taip nesinori tikrinti...
Bet abejonės kyla dėl smulkmenų. Rodos toks mažutis ir naivus melas, bet užsikabini ant jo ir tada visur matai tik apgaules.
taip nesinori tikrinti...
Bet abejonės kyla dėl smulkmenų. Rodos toks mažutis ir naivus melas, bet užsikabini ant jo ir tada visur matai tik apgaules. QUOTE(Smilčius @ 2009 05 06, 11:46) O koks tas budas patikrinti aukle? Va ir as atrodo tikrinau, kalbejau puse valandos su mamyte is SM kurios vaikuti priziurejo. Nu atrodo, kad auksinis zmogus. Kalbejausi su ja. Ir ka? Pasekoje baisiau negu imanoma isivaizduoti. O ka garantuoja agentura? Juokinga. Visiskai nieko. Ka reiskia uz grasius. As pasakiau auklei, kad mokesiu daug, bet vaikuciui turi buti gerai. Pinigai dar negarantija,kad su vaiku bus elgiamasi tinkamai. Paranojiski O jei zmogus eina dirbti aukles darba tai turi zinoti, kad gali buti bet kada stebimas. Jei tas netenkina, tegul eina i gamykla prie stakliu Visiškai pritariu - vaiko saugumas auksčiau visko. Deja, taip - agentūros visiškai nieko negarantuoja (mano pačios patirtis). Geru atlyginimu taip pat nebutinai "pagausi" profesionalią auklę, paprasčiausiai jų labai nedaug LT'e yra. Tik budrumas , ir gal grubiai pasakysiu - bet pačios mamos netingėjimas domėtis - gali apsaugoti vaiką nuo visokių švelniai tariant nesąmonių. Pateisinu ir kameras, ir pasiklausimus ...... Papildyta: QUOTE(AusraR @ 2009 05 07, 14:55) as irgi uz stebejima. Kol kas esu su aukle kartu, bet jau esu pagavus meluojant (kai iseina i lauka) todel tikrai mielai ideciau koki pasiklausymo aparaciuka. Viskas prasideda nuo mažo melo... Sveikas įtarumas, tik į sveikatą
As uz kameras
Aš irgi už kameras. ir nematau, ko auklėms įsižeisti. Aišku, žmogų būtina perspėti iš anksto, kad jis filmuojamas - ne todėl kad neluptų vaikų, nors, manau, kameros verčia pasitempti, o kad auklė nebūtų "pagauta" nejaukiose situacijose - besikrapštant nosį ar sėdynę
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2009 05 14, 21:03) Aš irgi už kameras. ir nematau, ko auklėms įsižeisti. Aišku, žmogų būtina perspėti iš anksto, kad jis filmuojamas - ne todėl kad neluptų vaikų, nors, manau, kameros verčia pasitempti, o kad auklė nebūtų "pagauta" nejaukiose situacijose - besikrapštant nosį ar sėdynę Pazistami nuomavos diktofona.jeigu kam reikia kontaktu-galiu parasyti az.gal ir kameras ten nuomoja
As ir uz diktafonus ir uz kameras
Sveikos!
As irgi uz kameras P.S.:Gyvenam ne Lietuvoj.
gaila bet darzeliuose ir visko buna
QUOTE(Gluosneta @ 2009 08 28, 16:31) gaila bet darzeliuose ir visko buna Aisku,kad ir darzeliuose visko nutinka.Ir su tevais vaikui bunant visko nutinka.Bet man mielesnis darzelio variantas,nei aukle.
Ir man priimtinesnis darzelis tik del to kad aukle gali smirineti po namus.Nemegstu kai kas nors kuiciasi mano daiktuose.O ir su tevais visko nutinka.Maniskis praitas metais prie manes antakiuka prasiskele.Dabar galvoju jei tai butu nutike darzely ar as ir taip ramiai reaguociau
Manau, tikrinti reikia, nebent auklė pažįstamas žmogus, einantis iš "rankų į rankas". Ir nieko čia blogo nematau, jei žmogus dirba gerai, atsakingai, jokių kamerų ar diktofonų nebijos.
QUOTE(Gluosneta @ 2009 08 28, 19:22) Ir man priimtinesnis darzelis tik del to kad aukle gali smirineti po namus.Nemegstu kai kas nors kuiciasi mano daiktuose.
