Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažieji mušeikos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
dani
Net nežinau kas pasidarė, bet be priežasties vaikai pradeda muštis ohmy.gif Praeina vienas pro kita ir trenkia. Už ką? Šiaip sau 8) Arba įkanda ohmy.gif Niekas jų nemokina, niekas nerodo kokių metodų reikia imtis, bet va rezultatas.. Ar ir jūsiškiai muštukai??
Ambro
Dani, man atrodo, kad cia toks amzius :smile.gif. ..

Maniksi kol kas tfu-tfu-tfu nesimusa. Bet lopselyje jo grupej yra vyresniu vaikuciu, kurie nepraleidzia progos [img]http://www.kurts-smilies.de/haudrauf.gif[/img] uzploti, ispirti ar pastumti maniski ar kuri kita vaikuti :-/...

Kiek pastebejau, tam kartui maniskis gal ir paverkia (jei skaudziai uzgavo), bet vis tiek noriai su jais zaidzia, net ranka paduoda einant i lauka ohmy.gif. Matyt, cia jiems savaime suprantamas dalykas. Na, kai jau mazius ismoks atgal [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/boxing.gif[/img] duoti... tai tik saugokites ;D!

Aukletoja sako, kad jei duoda vaikas atgal [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/duel.gif[/img] tokiam mustukui, jam nebeidomu (gal taip nori atkreipti demesi ???) ir pradeda ieskotis naujos "aukos" :smile.gif.
1111
Pritariu Viksreliui-prasidejo periodas "atkreipk i mane demesi" ;D Mano kleckui tas pats buvo, tik jis kaskodel vis i mane taikydavosi [smiley=bash.gif] Bet praejo (teko pora menesiuku atakas atlaikyti) ir dabar jei ir suduoda koki karta, tai paskui apsikabines ilgai "atsiprsineja" [smiley=hug.gif] Kantrybes Dani wink.gif
Elvita
Maniskis pradejo mustis butent tada, kai pradejo lankyti lopseli. Kaip sakoma, kiekvienas kovoja del vietos po saule.
Parejes namo irgi nepraleidzia progos kepsteleti, ypac tuomet, kai ko nors neleidziam, o paskui bega pas teveli verkdamas ir skundziasi "as mamyte musiau".
Beje, skaiciau, jog vaikai dazniausiai ir pradeda mustis ir kandziotis tuomet, kai pradeda lankyti darzeli ir visa tai baigiasi kartu su adaptacija. Taigi laukiu, kada gi jau baigs adaptuotis  :).
Rasma
Mane irgi dukra kartais ima mušti, bet dažniausiai tada, kai ko nors neduodu ar tieisog nespėju paduoti. Tai va, kai man trenkia, tai aš ją paimu už petukų, apsuku ir išlydžiu iš kambario aiškindama, kad nesimušama. Po kiek laiko ji grįžta rankas pamaldžiai susidėjus, prisiglaudžia ir lyg niekur nieko stebi ką veikiu. Taip ir susitaikom. Kitų vaikų nemuša, išvis nemoka dėl nieko pakovoti kieme ar smėlio dėžėje. Kadangi brolių ir seserų nėra, tai kenčia katė. Pvz, šiandien neoniniu "markeriu"šmargino visą baltą kailį, arba vakar bandė su žirklėm pakasyti ausį, prieš kelias dienas norėjo su lipnia juosta klijuoti akis, psardo praeidama pro šalį ir t.t. be galo , be krašto..Manau, kad visi vaikai susipažįsta su tam tikrom agresyvumo apraiškom. Manau reikia atkreipti dėmesį, paaiškinti kaip nesielgiama ir laukti kol tas periodas savaime baigsis. neįsivaizduoju pati, kaip kovot su tokiais dalykais.
Vandene
Maniskis irgi perejo ta musimosi perioda. Bet tikiuosi tas periodas jau eina i pabaiga, nors dar vis pasitaiko. nezinau is kur ismoko, su kitais vaikais nedaug bendravo, o mustis pradejo nuo kokiu 11 men (dabar 1.3m). Anksciau rimtai trenkdavo, net nezinojau ko griebtis, ar nekreipt demesio, ar subarti, juk nepasakysi tokiam pypliui 'nesimusk'. Jam atrodo musimasis kaip zaidimas. Visko buvo, bet dabar jau pastebiu, kad maziau musasi, dazniau apsikabina, paglosto. Gal i prota ateina  ;D
giedrulka
Nu va, kazkas ateina i prota, o maniskis dabar kaip tik isejo is proto unsure.gif . Toks geras berniukas buvo, o dabar staiga eme visus musti. Suni namuose tai piktybiskai vejoja po visa buta ir taikosi suduoti, uz ausies patampyti, o mane tai su kuo papuola su tuo ir lupa. Ne nezinau ka daryti?! Apsimetu, kad labai verkiu, tai dar labiau lupti pradeda blink.gif ! Tai kaip dabar daryt?! Man ji bausti? I kampa statyti? Suduoti atgal tai kazkaip nesinori - nekoks pavyzdys butu. Tai ka daryt? unsure.gif
