Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ilgas ar trumpas vardas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
deive
jums labiau patinka ilgi ar trumpi vardai g.gif ?
man tai asmeniskai trumpi ir aiskus rolleyes.gif
ejeva
Man neturi reikšmės ar vardas trumpas ar ilgas. smile.gif Mano berniukų vardai trumpi, mergaitės, mano, ir vyro ilgi - aišku visi trumpina blink.gif .
Ramunita
svarbu,kad grazus būtų mirksiukas.gif
Braske
Kai sugalvojom sūnui vardą - Kristijonas, labai ilgai svarstėm, ar jis ne per ilgas. Dukrelei išrinkom trumpenį vardą - Urtė. Keista, bet dabar Kristijoną dažnai trumpinam(Kristis, Krizas), o Urtės vardelį ilginam. Iš pradžių juokais, o dabar žiūriu vis dažniau ir dažniau ja pavadinam Urtencija. Jau net pradejau save kontroliuoti , nes pastebėjau, kai vaikai žaidžia, Kristijonas dažnai pasako:"Nu, Urtencija, nelįsk tongue.gif "
eeeglute
Na, isrinkus ilga varda, jis tikrai bus trumpinamas, svarbiausia, kad trumpinys irgi graziai skambetu. Dar vienas dalykas, sutrumpintas vardas jau nebe tas, kuri isrinkote... doh.gif
Siracusa
trumpas ax.gif
Laisvė
O koks vardas yra trumpas? Trijų skiemenų ilgas? Nieko sau. Sunku ištarti? Laiko nėra? Tai ir viauksėkim visi vienskiemeniais - dviskiemeniais, jei jau net bendrauti nebėra laiko. Ilgą, sakote, trumpins. Žinoma, penkių skiemenų vardą gal ir nepatogu tarti... Bet kiek dažnai tokį tenka girdėti? Ilgas vardas - ilgas gyvenimas (kažkur skaityta mintis), tad ir netrumpinkite jo.
s.saulute
o man atrodo, kad reika paziureti kokia dar ir pavarde, nes jei ilgas vardas ir ilga pavarde, tai gal per sunku istarti. Taip pat zinau toki vaikina kurio pavarde Gaigys, na o tevai prie to dar varda dave Zydrunas, tai ar neapkartino vaikui gyvenimo?Zydrunas Gaudys.Reik ir apie tao pagalvoti
Elina
[quote=s.saulute,2005 06 19, 10:15]
Taip pat zinau toki vaikina kurio pavarde Gaigys, na o tevai prie to dar varda dave Zydrunas, tai ar neapkartino vaikui gyvenimo?Zydrunas Gaudys.Reik ir apie tao pagalvoti
*

Žydrūnas Gaidys? blink.gif Ar Gaigys? Ar Gaudys? Ai, tas pats biesas, skamba visvien super thumbup.gif
kamileh
Nežinau kodėl, bet mane labiau traukia prie ilgų vardų smile.gif
Jie skamba labai gražiai ir iškilmingai, o juk vaikas visą gyvenimą nebus mažas.
Bet jei jau duočiau ilgą vardą tai ir netrumpinčiau smile.gif

