Įkraunama...
Įkraunama...

Butas viršutiniame aukšte

Vis pasidairau buto. Yra man patinkanchioj vietoj, tik ketvirtame aukshte, o tas namas keturiu aukshtu. Niekada virshutinio aukshto nenorejau, o i tokius skelbimus net nezhiurejau, bet labai fainoj vietoj tas butas. Kokie virshutinio aukshto privalumai ir trukumai?
Atsakyti
as gyvenu 5 is 5 . privalumai visi, trukumas yra vienas - vasara saule labai ikaitina namo stoga ir bute nerealiai karsta. nu kaip pirty. o as megstu biski saltesni klimata. tai man cia jau labai didelis -. nu bet tik tas vienintelis. nu,.....nu mano auklei minusas, kad vaika reikia iki 5 auksto uztist, kai grizta is lauko. aisku but geriau jai 1 ar 2 aukstas. nu bet ar cia 4 ar 5 didelio skirtumo jau , manau, nera:))))
o seip man faina, kad bute ramu. man ,,ant galvos niekas nesoka":)))laiptine svari musu aukste, pro mane niekas nevaiksto:)
pro langa - geresnis vaizdas kai auksciau, vat 1-2 auksto nenoreciau tai tiksliai.
Atsakyti
Va, va, to trukumo del karshcio tai ir as bijau. Be to stogo problemos - tavo problemos, nors cia aishku nuo namo gyventoju priklauso. Bet vat tas karshtis maen neramina. O zhiema nebuna shalciau?
Atsakyti
Aš pritarčiau Meridai. Pati gyvenau viršutiniame aukšte apie 10 metų ir man visai patiko. Aišku, kai vaiką su vežimu reikėdavo tempt, tai prasčiau buvo, bet nieko - sportas. O šiaip žiemą viršutiniuose butuose būna šilčiausia. Ir nebaisu , kad užlies. Aišku, reiktų pasiaiškint, kokia stogo būklė, nes paskui gali įkliūt. biggrin.gif
Atsakyti
As visa gyvenima gyvenau virsutiniuose aukste. Dabar jau 4 bustas virsutiniame aukste. Del karscio vasara- tai tikrai karsta. Varasa geriausia butu gyventi pirmame aukste.
Na o ziema, tikrai ne salciau nei kitur. T.y silta kaip ir kitur.
O privalumas- jei yra i ka ziureti pro langa, tai vaizdas daug geresnis ziurint is virsaus, mano nuomone. Ten kur gyvenau anksciau, atsiverdavo puiki miesto panorama.
Minusas- vaika, kol pats neuzlipa, tikrai sunku i virsu tampyti, o jei dar vezimas, tai is vis kancia. Todel mes vezimuka laikome rusyje. Viena problema maziau.
Del stogo remonto- islaidos dalinamos visiems iejimo gyventojams.
Atsakyti
aš gyvenu 4 iš 5 ir labai džiaugiuosi clap.gif Pro langus atsiveria puiki panorama: iš vienos pusės Nemunas, iš kitos miškas. Nuostabūs vaizdai ypač vakare saulei leidžiantis. Iš pradžių gal ir sunkoka buvo lipti laiptais, bet dabar pripratau biggrin.gif , užbėgu kaip stirna laugh.gif ir vaiką užsitempiu smile.gif
Atsakyti
Na va o man virsutiniam aukste gyventi vienas malonumas, svarbiausiai niekas ant galvos nesoka, ziema karsta, bet cia priklauso nuo to kaip namo sildymas sutvarkytas, vasara normalu, gal karsciau ten kuriu langai i pietus ar i vakarus, maniskiai i siaure ir rytus. smile.gif I tai irgi reiketu atkreipti demesi renkantis buta.
Privalumas geras vaizdas is 12 auksto smile.gif Stogas niekada pas mus bute nebego, bet namuose kur bega tai jau kaip ir trukumas. Raige, atkreipk demesi ar stogas tvarkoje ir kaip atrodo buto lubos bei lubos bendrame koridoriuje.
Atsakyti
O kaip suprasti koks tas stogas? Lipt ant stogo? Ar tik pagal lubas sprest?
Atsakyti
QUOTE (raige @ 2004 03 02, 14:53)
O kaip suprasti koks tas stogas? Lipt ant stogo? Ar tik pagal lubas sprest?

Aš Tavo vietoj lubom nepasitikėčiau g.gif
Draugus taip labai gražiai apgavo, tipo viskas čiki, nubalinta sutvarkyta, o vos kelis mėn pagyvenus visos sienos apipelijo, o lyjant net lašėt pradėjo mad.gif
Atsakyti
Mano manymu pagrindinis paskutinio auksto trukumas - stogas.
Mano seneliai ir uosviai gyvena penktame aukste. Aciu, prisiziurejau, nenoriu.
Stogo remonto islaidos dalijamos visam namui, bet kol irodai kaimynams, kad stogas visu, tai butas ne tik apipelyja, sienos apdreksta, bet ir baldai bei drabuziai persisunkia. Anyta vel daro remonta bute, tik idomu, kiek tas stogas po rekontrukcijos laikys, nes visus domino pigiausias variantas.
Ir antras trukumas - sunkiau parduoti, arba reikia kaina leisti.
Atsakyti
Man atrodo kad tas karsti bute dar daug kuo priklauso nuo to, ar istiklintas balkonas ar ne, nes kol nebuvo stiklintas balkonas, vasara buvo visai imanoma gyvent, nu bet jau kaip istiklino, tai sakes, taskentas namie biggrin.gif
Atsakyti
as taip virsutiniam aukste gyvenu.
su stogu did problemu nebuvo - nesunkiai 50 % gyventoju parasu surinkom ir dabar islaidas dalinames su kaimynais. tik kaimynai durni, nes jeigu taip tarpusavyje surinktumem pinigus uz stoga tektu zymiai pigiau moketi, o kai per seniunija renka sad.gif , bet cia jau ne auksto problema , o viso namo gyventoju.
vasara pas mus karsta.

privalumai:
vaizdas,
maziau triuksmo
maziau purvo i namus prinesi (kol uzlipi i virsu nusikrato) laugh.gif
sportas - sveikata
ziema saulute sviecia, pirmuose aukstuose amzina tamsa
virs galvos niekas netripia


pastebejimai gyvenant pirmam aukste - amzinai kazkas vaiksto po langais ir keikiasi, burzgina masinas (triuksmas ir smirda), dvornikai valo saligatvius daznai l. anksti ryte - viso sito diskomforto nepatirsi, beje nebaisu, kad kas pro langa ilips
Atsakyti