Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Neigiamas sauskelnių poveikis berniukų vaisingumui
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
astinija
mano vaikinas kai tik daugiau prisisisioja tai jau ir neramus buna kol atsegu pampersa bet del vaisingumo niekada nepagalvojau doh.gif ar gali taip buti o tai daktarai nieko nesako g.gif
even
QUOTE(sssvaja @ 2006 04 05, 00:22)
As tikiu gandais ir todel stengiuosi daznai keisti pampersus, o kartais ir su palomis palaikau:) Girdejau, kad gydytojai berniukus irgi stengiasi auginti su palomis. Sunku, bet kai pagalvoji kad sis klausimas dar nera tiksliai atsakytas, geriau pasistengti isvengti pasekmiu!
*

As taip pat girdejau, kad kliniku daktarai tiek vaikus, tiek anukus dabar augina su palutem. Kaip ir baidosi visokiu misineliu ir tyreliu "konservu"...
Duobute
[quote=even,2006 04 07, 07:50]
As taip pat girdejau, kad kliniku daktarai tiek vaikus, tiek anukus dabar augina su palutem. Kaip ir baidosi visokiu misineliu ir tyreliu "konservu"...

Lankydama kursus būsimiems tėveliams, sužinojau, kad iš tikrųjų rekomenduojama grįžt prie vystyklų, maitint iki 6 mėn tik motinos pienu ir pan. Todėl ir naudojau bambino mio kelnaites su įdedamu vystyklu, ypač kai vaikui buvo stiprus iššutimas nuo pampersų.
Beje, ir didesnėms mergaitėms nerekomenduoja dėvėti stringus, ypač sintetinius smile.gif

naitas
man atrodo,kad siusiukas vienodai šiltas būna padarytas tiek į pampus, tiek į palutę. ir vienodai atvėsta. kokie gi ten kiekiai....
o maži žmogiukai gi pradeda bręsti gal apie 10-12 savo gyvenimo metus.

Ameriką minėjo.. ne nuo pampų jų ten "tiek" nevaisingų (nežinau, kiek yra "tiek", neparašė). Pirmiausia, neliko natūralios atrankos, visus gręsiančius persileidimus sulaiko. Antra, maistas prikimštas hormonų, fermentų, žodžiu, farmacija išvystyta. O kur dar aplinka, radioaktyvi ir visokia kitokia..

žodžiu, čia tekstilininkai iš nevilties antį paleido irnesakyk.gif
Padūkėlė
As skaiciau interviu siuo klausimu ir esme buvo tokia, kad taip ankstesni pampersai kenke, siuolaikiniai nekenkia jei keisime juos kaskart kai mazylis pasiusioja smile.gif . Ar kuri taip darome? smile.gif As auginau maziukus su merliukais. Is pradziu vargelio daug, paskui pripranti pagalvojus, kad o jeigu tai tiesa? Man asmeniskai keletas daktaru yra perspeja, kad nesugalvociau berniuku augint su pampersais. Juk patys gamintojai pripazysta, kad pampersai buvo atrasti tik retkarciais juos deti t.y. einant i svecius, i lauka; tai pacios mamos sugalvojo savo vaikucius juose laikyti istisai. Juk tie meteliai greitai praeina, ir vargas pasibaigia, o juk kiekviena mama nori savo vaikuciui paties geriausio smile.gif
Nerytė
QUOTE(Padūkėlė @ 2006 09 15, 16:30)
As skaiciau interviu siuo klausimu ir esme buvo tokia, kad taip ankstesni pampersai kenke, siuolaikiniai nekenkia jei keisime juos kaskart kai mazylis pasiusioja  smile.gif . Ar kuri taip darome?  smile.gif As auginau maziukus su merliukais. Is pradziu vargelio daug, paskui pripranti pagalvojus, kad o jeigu tai tiesa? Man asmeniskai keletas daktaru yra perspeja, kad nesugalvociau berniuku augint su pampersais. Juk patys gamintojai pripazysta, kad pampersai buvo atrasti tik retkarciais juos deti t.y. einant i svecius, i lauka; tai pacios mamos sugalvojo savo vaikucius juose laikyti istisai. Juk tie meteliai greitai praeina, ir vargas pasibaigia, o juk kiekviena mama nori savo vaikuciui paties geriausio  smile.gif
*

drinks_cheers.gif visiskai sutinku
gatopreto
QUOTE(naitas @ 2006 09 14, 21:15)
žodžiu, čia tekstilininkai iš nevilties antį paleido irnesakyk.gif
*

