QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 11 02, 16:22)
ir man grazu
man grazu rukanti,elegantiska,grazi moteris
aisku ne tokios kur ruko gatvej ar bet kur kur papuola...
pritariu 100%
Aš pirmą kartą po gimdymo parūkiau, kai sūnui buvo mėnesis su puse. Aišku, tuom nesididžiuoju. Bet tik vieną cigaretę nervams apmalšinti, po to kai žiauriai susiėdžiau su anyta. Daugiau nerūkiau ir pas anytą nevažiuoju - saugau savo nervus.
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2008 11 04, 16:18) Aš pirmą kartą po gimdymo parūkiau, kai sūnui buvo mėnesis su puse. Aišku, tuom nesididžiuoju. Bet tik vieną cigaretę nervams apmalšinti, po to kai žiauriai susiėdžiau su anyta. Daugiau nerūkiau ir pas anytą nevažiuoju - saugau savo nervus. aha...anytos dar ne taip is nervu isvesti gali....patikek,kiek as nervu sugadinu...pavargstu nuo visko,o tuo labiau gyvenam kartu.... QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 11 04, 20:54) aha...anytos dar ne taip is nervu isvesti gali....patikek,kiek as nervu sugadinu...pavargstu nuo visko,o tuo labiau gyvenam kartu.... aha gerai, smagu būtų pasipergyventi su bendralikime. Kažkada su viena drauge juokavom, kad reiktų įsteigti klubą "Anytoms ne" Papildyta: QUOTE(Zuikių_dainos @ 2008 11 05, 11:43) aha gerai, smagu būtų pasipergyventi su bendralikime. Kažkada su viena drauge juokavom, kad reiktų įsteigti klubą "Anytoms ne" Dar pastebėjau, kad dauguma pastojus ar pagimdžius natūraliai nebejaučia poreikio rūkyti. O man jis niekur nedingo. Aišku, kasdien apie tai negalvoju. O vat vakar ilipau į prirūkytą liftą, tai net širdis apšalo
8men. maitinant papuoliau i rukaliukiu kompanija, pati netraukiau, bet prisirukiau daugiausiai
Sveikos,mamytes,
Na as irgi rukiau pries nestuma ir 3 pirmus nestumo menesius,nes tik tuomet suzinojau,kad laukiuosi
bet koks vis gi brudas tos cigaretes, niu ir as nestumo metu nerukiau, dbr maitinu krutim ir irgi nerukau, niu bet tupi tas velnias galvoj ir tik ir laukia kada jau baigsis visi tabu ir uzsitrauxiu gardu duma...
Pries abu nestumus rukiau ir nemazai. Tik suzinojus, kad laukiuos is karto mesdavau. Ir nera jokio poreikio, nes suprantu, kad tuo pakenkciau savo vaikams. Bet taip pat zinau viena dalyka - kai baigsiu maitinti, tai per koki baliuka tikrai uztrauksiu
As irgi rukiau pries nestuma labai daug
As pries rukiau...aisku kai suzinijau kad laukiuosi iskart meciau, net dar nezinojus kad nescia, man nesiruke, pykindavo net nuo dumu....o vat po gimdymo jau uzrukiau..ir labai save uz tai grauziau...na mes su vyru lb pykstames ir is tu nervu uztraukiau
Kai sužinojau, kad laukiuosi - iškarto mečiau rukyti, bet dabar mano saulutei jau beveik trys mėnesiai, bet toks noras užeina parukyti, tai niekas tikriausiai net neįsivaizduoja... Po kolkas tvardausi kol maitinu, bet po to... abejoju...
