Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pirma cigaretė po gimdymo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4
Waidilute
Sveikos visos mamos turejusios (turincios) zalinga iproti 4u.gif
Sugalvojau padaryti tokia apklausele, todel raginu visas aktyviai reikstis smile.gif dar prie to pacio noreciau kad parasytumet kaip jums po parukymo sekesi su pieno gamyba ax.gif tikrinu tokia teorija kad rukymas stabdo pieno gamyba, ir mamai parukius per truma laika dingsta pienas... Todel kuo daugiau musu pasisakys tuo geriau bus smile.gif o ypac toms kurios labai truksta valios siuo klausimu smile.gif
Anaksunamun
O ka cia tikrinti? Nori uzrukyt ,kol maitini? doh.gif Anyta ir ruke ir maitino, tiesa ,buvo kelis kartus metusi, bet ir vel pradedavo.. O maitino iki 1m. 4men.
blansa
seseles VGN sake kad kai kurios po gimdymo basos ziema i lauka bega parukyt smile.gif
Lunera
na as tikiuosi kad nebepradesiu, o maitindama tikrai nezadu rukyti. bet esu girdejusi kad geriau parukyt ir maitinti savo pienu nei is vis nemaitinti.
juratyte26
Jei po gimdymo buciau paejus iskart buciau ejus rukyt unsure.gif ... bet kadangi nepaejau lotuliukas.gif tai parukiau sekancia diena.Ir niekas man neirodys,kad as bloga mama smile.gif .
Ponike
As nedaug rukiau, bet is kart meciau pamacius dvi juosteles. Dabar jau nebemaitinu ir nezadu rukyt. Noriu ir toliau vaikams suteikt svaria aplinka, be dumu, klaikaus kvapo, be nuolatinio varinejimo eik i kita kambary as noriu parukyt ir pan.
O siaip tai iprotis kuris gero nepriduoda ir pinigus valgo daugiau nei mano dvynuku pampersai.
AgathaGray
merginos, kur Jusu valia?
kaip cia kazkas sake, vos pamaciau II, iskart meciau rukyt, per nestuma net nekilo noras, po gimdymo praejus kazkiek laiko uzsimaniau patraukt, bet kai ziuri i savo vaika, pagalvoji, nu kam jam kvepuot tais dumais, ir koki pvz jam rodau? kazkaip savaime noras ir dingsta. saviitaiga viska lemia manau. Mano vyras irgi po II pamatymo mete rukyt, nors sutraukdavo po 2 pokelius stipriu cigareciu, na, man ir nepilno pokelio uztekdavo, bet kaip praejo tiek laiko noras jau beveik dingo, nors kartais dar sapnuoju, kad rukau....
Merginos, nerukykit, nenuodykit savo mazuciu...........
Anaksunamun
QUOTE(Ponike @ 2008 10 11, 09:47)
Noriu ir toliau vaikams suteikt svaria aplinka, be dumu, klaikaus kvapo, be nuolatinio varinejimo eik i kita kambary as noriu parukyt ir pan.

*

QUOTE(AgathaGray @ 2008 10 11, 10:38)

Merginos, nerukykit, nenuodykit savo mazuciu...........
*

Na nesuprantu, kaip galima rukyti prie vaiku, ir isvis kaip galima rukyti kambariuose/namie , kai juose gyvena vaikai ? blink.gif Deja, pati parukau, jau nebemaitinu, bet ir tai, kaip susinervinu. Aisku poto nusiplaunu rankas , suvalgau kokia kramtuske .... Bet ne taip kad, isnesu vaika i kita kambari tam,kad parukyt blink.gif blink.gif
mazgiuke1
as anksciau nemazai rukiau...patiko tas rukymo ritualas...rytas,sviecia saulute,pasidarai kavos,iseini i balkona ir uzsirukai...mmm....vien apie tai pagalvojus rukyt noredavosi.apie nestuma suzinojau tik budama 3menesiu,todel iki tol rukiau.tik suzinojusi kad laukiuosi iskart meciau,net mest nereikejo,noras savaime dingo.po gimdymo vel ZIAURIAI noredavau rukyt...pamatydavau rukancia pana,viskas...atrodo isprotesiu...bet laikiausi...parukiau kai vaikui buvo 2men.buvom su vyru palangoj,uzmigdem vaikiuka,zinojau kad ilgai miegos,tai parukiau viena cigarete...galvoju kol atsikels jau viskas bus prasivale nuo dumu blush2.gif labai jau norejosi blush2.gif parukius,poto ir noras sumazejo..gavau ko norejau ir apsiraminau... smile.gif pieno nesumazejo,isvis jokio skirtumo parukius napamaciau.daba nerukau,laukiu kol baigsiu maitint,tada vel pradesiu smile.gif man rukyt patinka,ir grazu asmeniskai rukancios merginos...
freimule
QUOTE(Ponike @ 2008 10 11, 09:47)
As nedaug rukiau, bet is kart meciau pamacius dvi juosteles. Dabar jau nebemaitinu ir nezadu rukyt. Noriu ir toliau vaikams suteikt svaria aplinka, be dumu, klaikaus kvapo, be nuolatinio varinejimo eik i kita kambary as noriu parukyt ir pan.
O siaip tai iprotis kuris gero nepriduoda ir pinigus valgo daugiau nei mano dvynuku pampersai.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