Na jau kam kam, bet tekstilininkams šiais laikais, kai yra tiek aklai ir pastoviai sekančių mada, skurdas tikrai negresia... smile.gif
Lyka
Aš taip pat esu girdėjusi apie sauskenių žalą, bet vis svarsčiau ar tikrai tikėti. Jau lyg ir planavau vystykliukus dėti, bet vis atidėliojau. Na, bet paskaičius jūsų, mamytės, nuomones kažkaip dar baisiau pasidarė. Manau pradėsiu dėti palytes.
piene78
Sauskelnes kenkia berniuku vaisingumui, nes jos geriau sulaiko siluma. taciau ju nebutina atsisakyti, jei yra daromos reguliariai oro voneles
cnopka
As stengiuosi vystykluose bent diena ir darau oro vonias.
aisku buna dienu kai neiseina su vystyklais pabuti tada oro voneles padarau.
Juk sauskelnese kokios jos bebutu vaiko odele sunkiai kvepuoja,viduj aukstesne temperatra,nes ji sulaiko dregme.Gaunasi kaip siltnamio efektas.
Pacios panesiokit metus be paliovos diena is dienos higieninius paketus,kad ir kiek i diena besikeistumete:)
deltadu
Geriau negasdinkit.As daznai pagalvoju apie sauslelniu zala,bet tikriausiai ju neatsisakysiu,nes tai toks patogus daiktas thumbup.gif Gal tik reikia leist dazniau nuogam pabut.
ginta85
Nu as tai pirma karta gurdziu toki dalyka blink.gif .Ir net nezinau ar cia tiketi ar ne g.gif .Bet man atrodo kad cia yra nevisiska tiesa,juk visi vaikus augina su pampersais,tai ka bus beveik visi nevaisingi g.gif .
As savo berniuka auginu su pampersai, darau oro vonias,bet palu kazkaip niekada nededu.
Lilya
As irgi esu girdejusi, kad sauskelnes gali tureti itakos berniuku vaisingumui. Ir manau, kad kol neirodyta priesingai (o kol kas neirodyta, bent jau niekur negirdejau), tai su savo vaiku neeksperimentuociau - jei turesiu berniuka, auginsiu tik su palutem.
O kad visi augina su pampersais - tai dar ne irodymas, kad tai gerai. Juk anksciau, pvz., visi degindavosi sauleje iki sokolado spalvos - tai buvo grazu. O dabar slepiames po skrybelem...
Limcamca
Aš manau, kad tai yra tiesa, jog daro poveikį vaisingumui. Tačiau, atsisakyti pampersų nežadu. Nes, kaip ir viską šiame pasaulyje reikia naudoti "su protu" biggrin.gif
mikki
QUOTE(cnopka @ 2007 08 20, 13:00)
As stengiuosi vystykluose bent diena ir darau oro vonias.
aisku buna dienu kai neiseina su vystyklais pabuti tada oro voneles padarau.
Juk sauskelnese kokios jos bebutu vaiko odele sunkiai kvepuoja,viduj aukstesne temperatra,nes ji sulaiko dregme.Gaunasi kaip siltnamio efektas.
Pacios panesiokit metus be paliovos diena is dienos higieninius paketus,kad ir kiek i diena besikeistumete:)
*

