Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kraujo ligos: trombocitopenija, leukopenija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
VI-VA-VI
As sergu 8metus.Is kur si liga pas mane nezino net gidytojai.Si liga nepaveldima,pries metus gime mergaite,bet ji ne turi sios ligos.Kiek ieskojau informacijos ir zmoniu kurie serga sia liga,bet nelabai ka ir radau.Seip as jauciuosiu puikiai,ne jauciu jokiu pakeitimu.Bet tikrintis reikia kas pusmeti.
šiuo metu pas mane yra trombocitu 87
Pries cezario pjuvio operacija turejau trombocitu 48,kai pas sveika zmogu turi buti 150-400.Operacijos metu buvo sunku sustabdyti vidini kraujavima,del to buvo sunki operacija gidytojams ir man.

Dideli ir maži trombocitų kiekiai
Normalus trombocitų skaičius sveikame organizme yra 150–400 *109/l kraujo. Tiek trombopenija, tiek trombocitozė gali sąlygoti koaguliacijos problemas. Apskritai, maža trombocitų koncentracija padidina nukraujavimo riziką, o trombocitozė (aukšta trombocitų koncentracija) gali sukelti trombozę.

Mažos trombocitų koncentracijos paprastai negydomos kraujo perpylimu, nebent pacientas kraujuoja ar koncentracija nukrenta žemiau 5*109/l. Chirurginių operacijų metu mažesnės koncentracijos negu 50 (*109/l) laikomos susidariusiomis dėl nenormalaus chirurginio kraujavimo, ir stengiamasi palaikyti trombocitų koncentraciją ne mažesnę kaip 80-100. Beje, trombocitų kiekis nepasako, ar visi trombocitai organizme yra funkcionuojantys. Pavyzdžiui, aspirinas negrįžtamai sutrikdo trombocitų veiklą, ir hemostazė neatsistato tol, kol aspirino koncentracija nukrenta arba paveiktos ląstelės neatnaujinamos šviežiomis – pakeitimas naujomis ląstelėmis gali užtrukti iki savaitės.

Trombocitai. Tai kaulų čiulpuose esančių ląstelių (megakariocitų) atplaišos. Normaliai jų kraujyje yra 180-320 x 109/l. Tačiau jų skaičius labai kinta. Po operacijų, praradus daug kraujo, pašalinus blužnį, sergant kai kuriomis infekcinėmis ar navikinėmis ligomis, trombocitų padaugėja – tai vadinama trombocitoze. Trombocitų skaičiaus sumažėjimas kraujyje – trombocitopenija – atsiranda tuomet, kai pažeidžiami kaulų čiulpai, susergama ūminėmis uždegiminėmis ligomis, miokardo infarktu, mažakraujyste. Trombocitai yra maži, netaisyklingos formos kraujo kūneliai. Svarbiausia trombocitų funkcija – dalyvavimas kraujo krešėjime. Trombocitai pirmieji prilimpa prie pažeistos kraujagyslės sienelių, aktyvina krešėjimo faktorius, kol galiausiai susidaro trombas ir kraujavimas sustoja. Žmogaus kraujyje yra ir tam tikrų medžiagų, kurios stabdo krešėjimą. Šių medžiagų pusiausvyra labai svarbi. Jei ji sutrinka trombai gali susidaryti kraujagyslės spindyje ir ją užkimšti.
cia radau informacijos
http://www.atvirai.lt/straipsniai/valstybe...oryste-kas-tai/

http://www.tindirindi.lt/forum/viewtopic.php?id=11552
VI-VA-VI
ax.gif ax.gif
VI-VA-VI
ax.gif
VI-VA-VI
Trombocitopenija - tai laikinas ar pastovus trombocitų kiekio sumažėjimas kraujyje. Trombocitai yra svarbūs kraujo krešėjimui. Normalus jų kiekis yra 150,00 - 400,000/mm3, tačiau jei jų sumažėja iki 50,000/mm3, galima nukraujuoti, todėl būtina imtis papildomų atsargumo priemonių, apie kurias gali paaiškinti gydytoja ar slaugytoja.
Ligos požymiai:
dažnai odoje atsiranda kraujosruvos, mėlynės, mažyčiai raudoni taškeliai,
būna didesnis nei įprastai kraujavimas įsipjovus ar iš nosies,
pradeda kraujuoti dantenos,
kraujo gali atsirasti šlapime,
moterims labai stiprūs kraujavimai,
gali būti jaučiamas nuolatinis galvos skausmas (beje, simptomai labai priklauso nuo ligos sunkumo laipsnio),