Tikiuosi, kad pagimdzius
iki nestumo rukiau,bet kai tik suzinojau,kad laukiuos net minties nekilo apie cigaretes...tiesa viena surukiau is karto kai testo atsakyma pamaciau
(buvau lb pasimetus) o veliau visa nestuma grauziausi...kai pagimdziau tvirtai nusprendziau,kad nerukysiu kol maitinu,bet deje turejau galimybe maitinti tik 2 sav QUOTE(arkadija @ 2008 10 23, 18:38) Gyvenu netoli VGN, kartais su vaiku vaikstant matau ten gulincias "labai" nescias moteris, kurios stovi ir ruko. Vis pagalvoju, kad jeigu jos guli ligonineje dar gimdymui neprasidejus, kazkas ir taip negerai yra su vaikeliu, o jos dar ir ruko As irgi maciau tokius atvejus, pati rukiau iki nestumu turbut ir rukysiu toliau
Rukiau desimt metu iki leliuko planavimo..kai jau pribrendau jam pasakiau kol nemesiu rukyt tol nebandysiu pastot, taip norejau vaikiuko, kad per menesi atsisakiau sio iprocio ir po dvieju menesiu pastojau
Vakar paskambina drauge (kuri visa nestuma ruke ir dabar maitindama tai daro) ir sako: - ar tu pati valgai ekologiska maista? Atsakiau, kad bandau, bet ne visada pavyksta... o ji nusistebejo.. - na juk ta chemija persiduoda per piena leliukui.. Mamytes, linkiu visom to atsisakyti!!! Kaip negrazu kai vienoj rankoj vezimelis, kitoj cigarete..
tfu tfu tfu tai bjauriausias dalykas maitynant rukyti o dar gražiau besilaukiant
kaip aš pastojau nedgi mano vyras mete rūkyti
Prieš pastojant rūkydavau ir nemažai, kai sužinojau kad
Labas visoms
As iki nestumo rukiau ~8 metus, labai megau visa ta procesa, niekad nenorejau mest, kol... nepastojau, negaliu pasakyti, kad as meciau, as tiesiog negalejau rukyti, mane pykino nuo cigareciu. Visa nestuma negalvojau apie rukyma, tiesiog netrauke. Kai pagimdziau ir maitinau, tol irgi negalvodavau apie zalinga iproti, o vat nustojus maitinti pirma mintis buvo VEL RUKYSIU Noreciau palinketi visoms stiprybes, kovojant su tuo zalingu iprociu
As po gimdymo nepradejau rukyti. Mazas vaikutis namie - nezinau, man kazkaip nesiderina visai
As meciau si iproti vos suzinojusi,kad laukiuosi
Rukiau ir nestumo metu (nors baisiai grauziausi) ir dabar. Kai tik pagimdziau ryte iskart nutapenau laukan rukyt... Maitinu pati, jau menuo, pieno turiu uztektinai (tfu tfu tfu). Rukyt kol kas nesugebesiu mest (nebent gert pradesiu - reik juk nervus kazkaip nuramint
QUOTE(-panthera- @ 2009 02 01, 20:55) Rukiau ir nestumo metu (nors baisiai grauziausi) ir dabar. Kai tik pagimdziau ryte iskart nutapenau laukan rukyt... Maitinu pati, jau menuo, pieno turiu uztektinai (tfu tfu tfu). Rukyt kol kas nesugebesiu mest (nebent gert pradesiu - reik juk nervus kazkaip nuramint Aš labai užjaučiu tavo vaikutį, kad jis turi rūkančia mamą.Jis tikrai ačiū nepasakys, nes rūkančių mamyčių vaikučiai daug silpniau vystosi ir fiziškai ir psichiškai. QUOTE(-panthera- @ 2009 02 01, 20:55) Rukiau ir nestumo metu (nors baisiai grauziausi) ir dabar. Kai tik pagimdziau ryte iskart nutapenau laukan rukyt... Maitinu pati, jau menuo, pieno turiu uztektinai (tfu tfu tfu). Rukyt kol kas nesugebesiu mest (nebent gert pradesiu - reik juk nervus kazkaip nuramint Nepyk, bet jei tikrai negali mesti rukyt, patarciau nebemaitinti vaiko nikotininiu pienu, geriau tada misinuku
Na, visgi kaip cia jau kazkas minejo geriau rukyt ir maitint savo pienu, negu nerukyt ir maitint misinukais...