na nesiojau as paketa,ne metus bet gera menesi po gimdymo.ir ne bet kokius o slapimo nelaikantiems,panasius i pampersus,ir skycio juose kaupesi daugiau nei mano maziukas sysioja ir karsciai buvo nezmoniski.ir nepastebejau kad susciau ar dar kas darytusi.savo maziukui tiesiog keiciu daznai pampersa.gal ir susije tas nevaisingumas bet nei taip nei priesingai niekas NEIRODE.buvau nusiteikusi suneliui deti palas,bet karta pabandziau ir supratau kad taip dar sudetingiau,vaikui slaps dubce.tiesiog sauskelnes visada dedu tik ant visiskai sauso uzpakaliuko(vadinasi pries keikviena pampersa bent 5-10 min pabunam ore).nebuvom per didziausisu karscius net issute,tai nematau ir problemos biggrin.gif tokia mano nuomone
kersiene
nepasakysiu ar tikrai Delfi,bet skaiciau mokslininku atluktus tyrimus.Jie teige,kad berniuko vaisingumas formuojasi 3-4gyvenimo metais,o temperatura sauskelnese,tik 1-2laipsniais aukstesne nei kuno temperatura,tai ,kad berniuku seklides gali perkaisti,netiesa.O apie nevaisinguma del sauskelniu ir kalba,kad nuo sauskelniu perkaistama.
Raudona'kanarele
as daznai pagalvoju apie ju galima zala, bet manau, kad jei butu kazkas tokio, ko reiketu bijoti, tai butu jau seniai islinde 4u.gif
Versmė
QUOTE(Raudona'kanarele @ 2008 09 21, 20:19)
as daznai pagalvoju apie ju galima zala, bet manau, kad jei butu kazkas tokio, ko reiketu bijoti, tai butu jau seniai islinde 4u.gif
*

Man rodos, kad žala galima, dar kai universtete mokiausi, tai dėstytoja apie šį tyrimą pasakojo ir dieną savo berniukui palutes dėdavo. Tiesiog per dideli pinigai sukasi, kad apie tai būtų plačiai kalbama. Viena šeima savo atžalai per vystyklystės laikotarpį ne vieną tūkstantį išleidžia, o jei vaikų ne vienas... Atlieka nepriklausomą tyrimą, kur rezultate yra sėklidžių temperatūros padidėjimas, po to koks procter and gamble (pampers gamintojas) atlieka tyrimą, kur temperatūra nekyla g.gif
Na, jei turėčiau berniuką, tai nepatingėčiau ir dieną tikrai pavystyčiau arba pliku užpakaliu dieną prasilakstyt duočiau, maža kas.
Šiaip ir dabar daugkartines sauskelnes naudoju, bet ne sveikatos sumetimais, o ekonominiais. Kam pirkti gana brangų aiktą, kurio tarnavimo laikas pora val. ir iškart keliauja į šiukšlinę, jei yra pigesnė alternatyva ir netgi bent jau man žymiai patogesnė (čia ne apie vystyklus, kuriuos kažkaip surišti reikia ir pan., o apie plaunamas sauskelnes)
Tatli
Oj as gal durna be vaika auginu be pampersu ax.gif Ir nusprendziau taip pati, ir tikrai ne del punigu, schmoll.gif, man ir drauges ir gimines sakydavo kad darbo mazai turiu jei dar skalbimu uzsiimu blush2.gif Iki puses metuku tai nakti dedavau kad miegotu ramiai, bet kazkokiais budais labai jam ten issuto nuvaziavome pas dermatologe tai jinai manes klause na jau tikriausiai mamyte su pamperiais laikot ir taip kreivai i mane paziurejo net neisklausydama atsakymo blink.gif pradejo maralizuoti kad jaunimas iesko lengvesniu keliu negalvoja apie vaika o tik apie save kad maziau darbo butu nu vienu zodziu doh.gif o as dar visada su ilgais lakuotais nagais vaikstu tongue.gif
Vyras neiskentejo sako apie ka rolleyes.gif jus diena vaikas visada be pamperio o su juo tik nakti ir lauke mirksiukas.gif
Tai nustebo, sako ir nakti laikykit be jo gal viena antra nakti atsikels o po to pripras ir i lovyte nesislapins g.gif
Pabandziau nors skelbimo tiek per diena turejau doh.gif o skalbimo masina gi kiekviena diena neijunginesi tai rankomis skalbiau su ukisku muilu po to lyginau, doh.gif ir nakti dejau tiesiog storus ranksluoscius kad susigertu jam ir tikrinau po 2-3 kartus per nakti kad nemiegotu ant slapio.
Ir dabar neturiu problemu kai kur iseinam aisku su pamperiu vis dar bet praso noriu si-si o nakti visada lovyte nuo metuku sausa ir diena su puodu draugaujam tik va kai iseinam tiesiog pati bijau mazo ko tai dar dedu pamperi mirksiukas.gif
Kudle
Gal esu senamadiska, bet visus tris beibius uzauginau be pamperu . Kai pirma auginau dar tokiu dalyku nebuvo , o velesnius tai pinigu buvo gaila . bet nuo penkiu menesiu as visus tris pradejau pratinti daryti i puoduka ir problemu kaip ir nebuvo ir prasytis anksti patys pradejo ir puoduko baimes nebuvo . o triju i tualetu pradejo naudotis, kaip suauge zmoguciai .
Klepesova
Manau kad teisybės tame yra- ir daug. Tiesiog kaip viena mama rašė- pinigai per dideli sukasi tame biznyje.
Na auginu dukryte ir apie daugkartines sauskelnes tik visai neseniai sužinojau. Bandysim. nemanau kas man rankos nukris jei į skalbimo mašina su rūbais įdėsiu ir kelias daugkartines sauskelnes. mirksiukas.gif
Noriuks
Naudoju daugkartines sauskelnes, vargo jokio. thumbup.gif Ir pigiau, ir vaikui tikrai geriau. Sakyčiau vargas buvo, kai automatinių skalbiankių nebuvo, dabar tai nematau skirtumo, ar mesti sauskelnes į šiukšlių dėžę ir tempti maišą į konteinerį, ar mesti sauskelnes į skalbiankę ir padžiauti ant gyvatuko. Antras variantas man daug mielesnis. tongue.gif