aš irgi nesiruošiu grįžti prie šio bjauraus įpročio schmoll.gif

mazgiuke,o man atvirkščiai-aš kai pamatau už vairo bobą su cigarete, tai taip pasišlykščiu... O kai eidamos mergos rūko irgi negražu schmoll.gif
Ponike
As siaip rukiau tik siaip sau. Kartais del nervu, kartais del malonumo, o kartais del kompanijos, o kartais del idomumo ar neturejimo ka veikti. Bet visada turejau galvoje kad busiu mama, busiu nescia ir esu atsakinga uz gyvybe. Todel priklausomybes neturejau. Kam veliau suteikt vaikui gyvybe ir paskui neatsakingai ziureti i ja.

Ir man nerealiai juokingai skamba, kad mama su cigarete dantyse man aiskina kaip riekia buteliukus sterilizuot arba kaip as zudau vaikus maitindama juos misiniu. Ir man neaiskinkit, kad rukancios mamos pienas yra geriau nei misinys. Pikta ziuret i tokias atsiprasant mamas.

Maciau ir as kaip su dideliu pilvu guledamos ligonines nestumo rizikos skyriuje iseina i lauka parukyt. Tai kam tada guli ligoninej, gydytojai bando saugot nestuma, o tu iseini i lauka ir trauki cigarete. doh.gif Bjauru pasakysiu.

Nescia nerukiau, nes norejau kad vaikai augtu stiprus ir sveiki. Dabar dziaugiuosi jais. Gime sveiki ir stiprus, nors anksti. Jokiu nervu, jokiu pilvo skausmu ir vargo.

Dabar esu mama. Turiu atsakingai ziuret i vaiku aplinka kuria as suteikiu. Veliau kai uzaugs gales patys rinktis. Rukyt ar ne. Bet zinosiu kad jiem daviau geriausia ga galejau.

As uzaugau rukanciu seimoje. Mama nuolat mane varydavo. Eik is kambario, cia suauge ruko. Vaikas nuolat varinejimas- jauciausi nereikalingas. Kazkoks pastumdukas. Nors kaip bebutu ir motiną alkocholikę vaikas myli.

