Sveikos, mielos mamos. Atsiprašau, jei pasikartosiu savo tema, bet nebeišmanau, ką daryti... Mano lėliukui jau 8,5 mėnesio. Nevalgus  . Mėgsta tik du dalykus - mano pienuką ir grūdines košytes. Daržovienę valgo tik per kančias...  Išbandžiau daugybę jos ruošimo variantų, o porą mėnesių ir mėsytės į ją pasmulkinu, bet viskas perniek - nevalgo. Esu nusistačiusi prieš pirktines daržovienes, verdu tik iš kokybiškų pačios augintų daržovyčių, bet visų jų lemtis - šiukšlių kibiras, nes nevalgo... Aš, žinodama, kad vaikui labai reikšmingas šis maistas, maitinu ją per kančias, bet neseniai perskaičiau, kad taip elgtis nedera, nes taip ir traumuot vaiką galima... O ką man daryti? Šiandien eilinį kart, kai mažė nevalgė apsiverkiau ir nusprendžiau nusižengti savo principams ir: a) padaryti pertrauką ir kokį mėnesį daržovienės nesiūlyti; arba  išbandyti pirktinę. Kitaip man tikrai pavažiuos stogas... Guodžiuosi tik tuo, kad gal mano pienelis šį disbalansą nors kiek išlygina... Mielos mamos, gal kažkam iš Jūsų ši situacija pažįstama ir galėtumėte mums pagelbėti? Gal tikrai pradėt pirkti tas daržovienes, nes širdį skauda, kai žinai, kad vaikas negauna jam svarbaus maistelio. Būčiau be galo Jums visoms dėkinga už patarimus:4u:
sena pažįstama
2008 10 02, 16:14
1. Pertrauka gali padaryti nebent porai dienu, neilgiau, nes nevalgys visai, juolab jau nemazi esat. 2. Isbandykit pirktine, nors jos dar neskanesnes nei namie buna virtos, nu bet ga ivyks koks stebuklas? 3. Apgaudineti vaika:virti grudines koses ir imaisyti...trintos morkos pvz ar moliuga koki 4. Virti sriubytes, kurias skiria skrandininkams, pvz vistiena, bulvyte, morkyte, ryziukai. 5. Pereiti prie suaugusiu maisto. T.y. valgyti ta pati, ka ir jus, tik nekepta, t.y. jei yra koteltas-jus sau kepat, o vaikui troskinat. Jokiu budu neblenderiuojat  Sutrinat sakute ir tiek. Mano sesers mergyte buvo nevalgi ziauriai, primaitinti pradejo nuo 3,5 menesio. 7 menesiu ji jau valge saltibarscius  Pasirodo, vaikas norejo tevu valgomo maisto  Darzovieniu nevalge, bet skanu jai buvo trinta su sakute bulve su grietine bei kefyru.
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 02, 17:14) 1. Pertrauka gali padaryti nebent porai dienu, neilgiau, nes nevalgys visai, juolab jau nemazi esat. 2. Isbandykit pirktine, nors jos dar neskanesnes nei namie buna virtos, nu bet ga ivyks koks stebuklas? 3. Apgaudineti vaika:virti grudines koses ir imaisyti...trintos morkos pvz ar moliuga koki 4. Virti sriubytes, kurias skiria skrandininkams, pvz vistiena, bulvyte, morkyte, ryziukai. 5. Pereiti prie suaugusiu maisto. T.y. valgyti ta pati, ka ir jus, tik nekepta, t.y. jei yra koteltas-jus sau kepat, o vaikui troskinat. Jokiu budu neblenderiuojat  Sutrinat sakute ir tiek. Mano sesers mergyte buvo nevalgi ziauriai, primaitinti pradejo nuo 3,5 menesio. 7 menesiu ji jau valge saltibarscius  Pasirodo, vaikas norejo tevu valgomo maisto  Darzovieniu nevalge, bet skanu jai buvo trinta su sakute bulve su grietine bei kefyru. Labai aciu uz atsakyma. dar truputuka patikslinsiu... bandziau ir neblenderiuota-tai yra, tryniau sakute, bet vaikas ziaukcioja, springsta... zinau, kad tai blogai - pediatras pasakytu, kad vaiko nemokau kramtyti, bet... pvz. juoda duonyte ar riestaini ziaumoja visa patenkinta ir kramto kaip turi but (jau yra du zembikai:)). Kad pirktine kose itin neskani - isitikinau pati, bet viliuos, kad su mesyte gal labiau patiks?  Isbandysiu butinai Jusu rekomenduota sriubyte ir kotletukus:)