Mes darom pagal va tokią sistemą kaip čia parodyta http://www.popolini.lt/ , vargo jokio ir net nebandyčiau lyginti su mūsų mamų skalbimo vargais, kai nebuvo normalių mašinų ir dar puode vyrindavo... blink.gif

O tas vienkartinių poveikis tai manau ne tik berniukams blogas.

Šiaip iš principo kai pagalvoju, kad pvz. su paketu reiketu visą laiką būti porą metų, tai net šiurpas nupurto.... schmoll.gif Manau, čia pampersų reklama per televizorių visiems pripūtė, kad vaikui su pampersu geriausia doh.gif
liepuks
Na ir as savo patirtim pasidalinsiu,pirmaji augiau beveik be pampersu,tiesa senai tas buvo pries metu 10,o priezastis buvo,kad jis kaip ir alergiskas tiem pampersam buvo,odele kaip nutarkuota po keliu valandu pasidarydavo,taigi naudodavom isimtinem progom,pvz i miesta ilgesnem kelionem,dar tais laikais pampersai be galo brangus buvo,tai va vargau vargeli as su tom palom,be to neturejom skalbiankos-viskas rankytem,tai tikrai sunku buvo ypac ziema,o jis velai rudeni gimes blink.gif ,o panele tik ant pampersu 2 metus isaugo,nes jau mamai baisu buvo prisiminus pirmojo vargus 4u.gif ,va o rimtai tai cia jau pasirinkimo reikalas,as ne pries ir daukartinius sako dabar jie grazus patogus tt,nez jei dar viena leliuka tureciau gal kombinuociau per puse nakti ir kelionem vistiek nepamainomi vienkartiniai na o namucuose galima ir su daugkartiniais zaist smile.gif
Rasakila
Auginu berniukus ir pagalvoju kartais apie tai...
Stengiuosi daugiau laikyti plikus, dažniau pakeisti pampersą, nelaikyti su šiltu (jei pastebiu, žinoma). Nors palutėse turbūt irgi šiluma laikosi, gal ne taip?

Na, o šio tyrimo tikrus rezultatus pamatysim, kai užaugs karta, augusi su pampersias, o ne vystyklais.
Ajurweda
Ne pampesai kalti del sumazejusio (pranykusio) vyrisko vaisingumo. Vakcina nuo kiaulytes pazeidzia si mechanizma, bent jau knygoje apie skiepu zala taip raso. Sios vakcinos rezultatai matomi jau dabar 25 - 30 m. ir vyresniu vyru tarpe, kai seima negali susilaukti kudikio del vyro "kaltes". Taigi mamytes pries skiepydamos savo berniukus nuo sios ligos pagalvokite ar nedarote jiems meskos paslaugos....
Noriuks
Va čia apie skiepus, nors tema apie sauskelnes...