QUOTE(augmina @ 2009 02 01, 22:41) Aš labai užjaučiu tavo vaikutį, kad jis turi rūkančia mamą.Jis tikrai ačiū nepasakys, nes rūkančių mamyčių vaikučiai daug silpniau vystosi ir fiziškai ir psichiškai. as irgi rukau,bet prie vaiko niekados to nedariau ir nedarysiu tai darau lauke ir tik kai vaikas uzmiega prie vaiko niekados apsirukiusi nepriejau,visad rankas isplaunu po to...... ir tikrai galiu papriestarauti teiginiuj,kad mano sunus kuo nors prastesnis uz kitus vaikus,ir,kad jo raida kaip nors sutrikusi, fiziskai ar psichlogiskai,net sakyciau,kad kai kur jis pralenke savo bendraamzius.... QUOTE(kur-rita @ 2009 02 03, 18:43) as irgi rukau,bet prie vaiko niekados to nedariau ir nedarysiu tai darau lauke ir tik kai vaikas uzmiega prie vaiko niekados apsirukiusi nepriejau,visad rankas isplaunu po to...... ir tikrai galiu papriestarauti teiginiuj,kad mano sunus kuo nors prastesnis uz kitus vaikus,ir,kad jo raida kaip nors sutrikusi, fiziskai ar psichlogiskai,net sakyciau,kad kai kur jis pralenke savo bendraamzius.... per motinos pieną vaikutis gauna tiek pat nikotino, kiek ir būdamas rūkancioj aplinkoj.Nikotinas patenka į kraują.Taigi ne tik į plaucius QUOTE(-panthera- @ 2009 02 01, 19:55) Rukiau ir nestumo metu (nors baisiai grauziausi) ir dabar. Kai tik pagimdziau ryte iskart nutapenau laukan rukyt... Maitinu pati, jau menuo, pieno turiu uztektinai (tfu tfu tfu). Rukyt kol kas nesugebesiu mest (nebent gert pradesiu - reik juk nervus kazkaip nuramint Ale kaip įdomiai QUOTE(Tomulyte @ 2009 02 04, 10:56) Ale kaip įdomiai Aciu, turiu ta knyga, bet dar neprisiruosiau jos iki galo perskaityt...
nemanau, kad teisinga smerkt del rukymo, visi zmones skirtingi, vieni turi valios ir gali atsikratyt zalingu iprociu, kitam gal ta cigarete - vienintele paguoda gyvenime... is patirties savo taip sakau. rukiau budama nescia, pries vaziuodama gimdyt ir tai uzsirukiau is jaudulio. negalejau mest ir viskas, nors tu ka. man cigarete - geriausias budas nervams nuramint, atsipalaiduot, uzsimirst buvo. o dabar, kai vaikiukas gime, lyg pirstais kas spragtelejo - visai nenoriu rukyt, ir dziaugiuos labai del to. jei ir toliau taip bus, ir nebepradesiu. ir sportuot begsiu iskart, kai sustipresiu, po kokio menesiuko, tada tikrai nesinores trucytis.
per pirma nestuma irgi rukiau, ir dirbau kaip arklys, dar ir prirukytose patalpose.. ir mokiaus, o per sesija po egzamino kaip nepatraukt su grupiokais ant univero laiptu.. ir pagimdzius rukiau, ir i diskoteka islekiau jau po menesio, turbut ir dingo pienas del to, kad ne tas galvoj buvo, maitinau dukryte iki 3 men tiktai.. durna buvau, dabar visai kitaip viskas atrodo, nusiteikus ilgai maziu maitint. ir nebeimu i galva visko taip, nebesinervuoju, kaip su pirmu vaiku - visko bijodavau, pergyvendavau del smulkmenu, o ir aplinkiniai dar - tetos, anytos, mamos su savo tarybiniais pamokymais ir amzinom pastabom - jauna mama, reik juk pamokyt, ne taip viska daro..o as tuoj i asaras ir uz cigaretes.. o kenkia daug kas gyvenime - masinu ismetamosiom dujom kvepuojam ir mes, ir vaikai, maistas visas konservantais ir visokiu kitokiu brudu usterstas, niekur nuo to nepabegsi, civilizacijos kaina - sveikata.. o cigarete - cia dar ne blogiausia - juk ne narkotikai kokie, kur nervu sistema griauna. o ir narkomanes sveikus vaikus pagimdo (aisku ne pavyzdys cia)
Isvydus nestumo teste dvi juosteles, nusprendziau neberukyti, tiesa, per nestuma gal 2 cigaretes ir sutraukiau, bet isties krimtausi ir del to...
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 11, 19:11) as anksciau nemazai rukiau...patiko tas rukymo ritualas...rytas,sviecia saulute,pasidarai kavos,iseini i balkona ir uzsirukai...mmm....vien apie tai geras, rytais važiuodama į darbą matydavau tokią moteriškę kaifuojančią balkone. Ar ne prie Panoramos gyvenate, brangioji?
