Sugalvojau padaryti tokia apklausele, todel raginu visas aktyviai reikstis
Sveikos visos mamos turejusios (turincios) zalinga iproti
Sugalvojau padaryti tokia apklausele, todel raginu visas aktyviai reikstis
O ka cia tikrinti? Nori uzrukyt ,kol maitini?
seseles VGN sake kad kai kurios po gimdymo basos ziema i lauka bega parukyt
na as tikiuosi kad nebepradesiu, o maitindama tikrai nezadu rukyti. bet esu girdejusi kad geriau parukyt ir maitinti savo pienu nei is vis nemaitinti.
Jei po gimdymo buciau paejus iskart buciau ejus rukyt
As nedaug rukiau, bet is kart meciau pamacius dvi juosteles. Dabar jau nebemaitinu ir nezadu rukyt. Noriu ir toliau vaikams suteikt svaria aplinka, be dumu, klaikaus kvapo, be nuolatinio varinejimo eik i kita kambary as noriu parukyt ir pan.
O siaip tai iprotis kuris gero nepriduoda ir pinigus valgo daugiau nei mano dvynuku pampersai.
merginos, kur Jusu valia?
kaip cia kazkas sake, vos pamaciau II, iskart meciau rukyt, per nestuma net nekilo noras, po gimdymo praejus kazkiek laiko uzsimaniau patraukt, bet kai ziuri i savo vaika, pagalvoji, nu kam jam kvepuot tais dumais, ir koki pvz jam rodau? kazkaip savaime noras ir dingsta. saviitaiga viska lemia manau. Mano vyras irgi po II pamatymo mete rukyt, nors sutraukdavo po 2 pokelius stipriu cigareciu, na, man ir nepilno pokelio uztekdavo, bet kaip praejo tiek laiko noras jau beveik dingo, nors kartais dar sapnuoju, kad rukau.... Merginos, nerukykit, nenuodykit savo mazuciu........... QUOTE(Ponike @ 2008 10 11, 09:47) Noriu ir toliau vaikams suteikt svaria aplinka, be dumu, klaikaus kvapo, be nuolatinio varinejimo eik i kita kambary as noriu parukyt ir pan. QUOTE(AgathaGray @ 2008 10 11, 10:38) Na nesuprantu, kaip galima rukyti prie vaiku, ir isvis kaip galima rukyti kambariuose/namie , kai juose gyvena vaikai ?
as anksciau nemazai rukiau...patiko tas rukymo ritualas...rytas,sviecia saulute,pasidarai kavos,iseini i balkona ir uzsirukai...mmm....vien apie tai pagalvojus rukyt noredavosi.apie nestuma suzinojau tik budama 3menesiu,todel iki tol rukiau.tik suzinojusi kad laukiuosi iskart meciau,net mest nereikejo,noras savaime dingo.po gimdymo vel ZIAURIAI noredavau rukyt...pamatydavau rukancia pana,viskas...atrodo isprotesiu...bet laikiausi...parukiau kai vaikui buvo 2men.buvom su vyru palangoj,uzmigdem vaikiuka,zinojau kad ilgai miegos,tai parukiau viena cigarete...galvoju kol atsikels jau viskas bus prasivale nuo dumu
QUOTE(Ponike @ 2008 10 11, 09:47) As nedaug rukiau, bet is kart meciau pamacius dvi juosteles. Dabar jau nebemaitinu ir nezadu rukyt. Noriu ir toliau vaikams suteikt svaria aplinka, be dumu, klaikaus kvapo, be nuolatinio varinejimo eik i kita kambary as noriu parukyt ir pan. O siaip tai iprotis kuris gero nepriduoda ir pinigus valgo daugiau nei mano dvynuku pampersai. aš irgi nesiruošiu grįžti prie šio bjauraus įpročio mazgiuke,o man atvirkščiai-aš kai pamatau už vairo bobą su cigarete, tai taip pasišlykščiu... O kai eidamos mergos rūko irgi negražu
As siaip rukiau tik siaip sau. Kartais del nervu, kartais del malonumo, o kartais del kompanijos, o kartais del idomumo ar neturejimo ka veikti. Bet visada turejau galvoje kad busiu mama, busiu nescia ir esu atsakinga uz gyvybe. Todel priklausomybes neturejau. Kam veliau suteikt vaikui gyvybe ir paskui neatsakingai ziureti i ja.
