TOLIAU DALINAMĖS ĮSPŪDŽIAIS
TOLIAU DALINAMĖS ĮSPŪDŽIAIS
čia jūsų grupė gal?
Labukas
ČIČI tai ryt į daržą sugrįžtam ane
Reik varyt kvietkų prisipirkt...
Sveikutės dar kartelį.
Jau anksčiau kreipiausi į jus pagalbos, dėl laisvų vietų lopšeliuose. Įsivaizduokit, apskambinėjau begalę darželių - vietų nėra QUOTE(linxmute @ 2008 09 30, 16:26) Sveikutės dar kartelį. Jau anksčiau kreipiausi į jus pagalbos, dėl laisvų vietų lopšeliuose. Įsivaizduokit, apskambinėjau begalę darželių - vietų nėra manau pokalbis akis į akį su direktore gali atnešti visai kitų rezultatų Mes pvz. atlankėm pusę metų viename daržely, kol sulaukėm eilės į kitą darželį... QUOTE(Prula @ 2008 09 30, 15:55) ČIČI tai ryt į daržą sugrįžtam ane Reik varyt kvietkų prisipirkt... Mes perkam abiejom auklėtojom ir šeiminikei būtinai Mes ir skanumynų nusinešam, kad vaikučiams šventė būtų QUOTE(linxmute @ 2008 09 30, 16:26) Sveikutės dar kartelį. Jau anksčiau kreipiausi į jus pagalbos, dėl laisvų vietų lopšeliuose. Įsivaizduokit, apskambinėjau begalę darželių - vietų nėra Apskambinėti yra vienas dalykas, o akis į akį pakalbėti visai kas kitą O dukrą jau gali užrašyt dabar
*Jura* o darželis jau šildomas?
QUOTE(linxmute @ 2008 09 30, 16:26) Sveikutės dar kartelį. Jau anksčiau kreipiausi į jus pagalbos, dėl laisvų vietų lopšeliuose. Įsivaizduokit, apskambinėjau begalę darželių - vietų nėra Be gimimo liudijomo neužrašysi. Tik klausimas, kodėl taip vėlai susigriebei dėl lopšelio? Ne klaipėdietė esi? Nežinai, kas pas mus darosi? Nors manau, kad tikrai yra vietų tuose lopšiuose, tik aišku, ne visuose. O pokalbis telefonu yra pokalbis telefonu. QUOTE(Prula @ 2008 09 30, 15:55) ČIČI tai ryt į daržą sugrįžtam ane Reik varyt kvietkų prisipirkt... Ahaaa Musu darzeli prades sildyti tik nuo pirmadienio QUOTE(ČIČI @ 2008 10 01, 09:11) Musu darzeli prades sildyti tik nuo pirmadienio o mes kvietkų nutempėm glėbį... tokiu oru ir su maže nešynėj kol nurailiojom iki daržo QUOTE(Prula @ 2008 10 01, 10:06) o mes kvietkų nutempėm glėbį... tokiu oru ir su maže nešynėj kol nurailiojom iki daržo taigi, va nespesi apsidairyti ir mazoji bus nebe lopsiuke o kokioj jus daba grupej? QUOTE(ezra @ 2008 09 30, 22:26) Be gimimo liudijomo neužrašysi. Tik klausimas, kodėl taip vėlai susigriebei dėl lopšelio? Ne klaipėdietė esi? Nežinai, kas pas mus darosi? Nors manau, kad tikrai yra vietų tuose lopšiuose, tik aišku, ne visuose. O pokalbis telefonu yra pokalbis telefonu. Rašiau ankstesnėje temoje. Esu užrašiusi į eilę dviejuose lopšeliuose. Užrašiau kai mažiui keli mėn. buvo. Viename žadėjo priimti nuo naujų, o kai dabar užėjau pasitikslinti, sako vietų nebėra Todėl ir kreipiausi