mazuliu-deive
2005 06 18, 15:16
Sveikos, mamos! Paskaitinejau ash chia foruma, temas apie blogasias aukles ir norechiau, kiek leisit, pasakyti keleta dalyku ish savo pozicijos. Na, dirbu aukle ir labai myliu aikiuka, kuri ziuriu, kaip savo  . O kai paskaichiau, kad kai kurios vaikus ir musha, ir valgyt neshildo, ir kitaip baudzia... siaubas kazkoks tai, mane net nupurte. Bet ash manau, visgi mamu klaida yra nusiteikimas priesh aukles, ju tikrinimas. Manau, tikrinti - tai jau negerbti, nes naujai atejes zmogus tau nieko blogo nepadares. Be to, tikrinti - reishkia nepasitiketi. Tai kam, jei nepasitikite, samdote ta zmogu? Pershasi ishvada, - Arba pachios sedekite iki triju metu, arba patikekite vaikus toms, kuriomis pasitikite shventai, kaip pachios savimi. Manau, per pirma pokalbi galesite suprasti ar tas zmogus zmogus tinka dirbti aukle, atkreipkit demesi i apsirengima, kalbos maniera, gestus, atsakymus i Jusu klausimus. Tai labai svarbus psichologiniai dalykai, kuriuos reikia perprasti. Nes ne visos yra ish dushios geros vaikams, ne visos, deja, dirba ish pashaukimo. Bet tos, kurios shiam darbui atsidavusios, myliu svetimus vaikus kaip savus  . Dar nesutiksiu su pamastymu, kad auklemis dirba tik tos, kurios nieko kito nesugeba. Ne, ish tiesu aukles profesija yra lygiai tokia pati kaip ir visos kitos, tik su SODRA nekokie reikalai, bet tam reikia keisti istatymus. Ir auklems kliuva labai didele atsakomybe uz vaika, juk chia ne daikta koki saugoti ar patalpa. Chia vaikas, mazutis daigelis, kuri reikia globoti , saugoti, aukleti, aukle turi buti tuo saules spinduleliu - shildanchiu, globojanchiu, puoselejanchiu. Ir bendrom tevu ir gros, mielos, rupestingos aukles pastangom vaikas augs geras, ramus, protingas ir, be abejo, laimingas. Ta va tiek norejau pasakyti. P.s. - man kaip gerajai auklytei, ish tikruju geda uz tas pabaiseles, kuriu vardai figuruoja juodajame sarashe.  Toki paskaichius tiesiog norisi verkti.
Zinai, grazios tavo mintys, bet... Smagu, kad yra tokiu kaip tu, bet... yra ir kitokiu.
Stai mano dukrytei - 2 men ir man labai reikia aukles (karts nuo karto turesiu ja palikti i diena porai valandu) ir, tiesa sakant, mes pirma isigijome web kamera, o tik dabar ieskosim aukles... Ir - auklei bus pasakyta, kad namie yra kamera. Nemanau, kad tai - nepagarba... Juk ir kasoje sedincias merginas stebi kameros ne del to, kad ju nagerbia, bet todel, kad zmones stengiasi apsaugoti savo nuosavybe.
Shirshe
2005 06 19, 15:25
mazuliu-deive, va chia Tu nesupyk, bet vietomis nusishneki...  Reik matote aukle pasitiketi trampam pam ir t.t., o tai Tu manai samdant aukle mamos zino, kad ji blogiete ir nepriziures jos vaiko, ir netgi skriaus??? Manai specialiai tokiai palieka??? Ar palieka tokiai del to, kad "dzin kam vaika palikt"??? Del psixologiniu dalyku ir testu auklems... Kaikurios jos oj kokios gudrios buna. Manishke pirmoji aukle turejo net vienos aukliu firmos psixologes ishvada, kad "puikiai tinka darbui", "nepamainoma vaikams" ir t.t. ir pan. Dzeugiuosi, kad padejau kamera ir "susekiau" ja, tad nereikia aishkint apie aukliu tikrinima, kaip bloga dalyka. Mane irfgi darbe tikrina, ir ash kitus tikrinu-nieko blogo tame nematau. Gal tikrinimo budai kiek skiriasi, bet... O jei tamsta dirbate aukle ir skaitote, kad tikrinimas blogas dalykas... Tokiu atveju ash tikrai jumis patikrinchiau
O as suprantu aukles pykti del kameru... Pamenu, kai pas mano pazistama darbe (darbas ne aukles  ) paiskejo, kad ja visada stebejo kamera, o ji to nezinojo... Oi, kaip ji pyko... Ir pati as nenoreciau, suzinoti kad mane stebejo slaptai... IS kart pasijausciau nejaukiai del pasikrapstytos nosies ar dar ko nors Todel as auklei pasakysiu is karto, kad ja stebi vaizdo kamera. Na, mano situacija, kiek paprastesne, nes man nereikia, kad aukle eitu su mano vaikeliu i lauka... (Man aukles reikia tik 2 val.) Bet cia tik mano nuomone, mamos.
manau, kad kiekvienas tevas naturaliai nori apsaugoti savo turteli.palikti ji auklei (nepazistamai) turi buti didelis psichologinis isbandymas. nematau tikrinimuose nieko bloga, tik savo ruoztu aukle ispeciau, kad yra stebima. suprantu, kad zmogus turetu pasijusti nejaukiai ir gerokai pazemintas, jei ji stebi.abi puses galima suprast.
