Sveikos mamytes,
gal galit pasidalinti patirtimi. Mano mažiui 1,5 metų, jau 2 savaites būna su aukle. Iš pradžių jis ją priėmė visai normaliai, o dabar jai atėjus tiesiog puola isterikuoti. Šiaip pirmomis dienomis auklę pastebėjom (irašinėjom garsą), atrodo viskas normaliai. Kaimynai sako, kad kieme irgi elgiasi gerai. Mums ji visai patinka. Tačiau vaikas su ja likti nenori. Tiesa, jokių kažkokių pakitimų vaiko elgesyje nepastebėjau, gerai valgo, gerai miega, judrus, žaidžia, linksmas. Mano mažius yra šiek tiek maminukas.
Taigi mamytės patarkit, ar čia jis pyksta tik todėl, kad mes išeinam ir jam reikia likti su svetimu žmogum. Ar čia reikia įtarti auklę ir vėl pradėti stebėti? O gal jų biolaukai nesutampa?
Šiaip ji sako, kad mažius šiek tiek paverkia kai mes išeinam, o po to viskas būna gerai.
Ar ieškoti kitos auklės? Bijau, kad su kita gali būti tas pats.
Šmigija
2005 06 20, 09:59
Jei yra galimybė tikrai nepamaišys jos stebėjimas.
Maniskis iki siol pyksta, kad ji auklei palieku. O dabartine aukle priziuri ji jau virs metu. Su aukle l. gerai sutaria. Bet, kai ji ateina, o mes dar bunam neiseje, tai jis visuomet apsiasaroja. Matyt del didelio prisirisimo prie tevu Tokiems vaikams manau ir darzelyje bus sunkiau priprasti Gal taviskis irgi didelis jautruolis ir l. prie teveliu prisirises?
Maniskis buna kad susinervina, kai mociute ateina. Supranta, kad mama tikriausiai iseis, ir supyksta. Nors mociute tikrai jo neskriaudzia, myli be proto, moka uzimti. Taip kad neskubek aukles keist, man atrodo normalu, kad vaikas mamos nenori isleisti.
MentiRosa
2005 06 21, 19:12
Mamytes juk kai darželyje vaikučiai yra paliekami irgi piksta,kodėl teveliai išeina o jie su auklem lieka vat ir puola į isterijas o paskui apsiramina,bet dėl saugumo jausmo tai aš stebėčiau dar tą auklę,jeigu nieko įtartino nepatebėčiau tai tada turbut tik vaikiukas piksta ant tėveliu, kad jie užuot būtų buvę su juo išeina į darbą
Mūsų mazius irgi didelis mamyciukas, ir su mociute kai ji ateina pasilikti nenori, pradzioj labai verkia, bet mama sako kad po 5min. nustoja, nors su mano mama pasilieka daznai nuo pat gimimo ir ji labai myli mūsų vaikutį, o dabar norim ieskotis auklės, tik kaip reikia pradėti pratinti jį pasilikti su svetimu zmogumi net nezinau  gal pradziai po vieną valandą palikti, paskui vis daugiau  kaip jūs darėte?
