkti už 25 litus. Tai va mielosios kas dar ieškote, tai pabandykite. Tiesa, ten baltymai hidrolizuoti tik dalinai, pavyzdžiui kur hidrolizuoti visiškai, dar brangesni Aptamil Peptidi skarbonkė kainuoja 33 litai, o tik 400 g. atrodo ten. Be kadangi viskas susitvarkė, vadinasi nebuvo labai stipri alergija.
Anida
Labai džiaugiuosi dėl tavęs martyna mx ir tavo leliuko. Tiesiog fantastika, kad jums pakako vien šio mišinuko. O mūsų alergijos istorija be galo ir be krašto...
SmelioJuosta
Sveiki,

Naudojame Nestle NAN HA 1, tačiau vis sunkiau juos gauti - prekybiniuose centruose yra tik NAN 1 (ne Hipoalerginis) arba NAN HA 2...
Gal Kaune yra Nestle firminė parduotuvė ar kas nors panašaus, kur galėtume jų įsigyti?

Ačiū už atsakymus. 4u.gif
jurarr
QUOTE(SmelioJuosta @ 2007 01 07, 12:51)
Sveiki,

Naudojame Nestle NAN HA 1, tačiau vis sunkiau juos gauti - prekybiniuose centruose yra tik NAN 1 (ne Hipoalerginis) arba NAN HA 2...
Gal Kaune yra Nestle firminė parduotuvė ar kas nors panašaus, kur galėtume jų įsigyti?

Ačiū už atsakymus.  4u.gif
*

La,
as taip pat naudou ši mišinuka.perku HIPER RIMI Žirmūnuose.tarp kitko ten net 14 lt nekainuoja thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(jurarr @ 2007 01 07, 13:32)
La,
as taip pat naudou ši mišinuka.perku HIPER RIMI Žirmūnuose.tarp kitko ten net 14 lt nekainuoja thumbup.gif
*

ups nepažiūrejau kad Kaune.bet Kaune perka mano draugė tai sakė jog MAXIMOSE yra
Siracusa
as visada H.A. tik IKI randu. dabar perejom prie H.A.2, bet ir H.A. 1 tik IKI rasdavau. maximoj dazniausiai nebuna schmoll.gif
mama_x2
vakar kauno hiper rimi maciau man atrodo
asta_ged
klaba..jei nerandi prekybos centre ieškok euro vaistinėse ten net 2 numeris yyra(mano sesuo perka savo mažei)...šiaip bent jau kaune yra maximose.....rimi....kartais būna išperka ir vėl nebūna bet po kiek laiko vėl centruoseyra...smile.gif
~Rasa~
siandien kaip tik "iki" mačiau. Ieškok, tai ir rasi mirksiukas.gif
Laivite
Labai daznai matau Rimi buna 4u.gif
2006
QUOTE(SmelioJuosta @ 2007 01 07, 13:51)
Sveiki,

Ačiū už atsakymus.  4u.gif
*

As irgi turejau tokia problema ir kada man nusibodo ieskoti po visa miesta ta NANa HA, as nupirkau paprasta NANa, pradejau juo maitint savo dukra ir jokios alergijos neisvidau
Linulė
Šiandien pirkau NAN HA 2, bet šalia tikrai buvo ir pirmukas RIMI, Partizanų gatvėj.
jolancukas
Labutis,

NANus imporuoja UAB''EUGESTA'', zinau,kad jie yra ir Kaune, visus kontaktus gali rasti siuo adresu: www.eugesta.lt
isola
aš randu Rimi parduotuvėse 4u.gif
Motek
yra jo pirkti didesnese eurovaistinese, dar didesnese maximose ir iki mirksiukas.gif . tiesa dar rimi
linuke
NAN HA 1 ir NAN HA 2 i Lietuva iveza UAB "Nestle Baltics", jie firmines paruotuves neturi, platina UAB "Eugesta". Jei nerandat didesnese parduotuvese ar artimiausiose vaistinese, skambinkit i "Nestle Baltics", pardavimu skyrius pasakys, kur arciausiai jusu yra situ misinuku.
Pacific
mes irgi pradejom nuo NAN 1 HA, dabar jau geriam NAN2 HA. tinka puikiai thumbup.gif
sinta
QUOTE(Pacific @ 2007 05 27, 14:40)
mes irgi pradejom nuo NAN 1 HA, dabar jau geriam NAN2 HA. tinka puikiai thumbup.gif
*