mazuliu-deive
2005 06 19, 19:05
QUOTE(Shirshe @ 2005 06 19, 16:25) mazuliu-deive, va chia Tu nesupyk, bet vietomis nusishneki...  Reik matote aukle pasitiketi trampam pam ir t.t., o tai Tu manai samdant aukle mamos zino, kad ji blogiete ir nepriziures jos vaiko, ir netgi skriaus??? Manai specialiai tokiai palieka??? Ar palieka tokiai del to, kad "dzin kam vaika palikt"??? Del psixologiniu dalyku ir testu auklems... Kaikurios jos oj kokios gudrios buna. Manishke pirmoji aukle turejo net vienos aukliu firmos psixologes ishvada, kad "puikiai tinka darbui", "nepamainoma vaikams" ir t.t. ir pan. Dzeugiuosi, kad padejau kamera ir "susekiau" ja, tad nereikia aishkint apie aukliu tikrinima, kaip bloga dalyka. Mane irfgi darbe tikrina, ir ash kitus tikrinu-nieko blogo tame nematau. Gal tikrinimo budai kiek skiriasi, bet... O jei tamsta dirbate aukle ir skaitote, kad tikrinimas blogas dalykas... Tokiu atveju ash tikrai jumis patikrinchiau  Na, shiaip tikrai supykchiau , jei suzinochiau, jog esu stebima. Nieko blogo ar nusikalstomo namie su vaiku nedarau, vaika tikrai myliu (nors mes tik kelios dienos draugaujam), bet... tos kameros... kazkaip nejauku. Vis tiek, lyg ir nepagarba man. O kasoje merginas stebi (jei stebi) tik del to, jog ten pinigai. Ir dideli. Ir tai, parduotuvese vis tiek tos kameros visko nesuziuri, nes pasitaiko vagyschiu ir vis tiek kasininkems tenka uz tai ish esmes atsakyti.
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 19, 19:05) O kasoje merginas stebi (jei stebi) tik del to, jog ten pinigai. Ir dideli. Ir tai, parduotuvese vis tiek tos kameros visko nesuziuri, nes pasitaiko vagyschiu ir vis tiek kasininkems tenka uz tai ish esmes atsakyti. Vaikas- daug daugiau nei dideli pinigai  , todėl normalu, kad kameros stebi auklę  O ko pykti? Manau, šiais laikais visos auklės gali tikėtis esant stebimomis  , todėl nereikia krapštytis nosies ar užpakalio, nereikės ir pykti ant rūpestingų tėvelių  . Aš neįspėčiau auklės, kad mano namie- kamera
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 18, 15:16) Manau, tikrinti - tai jau negerbti, nes naujai atejes zmogus tau nieko blogo nepadares. Be to, tikrinti - reishkia nepasitiketi. Tai kam, jei nepasitikite, samdote ta zmogu? Pershasi ishvada, - Arba pachios sedekite iki triju metu, arba patikekite vaikus toms, kuriomis pasitikite shventai, kaip pachios savimi. Manau, per pirma pokalbi galesite suprasti ar tas zmogus zmogus tinka dirbti aukle, atkreipkit demesi i apsirengima, kalbos maniera, gestus, atsakymus i Jusu klausimus. O pasakyk man, kodėl jau aš turėčiau šventai pasitikėti nepažįstama moterim  ? Ar tik dodėl, kad ji per pokalbį labai miela pasirodė?
mazuliu-deive
2005 06 19, 19:52
QUOTE(Elina @ 2005 06 19, 20:39) O pasakyk man, kodėl jau aš turėčiau šventai pasitikėti nepažįstama moterim  ? Ar tik dodėl, kad ji per pokalbį labai miela pasirodė?  Kad ir todel, kad ja pasamdete aukle. Reikia gerbti kitu zmoniu privatuma, net ir to zmogaus darbo metu. Jusu juk kabinete darbo metu nieks nestebi. Antraip jaustemetes kaip realybes sou. Nemanau, kad butu labai malonu.
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 19, 19:52) Jusu juk kabinete darbo metu nieks nestebi. Antraip jaustemetes kaip realybes sou. Nemanau, kad butu labai malonu. Mes paliekame auklei savo vaiką. Nesuprasčiau tokios motinos, kuri gerbdama auklės privatumą, beatodariškai pasitikėtų samdyta moterim ir nebandytų kokiais nors būdais jos patikrinti
Ramunita
2005 06 19, 20:07
zinai,brangioji, maziuliu deive, tu tikrai nusisneki! negi niekad nebuvai apsirikusi del zmogaus? niekad nesi gavusi slapiu skuduru per veida?(cia toks posakis) labai jau juokingai pasakei,kad kasininkes stebi,nes ten dideli pinigai...o kaip manai,ka tevams reiskia vaikas? zinai,kai reikes kazkam palikti saugoti tai,kas tau bus labai brangus, tikrai kiekviename zmoguje iziuresi kazka netaip... ai,irdar- aukles dazniausiai filmuojamos seininku namuose,taip kad...