QUOTE(g.j @ 2005 06 20, 10:24) Sveikos mamytes, gal galit pasidalinti patirtimi. Mano mažiui 1,5 metų, jau 2 savaites būna su aukle. Iš pradžių jis ją priėmė visai normaliai, o dabar jai atėjus tiesiog puola isterikuoti. Šiaip pirmomis dienomis auklę pastebėjom (irašinėjom garsą), atrodo viskas normaliai. Kaimynai sako, kad kieme irgi elgiasi gerai. Mums ji visai patinka. Tačiau vaikas su ja likti nenori. Tiesa, jokių kažkokių pakitimų vaiko elgesyje nepastebėjau, gerai valgo, gerai miega, judrus, žaidžia, linksmas. Mano mažius yra šiek tiek maminukas. Taigi mamytės patarkit, ar čia jis pyksta tik todėl, kad mes išeinam ir jam reikia likti su svetimu žmogum. Ar čia reikia įtarti auklę ir vėl pradėti stebėti? O gal jų biolaukai nesutampa? Šiaip ji sako, kad mažius šiek tiek paverkia kai mes išeinam, o po to viskas būna gerai. Ar ieškoti kitos auklės? Bijau, kad su kita gali būti tas pats. pagal mane tai reiketu pastebeti o gal ne aukle kalta paprasciausiai gal vaikas nenori likti su svetimu zmogumi
Lakūdra
2006 03 09, 17:35
o as patarciau visada priimant auke i darba pasiulyt jei dirbt kazko bandomaji laikotarpi,kad po savaites langva sazine galetumet pasakyt,kad norit pabandyt padraugaut su kitamoterimi.ir isbandyt reiktu visokio amziaus auklytes
jeigu verkia tai dar nereiskia, kad auklyte su juo elgiasi blogai  nei vienas vaikas nenori likti su svetimu zmogum, ir tai yra visiskai normalu  surasit kita aukle, galiu pasakyti 100% kad bus lygiai tas pats, jau tiek vaiku esu ziurejus tai tikrai zinau, kad taip bus. Pamenu ziurejau ir nemaza 3,5 metu berniuka, tai jis pirmas savaites taip pat kele didelius ozius  o kad maziukas taip elgiasi, tai suprantama
Sakykit, o kaip jūs pripratinat palikt su aukle Mano mažė net su mano mam ar močiute nepasilieka iš kart isteriškai rėkia, ir sakė beveik ištisai verkia kol negrįžtu namo Ką tokiu atveju daryt  , ji iki šiol būdavo tik su manim, o dabar jau laikas man į darbą, neįsivaizduoju kaip paliksiu auklei
Lakūdra
2006 03 10, 08:42
QUOTE(Jura 22 @ 2006 03 09, 20:18) Sakykit, o kaip jūs pripratinat palikt su aukle Mano mažė net su mano mam ar močiute nepasilieka iš kart isteriškai rėkia, ir sakė beveik ištisai verkia kol negrįžtu namo Ką tokiu atveju daryt  , ji iki šiol būdavo tik su manim, o dabar jau laikas man į darbą, neįsivaizduoju kaip paliksiu auklei  tegu aukle is pradziu buna po pora valandu.nepalikit vaikucio su svetimu visa diena. tegu pirmosios susidraugavimo akimirkos nebuna namie. tegu aukle su mazyte pirmus kartus pabuna laukuti,o tik po to po truputi isileiskit svetima zmogu i savo erdve. manau tai sunku ne tik mazyliui bet ir jo teveliams
*Samanė*
2006 03 10, 10:00
O galbūt vaikui nepatinka būtent ta auklė  , nes kai atėjo aplankyti mažytės sūnaus auklė, tai cypė paklaikus,o va sūnui buvo ji pati pačiausia  , o mažė nepasiliktų nei pro kur.Bet va eina išskirtinai pas kai kuriuos žmones-savo krikštotėtį, net pas nepažįstamas tetas .Tai kai ieškosiu auklės -būtent patinkančios mažiukei.Gal biolaukai nesutampa  , tik prašom nesišaipyti iš pastabos.
saintlina
2006 03 10, 15:46
pas mane lygiai tokia pati situacija - dvi savaites kliackas liko su aukle be jokių problemų, be ašarėlių. Ramiausiai 'atia' pamojuodavo ir tempdavo ją žaist. Nuo trečios savaitės - verkia baisiausiai man išeinant. Nemanau, kad jį auklė skriaustų, nes namie dabar broliukas 12 metų sulaužyta koja sėdi, tai nemato, kad vaikas verktų. Be to, pas jį kambary mažasis ir sėdi dažniausiai. Tai manau, kad mažuliui šiaip labai graudu, kad mamytė išeina. Nors kamerytę vis dėlto pastatysim kambary. Šiaip - kad matytume, kaip bendrauja. Nes šiandein, pvz, vyresnis sakė, kad kliackas pas jį kambary žaidė, o auklė kitam kambary televizoriu žiūrėjo..