QUOTE(Chloja @ 2008 10 02, 15:02) Sveikos, mielos mamos. Atsiprašau, jei pasikartosiu savo tema, bet nebeišmanau, ką daryti... Mano lėliukui jau 8,5 mėnesio. (...) Kitaip man tikrai pavažiuos stogas... Guodžiuosi tik tuo, kad gal mano pienelis šį disbalansą nors kiek išlygina... Mielos mamos, gal kažkam iš Jūsų ši situacija pažįstama ir galėtumėte mums pagelbėti? Gal tikrai pradėt pirkti tas daržovienes, nes širdį skauda, kai žinai, kad vaikas negauna jam svarbaus maistelio. Būčiau be galo Jums visoms dėkinga už patarimus:4u: Mano vaikas irgi os pradziu nenorejo valgyt darzoviu.  Meginau kaip rekomenduojama pradeti nuo morku tyreles. Pradedavo po pirmo saukstelio isteriskai rekt. Meginau morkas-bulves, moliugus... Tas pats. Meciau darzoves salin, mesyte maitinau su obuoliu tyrele. Tarp kitko mesa su obuoliais net geriau nei su darovem, del vit. C geriau pasisavinama gelezis. O su darzovemis vis delto pavyko susidraugauti.  Pamegink pradziai puse morkos ir puse bulves isvirt, pertrint sausai per sieteli (ne su blenderiu, nes tada bulves tampa kisielium  ir veliasi burmoj), o tada ipilk savo pieno taip kad butu skysta kose. Greiciau sriuba. O tada megink maitint su sauksteliu. Taip pradejau, o dabar verdu visai seimai darzoviene sriuba (bulves, morkos, brokoliai arba moliugai), ir viska su blenderiu ismaisau, tada pilu piena, truputi sviesto, uzvirinu dar karta, ir visi valgom. Kartais dar druskytes idedu. Tikiu kad karta per diena ir labai mazai nekenkia. Beje, namie virtos darzoves tikrai skanesnes nei pirktines darzoviu tyreles. Be to pirktines per tirstos.
QUOTE(RutaT @ 2008 10 06, 22:17) Mano vaikas irgi os pradziu nenorejo valgyt darzoviu.  Meginau kaip rekomenduojama pradeti nuo morku tyreles. Pradedavo po pirmo saukstelio isteriskai rekt. Meginau morkas-bulves, moliugus... Tas pats. Meciau darzoves salin, mesyte maitinau su obuoliu tyrele. Tarp kitko mesa su obuoliais net geriau nei su darovem, del vit. C geriau pasisavinama gelezis. O su darzovemis vis delto pavyko susidraugauti.  Pamegink pradziai puse morkos ir puse bulves isvirt, pertrint sausai per sieteli (ne su blenderiu, nes tada bulves tampa kisielium  ir veliasi burmoj), o tada ipilk savo pieno taip kad butu skysta kose. Greiciau sriuba. O tada megink maitint su sauksteliu. Taip pradejau, o dabar verdu visai seimai darzoviene sriuba (bulves, morkos, brokoliai arba moliugai), ir viska su blenderiu ismaisau, tada pilu piena, truputi sviesto, uzvirinu dar karta, ir visi valgom. Kartais dar druskytes idedu. Tikiu kad karta per diena ir labai mazai nekenkia. Beje, namie virtos darzoves tikrai skanesnes nei pirktines darzoviu tyreles. Be to pirktines per tirstos.  Supratau, tik man toks klausimas kilo- per koki sieteli darzoves reiktu pertrint? Girdejau, kad sveikiausia-per plastmasini, bet kiek bandziau - nelabai gaunas... Dabar atradau viena tokia kosele - hipp, nuo 8 menesiu lialiams skirta vistienos su bulvikemis ir pomidorais tyrele. ja visai gerai valgo - aisku, vienu prisedimu ne daugiau nei puse indelio, bet vis sis tas... prisipazinsiu, kad meginau pagudrauti - i ja imaisiau virtos vistienos ir cukinijos, bet suuode ir nevalge... Va taip mes ir gyvenam
QUOTE(Chloja @ 2008 10 09, 18:17) Supratau, tik man toks klausimas kilo- per koki sieteli darzoves reiktu pertrint? Girdejau, kad sveikiausia-per plastmasini, bet kiek bandziau - nelabai gaunas... Dabar atradau viena tokia kosele - hipp, nuo 8 menesiu lialiams skirta vistienos su bulvikemis ir pomidorais tyrele. ja visai gerai valgo - aisku, vienu prisedimu ne daugiau nei puse indelio, bet vis sis tas... prisipazinsiu, kad meginau pagudrauti - i ja imaisiau virtos vistienos ir cukinijos, bet suuode ir nevalge... Va taip mes ir gyvenam  Zinoma, per plastmasini. Sunkiai, sunkiai trinasi. Bet ko del savo vaiko nepadarysi.  Beje, nuo 8 menesio teoriskai galima ir su sakute darzoves sutrinti. Praktiskai, tai ne visiems tai patinka...