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 19, 20:52) Kad ir todel, kad ja pasamdete aukle. Reikia gerbti kitu zmoniu privatuma, net ir to zmogaus darbo metu. Jusu juk kabinete darbo metu nieks nestebi. Antraip jaustemetes kaip realybes sou. Nemanau, kad butu labai malonu. stebi - dvi kameros saleje ir viena prie iejimo ir priimama dabar kaip ir visai normalu dalyka. taip pat kartais pasigirsta ir tokiu patarimu, kad internetu darbe atsargiau naudotis, nes viskas fiksuojama - o ypac psl apie darbo paieska be to darbo sutarty yra priedas apie visiska materialine atsakomybe, autorines teises bei firmos paslapciu saugojima
estrėja
2005 06 19, 21:09
Skaitau ir ima juokas, kaip mažulių deivė lygina vaikus su dideliais pinigais. Iš karto matyti, kad ji nei nenutuokia ką tėvam reiškia vaikas, jis neįkainuojamas ir už jokius pasaulio pinigus jo neparduočiau. Tad jeigu pardavėjas galima stebėti todėl kad jos dirba prie didelių pinigų, tai auklei paliktas vaikelis yra daug kartų vertesnis ir kaip taisyklė kurią iškėlė mažulių deivė, ją privaloma stebėti. Aš pati esu dirbusi auklę kol dar neturėjau savų vaikų ir jau tada suvokiau, kad man yra patikimas brangiausias žmonių turtas, tai begalinė atsakomybė. Ir tikrai nebūčiau įsižeidusi jeigu būčiau sužinojusi, kad mane slaptai filmuoja. Juk mes turime teisę saugoti savo turtą, visais įmanomais būdais. Jeigu aš samdyčiau auklę ir įtarčiau, kad kas nors ne taip būtinai įrengčiau slaptą kamerą ir neduok Dieve sužinočiau, kad mano vaikas yra skriaudžiamas. Visi tėvai įrengę kameras elgiasi teisingai, o auklės turėtų iš anksto nusiteikti, kad pasirinko sunkų ir labai atsakingą darbą. Ir nemanau, kad jeigu taip jau mylite vaikus yra ko bijoti jei jus truputi ir pafilmuos, o nosi ar šikną pasikrapštom kiekviekas tai juk žmogiška. Ir dėl to tikrai nenukentės jūsų autoritetas.
Ramunita
2005 06 19, 21:37
vat, butent, estreja, pritariu tau  ir as dirbau aukle ir stebejime nematau nieko bloga...beje, jei pamatyciau, kad aukle pasikrapsciusi uzpakali, nenusiplovusi ranku liecia mano vaika
estrėja
2005 06 19, 21:49
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 19, 22:37) beje, jei pamatyciau, kad aukle pasikrapsciusi uzpakali, nenusiplovusi ranku liecia mano vaika  Teisingai rankas plautis būtina
mazuliu-deive
2005 06 19, 22:37
QUOTE(Elina @ 2005 06 19, 20:58) Mes paliekame auklei savo vaiką. Nesuprasčiau tokios motinos, kuri gerbdama auklės privatumą, beatodariškai pasitikėtų samdyta moterim ir nebandytų kokiais nors būdais jos patikrinti  Nezinau, nezinau, tai jei zmogum nepasitikite, tai tada nesamdykit! Pachios auginkit vaika iki triju metu. Ir ish viso, kokios piktos visos, kaip uzsipuiolet, jau ir padiskutuoti negalima ramiai, jums nepatinka viskas, kas nesutampa su jusu nuomone. Toks jausmas, kad aukles jusu prieses!
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 19, 22:37) Ir ish viso, kokios piktos visos, kaip uzsipuiolet, jau ir padiskutuoti negalima ramiai, jums nepatinka viskas, kas nesutampa su jusu nuomone. Toks jausmas, kad aukles jusu prieses!  Ai, mažuliu-deive, nevirkauk ištisai Nei tos auklės priešės, nei ką  . Tik tavo pačios tema " nei į tvorą, nei į mietą"  Ar ten kur dabar dirbi yra kameros  ? Kokios problemos dabar tave kamuoja  ?
mazuliu-deive
2005 06 19, 23:08
Ash nevirkauju. Ten kur dirbu (o dirbu tik praeito antradienio) kameru nera. Nes mamyte manim pasitiki, kaip ir ash ja, o ir ash esu padorus zmogus. Galu gale, yra toks dalykas kaip ispudis per pokalbi bei intuicija. Abejais shiais dalykais reikia pasitiketi, o ne shnipinejimu uzsiimti. Jokiu problemu neturiu, viskas puiku. Tesiog toks ispudis susidaro, prie mano zodziu apie aukles kaip prieshes, juk draugu neshnipinesite, ar ne?  O be to, diktofonai, kameros... Kas tai sugalvojo naudoti ne pagal paskirti? Jei nepasitikite svetimu zmogumi, reikia apie tai galvoti priesh samdant ji ir ish viso priesh skelbiant skelbima ar kreipiantis i agentura. Pachios lendat i kilpa, o paskui dievagovates, oi, kaip blogai, oi, tas, oi, anas, oi, filmuosim ir t.t. Susiraskite galu gale zmogu, teta, kaimyne... nezinau ka dar, bet palikit diktofonus ir kameras zurnalistams ir operatoriams, o sau paieshkokit kitokios pramogos. Tiesiog gerbkit zmones, kurie Jusu vaikus priziuri. Aukles yra aukles, o ne realybes shou dalyves ir turi teise i privatuma.