QUOTE(saintlina @ 2006 03 10, 11:46) pas mane lygiai tokia pati situacija - dvi savaites kliackas liko su aukle be jokių problemų, be ašarėlių. Ramiausiai 'atia' pamojuodavo ir tempdavo ją žaist. Nuo trečios savaitės - verkia baisiausiai man išeinant. Nemanau, kad jį auklė skriaustų, nes namie dabar broliukas 12 metų sulaužyta koja sėdi, tai nemato, kad vaikas verktų. Be to, pas jį kambary mažasis ir sėdi dažniausiai. Tai manau, kad mažuliui šiaip labai graudu, kad mamytė išeina. Nors kamerytę vis dėlto pastatysim kambary. Šiaip - kad matytume, kaip bendrauja. Nes šiandein, pvz, vyresnis sakė, kad kliackas pas jį kambary žaidė, o auklė kitam kambary televizoriu žiūrėjo..  Ne pas tave viena tokia aukle  Palikau savo auklei maziu, jis uzsioziavo ir ka ji- nunesi ji pas vyresneli ir paliko, o pati laikrasti svetaineje skaite  Reziume, as jos paslaugu atsisakiau, nes pamaciau, kad jai mano mazius visai nerupi
saintlina
2006 03 15, 20:14
Maniškė auklė dabar serga, tai pažiūrėsim, kaip jai grįžus bus. Jei vėl paliks mažulį pas brolį - teks atsisveikinti. Na, jei jau vyrenis brolis šiaip ar taip turi mažylį žiūrėt, tai kam ta auklė - parvažiuot per pietus pamaitint ir pati galiu Kažkaip tikėjausi, kad auklė kaip tik daugiau laiko praleis su vaiku, neturės kitų reikalų, jai gi reik tik su mažuliu būt, nei valgyt gamint, nei kambarių tvarkyt.
Lakūdra
2006 03 15, 20:20
QUOTE(saintlina @ 2006 03 15, 21:14) Maniškė auklė dabar serga, tai pažiūrėsim, kaip jai grįžus bus. Jei vėl paliks mažulį pas brolį - teks atsisveikinti. Na, jei jau vyrenis brolis šiaip ar taip turi mažylį žiūrėt, tai kam ta auklė - parvažiuot per pietus pamaitint ir pati galiu Kažkaip tikėjausi, kad auklė kaip tik daugiau laiko praleis su vaiku, neturės kitų reikalų, jai gi reik tik su mažuliu būt, nei valgyt gamint, nei kambarių tvarkyt. as suprantu,kad sirdele skauda kai mazuli reikia svetimama palikt.bet ar jum patiktu kad jus kas sitaip su kamera stebet?gal geriau tiesiog pasikalbet.kai as suzinojau kad mane stebi(per aplinkui) pati is darbo isejau,nes nemalonu kai tavim nepasitiki.
saintlina
2006 03 15, 20:44
Nelabai suprantu aš tas pretenzijas - jeigu nieko blogo nedarai, tai ko čia iš darbo eit apie kamerą sužinojus? Tikrai nemažai įmonių dabar savo darbuotojus filmuoja, ir nieko. O kameras savo namuose būtinai sustatysiu, kiekvienam kambary netgi. Jau geriau surizikuosiu, kad auklė įsižeidus išeitų (rasiu geresnę, tikiuosi), negu rizikuosiu savo vaiko sveikata. Pakankamai mamytės yra prirašiusios, kokių vaizdų išvysta filmuotą medžiagytę pažiūrėjusios.