mes taip pat kaip pradejom NAN 1 HA tai irnebandem jkio kito mums jis tiko ir patiko todel, dabar jau geriam irgi NAN2 HA rolleyes.gif
linuke
QUOTE(Nata @ 2005 07 29, 22:05)
Labai retas atvejis kada beria nuo HA misiniu.
*

Beria ir nuo HA misinuku, ir gan daznai.... cia tuos leliukus, kurie turi tikraja alergija laktozei. Tada jau reikia girdyti labai hidrolizuotu isrugu misinukus, pvz., Alfare (cia tos pacios Nestle kompanijos), arba Aptamil Pepti (Milupa).

Laura Jan
QUOTE(linuke @ 2007 06 01, 11:44)
Beria ir nuo HA misinuku, ir gan daznai.... cia tuos leliukus, kurie turi tikraja alergija laktozei. Tada jau reikia girdyti labai hidrolizuotu isrugu misinukus, pvz., Alfare (cia tos pacios Nestle kompanijos), arba Aptamil Pepti (Milupa).
*

Galiu tik pritarti, mes turim didelę bėdą su alergiją pienui ir dar bala žino kam, atrodo, kad ir nuo banano beria. O bėrė mus ir nuo mišinukų su HA raidėmis ir ne tik kad bėrė bet prasidėjo ir žarnyno alergija, nes kakutis buvo su tokiais juodais trumpais plaušeliais atrodo, kad tai kraujo gyslelės. Paskutinė viltis buvo, kad tiks amino r. mišinukas neocate, tačiau po savaitės ir nuo jo atsirado tos kraujo gyslelės, tik odelės neberia. tai va ir nebežinau ką daugiaudaryti:(
Vijurka
QUOTE(neraska @ 2005 06 16, 10:42)
Mano mažiukas geria NAN HA 1 mišinuką. Bet jį vis tiek beria. Gal tai ne nuo mišinuko, o vandens, nes mišinuką gaminu su paprastu vandeniu. Šio mišinuko pliusai:
Minusai:
1. brangokas (16 Lt)
*

Mano mažiukė nebuvo alergiška, todėl gėrė NAN1, NAN2, toleravo puikiai. Nustebau, kad parašei jog skonis kartokas, nes mūsiškes tai su vanilės skoniu, jokių problemų geriant bigsmile.gif
O vandenuką, bent jau pirmais mėn. mes baudojome Žaliagirio, kažkaip patikimiau nei virintas iš čiaupo wub.gif
pukpuk
Pasysakysiu apie NAN HA:
Mes pradejom valgyti vien misinuka nuo 1 men. Aisku APTAMIL ropoganda suveike ir bandem ji pirmiausia, vaika pradejo berti. Tada NAN HA1 nupirkau ir lyg susitvarke odele, tik kartais pavieniai spuogiukai atsiranda keli ant veidelio. Nzn, gal ir ne alergija tai. O siaip dar mum su gleivem kakos, bet gydytojai dar neissiaiskino nuo ko.
Siaip, vaikas noriai ji valgo, nekuo nesiskundziame, tik tos gleives... g.gif gydytojai itaria alergine zarnyno reakcija. unsure.gif

O siaip paskaicius cia biski noriu paaiskinti toms, kurios nezino:
Visi misiniai, kurie yra su raidemis HA yra kartoki, NES suskaldytas baltymas duoda toki skoni. Kuo labiau hidrolizuotas baltymas tuo kartesnis misinys.
ALFARE misini Lietuvoje platina UAB EUGESTA, http://www.eugesta.lt/kontaktai.php, is ju sandeliu galima jo nupirkti. (kaina apie 35 lt)
Nuo laktozes negali buti alergijos, ji buna karves pieno baltymui kaip taisykle. (karves pieno baltymo molekule yra labai didele, del to ji sunkiai savinama vaikuciu) O laktozes (pieno cukraus) netoleravimas yra arba paveldeta arba issivysciusi kaip kazko tai (pvz disbakteriozes, kuri laiku nebuvo pastebeta) pasekme. Laktozes netoleravimas - yra kai virkinimo sistema neisskiria (arba isskiria per mazai) fermento pavadinimu "laktaze", kuris suskaido laktoze, todel tai vadinama laktazes nepakankamumu.