į jus, gal ką protingo patarsit, nes jau esu pasimetusi. Nuo rugsėjo turėtume tikrai gauti vietą, esame treti eilėje, bet norėčiau vesti jau nuo naujų. QUOTE(linxmute @ 2008 10 01, 11:03) Rašiau ankstesnėje temoje. Esu užrašiusi į eilę dviejuose lopšeliuose. Užrašiau kai mažiui keli mėn. buvo. Viename žadėjo priimti nuo naujų, o kai dabar užėjau pasitikslinti, sako vietų nebėra Todėl ir kreipiausi į jus, gal ką protingo patarsit, nes jau esu pasimetusi. Nuo rugsėjo turėtume tikrai gauti vietą, esame treti eilėje, bet norėčiau vesti jau nuo naujų. Na, galima siulyti "parama" darzeliui QUOTE(ČIČI @ 2008 10 01, 10:52) dabar vadinamės žvirbliukais QUOTE(ČIČI @ 2008 10 01, 14:20) kurią pervėsi/duosi tik vaikui pradėjus lankyti darželį, o ne iš anksto
Sveikos. Norejau paklausti kada reikia uzrasyti vaika i darzeli? mano mazyliui bus dar tik trys menesiai, i darzeli planuojame leisti nuo 2 metu. Kadangi buvau prisiklausiusi kalbu, kad reikia uzsirasyti i eile kuo anksciau, tai pries menesi nuskubejome ir darzeli ir buvom mandagiai is jo isprasyti
QUOTE(linxmute @ 2008 10 01, 11:03) Rašiau ankstesnėje temoje. Esu užrašiusi į eilę dviejuose lopšeliuose. Užrašiau kai mažiui keli mėn. buvo. Viename žadėjo priimti nuo naujų, o kai dabar užėjau pasitikslinti, sako vietų nebėra Todėl ir kreipiausi į jus, gal ką protingo patarsit, nes jau esu pasimetusi. Nuo rugsėjo turėtume tikrai gauti vietą, esame treti eilėje, bet norėčiau vesti jau nuo naujų. Tai ir reikėjo tartis, kad nuo naujų vesi, bet čia problematiška, nes tokiu atveju turi būti tavo vaikui rezervuota vieta visą rudenį, o mokesčių tai nieks nemokėtų. Nebent tu būtum sutikusi nuo rudens mokėti, bet vesti tik nuo naujų, bet čia jau per brangus malonumas. O jei labai reikai, tai visur apeisi. Beje, Klaipėdos savivaldybės puslapyje buvo info apie laisvas vietas lopšeliuose ir darželiuose, tik reiktų pažiūrėti. QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 01, 16:21) Sveikos. Norejau paklausti kada reikia uzrasyti vaika i darzeli? mano mazyliui bus dar tik trys menesiai, i darzeli planuojame leisti nuo 2 metu. Kadangi buvau prisiklausiusi kalbu, kad reikia uzsirasyti i eile kuo anksciau, tai pries menesi nuskubejome ir darzeli ir buvom mandagiai is jo isprasyti Na, nežinau, bet gal kituose darželiuose taip ir yra, kad užtenka preiš pusmetį užsirašyti, bet šiuo metu, kai gimstamumas padidėjęs, gali po to būti tikrai per vėlu. QUOTE(linxmute @ 2008 10 01, 17:40) Vieno darželio direktorė pareiškė, kad į eilę nerašys tol, kol vyras neatiduos dviejų proc. savo pajamų mokesčio darželio ir be kalbų Būčiau atviru tekstu pasiuntusi tą direktorę.