O šiaip jau tokia Mažulių deivė buvo čia išplėtojus temą apie kamerų žalą jautriai auklės psichikai. Manau, visos nuomonės jau išsakytos.
Ingulis
2006 03 15, 20:59
QUOTE(saintlina @ 2006 03 15, 20:44) Nelabai suprantu aš tas pretenzijas - jeigu nieko blogo nedarai, tai ko čia iš darbo eit apie kamerą sužinojus? Tikrai nemažai įmonių dabar savo darbuotojus filmuoja, ir nieko. O kameras savo namuose būtinai sustatysiu, kiekvienam kambary netgi. Jau geriau surizikuosiu, kad auklė įsižeidus išeitų (rasiu geresnę, tikiuosi), negu rizikuosiu savo vaiko sveikata. Pakankamai mamytės yra prirašiusios, kokių vaizdų išvysta filmuotą medžiagytę pažiūrėjusios.
Lakūdra
2006 03 15, 21:03
QUOTE(saintlina @ 2006 03 15, 21:44) Nelabai suprantu aš tas pretenzijas - jeigu nieko blogo nedarai, tai ko čia iš darbo eit apie kamerą sužinojus? Tikrai nemažai įmonių dabar savo darbuotojus filmuoja, ir nieko. O kameras savo namuose būtinai sustatysiu, kiekvienam kambary netgi. Jau geriau surizikuosiu, kad auklė įsižeidus išeitų (rasiu geresnę, tikiuosi), negu rizikuosiu savo vaiko sveikata. Pakankamai mamytės yra prirašiusios, kokių vaizdų išvysta filmuotą medžiagytę pažiūrėjusios. O šiaip jau tokia Mažulių deivė buvo čia išplėtojus temą apie kamerų žalą jautriai auklės psichikai. Manau, visos nuomonės jau išsakytos. na bet jei niekuom nepasitiki,tai tada pati namie su leliu sedek,ir problemu nebus
-Linda-
2006 03 15, 21:06
O kaip tu apsiperki, pesimiste? Juk Maxima, Iki ir kiekviena parduotuvė filmuoja, irgi tavim nepasitiki?
Lakūdra
2006 03 15, 21:18
QUOTE(-Linda- @ 2006 03 15, 22:06) O kaip tu apsiperki, pesimiste? Juk Maxima, Iki ir kiekviena parduotuvė filmuoja, irgi tavim nepasitiki?  todel lankausi vietiniuose prekybos centruose,kar aklas apsauginis vaiksto:)
saintlina
2006 03 15, 21:37
apie kokį pasitikėjimą čia išvis kalbama? Tai gal ir didesnę dalį firmų uždarom, nes tegul geriau darbdaviai patys dirba, jei samdomais darbuotojais nepasitiki?
Šiaip normalios auklės nieko prieį neturi, kad jas filmuoja.
O Pesimistė, kaip matau, jau kelintoj temoj iš nieko vėjus kelia, priekabių ieško.
Aišku netrukdytų auklę pastebėti papildomai, bet jei vaikas maminukas, nieko nepadarysi, nenorėk, kad auklė taptų tavo vaikui mamma.
saintlina
2006 03 15, 22:42
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 15, 22:09) Aišku netrukdytų auklę pastebėti papildomai, bet jei vaikas maminukas, nieko nepadarysi, nenorėk, kad auklė taptų tavo vaikui mamma. aš gi to ir nenoriu. Tiesiog prieš tai rašiau, kad iš pradžių mažius noriai pasilikdavo su aukle, o po poros savaičių - visai nebenori. Gal mamytės nenori išleisti, o gal ir kitų priežasčių yra. Brolis (12 m) sako, kas mažius vis pas jį, o auklė kitam kambary TV žiūri. Vyras namo užsukęs tą patį vaizdelį rado. Užtat man ir įdomu, kaip ji su vaiku bendrauja. Vaikas gi mažas, pats nepasakys.