4u.gif
Madeiva
Mes pradėjome nuo mišinuko NAN 1, bet kadangi pradėjo berti, tai gydytoja liepė pereiti prie HA. Pasirinkome Aptamil HA, tačiau nuo jo vaikas pradėjo viduriuoti. ir vėl grįžom prie NAN 1, viduriukai susitvarkė, tačiau dar labaiu pradėjo berti. Dabar bandom jau savaitę NAN HA1, bėrimų yra, bet dabar vėl kita problema atsirado - kakutis pasidarė tamsiai žalias, tarsi juodas, bet neskystas. Buvo tekę girdėti, kad taip gali būti. Ar buvo kam nors taip
baibai
Mūsų dukrytė labai alergiška, gulėjom ligoninėse jokie HA netiko, liepė pereiti prie sojos mišinukų. dabar valgom Izomil, bėrimai praėjo labai greitai, o bėrė visa galvytę bjauriais pūlinukais, o veidely tarsi manų kruopom, įtarė visokias ligas, kol išsiaiškinom, kad tai alergija karvės pieno baltymams. Labai nenoriu maitinti soja, nes kad ir po truputy mergaitė valgo, kad ir bėrimų neliko, bet laaabai blogai vaikeliui su žarnynu. Tuštinasi tamsiai žaliai ir su gleivėm.Labai užkietėjo viduriukai. Veiduke alergijos neliko, o su žarnynu visai blogai. Čia jau taip būna jei stipri alergija išorėje tai bus ji ir viduje, dar mes darysim tyrimuką del visokių kokų žarnyne, kad išsiaiškinti iki galo g.gif . Mums taip pat rekomenduoja pereiti prie NAN ALFARE, bet vyras apvažinėjo Klaipėdoj pard. ir vaistines nerado, gal kas kur perkat be Eugestos šį mišinuką ??? 4u.gif Arba kaip nusipirkti jį Eugestoj Klaipėdoj, nes sandėliai čia vienetais neprekiauja doh.gif
TimbaLimba
mes nuo 2men valgom NAN1 HA, dabar perejom prie NAN2 HA, tai visai blogai pasidare.. verysad.gif mazyle pradejo po kiekvieno maitinimo misineliu skystai tustintis, nelabai noriai valgo, ir misinys kazkaip man blogai issiplaka g.gif
beje jeigu mazulei duodu pieniskos kosytes ir dar plius tyrele su 5% varskytes valgom, ar gali but kad praejo alergija pienui? g.gif
vaivai
QUOTE(renatukasss @ 2007 08 27, 15:05)
Mes pradėjome nuo mišinuko NAN 1, bet kadangi pradėjo berti, tai gydytoja liepė pereiti prie HA. Pasirinkome Aptamil HA, tačiau nuo jo vaikas pradėjo viduriuoti. ir vėl grįžom prie NAN 1, viduriukai susitvarkė, tačiau dar labaiu pradėjo berti. Dabar bandom jau savaitę NAN HA1, bėrimų yra, bet dabar vėl kita problema atsirado - kakutis pasidarė tamsiai žalias, tarsi juodas, bet neskystas. Buvo tekę girdėti, kad taip gali būti. Ar buvo kam nors taip
*