Pradėjau rūkyti po pusės metų
dukrytei buvo beveik 9 menesiai, nemaitinau jos, kai smalsumas vel mane nugalejo
Nors ir taip nesu labai didele rukale, bet meciau ta malonuma ta pati ryta, kai tik pasidariau nestumo testa ir jis pasirode teigiamas. Visa nestumo laika nerukiau, o dabar maitinu ir net minties nera uztraukti, nors kartais taaaaip norisi
jau niekada nerūkysiu
aš manau tos negali mesti rūkyti katros ira laisvamanes ir negalvoja apie mažylio sveikata
As kazkur metai laiko iki pastojimo jau neberukiau, nes siaip nusprendziau kad GANA, o tuo labiau perskaiciau knyga "Lengvas budas mesti rukyti" ir ka jus manot, meciau ir nei karto neuztraukiau dumelio,
as visa nestuma net drebejau kaip norejau uzsirukyt
kol laukiaus, nerukiau, po gimdymo 2men praejus pradejau vel
p.s. man tai knyga nepadejo
As iki nestumpo buvau uzkietejus rukore
Didziausia svajone niekada prie sios ydos ir nebegristi. QUOTE(vygita @ 2009 07 30, 11:20) aš manau tos negali mesti rūkyti katros ira laisvamanes ir negalvoja apie mažylio sveikata manau ,kad negalima sitaip...ne musu reikalas teisti..ziurekim savo siknas..
kazkada buvau nebloga rukore,na kokie metai pries nestuma meciau,labai norejau mazylio,planavau,laukiau.mesti rukyti buvo kazkaip nesunku,tariau pati sau,viskas,gana,tai paskutine cigarete,ir jokiu knygu man nereikejo,nieko,kazkaip lengvai gavosi,gal todel kad tikrai norejau mesti.nescia nerukiau,pagimdzius taip pat nerukiau,tik viena karta kai vyras taip skaniai ruke,paemiau ir as cigarete,ir ka jus manote,ogi feee,kad uzsikosejau kaip nebemokanti rukyti,o jausmas atrodo kad dervos gale gerkles kas butu pripyle,fe fe slykstyne,net nupurto prisiminus
QUOTE(-panthera- @ 2009 02 05, 14:09) As irgi turiu ta knyga. Perskaiciau ja, taciau kaip rukiau, taip ir rukau. Rukiau visa nestuma, rukiau vos pagimdzius, kai tik perkele i palata. O dabar sunui 6 men., ir vistiek rukau. Istikruju reikia tureti labai stipria valia, norint mesti rukyti. O del rukymo zalos, tai manau ne vien rukymas kenkia. Kenkia masinos ismetamos dujos, visi naftos produktai, greitai yrancios organines medziagos, ant gatviu siuo metu barstoma druska ir pan. Papildyta: QUOTE(lukomama @ 2010 01 17, 20:03) manau ,kad negalima sitaip...ne musu reikalas teisti..ziurekim savo siknas.. Labai teisingai parasyta. Tai yra kiekvienos atskirai reikalas. Ir negalima teisti kitu. Pati esu uzkietejusi rukore. Sakiau kai pastosiu - mesiu rukyti, taciau taip ir nsugebejau to padaryti. Gal kada nors...
kelis metus rukiau iki pastojimo,meciau iskart kai suzinojau kad laukiuosi.Tikrai nebuvo sunku,ir minciu jokiu nebuvo.O pradejau kai vaikui buvo virs dvieju metu.Aisku jau nebemaitinau.
as tai pradejau vel rukyt kai mazytei buvo pusantro men, dar maitinau pati, bet tik puse menesiuko
Aš tai surūkiau cigaretę kai sūneliui buvo mėnuo... Nors nei prieš nėštumą, nei jo metu nerūkiau.. Kažkaip labai jau norėjosi... O ir pienuko vos kelias pirmas dienas buvo..
Mamytes o kaip jusu leliukai, tuos, kurios ruke per visa nestuma, ar ramus jusu mazuciukai? ar nera jie nervingesni leliukai? Ir tos, kurios maitina ir ruko, ar leliukai per piena gaudami nikotino, nera nervingesni?
|