Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Craziukų gimimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
Tarškutė
Paskaičiau keletą istorijų, ir... Užliejo prisiminimų banga... Gal todėl, kad stebukliukas pakeliui, o gal todėl, kad niekam kitam, tik artimiesiems pasakojau savo istorijas ax.gif Kilo noras bent rumpai pasidalinti pirmųjų gimdymų prisiminimais wub.gif
Išaušo nuostabus 2000 04 20 rytas. Mano planai - aplankyti draugę visai kitame Kauno gale, pagaminti vakarienę vyrui ir ramiai leisti vakarą ax.gif Kelionė nuo Lampėdžių iki Saulėtekio 7 toleibusu prailgo, bet.. Po kelionės - pasivaikščiojimas su drauge po parką, kavos pagėrimas, po to kelionė tuo pačiu maršrutu namo biggrin.gif Grįžtant pasitaikė tas senas senas troleibusas, o vieta tik gale, kur yra ratas, mintyse garsiai nusijuokiai, kad pagimdysiu troleibuse, buvau rami, nes mažuliukas turėjo atkeliauti tik 05 04 rolleyes.gif Grįžau namo, pagaminau vakarienę, sulaukiau MB ir vėl išėjom pasivaikščioti, nesupratau, kodėl bet pradėjau tupinėti, pradėjo kažkas spazmuoti, grįžom namo - aprimo. Atsigulėm miegoti, supratau, kad nieko nebus, atsikėliau ir pradėjau skaičiuoti... Sąrėmiai kas 10 min., vadinasi, dar reikia būti namie, bet kai pradėjo kartotis kas 5 min., nutariau, kad ligoninėje bus sagiau, išvažiavom... Tik nusijuokėm su MB, kad bus linksma, jei sūnus gimts tą pačią dieną kaip ir mūsų krišto dukra wub.gif
Kelionė Raudondvario plentu pasirodė ilga, MB vairavo tvarkingai, be streso, neviršijo greičio, tik staiga prieš akis - policininko lazdėlė, vyras sustojo, ramiai padavė dokumentus, o mūsų "Angelas sargas" pradėjo tikra ta žodžio prasme išsidirbinėti, nes netikėjo, kad paryčiais gali važiuoti blaivūs žmonės, o dar jauni ax doh.gif doh.gif MB sako, kad veža žmoną gimdyt, o pol. netiki ir prašo atidaryti bagažinę, tada MB užkūrė mašiną, o man tuo metu sąrėmis, kai mentas pamatė mano pilvą (buvau priaugusi 24kg), tai išpūtė akis, metė dokumentus ir palikėjo gero kelio lotuliukas.gif Pagaliau pasiekėm KGN, ten apžiūrėjo, kad atsidarymas tik 2 cm ir vyrui patarė nuvažiuoti namo, o atvažiuoti iš pat ryto, tai ir laukiau viena, kalbėjau su mažyliu, prašiau, kad greičiau ateitų, nes sąrėmiai labai vargino, o veikla vyko lėtai. Pagaliau 8 ryto, MB su manimi, viskas vyksta lėtai... Pagaliau 4cm, leidžia gimdyti su epidūru, palengvėja, sąrėmių nejaučiu, juokaujam.... Pagaliau jau finišas artėja - stumk, stanginkis, lauk, tik tokia komanda aplink, jaučiu, kad apleidžia jėgos, neramu... Prašau Cezario, nes jaučiu, kad nepajėgiu nieko. Gydytoja tik nusišypso ir sako "Vaikeli, jau galvutę matau, apie kokį Cezarį kalbi?", tada dar priduria "Bet jei nori pailsėti, ilsėkis, aš ateisiu pirmadienį (o buvo penktadienis prieš Velykas) ir pabaigsim". Aišku, nuskardena juokas, aš susikaupiu ir... Verksmas, matau, kad kažkas juoduoja, (vyras nukerpa virkštelę) - tai mūsų stebukliuko galvytė, uždeda lelių ant krūtinės, gražutis, didelis (4kg, 52cm, 13.50), tai mūsų Ignas, ašaros pasruvo iš akių, mes pirmąkart tapom tėvais wub.gif wub.gif wub.gif Taip ir buvo, sūnutis gimė tą pačią dieną kaip ir mūsų krikšto dukra, tik metais vėliau - 2000 04 21 4u.gif