Ne tik šmirinėja, bet ir nuskrausti gali
QUOTE(meistromargarita @ 2009 05 18, 10:16) :sutinku zmogus,kuris ateina vaiko priziuret ir lavint tikrai supras.priestaraus ta,kuri ateina nieko neveikti. Pazistami nuomavos diktofona.jeigu kam reikia kontaktu-galiu parasyti az.gal ir kameras ten nuomoja Susidomejau tema,kuria jau seniai nebediskutuojama.Esu aukle ir sudomino,kaip masto mamos ir aukles apie kameras.Daznai pagalvoju,kad galbut esu stebima ir susinepatoginu,kai reikia pvz. persirenkti.Nuploviau uzpakaliuka,paemiau ant ranku,o vaikelis man srovele ant krutines.paleidzia.Turiu persirengti.Negi begsiu sleptis?O pati galvoju:"Tai juoksis seimininkai is manes plikos,jeigu stebi"Tiek tik ir baimiu. QUOTE(krasa @ 2010 03 19, 19:26) Susidomejau tema,kuria jau seniai nebediskutuojama.Esu aukle ir sudomino,kaip masto mamos ir aukles apie kameras.Daznai pagalvoju,kad galbut esu stebima ir susinepatoginu,kai reikia pvz. persirenkti.Nuploviau uzpakaliuka,paemiau ant ranku,o vaikelis man srovele ant krutines.paleidzia.Turiu persirengti.Negi begsiu sleptis?O pati galvoju:"Tai juoksis seimininkai is manes plikos,jeigu stebi"Tiek tik ir baimiu. manau vonioje ir tualete kameru nepastatys QUOTE(Leksa @ 2010 04 01, 23:36) manau, kad visur gali. Del tos etikos... o kodel seimininkai manot, kad apie etika turi galvot :hm gi ne tuo tikslu kamera deda. Tai tegu jau ir ziuri i mano plika uzpakali,jeigu jiems tai idomu.Siaip tai as tualete niekada neuzsidarau,kai esu viena su vaiku,nes nezinai,kur jis tuo metu gali pasilipti,ir nuo kur nukristi.Tegu buna neetiska,bet mano priziurimi mazyliai kartu su manimi vaiksto ten,kur net karaliai kasdien eina. QUOTE(Leksa @ 2010 04 01, 22:36) manau, kad visur gali. Del tos etikos... o kodel seimininkai manot, kad apie etika turi galvot O pati taip statytum? ir wc? ir vonioje? na vonioje dzyn..juk nesimaudo gal ta aukle..bet WC idomiai.nenoreciau,kda wc kamera butu...etiska neetiska.. bet galima i teisma del tokiu dalyku paduot.nes pazeidziamas tavo privatumas.. Aukle vaika turi aukleti,o jei diktofonas yra kambary,tai gal girdes teveliai kas vyksta ir wc.juk nelauke tualetas. Atlieki reikala,ir tai dar stebi.
Prie ko čia tas wc? Pati įsikalbi, pati konstatuoji, kad šlykštu, nors realiai wc niekas kamerų nestato.
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 04 08, 22:11) Prie ko čia tas wc? Pati įsikalbi, pati konstatuoji, kad šlykštu, nors realiai wc niekas kamerų nestato. Ar neatrodo,mamytes,kad nusisnekejom i lankas?Jeigu jau taip bijoma tu aukliu,tai jau tikrai geriau ju ir nesamdykim.Su sitokiu nepasitikejimu,ar ilgai zmogus galetu istraukti tuose namuose? QUOTE(~Dark Elf~ @ 2010 04 02, 15:31) O pati taip statytum? ir wc? ir vonioje? na vonioje dzyn..juk nesimaudo gal ta aukle..bet WC idomiai.nenoreciau,kda wc kamera butu...etiska neetiska.. bet galima i teisma del tokiu dalyku paduot.nes pazeidziamas tavo privatumas.. Aukle vaika turi aukleti,o jei diktofonas yra kambary,tai gal girdes teveliai kas vyksta ir wc.juk nelauke tualetas. Atlieki reikala,ir tai dar stebi. Pati nestatyciau, nes: 1. neturiu kameros; 2. pasiklausyciau retkarciais aukles per kompiuteri ir aukle jau priimant i darba butu del to ispeta. Taip man atrodo saugiau (ir tingeciau kasdien po kokias 10 val. filmuota medziaga ziuret); 3.nesu paranojike, kuri visuose iesko tik paties blogiausio; 4.pati nenoreciau buti stebima per kamera (dirbau darbe, kur kameros yra ir apsauginiai stebi, tai siaubas
anksčiau visada galvojau taip - reikia pasitikėti kitu žmogumi, gerbti jį. Apie tai, kad statyti kamerą ar palikti diktofoną, tikrai nė negalvojau. Man tai atrodė žema ir gėdinga.