Tai va, tokia mano nuomonė mirksiukas.gif
Cukrinukė
Man labiau patinka ilgas, bet priklauso nuo vardo, koks jis.
Sorceress
Ilgi visom keturiom biggrin.gif Mano vardas irgi ilgas, mokyklos laikais visi trumpino kaip tik sugebėjo, universitete buvo 50/50, o va darbe visi pilnu vardu vadina ir net gražu daros biggrin.gif Nors šiaip nuo vardo priklauso, jei gražus, nelabai svarbu ar ilgas ar trumpas.
dianna
[quote=s.saulute,2005 06 19, 10:15]
o man atrodo, kad reika paziureti kokia dar ir pavarde, nes jei ilgas vardas ir ilga pavarde, tai gal per sunku istarti.
ir man taip atrodo.be to merginom grazus ir ilgas vardas,bet vyro turi buti vyriskas,trumpas ir aiskus 4u.gif
ewita
Man labiau patinka trumpi vardai. Pvz Vera, Nora, Lina, Laura... smile.gif
Pieva*
Man gražiausi trumpi ir lietuviški vardai biggrin.gif
Aš esu Eglė, mano sesuo Ieva.
Savo dukroms vardus rinkčiausi iš šių: Liepa, Elena, Ona.
Sūnui norėčiau duoti kurį nors iš šių: Linas, Jonas, Rytis, Vėjas, Pijus.
Pieva*
Tiesa, dar pamiršau vardą Meda...
MMM, kai įsivaizduoju, tai man šis vardas kvepia medumi... Nors vaikų dar neturiu, bet jau dabar svajoju apie mergaitę, kuri kvepia medumi biggrin.gif
kamileh
QUOTE(egleegle @ 2005 06 23, 08:03)
Tiesa, dar pamiršau vardą Meda...
MMM, kai įsivaizduoju, tai man šis vardas kvepia medumi... Nors vaikų dar neturiu, bet jau dabar svajoju apie mergaitę, kuri kvepia medumi  biggrin.gif
*

Man taip pat vardas Meda kvepia medumi... rolleyes.gif
Burbulytis
Man prie trumpos pavardes grazu ilgas vardas, ir atvirksciai, graziausi lietuviski vardai.
Ieva-Pieva
QUOTE(egleegle @ 2005 06 23, 08:01)
Man gražiausi trumpi ir lietuviški vardai  biggrin.gif
Aš esu Eglė, mano sesuo Ieva.
Savo dukroms vardus rinkčiausi iš šių: Liepa, Elena, Ona.
Sūnui norėčiau duoti kurį nors iš šių: Linas, Jonas, Rytis, Vėjas, Pijus.
*

aš Ieva, o sesė Eglė thumbup.gif
Rino
man tai patinka trumpi
Ladute
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 06 29, 09:27)
aš Ieva, o sesė Eglė  thumbup.gif
*

Mano geriausia draugė Eglė, turi sesutę Ievą biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Julena
Skaičiau apie vardų ir pavardžių suderinamumą, tad jei ilga pavardė, labiau tinka trumpesnis vardas, ir, jei trumpa pavardė - ilgesnis vardas. Dar reik atkreipt dėmesį, kad nors 2-3 raidės pavardėje ir varde pasikartotų, pvz: Asta Stašaitytė - neblogai skamba, ar ne? g.gif
Leliuka
o man grazu vidutinio ilgio vardai, na, kaip kad pvz Adomas biggrin.gif
nors ir trumpi, ir ilgi - grazus, svarbu tinka zmogui .. 4u.gif
maksas
Yra gražių vardų tiek trumpų, tiek ilgų.........................
Tik man nesuprantama, kai patys tėvai savo 2.gif duoda ilgą vardą , bet vadiną sutrumpintu doh.gif pvz: Lukrecija- Luka, Dominykas, Domantas - Domu, Gintaras, Gintautas - Gintu........................tie visi trumpiniai juk yra atskiri vardai ax.gif
Mytė
QUOTE(maksas @ 2005 06 29, 14:54)
Yra gražių vardų tiek trumpų, tiek ilgų.........................
Tik man nesuprantama, kai patys tėvai savo 2.gif duoda ilgą vardą , bet vadiną sutrumpintu  doh.gif pvz: Lukrecija- Luka, Dominykas, Domantas - Domu, Gintaras, Gintautas - Gintu........................tie visi trumpiniai juk yra atskiri vardai  ax.gif
*

