Pavasarinuko leliuko mama- 2006
2005 09 21, 15:18
Bele tik grazus ir ne be rysio vardas butu. Yra juk ir trumpu ir ilgu vardu graziu, bet jei jau labai ilga pavarde, tai net nezinau, ar tas trumpas graziai dera. Ema Berysinskaityte Bernadeta Berysinskaityte.
Namanau, kad vardas turetu "kompensuoti" pavardes ilgi.
Lurdesita
2005 09 22, 12:34
šiaip tai ir prie pavardės tie vardai trumpi dera, bent jau tie, kurių mes norėtume
inesyta
2005 09 22, 12:40
QUOTE(lad @ 2005 09 22, 14:34) šiaip tai ir prie pavardės tie vardai trumpi dera, bent jau tie, kurių mes norėtume  O as manau, jei pavarde ilga, tai gal vardas trumpesnis labiau tiktu.Ir dar, kai reikia pildyti bet kokius dokumentus, ilgi vardas ir pavarde niekada netelpa.
~♥TikTaiTaip♥~
2005 09 28, 08:50
Kad tiktais patiktų vardas,o ilgis nesvarbu
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 09 21, 16:18) Namanau, kad vardas turetu "kompensuoti" pavardes ilgi. Pritariu Mūsų pavardė trumpa, tai leliui duosim ilgą vardą
Man tai graziausi ilgi vardai, kurie graziai susitrumpina. Nezinau kodel, bet man tai patinka kai vardas turi dvi versijas ilga ir trumpa.
Bet trumpas vardas patogesnis - jokių painiojimų ar blogų interpretacijų. Be to, ilgus vardus kartais labai negražiai sutrumpina:)
WildFire
2005 10 10, 17:05
Aš tik už trumpą. Mažiau vaikui pravardžių lips ir šiaip patogu
QUOTE(deive @ 2005 06 18, 11:37) jums labiau patinka ilgi ar trumpi vardai  ? man tai asmeniskai trumpi ir aiskus  Trumpi ir aiškūs. O jeigu dar ir pavardė ilga ar "garbanota", tada ilgus iškraipys...
Thierry
2005 10 29, 15:41
Aš už trumpą, dviejų skiemenų vardą
Vicious Vici
2005 10 29, 16:04
QUOTE(Egipta @ 2005 09 30, 18:50) Man tai graziausi ilgi vardai, kurie graziai susitrumpina. Nezinau kodel, bet man tai patinka kai vardas turi dvi versijas ilga ir trumpa.  Man irgi!!!  Va kaip mano: Wiktoria-Wiki-Wika-Wikusia-Wikunia-Vici ir dar kelios versijos, pamenu vienas bernas net pavadino angliskai kazkaip: Tori...
O as tai uz trumpus vardus, nes nenoreciau kad vardas butu kaip nors iskraipomas suprumpinant.
Virdzinija
2005 10 31, 21:58
Perskaičius pirmą žinutę, kad vardas turi būti "trumpas ir aiškus", iškart iškilo prisiminimai iš straipsnio, kaip vardai šunims renkami... Kad jie turi būti trumpi ir aiškūs Žmonėms teikiu pirmenybę duoti ilgus vardus, kuriuos draugų rate galima įvairiai trumpinti.
QUOTE(s.saulute @ 2005 06 19, 11:15) o man atrodo, kad reika paziureti kokia dar ir pavarde, nes jei ilgas vardas ir ilga pavarde, tai gal per sunku istarti. Pritariu  .Daug priklauso nuo pavardes
sandralita
2005 11 02, 13:14
mergaitei tinka ir ilgi ir trumpi vardai,o berniukui duociau trumpa.man kazkodel taip graziau.