Sakykite, ar jūs ryt teiksite auklėtojoms gėlių mokytojų dienos proga? Tik pradėjom lankyti darželį, tai nežinau ar įprasta
QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 01, 16:21) Sveikos. Norejau paklausti kada reikia uzrasyti vaika i darzeli? mano mazyliui bus dar tik trys menesiai, i darzeli planuojame leisti nuo 2 metu. Kadangi buvau prisiklausiusi kalbu, kad reikia uzsirasyti i eile kuo anksciau, tai pries menesi nuskubejome ir darzeli ir buvom mandagiai is jo isprasyti Verinelis yra mazas, todel vietu ten mazai, todel bent jau pries metus reiketu uzsirasyti... nors mes ten patekome po poros menesiu laukimo (bet tai buvo laikas, kai gimstamumas buvo sumazejes) Papildyta: QUOTE(soliux @ 2008 10 02, 09:02) Sakykite, ar jūs ryt teiksite auklėtojoms gėlių mokytojų dienos proga? Tik pradėjom lankyti darželį, tai nežinau ar įprasta Mes visada nesdavome, nes brolis nesa i mokykla Papildyta: QUOTE(Prula @ 2008 10 01, 16:07) dabar vadinamės žvirbliukais kurią pervėsi/duosi tik vaikui pradėjus lankyti darželį, o ne iš anksto Tai beveik virs musu QUOTE(ČIČI @ 2008 10 02, 09:13) Verinelis yra mazas, todel vietu ten mazai, todel bent jau pries metus reiketu uzsirasyti... nors mes ten patekome po poros menesiu laukimo (bet tai buvo laikas, kai gimstamumas buvo sumazejes) Aciu uz informacija. Dar galvoju, kad gal man reikejo bent jau uzsiminti apie ''parama'' darzeliui? Gal tik del to ir sake taip velai ateiti? QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 01, 16:21) Sveikos. Norejau paklausti kada reikia uzrasyti vaika i darzeli? mano mazyliui bus dar tik trys menesiai, i darzeli planuojame leisti nuo 2 metu. Kadangi buvau prisiklausiusi kalbu, kad reikia uzsirasyti i eile kuo anksciau, tai pries menesi nuskubejome ir darzeli ir buvom mandagiai is jo isprasyti užrašiau savo mergytę kai buvo metukai kažkur...pasakė kada ateit pasitixlint mamytės,prašau jūsų pagalbos QUOTE(awiux @ 2008 10 02, 09:28) užrašiau savo mergytę kai buvo metukai kažkur...pasakė kada ateit pasitixlint mamytės,prašau jūsų pagalbos As kalbu ne apie kysi, o apie parama darzeliui ar grupei del pripratimo, reikia stengtis paciai neparodyti, kad jaudiniesi del isiskyrimo, stengtis kuo greiciau iseiti nors ir labai skaudu butu.... Manajai ir dabar kartais "uzeina" nenoras issikirti, bet as zinau, kad negaliu leistis i svelnumus, nes bus dar blogiau... vaikai daznai tikrina tevus ir tam nereikia pasiduoti... QUOTE(ČIČI @ 2008 10 02, 09:17) Šiandien enant į darželį dukriuks vis klausinėjo, kodėl nenešam gėlių Dėl adaptavimosi, maniškė gan lengvai adaptavosi... Bet aš tai griežtai būdavo, nuvedu, nurengiu, bučkis grupės/rūbinės tarpdurį ir ate. Kuo trumpiau užtrukdavau, tuo lengviau išsiskirdavom, o tas trumpiau tai keletą sekundžių. QUOTE(JurgaSim @ 2008 10 02, 10:33) kadangi siame reikale esu visiskai ''zalia'', tai gal kas galetu man pasakyti kokio dydzio ta parama turetu buti? Kad bus per daug, tai netikiu, bet kad nebutu per mazai... Na, as niekada nesiuliau konkrecios sumos, sakydavau, kad galiu paremti darzeli, tik Jus pasakykit kuom... Papildyta: QUOTE(Prula @ 2008 10 02, 10:00) Dėl adaptavimosi, maniškė gan lengvai adaptavosi... Bet aš tai griežtai būdavo, nuvedu, nurengiu, bučkis grupės/rūbinės tarpdurį ir ate. Kuo trumpiau užtrukdavau, tuo lengviau išsiskirdavom, o tas trumpiau tai keletą sekundžių. QUOTE(awiux @ 2008 10 02, 09:28) vietų mūsų rajone tikrai yra net ir dabar O kur tas jūsų rajonas ir koks darželis? QUOTE(ČIČI @ 2008 10 02, 09:35) pripratimo, reikia stengtis paciai neparodyti, kad