Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agorafobija
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas psichologei
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wiki123
QUOTE(ateni @ 2009 02 13, 12:47)
Kai pradejau vartoti,tai gal koki 10d. nesupratau kas darosi,stipri depresija uzejo,nors  gydausi nuo panikos priepuoliu  ax.gif .Norejau nutraukti vartojima,bet daug kam taip pradzioje buna,gal naturali organizmo reakcija i vaistus.Daktare sake ,kad taip turi buti,bet jei reiskiasi kazkokie stipresni salutiniai pozymiai(ranku tirpimas,berimas ar dar kas nors)geriau paskambinti savo daktarei ir pasikonsultuoti,gal butent tie AD netinka.
Paskui viskas susitvarke,pradejau normaliai gyventi,PP praejo,santykiai seimoje su vyru ir vaiku zymiai pagerejo  smile.gif Gryzau pati i save  biggrin.gif t.y. tapau kokia buvau,energinga,linksma,PP  buvo mane isvargine.
DB kelias dienas vartoju po visa tabl.,ir vel viskas gerai  mirksiukas.gif
Gal is tikro gydymas turi trukti ilgiau?Noriu be vaistu gyventi,bet neiseina.Labai daug zmoniu vartoja AD,bet mes to net nezinome smile.gif
*

Aciu ateni nuraminai, nes ta tokia busena mane visai is proto varo-negana to nerimo ir PA, kuris atrodo dar labiau sustiprejo, visiskai istizau, tokia kaip depresucha uzejo, nieko nebesinori ir kazkokia visai vilti praradus su tuo susitvarkyt pasidariau, nu reiskia reik dar pakentet truputuka ir suimt save i rankas mirksiukas.gif
princese333
Sveikutes, gal galite pasakyti kokie pozymiai jums buna PA? man buna priepuoliai,bet retai,ir pats didziausias PA simtomas tai baime.mirties baime,as visur matau mirti.mirtis,mirtis,gal,kad as jos labai bijau.bet anksciau man taip nebuvo.tik va paskutiniu metu.kreipiausi i gydytoja,nustate PA. kokios baimes jums? gal galit papasakot? unsure.gif
truth
QUOTE(princese333 @ 2009 02 13, 15:46)
Sveikutes, gal galite pasakyti kokie pozymiai jums buna PA? man buna priepuoliai,bet retai,ir pats didziausias PA simtomas tai baime.mirties baime,as visur matau mirti.mirtis,mirtis,gal,kad as jos labai bijau.bet anksciau man taip nebuvo.tik va paskutiniu metu.kreipiausi i gydytoja,nustate PA. kokios baimes jums? gal galit papasakot? unsure.gif
*

mane krecia saltis, pradeda sirdis greitai plakti, pila prakaitas (irgi saltas), po to drebulys purto nervinis kazkoks. pilve irgi buna uraganai, suskysteja viduriukai. doh.gif kartais iki priepuolio jauciu nepaasikinama nerima, galvoje (kakle, rankose ar kojoje) kazkoki diskomforta - jausmas lyg tirpsta, spaudzia, lyg apsale (daznai ir per PA tas jausmas islieka).
baime buvo pirmu PA metu, nes galvojau, kad cia man infarkto/insulto pozymiai. dabar kai kyla baime mintyse kartoju kad tuoj praeis, lendu po anklode kvepuoti (man visi PA uzeina pries miega) - ten matyt maziau oro, tai greiciau susilygina kvepavimas ir siaip stengiuos kvepuoti letai, vienodai, ramiai, trumpam sulaikydama ikvepta ora.
wiki123
QUOTE(truth @ 2009 02 13, 16:16)
mane krecia saltis, pradeda sirdis greitai plakti, pila prakaitas (irgi saltas), po to drebulys purto nervinis kazkoks. pilve irgi buna uraganai, suskysteja viduriukai.  doh.gif kartais iki priepuolio jauciu nepaasikinama nerima, galvoje (kakle, rankose ar kojoje) kazkoki diskomforta - jausmas lyg tirpsta, spaudzia, lyg apsale (daznai ir per PA tas jausmas islieka).
baime buvo pirmu PA metu, nes galvojau, kad cia man infarkto/insulto pozymiai. dabar kai kyla baime mintyse kartoju kad tuoj praeis, lendu po anklode kvepuoti (man visi PA uzeina pries miega) - ten matyt maziau oro, tai greiciau susilygina kvepavimas ir siaip stengiuos kvepuoti letai, vienodai, ramiai, trumpam sulaikydama ikvepta ora.
*