QUOTE(RutaT @ 2008 10 11, 23:22) Zinoma, per plastmasini. Sunkiai, sunkiai trinasi. Bet ko del savo vaiko nepadarysi.  Beje, nuo 8 menesio teoriskai galima ir su sakute darzoves sutrinti. Praktiskai, tai ne visiems tai patinka...  Tai va, kad su ta sakute kazkaip blogai... bet kas idomiausia - hipp'o nuo 8men siuloma vistenos,bulviu, pomidoru tyre yra su kvadraciukais bulvyciu, tai tas kramto kaip reikalas, o va kur as su sakute viska nuodugniai pratrinu tai, ka jus-ziaugcioja vaikas. Nu vienu zodziu  . O jus man, mielosios, pasakykit, kur siais laikais galima isigyti elementoriska mesmale - na, tokia sovietine, rankine? As niekur nerandu...turiu virtuves kombaina, bet ten gi nemals man 100 gramu
sena pažįstama
2008 10 12, 19:53
QUOTE(Chloja @ 2008 10 12, 20:03) Tai va, kad su ta sakute kazkaip blogai... bet kas idomiausia - hipp'o nuo 8men siuloma vistenos,bulviu, pomidoru tyre yra su kvadraciukais bulvyciu, tai tas kramto kaip reikalas, o va kur as su sakute viska nuodugniai pratrinu tai, ka jus-ziaugcioja vaikas. Nu vienu zodziu  . O jus man, mielosios, pasakykit, kur siais laikais galima isigyti elementoriska mesmale - na, tokia sovietine, rankine? As niekur nerandu...turiu virtuves kombaina, bet ten gi nemals man 100 gramu  Jei vilniete, tai pilnas Kalvariju ar Gariunu turgus O blenderiu nebandet? As sublenderiuoju, o paskui ta kose dar papildomai per sieteli pertrinu. Tiesa, kad isvirtu visa darzoviene normaliai-virkit ilgiau, na as pvz morka sutarkuoju per burokine tarka, o bulves verdu visas, nesusmulkinu, tai taip susmulkintos morkos nuostabiai isverda, subyra, nereikia ilgai trinti per sieteli, o jei blenderiu ir koks bus morkos gabalelis-tai jis tiek minkstas, kad vaikas nepajutes nuryja, arba suyra burnoj. Hippo darzoves tokios minkstoas todel, kad vekuoja ten autoklavu, t.y. suverda didelej temperaturoj, praktiskai vitaminu ten nelike, bet darzoves labai minkstos
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 10 12, 20:53) Jei vilniete, tai pilnas Kalvariju ar Gariunu turgus O blenderiu nebandet? As sublenderiuoju, o paskui ta kose dar papildomai per sieteli pertrinu. Tiesa, kad isvirtu visa darzoviene normaliai-virkit ilgiau, na as pvz morka sutarkuoju per burokine tarka, o bulves verdu visas, nesusmulkinu, tai taip susmulkintos morkos nuostabiai isverda, subyra, nereikia ilgai trinti per sieteli, o jei blenderiu ir koks bus morkos gabalelis-tai jis tiek minkstas, kad vaikas nepajutes nuryja, arba suyra burnoj. Hippo darzoves tokios minkstoas todel, kad vekuoja ten autoklavu, t.y. suverda didelej temperaturoj, praktiskai vitaminu ten nelike, bet darzoves labai minkstos  Turiu as ta blenderi, tai iki siol viska per ji ir maldavau...bet atejo sesute is poliklinikos, tai tiesiog pakraupo ir liepe viska su sakute trint..o as ir klausiu, o kaip su mesa? tai, sako, jus pati pabandykit, kur mesa per mesmale pervaryta ir kur sublenderiuota...juk vaikas megsta tai, kas skanu... nu nezinau...as gi ne kvaila, suprantu, kiek ten tose pirktinese "gerio" yra. Su mielu noru kasdien po tris kartus virciau savo lialiai, bet gi koks abidniakas, kai is savu darzoviu is geros mesytes tyre padarai, o jai - du tris saukstai ir atia  . Dziaugiuosi tik, kad noriai mano pienuka valgo ir grudines koses (iskyrus kukuruzus ir ryzius). O del mesma;les-aciu  , varysiu i Klvariju turgu pirkt:)>
[quote=Chloja,2008 10 02, 17:02] laba o cia labai pazistama situacija. koiu tk receptu neisbandziau, kad tik valgytu darzoves  nezinau kaip bus toliau, bet dar ir dabar kai ateina darzovienes metas man prasideda depresija  niu koki sauksciuka suvalgo, bet nedaugiau. bandziau atskirai duoti mesa, atskirai darzoves, bet igi nesuveike. PIrktines taip pat nera megiamos  Zodziu bandau visokius cirkus daryti, bet nkol kas nelabai kas gaunasi. BEt nenuleidziu ranku, manau, kad anksciau ar veliau pamegs tas darzoves, gal tiesiog dar nenori  o del to, kad nori valgyti tai ka valgom mes - gryna tiesa. karta pavyko "apgauti" idejus dukrytes maista i savo lekste, arba duodu bulves is savo lekstes. manau teks taip ir valgyti