jaudiniesi del isiskyrimo, stengtis kuo greiciau iseiti nors ir labai skaudu butu.... Manajai ir dabar kartais "uzeina" nenoras issikirti, bet as zinau, kad negaliu leistis i svelnumus, nes bus dar blogiau... vaikai daznai tikrina tevus ir tam nereikia pasiduoti... QUOTE(Prula @ 2008 10 02, 10:00) adaptavimosi, maniškė gan lengvai adaptavosi... Bet aš tai griežtai būdavo, nuvedu, nurengiu, bučkis grupės/rūbinės tarpdurį ir ate. Kuo trumpiau užtrukdavau, tuo lengviau išsiskirdavom, o tas trumpiau tai keletą sekundžių. prisiskaičiau įv.literatūros tuo klausimu, kad greiti atsisveikinimai turi būt taip ir darau.. ačiū už ats, nu aš ir greit nurengiu,aprengiu jei leidžiasi ,o ne kokiam kampe ysispyrusi stovi kartais ant kaklo užsilipa,tai auklėtoja nuplėšia ir mb vedė poto į lopšį,vežė tiksliau..tai buvo kelias dienas ramesni išsiskyrimai,bet va pastarąsias tas pats ... QUOTE(linxmute @ 2008 10 02, 12:32) mūsų naujakiemio gatvėj
awiux- mano abu adaptavosi tik po 3 men....kantrybes mamyte
linxmute- -siūlau pasiskambyti i savivaldybes švietimo skyrių- oi kaip greit atsiras vietų tame darželyje,kur užsirašę QUOTE(awiux @ 2008 10 02, 13:41) prisiskaičiau įv.literatūros tuo klausimu, kad greiti atsisveikinimai turi būt taip ir darau.. ačiū už ats, nu aš ir greit nurengiu,aprengiu jei leidžiasi ,o ne kokiam kampe ysispyrusi stovi kartais ant kaklo užsilipa,tai auklėtoja nuplėšia Vaikas vaikui nelygu ir vienareikšmiškai sakyti, kad turi būti greiti atsisveikinimai - negalima. Va, mno dukrai jau greit penkeri. Darželio "stažas" - treti metai. O atsisveikinant visad graudinasi, būtinai turiu ją; kaip ji sako, paturėt - palaikyt apsikabinusią ant kelių. Anksčiau, kai buvo mažesnė, turėdavau dar ir "ate" rodyti tol, kol duris uždarydavau QUOTE(Ramunėlė* @ 2008 10 02, 14:01) linxmute- -siūlau pasiskambyti i savivaldybes švietimo skyrių- oi kaip greit atsiras vietų tame darželyje,kur užsirašę tokia mintis kirba QUOTE(Ramunėlė* @ 2008 10 02, 14:01) awiux- mano abu adaptavosi tik po 3 men....kantrybes mamyte ačiū man sėkmės tikrai prireiks tai va ,kad tetukas išvažiuoja ant penkių saw QUOTE(Dilma @ 2008 10 02, 14:09) Vaikas vaikui nelygu ir vienareikšmiškai sakyti, kad turi būti greiti atsisveikinimai - negalima. Va, mno dukrai jau greit penkeri. Darželio "stažas" - treti metai. O atsisveikinant visad graudinasi, būtinai turiu ją; kaip ji sako, paturėt - palaikyt apsikabinusią ant kelių. Anksčiau, kai buvo mažesnė, turėdavau dar ir "ate" rodyti tol, kol duris uždarydavau suprantu,bet kad aš ją apsikabinu ir pabučiuoju,pasakau kad mamytė ateis pasiimti tavęs,ate ir pan... o jei ją laikyčiau ant kelių ar ant kaklo ilgiau- ji taip ir kabėtų ir labiau dar graudintūsi ... /jau taip buvo,kol auklėtojos duotą lapuką pildžiau/ .... žodžiu šnd dar kalbėsiu su auklėtojom QUOTE(awiux @ 2008 10 02, 15:07) suprantu,bet kad aš ją apsikabinu ir pabučiuoju,pasakau kad mamytė ateis pasiimti tavęs,ate ir pan... o jei ją laikyčiau ant kelių ar ant kaklo ilgiau- ji taip ir kabėtų ir labiau dar graudintūsi ... /jau taip buvo,kol auklėtojos duotą lapuką pildžiau/ .... žodžiu šnd dar kalbėsiu su auklėtojom Aš nesakau, kad tu turi taip daryti, kaip darom mes. Tiesiog sakau, kad privalote rasti jums tinkamą atsisveikinimo ritualą. Mums "greitukai" QUOTE(linxmute @ 2008 10 02, 13:41) tokia mintis kirba Tikrai neturėtų užsisėst. Juk ne direktorė bus aukle
linxmute- man atrodo ta direktore tiesiog jau bijotų užsisėsti,na aš taip manau. galvoju,kad ,net auklėtojosbūtų perspėtos ..kad va ta mama tai netylinti...