Dukrytė pas mus pasibeldė 2004 07 29. Rytas prasidėjo įprastai, susitikau su drauge, buvo eilinė apžiūra pas gydytoją, ji lyg ir pasakė, kad vakare galim susitikti, dėl visa ko, susiderinam su draugais, kad esant reikalaui, pasiimtų sūnų...
Ramiai gulinėjau visą popietę, sūnus vis klausinėjo, kada gims sesutė, na ką - prasidėjo... Laukiau ramiai, nestresavau, po kurio laiko supratau, kad laikas kviestis draugus, atvažiavo jie sūnaus. Draugas iš karto pareikalavo, kad jau skambinčiau Vilniun, nes MB ten dirbo... Paskambinau, tik paprašiau, kad jis neskubėtų, nes tikrai spėsim. Likau viena, labai ramiai persirengiau, susidėjau tai, ko dar trūko, ir laukiau MB. Jis grįžo gana greitai... Mes jau KGN, atsidarymas vos 4cm, dar pagalvojau, kad bus kaip su sūnum, ilgai ir nuobodžiai, paskambinom gydytojai, atvažiavo, nuramino ir laukėm... Vėl epdūras, nes labai bijau skausmo, nuotaika gera, streso nedaug.... Eilinė apžiūra ant gimdymo stalo, tonų klausymas... Matau, kad gydytoja linksma, bendrauja, tik staiga, nytyla, parausta-pabąla, kalbinu - ji nė žodžio, man panika, ašaros, gydytoja stabili smile.gif Staiga jos gilus atokvėpis ir žodžiai "Viskas gerai, maniau bus extra Cezaris", tada esu priversta gulėti ant vieno šono, nes nuolat stebimi mažylės tonai". Tokioj būsenoj pragulėjau nuo kokių 7 iki 10 vakaro. Jau neiškenčiau ir paprašiau, kad leistų pavaikščioti, nes pradėjo visas šonis tirpti. Na ką, atsisitojau, nuėjau į gimdyklą ir griuvau, nes užtirpo ir kojos, bet viskas sėkimingai, o mintyse tik kuo didesnios noras pagimdyti, dar vis vaikštau, gydytoja paprašo, kad lipčiau ant gimdymo stalo, apžiūri ir girdžiu "Greičiau akušerę, mes jau gimdom", net nesupratau, kas įvyko, tik dar spėjau pasakyt, kad turbūt dukrytė bus gerokai didesnė už sūnų, nes, pasak, bobučių, antri vaikai didesni 4u.gif Gydytoja tik nusijuokė, susikaupiau ir vos po kelių min., (22.48) gimė mūsų dukrytė, iškart supanikavau, nes jokio garso, girdėjau, kaip mažylė gavo "pirmą blynuką" smile.gif Bet taip reikėjo, nes, pasirodo, virkštelė buvi stipriai apsisukusi aplink kakliuką, vyras vėl nukirpo virkštelę, o stebukliukas - man ant krūtinės wub.gif Ji buvo tokia maža, 3398 ir 50cm wub.gif Nosytė suraukta, vokai užtinę, bet labai labai simpatiška Ievutė wub.gif Va, taip ir atkeliavo du Craziukai pas mus, dabar laukiam trečio... wub.gif
Monse
Koks mielas pasakojimas wub.gif
Lauksim tęsinio wub.gif
Dykuma5
Labai gražu wub.gif
Tegul vaikiukai auga didučiai ir sveikučiai 4u.gif
Linkiu geros [greitos ir laimingos] trečios istorijos rolleyes.gif
vilikaa
kokis grazus pasakojimas...na lauksim treciojo pasakojimo.... wub.gif
GudriLapė
labai gražios istorijos 4u.gif
AiNi
Crazy, tokios pat vidines ramybes ir stiprybes tada, kai prireiks pasitikti atkeliaujanti treciaji stebukleli i seima 4u.gif user posted image
jurginux
oi kaip fainiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
lauksim tesinio biggrin.gif
ramronda
kaip grazu smile.gif tongue.gif
Tarškutė
Ačiū už gražius žodžius ax.gif 4u.gif
Miranda80
Siltas ir grazus pasakojimas 4u.gif
Sveikateles ir graziu akimirku belaukiant dar vieno mazulio wub.gif
mama_gulbe
kokiso zavios abi istorijos
ir kaip suprantu laukti reikes ir trecios thumbup.gif wub.gif
Jurguzia
Saunuole mamyte! 4u.gif
Tarškutė
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 09 30, 10:29)
kokiso zavios abi istorijos
ir kaip suprantu laukti reikes ir trecios  thumbup.gif  wub.gif
*