[quote=liepux,2008 10 15, 16:06] [quote=Chloja,2008 10 02, 17:02] laba o cia labai pazistama situacija. koiu tk receptu neisbandziau, kad tik valgytu darzoves  nezinau kaip bus toliau, bet dar ir dabar kai ateina darzovienes metas man prasideda depresija  niu koki sauksciuka suvalgo, bet nedaugiau. bandziau atskirai duoti mesa, atskirai darzoves, bet igi nesuveike. PIrktines taip pat nera megiamos  Zodziu bandau visokius cirkus daryti, bet nkol kas nelabai kas gaunasi. BEt nenuleidziu ranku, manau, kad anksciau ar veliau pamegs tas darzoves, gal tiesiog dar nenori  o del to, kad nori valgyti tai ka valgom mes - gryna tiesa. karta pavyko "apgauti" idejus dukrytes maista i savo lekste, arba duodu bulves is savo lekstes. manau teks taip ir valgyti  [/quote] Na va, gal ir negrazu taip sakyt, bet moraliskai lengviau, kai pasiguodzia mam, turinti panasia patirti  . Skaitau, kaip savo mintis. man asmeniskai tikrai buvo beprasidedanti depresija, kai atejo primaitinimo laikas... mano vaikas iki 6men buvo nerealiai valgus-nu tiesiog atsidziaugt negalejau, kokia mano mazoji MP fanatike  . O kai prasidejo primaitinimas, tai prasidejo... skaudziausia, kai verdi kokius tris variantus, o ji-isteriskai protestuoja ir nevalgo. Viena syki taip apsiverkiau is nevilties, kaip kokia maza mergaite... Dekui dievui, situacija pasitaisius-tai yra, bent jau grudines kultutas megsta lialia, bet gi kai isgirsti, kaip draugiu vaikai mesa kapoja, tai neviltis ima. Baisiausia, kad vaikui gelezies nepritruktu... Taip sakant, mazais zingsneliais judame link zvaigzdziu-pamazel, gal ir tas darzovytes su mesiuku pamegs... o kol kas sturmuojame hipp su vistiena (kitko nevalgo) - po 5 saukstus kasdien  .
faustluk
2008 10 16, 10:42
Mano panasi situacija! Mes jau antra savaite verkiam pamate sauksta su darzovem ir mesyte. Posaldzias koses kertam iki 200g, o darzovines po 5 sauktus ir tai su pasizaidimais. Gal tikrai man mesyte su obuoliu duoti??Sia savaite nusipirkau Nemateko "slapiankes" be E priedu. Valgo.. Atostogaujant Kipre daviau vistienos plauseliais. Valge..Bet reikia juk ir darzoviu...Nuo 4 men valgom kosytes. Is pradziu nebuvo jokio vargo. Dabar 9-men pab. prasidejo kapryziukai. Nuo gimimo virsindavom svori bendraamziu po 500 g. pagal normas. Dabar 2 men nei gramo nepriaugus. Aisku, judrumas neispasakytas. Kalorijas degina, bet...Kai 8 men svere 9.2 kg ir 9 men tiek pat, darosi truputeli neramu. As pati galiu be mesos gyventi, gal sakau, ir mergytei tai persidave...Kartais save guodziu, kad yra vegetarisku seimu, kurios vaikiukams mesos visai neduoda ir sie auga sveikut sveikuteliai. Gal ir nereikia kist per prievarta? ka?
-->BLOOONDINKA<--
2008 10 16, 10:49
mano mazasis irgi buvo atsisakes mesos valgyt tai as isigurinau isverdu bulviu kose, atskirai isverdu mesa, supjaustu peiliu itin smulkiai atrodo beveik malta butu ir padarau padaziuka su ta mesyte(nu zinot koks ten padazas truputi pieno su vandeniu praskiedziu ir miltu ) tai vat toks variantas mums tiko, o jei viska sumaldavau i viena tai 3 saukstai ir vsio,o kartai padeda saukstelis koses saukstelis kefyro taip ir kaitalioju
QUOTE(Faustikas @ 2008 10 16, 11:42) Mano panasi situacija! Mes jau antra savaite verkiam pamate sauksta su darzovem ir mesyte. Posaldzias koses kertam iki 200g, o darzovines po 5 sauktus ir tai su pasizaidimais. Gal tikrai man mesyte su obuoliu duoti??Sia savaite nusipirkau Nemateko "slapiankes" be E priedu. Valgo.. Atostogaujant Kipre daviau vistienos plauseliais. Valge..Bet reikia juk ir darzoviu...Nuo 4 men valgom kosytes. Is pradziu nebuvo jokio vargo. Dabar 9-men pab. prasidejo kapryziukai. Nuo gimimo virsindavom svori bendraamziu po 500 g. pagal normas. Dabar 2 men nei gramo nepriaugus. Aisku, judrumas neispasakytas. Kalorijas degina, bet...Kai 8 men svere 9.2 kg ir 9 men tiek pat, darosi truputeli neramu. As pati galiu be mesos gyventi, gal sakau, ir mergytei tai persidave...Kartais save guodziu, kad yra vegetarisku seimu, kurios vaikiukams mesos visai neduoda ir sie auga sveikut sveikuteliai. Gal ir nereikia kist per prievarta? ka? Kad ne itin priaugo, tai man rodos, nieko tokio-jei pediatre nerekia, tai viskas ok. Maniske irgi daba tik po 200-300 priauga, bet gi jos svoris pagal visus parametrus normalus, tai bent tiek gerai... as tai jau nusipirkau mesmale, darysiu, sakant, kotlecikus  .
faustluk
2008 10 20, 11:08
apie kotleciukus sia savaite pradedu ir as galvoti...Galkutes, taip sakant. Tik dabar mastau: det kiausinio ir bulkos? Ar tik mesytes farsa apvisrt? Gal tas nevalgymas su dantu dygimu susijes? Nevalgo, o 5 x kakoja???