Manau, kad prie ilgos pavardes labiau deretu trumpas vardas, na o prie trumpos pavardes- ilgas, kaip pvz Ugne Sabaliauskaite ir Dominykas Baura, manau, kad jei labai ilgas ir vardas ir pavarde vaikams mokykloje siek tiek sudetingiau:) Bet siaip nelabai turi reiksmes
Adrianna
2005 11 06, 03:59
QUOTE(Veite @ 2005 11 04, 12:59) Manau, kad prie ilgos pavardes labiau deretu trumpas vardas, na o prie trumpos pavardes- ilgas, kaip pvz Ugne Sabaliauskaite ir Dominykas Baura, manau, kad jei labai ilgas ir vardas ir pavarde vaikams mokykloje siek tiek sudetingiau:) Bet siaip nelabai turi reiksmes Pilnai tau pritariu!!! vardas turi susiskambet su pavarde,norsgal vaikinukams tai aktualiau.
Man labiau patinka trumpi vardai, kad jie nebutu isdarkomi ar trumpinami. Jeigu jau duodamas vardas, tegu ir visi vadina vardu, o ne sutrumpinimais ar pailginimais (retesnis atvejis). O del derinimo prie pavardes: gal ir reiktu kazkiek paderinti, bet minimaliai ir, manau, remiantis ne pavardes ilgumu ar trumpumu, o saskambiu. Sekmes visoms ieskancioms savo vaikams tinkanciu vardu.
Kristina22
2005 11 17, 16:07
Kristina22
2005 11 17, 16:10
QUOTE(Wikunia @ 2005 10 29, 18:04) Man irgi!!!  Va kaip mano: Wiktoria-Wiki-Wika-Wikusia-Wikunia-Vici ir dar kelios versijos, pamenu vienas bernas net pavadino angliskai kazkaip: Tori... Man taip pat ! Savo berniuku vardus taip pat trumpinam Kristupas - Kiparis, Deimonas - Demis, O mane vyras pavadina Kristi
O man labiau patinka trumpi vardai, nes man jie graziau skamba mazybine forma. Pvz.: Ugne- Ugnyte
Buvus mano klasioke augina du berniukus - Deivida ir Evalda. Paprastai mama vaikus vadina Deivis ir Evkis arba Evkutis, tik kai supyksta ant vaiku, tuomet sako - Deividas ir Evaldas. Tai iseitu, kad Deividas ir Evaldas vos ne kaip keiksmazodziai, jei mama vaikus tokiais vardais, kuriuos pati kazkada sunums isrinko, saukia tik ant vaiku supykus  . Mano sunus Aroldas. Kai maziukas buvo, vadindavom Arolduku arba Aduku - sitaip jis pats mazas save vadindavo, nes kitaip neiseidavo istarti  . Vaikai niekuomet vardo neiskraipydavo, neiskraipo ir dabar, jei jau saukia sunu pilnu vardu. O pravardes turi visi vaikai, nebutinai is vardo pravarde galima padaryti. Pvz mano sunaus pravarde nuo pirmos klases - Abra. Ir sunus mielai ja prieme, net geriausi jo draugai vadina ji Abra tarp saves. O kiti klasiokai, kad ir su trumpais vardais, pvz Tomas, Marius, Džiugas, vis tiek turi pravardes, ir, deja, tos pravardes padarytos iskraipius vardus - Tomce, Marelis, Džiugšė. Todel visai nesvarbu ar vardas trumpas, ar ilgas, kai nores, iskraipys ir ilga, ir trumpa. Pravardes paprastai turi visi vaikai ir ne visada jos daromos is vardu. O kai renki vaikui varda, tai manau rinkti reikia taip, kad graziai skambetu, derintusi tariant kartu su pavarde, nesvarbu ar ilga ar trumpa varda renki. Ir jei jau pavadinai dukra Viktorija, tai ir vadink Viktorija, o ne Vika, nes kam tada duoti varda Viktorija, jei vis tiek nevadini dukros duotu vardu. Ir aplamai, svarbiausia, kad vardas butu normalus, o ne kazkokia nesamone, kaip pvz, teko paciai girdeti - mergaites vardas Ašara, o dar kitas bajeris, kai mergaite buvo pavadinta Supistija  . Zodziu, nenuklyskim i lankas rinkdami varda ir viskas bus ok
Jeigu ilga pavardė vardas maunu turi būti trupas...