Panašu, kad bus ir trečias wub.gif
velniukste23
labai graziai ir siltai aprasyta, saunuole tu CRAZY manau trecias pasakojimas taip pat bus jaudinantis, sekmes laukiant zirniuko 4u.gif
Miglee
Dviguba gimdymo istorija thumbup.gif wub.gif greit bus ir trecia, kaip smagu tureti tiek vaikuciu wub.gif
Tarškutė
notworthy.gif
Tyna4
Nu kaip fainai papasakojai wub.gif ,o musu vidurineles gimusios ta pacia diena drinks_cheers.gif ,tik maniske metais anksciau ir ryte ax.gif .
Tarškutė
QUOTE(Tyna4 @ 2008 10 29, 20:07)
Nu kaip fainai papasakojai wub.gif ,o musu vidurineles gimusios ta pacia diena drinks_cheers.gif ,tik maniske metais anksciau ir ryte ax.gif .
*

Na, tai faina biggrin.gif
olenka
Super! labai grazu ir miela ir svarbiausia - be panikos bigsmile.gif
beje, as irgi prasiau Cezario pries pat gala lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif tik ne pirmo, o trecio gimdymo metu.... lotuliukas.gif
happymama
graziai papasakota 4u.gif lunkiu lengvo treciojo gimdymo mirksiukas.gif
Lukaja
Kaip saunu thumbup.gif
Tarškutė
Ačiū, mergytės, dar kartą wub.gif
lora2006
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Radmile

Grazios istorijos 4u.gif wub.gif
Tarškutė
Na va, atėjo laikas ir trečiam pasisakymui...

Viskas prasidėko kovo 11-osios vakare, kai nuo 23.30 pradėjau skaičiuoti laiką... Taip atsitiko, kad paryčiais buvom KGN. Ten eilinė apžiūra, tonų aparatas fiksuoja sąrėmius, MB lekia namo, nes vaikai liko vieni, sutariam, kad iš ryto atvažiuos, nes netikim, kad veikla bus greita. Bet... Kovo 12-osios dieną viskas ėmė ir nurimo, tai buvo ketvirtadienis, gyd. pasiūlė pagulėti ligoninėj per savaitgalį, kad būtų galima pastebėti... Išvada - kaklelis kietokas, ilgas, lenda beveik du pirštai... Iš karto prisiminiau, kad ir su pirmais taip buvo...

Tai va, per savaitgalį negimdžiau, tai pirmadienį grįžau namo. Išvažiavau jau su minkštu kakleliu, bet ilgoku, atsidarymas 2 cm doh.gif

Pasikviečiau mamą, nes gyd. sakė, kad kaip trečiakartė galiu pagimdyti bet kada cool.gif Bet... Močiutė svečiavosi visą savaitę, laukėm mažiuko, bet... Sekmadienį 03 22 vis tik pasiryžtu kartu važiuoti iki mamos, nuo Kauno apie 130 km, turiu viltį, kad gal kelionė paskubins gimdymą, bet.... Vis tikėjau, kad pagrandukas ateis anksčiau kaip ir prieš tai gimę vaikučiai, bet...

Na ką, sulaukiau 03 23 popietės, jaučiu, kad kažkas vyksta, bet bijau tikėtis, nes įtariu, kad pagrandukas vėl išdūrinėja biggrin.gif Grįžo MB, paklausė, kaip aš, atsakiau, kad kažką jaučiu, bet nežinau, ar tikėti biggrin.gif Na, sulaukiu devintos vakaro, kažkas vyksta ir stiprėja, pasikviečiam MB brolį, kad pabūtų su vaikais. Vyras pajuokauja, kad vis tik galim grįžti, pamąstau, kad nelabai, nes 03 24 man terminas.