Tačiau dabar - manau kad tikrai taip padaryčiau. Todėl, kad atrodo nelabai kuom gali pasitikėti. Kartais net ir savimi.. tai ką jau kalbėt apie visai svetimą žmogų. Kai mes netyčia sužinojom ką mūsų auklė veikia, tai dabar graužiuosi, kam nepasidomėjau tuo anksčiau kameros pagalba aišku vis tiek tai bjauru ir nemalonu. Bet kalba gi eina apie vaiką, jo saugumą QUOTE(krasa @ 2010 04 09, 11:45) Ar neatrodo,mamytes,kad nusisnekejom i lankas?Jeigu jau taip bijoma tu aukliu,tai jau tikrai geriau ju ir nesamdykim.Su sitokiu nepasitikejimu,ar ilgai zmogus galetu istraukti tuose namuose? krasa, yra fantastiškai teisingas posakis: doveriaj, no proveriaj. Viskas tuo pasakyta. Jei žmogus sąžiningas, jis nebijos testo. O jei jis yra falšyvas, suktas, jam tai bus gera pamoka.
įdomiai čia pasiskaičiau
pati dirbau aukle ne vienus metus ne vienoj šeimoj, tiek lietuvoj, tiek užsienyje, kur ir esu dabar. kas dėl filmavimo, tikiuos, kad nefilmavo, nes to man nesakė. jei būtų pasakę, suprasčiau, bet jei tai darytų nieko nepasakę, čia jau būtų negerai, ir tokiu atveju pilnai gali skųstis kai kam aukščiau,kad esi filmuojama, įrašinėjama turi pranešt iš kart.kas jau ateina blogais ketinimais, tai ir prie kamerų nemokės apsimetinėt.šiaip pirmoj šeimoj jutau, kad buvau tikrinama pirmas savaites, nes girdėjau, kaip išvažiuoja su mašina pvz, bet pora kart pati netyčia mačiau, kaip paliko mašiną gatvėj ir atėjo prie durų pasiklausyt,bežaidžiant nuo grindų atsistojau ir pamačiau por langą
Bet pati pripažįsti, kad yra nerimas. O tai natūrali apsauginė reakcija, todėl žmonės nori tiesiog būti ramūs. Ar gi tam yra priežastis vaipytis?
QUOTE(Leksa @ 2010 04 09, 14:21) Pati nestatyciau, nes: 1. neturiu kameros; 2. pasiklausyciau retkarciais aukles per kompiuteri ir aukle jau priimant i darba butu del to ispeta. Taip man atrodo saugiau (ir tingeciau kasdien po kokias 10 val. filmuota medziaga ziuret); 3.nesu paranojike, kuri visuose iesko tik paties blogiausio; 4.pati nenoreciau buti stebima per kamera (dirbau darbe, kur kameros yra ir apsauginiai stebi, tai siaubas Tris metus dirbau stebima kameru,o pokalbiai buvo irasinejami.Pripranti ir net nejauti to.Jeigu nieko blogo nedarai,tai ir nereikia bijoti
Sveikos mamytės ir auklytės
oi prisiskaičiau čia visokių nuomonių, ir už, ir prieš. nepritariu temos autorei tuo, kad ji nusiteikusi itin kategoriškai, nes juk tikrai būna ir išimčių. Man filmavimas tikrai nebūtų pirmas aklės patikrinimo būdas, bet jeigu įtarčiau kažką negero, pastebėčiau kažkokias neigiamas vaiko emocijas auklės adresu, tikrai tuo pasidomėčiau kad ir įjungdama kamerą. tik nematau reikalo tai daryti pastoviai. Pati dirbu aukle, jokių priekaištų dėl darbo kaip ir nesulaukiu, o pasirodo porą dienų buvau stebima
Perskaičiau visą temą
Pati niekad nedirbau aukle (auklėtoja darželyje teko 2 metus padirbėti, bet čia jau kas kita, ir be tėvelių buvo kam mūsų darbą prakontruliuoti) Savo vaikučius iki darželinio amžiaus užauginau pati Bet man labai įdomi mintis "pažeidžiamas auklės privatumas" O filmuoti žmones viešoje vietoje galima be žmogaus sutikimo ir jo neįspėjant Vaikiuko namai ne vieša vieta žinoma, bet tai yra auklės darbovietė, kur ji turi dirbti, o ne gyventi privatų gyvenimą O pasakyti apie stebėjimą ar nepasakyti, tai jau tėvelių reikalas
Nu jau ne! Filmuoti be zmogaus sutikimo teisiskai negalima. Jeigu tevai taip nepasitiki aukle, tai tegul patys sedi su savo vaiku. Suzinojusi, kad esu filmuojama, be abejo paduociau i teisma. O jeigu jau taip nurite kurti filmus, turite perspeti aukle.