gali trikti regėjimas,
rytais sunku atsibusti,
padidėja blužnis (nes pasenę trombocitai paprastai ardomi blužnyje, o kai ji yra padidėjusi, ardomi greičiau, todėl jų kiekis kraujyje sumažėja).
Liga gali būti ūminė ir lėtinė. Ūmine dažniausiai serga vaikai ir daugumai liga išnyksta savaime. Lėtine forma dažniausiai serga suaugusieji ir tik 10 proc. pasveiksta savaime.
Trombocitopenija gali išsivystyti po įvairių infekcijų, persirgus autoimuninėmis bei kitomis ligomis, esant kaulų čiulpų funkcijos nepakankamumui, ilgai vartojant daugelį medikamentų (ypač diuretikus ir nesteroidinius vaistus nuo uždegimo).
Skiriami trys ligos sunkumo laipsniai:
Lengvas: trombocitų kiekis kraujyje >50 tūkst.mm³.
Vidutinio sunkumo - trombocitų kiekis 50-30 tūkst.mm³.
Sunki - trombocitų kiekis < 30 tūkst.mm³.

Gydymą, priklausomai nuo ligos sunkumo, skiria gydytojas - dažniausiai skiriamos didelės gliukokortikoidų dozės. Jei baigus gydymą ligoniui vėl atsiranda kraujavimas, reikalinga blužnies pašalinimo operacija, po kurios apie 80 proc. ligonių visiškai pasveiksta. Ūminio kraujavimo atvejais galimas trombocitų masės perpilimas. Esant visoms trombocitopenijos rūšims, draudžiama vartoti aspiriną ir kitus nesteroidinius vaistus nuo uždegimo (indometaciną, ibuprofeną, diklofenaką ir kt.).
Kaip apsisaugoti nuo kraujavimo:
dantis valyti tik minkštu šepetėliu ar marlės tamponu,
nenaudoti siūlo dantims ar burnos skalavimo skysčio su alkoholiu,
lūpas tepti vazelinu ar lūpų balzamu, kad neskilinėtų,
jei džiūsta burna, gerti vandenį ar sultis,
po valgio skalauti burną sodos tirpalu (50g sodos ir 1 arbatos šaukštelis druskos su 200g vandens),
skustis tik elektriniu skustuvu,
nešnirpšti stipriai nosies,
prasidėjus kosuliui, kosėti atsargiai - esant stipriam, kosėdami spauskite pagalvę prie pilvo,
esant vidurių užkietėjimui, vartoti gydytojo skirtus vidurius laisvinamuosius vaistus, gerti daug skysčių,
vengti vaistų, kurių sudėtyje yra aspirino, visų nesteroidinių, kraujo krešėjimą mažinančių vaistų,
nuo skausmo galima vartoti tik paracetamolį,
venkite sunkaus darbo, kilnojimo, traumų,
Reklama
nešiokite laisvus rūbus, avėkite patogią avalynę,
valgykite lengvai virškinamą, praturtintą baltymais maistą (vištiena, kalakutiena, sūris, virti kiaušiniai, pienas it t.t.)
Jei prasidėjo kraujavimas?
Kraujavimas gali prasidėti netgi laikantis visų papildomų atsargumo priemonių.
Jam prasidėjus:
tvirtai užspauskite tą vietą tamponu ir palaikykite 5 minutes,
jei kraujavimas nesiliauja 5 minutes, toliau laikykite užspaudę tą vietą, kol nesiliaus, ir skambinkite savo gydytojui, stabdant kraujavimą iš nosies, reikia užspausti nosies sparnelius ir nuleisti galvą žemyn, galima dėti ledą.
Gydymas
http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.asp?I...d2=&linkID=
VI-VA-VI
labas as galvoju apie sia tema, niekas ne raso. supermamose
atidariau savo tema
bet niekas ne raso as jau galvoju kad as viena tik ir segru