Aha, man irgi tokie variantai nepriimtini. Suprantu vardo keotimą tuomet, kai norint pasakyti mažybinį-maloninį vardą, jis pailginamas: Rasytė, Gretutė ir t.t. Bet kai tėvai duoda ilgus vardus, o po to jais visitek nevadina savo vaikų g.gif Tai tada tegu iškart ir duoda tą trumpinį. Pavyzdžiui, jei Adrijaną vadina Adrija, nu tai ir tegu būna ta Adrija iš karto doh.gif (atsiprašau, jei ką iš forumiečių įžeidžiau- to nesiekiau) 4u.gif
deive
QUOTE(Julena @ 2005 06 29, 15:38)
Skaičiau apie vardų ir pavardžių suderinamumą, tad jei ilga pavardė, labiau tinka trumpesnis vardas, ir, jei trumpa pavardė - ilgesnis vardas. Dar reik atkreipt dėmesį, kad nors 2-3 raidės pavardėje ir varde pasikartotų, pvz: Asta Stašaitytė - neblogai skamba, ar ne? g.gif
*

sita ideja man visai patiko mirksiukas.gif is tikruju labai malonu kai yra grazus vardo ir pavardes saskambis...
nakutyte
Man patinka trumpi vardai, be to musu pavarde gana ilga - tai jei viska pasakyt ar parasyt su ilgu vardu doh.gif biggrin.gif biggrin.gif
Nilka
Man patinki trumpi ir aiškiai tariami vardai. Yra labai ir gražių ilgų vardų, bet vistiek visi pasidaro trumpinius ir pilnais vardais nevadina.
maksas
QUOTE(Nilka @ 2005 07 01, 13:51)
Man patinki trumpi ir aiškiai tariami vardai. Yra labai ir gražių ilgų vardų, bet vistiek visi pasidaro trumpinius ir pilnais vardais nevadina.
*

Pirmiausiai, reikėtų, kad patys tėvai nepradėtų savo 2.gif vardo trumpinti, nes visą pradžią padaro JIE PATYS, ir tik vėliau tai perima aplinkiniai doh.gif
Jeigu vaiko vardas Vytautas ir jis taip bus vadinamas šeimoje paklaustas jis tokį ir pasakys, o ne Vytas ir kokiu vardu prisistatysi toks ir liks smile.gif
Diegavirtė
Trumpas vardas man skamba intymiau, ilgas solidžiau. Renkuosi ilgesnį.
muminukas
man labiau patinka ilgi vardai, bet taip isejo, kad 2.gif vardas ir pavarde is viso 10 raidziu. tad jei veliau turesiu dar sunu, taip pat rinksiu trumpus vardus - is 5 raidziu, kad vyresnelis nebutu nuskriaustas... smile.gif bet jei turesiu kada dukra, tai tikrai duosiu ilgesni varda, ne is 3-5 raaidziu smile.gif
Fen-berry
Vardas, manau, turi būti derinamas prie pavardės, turi skambėti, lengvai tartis kartu.
Bet svarbiausia, kad jis "tiktų" vaikučiui tongue.gif .
AGFA
NESKAIČIAU KĄ IR KIEK PRIRAŠĖT, BET TIESIAI VARYSIU Į TEMĄ IR PAPASAKOSIU SAVO VARDO ISTORIJA.
TĖČIUI LABAI PATIKO VARDAS VIJA, TAI BUVO DAUGIAU NEI PRIEŠ 30 METŲ. O MAMAI OVIDIJA. BET LAIKUI BĖGANT BUVO NUSPRĘSTA KAD BUSIU DOVILĖ. O KAI TĖVAS NUĖJO UŽMETRIKUOT, TAI GAVAUSI DOVILIJA. TAI AR ILGAS AR TRUMPAS VARDAS TADA TĖVAMS NEBUVO REIKŠMĖS. O IR SAKO, KAD NE VARDAS ŽMOGŲ PUOŠIA, O ŽMOGUS VARDĄ. wub.gif
Bagel
QUOTE(EDITI @ 2005 07 30, 19:55)
Vardas, manau,  turi būti derinamas prie pavardės,  turi skambėti, lengvai tartis kartu.
Bet svarbiausia, kad jis "tiktų" vaikučiui tongue.gif .
*