Kaži ar tose skiepus neigiančiose knygose nerašo, pvz. kiek vaikų išgyvendavo iš viso, kai skiepų nebuvo g.gif Ir pvz. kaip vaikus vešdavo slėpti nuo žmonių, kad tik kokios mirtinos ligos nepasigautų g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasakila @ 2008 10 16, 16:18)
Auginu berniukus ir pagalvoju kartais apie tai...
Stengiuosi daugiau laikyti plikus, dažniau pakeisti pampersą, nelaikyti su šiltu (jei pastebiu, žinoma). Nors palutėse turbūt irgi šiluma laikosi, gal ne taip?

Na, o šio tyrimo tikrus rezultatus pamatysim, kai užaugs karta, augusi su pampersias, o ne vystyklais.
*

Esmė yra ta, kad su pampersais temperatura ten buna aukštesnė, gerai nepamenu, bet atrodo net 1-2 laipsniais, o su vystyklais, net su vilnonėm kelnėm ta temperatūra būna normali. Man gydytoja sakė, jog per dieną būtinai bet 2 valandas reikia palaikyti be pampersų pliką arba su vystyklais.
Ajurweda
Taip apie skiepus yra atskira tema, manau rasite ten idomiu dalykeliu.... uzsiminiau del ju itakos vyru vaisingumui, tik todel kad jau uzaugo paskiepyta karta, o stai pampersine karta dar neisaugo, taigi ir literaturos apie tai nedaug.
mamamia25
man daktare rekomendavo irgi vaikina be sauskelniu 3 val perpara palikyti,bet tiek nelaikau blush2.gif visada vakare oro vonele nuo0,5 iki 1 val padarome. tai koks laimingas berniukas buna vacation4.gif.
*GAILĖ*
aš kažkaip skeptiškai į žiūriu į tuos gąsdinimus dėl vaisingumo. juk sėklidės auga, vystosi ir bręsta paaugliams, o ne leliukams, taip kad ta didesnė temperatūra tokiam mažiukui žalos neturėtų padaryt. be to, pampersai pasauly naudojami jau daugiau nei 50 m, ir jei tikrai turėtų tokį poveikį vaisingumui, mes per tiek laiko jau būtume su tuo supažindinti.
rence*
QUOTE(ingalp @ 2008 10 17, 22:06)
aš kažkaip skeptiškai į žiūriu į tuos gąsdinimus dėl vaisingumo. juk sėklidės auga, vystosi ir bręsta paaugliams, o ne leliukams, taip kad ta didesnė temperatūra tokiam mažiukui žalos neturėtų padaryt. be to, pampersai pasauly naudojami jau daugiau nei 50 m, ir jei tikrai turėtų tokį poveikį vaisingumui, mes per tiek laiko jau būtume su tuo supažindinti.
*

Pampersai yra didelis komercinis reikalas ir tiesiog verslas. blink.gif Stengiamasi garsiai nekalbeti ir "negasdinti" kai kuriais faktais. MOkslas jau irode kad pampersu naudojimas veikia seklides. Pacios pasiziurekite kaip atrodo vaiko kapselis kai nuimat pamersa, jis subliuskes, istyses, suglebes. Musu destytoja pasiule pabandyti eksperimenta, na jis toks sokiruojantis blink.gif Uzsideti suaugusiems skirta pampersa ir pabuti su juo kelias valandas, patikrinti kokia bus savijauta. Sake pati sita isbande. mirksiukas.gif Jau naujagimysteje vaikutis be pampio turetu pabuti bent 3val per diena- cia gydytoju rekomendacija ax.gif
Fotik
Ai man tai nekenke,vaikstau sau su pampersais bigsmile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif galiu ir is baimes ir seip sysiuka padaryti.. biggrin.gif biggrin.gif
Tutsė
Aš saviškį auginau su "pampersais", tokias kalbas girdėjau, bet kažkaip abejoju jomis, ir tikiuosi, kad tai tik antireklama. Nors kai rimčiau pagalvoji, tai mūsų sūneliai šiuo klausimu tarsi "išbandymo tiušiai'. sad.gif
mamymamy
Tai kad tie supuvę kapitalistai pampersais jau apie 40 metų naudojasi (kiek čia tų kartų gaunasi g.gif ), o kaip vaisingi taip vaisingi. Pas mus tik 1 karta pampersiniai auga, tai negalim žinot, ar lietuviukai bus išskirtiniai vaisingimo srityje. Bet tarp mano bendraamžių, kurie augom visai be pampersų (30-40 metukų turim) nevaisingumas tikrai nėra retas reiškinys. Taip kad manau, šitą reikalą įtakoja apskritai gyvenimas, o ne kažkokie pampersai, kuriuos vaikas naudoja max 2 metus per savo gyvenimą.
tauskalyte
QUOTE(Fotik @ 2008 10 19, 09:40)
Ai man tai nekenke,vaikstau sau su pampersais bigsmile.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif galiu ir is baimes ir seip sysiuka padaryti.. biggrin.gif  biggrin.gif
*