Ir galiausiai mano senele ruke - mire nuo plauciu vezio, senelis ruke- mire nuo mikroinsulto, dede ruke - mire nuo gerklu vezio, krikstatevis ruke - mire nuo plauciu ligos. Zinau kad tai prie nieko gero neprives.
mazgiuke1
ai is tikruju tai viskas kenkia...net ir oras,kuriuo kvepuojam,nes yra uzterstas.ka tu zinai ka valgai,kiek ten chemijos ir t.t.nuo visko apsaugot neimanoma....o taip noretusi 4u.gif nesmerkiu tu kurios ruko,kiekvieno asmeninis pasirinkimas,kiekviena vaikus augina kaip nori.man svarbiausia,kad mano vaikiukas butu stiprus ir sveikas,todel kol maitinsiu nerukysiu...tik va anyta beda.kartu gyvenam vienam bute....ruko savo kambaryje kaip garvezys...atsibodo...ir as sakiau,ir vyras sake....vienodai sviecia... unsure.gif aiskina kad eina i balkona rukyt,bet jei ruko balkone tai is kur kambary musu ir kolidoriuje tiek dumu ir tokia smarve..... doh.gif po duru apacia patiesiau skudura kad dumai neitu,atidariau langa kol silta...bent taip vaikiuka nuo tu nuodu apsaugosiu.atejusi pamate ta skudura bet nesake nieko.gal susiprotes biskiuka...pavargau jau nuo jos...ziauru gyventi kartu....svajoju apie nuosavus namus,ramybe....bloga jau nuo visko...soriukas kad tai issiliejau.... verysad.gif
soske
kai suzinojau kad laukiuosi, meciau is karto. visus 9 men laaabai norejau rukyti, bet nerukiau gi. po cezario sekancia diena liepe keltis is lovos. tai tada ir nuejau parukyti laugh.gif ciut paejau, MB padejo. oh kaip gera buvo.. o jau galva kaip susisuko.. doh.gif nemaitinau MP, todel rukiau ramia sazine. rukau iki siol unsure.gif
juna:):):)
Iki nestumo rukaiu pakankamai daug,surukydavau 1 pak. per diena.Suzinojusi kad esu NEviena iskart atsisakiau zalingo iprocio,nors naktimis daznai dar sapnuodavau kad saldziai uztraukiu duma blush2.gif Po gimdymo praejus apie 2 men vel susigundziau ir nusprendziau parukyti.... doh.gif
Oi,merginos, kad jus tik zinotumet kaip bloga man pasidare!pradejo svaigti galva,pykinti,sirdis,galvojau, tuoj tuoj issoks is krutines!Numeciau as ta bjauru daikta kuo toliau ir apsisprendziau visam laikui tapti laiminga nerukanciaja
ikkuna
Baigiau maitinti 4mėnesių, būtent tada išvykom atostogauti su vyru, vaiką palikdami močiutei ax.gif
Prisiatostogavau - grįžau vėl rūkydama doh.gif
Ice_Touch
Pries pastodama parukydavau blush2.gif nebuvau super rukore, bet vistiek uzplesdavau ax.gif prie kompanijos, susinervinus arba kartais is neturejimo ka veikti unsure.gif Nestumo metu (kai pamaciau II juosteles) nesurukiau nei vienos cigaretes schmoll.gif bet dabar... NORIU blink.gif maitinu pati, tai tas ir stabdo, bet taip ziauriai noriu uzplest blush2.gif kad ir dabar, va eiciau i soda ir parukyciau ale stabdausi rolleyes.gif Ir su draugais kai bunam jei visi ruko... Net MB kartais uzplesia su jais budamas, nors jau daugiau kaip metai metes rukyti... O as va vis dar laikausi blink.gif
Sony*
nerukau nail.gif
Deiva02
geda, bet parukiau kai leliui buvo 2 men doh.gif , maitinau doh.gif unsure.gif , taip po to nesmagiai, slyksciai pasijutau...daugiau to nedariau, kol nebaigiau maitint doh.gif blink.gif blush2.gif . Ir jau dabar 3men kaip neberukau mirksiukas.gif Del saves, del vaiko, del aplinkiniu 4u.gif
Li_
O kaip as svajojau kad noriu parukyt, tiesiog 4u.gif o kaip pabandziau ( jau metu buvo lelius), tai irgi kaip kazkuri jau rase, taip bloga pasidare, galva svaigo ,pykino ir tt. tai taip ir atsoko visos fantazijos doh.gif
-->BLOOONDINKA<--
kai vaikui buvo apie 5 men, maitinau, bet po rukymo taip prastai pasijauciau, tai nusitraukiau pienuka ir daviau misinuka verysad.gif tad daugiau tikrai nebenorejau tai daryt, o uzrukiau nes susinervinau, mat susidejau chemini ir padare avinuka
user posted image

Ice_Touch
Siandien jau net sapnavau, kad rukau blink.gif blink.gif blink.gif kazkaip reikia vyti tas mintis salin doh.gif
norkuniene
o as budama nescia bijojau mesti kadangi skaiceu jog valantis organizmui viskas eina y vaikeli,po giimdymo trecia diena vel parukiau neturejau valios mest verysad.gif bet vaikelis stiprus ir sveikas,niekada buciau sau neatleidus jai per savo bejegiskuma buceu jam pakenkus
medison
Po pirmo leliaus užsrūkiau nustojus maitint,kai sūnui penki mėnesiai buvo. Ir rūkiau kol pastojau antrą kartą,dar net nėštumo testo nebuvau pasidarius,kai dingo noras rūkyt, pamačius dvi juosteles ,atidaviau savo cigaretes vyrui,uždraudžiau rūkyt mašinoj. Tap ir liko po šiai dienai,mažei jau tuoj du-neberūkau. Bandžiau kažkada susinervinus,nelabai skanu g.gif schmoll.gif ,tiksliau žiauriai bjauru doh.gif . Sūnus nebeprisimena,kad mama rūkė ir aš tuo džiaugiuosi mirksiukas.gif . Nebenorėčiau daugiau pradėti smile.gif
Versmė
Aš tai buvau metus 2metai prieš nėštumą, tai jokių kančių nebuvo biggrin.gif
O šiaip tai šlykštu žiūrėt, kai eina mama, vienoj rankoj vežimėlis, kitoj cigaretė. Po to dar su ta aprūkyta ranka vaikui apklotėlį palei veidą taiso. Arba nešasi tėvas ant pečių metinuką, pats rūko, o visi dūmai vaikui eina.
Na nežinau kaip jums, bet man motinystė, ypač kai dar maitinama savo pienu, su rūkymu visai nesuderinama schmoll.gif
mammka
QUOTE(Anaksunamun @ 2008 10 09, 20:25)
Anyta ir ruke ir maitino, tiesa ,buvo kelis kartus metusi, bet ir vel pradedavo.. O maitino iki 1m. 4men.
*

doh.gif

QUOTE(blansa @ 2008 10 10, 16:48)
seseles VGN sake kad kai kurios po gimdymo  basos ziema i lauka bega parukyt smile.gif
*