Žodžiu, mes vėl KGN. Aparatas sėkmingai fiksuoja sąrėmius, apsidžiaugiu... Budinti gyd. apžiūri kaklelį - ilgokas, minkštas, atsidarymas 2 cm cool.gif Va va... Pagalvoju - tas pats kaip ir su pirmais cool.gif Pasisakau, kad norėsiu savo gyd., tada budinti gyd. susako, ką turėčiau pasakyti savo gydytojai ir pasiskambinu. Apie 23 val. atvažiavo mūsų gydytoja, apžiūrėjo ir pasakė, kad kol kas panašu, kad sulauksim ryto, sąrėmius jaučiu, veiksmas vyksta, bet labai jau ramiai ir neskausmingai. MB tikisi, kad žmona bus didvyrė ir gimdys be nuskausminimo. Vis juokaujam... Apie pusę pirmos gydytoja pasiūlo MB eiti pailsėti priešgimdyminėje palatoje, dar pasijuokėm, kad pajus gal ir sąrėmius biggrin.gif Na, mano veikla vyksta, bet lėtai, pagrandukas neskuba, o skausmas didėja. Po dar vienos gydytojos apžiūros skausmo nebeiškenčiu, pati gyd. siūlo nuskausminimą, aš pasiūlymą mielai priimu ax.gif Antrą valandą man jau padarytas epidūras, jau ir MB gimdykloj, eilinį kartą juokaujam... Sąrėmių skausmo nejaučiu, bet pasireiškia iki šiol nepatirtas jausmas - plėšia visą apačią, tiksliau moterišką pasididžiavimą, bet kentėti galiu, nors sunkiai. Beveik prieš tris gyd. pažiūri kaklelį ir konstatuoja - gimdom bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Man lengva panika, nesuprantu kas vyksta, purto šaltis, deda deguonies kaukę, mano nuomone, šiaip sau, aš ją stumiu, nes nervina ji mane.... Pamirštu vis kvėpuoti, mažiaus tonai krenta, atsiprašinėju, kad neklausau, ką sako gyd., bet darau savo blush2.gif blush2.gif blush2.gif Norisi stumti - neleidžia... Bet vis tik labai greitai leidžia ir po trijų gerų stūmimų pasaulį išvysta mūsų pagrandukas. Man panika - matau tik mėlynai violetinį kamuoliuką, jokio garso, pradedu visa drebėti, dantis ant danties nesueina... Vaikutis neverkia, jokio garso (buvo stipriai apsisukusi virkštelė), gimdykloje visi dirba savo darbą, man panika, noriu verkti, ašarų nėra, vaiko balso negirdžiu... Mane apžiūrinėja akušerė, išstumiu placentą, laukiu, kol siūs, bet... Gydytoja pasako, kad neplyšau, o ir kirpti nereikėjo, nes , pasak jos, viską gerai dariau. Tada išgirstu verksmą, atsipalaiduoju, panika rimsta, bet visa drebu. Pagalvoju, gerai, kad lelius jau verkia, o mintis, kad manęs siūti nereikėjo, tai išvis pasirodė kaip iš fantastikos srities cool.gif Po šios minties man ant krūtinės paguldė mažąjį stebukliuką, jis jau ne toks mėlynas... Matau juodus juodus plaukučius, matau ir vyro švelnų žvilgsnį. Viskas baigta... Baigta, bet tik gimdymas, prieš akis visas gyvenimas mūsų pagrandukui, esam be galo laimingi, nes 2009 03 24, 3:24, 3826 g ir 51 cm pasaulį išvydo mūsų ilgai lauktas pagrandukas Domukas wub.gif

Tai va, nieko įspūdingo, bet toks jau buvo mūsų atėjimas į šį pasaulį 4u.gif
Stebukle
Nuostabus tas Jūsų pagrandukas, pats žinojo kada jam ateiti wub.gif Aukit sveiki ir laimingi 4u.gif
Ramunita
wub.gif būtinai išsaugok šias istorijas mažiesiems savo 4u.gif
Tarškutė
QUOTE(Ramunita @ 2009 03 29, 17:54)
wub.gif  būtinai išsaugok šias istorijas mažiesiems savo 4u.gif
*