jo, faina tau smile.gif

QUOTE(mamymamy @ 2008 10 20, 14:12)
Tai kad tie supuvę kapitalistai pampersais jau apie 40 metų naudojasi (kiek čia tų kartų gaunasi  g.gif ), o kaip vaisingi taip vaisingi. Pas mus tik 1 karta pampersiniai auga, tai negalim žinot, ar lietuviukai bus išskirtiniai vaisingimo srityje. Bet tarp mano bendraamžių, kurie augom visai be pampersų (30-40 metukų turim) nevaisingumas tikrai nėra retas reiškinys. Taip kad manau, šitą reikalą įtakoja apskritai gyvenimas, o ne kažkokie pampersai, kuriuos vaikas naudoja max 2 metus per savo gyvenimą.
*

pritariu 100 proc. thumbup.gif
*GAILĖ*
QUOTE(rence25 @ 2008 10 17, 23:25)
Pampersai yra didelis komercinis reikalas ir tiesiog verslas. blink.gif  Stengiamasi garsiai nekalbeti ir "negasdinti" kai kuriais faktais. MOkslas jau irode kad pampersu naudojimas veikia seklides. Pacios pasiziurekite kaip atrodo vaiko kapselis kai nuimat pamersa, jis subliuskes, istyses, suglebes. Musu destytoja pasiule pabandyti eksperimenta, na jis toks sokiruojantis blink.gif  Uzsideti suaugusiems skirta pampersa ir pabuti su juo kelias valandas, patikrinti kokia bus savijauta. Sake pati sita isbande.  mirksiukas.gif Jau naujagimysteje vaikutis be pampio turetu pabuti bent 3val per diena- cia gydytoju rekomendacija ax.gif
*