estrėja
2005 06 20, 09:05
Susidaro įspudis, kad mažulių deivė dar labai jauna ir pati neturi vaikų, nes rašo labai vaikiškai. Norėčiau sužinoti apie kokią intuiciją ar pirmą įvaizdi ji kalbėtų kai pati savo aniulėlį palikinėtų svetimam žmogui. Tikriausiai būtų juokinga kokios firmos savininkui pasiūlyti eiti pačiam dirbti užuot stebėjus darbuotojus. Šitam jis kažkodėl turi teisę. Auklė taipat darbuotojas ir aš turiu pilną teisę apsaugoti savo turtą. Ir nėra ko nerimauti jeigu nedarai nieko blogo. Kartais tai išeina tik į naudą. Nes daugelis žmonių, atsitikus namuose kažkam neįprastam visada įtars svetimą. Kalbu iš patirties, mano darbe po labai nemalonaus įvikio, aš tiesiog meldžiau Dievą, kad mus būtų kas kors filmavęs.
Ramunita
2005 06 20, 18:49
mazuliu-deive, ko tu cia putoji? pati esi nepatenkinta,kad neradai tave palaikanciu! jau vien del tavo zodziu,kad pardavejos stebimos kameros del dideliu pinigu,o aukles stebeti negalima mane priverstu ijungti kamera, pries paliekant vaika su tavimi... sakai nepasitiki zmogumi-tai kam ji samdyti? o kas cia tokio,jei pafilmuos ir isitikins,kad esi neparkatojama? taigi,gerai! tu manai,kad kiekvina mama tik ir laukia,kad aukle blogai pasirodytu? gal stebima ir del to,kad norima pasiziureti tiesiog kaip aukle elgiasi su vaiku. beje, jei vaiko mama zurnaliste, tai jau gali filmuoti tave,ane? o del pasitikejimo zmogumi tai...zinai,tu turbut esi is tu laiminguju,kurie nera nusivyle zmogumi...o buna,kad po ilgu bendravimo metu suzinai,kad tau pakankamai artimas zmogus tave apvaginejo ir pan...
[quote=mazuliu-deive,2005 06 19, 23:08] Galu gale, yra toks dalykas kaip ispudis per pokalbi bei intuicija. Abejais shiais dalykais reikia pasitiketi, o ne shnipinejimu uzsiimti. [quote] Intuicija, įspūdis - visa tai tik gražūs žodžiai. Taip, pasitikėjimas būtinas, taip, būtina pagarba ir taip toliau, bet. Turėjau puikią auklę, gražiai su dukra užsiimdavo ir visa kita. Nė į galvą nešovė stebėt. O kai išėjo (ir labai kiauliškai, nors buvo tai prieš metus, iki šiol negaliu atleist), tai paaiškėjo, ir kad dukrą nusivedus į aikštelę palikdavo vieną - gerai, kad kaimynų auklės palaukdavo, kol ji grįš iš miško prisimeditavus, ir šiaip visokių dalykų. [quote] Jei nepasitikite svetimu zmogumi, reikia apie tai galvoti priesh samdant ji ir ish viso priesh skelbiant skelbima ar kreipiantis i agentura. Pachios lendat i kilpa, o paskui dievagovates, oi, kaip blogai, oi, tas, oi, anas, oi, filmuosim ir t.t. Susiraskite galu gale zmogu, teta, kaimyne... nezinau ka dar, bet palikit diktofonus ir kameras zurnalistams ir operatoriams, o sau paieshkokit kitokios pramogos. Tiesiog gerbkit zmones, kurie Jusu vaikus priziuri. Aukles yra aukles, o ne realybes shou dalyves ir turi teise i privatuma.  [/quote] Čia ne pramoga  . Auklės, kuri padarė gerą įspūdį, kurią priimant intuicija nieko blogo nepašnibždėjo, patikrinimas. Nenaudojau kameros, bet dabar tikrai statysiu webinę ir karts nuo karto įjungsiu. Auklei pasakysiu, kad kamera bus, o kada bus įjungta - mano reikalas. Tai viena iš darbo sąlygų. Nesutinka - ieškosiu kitos.
mazuliu-deive
2005 06 20, 20:02
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 10:05) Susidaro įspudis, kad mažulių deivė dar labai jauna ir pati neturi vaikų, nes rašo labai vaikiškai. Norėčiau sužinoti apie kokią intuiciją ar pirmą įvaizdi ji kalbėtų kai pati savo aniulėlį palikinėtų svetimam žmogui. Tikriausiai būtų juokinga kokios firmos savininkui pasiūlyti eiti pačiam dirbti užuot stebėjus darbuotojus. Šitam jis kažkodėl turi teisę. Auklė taipat darbuotojas ir aš turiu pilną teisę apsaugoti savo turtą. Ir nėra ko nerimauti jeigu nedarai nieko blogo. Kartais tai išeina tik į naudą. Nes daugelis žmonių, atsitikus namuose kažkam neįprastam visada įtars svetimą. Kalbu iš patirties, mano darbe po labai nemalonaus įvikio, aš tiesiog meldžiau Dievą, kad mus būtų kas kors filmavęs. Taip, ash jauna, man 20 metu, vaiku, kas savaime suprantama, neturiu, nes neesu ishtekejusi. Normaliai ash rashau, nereikia chia manes izeidineti ir zeminti. Jus manes neitikinote, kadangi vis tiek laikysiuos savo pozicijos del filmavimo - esu kategorishkai priesh. nemanau, jog tevai turi teise stebeti aukle. Jei bent itarchiau ar jau turechiau ziniu, jog mane stebi, butu pokalbis su tevais ir ash, ko gero, isheichiau. Ash dirbu aukle, o ne, pasikartosiu, realybes shou dalyve.