QUOTE(Regute131 @ 2010 05 08, 22:25) Nu jau ne! Filmuoti be zmogaus sutikimo teisiskai negalima. Jeigu tevai taip nepasitiki aukle, tai tegul patys sedi su savo vaiku. Suzinojusi, kad esu filmuojama, be abejo paduociau i teisma. O jeigu jau taip nurite kurti filmus, turite perspeti aukle. pilnai su jumis sutinku! QUOTE(Regute131 @ 2010 05 08, 22:25) Nu jau ne! Filmuoti be zmogaus sutikimo teisiskai negalima. Jeigu tevai taip nepasitiki aukle, tai tegul patys sedi su savo vaiku. Suzinojusi, kad esu filmuojama, be abejo paduociau i teisma. O jeigu jau taip nurite kurti filmus, turite perspeti aukle. Dirbdama Maximos kasoj irgi busit filmuojama.Paduokit i teisma,arba iskart i Strasbura
Maximoje jūs apie tai esate informuota.
QUOTE(due drops @ 2010 06 04, 03:33) na maximos ir visos kitos viesos vietos kurios yra filmuojamos,tai cia tikrai jau kitas reikalas,ten filmuojama del musu paciu saugumo,vagysciu ir pan.o kai filmuoja namuose be jusu sutikimo,tai tikrai nesutinku su tuo!Jei jau taip nori filmuoti tai lai perspeja,o ne slapta tai daro,labai negrazu filmuojamo zmogaus atzvilgiu, o jei jau taip nepasitiki tuo zmogumi ir pan. tai teisingai kazkas pasake,tegul patys sedi namuose
Dabar kaip tik sprendžiu vaiko palikimo auklei klausimą ir tikrai labai neramu vėl priimti žmogų į savo šeimą ir patikėti brangiausia, ką gyvenime turiu.
Kiek auklių turėjom dukrelei - niekada neįrašinėjau ir nefilmavau, pakako kitų būdų įsitikinti - 'ir sienos turi ausis". Apie mūsų šauniąsias aukles daugiausia sužinodavau iš kaimynų ir geraširdžių senučių ant suoliukų Neneigsiu, jog pačioje auklės darbo pradžioje sąmoningai netikėtai grįždavau namo jos neįspėjusi, o juk tai irgi yra 'auklės tikrinimas'..manau, kad auklės irgi suprato tų grįžimų priežastis, bet jos buvo įspėtos, kad taip gali būti O dėl klausymosi už durų ir žvilgčiojimų pro langą, tai ir aš taip esu dariusi Nefilmuočiau slapta ir žmogui nežinant, nes man pačiai tai nepatiktų, bet tikrai nesamdysiu žmogaus prižiūrėti vaikui, kuris baidysis tokios galimybės. Tad manau, kad vertėtų pokalbio su būsima aukle metu paklausti ar galės dirbti, jei žinos ir bus įspėta, jog gali būti filmuojama. Ir jei man kada tektų dirbti aukle filmuojamuose namuose, man būtų vis vien QUOTE(A'MAZONE @ 2010 06 07, 02:51) na maximos ir visos kitos viesos vietos kurios yra filmuojamos,tai cia tikrai jau kitas reikalas,ten filmuojama del musu paciu saugumo,vagysciu ir pan.o kai filmuoja namuose be jusu sutikimo,tai tikrai nesutinku su tuo!Jei jau taip nori filmuoti tai lai perspeja,o ne slapta tai daro,labai negrazu filmuojamo zmogaus atzvilgiu, o jei jau taip nepasitiki tuo zmogumi ir pan. tai teisingai kazkas pasake,tegul patys sedi namuose Namie filmuojama del vaiko saugumo
cia visom labai tiktu posakis - nesielk taip kaip nenoretum kad su tavim elgtus...