niekur nemačiau jokių mokslinių publikacijų, kad sauskelnės įtakotų vaisingumą. todėl nežinau, ar tai tiesa, kad mokslas tai įrodė. o ta jūsų dėstytoja, kokį dalyką dėsto? nes aš pvz studijavau biologiją ir per žmogaus anatomiją bei fiziologiją mus mokė, kad sėklidės vystosi brendimo metu, o ne pampersiniam amžiuj. taip kad labai abejoju, ar taip jau kenksmingi tie pampersai kūdikiams. nu įdomu aišku būtų paskaityt kokią mokslinais tyrimais ir įrodymais grįstą publikaciją, gal tada pakeisčiau nuomonę
VeroniQ
Mano nuomone, neigiamas poveikis bus jei dėsime per mažas sauskelnes ir bus ten viskas per stipriai uzspausta (ta spats galioja ir berniuku kelnems, trumpikem ir t.t.). Na aisku nieko gero nebus jei neplausim ar ten per ilgai laikysim nesvarioj sauskelnej, kad butu galimybe uzdgeimui kokiam isiveist. Bet gi mes geros mamos ir to nedarysm. Tad nerimauti cia mano nuomone visiskai nera ko.
traktoriukomama
savo sunu auginu nuo 2,5 men su skalbiamomis daugkartinemis sauskelnemis.. na, kartais, einant i poliklinika, ilgoje kelioneje ar pan naudoju vienkartines. pasirinkau daugkartines, nes tikrai tikiu, kad nera gerai vaikui du metus o kartais ir ilgiau istisa para buti popierinese kelnytese. tikiu, kad tai kenkia vaisingumui. nes nuemus vienkartini pampersa, nuo uzpakalio net karstis eina, o su daugkartinemis to nera. plius chemija esanti vienkartinese kelnytese tikrai sveikatos nei berniukui nei mergaitei nesuteikia. naudojant daugkartines, baigesi problemos su issutimais. nors pirmus menesius tikrai daznai darydavom oro vonias, bet taip pat nespedavau pirkti tepaliuku nuo issutimu. taigi, vaiko uzpakaliukas gaudavo dar papildoma doze chemikalu.
traskutis
kadangi mano pazystamos mama augino vaika amerikoj, tai apie pampus staikas:amerikieciai neskuba atsisveikint su jais ir pampersus vaikai nesioja daug ilgiau nei du metus, zodziu iki kol vaikas pats nebenori. kai taip ilgai nesioja, galbut tuomet ir kenkia. pati gyvenu svedijoj. svedai labai myli savo vaikus, juos saugo, taciau mano mergyte pirmoji darzelyje kuri savo bendraamziu tarpe nustojo naudotis pampersais. kiti vaikai ir dabar juos sekmingai nesioja. augindama sunu bandau visokius budus. pampersai man nepatinka ne del perkaitimo, o del kvapo, nejau niekada nebuvote ikisusios nosies i ka tik praplesta pakuote? tikrai ten chemijos nemazai. tos dauggkartines kelnytes sintetines irgi nevariantas. mano nuomone, geriausia nusipirkti daugkartines sauskelnes, as naudoju imse vimse, ir keisti jas dvigubai dazniau nei pampersa, taciau ne ismesti, o deti i skalbimo masina. per diena gaunasi apie 8 kelntes, tai is viso reiketu apie 16.kad spetu isdziut tos skalbiamos. na gal kai kam maziau. nera cia jokio vargo, as isigudrinau net daugkartinius paketus naudot, taip pat is medvilnes. dingo visi niezuliai ir kiti nemalonumai blush2.gif
juraciuxzx
pritariu 100 proc traskuciui
zosiukas2
Nezinau del to kenksmingumo, viskas siais laikais kenkia. blink.gif As naudoju vienkartines sauskelnes. Tikrai neplanuoju iki 2 metu naudot. Draugaujam su puoduku tongue.gif
zivilaite
QUOTE(*GAILĖ* @ 2008 10 20, 21:34)
niekur nemačiau jokių mokslinių publikacijų, kad sauskelnės įtakotų vaisingumą. todėl nežinau, ar tai tiesa, kad mokslas tai įrodė. o ta jūsų dėstytoja, kokį dalyką dėsto? nes aš pvz studijavau biologiją ir per žmogaus anatomiją bei fiziologiją mus mokė, kad sėklidės vystosi brendimo metu, o ne pampersiniam amžiuj. taip kad labai abejoju, ar taip jau kenksmingi tie pampersai kūdikiams. nu įdomu aišku būtų paskaityt kokią mokslinais tyrimais ir įrodymais grįstą publikaciją, gal tada pakeisčiau nuomonę
*

sveiko,
jau yra spaudoj publikaciju apie vyru nevaisinguma, mokslinius tyrimus ir metama seseli vienkartinems sauskelnems. mano nuomone vienkartinius reiketu kaip galima reciau devet. pati auginu sunu, kolkas devime vienkartines, taciau jau ruosiuosi isigyt daugkartines sauskelnes. paziurejus i kaina tikrai kraupu pasidaro, labai brangu atrodo. taciau su vyru nemanom, kad reiketu taupyt vaiko sveikatos saskaitos. juo labiau, kad planuojam antra vaikeli, tai liks antrajam bigsmile.gif
ub32
Manau jei ilgai vaikuti laikysi su tomis sauskelnemis tai tikrai ne i gera. Reiketu daznai leisti pabuti pliku uzpakaliuku.Namie su palute kazkuriam laikui kartais palaikyti.Zodziu visko po truputi.
giedre g
manau, jei sukurti pampersai, tai reik ir naudot. tik aisku ne iki 10 metu amziaus vaikui. panesiojam nuo gimimo iki max 2 metuku i viskas. jokios tragedijos....juk kudikio ant puoduko nesodinsi, o didesni ismokint ne beda.....tokia mano nuomone mirksiukas.gif
user posted image
user posted image
zivilaite
QUOTE(ub32 @ 2009 03 17, 16:47)
Manau jei ilgai vaikuti laikysi su tomis sauskelnemis tai tikrai ne i gera. Reiketu daznai leisti pabuti pliku uzpakaliuku.Namie su palute kazkuriam laikui kartais palaikyti.Zodziu visko po truputi.
*