cia

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry20499998

as sergu trombocitopenija apie 8 metus.uzinojau visiskai neticia,o iki siol nesergau jokia liga tik hemoglobino kiekis buvo sumazejas.Kai suzinojau kad sergu trombocitopenija tuo metu hemoglobinas buvo 140,o trombocitai 80.Ir dabar kai hemoglobinas kila trombocitai mazeja.Su kuo tai susija ir kokie pavojai man gresia?
rugiagele26
O Jums atsiranda kraujosruviu is niekur? Nes as gyvenu su trombocitu kiekiu tarp 40-50, ir man nera jokiu simptomu kurie budingi trombocitopenijai... na isskyrus si visiskai zema trombocitu kieki...
VI-VA-VI
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 12, 17:02)
O Jums atsiranda kraujosruviu is niekur? Nes as gyvenu su trombocitu kiekiu tarp 40-50, ir man nera jokiu simptomu kurie budingi trombocitopenijai... na isskyrus si visiskai zema trombocitu kieki...
*

man daznau kraujoja dantenos ir menesines labai gausios, siuo metu trombocitu yra 80.Nezinau ar galima prie to visko dar ir galvos skausma. ax.gif
p.s kai dare man operacija ,cezario pjuvi, trombocitu buvo 48
rugiagele26
QUOTE(kkristinak @ 2008 10 12, 17:11)
man daznau kraujoja dantenos ir menesines labai gausios, siuo metu trombocitu yra 80.Nezinau ar galima prie to visko dar ir galvos skausma. ax.gif
p.s kai dare man operacija ,cezario pjuvi, trombocitu buvo 48
*

Man irgi dare cezario pjuvi, bet sake neiprasto kraujavimo nebuvo, turiu galvoj per gausaus. O operacija irgi buvo daroma su panasiu kiekiu kaip Jusu. O menesines mano irgi gausios... verysad.gif

Visus tris cezario pjuvius dare? nes tris vaikucius turit.
VI-VA-VI
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 12, 19:58)
Visus tris cezario pjuvius dare? nes tris vaikucius turit.
*

doh.gif Taip cia mano gimdymo istorija gali paskaityti bus idomu ax.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...=359686&hl=
VI-VA-VI
Uz 8 metams,pirmas kartas pas mane Trombocitu 149 clap.gif clap.gif clap.gif
Labai dziaugiuosi thumbup.gif thumbup.gif gal mano liga po gimdymo traukiasi ax.gif
laura1979
Gal kas nors susidure su neutropenija?
VI-VA-VI
QUOTE(laura1979 @ 2008 10 25, 19:23)
Gal kas nors susidure su neutropenija?
*

ne
bet siek tiek radau apie ja informacijos
http://www.kraujas.lt/show.nav.items.php?l...7&pageId=24
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=30670
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry16494817
VI-VA-VI
QUOTE(laura1979 @ 2008 10 25, 21:53)
ACIU LABAI UZ INFORMACIJA aciuks.gif
*

jeigu tik padejau ax.gif
inteja
Sveikos,

Gal kas susidūrė su trombocitoze? Mano dukrai jau du mėnesiai kaip spračiai didėja trombcitų skaičius. Jų net 901. Jau gavome siuntimą į Santariškes hematologo konsultacijai ir vidaus organų echoskopijai. Apie tai neradau daug informacijos, tad gal čia kas pasidalins? Su kuo tai susiję ir kaip tai gydoma? Tai sutapo su mažosios peršalimo liga tik pradėjus lankyti lopšelį, o vėliau atsirado komplikacija - plaučių uždegimas. Jau beveik pasveikome, tačiau dabar neramu dėl tokio blogo kraujo tyrimo. Visi kiti rodikliai geri, išskyrus nusėdimą. Sakė, kad net 62. O svarbiausia, kad jai tik 2 metukai, ji labai bijo visokių aparatų, nesileidžia, tad bijau, kad ir echoskopo bijos. Kai reikėjo atlikti kardiogramą poliklinikoje, tai jos nepadarė, nes baisus klykimas buvo ir ramiai nepagulėjo nė minutės, o ūžesiukai yra. verysad.gif
Skruzdėlė
QUOTE(inteja @ 2008 11 06, 16:03)
Sveikos,

Gal kas susidūrė su trombocitoze?  Kai reikėjo atlikti kardiogramą poliklinikoje, tai jos nepadarė, nes baisus klykimas buvo ir ramiai nepagulėjo nė minutės, o ūžesiukai yra.  verysad.gif
*