as tai labai isigasdinus situ dalyku esu, tai jauciu prireiks tikrai gero psichoterapeuto kad is to uzburto rato issikrapstyciau verysad.gif
erating
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 13, 09:17)
As irgi seroxat vartoju jau savaitele, bet jokio palengvejimo visiskai-gal net sakyciau tarpais atrodo kad dar blogiau... o kada tau jo poveikis prasidejo ir ant kiek stiprus simptomai buvo kai pradejai vartoti?
*

jei tik savaite vartoji, tai dar palauk- pageres po keliu savaiciu (2-4iu). o pirma savaite man taip pat buvo netgi liudnumas uzejes, svaigo galva ir pan. zdz nieko gero. po2-3 savaiciu poveikis pasistebi mirksiukas.gif
kai as pirmaji karta seroxata vartojau, tai simptomai ziaurus mano buvo- buvau paguldyta net i ligonine visapusiskam istyrimui, nes nebuvo aisku kas man yra. tyre ir nuo visokiu veziu, zdz viska. isvados- fiziskai sveika, psichologines problemos. tai tada buvo tikrai sunku, tik namie sedejau, nes jau bijojau kur iseiti, nes isejus blogai viskas daresi. tai va -egzistavau. po ligonines pradejau vartot AD, ir po 3ju savaiciu prasidejo jaustis gerejimas. supratau-einu geru keliu. taip 1.5 metu gydziaus. poto nutraukiau (nors zinojau kad dar ne laikas:) ). negeriau AD puse metu. poto vel pradejau (si sausi). db zymiai geriau (sausio vel pradejau AD gert), gydytoja sake kad net ligos neprirasytu db, bet kad nesulaukti pilnai ligos tai geriau maza kursa pravartoti. va menesi jau geriu, jauciuosi gerai (beveik).smile.gif tai tikiuos pusmecio uzteks.. ax.gif
o tu tiesiog pasiskambink gydytojai ir pasakyk salutinius pozymius, ar tai, kad blogiau tau - ji pasakys ka daryt. (man buvo pasakiusi kad praeis blogumai - taip ir buvo).
cherry pie
Nuo Seroxat būna blogiau 1-2 savaites. Man pirmą savaitę atrodė širdis sustos ir šiaip visokios nesąmonės darėsi būtent su širdim, be to viskas pasidarė neįdomu. Po to susitvarkė, bet kai padidino dozę, vėl reikėjo laiko prie jos adaptuotis. Dabar vartoju beveik 2 mėnesiai, gyvenimas galima sakyti 90 proc. toks koks buvo prieš visus nerimus ir depresijas. Tai kaip ir viskas gerai.

O koks jausmas per PA - man trūksta oro, stipriai plaka širdis ir svaigsta galva. Jausmas, kad mirštu smile.gif Bet susiimu, pasakau sau, kad čia viskas netikra ir toliau užsiimu savais darbais. Praeina gana greitai. Prieš AD būdavo sunku vienai išeiti iš namų, tikrai siaubinga doh.gif PA tęsdavosi be pertraukos, kol negrįždavau namo.

Pašalinis Seroxat poveikis - padidėjo svoris, gal ir nebaisiai, bet kokie 3-4 kg tai tikrai. Ir WC reikia ilgiau užsibūti biggrin.gif O daugiau kaip ir nieko rolleyes.gif
wiki123
QUOTE(cherry pie @ 2009 02 14, 05:05)
Nuo Seroxat būna blogiau 1-2 savaites. Man pirmą savaitę atrodė širdis sustos ir šiaip visokios nesąmonės darėsi būtent su širdim, be to viskas pasidarė neįdomu. Po to susitvarkė, bet kai padidino dozę, vėl reikėjo laiko prie jos adaptuotis. Dabar vartoju beveik 2 mėnesiai, gyvenimas galima sakyti 90 proc. toks koks buvo prieš visus nerimus ir depresijas. Tai kaip ir viskas gerai.