Mačiau savo akimis..ir dar tyliai pasidžiaugdavo,kad vaikas gražus ir sveikas... verysad.gif

QUOTE(Anaksunamun @ 2008 10 11, 11:42)
Na nesuprantu, kaip galima rukyti prie vaiku, ir isvis kaip galima rukyti kambariuose/namie , kai juose gyvena vaikai ?
*

Deja,kai kas neturi sąžinės,supratimo ir išvis žmogiškumo gun_bandana.gif .Uošvis rūko wc...oi vos muštynių neapturėjau,bet vistiek nenusileido verysad.gif .Taip išeina,kad px jam anūkas...

Pati rūkiau kaip tankas.Tik pastojau ir neberūkiau.Labai psichologiškai veikė..nors buvo protingų patarėjų,kad nėr blogai dar iki trečio mėn parukyt ar pagert blink.gif doh.gif .Visą nėštumą sapnuodavau cigaretes lotuliukas.gif .Galvojau pagimdysiu ir kai galėsiu užtrauksiu dūmą, išgersiu alaus(labai traukė per visus 9mėn.alus).Rezultatas pirmo dūmo paragavus-vos neapsivėmiau doh.gif .Po to pagalvojau kokį velnią aš čia darau ir mečiau...
mazgiuke1
QUOTE(mammka @ 2008 10 16, 16:03)
doh.gif
Mačiau savo akimis..ir dar tyliai pasidžiaugdavo,kad vaikas gražus ir sveikas...  verysad.gif
Deja,kai kas neturi sąžinės,supratimo ir išvis žmogiškumo  gun_bandana.gif .Uošvis rūko wc...oi vos muštynių neapturėjau,bet vistiek nenusileido  verysad.gif .Taip išeina,kad px jam anūkas...

Pati rūkiau kaip tankas.Tik pastojau ir neberūkiau.Labai psichologiškai veikė..nors buvo protingų patarėjų,kad nėr blogai dar iki trečio mėn parukyt ar pagert  blink.gif  doh.gif .Visą nėštumą sapnuodavau cigaretes  lotuliukas.gif .Galvojau pagimdysiu ir kai galėsiu užtrauksiu dūmą, išgersiu alaus(labai traukė per visus 9mėn.alus).Rezultatas pirmo dūmo paragavus-vos neapsivėmiau  doh.gif .Po to pagalvojau kokį velnią aš čia darau ir mečiau...
*

tai kad alaus isgert per nestuma niekas nedraudzia smile.gif net labai sveika,jame yra vitamino B.tik aisku ne litrais,bet po stiklinyte galima.as tai neatsisakydavau..... 4u.gif
freimule
QUOTE(mammka @ 2008 10 16, 16:03)
Pati rūkiau kaip tankas.Tik pastojau ir neberūkiau.Labai psichologiškai veikė..nors buvo protingų patarėjų,kad nėr blogai dar iki trečio mėn parukyt ar pagert  blink.gif  doh.gif .Visą nėštumą sapnuodavau cigaretes  lotuliukas.gif .Galvojau pagimdysiu ir kai galėsiu užtrauksiu dūmą, išgersiu alaus(labai traukė per visus 9mėn.alus).Rezultatas pirmo dūmo paragavus-vos neapsivėmiau  doh.gif .Po to pagalvojau kokį velnią aš čia darau ir mečiau...
*

man irgi taip "protingi" žmonės patarinėjo-atseit negalima iškart mesti, stresas organizmui.. Tai gal iki 1,5 nėštumo mėn surukydavau 1-2 cigaretes per dieną, o paskui savaime dingo noras, kuris neatsirado iki šiol ir tikiuosi, nebeatsiras smile.gif buvo ne viena naktis, kai sapnavau save su cigarete, bet tikiuosi, kad čia tik sapnas, o ne kur kamputy pasislėpęs noras užtraukti.
mammka
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 16, 16:26)
tai kad alaus isgert per nestuma niekas nedraudzia smile.gif net labai sveika,jame yra vitamino B.tik aisku ne litrais,bet po stiklinyte galima.as tai neatsisakydavau..... 4u.gif
*

Aš ir išgerdavau alaus po stiklinę.Po to radau nealkoholinį,bet ir nuo jo "svaigo" galva lotuliukas.gif lotuliukas.gif .Norėjosi buuutelio viso..jau alus tai man kažkas tookio buvo,kad net pagalvojus apsiseilėdavau doh.gif lotuliukas.gif .