Na, pavardė tai laikinas dalykas - ypač mergaitėms tongue.gif
Bagel
blush2.gif
Isila
Mūsų pavardė ilgoka, tai kažkaip savaime limpa trumpseni vardai tongue.gif Nors man labai gražus vardas Dominykas ir būtent Dominykas, o ne Domas. Tiesiog nepakęsčiau, jei mano vaiką kas nors Domu pašauktų schmoll.gif mad.gif bash.gif Vaiką reikia vadinti pilnu vardu, o ne kažkokiu trumpiniu. Pvz.: mano draugės vaiko varads Algirdas. Porą kartų atsirado tokių, kurie jį Algiu arba Algučiu pavadino. Tai mama sukėlė tikrą audrą, kad daugiau nedrįstų taip vadinti thumbup.gif
Babetta
pritariu- jei tevai duoda ilga varda- tai tokiu ir vadinti reiktu-- jei jau trumpina- tai trumpini ir reiketu pradzioj rasyti.
mano vardas ilgas- Bernadeta - tevai niekad netrumpino- draugus irgi "ismokinau" vengti trumpiniu...taigi po siai dienai turiu ilga ir neuzrumpinta varda.
As uz ilga- be sutrumpinimu thumbup.gif
sraige1
O as uz trumpus vardus. 4u.gif Mano vardas trumpas, manojo taip pat. Tai ir savo mazyliui (kai pagaliau turesim) duosim tik trumpa varda tongue.gif
VIP
pritariu- jei tevai duoda ilga varda- tai tokiu ir vadinti reiktu-- jei jau trumpina- tai trumpini ir reiketu pradzioj rasyti.
mano vardas ilgas- Bernadeta - tevai niekad netrumpino- draugus irgi "ismokinau" vengti trumpiniu...taigi po siai dienai turiu ilga ir neuzrumpinta varda.
As uz ilga- be sutrumpinimu

Tau pasiseke mirksiukas.gif
Mano vardas ilgas, bet tevai niekada juo nevadino, o trumpino. Taigi man ilgasis ir neprigijo. O dukrele pavadinau ilgu vardu, tokiu ir vadinsiu.
Ria
man patinka tokie vardai, kuriu sutrumpinti negalima....
Laisvė
QUOTE(Ria @ 2005 08 20, 11:19)
man patinka tokie vardai, kuriu sutrumpinti negalima....
*

Nežinau tokio, kurio išradingi vaikai nesugebėtų sutrumpinti ar kitaip iškraipyti.
Isila
Kam vaikui duoti ilgą vardą, jei net tėvai po to jį trumpina? tik tam, kad dokumentuose gražiai atrodytų? Nesąmonė - koks vardas duodas, tokių ir reikia vadint, netrumpinant
Medona
man labiau patinka trumpi, aiskus vardai, nors yra ir ilgesniu graziu vardu 4u.gif
tuo paciu norisi ir , kad su pavarde graziai skambetu smile.gif
pumpurelis77
o man patinka, kai yra ilgas vardas ir jį galima gražiai sutrumpinti, bet neiškraipant.
deive
Daug kas siūlo metodą: vardą derinti su pavarde... Gal berniukams tai ir tinka drinks_cheers.gif , bet mergaitėms taigi ne visada, nes kažkada jos bus -ienės. Kai po pvz. Patricija Petrytė, o vėliau Patricija Plevokavičiūnienė tongue.gif
muminukas
Visada galvojau, kad mano vaikai bus ilgavardžiai. Bet ištekėjau už vyro trumpa pavarde, sūnui davėm trumpą vardą... Negali planuot wink.gif
Jei dar turėsiu berniukų, teks juos derinti prie vyriausiojo 2.gif Bus pavadinti vardais iš 5 raidžių. O mergaitei, jei kada turėsiu, tikrai ilgesnį duosiu cool.gif
Frosta
Man patinka tik trumpi vardai , nes pažystu labai mažai žmonių, kurių ilgų vardų nesutrumpina smile.gif .
*Zavinga*
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 18, 12:50)
svarbu,kad grazus būtų mirksiukas.gif
*

Pritariu Ramunitai good.gif
deive
kaip ir minejau pradzioje mane "veza" trumpi vardai, tai is mergaitisku man labiausiai patinka: paula, laima ir marija rolleyes.gif
o is vaikinisku rokas, titas, benas, pijus, mikas rolleyes.gif
Lurdesita
kadangi mūsų pavardė ilga tai planuojam trumpus vardus savo atžalėlėm duoti
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.