mazuliu-deive
2005 06 20, 20:07
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 20, 19:49) mazuliu-deive, ko tu cia putoji? pati esi nepatenkinta,kad neradai tave palaikanciu! jau vien del tavo zodziu,kad pardavejos stebimos kameros del dideliu pinigu,o aukles stebeti negalima mane priverstu ijungti kamera, pries paliekant vaika su tavimi... sakai nepasitiki zmogumi-tai kam ji samdyti? o kas cia tokio,jei pafilmuos ir isitikins,kad esi neparkatojama? taigi,gerai! tu manai,kad kiekvina mama tik ir laukia,kad aukle blogai pasirodytu? gal stebima ir del to,kad norima pasiziureti tiesiog kaip aukle elgiasi su vaiku. beje, jei vaiko mama zurnaliste, tai jau gali filmuoti tave,ane? o del pasitikejimo zmogumi tai...zinai,tu turbut esi is tu laiminguju,kurie nera nusivyle zmogumi...o buna,kad po ilgu bendravimo metu suzinai,kad tau pakankamai artimas zmogus tave apvaginejo ir pan... Ash visai neputoju. Ir kazkada tai , kai chia, forume ieshkojausi darbo, kazkam nepatiko mano nikas ir t.t. Irgi visos uzsipuole. Deja, labai daug kas mane apgyne , o puolimai sustiprino butent mano pozicijas  . Taip, galbut ash daug ko nesuprantu, kadangi pati neturiu vaiku. Tachiau jei ieshkochiausi aukles savo mazyliui, tikrai nepalikchiau tos moters vienos. Tikrinchiau ja, bet kitaip budais, buchiau kartu su ja bent pora dienu, stebechiau, kaip ji elgiasi su vaiku. Galu gale, paskambinchiau jos buvusiems darbdaviams. O kameru statyti... ne, ash gerbiu zmones, o eksperimentais neuzsiimu - aukle yra zmogus, o ne eksperimentinis triushis.
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 20, 20:07) Ash visai neputoju. Ir kazkada tai , kai chia, forume ieshkojausi darbo, kazkam nepatiko mano nikas ir t.t. Irgi visos uzsipuole. Deja, labai daug kas mane apgyne , o puolimai sustiprino butent mano pozicijas  . Taip, galbut ash daug ko nesuprantu, kadangi pati neturiu vaiku. Tachiau jei ieshkochiausi aukles savo mazyliui, tikrai nepalikchiau tos moters vienos. Tikrinchiau ja, bet kitaip budais, buchiau kartu su ja bent pora dienu, stebechiau, kaip ji elgiasi su vaiku. Galu gale, paskambinchiau jos buvusiems darbdaviams. O kameru statyti... ne, ash gerbiu zmones, o eksperimentais neuzsiimu - aukle yra zmogus, o ne eksperimentinis triushis.  Per daug kategoriškai ir piktai čia Jūs šnekat-su pykčiu nerasite išeities kaip susirasti gerą auklę,kurios nereiktų sekti kameromis.Mažulių-deivė tik labai atkalai gina savo jaunatvišką požiūrį į gyvenimą ir žmones.Ji tiesiog nesusidūrusi su blogom auklėm.Kartais kameros padeda apsaugot brangiausią mūsų(mamų)turtą.Nors pati auklės ieškojau ilgai,susiradau tinkamą,kuria galiu pasitikėti ir be širdies graužaties 6 mėn.dukrytę palikau auklei,kuriai negaila mokėti daugiau nei įprasta už jos gerumą. Sėkmės Jums ir nepikčiurniaukite  . Būna visko-bet tik diskutuodama su aukle,išsiaiškiname nesusipratimus.
mazuliu-deive
2005 06 20, 21:12
QUOTE(Ramas @ 2005 06 20, 22:02) Per daug kategoriškai ir piktai čia Jūs šnekat-su pykčiu nerasite išeities kaip susirasti gerą auklę,kurios nereiktų sekti kameromis.Mažulių-deivė tik labai atkakliai gina savo jaunatvišką požiūrį į gyvenimą ir žmones.Ji tiesiog nesusidūrusi su blogom auklėm.Kartais kameros padeda apsaugot brangiausią mūsų(mamų)turtą.Nors pati auklės ieškojau ilgai,susiradau tinkamą,kuria galiu pasitikėti ir be širdies graužaties 6 mėn.dukrytę palikau auklei,kuriai negaila mokėti daugiau nei įprasta už jos gerumą. Sėkmės Jums ir nepikčiurniaukite  . Būna visko-bet tik diskutuodama su aukle,išsiaiškiname nesusipratimus. Ramas! Labai achiu uz palaikyma! Ash neieshkau aukles, ash ja pati esu. Blogu aukliu yra vienetai, tiesiog pavieniai atvejai, su kuriais yra susidurusios mamos shiame forume. Shiaip aukliu blogumas nera tendencija, o tai svarbiausia.