QUOTE(freimule @ 2008 10 16, 16:26)
man irgi taip "protingi" žmonės patarinėjo-atseit negalima iškart mesti, stresas organizmui.. Tai gal iki 1,5 nėštumo mėn surukydavau 1-2 cigaretes per dieną, o paskui savaime dingo noras, kuris neatsirado iki šiol ir tikiuosi, nebeatsiras smile.gif  buvo ne viena naktis, kai sapnavau save su cigarete, bet tikiuosi, kad čia tik sapnas, o ne kur kamputy pasislėpęs noras užtraukti.
*

Durnas įprotis tas rukymas.Tiksliau savotiška narkomanija gaunasi.
Žiūriu daug tokių sapnuojančių biggrin.gif

Sėkmės visoms nepasiduot pagundai smile.gif .
Owlet
aš dar vaiku neturiu ir nesilaukiu, bet jau planuojam, kad ne užilgo reikės pradėti gamybą lotuliukas.gif man labai aktuali tema, nes irgi rūkau, gan normaliai doh.gif iš draugių patirties galiu pasakyti, viena vos tik sužinojus kad laukiasi iš kart metė, o užsirūkė kaip sužinojau vėliau tai per mane blush2.gif buvo mėnesis su trupučių po vaiko gimimo, bet jau pati nebemaitino (na buvo stresų daug ir dingo pienelis). na ir ši draugė man tvirtina , kad kai sužinosi apie nėštumą rankos nekils cigaretę prisidegti, bet aš tuo labai abejoju.... blush2.gif
kita draugė rūkė visą nėštumą, na gal šiek tiek primažinus buvo, bet labai nedaug ... iš pradžių buvau pasibaisėjusi, bet pagalvojau, kad man nepriklauso kištis ir pamokslauti schmoll.gif pamenu dar ją su vyrų vežėm į gimdymo namus, tai parūkė jau visa sarėmiaujanti ir išvažiavom. po gimdymo - nė cigaretės, sako kaip aš galėčiau juk aš maitinu ir visai nenoriu biggrin.gif
tai va ir žinok kaip tom rūkalėm būna ...

beje, skaičiau literatūroje, kad jei rūkai ir maitini tai po parūkymo 2 val. nevalia vaiko maitinti, ir iš kart perspėjimas, kad netikėta kūdikių mirtis rūkančioms mamoms, kažkiek (nepamenu kiek , bet tikrai daug procentų) procentų pasitaiko dažniau nei nerūkančiom.
P.Sh.
Aš irgi dar nesilaukiu ir neturiu vaikelio bet jau vis dažniau pagalvoju. O mano vyras jei būtų tik jo valia tai jau turėtume kokius 10 vaikų smile.gif
Na parūkau. Būna, kad kelias dienas iš eilės. Būna, kad kelias dienas ir nerūkau. Bet baliaus jau neįsivaizduoju be cigarečių sad.gif
Buvo bandymų mesti, bet nesėkmingų. Mano vyras nerūko ir man kartais labai gėda būna, kad jis gali nerūkyt o aš ne sad.gif Jis mane vis atkalbinėja...Bet neveikia.
Dabar tokia situacija, kad gyvenam atskirai ir matomės tik savaitgaliais. Kai būnam kartu, net negalvoju apie cigaretes, kažkaip nesinori. O kai draugė kokia užsirūko, tai negaliu susivaldyt. Jau tuoj gyvensim visą laiką kartu su vyru, tai labai tikiuosi, kad tai man padės atsikratyti tos smarvės.... Beje, tai didžiausias (be vaikelio) rūkymo blogumas, nekenčiu kai prasmirstu visa sad.gif
Sėkmės bandančiom mest ir drąsos rūkančioms. Galima daug pasiteisinimų rasti, bet vis tiek tiesa viena - rūkymas žudo ne tik jus bet ir aplinkinius.
P.S.: jeigu mano tėtis metė po 30 metų rūkymo, galim ir mes.
tauromama
As isviso nustojau rukyti, kazkaip net iki siol bloga darosi vien nuo cigareciu kvapo schmoll.gif
Owlet
to Peachy_sheila jei būtų mano brangiojo valia irgi turėtumėm jau 10 vaikų lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet matai taviškis nerūko, o mano rūko... ir aš tik pusdienį galiu išbūt nerūkius, o tu net kelias dienas 4u.gif sėkmės metant visoms 4u.gif