Ir man nerealiai juokingai skamba, kad mama su cigarete dantyse man aiskina kaip riekia buteliukus sterilizuot arba kaip as zudau vaikus maitindama juos misiniu. Ir man neaiskinkit, kad rukancios mamos pienas yra geriau nei misinys. Pikta ziuret i tokias atsiprasant mamas. Maciau ir as kaip su dideliu pilvu guledamos ligonines nestumo rizikos skyriuje iseina i lauka parukyt. Tai kam tada guli ligoninej, gydytojai bando saugot nestuma, o tu iseini i lauka ir trauki cigarete. Nescia nerukiau, nes norejau kad vaikai augtu stiprus ir sveiki. Dabar dziaugiuosi jais. Gime sveiki ir stiprus, nors anksti. Jokiu nervu, jokiu pilvo skausmu ir vargo. Dabar esu mama. Turiu atsakingai ziuret i vaiku aplinka kuria as suteikiu. Veliau kai uzaugs gales patys rinktis. Rukyt ar ne. Bet zinosiu kad jiem daviau geriausia ga galejau. As uzaugau rukanciu seimoje. Mama nuolat mane varydavo. Eik is kambario, cia suauge ruko. Vaikas nuolat varinejimas- jauciausi nereikalingas. Kazkoks pastumdukas. Nors kaip bebutu ir motiną alkocholikę vaikas myli. Ir galiausiai mano senele ruke - mire nuo plauciu vezio, senelis ruke- mire nuo mikroinsulto, dede ruke - mire nuo gerklu vezio, krikstatevis ruke - mire nuo plauciu ligos. Zinau kad tai prie nieko gero neprives.
ai is tikruju tai viskas kenkia...net ir oras,kuriuo kvepuojam,nes yra uzterstas.ka tu zinai ka valgai,kiek ten chemijos ir t.t.nuo visko apsaugot neimanoma....o taip noretusi
kai suzinojau kad laukiuosi, meciau is karto. visus 9 men laaabai norejau rukyti, bet nerukiau gi. po cezario sekancia diena liepe keltis is lovos. tai tada ir nuejau parukyti
Iki nestumo rukaiu pakankamai daug,surukydavau 1 pak. per diena.Suzinojusi kad esu NEviena iskart atsisakiau zalingo iprocio,nors naktimis daznai dar sapnuodavau kad saldziai uztraukiu duma
Oi,merginos, kad jus tik zinotumet kaip bloga man pasidare!pradejo svaigti galva,pykinti,sirdis,galvojau, tuoj tuoj issoks is krutines!Numeciau as ta bjauru daikta kuo toliau ir apsisprendziau visam laikui tapti laiminga nerukanciaja
Baigiau maitinti 4mėnesių, būtent tada išvykom atostogauti su vyru, vaiką palikdami močiutei
Prisiatostogavau - grįžau vėl rūkydama
Pries pastodama parukydavau
nerukau
geda, bet parukiau kai leliui buvo 2 men
O kaip as svajojau kad noriu parukyt, tiesiog
Siandien jau net sapnavau, kad rukau
o as budama nescia bijojau mesti kadangi skaiceu jog valantis organizmui viskas eina y vaikeli,po giimdymo trecia diena vel parukiau neturejau valios mest
Po pirmo leliaus užsrūkiau nustojus maitint,kai sūnui penki mėnesiai buvo. Ir rūkiau kol pastojau antrą kartą,dar net nėštumo testo nebuvau pasidarius,kai dingo noras rūkyt, pamačius dvi juosteles ,atidaviau savo cigaretes vyrui,uždraudžiau rūkyt mašinoj. Tap ir liko po šiai dienai,mažei jau tuoj du-neberūkau. Bandžiau kažkada susinervinus,nelabai skanu
Aš tai buvau metus 2metai prieš nėštumą, tai jokių kančių nebuvo
O šiaip tai šlykštu žiūrėt, kai eina mama, vienoj rankoj vežimėlis, kitoj cigaretė. Po to dar su ta aprūkyta ranka vaikui apklotėlį palei veidą taiso. Arba nešasi tėvas ant pečių metinuką, pats rūko, o visi dūmai vaikui eina. Na nežinau kaip jums, bet man motinystė, ypač kai dar maitinama savo pienu, su rūkymu visai nesuderinama QUOTE(Anaksunamun @ 2008 10 09, 20:25) Anyta ir ruke ir maitino, tiesa ,buvo kelis kartus metusi, bet ir vel pradedavo.. O maitino iki 1m. 4men. QUOTE(blansa @ 2008 10 10, 16:48) Mačiau savo