Net nežinau kas pasidarė, bet be priežasties vaikai pradeda muštis
Dani, man atrodo, kad cia toks amzius :
Maniksi kol kas tfu-tfu-tfu nesimusa. Bet lopselyje jo grupej yra vyresniu vaikuciu, kurie nepraleidzia progos [img]http://www.kurts-smilies.de/haudrauf.gif[/img] uzploti, ispirti ar pastumti maniski ar kuri kita vaikuti :-/... Kiek pastebejau, tam kartui maniskis gal ir paverkia (jei skaudziai uzgavo), bet vis tiek noriai su jais zaidzia, net ranka paduoda einant i lauka Aukletoja sako, kad jei duoda vaikas atgal [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/duel.gif[/img] tokiam mustukui, jam nebeidomu (gal taip nori atkreipti demesi ???) ir pradeda ieskotis naujos "aukos" :
Pritariu Viksreliui-prasidejo periodas "atkreipk i mane demesi" ;D Mano kleckui tas pats buvo, tik jis kaskodel vis i mane taikydavosi [smiley=bash.gif] Bet praejo (teko pora menesiuku atakas atlaikyti) ir dabar jei ir suduoda koki karta, tai paskui apsikabines ilgai "atsiprsineja" [smiley=hug.gif] Kantrybes Dani
Maniskis pradejo mustis butent tada, kai pradejo lankyti lopseli. Kaip sakoma, kiekvienas kovoja del vietos po saule.
Parejes namo irgi nepraleidzia progos kepsteleti, ypac tuomet, kai ko nors neleidziam, o paskui bega pas teveli verkdamas ir skundziasi "as mamyte musiau". Beje, skaiciau, jog vaikai dazniausiai ir pradeda mustis ir kandziotis tuomet, kai pradeda lankyti darzeli ir visa tai baigiasi kartu su adaptacija. Taigi laukiu, kada gi jau baigs adaptuotis :).
Mane irgi dukra kartais ima mušti, bet dažniausiai tada, kai ko nors neduodu ar tieisog nespėju paduoti. Tai va, kai man trenkia, tai aš ją paimu už petukų, apsuku ir išlydžiu iš kambario aiškindama, kad nesimušama. Po kiek laiko ji grįžta rankas pamaldžiai susidėjus, prisiglaudžia ir lyg niekur nieko stebi ką veikiu. Taip ir susitaikom. Kitų vaikų nemuša, išvis nemoka dėl nieko pakovoti kieme ar smėlio dėžėje. Kadangi brolių ir seserų nėra, tai kenčia katė. Pvz, šiandien neoniniu "markeriu"šmargino visą baltą kailį, arba vakar bandė su žirklėm pakasyti ausį, prieš kelias dienas norėjo su lipnia juosta klijuoti akis, psardo praeidama pro šalį ir t.t. be galo , be krašto..Manau, kad visi vaikai susipažįsta su tam tikrom agresyvumo apraiškom. Manau reikia atkreipti dėmesį, paaiškinti kaip nesielgiama ir laukti kol tas periodas savaime baigsis. neįsivaizduoju pati, kaip kovot su tokiais dalykais.
Maniskis irgi perejo ta musimosi perioda. Bet tikiuosi tas periodas jau eina i pabaiga, nors dar vis pasitaiko. nezinau is kur ismoko, su kitais vaikais nedaug bendravo, o mustis pradejo nuo kokiu 11 men (dabar 1.3m). Anksciau rimtai trenkdavo, net nezinojau ko griebtis, ar nekreipt demesio, ar subarti, juk nepasakysi tokiam pypliui 'nesimusk'. Jam atrodo musimasis kaip zaidimas. Visko buvo, bet dabar jau pastebiu, kad maziau musasi, dazniau apsikabina, paglosto. Gal i prota ateina ;D
Nu va, kazkas ateina i prota, o maniskis dabar kaip tik isejo is proto
Maniske tai tikra mergaite iki siol buvo- rami, niekad neuzgaus, nenuskriaus. Bet va pries pora men. isigijom kaciuka ir prasidejo...
Mano "mustukas" visiems per veida uzvaziuoja, jei pasako ta magiska ir bjauru zodeli "negalima". Is pradziu bandziau "atsilyginti" tuo paciu, kad zinotu kaip tai kitiems atrodo, po to serdavau per rankytes, bet viena diena perskaiciau kur tai kad pyktis gimdo pykti, ir nuo to laiko "isradau" tokia piktai abejinga veido israiska be zodziu- PADEJO
maniskei irgi buvo uzeje bet ne taip kad mustis bet va kai paimi ja ant ranku tai per veida papleksnot reikedavo kam nors.....
Mano vaikinukui, kaip tik uzejes musimosi periodas. Pasiima jis koki paiilga daikta, panasu i pagali, ir kad duos per galva, o musa tai visus ir tete, ir mane, ir katyte, nu zodziu visus, kas pasitaiko kelyje
maniske irgi museika,bet dauzosi ne seip sau o tik kai supyksta
niu meya, pas mus suniukas namuose pries menesi atsirado... o mustynes irgi pamazu atsirado, nors ne is kart... dabar dar po ligos tai is vis bjaurus pasidare, mazdaug viskas leidziama... net nezinau ka su juo daryt..
dar nedrasiai, bet jau galiu pasakyti, kad maniskei pagaliau pasibaige musimosi periodas
As tai irgi bandziau rodyt kaip glostyt reikia, bet pries atkisdama zanda, visada prisimerkiu
Maniškis pradėjo muštis kai pradėjo lankyti darželį. Manau kad gal nevisada jam darželi pavyksta apsiginti ir ta neapykanta atneša namo ir išsilieja? Tikiusi, kad šis laikotarpis praeis.
QUOTE(Anita @ 2004 09 27, 13:22) Maniškis pradėjo muštis kai pradėjo lankyti darželį. Manau kad gal nevisada jam darželi pavyksta apsiginti ir ta neapykanta atneša namo ir išsilieja? Tikiusi, kad šis laikotarpis praeis. sveikos mamytes.mano dukrytei taip pat vyksta tokie patys procesai!bando irodyneti jog ira labai suaugusi |