meya
Maniske tai tikra mergaite iki siol buvo- rami, niekad neuzgaus, nenuskriaus. Bet va pries pora men. isigijom kaciuka ir prasidejo... g.gif Tik ir taikosi ji paauklet- jei tas isdykauja, priejus butinai suduos, jei palys kur nors- trauks uz uodegos ar kojos... dry.gif Nuo mazens augo su suniu, pas senelius draugaudavo ir su suniu, ir su katinu, mokem, aiskinom, kad gyvunu skriaust NEGALIMA. Ir va tau... mad.gif Kartais kai pamatau, kad pribega ir spiria katinui, tai rimtai per uzpakali suduodu. Bet tada ji lyg ir atsiima ant katino... Trenkia nors kai nematau... Irgi nezinom ka daryt ph34r.gif Net geda... Siap musu seimynele pamisus del gyvunu, tikrai niekad nemate kad kas ranka pakeltu... Tai is kur tas ziaurumas... Ar cia pavydas... Tikiuosi, kad isaugs, apsipras... Tik va, pagalvoju, kas butu, jei leliukas namie atsirastu? huh.gif Tektu saugot... g.gif Siaip katina tai ji labai myli- per diena simtus kartu apsikabinus sako: "Katinai, as tave taip myliu..." thumbup.gif
Agnė
Mano "mustukas" visiems per veida uzvaziuoja, jei pasako ta magiska ir bjauru zodeli "negalima". Is pradziu bandziau "atsilyginti" tuo paciu, kad zinotu kaip tai kitiems atrodo, po to serdavau per rankytes, bet viena diena perskaiciau kur tai kad pyktis gimdo pykti, ir nuo to laiko "isradau" tokia piktai abejinga veido israiska be zodziu- PADEJO thumbup.gif . Tai kai man suduoda, nutaisau veida ir ziuriu ilgai i ji, tada jis lyg ir susigesta (taip juokingai nuleidzia akytes,vel pakelia, vel nuleidzia) ir prisliauzia manes pabuciuot wub.gif VISADA! O pypliui tik daugiau nei metukai. Gal dar kam nors sie "vaistukai" tiks?
$
maniskei irgi buvo uzeje bet ne taip kad mustis bet va kai paimi ja ant ranku tai per veida papleksnot reikedavo kam nors..... blink.gif dabar jau praejo.
Ixsiul
Mano vaikinukui, kaip tik uzejes musimosi periodas. Pasiima jis koki paiilga daikta, panasu i pagali, ir kad duos per galva, o musa tai visus ir tete, ir mane, ir katyte, nu zodziu visus, kas pasitaiko kelyje blink.gif Taciau po to prieina, apsikabina, paglosto, pabuciaoja, bet apsisukes ir vel, kad uztvos doh.gif Na, bet kol kas mes pasikausteme kantrybe ir sedim laukime, kol praeis sis musimosi periodas g.gif
Potrė
maniske irgi museika,bet dauzosi ne seip sau o tik kai supyksta blink.gif uzvozia su viskuo kas po ranka pakliuna arba seip su delnu sad.gif atrodo museiku namuose nera,bet gal darzely pamate huh.gif ir nezinau jau ka su ja daryti ar barti ar nekreipt demesio unsure.gif
traliabum
QUOTE (meya @ 2004 02 06, 00:45)
Maniske tai tikra mergaite iki siol buvo- rami, niekad neuzgaus, nenuskriaus. Bet va pries pora men. isigijom kaciuka ir prasidejo... g.gif Tik ir taikosi ji paauklet- jei tas isdykauja, priejus butinai suduos, jei palys kur nors- trauks uz uodegos ar kojos... dry.gif Nuo mazens augo su suniu, pas senelius draugaudavo ir su suniu, ir su katinu, mokem, aiskinom, kad gyvunu skriaust NEGALIMA. Ir va tau... mad.gif Kartais kai pamatau, kad pribega ir spiria katinui, tai rimtai per uzpakali suduodu. Bet tada ji lyg ir atsiima ant katino... Trenkia nors kai nematau... Irgi nezinom ka daryt ph34r.gif Net geda... Siap musu seimynele pamisus del gyvunu, tikrai niekad nemate kad kas ranka pakeltu... Tai is kur tas ziaurumas... Ar cia pavydas... Tikiuosi, kad isaugs, apsipras... Tik va, pagalvoju, kas butu, jei leliukas namie atsirastu? huh.gif Tektu saugot... g.gif Siaip katina tai ji labai myli- per diena simtus kartu apsikabinus sako: "Katinai, as tave taip myliu..." thumbup.gif