Emperatriz
2005 12 19, 11:57
Man patinka irgi ir reti vardai.
Man maloniau trumpi ir tuomet mažibini gali netrumpinus vadinti O iš vis manau kad reiktų tokio vardo kad ir 5 metukų ir 55 metų mielai galėtų tuo vardu vadintis  Iš prietarų srities neva reumpinant vardą ir gyvenimą trumpini (bet čia labiau gal kai jau registruoja vaiką pvz Dominykas o palieka tik Domas)
Vicious Vici
2006 01 04, 21:12
QUOTE(Orė @ 2005 12 18, 00:34) Jeigu ilga pavardė vardas maunu turi būti trupas... Aš ir manau, kad reikia derinti prie pavardės
O as visom keturiom - už trumpą vardą, nepriklausomai nuo pavardės
ugniuke
2006 01 06, 11:45
Na man tai yra ir trumpu, ir ilgu graziu vardu, savo dukrytei dejom trumpa, nes pavarde pakankamai ilga ir sudetinga
Svarbu kad vardas derėtu prie pavardės .
Aišku, turėtų vardas derėti prie pavardės. Prie ilgesnės - tiktų trumpesnis vardas. Bet vakar skaičiau, kad mergytei nori dėti Enolos vardą. Keistokas.
Mano nuomone irgi, kad jei pavardė ilga, reikia stengtis duoti trumpesnį vardą, o jei pavardė trumpa (kaip šuvis  ), vardas tiktų ilgesnis
spyglele
2006 01 10, 15:19
Aš irgi pritariu nuomonei, kad reikia vardą derinti prie pavardės - jei pavardė trumpa, vardas - ilgas. Mano sūnaus vardas Liutauras. Niekaip neišmąsčiau, kaip galima jį trumpiau vadinti, kad nebūtų Liūtas, nebent Liutiku. Kviečiame dabar Liutauriuku. Pripratom ir gerai. Šiaip man pačiai labiau patinka trumpi vardai. Daug maloniau ir paprasčiau vadinti vaiką - Rasyte ar Lineliu, o ne Rasa ar Linu. Nors prie trumpos pavardės trumpą vardą sunkiau parinkti - juk jis turi ne tik tikti, bet ir patikti. Mergaitė dar galės keisti pavardę ištekėjus, o berniukui šis derinys liks visam gyvenimui.
Manau jokio skirtumo, koks vardas, ilgas ar trumpas, svarbiausiai, kad jis tiktų  ir patiktų patiems tėvams. Tik man nesuprantama, kai tėvai duoda vaikams ilgus vardus, o vėliau patys trumpina  Iš Lukrecijos - Luka, Augustės - Gustė..................... O kas liečia pavardes, tai šeis laikasi ir vaikinai jas keičia
kacumota
2006 01 10, 20:11
Man grazu suprantami ir normaliai istariami vardai,o ne tokie,kad gali liezuvi nusilauzt  .Svarbu,kad mazyliui tiktu
Migdols
2006 01 13, 17:49
Man tai gražu ir trumpi ir ilgi vardai..nors mūsų pavardė ir ilga berniukui sugalvojom irgi gan netrumpą vardą.svarbu kad tarpusavy derėtų vardas ir pavardė
rasulkadz
2006 01 13, 20:37
Mano  vardas Ūla. Išrinkom trumpą vardą, nes pavardė laaaabbaaaaiii ilga.Šiaip pirmenybę teikiu trumpiems vardams
doviliuxss
2006 01 13, 21:07
Pas mane yra pažystama, jos vardas UNA. Iš pradžių buvo keista išgirsti vardą iš trijų raidžių, bet dabar man tas vardas netgi labai patinka. Manau, kad vardo gražumas ir patikimas tikrai nepriklauso nuo jo ilgio  Man gražūs ir ilgi ir trumpi vardai. Tiesa esu girdėjusi, kad geriau vaikučiams yra neduoti tokių vardų, kuriuos galima trumpinti, nes taip yra trumpinamas ir žmogaus gyvenimas. Na bet čia manau tinka tik toms kurios tiki prietarais
Kristtute
2006 01 13, 21:08
Aš taip pat pirmenybę teikiu trumpiems vardams, nors yra nemažai patinkančių ir ilgų. Svarbu kad su pavarde derėtų
Man atrodo taip: jei pavardė ilga, reiškias vardas turėtų būt trumpas, o jei trumpa, tai tinka bet kokio ilgio. Nors tai jokiu būdu ne taisyklė. Svarbu, kad vardas ir pavardė derėtų tarpusavy.