Ačiū jums už patarimus
[[/quote]
Vieno darželio direktorė pareiškė, kad į eilę nerašys tol, kol vyras neatiduos dviejų proc. savo pajamų mokesčio darželio ir be kalbų [/quote] Idomu, o kaip ta direktore suzinos ar jūs tuos 2 proc. atidavėt? Nenusimanančių tėvelių "maustymas" QUOTE(Maliku @ 2008 10 02, 20:50) Idomu, o kaip ta direktore suzinos ar jūs tuos 2 proc. atidavėt? Nenusimanančių tėvelių "maustymas" Ta pati norejau pasakyti, o be to juk dabar dar nelaikas QUOTE(Dilma @ 2008 10 02, 15:29) Aš nesakau, kad tu turi taip daryti, kaip darom mes. Tiesiog sakau, kad privalote rasti jums tinkamą atsisveikinimo ritualą. Mums "greitukai" tikuosi atrasiu savo atsisveikinomo metodą kuris tiks mums abiem guodžiuos tuom,kad pupa paverkia tol kol manęs ar mb nebelieka grupėj,poto sako ir valgo ir po truput žaidžia-tai nors tai raminu sawe..ir vakar kai atėjau,visai nesusigraudino QUOTE(ČIČI @ 2008 10 03, 08:51) Ta pati norejau pasakyti, o be to juk dabar dar nelaikas man negaila būdavo QUOTE(Pacankė @ 2008 09 30, 20:55) Jei dar nevėluoju su info, tai šildo QUOTE(awiux @ 2008 10 02, 09:28) mamytės,prašau jūsų pagalbos Labai skirtingai, maniškės adaptavimosi pradžia buvo baisiai sunki, pati verkdavau išėjus Draugės sūnus adaptavosi beveik visus metus, tik pavasarį pradėjo normaliai pasilikt QUOTE(ČIČI @ 2008 10 03, 08:51) Ta pati norejau pasakyti, o be to juk dabar dar nelaikas Visiškai negaila. Mudu su vyru ir mano tėvai - visada pervedam į darželį. Aš net paagituoju pažystamus savo, kurie nesugalvoja kam pervest, kad pervestų į mūsų darželį
Man irgi negaila tų dviejų procentų, visada juos kam nors skiriame (jūrų muziejui, mokyklai), bet esmė ne tame. Jei mano vaikas lankys tą darželį aš pati paraginsiu ir draugus atiduoti savo du proc. Bet kokią teisę turi reikalauti ir sakyti, kad be jų į eilę net nerašys? Čia jau virš naglumo
QUOTE(linxmute @ 2008 10 03, 17:41) Man irgi negaila tų dviejų procentų, visada juos kam nors skiriame (jūrų muziejui, mokyklai), bet esmė ne tame. Jei mano vaikas lankys tą darželį aš pati paraginsiu ir draugus atiduoti savo du proc. Bet kokią teisę turi reikalauti ir sakyti, kad be jų į eilę net nerašys? Čia jau virš naglumo
Yra vaikų, kurie ir pusę metų pratinasi ...
|