niu meya, pas mus suniukas namuose pries menesi atsirado... o mustynes irgi pamazu atsirado, nors ne is kart... dabar dar po ligos tai is vis bjaurus pasidare, mazdaug viskas leidziama... net nezinau ka su juo daryt.. mad.gif
Jurga
dar nedrasiai, bet jau galiu pasakyti, kad maniskei pagaliau pasibaige musimosi periodas clap.gif clap.gif clap.gif o musdavosi nei is sio, nei is to - kad trenks per veida blink.gif jei bandydavau paaiskinti, kad nereikia mustis - gaudavau dar daugiau doh.gif Paskui as jai pradejau aiskinti, kad "geriau paglostyk" ir parodydavau kaip reikia svelniai glostyti biggrin.gif tai dabar labai daznai apsikabina ir buciuojasi wub.gif

Agnė
QUOTE (Jurga @ 2004 02 09, 16:44)
dar nedrasiai, bet jau galiu pasakyti, kad maniskei pagaliau pasibaige musimosi periodas clap.gif clap.gif clap.gif o musdavosi nei is sio, nei is to - kad trenks per veida blink.gif jei bandydavau paaiskinti, kad nereikia mustis - gaudavau dar daugiau doh.gif Paskui as jai pradejau aiskinti, kad "geriau paglostyk" ir parodydavau kaip reikia svelniai glostyti biggrin.gif tai dabar labai daznai apsikabina ir buciuojasi wub.gif

As tai irgi bandziau rodyt kaip glostyt reikia, bet pries atkisdama zanda, visada prisimerkiu happy.gif wink.gif
Anita
Maniškis pradėjo muštis kai pradėjo lankyti darželį. Manau kad gal nevisada jam darželi pavyksta apsiginti ir ta neapykanta atneša namo ir išsilieja? Tikiusi, kad šis laikotarpis praeis.
mami_indre
QUOTE(Anita @ 2004 09 27, 13:22)
Maniškis pradėjo muštis kai pradėjo lankyti darželį. Manau kad gal nevisada jam darželi pavyksta apsiginti ir ta neapykanta atneša namo ir išsilieja? Tikiusi, kad šis laikotarpis praeis.
*

sveikos mamytes.mano dukrytei taip pat vyksta tokie patys procesai!bando irodyneti jog ira labai suaugusi smile.gif truputi kas netaip tuo duoda visiems kam gali.jei bandai kalbetis kad taip elgtis blogai tai dar ir per veida gali gaut.jau nebeismanau kaip elgtis.na dabar gavau gera is psihologo patarima kai tik prasides pykcio ar oziu priepolei nuvesti i kambari ir palikti kad pasedetu ir pagalvotu,zinokit padede nors ji dar tik eina trecius metukus.ji ima suvokti kad taip daryti blogai.ir dabar tik ima neklausyti iskart keliauja i kambari.aisku rekia spardo duris taip ir norisi pagailet nes esu minkstasirde bet prisiminusi daktaro zodzius susilaikau ir manau kad i nauda tik jai.nes jis sako kad jei vaikas suvokia kas ira blogai tai reiskias kad suvoke to blogumo pasekmes tik apsimeta nesuvokentis.vaiku musti megalima nes agresija ugdo agresija bet ir bijoti jis juk turi kazko.tevai privalo parodyti jog maistunu niekas cia nebijo ir tokiu savo elgesiu nepasieks gero!taip is pradziu bus sunku nes jie dar audringiau ims maistaut bet laikas ir kantrybe palenks ton pusen kad namie galvos tevai o tu tik vaikutis kuris tevu valdyt negali!tad nepasiduok vaiko itakai,meile ir auklejimas tai taspats gyvenimo etapas.juk auklejam nes mylim.o visko leidimas tai nera ta gera meile.tad ir mustis tai nera gerai nes toliau bus blogiau.ir jis buvo tesus,maniske net imdavo man mustis parduotuvei kavinei gatvei...tai baisei geda ir skaudu palikdavo kad manes vaikas visiskai negerbia.tad paklausius daktaro emiausis priemoniu,ir zinot viskas eina tik gerin! biggrin.gif smile.gif tongue.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.