QUOTE(Faustikas @ 2008 10 20, 12:08) apie kotleciukus sia savaite pradedu ir as galvoti...Galkutes, taip sakant. Tik dabar mastau: det kiausinio ir bulkos? Ar tik mesytes farsa apvisrt? Gal tas nevalgymas su dantu dygimu susijes? Nevalgo, o 5 x kakoja???  Nedek nei kiausinio nei bulkos... gali sureaguot...as tai isivaizduoju, kad sumalta mesyte reiktu su per tarka smulkiai sutarkuotom darzovytdm (morkyte, kalafioriuku ar kuo ten dar) sumaisyti ir tadu patroskinti.
Mums geritai 2, bet mes irgi nevalgom beveik, o kakojam po 5 kartus per diena, ir taip kiekis nemazas, kaip suauges veveik... O kas darzoves liecia, pagal receptu forume esanti recepta pagaminau troskini, tai mazius, pries kuri reikia klupint ant keliu maldauti,kad suvalgytu nors sauksta ir siulyti viska ir zadeti, valge taaaaip, lad net lingavo ausys.... Su visa mesa suslamste. O kotletukus nemegsta mano bernaitis. As ir pati ju..... nevalgau....
QUOTE(Fishbone @ 2008 10 21, 11:14) Mums geritai 2, bet mes irgi nevalgom beveik, o kakojam po 5 kartus per diena, ir taip kiekis nemazas, kaip suauges veveik... O kas darzoves liecia, pagal receptu forume esanti recepta pagaminau troskini, tai mazius, pries kuri reikia klupint ant keliu maldauti,kad suvalgytu nors sauksta ir siulyti viska ir zadeti, valge taaaaip, lad net lingavo ausys.... Su visa mesa suslamste. O kotletukus nemegsta mano bernaitis. As ir pati ju..... nevalgau....  Tai tamstos bernaiciui jau beveik du, o tai igalina jau ir tokiu skanestu kaip troskiniai imtis, o ka daryti mums, kuriu lialiams dar metu nera? ta troskini smulkinti? Ale taip ir vel gausis kose ir vel nevalgys... as tai kai ateina darzovienes metas, tai nervus i konservus patalpinu, nes, jauciu, apsiverkciau nuo tu triju saukstu
QUOTE(Chloja @ 2008 10 21, 21:20) Tai tamstos bernaiciui jau beveik du, o tai igalina jau ir tokiu skanestu kaip troskiniai imtis, o ka daryti mums, kuriu lialiams dar metu nera? ta troskini smulkinti? Ale taip ir vel gausis kose ir vel nevalgys... as tai kai ateina darzovienes metas, tai nervus i konservus patalpinu, nes, jauciu, apsiverkciau nuo tu triju saukstu  Juk net ir kai metuku nera, sudedamos dalys lieka tos pacios: darzovytes, mesiukas koks, o svarbiausia - grietines doze. Ir zinoma, biskutukas prieskoniu, kad skonis butu...Tikrai galima jir grietines, ir prieskoniu, sus saiku zinoma, tokiems mazyliams, o grietine labai pagerina reikala.
maniskis ir nevalgydavo mano virtu darzovieniu su mesa, o pirktines kirsdavo po 250 g  gal pabandyk i darzoviene ideti burokeli virta, jei nebandet dar, mums padejo  dabar ir mano gamybos suvalgo po 150-200g
QUOTE(Chloja @ 2008 10 21, 20:20) Tai tamstos bernaiciui jau beveik du, o tai igalina jau ir tokiu skanestu kaip troskiniai imtis, o ka daryti mums, kuriu lialiams dar metu nera? ta troskini smulkinti? Ale taip ir vel gausis kose ir vel nevalgys... as tai kai ateina darzovienes metas, tai nervus i konservus patalpinu, nes, jauciu, apsiverkciau nuo tu triju saukstu  Aišku, esu naujai iškepta jauna mama, bet , kad devynių mėnesių lialiai grietinės galima duot, tai jau mistika... Juk tai pieno produktas, o karvės pieno produktai kategoriškai draudžiami dėl galimos stiprios alerginės reakcijos... dėl kitų sudedamųjų dalių sutinku-mėsytė, bulvytė, morkytė, koks kalafioriukas, bet gi tai, sutrynus-elementari daržovienė, kurios, kaip ir pasikartojau, nevalgo. Tikrai labai abejoju dėl grietinės-juk visų riebaliukų-tiek sviestuko, tiek ir aliejuko-vaikui dera duoti tik labai mažais kiekiais, kitaip ir kepenis galima mažiuko paveikti... Papildyta:QUOTE(idomu @ 2008 10 22, 01:52) maniskis ir nevalgydavo mano virtu darzovieniu su mesa, o pirktines kirsdavo po 250 g  gal pabandyk i darzoviene ideti burokeli virta, jei nebandet dar, mums padejo  dabar ir mano gamybos suvalgo po 150-200g O čia jau įdomesnis pasiūlymas  būtinai pabandysiu, o gal ims ir suveiks.