akimis..ir dar tyliai pasidžiaugdavo,kad vaikas gražus ir sveikas... QUOTE(Anaksunamun @ 2008 10 11, 11:42) Na nesuprantu, kaip galima rukyti prie vaiku, ir isvis kaip galima rukyti kambariuose/namie , kai juose gyvena vaikai ? Deja,kai kas neturi sąžinės,supratimo ir išvis žmogiškumo Pati rūkiau kaip tankas.Tik pastojau ir neberūkiau.Labai psichologiškai veikė..nors buvo protingų patarėjų,kad nėr blogai dar iki trečio mėn parukyt ar pagert QUOTE(mammka @ 2008 10 16, 16:03) Mačiau savo akimis..ir dar tyliai pasidžiaugdavo,kad vaikas gražus ir sveikas... Deja,kai kas neturi sąžinės,supratimo ir išvis žmogiškumo Pati rūkiau kaip tankas.Tik pastojau ir neberūkiau.Labai psichologiškai veikė..nors buvo protingų patarėjų,kad nėr blogai dar iki trečio mėn parukyt ar pagert tai kad alaus isgert per nestuma niekas nedraudzia QUOTE(mammka @ 2008 10 16, 16:03) Pati rūkiau kaip tankas.Tik pastojau ir neberūkiau.Labai psichologiškai veikė..nors buvo protingų patarėjų,kad nėr blogai dar iki trečio mėn parukyt ar pagert man irgi taip "protingi" žmonės patarinėjo-atseit negalima iškart mesti, stresas organizmui.. Tai gal iki 1,5 nėštumo mėn surukydavau 1-2 cigaretes per dieną, o paskui savaime dingo noras, kuris neatsirado iki šiol ir tikiuosi, nebeatsiras QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 16, 16:26) tai kad alaus isgert per nestuma niekas nedraudzia Aš ir išgerdavau alaus po stiklinę.Po to radau nealkoholinį,bet ir nuo jo "svaigo" galva QUOTE(freimule @ 2008 10 16, 16:26) man irgi taip "protingi" žmonės patarinėjo-atseit negalima iškart mesti, stresas organizmui.. Tai gal iki 1,5 nėštumo mėn surukydavau 1-2 cigaretes per dieną, o paskui savaime dingo noras, kuris neatsirado iki šiol ir tikiuosi, nebeatsiras Durnas įprotis tas rukymas.Tiksliau savotiška narkomanija gaunasi. Žiūriu daug tokių sapnuojančių Sėkmės visoms nepasiduot pagundai
aš dar vaiku neturiu ir nesilaukiu, bet jau planuojam, kad ne užilgo reikės pradėti gamybą
kita draugė rūkė visą nėštumą, na gal šiek tiek primažinus buvo, bet labai nedaug ... iš pradžių buvau pasibaisėjusi, bet pagalvojau, kad man nepriklauso kištis ir pamokslauti tai va ir žinok kaip tom rūkalėm būna ... beje, skaičiau literatūroje, kad jei rūkai ir maitini tai po parūkymo 2 val. nevalia vaiko maitinti, ir iš kart perspėjimas, kad netikėta kūdikių mirtis rūkančioms mamoms, kažkiek (nepamenu kiek , bet tikrai daug procentų) procentų pasitaiko dažniau nei nerūkančiom.
Aš irgi dar nesilaukiu ir neturiu vaikelio bet jau vis dažniau pagalvoju. O mano vyras jei būtų tik jo valia tai jau turėtume kokius 10 vaikų
Na parūkau. Būna, kad kelias dienas iš eilės. Būna, kad kelias dienas ir nerūkau. Bet baliaus jau neįsivaizduoju be cigarečių Buvo bandymų mesti, bet nesėkmingų. Mano vyras nerūko ir man kartais labai gėda būna, kad jis gali nerūkyt o aš ne Dabar tokia situacija, kad gyvenam atskirai ir matomės tik savaitgaliais. Kai būnam kartu, net negalvoju apie cigaretes, kažkaip nesinori. O kai draugė kokia užsirūko, tai negaliu susivaldyt. Jau tuoj gyvensim visą laiką kartu su vyru, tai labai tikiuosi, kad tai man padės atsikratyti tos smarvės.... Beje, tai didžiausias (be vaikelio) rūkymo blogumas, nekenčiu kai prasmirstu visa Sėkmės bandančiom mest ir drąsos rūkančioms. Galima daug pasiteisinimų rasti, bet vis tiek tiesa viena - rūkymas žudo ne tik jus bet ir aplinkinius. P.S.: jeigu mano tėtis metė po 30 metų rūkymo, galim ir mes.