Su trombocitoze nesame susidūrę. O apie ūžesiukus galiu pasakyti tiek- tokio amžiaus vaikui ūžesiukai yra visiškai normalu. Pediatrai klausydami stetoskopu girdi juos ir daugelis mano, kad kažkas negerai. Mus irgi taip išgąsdino, o apsilankėme Santariškėse, darė kardiogramą ir paaiškino, jog tie ūžesiukai bus girdimi dar ilgai, jie dėl vaiko augimo.
inteja
QUOTE(Skruzdėlė @ 2008 11 06, 16:47)
Su trombocitoze nesame susidūrę. O apie ūžesiukus galiu pasakyti tiek- tokio amžiaus vaikui ūžesiukai yra visiškai normalu. Pediatrai klausydami stetoskopu girdi juos ir daugelis mano, kad kažkas negerai. Mus irgi taip išgąsdino, o apsilankėme Santariškėse, darė kardiogramą ir paaiškino, jog tie ūžesiukai bus girdimi dar ilgai, jie dėl vaiko augimo.
*

Dėkui už atsakymą 4u.gif O Santariškėse kardiogramą daro taip pat lipdydami "pompeles"? Nes poliklinikoje jų uždėti negalėjo, reikia gulėti ramiai, o tokio amžiaus vaikas ramiai neišguli. schmoll.gif
inteja
QUOTE(inteja @ 2008 11 06, 16:03)
Sveikos,

Gal kas susidūrė su trombocitoze? Mano dukrai jau du mėnesiai kaip spračiai didėja trombcitų skaičius. Jų net 901. Jau gavome siuntimą į Santariškes hematologo konsultacijai ir vidaus organų echoskopijai. Apie tai neradau daug informacijos, tad gal čia kas pasidalins? Su kuo tai susiję ir kaip tai gydoma? Tai sutapo su mažosios peršalimo liga tik pradėjus lankyti lopšelį, o vėliau atsirado komplikacija - plaučių uždegimas. Jau beveik pasveikome, tačiau dabar neramu dėl tokio blogo kraujo tyrimo. Visi kiti rodikliai geri, išskyrus nusėdimą. Sakė, kad net 62. O svarbiausia, kad jai tik 2 metukai, ji labai bijo visokių aparatų, nesileidžia, tad bijau, kad ir echoskopo bijos. Kai reikėjo atlikti kardiogramą poliklinikoje, tai jos nepadarė, nes baisus klykimas buvo ir ramiai nepagulėjo nė minutės, o ūžesiukai yra.  verysad.gif
*

Na va, jau grįžome iš Santariškių, viską išsiaiškinome ir dabar ant širdies daug ramiau. thumbup.gif Supratau, kad baimės akys gali būti laaaaaabai didelės. doh.gif Tik gaila, kad niekas iš mamyčių daugiau nepanoro pasidalinti savo patirtimi. unsure.gif
VI-VA-VI
QUOTE(inteja @ 2008 11 07, 13:25)
Na va, jau grįžome iš Santariškių, viską išsiaiškinome ir dabar ant širdies daug ramiau.  thumbup.gif  Supratau, kad baimės akys gali būti laaaaaabai didelės.  doh.gif Tik gaila, kad niekas iš mamyčių daugiau nepanoro pasidalinti savo patirtimi.  unsure.gif
*

labas dziaugiuosiu kad issiaiskinate viska su ta liga 4u.gif
cia radau infos, bet mazai verysad.gif zinai gal mazai kas zino apie Trombocitoze
http://www.sveikaszmogus.lt/index.php?pagr...&atsid=3335
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=71758
http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...php/t71758.html
http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/10473.html
Siekmies jums 4u.gif 4u.gif
Saulėgražutė
O man nesciuju trombocitopenija. Per pirmaji nestuma irgi buvo, paskui atsistate, o dabar vel doh.gif. Dabar esu persalusi, gydytoja israse antibiotiku ospamox. Pradejau nerimauti, ar antibiotikai dar labiau neskystina kraujo g.gif ? Paskutiniu metu trombocitu kiekis kraujyje 102.
VI-VA-VI
QUOTE(Saulėgražutė @ 2009 01 07, 21:20)
O man nesciuju trombocitopenija. Per pirmaji nestuma irgi buvo, paskui atsistate, o dabar vel doh.gif. Dabar esu persalusi, gydytoja israse antibiotiku ospamox. Pradejau nerimauti, ar antibiotikai dar labiau neskystina kraujo g.gif ? Paskutiniu metu  trombocitu kiekis kraujyje 102.
*

suprantu tave smile.gif paskaityk nuo cia mirksiukas.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...60606&st=48