Leidziam mes jam pabut ir pliksiuku, ir sauskelnes keiciam labai daznai, ne ilgiau 2 val. laikom, ir prie kiekviena keitima plikineja vaikutis mirksiukas.gif del to cia net klausimas nekyla, tik va galvoju ateina silti orai, tai gal geriau daugkartines, medziagines devet, vis maziau kais. Na cia tik mano nuomone mirksiukas.gif kiekviena mama nori savo vaikuciui suteikti viska kas geriausia ir sveika. tai va kiekviena ir sprendzia. beje, jei yra pasirinkimas - vienkartines ar daugkartines sauskelnes - tai kodel nepasirinkus mirksiukas.gif
Vegas
QUOTE(VeroniQ @ 2008 10 22, 08:45)
Mano nuomone, neigiamas poveikis bus jei dėsime per mažas sauskelnes ir bus ten viskas per stipriai uzspausta (ta spats galioja ir berniuku kelnems, trumpikem ir t.t.). Na aisku nieko gero nebus jei neplausim ar ten per ilgai laikysim nesvarioj sauskelnej, kad butu galimybe uzdgeimui kokiam isiveist. Bet gi mes geros mamos ir to nedarysm. Tad nerimauti cia mano nuomone visiskai nera ko.
*

drinks_cheers.gif
Madmuazel
QUOTE(ub32 @ 2009 03 17, 16:47)
*

Pritariu tam drinks_cheers.gif

Tik mano nuomone, tie pampai nera toks jau blogis... gi ne celofaniniai jie, o pralaidi orui medziagyte... man daugkartines sauskelnes atrodo pavojingiau netgi... g.gif

Bet gi as net patikrinau jau kokio to perkaitimo kiausinukai mano vaikucio... ale jokio... kol siltas sysius, tai gal ir pasile kiek, o kai atvesta viskas, tai tikrai nekarsti ... gal gi dar ir del to, akd visad didesnius pampus perku, ir jis ten po juos makaluojasi laisveliau, nera visiskai kaip timpos apgule... na zodziu...nepergyvenu 4u.gif smile.gif
Piranjai
cia as gal ir nevisai i tema, bet kai plaunu savo maziaus ruriuka man vyras visad primena kad kiausiukus nuplauna o tai vyram pasunta biggrin.gif tai manau kad nevisad sauskelnes buna kaltos del temperaturos lotuliukas.gif uztat ir sedi jie issizerge
naitas
QUOTE(*GAILĖ* @ 2008 10 20, 22:34)
per žmogaus anatomiją bei fiziologiją mus mokė, kad sėklidės vystosi brendimo metu, o ne pampersiniam amžiuj.
*

drinks_cheers.gif
sena niekšė
per žmogaus anatomiją bei fiziologiją mus mokė, kad sėklidės vystosi brendimo metu, o ne pampersiniam amžiuj.

o mums būtent per biologijos pamokas sakė: "merginos, kai sūnus turėsit, nepiktnaudžiaukit pampersais, o tai paskui jų žmonos vargs" biggrin.gif
aišku, tas tam nelygu. bet kai tenka išgirst kad maždaug keturmetis vaikas dar į pampersus krauna, tai jau kažin ar labai sveika tiek laiko juos nešiot.
Nakviša
QUOTE(sena niekšė @ 2009 04 07, 17:48)
o mums būtent per biologijos pamokas sakė: "merginos, kai sūnus turėsit, nepiktnaudžiaukit pampersais, o tai paskui jų žmonos vargs"  biggrin.gif
aišku, tas tam nelygu. bet kai tenka išgirst kad maždaug keturmetis vaikas dar į pampersus krauna, tai jau kažin ar labai sveika tiek laiko juos nešiot.
*

Kada auginau pirmąjį, ligoninėje baisiai prigązdino, kad pampersai sukelia rachitą, įtakoja netaisyklingam klubų augimui ir t.t. Plius paradvinėdavo vaistinėse vienetais ir kainavo nerealiai brangiai. Todėl perkami buvo tik naktiniam naudojimui. Plius buvo tik Pampers ir Bambolina, pasirinkimas buvo nulinis.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.