yra tokia knyga "kaip lengvai mesti rūkyti?" ar kažkas panašaus... reiks nusipirkti ... kalbėjau su vienu skaitančiu tai sakė jei tik skaitysi tai nepadės, bet jei parašytus žodžius rimtai priimsi tai suveiks, va sako -"jau 4 dienas nerūkiau, nu gerai gerai vakar du dūmus sutraukiau, bet tik du, nes alaus gėriau" lotuliukas.gif čia mano klasiokas buvo, kuris ko gero nuo kokių 12 metų rūkė, nes labai padykęs buvo, tai jau koki 15 metų su stažu. sakė pirmas bandymas rimtai mest 4u.gif
Keja
As rukiau ir pries pirmaja ir pries antraja, deja, bet turbut rukysiu ir po sio maitinimo blush2.gif
Bet niekada nerukiau namie ar patalpoje kur yra mazi vaikai, nesvarbu mano ar ne. schmoll.gif
Rukyti meciau iskarto kai pastojau, as tokiu kalbu, kad reikia mesti rukyti po truputi kai esi nescia nepripazistu, NESAMONE. Jau geriau pakenteti nei rukyti, kad ir mazai.
tauromama
As netgi geriausio draugem neleidau artintis prie savo maziuko, jeigu jos ateidavo paruke schmoll.gif Labai saugau as ji nuo nereikelingo tabako kvepavimo.
*TyTe*
as meciau rukyti turbut praejus nepilnai savaitei po to kj suzinojau kad laukiuosi blush2.gif pirmom dienom nelabai supratau kas cia vyksta - ar cia tikrai testai nemeluoja ir leliukas bus, ar cia tik mano fantazija, kad dvi juosteles matau biggrin.gif bet kj vien nuo minties apie cigariuka bloga pasidare, supratau kad tikrai nestuke.gif kol kas visiskai netraukia, ir tikiuosi daugiau neberukysiu thumbup.gif

o del alkoholio... kokiam antram menesi laaaabai trauke prie balto alaus su citrina rolleyes.gif nors pries nestuke.gif ir dabar, kj jau 5 men vel net nuo alaus kvapo bloga darosi g.gif matyt tuo metu truko organizui kazko tokio, ko jame yra smile.gif dabar kita svajone turiu - tekila - po gimdymo ir maitinimo tikrai kviesiu drauges i pagalba jos naikinimui biggrin.gif
Sapokliaka
neapgaudinekite saves - nesciajai kenkia tiek alkoholis (nepaisant, kokiais kiekiais), tiek rukumas..

As rukiau iki nestumo. laukdamasi ir maitindama - ne. Paskui vel pradejau blush2.gif Man nera nieko baisiau, kaip rukanti nescia arba maitinanti mama...
Pamenu, kai pagimdziau savo vaika, palatoj viena para teko garbe paguleti su kazkokia turgine moteriske (atsiprasau uz issireiskima, bet taip jau yra).
Jos viakiukas gime neisnesiotas, dienas leisdavo inkubatoriuje, o mamai ji (kaip siandien pamenu maziuka, pamelusiomis lupytemis) atnesdavo "pamaitinti". Toji motinele atsisake maitinti savo vaika, nes "skauda" doh.gif .... Kudikiui duodavo misinius... Bet tai jai netrukde kas valanda begti rukyti..... Man negaila, tegul daro ka , taciau grizdavo prisirukius ir dvokdavo ziauriai. Budavom toj pacioj nedidukej palatoj, kur "gyveno" ir mano kudikis. Buvau ziauriai pasiutus. Ryte issiprasiau namo, nors turejau dar para guleti.

Isvada: neteisinu, negerbiu ir slyksciuosi maitinanciomis kudikius rukanciomis mamomis...
arba maitinti, arba rukyti... Tai nesuderinami dalykai...
Waidilute
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 10 19, 21:08)
neapgaudinekite saves - nesciajai kenkia tiek alkoholis (nepaisant, kokiais kiekiais), tiek rukumas..
*