Dėl išmatų spalvos, tai nuo HA būna tamsiai žalios .Bet mums NAN netiko, viduriai žiauriai buvo užkietėję,tai pasirinkom Aptamil HA1, o dabar HA2 geriam.
Bėrimas nuo žandukų turėtų praeiti kai organizmas pripras prie mišinio, per 10-14 dienų. Ir kai pakeitėt mišinį, tai reikėjo palaipsniui, įvedant po 1 maitinimą per dieną ir didinat, kol visi maitinimai būtų naujo mišinio.
Breira
sesers mergytė irgi geria šį mišinuką,sakė ,kad reikia ieškot "kaip su žiburiu" mad.gif
Tarskute
Mes gerdavom NAN HA 1,dabar jau NAN 3,bet visada budavo Iki, Maximoj,Norfoj,nera taip buve,kad nerastume smile.gif
bimkutele
Sveikos,mamytes 4u.gif neberandu pirkti NAN1 misinelio verysad.gif visas parduotuves aplakstem nu niekur neradom schmoll.gif yra tik NAN2 ir NAN3.ir nebezinau ka ir bedaryti,paskutine dezute baigiam sunaudoti g.gif gal zinote kodel sio misinelio nebera prekyboje?
bimkutele
Isbandysim Nan2 ax.gif ,nors dar ankstoka,bet kitu firmu nevalgo g.gif
toscana
Pasiskambink importuotojams.
Kai keitėsi NAN HA mišinuko pakuotės, aš irgi buvau išsigandus, kad dingsta iš prekybos. Staigiai susiradau telefoną (nebeturiu po ranka, bet pasižiūrėk kas Nestles importuotojai) ir pasiskambinau, nukreipė pas mano miesto vadybininką ir viską išsiaiškinom.
lelka
QUOTE(toscana @ 2008 05 28, 10:29)
Pasiskambink importuotojams.
Kai keitėsi NAN HA mišinuko pakuotės, aš irgi buvau išsigandus, kad dingsta iš prekybos. Staigiai susiradau telefoną (nebeturiu po ranka, bet pasižiūrėk kas Nestles importuotojai) ir pasiskambinau, nukreipė pas mano miesto vadybininką ir viską išsiaiškinom.
*

Labas rytas,taip tikrai keitesi pakuotes,ir as buvau jau isigandusi doh.gif ,bet mes jau valgom nan2,ir jis jau naujose pakuotese ir man gan patogesnes negu buvo thumbup.gif
bimkutele
Prisiskambinau,sake turi buti pirkti,bet tikrai nera Panevezyje,nei vienoje parduotuveje g.gif beto pasiskambinau pediatrei kudikiu mitybos klausimais http://www.nestlebaby.lt/ labai maloniai bendravo,dave patarimu thumbup.gif ir visgi bandysiu maitinti NAN2,nes jis su gerosiomis bakterijomis,o pas mano mazyle ju truksta,todel turi tustinimosi problemu doh.gif
Dudute
Ir Kaune vienu metu nebuvo NAN1. Aplekiau kokias 5ias parduotuves, kol suradau. Po keleto dieneliu vel atsirado 4u.gif
rujo
QUOTE(bimkutele @ 2008 05 28, 10:34)
Prisiskambinau,sake turi buti pirkti,bet tikrai nera Panevezyje,nei vienoje parduotuveje g.gif
*

I Vilniuj nebuvo nei vienoj parduotuvej daugiau nei savaite. Gerai, kad kaip tik tuo metu keitem misineli, tai labai ir nepergyvenom. Bet ka jie sau galvoja? Juk vaikuciams valgyti tai reikia doh.gif
bimkutele
o dabar nebera nestle tyreliu pirkt doh.gif
rujo
Kazkas ten su jais darosi g.gif kazkaip jau nebepatikima kompanija atrodo, nebepirksiu jokios jos produkcijos daugiau schmoll.gif
leksika
Sveiki, as maitinau savo pusantro menesio mergyte nan ha1 misiniu, mes vargstame su viduriu uzkietejimais, bet nuo sio misinio ji tustinosi po kiekvieno maitinimo melynai pilkai kartais zalsvai, as issigandau, ar tai normali ismatu spalva, kiek kartu turiji tustintis valgant si misini?nes mum sunku rasti tinkama misinuka nuo kurio neketetu viduriai ir vaikas butu ramus... verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.