Mes rinkome tik trumpus, nes ir pavardė ilga, ir nenorėjom, kad trumpintų
musu visu triju vaiku vardai trumpi, taip manau paciam vaikui patogiau ir draugai netrumpina, manau, kad vaikai su trumpais vardais reciau pravardes turi
QUOTE(Aistulem @ 2011 03 09, 19:22) musu visu triju vaiku vardai trumpi, taip manau paciam vaikui patogiau ir draugai netrumpina, manau, kad vaikai su trumpais vardais reciau pravardes turi Kaip tik trumpa varda lengviau su kuo nors surimuoti, o va su ilgu sunkiau. Pvz, kokia pravarde sugalvosi Konstantinui? Bet as vis tiek laikausi nuomones, kad jei nores, tai pravarde sugalvos, jei ne del vardo, tai del plauku spalvos ar dar ko nors. Todel neverta pagal tai vardo rinkti.
musu atzalos vardas ilgas Danielius,bet visi vadina Dani-danius.gal ir neapgalvota buvo renkantis varda.ir pati jau sutrumpintai saukiu
Sunaus ilgas vardas-is 4skiemenu-bet niekada nei mes, nei aplinkiniai jo vardo netrumpino .gyvename ne Lietuvoje, tai net mokykloje problemu nekilo-kaip pasakem, taip tokiu vardu ir vadina-nei sutrumpinimu, nei pravardziu. Manau, kad nuo paciu tevu priklauso pilnu ar sutrumpintu vardu vaikas bus saukiamas.
P.S.as uz toki varda, kuris gimimo liudijime uzrasytas
Aš tai tik už trumpus vardus, nes vistiek jie būna trumpinami
QUOTE(Vitalija01 @ 2011 07 11, 19:24) Aš tai tik už trumpus vardus, nes vistiek jie būna trumpinami O man kaip tik grazus ilgi vardai ir labai patinka kai sutrumpina, pvz., Emilija - Ema, Vilija - Vile, Vilhelmas - Vilius. Bet kai kurie sutrumpinti tikrai baisoki - Vytautas - Vytas, Virginija - Virga.
Man kai kurie vardai gražesni sutrumpinti,negu ilgi.Pvz: Justė gražiau, nei Justina. Lygiai taip pat ir Justas.
Kai kurie man gražūs vardai yra ilgi, kiti - trumpi. Visgi, rinkdamiesi vardus vaikams, labiau žiūrėjom, kaip jie derės prie pavardės
As tai irgi tik uz trumpus vardus
Man labiau patinka trumpi vardai
Mano visu 3 vaiku vardai ilgi Deimante ,Kamile ,Šarūnas,na Deimante tai Deima vadina ,bet ji jau didele ,o sie du mazei neturi sutrumpinimo ,kolkas,bet man nera jau taip ziauru ,kad ir sutrumpins
Jei vardas ilgas, man svarbu, koks bus jo trumpinys, jei vardo trumpinys graziai skamba, tad ir ilgas vardas grazu.
as uz trumpus
O man trumpi vardai nelabai, bet ir ilgi nepatinka
Aš už triskiemenius
Mes savo meritem rinkom trumpus ir tvirtus vardus
jei grazus vardukas, graziai skamba gali but ir ilgas, ir trumpas
Kadangi pavarde ilga, tai vardo norejosi trumpo, bet nepaprasto. Toki ir radom
As rinkau vaikams trumpus vardus, sunus Tadas, dukra Egle
Kadangi musu pavarde trumpa, is dvieju skiemenu - tad vaikams vardus rinksime ilgesnius
JAI GRAZUS VARDAS-TAI IR
Mes rinkom trupus vardus
Dar vaikystej labai patiko ilgi vardai, tad ir mano vaikai turi ilgus vardus, net labai - 4 skiemenu
yra graziu ir ilgu ir trumpu varduku
Aš derinu su pavarde..Mūsų pavardė trumpa, tai vaikus pavadinom ilgesniais, triskiemeniais vardais..O jau kai pavardė labai ilga, tai aš už trumpesnius vardus..
|