estrėja
2005 06 20, 22:21
Niekas nepuola auklių, dažnai šaukštas deguto statinę medaus pagadina. Tad būtent dėl to šaukšto aš ir nerizikuočiau juk kalbama apie vaiką, o ne apie kokį daiktą. Aš pati esu dirbusi auklę. Tad galiu atstovauti abiem stovyklom. Dar karta pakartosiu, kad nebuvau prieš stebėjimą nei tada kai pati prižiūrėdavau svetimus vaikus. Kodėl mažulių deive nepykstate, kad jus filmuoja prekybos centruose juk ten ne koks realybės šou. Ten savininkas nori apsaugoti savo turtą, jam mat tai leidžiama ir jo niekas nekaltina kad jis negerbia savo kliantų. Kas būtų jeigu visi pirkėjai įsižeistų ir nebeeitų apsipirkti. Bet jie kaip ėjo taip ir tebeeina, nes jiem visiškai ne motais, ar tai realybės šou ar ne. Žinoma kamerom labai nepatenkinti vagišiai. Tad su auklėm yra lygiai tas pats. Nemanau, kad nieko blogo nedaranti auklė labai jau įsižeistų jeigu ją filmuotų. Juk ir buvimas su aukle yra jos stebėjimas. Tai ką čia jau pagarba auklei? Juk stebima tiesiogei. Tai koks skirtumas jei tėvai neturėdami laiko vaikščioti paskui auklę įrengia kamerą, kad ši truputi pastebėtų. Nematau tame nieko blogo. O mamom opiausia tema yra vaikai ir kas liečia juos, jos visada bus aršios.
mazuliu-deive
2005 06 20, 22:30
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 23:21) Niekas nepuola auklių, dažnai šaukštas deguto statinę medaus pagadina. Tad būtent dėl to šaukšto aš ir nerizikuočiau juk kalbama apie vaiką, o ne apie kokį daiktą. Aš pati esu dirbusi auklę. Tad galiu atstovauti abiem stovyklom. Dar karta pakartosiu, kad nebuvau prieš stebėjimą nei tada kai pati prižiūrėdavau svetimus vaikus. Kodėl mažulių deive nepykstate, kad jus filmuoja prekybos centruose juk ten ne koks realybės šou. Ten savininkas nori apsaugoti savo turtą, jam mat tai leidžiama ir jo niekas nekaltina kad jis negerbia savo kliantų. Kas būtų jeigu visi pirkėjai įsižeistų ir nebeeitų apsipirkti. Bet jie kaip ėjo taip ir tebeeina, nes jiem visiškai ne motais, ar tai realybės šou ar ne. Žinoma kamerom labai nepatenkinti vagišiai. Tad su auklėm yra lygiai tas pats. Nemanau, kad nieko blogo nedaranti auklė labai jau įsižeistų jeigu ją filmuotų. Juk ir buvimas su aukle yra jos stebėjimas. Tai ką čia jau pagarba auklei? Juk stebima tiesiogei. Tai koks skirtumas jei tėvai neturėdami laiko vaikščioti paskui auklę įrengia kamerą, kad ši truputi pastebėtų. Nematau tame nieko blogo. O mamom opiausia tema yra vaikai ir kas liečia juos, jos visada bus aršios.  Neesu vagishe, bet nenoriu, kad mane filmuotu. Parduotuve - chia visai kas kita, nereikia lyginti. Nes dabar prasides "bespredelas" ir pradesime filmuoti kino teatruose, kavinese, autobuse... O del arshumo... nuleiskit vadzias, ko gero, neturit kuo uzsiimti, jei liejat pykti ant aukliu. Juk nieks (bent jau ash) jusu vaikui/vaikams blogo tikrai nelinki.
estrėja
2005 06 20, 22:30
Ir dar čia įžvelgiu aukos sindromą. Pradžioj paskelbiama tema iš anksto žinant, kad atsiras ne vienas priešiškai nusiteikęs. Vėliau imama verkšlianti, kad yra visų nuskriausta. Tada kaip taisyklė, atsiranda atjaučiančių, užstojančių, ką gi tikslas pasiektas, galime atidaryti dar vieną temą .
estrėja
2005 06 20, 22:36
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 20, 23:30) Neesu vagishe, bet nenoriu, kad mane filmuotu. Parduotuve - chia visai kas kita, nereikia lyginti. Nes dabar prasides "bespredelas" ir pradesime filmuoti kino teatruose, kavinese, autobuse... O del arshumo... nuleiskit vadzias, ko gero, neturit kuo uzsiimti, jei liejat pykti ant aukliu. Juk nieks (bent jau ash) jusu vaikui/vaikams blogo tikrai nelinki. Tai kodėl gi dabar parduotuvė visai kas kitą. Tai ką jūs norite pasakyti, kad mano vaikas yra mažiau vertesnis, negu savininkui parduotuvė.
mazuliu-deive
2005 06 20, 22:37
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 23:30) Ir dar čia įžvelgiu aukos sindromą. Pradžioj paskelbiama tema iš anksto žinant, kad atsiras ne vienas priešiškai nusiteikęs. Vėliau imama verkšlianti, kad yra visų nuskriausta. Tada kaip taisyklė, atsiranda atjaučiančių, užstojančių, ką gi tikslas pasiektas, galime atidaryti dar vieną temą . Ash esu stiprus zmogus ir neverkshlenu. Tesiog kai pirma karta atidariau tema, ieshkojausi darbo. Ir ji radau. Ir ne mano kalte, kad atsirado palaikanchiuju. O shi tema... paprashchiausiai nesutinku su ishsakytom mintim del diktofonu ir kameru, shtai tiek. Todel ir diskutuojame. Juk butent diskusijose gimsta TIESA. Ne visada lengvai, bet tai tendencija.