As isviso nustojau rukyti, kazkaip net iki siol bloga darosi vien nuo cigareciu kvapo
to Peachy_sheila jei būtų mano brangiojo valia irgi turėtumėm jau 10 vaikų
yra tokia knyga "kaip lengvai mesti rūkyti?" ar kažkas panašaus... reiks nusipirkti ... kalbėjau su vienu skaitančiu tai sakė jei tik skaitysi tai nepadės, bet jei parašytus žodžius rimtai priimsi tai suveiks, va sako -"jau 4 dienas nerūkiau, nu gerai gerai vakar du dūmus sutraukiau, bet tik du, nes alaus gėriau"
As rukiau ir pries pirmaja ir pries antraja, deja, bet turbut rukysiu ir po sio maitinimo
Bet niekada nerukiau namie ar patalpoje kur yra mazi vaikai, nesvarbu mano ar ne. Rukyti meciau iskarto kai pastojau, as tokiu kalbu, kad reikia mesti rukyti po truputi kai esi nescia nepripazistu, NESAMONE. Jau geriau pakenteti nei rukyti, kad ir mazai.
As netgi geriausio draugem neleidau artintis prie savo maziuko, jeigu jos ateidavo paruke
as meciau rukyti turbut praejus nepilnai savaitei po to kj suzinojau kad laukiuosi
o del alkoholio... kokiam antram menesi laaaabai trauke prie balto alaus su citrina
neapgaudinekite saves - nesciajai kenkia tiek alkoholis (nepaisant, kokiais kiekiais), tiek rukumas..
As rukiau iki nestumo. laukdamasi ir maitindama - ne. Paskui vel pradejau Pamenu, kai pagimdziau savo vaika, palatoj viena para teko garbe paguleti su kazkokia turgine moteriske (atsiprasau uz issireiskima, bet taip jau yra). Jos viakiukas gime neisnesiotas, dienas leisdavo inkubatoriuje, o mamai ji (kaip siandien pamenu maziuka, pamelusiomis lupytemis) atnesdavo "pamaitinti". Toji motinele atsisake maitinti savo vaika, nes "skauda" Isvada: neteisinu, negerbiu ir slyksciuosi maitinanciomis kudikius rukanciomis mamomis... arba maitinti, arba rukyti... Tai nesuderinami dalykai... QUOTE(Sapokliaka @ 2008 10 19, 21:08) neapgaudinekite saves - nesciajai kenkia tiek alkoholis (nepaisant, kokiais kiekiais), tiek rukumas.. del alkoholio galiu siek tiek papriestarauti. Saikingai jis nekenkia. Pirmu atveju man buvo taip: Po gresiancio persileidimo buvo padidejes gimdos tonusas(konkreciai) ir viena karta pajutau kad nebegaliu atsistot, tik susirietus tupiu ir tiek skambinau iskart daktarei o ji man pasake 40-50g konjako ir staigiai. Ka jus mastot? Isgeriau konjako ir po pusvalandzio ne tik issitiest galejau bet ir atsisto Antru:" Buvo labai karstos dienos vasara o man paskutinis nestumo menesis. As apvali it balionas prasidejo tinimas... Kojos isvis kaip plytos tapo nei i vienas tapkes netilpo (apie batus jau nekalbu) tai gydziausi 3 dienas taip: kiekviena vakara po stikline alaus(silpniausio) ir jau po 3 dienu buvau jau daugmaz normalesne, bent jau kojos tilpo i slepetes Tai nevisada alko kenkia svarbu kad su saiku
Iki gimdymo buvau rukale,neslepsiu,retkarciais uztraukdavau duma ir nestumo metu,bet pagimdzius,tas noras eme ir dingo,net paciai keista,nes kiek norejau mest,sunku buvo,net Nicoret nepadejo
kai pastojau taip blogai jauciausi kad net tokia mintis nekilo uzsirukyt.retkarciais db uzeina noras bet susilaikau..