Reikės taip ir padaryti, nes aš kažkaip nefiksuoju jokių kitų įvykių, bet reiks istorijas atspausdinti, ačiū už patarimą mirksiukas.gif
aGucci
Viskas gerai, kas gerai baigiasi thumbup.gif Aukit sveiki, laimingi ir ramus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
rena
smagu skaityt, kai viskas grazu wub.gif wub.gif
*weita*
Aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif wub.gif tik kai paskaiciau apie virkstele isisgandau unsure.gif asiu dievui ,ka viskas gerai baigesi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Čili
Šaunu, kai viskas taip sklandžiai pavyksta 4u.gif Bučkis Domukui - punktualiajam berniukui wub.gif
Tarškutė
QUOTE(Čili @ 2009 03 29, 18:06)
Šaunu, kai viskas taip sklandžiai pavyksta 4u.gif Bučkis Domukui - punktualiajam berniukui wub.gif
*

mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
jowiciukas
labai grazi istorija, labai uz jus dziaugiuosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif
rasve
Nu klausyk, mergina, taip viską nupasakojai, kad net visą apačią užraukė nuo minties, kad ir manęs tas pats laukia ax.gif

Šaunu, kad viskas taip legvai ir greitai thumbup.gif
Li
Crazy, pavydžiu tokio šaunaus gimdymo, ir linkiu tokio pat lengvo auginimo mirksiukas.gif
linkėjimai mažiausiam 4u.gif
dlambliukas
Crazy, labai graži istorija 4u.gif linkim daug saldaus pienelio ir ramių naktelių 4u.gif 4u.gif
Drugeliss
Labai grazus trys pasakojimai 4u.gif aukit sveikuciai 4u.gif
Zemil
nuostabios visos istorijos, bet mazojo Domuko isskirtine 4u.gif 4u.gif 4u.gif aukit sveikuciai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
youste
Crazy, sveikatytės jums, aukit sveikučiai 4u.gif Kai skaičiau Domuko istoriją, net šiurpas nupurtė - taip priminė mano pačios ankstesnius gimdymus...
Deika
Crazy šaunuolė 4u.gif gražios istorijos,aukit sveikučiai wub.gif wub.gif wub.gif
Brunetė
Labai graži istorija , linkiu augti sveikučiams wub.gif wub.gif wub.gif
ISLANDA
Crazy, tikra saunuole esi, istorijos visos trys uz sirdies griebiancios. Sekmes didziausios tavo seimynai wub.gif
Tyna4
QUOTE(Crazy @ 2009 03 29, 17:35)
2009 03 24, 3:24, 3826 g ir 51 cm pasaulį išvydo mūsų ilgai lauktas pagrandukas Domukas wub.gif
*

Laukem ir sulaukem Domuko,mazuliuko wub.gif
Skaiciau apie virksteles apsisukima ir biskiuka issigandau unsure.gif ,kad neviskas gerai blush2.gif .Bet jus abu saunuoliai wub.gif wub.gif wub.gif
Ramiu nakteliu,saldaus pienelio mirksiukas.gif
Diiiiiiiiiiiidelis buciukas Domukui nuo tetos Tynos ir mano panelyciu ax.gif

P.S.mano didzioji galutinai uzsimane broliuko doh.gif lotuliukas.gif
cūgga
Skaičiau ir šiurpuliukai krėtė thumbup.gif kokia faina istorija 4u.gif
Mimuke
labai grazios istorijos 4u.gif 4u.gif
EdAn
crazy,labai graziai aprasei...as kaip visalaik,asara nubraukiau blush2.gif saunuole tu 4u.gif ir tavo craziukai wub.gif visiems po 4u.gif ,ramiu nakleliu,saldaus pienuko...aukit sveiki ir laimingi wub.gif wub.gif wub.gif
~Artemidė ~
4u.gif 4u.gif 4u.gif aukit sveiki mirksiukas.gif
gotte
Crazy, labai labai grazu wub.gif viskas gerai, kas gerai baigiasi, tavo pagrandukas - nuostabus drinks_cheers.gif
Auginkit ir toliau tris nuostabius savo vaikucius 4u.gif
nelsi
Fantastiska seimynele wub.gif wub.gif wub.gif
Taip faina skaityt buvo thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.