del alkoholio galiu siek tiek papriestarauti. Saikingai jis nekenkia.
Pirmu atveju man buvo taip: Po gresiancio persileidimo buvo padidejes gimdos tonusas(konkreciai) ir viena karta pajutau kad nebegaliu atsistot, tik susirietus tupiu ir tiek skambinau iskart daktarei o ji man pasake 40-50g konjako ir staigiai. Ka jus mastot? Isgeriau konjako ir po pusvalandzio ne tik issitiest galejau bet ir atsisto smile.gif
Antru:" Buvo labai karstos dienos vasara o man paskutinis nestumo menesis. As apvali it balionas prasidejo tinimas... Kojos isvis kaip plytos tapo nei i vienas tapkes netilpo (apie batus jau nekalbu) tai gydziausi 3 dienas taip: kiekviena vakara po stikline alaus(silpniausio) ir jau po 3 dienu buvau jau daugmaz normalesne, bent jau kojos tilpo i slepetes smile.gif
Tai nevisada alko kenkia svarbu kad su saiku smile.gif
Čikituke
Iki gimdymo buvau rukale,neslepsiu,retkarciais uztraukdavau duma ir nestumo metu,bet pagimdzius,tas noras eme ir dingo,net paciai keista,nes kiek norejau mest,sunku buvo,net Nicoret nepadejo schmoll.gif matyt motinyste savo padare ax.gif tikrai tuo dziaugiuos 4u.gif
chiccita_
kai pastojau taip blogai jauciausi kad net tokia mintis nekilo uzsirukyt.retkarciais db uzeina noras bet susilaikau.. smile.gif
MONRO
kai pati gulejau gimdymo namuose, pro langus daznai matydavau "mamas" su didziausiais pilvais sedincias ant suoliuko ir traukiancias dumeli blink.gif . slykstu ziureti schmoll.gif . pati iki nestumo kartais patraukdavau dumeli, bet nestumas, maitinimas ir vaiko auginimas su rukymu nesuderinami dalykai. Nezinau kokios silpnos valios reikia but, kad del kudikio nesugebeti mest rukyti, nors laikinai. ir tie nesamoningi svaiciojimai, kad truputi ar pirmais men., nekenkia, man juokingi. kas nori rukyt, tikrai prisigalvos visokiu priezasciu, kad tik nereiktu atsisakyt dumelio. kas gi cia tokio, juk kudikelis niekam nepasiskus...
kristinita
o mane sąžinė baisiai kankina, kad dvi cigaretes per nėštumo laikotarpį sutraukiau unsure.gif bet dabar esu tvirtai nusprendus NEI VIENOS DAUGIAU schmoll.gif
MONRO
QUOTE(kristinita @ 2008 10 20, 14:17)
o mane sąžinė baisiai kankina, kad dvi cigaretes per nėštumo laikotarpį sutraukiau  unsure.gif bet dabar esu tvirtai nusprendus NEI VIENOS DAUGIAU  schmoll.gif
*

saunuole thumbup.gif arba gimdyti arba rukyti, kaip cia viena mamyte sake
gatopreto
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 10 19, 21:08)
Isvada: neteisinu, negerbiu ir slyksciuosi maitinanciomis kudikius rukanciomis mamomis...
arba maitinti, arba rukyti... Tai nesuderinami dalykai...
*

Pritariu... Beskaitant temą iškilo iš atminties vaizdelis, nors ir ne apie pirmąją cigaretę po gimdymo, bet vis vien... Gulėjom praeitą vasarą su mažium ligoninėj, kitam aukšte vaikų chirurginiam skyriuj su vaiku gulėjo tokia mamytė, kurią nuolat matydavau rūkant lauke su vaiku (ne tokiu mažu, dvejų-trejų metų) ant rankų. Lyja, nelyja - vis tiek vaikas vienoj rankoj, cigaretė kitoj, dūmai vaikui į veidą, ir taip kasdien po kelis kartus... doh.gif Taip ir likau aš tokio "gulėjimo ligoninėj su vaiku" nesupratus... doh.gif
Waidilute
QUOTE(gatopreto @ 2008 10 21, 15:20)
Pritariu... Beskaitant temą iškilo iš atminties vaizdelis, nors ir ne apie pirmąją cigaretę po gimdymo, bet vis vien... Gulėjom praeitą vasarą su mažium ligoninėj, kitam aukšte vaikų chirurginiam skyriuj su vaiku gulėjo tokia mamytė, kurią nuolat matydavau rūkant lauke su vaiku (ne tokiu mažu, dvejų-trejų metų) ant rankų. Lyja, nelyja - vis tiek vaikas vienoj rankoj, cigaretė kitoj, dūmai vaikui į veidą, ir taip kasdien po kelis kartus...  doh.gif  Taip ir likau aš tokio "gulėjimo ligoninėj su vaiku" nesupratus...  doh.gif
*