QUOTE(Chloja @ 2008 10 22, 10:27) Papildyta:O čia jau įdomesnis pasiūlymas  būtinai pabandysiu, o gal ims ir suveiks. burokelis suteikia saldumo , gal patiks  maniskiui skanu tai,kas saldu, tai jam tiko
patingejau visu patarimus perskaityti, tai jei kartosiuosi sory  as bandyciau is pradziu i didelim kieki misinuko (ar pienelio), ar kosytes deti po truputi po truputi, kad nejaustu skonion pokyciu. po truputi ta kieki didinti. manau svarbiausia priprasti prie skonio. ir dar tegu tevelis pries vaika pasoka ar dar ka sugalvokite, kad ir vaikas tuo metu butu laimingas (kad nesietu kosytes su stresu), ir uzsimirsusi uzsiziurejusi pavalgytu. su laiku irgi priprastu prie skonio. sekmes ir kantrybes.
cia paskaiciau, kad vaikuciai po 200 g ir daugiau kosiu suvalgo. pavydziu jums mes po 50g retai siek tiek daugiau suvalgom. nesvarbu ar darzoviene, su mesa ar be jos, ar kruopiene(tiek pirktine, tiek mano virta).  paskutines 2 sav ir MP nedaug valgo. tiesa sirguliuojam, dar kaltinu dantukus, dar ju neturim. noriai suvalgo tik banana(visa), geria actimeli, kompotus, arbata.  noreciau tiketi, kad nevalgiadieniai praeis
musiskis irgi vevalgo darzovienes,sunkiai isiulau kartais po kelis sauktelius tik bulve su moliugu  bet kaip musu pediarte sako jiesi menesi nenori,kita gal nores,nebus taip,kad niekad nevalgytu
cacukas
2009 08 04, 18:18
Sveikos mamos, dukrytei jau 7 mėn, o niekaip nepripranta valgyti daržovienę. Kruopų košę tai bananu paskaninu ar kokių džiovintų vaisių įmaišau, o kaip paskaninti daržovienę (su mėsa). Įdedu ir sviestuko, truputį druskos ir tik valgydama žiaugčioja, kartais ir apsivemia  Gal žinote kokių paslapčių ką dar į ją galimą įdėti...?  Mūsų vis dar pagrindinis maistas - mišinėlis.
jei daržoviene be mėsos o tik daržovės tada mišinuko galima ..jei su mėsa bandyt tiesiog visokias daržoves kurios priduoda ar rūgštumą ar saldumą žiūrėt kas labiau patiks.. bet šiaip nereikėjo kruopas bananiukais ir kitokiais saldumynais "skanint" ir būtu kitaip , aišku kur po tokių desertu preskos daržovės skanu bus, skoni vaikams formuoja tėvai... kaip pripratinat ta ir turit ... beja pradėt reikėjo nuo daržovienes o ne kruopų manau bedu būtu ..
cacukas
2009 08 04, 19:12
QUOTE(Lera @ 2009 08 04, 19:49) jei daržoviene be mėsos o tik daržovės tada mišinuko galima ..jei su mėsa bandyt tiesiog visokias daržoves kurios priduoda ar rūgštumą ar saldumą žiūrėt kas labiau patiks.. bet šiaip nereikėjo kruopas bananiukais ir kitokiais saldumynais "skanint" ir būtu kitaip , aišku kur po tokių desertu preskos daržovės skanu bus, skoni vaikams formuoja tėvai... kaip pripratinat ta ir turit ... beja pradėt reikėjo nuo daržovienes o ne kruopų manau bedu būtu .. Na šiaip nuo kruopų pradėti mums patarė Santariškėse vaikų gydytoja, tad paklausėme ir pradėjome nuo kruopų, kurių irgi nevalgė, kol kažko nepridėjau. Vaisines tyreles valgo, tik duok, bet visą gyvenimą tyrelėm nesimaitinsi...