mazuliu-deive
2005 06 20, 22:41
QUOTE(estrėja @ 2005 06 20, 23:36) Tai kodėl gi dabar parduotuvė visai kas kitą. Tai ką jūs norite pasakyti, kad mano vaikas yra mažiau vertesnis, negu savininkui parduotuvė. Nelyginu vaiko ir prekiu, apie tai net nera kalbos. O aukles darbas - buitine situacija. Autobuse dar nieks neirenge kameru, net uzsienyje (bent jau masishkai), o ash nepasakychiau, kad man nerupi mano pachios ir man irtimu zmoniu saugumas.
mažulių deive, suprantu tavo jaunatvišką maksimalizmą, bet manau praleidi vieną dalyką - vaikas tai ne pinigai, ne kažkoks materialinis daiktas. Tai neįkainojama. Pasikartosiu - priimdama auklę, pasakysiu, kad stebėsim kamera. Ne visada, o kartais. Tai mano sąlyga. Jei auklė nesutinka - ieškosiu tokios, kuri sutiks. Keliais nei prieš vieną nešliaužiosiu - nesutinka su viena mano sąlyga, nesutiks ir su kitomis. Tai yra darbo santykiai - jos ir mano susitarimas. P.S. O kameros yra įrengtos daug kur, taip kad mes visi esam stebimi
Mazuliu-deive, o jei mama pasakys, kad as istisai filmuosiu savo vaika, nes noriu matyti darbe, dziaugtis kaip jus zaidziat, butu lengviau?
MentiRosa
2005 06 21, 19:07
Oj kokie kivirčai,nieko blogo nematau tame,kad butu įrengtos kameros  Vaikučiu dar neturiu tai ir negaliu aškiai ir blaiviai įvertinti mamų pazicijas,bet aš už kameras,nes visokių žmonių yra Iš kitos pusės suprantu mazuliu - deive jinai turbut jaucia kazkoki diskomforta kai yra stebima kameros,savaime suprantama ji nera žverelis zoologijos sode kuri galime ištysai stebeti,gal ji puiki auklė ir dar nesutiko tokiu žmonių savo gyvenime kurie butu ją labai nuvylė,todėl nesupranta mamyčiu nerimo,dėl savo vaikiuko,juk jos savo atžalas palieka visiškai svetimom tetom,kurios nežinia kokios yra
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 20, 21:12) Ramas! Labai achiu uz palaikyma! Ash neieshkau aukles, ash ja pati esu. Blogu aukliu yra vienetai, tiesiog pavieniai atvejai, su kuriais yra susidurusios mamos shiame forume. Shiaip aukliu blogumas nera tendencija, o tai svarbiausia. Bijau,kad aš tavęs nepalaikau.Tik paskaičius tavo žinutes kituose forumuose,supratau,kad esi emocinga ir suerzini mamas.Jei esi gera auklė,tai skaityk literatūrą apie mažylius,mokykis masažus daryti ar numeksk auklėtiniu kepurėlę,o ne siausk ant mamų ir nadejuok kiek mažai šeimininkai moka ir kiek daug reikalauja.Tu daugiau laiko praleidi internete įrodynėdama savo gerumą.Jei mažai moka-studijuok ir po studijų galėsi gauti gerai apmokamą darbą,kurį dirbti daug sunkiau,nei būti su mažyliu namie. Susimastyk  .
Ramunita
2005 06 21, 19:20
blogu aukiu mazuma? vienetai? katineli, nejuokink tarakonu! dikusija gavosi arsi, nes tu nori,kad atsiastu daugiau palaikanciu tavo puse ir teigi, kad stebejimas yra ziauru ir neteisinga...ir kad nemandagu stebeti aukle...ir pan... zinai,sakai,kad esi stiprus zmogus...o as manau,kad silpnas...stipriam ir savim pasitikinciam zmogui butu dzin ar ji filmuoja ar nea... beje,del filmavimo-seimo nariai irgi filmuojami.bet neputoja...o juk zmones juos irgi rinko pasitikedami ir tikedami,ane?