QUOTE(saintlina @ 2006 03 15, 18:42) aš gi to ir nenoriu. Tiesiog prieš tai rašiau, kad iš pradžių mažius noriai pasilikdavo su aukle, o po poros savaičių - visai nebenori. Gal mamytės nenori išleisti, o gal ir kitų priežasčių yra. Brolis (12 m) sako, kas mažius vis pas jį, o auklė kitam kambary TV žiūri. Vyras namo užsukęs tą patį vaizdelį rado. Užtat man ir įdomu, kaip ji su vaiku bendrauja. Vaikas gi mažas, pats nepasakys. Pilnai tau pritariu  Aukles darbas buti su vaiku, o nepalikus vyresnio vaiko prieziurai paciai TV ziureti ar laikrasti skaityti. Tavo sunus 12metu, o kai maniskiui 7-ciui paliko, tai ka reikia galvoti apie tokia aukle? Kas liecia kameras nieko blogo nematau, jei yra tokia galimybe, kodel gi nepastebeti zmogaus is salies, kaip jis elgiasi su tavo vaiku.
saintlina
2006 03 16, 08:32
taigi maniškis dvylikametis sulaužyta koja.. gipsas nuo pirštų iki klubo.
Mefkiukas
2006 03 22, 23:46
Sveikos,esu visai pasimetusi...samdom aukle ta pacia jau puse metu.Pagyvenusi moteriske, bet kai samdem atrode tinkamiausia kandidate is visu pasisiuliusiu, patikima atrodo...Per muse metu gan apvaikejo sakyciau. ..Vaikas niekad labai nedziugavo ja pamates, bet ir labai nesipriesindavo, bet dabar...Vos ja pamates rekia-neeee...Itariu, kad kazkas jam tikrai joje nepatinka, kad galbut ji blogai elgiasi.....ir isvis tapo toks oziukas, uzsispyres, vos pasakai zodi negalima ima verkti ir tt(jam 1.7 metai)....taip nenoriu vel pradet aukles paiesku, bet itariu reikia nedelsiant rasti kita, o gal dar bandyt patikrinti (niekad to nedarem)???Patarkit...
saintlina
2006 03 23, 09:06
aš tikrinčiau. Be jokių abejonių. Pusė metų pakankamai ilgas laiko tarpas priprasti buvo. Jei vaikiukas jos nenori - kažkas negerai. Geriau pagalvojus, galbūt jums reiktų ir pradėti dairytis kitos auklės. Jeigu mažuliui auklė ir po pusmečio taip nepatinka - kam jį kankint?
QUOTE(Mefkiukas @ 2006 03 22, 14:46) Sveikos,esu visai pasimetusi...samdom aukle ta pacia jau puse metu.Pagyvenusi moteriske, bet kai samdem atrode tinkamiausia kandidate is visu pasisiuliusiu, patikima atrodo...Per muse metu gan apvaikejo sakyciau. ..Vaikas niekad labai nedziugavo ja pamates, bet ir labai nesipriesindavo, bet dabar...Vos ja pamates rekia-neeee...Itariu, kad kazkas jam tikrai joje nepatinka, kad galbut ji blogai elgiasi.....ir isvis tapo toks oziukas, uzsispyres, vos pasakai zodi negalima ima verkti ir tt(jam 1.7 metai)....taip nenoriu vel pradet aukles paiesku, bet itariu reikia nedelsiant rasti kita, o gal dar bandyt patikrinti (niekad to nedarem)???Patarkit... zinoma keisk tu kuo greiciau aukle ir vaikas nuo jos pavarksta ir pati aukle,nes ji kiek supratau senyvo amziaus.nes tokio amziaus kaip tavo vaikelis,reikia issidukti jam,pakvailioti,o ne knygutes skaityti ir televizoriu ziureti,man atrodo delto pas ji ir oziukai lenda,nes jis neturi kur savo energijos islieti.
|
|