Mandra Sandra
labas. man trombocitopenija
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 14, 16:07)
labas. man trombocitopenija
*

kaip suzinojai ? ax.gif
Mandra Sandra
atsitiktinai visai. užėjo priepolis, nuvaziavom i klinikas. nustatė tulžies akmenlige ir trombocitopenija. 2-ieni darys kaulu ciulpu punkcija. ar tai l. sudetings tyrimas? gal jums darė? ar labai skauda?
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 15, 10:34)
2-ieni darys kaulu ciulpu punkcija. ar tai l. sudetings tyrimas? gal jums darė? ar labai skauda?
*

console.gif oi man ne reikejo daryti schmoll.gif o jus turite donora? g.gif
infa mirksiukas.gif
http://www.moku.lt/darbai/moku.lt_leukoze
http://medicina.kmu.lt/0611/0611-09l.pdf
Mandra Sandra
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 03 15, 15:03)

punkcija tai tyrimas, kraujo ėmimas iš pačių kaulų čiulpų, kad galėtų tiksliau kažką nustatyti. tam donoro nereikia.
man ne leukozė, o trombocitopenija. o jūs pati sergate?
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 15, 19:26)
punkcija tai tyrimas, kraujo ėmimas iš pačių kaulų čiulpų, kad galėtų tiksliau kažką nustatyti. tam donoro nereikia.
man ne leukozė, o trombocitopenija. o jūs pati sergate?
*

taip,trombocitopenija pas mane verysad.gif
Mandra Sandra
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 03 15, 21:38)
taip,trombocitopenija pas mane verysad.gif
*

o kaip sužinojot?
ar jau ilgai sergat?
kiek trombocitų rodo tyrimas?

aš sužinojau neseniai, atsitiktinai galima sakyti, ir dar negaliu patikėt, kad sergu. tikiuosi, kad čia viskas dėl maitinimo, nes maitinau vaiką 4,5 mėn. savo pienu, turėjom bėdų su jo pilvuku, tai aš ribojau sau maistą, valgiau jį neįvairų verysad.gif . tai tikrai tikiuosi, kad čia dėl to ir galima bus greitai atsistatyti. pagal internete rastą info man lengva forma. rodė vieną kartą 55, kitą kartą 52 trombocitų.
Papildyta:
beje, kokie iš pateiktų simptomų jums reiškiasi?
man kraujas rodo maža trombc. kiekį, atsirado nemažai mėlynių, kraujuoja dantenos. daugiau lyg ir nieko tokio nepastebėjau. dar pavargus nuolat, bet mažas vaikas, tai vis nepailsiu, nelabai gerai išsimiegu
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 15, 19:43)
beje, kokie iš pateiktų simptomų jums reiškiasi?
man kraujas rodo maža trombc. kiekį, atsirado nemažai mėlynių, kraujuoja dantenos. daugiau lyg ir nieko tokio nepastebėjau. dar pavargus nuolat, bet mažas vaikas, tai vis nepailsiu, nelabai gerai išsimiegu
*

nuo cia mano istorija ax.gif
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...60606&st=48
man kartais is dantenu bega kraujas,o taip jai kur ne ticia trenksius koja ar ranka iskart melyne, o paprastai pacios ne atsirada smile.gif
as kaip ir tu suzinojau neticia blink.gif dariau tyrymus ,i darba reikejo, ir daktare pasake-o jus zinote kad labai mazi trombocitai doh.gif dave siuntima i santariskes doh.gif keleta metu mane tyrynejo, ne galejo suprasti nuo ko man taip staigiai sumazejo trombocitai verysad.gif nuo ko ir ne nustate.Dabar pas mane 140.
Maitinau vaika iki 1,3metu,klausiau pas daktare ar ne kenkia vaikui,ji atsake jog ne ir net man tai gali siek tiek padeti. biggrin.gif
Mandra Sandra
o ką darėt, kad pakilo tas skaičiukas?
kažkaip forumuose mažokai info, ar mažai sergančių (tas būtų thumbup.gif ) ar nesiskelbia ir nediskutuoja g.gif verysad.gif
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 15, 21:50)
o ką darėt, kad pakilo tas skaičiukas?
kažkaip forumuose mažokai info, ar mažai sergančių (tas būtų  thumbup.gif ) ar nesiskelbia ir nediskutuoja  g.gif verysad.gif
*