MentiRosa
2005 06 21, 20:30
Ramunita jeigu nuomones nesutampa tai dar nereiskia,kad galima sakyti kad ji "putoja" ji issako savo nuomone is savo puses,nors ir neteisi ji butu,vistiek tai jos nuomone.  Nors nieko blogo nematau filmavime,bet mergina laikosi savo pozicijoso ir nemanau,kad tai blogai.Kai tures savu vaiku supras,kad vaiku negalima lyginti su jokiais pinigais
Ramunita
2005 06 21, 20:49
sally, nete putojimas yra tai,kai noruint issreiksti savo nuomone,su kuria niekas nesutinka, imami ryskinti zodziai ir imama po kelis kartus karotis ta pati  viena karta paskaicius viskas aisku  ji jau pirmuose postuose suformavo savo nuomone ir aisku beje,tas pasakymas,kad kameras ir diktofonus reikia palikti zurnalistams...manau,cia putojimas
Mažuliukas1
2005 06 21, 21:07
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 21, 21:20) blogu aukiu mazuma? vienetai? katineli, nejuokink tarakonu! dikusija gavosi arsi, nes tu nori,kad atsiastu daugiau palaikanciu tavo puse ir teigi, kad stebejimas yra ziauru ir neteisinga...ir kad nemandagu stebeti aukle...ir pan... zinai,sakai,kad esi stiprus zmogus...o as manau,kad silpnas...stipriam ir savim pasitikinciam zmogui butu dzin ar ji filmuoja ar nea... beje,del filmavimo-seimo nariai irgi filmuojami.bet neputoja...o juk zmones juos irgi rinko pasitikedami ir tikedami,ane? O kaip pati esi su auklėm susijus?
Ramunita
2005 06 21, 21:09
dirbau
MentiRosa
2005 06 21, 21:14
O gal ji nepriekaistingai dirbo o ja atleido is darbo ir todel jinai dabar tai selvartauja
Mažuliukas1
2005 06 21, 21:22
Oi neprisistačiau -ankščiau forume dalyvavau savo vyro vardu "Ramas" O kodėl dabar nebedirbi?Manau tokiu atveju jei dirbai turėtum auklių poziciją ginti
Ramunita
2005 06 21, 21:26
sally,tu cia man? jei taip-tai negalejau suderinti studuji ir darbo beje,o kokia aukliu pozicija ginti? nesupratau? tipo,kad nefilmuoti? tai,kad nepritariu...
mazuliu-deive
2005 06 21, 21:35
QUOTE(Sally @ 2005 06 21, 22:14) O gal ji nepriekaistingai dirbo o ja atleido is darbo ir todel jinai dabar tai selvartauja  Manes ish darbo neatleido, ji jau turiu. Ir shi tema ne apie darbo paieshkas, o mano pozicija del aukliu filmavimo.
mazuliu-deive
2005 06 21, 21:38
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 21, 21:49) sally, nete putojimas yra tai,kai noruint issreiksti savo nuomone,su kuria niekas nesutinka, imami ryskinti zodziai ir imama po kelis kartus karotis ta pati  viena karta paskaicius viskas aisku  ji jau pirmuose postuose suformavo savo nuomone ir aisku beje,tas pasakymas,kad kameras ir diktofonus reikia palikti zurnalistams...manau,cia putojimas  Jei kalbeti tavo zodziais, tai pirma su mano pozicija visi nesutiko, o tik paskiau ash ja paskelbiau. Keistai tu chia. Zodziu ryshkinimas - tai priemone, norint pabrezti svarbias mintis ir argumentus. Na, jei nezinai, kaip vartoti paryshkinimas, galiu pamokyti html programavimo kalbos pagrindu. Del kameru ir diktofonu... tai zurnalistu atributas, o ne mamu.
Ramunita
2005 06 21, 21:39
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 21, 22:35) Manes ish darbo neatleido, ji jau turiu. Ir shi tema ne apie darbo paieshkas, o mano pozicija del aukliu filmavimo. as manau,cia man,nes tu rasei,kad dirbi
Mažuliukas1
2005 06 21, 21:42
QUOTE(Ramunita @ 2005 06 21, 23:26) sally,tu cia man? jei taip-tai negalejau suderinti studuji ir darbo beje,o kokia aukliu pozicija ginti? nesupratau? tipo,kad nefilmuoti? tai,kad nepritariu... Dauguma auklių ko gero nenori būti filmuojamos.Kai dirbai aukle,tave filmavo?
Ramunita
2005 06 21, 21:44
QUOTE(mazuliu-deive @ 2005 06 21, 22:38) Jei kalbeti tavo zodziais, tai pirma su mano pozicija visi nesutiko, o tik paskiau ash ja paskelbiau. Keistai tu chia. Zodziu ryshkinimas - tai priemone, norint pabrezti svarbias mintis ir argumentus. Na, jei nezinai, kaip vartoti paryshkinimas, galiu pamokyti html programavimo kalbos pagrindu. Del kameru ir diktofonu... tai zurnalistu atributas, o ne mamu. nepyk tu cia  bet galiu pasakyti,kad jei viena karta pasakai,kartoti nebutina  puikiai tave suprantu,bet ir tu turi pripazinti ta fakta, kad mamytes gali nepasitiketi zmogum....ir geriau jau pafilmuos...jei tu esi gera ir patikima,tai tirai ne visos tokios...kai kurie zmones turi super sugebejimus apgauti kitus labai noreciau,kad atsakytum-ar tau niekad nebuvo taip,kad zmogus padarytu taip,kaip tu niekad nesitikejai? ir dar-nori pasakyti,kad tos mamytes,kurios nusisamde blogiuke aukle, yra prastos mamos, neturincios nuojautos ir pan?
Ramunita
2005 06 21, 21:45
QUOTE(Mažuliukas1 @ 2005 06 21, 22:42) Dauguma auklių ko gero nenori būti filmuojamos.Kai dirbai aukle,tave filmavo? nezinau  taigi tokiu dalyku neiks nesako
Ramunita
2005 06 21, 21:47
dar estrejos pasiklausk kodel ji palaiko filmavimo ideja-ji irgi dirbo aukle
|
|