sena pažįstama
2009 08 05, 06:25
QUOTE(cacukas @ 2009 08 04, 19:18) Sveikos mamos, dukrytei jau 7 mėn, o niekaip nepripranta valgyti daržovienę. Kruopų košę tai bananu paskaninu ar kokių džiovintų vaisių įmaišau, o kaip paskaninti daržovienę (su mėsa). Įdedu ir sviestuko, truputį druskos ir tik valgydama žiaugčioja, kartais ir apsivemia  Gal žinote kokių paslapčių ką dar į ją galimą įdėti...?  Mūsų vis dar pagrindinis maistas - mišinėlis.  Oi, kaip pazistama  Zinokit, nieko jus nepaskaninsit, kol vaikas nenores pats valgyti  Musiskis pradejo normaliai valgyti tik nuo 8 menesiu(o pratinamas nuo 5 menesiu buvo). Ka isbandziau: 1. Saukstas darzovienes, saukstas saldziu sulciu  O ka daryt kitaip, jei vaikas nevalgo? Tai taip apgaudinedavau. 2. Virti darzoviene skysta kaip sriuba, pamaciau, kad jam lengviau nuryti sriubine darzoviene(sublenderiuota), nei kosines sudeties. Sis dalykas mums net labai pasiteisino
Shatura
2009 08 05, 09:09
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 05, 07:25) 2. Virti darzoviene skysta kaip sriuba, pamaciau, kad jam lengviau nuryti sriubine darzoviene(sublenderiuota), nei kosines sudeties. Sis dalykas mums net labai pasiteisino  as irgi norejau ta pasakyti. Gal autore darzoviene nepakankamai sutrina. gal per tirsta ir del to ziopcioja. Jau greit ir mes bandysim kapot darzovienes. Svieziu bulvyciu jau yra darze
cacukas
2009 08 05, 09:23
QUOTE(Shatura @ 2009 08 05, 10:09) as irgi norejau ta pasakyti. Gal autore darzoviene nepakankamai sutrina. gal per tirsta ir del to ziopcioja. Jau greit ir mes bandysim kapot darzovienes. Svieziu bulvyciu jau yra darze  Trinam su blenderiu, jau grynai susitrina. Jei gaunasi tiršta, tai dar to skysčio kur virė įpilu, jei be mėsos verdu, tai ir mišinuko įpilu. Kelis šaukštelius šiaip ne taip praryja ir pradeda verkti, lūpas sučiaupia ir įkišk tu jai kad nori...  Dabar darom pertraukėlę su daržovienėm, po kelių dienų vėl pabandysiu.
D.E.V.A
2009 08 06, 12:06
Kai buvo mazesnis morkos pagelbedavo daugiau ju idejus,o dabar niekas ir mesa netinka labai retai
cacukas
2009 08 06, 12:18
QUOTE(Ausra1976 @ 2009 08 06, 13:06) Kai buvo mazesnis morkos pagelbedavo daugiau ju idejus,o dabar niekas ir mesa netinka labai retai  Ale žinai, kažkada morkų buvo daugiau nei bulvių, tai nors kelis šaukštus prarijo, reikės morkom gelbėtis, tokio saldumo duoda...
Cobretti
2009 08 07, 14:40
pabandykit vien morka duot,aisku,jei viduriukai nekieteja stipriai  ir neduok po kokiu saldziu tyreliu.idomu kaip jus maitinates? kiek kartu per diena,ka duodat?as patarciau maitint taip: ryte misinukas, apie 12 duot darzoviu,o antroj dienos pusej 5-6 val tik duoti saldziu tyreliu  ir stengtis kuo maziau viska saldinti ir druskinti(as iki metu isvis druskos niekur nedejau)
cacukas
2009 08 08, 16:32
QUOTE(Cobretti @ 2009 08 07, 15:40) pabandykit vien morka duot,aisku,jei viduriukai nekieteja stipriai  ir neduok po kokiu saldziu tyreliu.idomu kaip jus maitinates? kiek kartu per diena,ka duodat?as patarciau maitint taip: ryte misinukas, apie 12 duot darzoviu,o antroj dienos pusej 5-6 val tik duoti saldziu tyreliu  ir stengtis kuo maziau viska saldinti ir druskinti(as iki metu isvis druskos niekur nedejau)  Valgom mes kažkur 5-6 kartus per dieną, bet suvalgo iki 150 ml. Tai panašiai ir valgom, bent jau stangiamės. Vyra mokinu, kad košeles dieną duotų, nes pati dirbu. Va. O bandėme daržovienę su daugiau morkų virti, tai nors valgė, bet tokia 30 ml. Na tai tik pradžia, tikiuosi vis daugiau suvalgysim.