As nieko ne vartoju jokiu vaistu schmoll.gif
pas mane visa laika laikosi nuo 50 iki 114 ,didesnio ne buvo doh.gif
kada gimdziau dukra buvo 48 doh.gif daktarai buvo sokiruoti doh.gif po gimdimo jis pradejo savaime kilti ir pakilo iki 149 ,tai daktare pasake kad gali buti jog man podejo gimdimas ir maitinimas thumbup.gif siuo momentu nezinau koks, po keliu menesiu reikes tikrintis verysad.gif
Mandra Sandra
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 03 16, 00:13)
As nieko ne vartoju jokiu vaistu schmoll.gif
pas mane visa laika laikosi nuo 50 iki 114 ,didesnio ne buvo doh.gif
kada gimdziau dukra buvo 48  doh.gif daktarai buvo sokiruoti doh.gif po gimdimo jis pradejo savaime kilti ir pakilo iki 149 ,tai daktare pasake kad gali buti jog man podejo gimdimas ir maitinimas thumbup.gif siuo momentu nezinau koks, po keliu menesiu reikes tikrintis  verysad.gif
*

o mano visą laiką, visą nėštumą ir prieš pat gimdymą viskas buvo puiku. o va dabar beveik jau 5 mėn. po gimdymo praėjo, maitinau 4,5 mėn. vaikutį savo pienuku...ir va koookie rodikliai, 55-52 trombc. unsure.gif unsure.gif unsure.gif
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 15, 23:04)
pienuku...ir va koookie rodikliai, 55-52 trombc.  unsure.gif 
*

labai mazai verysad.gif
Mandra Sandra
kol kas gyd. susilaikė ir nedarė man punkcijos, sako, reikia gal palaukti tyrimų atsakymų. vakar kartojo bendrą kraujo vaizdą. tai trombc. 53
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 18, 12:33)
kol kas gyd. susilaikė ir nedarė man punkcijos, sako, reikia gal palaukti tyrimų atsakymų. vakar kartojo bendrą kraujo vaizdą. tai trombc. 53
*

gal isvis ne reikes daryti g.gif gal analizai pagerejo ax.gif o kaip tu pati jautesi? ax.gif ar skauda ka nors? ax.gif ar svaigsta galva? ax.gif
kazkaip idomu pas mane buvo 48 doh.gif ,o as jauciausi kaip kasdien ,normaliai bigsmile.gif
Mandra Sandra
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 03 19, 00:05)
gal isvis ne reikes daryti  g.gif gal analizai pagerejo ax.gif o kaip tu pati jautesi? ax.gif ar skauda ka nors? ax.gif ar svaigsta galva? ax.gif
kazkaip idomu pas mane buvo 48 doh.gif ,o as jauciausi kaip kasdien ,normaliai bigsmile.gif
*

nea, nepagėrėjo juk. kitimas toksai: 55-52-53 dabar. o laukia tyrimų kraujo, kurių laukti reikia 10-14 dienų, net paimta anti dnr, hepatitai ir dar kažkokie velniai...sako, spėsim dar su tuo badymu. jaučiuosi normaliai visai, kartais paskauda galvą, jaučiuosi pavargusi, noriu miego, bet manau, kad čia dar ir susiję su tuo, kad auginu beveik 5 mėn. vaikelį...naktį keliuosi, ir šiaip smile.gif
o tu kaip?
Papildyta:
o man tai idomu, ar daugiau nėra serganciu sia liga? ar tiesiog nediskutuoja čia, nenori afišuotis g.gif ir šiaip - čia reta ar dažna liga g.gif
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 18, 22:28)
biggrin.gif
*

Normaliai,visai nejauciu jog sergu,tik kai menesines pirmomis dienomis smarkiai kraujoju.Yra serganganciu tik matyt ne visi zino kad serga ar nenori komentuoti. smile.gif
Mandra Sandra
na, mėnesinės ir mano gausios buvo pirmom dienom. bet čia pirmos menesines po vaikelio gimimo, tai maniau kad dėl to
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 19, 16:12)
na, mėnesinės ir mano gausios buvo pirmom dienom. bet čia pirmos menesines po vaikelio gimimo, tai maniau kad dėl to
*

pas tave gali buti tiesiog po gimdimo,nes dazniausiai pirmos menesines po gimdimo buna gausios.Nesureiksmink su ta liga,buna ir kitu priezasciu. mirksiukas.gif
Mandra Sandra
ar tikrai sergant trombocitopenija negalima i pirtis ?
VI-VA-VI
[quote=Mandra Sandra,2009 03 21, 12:38]
*