kai pati gulejau gimdymo namuose, pro langus daznai matydavau "mamas" su didziausiais pilvais sedincias ant suoliuko ir traukiancias dumeli
o mane sąžinė baisiai kankina, kad dvi cigaretes per nėštumo laikotarpį sutraukiau
QUOTE(Sapokliaka @ 2008 10 19, 21:08) Isvada: neteisinu, negerbiu ir slyksciuosi maitinanciomis kudikius rukanciomis mamomis... arba maitinti, arba rukyti... Tai nesuderinami dalykai... Pritariu... Beskaitant temą iškilo iš atminties vaizdelis, nors ir ne apie pirmąją cigaretę po gimdymo, bet vis vien... Gulėjom praeitą vasarą su mažium ligoninėj, kitam aukšte vaikų chirurginiam skyriuj su vaiku gulėjo tokia mamytė, kurią nuolat matydavau rūkant lauke su vaiku (ne tokiu mažu, dvejų-trejų metų) ant rankų. Lyja, nelyja - vis tiek vaikas vienoj rankoj, cigaretė kitoj, dūmai vaikui į veidą, ir taip kasdien po kelis kartus... QUOTE(gatopreto @ 2008 10 21, 15:20) Pritariu... Beskaitant temą iškilo iš atminties vaizdelis, nors ir ne apie pirmąją cigaretę po gimdymo, bet vis vien... Gulėjom praeitą vasarą su mažium ligoninėj, kitam aukšte vaikų chirurginiam skyriuj su vaiku gulėjo tokia mamytė, kurią nuolat matydavau rūkant lauke su vaiku (ne tokiu mažu, dvejų-trejų metų) ant rankų. Lyja, nelyja - vis tiek vaikas vienoj rankoj, cigaretė kitoj, dūmai vaikui į veidą, ir taip kasdien po kelis kartus... tikrai siaubinga... As tai pati laukiu nesulaukiu kol uzrukysiu QUOTE(Waidilute @ 2008 10 22, 07:42) tikrai siaubinga... As tai pati laukiu nesulaukiu kol uzrukysiu Kad dingsta pienas tai negirdėjau,bet viena rūkalė sakė,kad pasidarė žalias Pritariu Waidilutei.Pati gėriau burokų sultis su konjaku (feeee ),nes turėjau laabai didelę mažakraujystę.Labai greit atsatė.O ir užėjus spazmams kai gimda susitraukinėja,sako,irgi neblogai konjakėlio lašas
Buvau ziauri rukale, darbe budavo pakeli per pamaina kaip ner ka supesdavau. Su dukrite pastojau kaip kaskoks gipnozas viskas nerukiau. Paskuj baigiau maitinti, pradejau vel kaip zaidimas, nu kai tik isgeriu ir prie kompanijos, taip vel pradejau smarkej rukiti, su suneliu pastojau vel kaskoks gal nusistatimas meciau ir iki siol nepradejau. Vyras neruko. Ir sake nu ka pradesi vel durnioti lauk 3 vaiko
Gyvenu netoli VGN, kartais su vaiku vaikstant matau ten gulincias "labai" nescias moteris, kurios stovi ir ruko. Vis pagalvoju, kad jeigu jos guli ligonineje dar gimdymui neprasidejus, kazkas ir taip negerai yra su vaikeliu, o jos dar ir ruko
QUOTE(mazgiuke1 @ 2008 10 11, 19:11) as anksciau nemazai rukiau...patiko tas rukymo ritualas...rytas,sviecia saulute,pasidarai kavos,iseini i balkona ir uzsirukai...mmm....vien apie tai pagalvojus rukyt noredavosi.apie nestuma suzinojau tik budama 3menesiu,todel iki tol rukiau.tik suzinojusi kad laukiuosi iskart meciau,net mest nereikejo,noras savaime dingo.po gimdymo vel ZIAURIAI noredavau rukyt...pamatydavau rukancia pana,viskas...atrodo isprotesiu...bet laikiausi...parukiau kai vaikui buvo 2men.buvom su vyru palangoj,uzmigdem vaikiuka,zinojau kad ilgai miegos,tai parukiau viena cigarete...galvoju kol atsikels jau viskas bus prasivale nuo dumu |