tikrai siaubinga... cray.gif
As tai pati laukiu nesulaukiu kol uzrukysiu smile.gif aisku tai tikrai nebus prie vaiko, ar namie, greiciausiai per koki baliu, tyliai uz kampo smile.gif kazkur nugirdau ganda kad kai maitini ir parukai tai po pirmos cigaretes pieno mazeja ir veliau dingsta g.gif taip niekas ir neatsake sioje temoje ar tai tiesa ar ne g.gif O kadangi isitikint negaliu tai supratau kad mazyle savo maitinti noriu labaiu nei rukyt rolleyes.gif nors cigaretes sapnuoju.... doh.gif
mammka
QUOTE(Waidilute @ 2008 10 22, 07:42)
tikrai siaubinga...  cray.gif
As tai pati laukiu nesulaukiu kol uzrukysiu smile.gif aisku tai tikrai nebus prie vaiko, ar namie, greiciausiai per koki baliu, tyliai uz kampo smile.gif  kazkur nugirdau ganda kad kai maitini ir parukai tai po pirmos cigaretes pieno mazeja ir veliau dingsta  g.gif  taip niekas ir neatsake sioje temoje ar tai tiesa ar ne  g.gif  O kadangi isitikint negaliu tai supratau kad mazyle savo maitinti noriu labaiu nei rukyt  rolleyes.gif  nors cigaretes sapnuoju....  doh.gif
*

Kad dingsta pienas tai negirdėjau,bet viena rūkalė sakė,kad pasidarė žalias blink.gif swoon.gif .

Pritariu Waidilutei.Pati gėriau burokų sultis su konjaku (feeee ),nes turėjau laabai didelę mažakraujystę.Labai greit atsatė.O ir užėjus spazmams kai gimda susitraukinėja,sako,irgi neblogai konjakėlio lašas rolleyes.gif .
Nataly
Buvau ziauri rukale, darbe budavo pakeli per pamaina kaip ner ka supesdavau. Su dukrite pastojau kaip kaskoks gipnozas viskas nerukiau. Paskuj baigiau maitinti, pradejau vel kaip zaidimas, nu kai tik isgeriu ir prie kompanijos, taip vel pradejau smarkej rukiti, su suneliu pastojau vel kaskoks gal nusistatimas meciau ir iki siol nepradejau. Vyras neruko. Ir sake nu ka pradesi vel durnioti lauk 3 vaiko biggrin.gif jokauja. Bet jauciosius daug geriau, ir tikrai geriau sau ka nupirkti i koki salona nueiti negu pesti bet kokiu oru, bet ka. Sveikinu kas mete. O kas ne, nu ka skanaus biggrin.gif
arkadija
Gyvenu netoli VGN, kartais su vaiku vaikstant matau ten gulincias "labai" nescias moteris, kurios stovi ir ruko. Vis pagalvoju, kad jeigu jos guli ligonineje dar gimdymui neprasidejus, kazkas ir taip negerai yra su vaikeliu, o jos dar ir ruko verysad.gif Vaiku gaila.
Saidutia
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 11, 19:11)
as anksciau nemazai rukiau...patiko tas rukymo ritualas...rytas,sviecia saulute,pasidarai kavos,iseini i balkona ir uzsirukai...mmm....vien apie tai pagalvojus rukyt noredavosi.apie nestuma suzinojau tik budama 3menesiu,todel iki tol rukiau.tik suzinojusi kad laukiuosi iskart meciau,net mest nereikejo,noras savaime dingo.po gimdymo vel ZIAURIAI noredavau rukyt...pamatydavau rukancia pana,viskas...atrodo isprotesiu...bet laikiausi...parukiau kai vaikui buvo 2men.buvom su vyru palangoj,uzmigdem vaikiuka,zinojau kad ilgai miegos,tai parukiau viena cigarete...galvoju kol atsikels jau viskas bus prasivale nuo dumu blush2.gif labai jau norejosi blush2.gif parukius,poto ir noras sumazejo..gavau ko norejau ir apsiraminau... smile.gif pieno nesumazejo,isvis jokio skirtumo parukius napamaciau.daba nerukau,laukiu kol baigsiu maitint,tada vel pradesiu smile.gif man rukyt patinka,ir grazu asmeniskai rukancios merginos...
*

blink.gif blink.gif blink.gif ohmy.gif Gražu rūkančios merginos? fool.gif sory, bet kitokių emocijų nerandu
Waidilute
QUOTE(Saidutia @ 2008 11 02, 03:30)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  ohmy.gif Gražu rūkančios merginos?  fool.gif sory, bet kitokių emocijų nerandu
*

siaip jei moteris ruko man grazu smile.gif aisku moteris moteriai nelygu... scare.gif
mazgiuke1
QUOTE(Waidilute @ 2008 11 02, 12:39)
siaip jei moteris ruko man grazu  smile.gif  aisku moteris moteriai nelygu...  scare.gif
*

ir man grazu smile.gif man grazu rukanti,elegantiska,grazi moteris smile.gif aisku ne tokios kur ruko gatvej ar bet kur kur papuola...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.