[/quote ax.gif zinai pirma karta girdziu g.gif bigsmile.gif
Mandra Sandra
[quote=VI-VA-VI,2009 03 21, 20:28]
[quote=Mandra Sandra,2009 03 21, 12:38]
*

[/quote ax.gif zinai pirma karta girdziu g.gif bigsmile.gif
*

[/quote]
nu man taip sakė...aš ir noriu pasitikslinti biggrin.gif
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 21, 18:59)
nu man taip sakė...aš ir noriu pasitikslinti  biggrin.gif
*

Zinai daktare zino kad pas mane namie yra pirtis ax.gif bet man kad ne galima buti pirti ir garintis,nors ji to nepasake. schmoll.gif
Mandra Sandra
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 03 22, 00:05)
Zinai daktare zino kad pas mane namie yra pirtis ax.gif  bet man kad ne galima buti pirti ir garintis,nors ji to nepasake. schmoll.gif
*

idomu. reikėtų paieškoti info. arba gal 2-ieni savo daktaro paklausiu...l. noriu į Druskininkus smile.gif
VI-VA-VI
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 21, 22:07)
idomu. reikėtų paieškoti info. arba gal 2-ieni savo daktaro paklausiu...l. noriu į Druskininkus smile.gif
*

zinai idomu ir man ,kada ka suzinosi parasyk mirksiukas.gif
Mandra Sandra
QUOTE(VI-VA-VI @ 2009 03 22, 00:12)
zinai idomu ir man ,kada ka suzinosi parasyk mirksiukas.gif
*

būtinai. 1-ienį skambinsiuosi, 2-iennį gal važiuosiu į KMUK pas savo gyd. Minelga
~Dark Elf~
QUOTE(p. Kikimora @ 2005 11 28, 18:41)
Sveikutiės biggrin.gif
Gal būt kas nors esate susidūrę su kraujo ligomis?
diagnozuota trombocitopenija (trombocitų stygius), anemija ir leukocitozė (leukocitų perteklius). Hematologė kol kas nori stebėti, o man rūpi padėti pačiai sau. Vitaminai nusipirkti cool.gif . ką dar galėčiau/turėčiau padaryti? kokį maistą rinktis? Kaip pagerinti kraują "naminėmis" priemonėmis?
*

Man buvo anemija,kai hemoglobinas nukrito iki 71.(tokie tyrimai ligonineje buvo atlikti) dare kaulu ciulpu tyrimus..sake viskas gerai..tai man nieko nepadetu sake,iskyrus vaistu..
Mandra Sandra
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 03 22, 01:35)
Man buvo anemija,kai hemoglobinas nukrito iki 71.(tokie tyrimai ligonineje buvo atlikti) dare kaulu ciulpu tyrimus..sake viskas gerai..tai man nieko nepadetu sake,iskyrus vaistu..
*

o tas tyrimas mane domina. ar labai ten sudėtinga? labai baisu? ar skauda?
natuliona
QUOTE(Mandra Sandra @ 2009 03 25, 22:02)
o tas tyrimas mane domina. ar labai ten sudėtinga? labai baisu? ar skauda?
*

zinau kad vaikams kaulo chiulpu tyrima daro su narkoze, del suaugusiu nezinau ax.gif
teko guleti ligonineje su veina mergaite kuri buvo paguldyta i skyriu ir turejo tik 1 tormbocita, kita diena turejo 0 blink.gif ja saugojo kaip kiausini, leido imunoglobulina tai dar kita diena pakilo iki 8 rolleyes.gif
VI-VA-VI
QUOTE(natuliona @ 2009 03 25, 22:20)
zinau kad vaikams kaulo chiulpu tyrima daro su narkoze, del suaugusiu nezinau ax.gif
teko guleti ligonineje su veina mergaite kuri buvo paguldyta i skyriu ir turejo tik 1 tormbocita, kita diena turejo 0 blink.gif ja saugojo kaip kiausini, leido imunoglobulina tai dar kita diena pakilo iki 8 rolleyes.gif
*

O kosmaras verysad.gif vargsiuke mergaite wub.gif o ja pagyde ? ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.