ar kazkas panasaus... manau, kad idealiausia butu jei apie filmavima butu informuojama. QUOTE(due drops @ 2010 06 13, 02:43) O kaip jus pamatysit,jei aukle blogai elgsis su vaiku?Zinodama,kad kambaryj filmuojama-pavaidins,o pvz.lauke išsilies ant vaiko Nu aš tai niekaip nesuprantu. Nejaugi jau tos aukles tokios baisios, kad Jūsų vaikams visur tyko pavojai. Aš niekada nieko blogo negalėčiau padaryti vaikiukui ar tėveliams. Jeigu jau moteris eina dirbti tokį darbą, tai gal myli vaikus ir tikrai nieko tokio nedaro, kad apie ją būtų blogai galvojama. QUOTE(due drops @ 2010 06 13, 02:43) O kaip jus pamatysit,jei aukle blogai elgsis su vaiku?Zinodama,kad kambaryj filmuojama-pavaidins,o pvz.lauke išsilies ant vaiko jeigu moteriske turi polinki issiliedineti ant vaiku, tai 99% neis dirbti ten kur filmuojama, o lauke galima paprasyt kaimynu, kad pastebetu jusu aukle. Ir manau svarbiau isvengt blogo elgesio su vaiku, o ne uzfiksuot, o paskui saukt, kad pagavau aukle sadiste..
ESu girdėjusi tokį atviejį, kad auklė iš pažiūros normali užsiiminėdavo kažkokiom apeigom, magijom su vaiku, ir tėvai tą išsiaiškino tik slapta įrengę kamerą.
QUOTE(Regute131 @ 2010 06 13, 06:51) Nu aš tai niekaip nesuprantu. Nejaugi jau tos aukles tokios baisios, kad Jūsų vaikams visur tyko pavojai. Aš niekada nieko blogo negalėčiau padaryti vaikiukui ar tėveliams. Jeigu jau moteris eina dirbti tokį darbą, tai gal myli vaikus ir tikrai nieko tokio nedaro, kad apie ją būtų blogai galvojama. Zvilgtelkit i juodaji aukliu sarasa Papildyta: QUOTE(Goba @ 2010 06 13, 11:30) jeigu moteriske turi polinki issiliedineti ant vaiku, tai 99% neis dirbti ten kur filmuojama, o lauke galima paprasyt kaimynu, kad pastebetu jusu aukle. Ir manau svarbiau isvengt blogo elgesio su vaiku, o ne uzfiksuot, o paskui saukt, kad pagavau aukle sadiste.. Aha kaimynai turetu mest darbus ir begt stebet svetimos aukles,nejuokinkit QUOTE(due drops @ 2010 07 02, 07:54) Zvilgtelkit i juodaji aukliu sarasa Papildyta: Aha kaimynai turetu mest darbus ir begt stebet svetimos aukles,nejuokinkit ko jus puolat i krastutinumus, buna juk ir pensininkiu kaimyniu, ir mamu su mazais vaikuciais, ir pamainini darba dirbanciu, ir nereikia specialiai stebet, juk ne tanke sedim ir matom kas aplinkui dedasi. ir nieko cia juokingo. QUOTE(Goba @ 2010 07 02, 09:59) ko jus puolat i krastutinumus, buna juk ir pensininkiu kaimyniu, ir mamu su mazais vaikuciais, ir pamainini darba dirbanciu, ir nereikia specialiai stebet, juk ne tanke sedim ir matom kas aplinkui dedasi. ir nieko cia juokingo. O jeigu namas nuosavas,o ne daugiabutis su pensininkais?Bjauriausia,kad kai kas nors rimto nutinka,tie etatitiniai stebetojai dazniausiai nepastebi
nu nelabai zmogiskai skamba
|