Bretane
2006 01 14, 17:34
QUOTE(deive @ 2005 06 18, 11:37) jums labiau patinka ilgi ar trumpi vardai  ? man tai asmeniskai trumpi ir aiskus  Man tai patinka ilgi, bet sūnui daviau trumpą, nes kitaip vadintu pavarde, kaip ir jo tėtį
Vaida K.
2006 01 19, 14:03
as uz trumpus vardus
abiems savo vaikinams vardus rinkom trumpus, nes pavardė laaaaaaabai ilga, tai su vyru juokaudavom, kad jei dar ir vardas ilgas, tai vaikui mokykloj ant sasiuvinio neužteks vietos užsirašyt
Kadangi pavardė trumpa ir baigiasi -a raide, tai sūnui irgi vardą rinkom trumpą  . Pradžioje norėjom pavadinti Justinas, bet negražiai skambėjo, taigi ir sutrumpinom ir įrašėm Justas. Dabar labai gražiai skamba
As mama
2006 01 27, 10:40
Manau dar į pavardę reiktų atkreipti dėmesį. Svarbu, kad derėtų. Jei pavardė labai ilga vardas geriau trumpas
bitemajagsm
2006 01 30, 13:56
Aišku, vardo ir pavardės skambesys gal ir svarbu, be, mano galva, svarbiau yra paties vardo reikšmė. Juk jį duodame visam gyvenimui, todėl jis bent tėvams turėtų būti pačių pačiausias. Ir labai yra negerai, kai tėvai duoda ilgą vardą ir po to patys tuo vardu vaiko nevadina - jį trumpina. Sako, kad tuo pačiu trumpina ir žmogaus gyvenimą.
laiminga_mamyte
2006 02 03, 00:58
man prie širdies labiau limpa trumpi vardai.Kam ilgas vardas,jei paskui vistiek jį sutrumpina.Ir šiaip patinka tokie mieli vardai,kaip aš juos vadinu  pvz.Kamilė,Austėja,Ema - gražu,bet niekad nesirinkčiau vardo pvz.Eleonora ar pan. Su mergaitiškais vardais tai problemų nėra.Jų galvoje ne vienas,ne du ir ne penki,bet va,su berniukiškais..... Gražūs Nojus,Vakaris... Tuo sąrašas ir baigias.Pasiųlykit kokių gražių
bet koki ilga varda galima sutrumpint
Rammmune
2006 02 05, 21:06
Mano nuomone vardas turi būti ne du skiemenys, o žodis. Aš atkreipiu dėmesį į ilgesnius vardus, kuo ilgesnis vardas tuo reikšmingesnis, svarbesnis žmogus. Ilgesnis vardas man asocijuojasi su žmogaus pozicija, pasitikėjimu savimi. Va kaip aš manau.
laiminga_mamyte
2006 02 05, 22:46
Man gražiausia būtent dviejų trijų skiemenų vardai. Keturių skiemenų jau per ilgas. O jei dar ilgesnis,tai paskui gali ir liežuvį nusilaušt pilną vardą tardamas lyg sakytum " nebeprisikiškiakopūstialiaudamas".Palyginimas gal ir nekoks,bet trumpesni man arčiau širdies
juratike13
2006 02 25, 17:47
Man graziai skamba prie trumpo vardo ilga pavarde ir atvirksciai...Sunui davem varda is dvieju skiemenu,bet tarpusavy kartais ji sutrumpinam.
|
|