AlmuteP
2009 08 08, 16:37
mesyte, misinuku, aliejuku.
cacukas
2009 08 08, 17:19
QUOTE(AlmuteP @ 2009 08 08, 17:37) mesyte, misinuku, aliejuku. Dedu ir mėsytės, ir sviesto, ir mišinio pyliau, nevalgo...
vikusedo
2009 08 14, 19:46
30 ml. jau pakankamai manau  mano pupa dabar panasiai suvalgo, duodu viena karta dienoj, saldaus ar suraus nieko neragavo tai todel matyt tinka, tiesa jei morkos padauginu ziaugcioja, atvriksciai nei jusu panele  skaniausia tai bulve morka ir moliugas, valgo skaniai. Gal ji misinuko pries valgi gauna, ir todel nevalgo, as maitinu MP, kartais po kokios valandikes pasiulau koses tai pora kasniuku ir atsisako, nes nuo pieno dar buna soti
cacukas
2009 08 15, 10:18
QUOTE(vikusedo @ 2009 08 14, 20:46) 30 ml. jau pakankamai manau  mano pupa dabar panasiai suvalgo, duodu viena karta dienoj, saldaus ar suraus nieko neragavo tai todel matyt tinka, tiesa jei morkos padauginu ziaugcioja, atvriksciai nei jusu panele  skaniausia tai bulve morka ir moliugas, valgo skaniai. Gal ji misinuko pries valgi gauna, ir todel nevalgo, as maitinu MP, kartais po kokios valandikes pasiulau koses tai pora kasniuku ir atsisako, nes nuo pieno dar buna soti  Aš jai daržovienę duodu kada laikas valgyti, kai valgo kas tris, tai ryte apie 7 pavalgo mišinio, apie 10 duodu kruopų košės kiek valgo, ir vėl po 3 valandų daržovienę. Bet dažniausiai po jos dar duodu mišinio, nes tik tike pavalgiusi, greitai zirzti pradėtų. Dabar verdu morkas, truputį cukinijos ir bulvės. Mėsos nedėjau. Bandysiu mišiniu užpilti, gal bus kaip sriubos konsistencija, tai skaniau ir valgys? Pabandysim
cacukas
2009 08 25, 08:04
Va, draugė patarė pirktinių daržovių duoti, tai morkas kaip mat suvalgė. Vakar daviau morkų su bulvėmis, tai valgė ne taip skaniai kaip morkas, bet tikrai geriau, nei kad kai aš išverdu...  Na va, dukrytė į bankrotą mus nuvarys,  , kai teks pirkti daržovienes. Bet ir koks užsispyrimas
Sveikos, mano bernas irgi pirktines koses labiau valgo negu namines.
cacukas
2009 08 26, 10:27
QUOTE(JOKU @ 2009 08 26, 09:26) Sveikos, mano bernas irgi pirktines koses labiau valgo negu namines. Vakar daviau daržovių su triušiena, tai keletą šaukštelių suvalgė ir pradėjo spjauti lauk  . Reikės morkom ir maitint...
sweetness
2009 09 14, 16:22
mesyte geriausia skaninti
cacukas
2009 09 14, 18:28
QUOTE(sweetness @ 2009 09 14, 17:22) mesyte geriausia skaninti  Mano virtos daržovienės taip ir nevalgo, tik keletą šaukštų, tad pirktine maitinu
Vat kankinames ir mes, bet pirktiniu nebandziau. Uztat isbandziau visokias ivairias darzoves. Jei pridedu kokiu saldesniu, pvz. zirneliu, burokeliu, morku daugiau, tai ziaukcioja, o kai idejau virto pomidoro - nors ir be didelio noro, bet su zaislu pagalba suvalge. Arba obuolio. Dar labai priklauso nuo to kaip sumalu, jei per tirsta - nevalgo
Emerencija
2009 09 14, 21:51
QUOTE(cacukas @ 2009 08 26, 11:27) Vakar daviau daržovių su triušiena, tai keletą šaukštelių suvalgė ir pradėjo spjauti lauk  . Reikės morkom ir maitint...  Su morkom irgi atsargiai  per daug karotino bus, kuris pradės kauptis organizme oranžinė vaiko oda nuo morkų
*Sausainiukas*
2009 09 14, 22:40
QUOTE(majke @ 2009 09 14, 22:27) Vat kankinames ir mes, bet pirktiniu nebandziau. Uztat isbandziau visokias ivairias darzoves. Jei pridedu kokiu saldesniu, pvz. zirneliu, burokeliu, morku daugiau, tai ziaukcioja, o kai idejau virto pomidoro - nors ir be didelio noro, bet su zaislu pagalba suvalge. Arba obuolio. Dar labai priklauso nuo to kaip sumalu, jei per tirsta - nevalgo   maniskis irgi saldumo nemegejas, o rugstele visai neblogai, gal reiks pabandyti  pomidoras lyg nelabai rekomenduojamas, bet gal pavirtas nieko?
Shatura
2009 09 15, 05:11
Maniske kazkaip viska valgo taip kaip padarau  galiu viena bulve be nieko sutrint ir gerai bus. o siaip, neseniai pradejau i bulviu ir morku kosyte dar ir burokelio det. uj, kaip jai patinka
Mums irgi burokelis padejo,sveite abu net ausys linko.Dabar jei ne buroko,tai moliugo dedu irgi kerta
cacukas
2009 09 15, 08:20
Aš tai tą Gerber daržovienę su kalakutiena arba triušiena perku, du buteliukus po 130 gr sukerta. Reikės ir man gal buroko pabandyt įdėt, labai jau brangu pirkti iš parduotuvės
|
|