O koks jausmas per PA - man trūksta oro, stipriai plaka širdis ir svaigsta galva. Jausmas, kad mirštu smile.gif Bet susiimu, pasakau sau, kad čia viskas netikra ir toliau užsiimu savais darbais. Praeina gana greitai. Prieš AD būdavo sunku vienai išeiti iš namų, tikrai siaubinga doh.gif PA tęsdavosi be pertraukos, kol negrįždavau namo.

Pašalinis Seroxat poveikis - padidėjo svoris, gal ir nebaisiai, bet kokie 3-4 kg tai tikrai. Ir WC reikia ilgiau užsibūti biggrin.gif O daugiau kaip ir nieko rolleyes.gif
*

as tai vakar padidinau doze iki vienos tabletes pagal gydytojos nurodymus po vienos savaites, bet atrodo dar blogiau-burna dziusta, vos ne pastovus nerimas del visko, apetitas visiskai dinges, nu zodziu egzistencija-toks vaizdas, kad seroxatas man dar ir depresija prie visu nerimu dadejo schmoll.gif
cherry pie
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 14, 11:33)
as tai vakar padidinau doze iki vienos tabletes pagal gydytojos nurodymus po vienos savaites, bet atrodo dar blogiau-burna dziusta, vos ne pastovus nerimas del visko, apetitas visiskai dinges, nu zodziu egzistencija-toks vaizdas, kad seroxatas man dar ir depresija prie visu nerimu dadejo schmoll.gif
*

Na taip, aš kai padidinau, gyvenau lyg sapnuodama doh.gif Bet po savaitės susitvarkė. Manau jei per dvi savaites nepagerėja, tada gali būti, kad netinka vaistai. Bet iki tol dar reikėtų gal palaukti.
wiki123
QUOTE(cherry pie @ 2009 02 14, 15:24)
Na taip, aš kai padidinau, gyvenau lyg sapnuodama  doh.gif Bet po savaitės susitvarkė. Manau jei per dvi savaites nepagerėja, tada gali būti, kad netinka vaistai. Bet iki tol dar reikėtų gal palaukti.
*

tai va kaip tik ketvirtadieni pas gydytoja einu-bus jau dvi savaites kaip vartoju ir bus matyt ka ji sakys... siaip kazkokia isigasdinus as del situ dalyku, jau net nebesugebu apie nieka daugiau galvoti, zinau, reikia kazkaip susiimti paciai, vaistai tik padeda su tuo tvarkytis, bet pagrindinis darbas yra pacios su savimi verysad.gif o kaip jus merginos ziurit i tuos visus lexotanilius ir xanaxus, ar griebiates ju, ar bandot pacios su savo baimemis ir nerimais kovoti?
Lucero
princese ir ateni , ar jum patinka daininke anastacia ? ( ji jusu avataruose :: ) cia ne i tema biski.... sorry biggrin.gif o as su panika meginu kovot pati , bet turiu to lexatonilio , bet isgeriu tik tokioj kokioj siaubingoj situacijoj is tikro sunkioje , o seip visad meginu pati dirbt psichologiskai su savim , skaitau knygas wink.gif
cherry pie
Na aš pati niekaip nemėginau su nerimu kovot, visada gelbėjaus su Xanax. Dabar jo jau nereikia. Man viskas prasidėjo dėl didelio streso, tai kaip ir neturiu dėl ko su savimi dirbti, viskas jau praėjo... Mano visi pojūčiai būna labiau fiziniai - įtampa ir daužosi širdis. Be priežasties. Tas labiausiai ir nervindavo, kad atrodo viskas gerai, gyvenimas gražus, viskas gerai sekasi, o jausmas lyg būčiau nelaimingiausia pasauly. Bet AD atrodo jau padarė savo darbą, vėl einu ir šypsausi smile.gif
Lucero
man tai kai su draugu issiskyriau tai nebegalejau koki menesi niekur viena eiti.... net viena namie likt bijojau
princese333
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 14, 16:10)
o kaip jus merginos ziurit i tuos visus lexotanilius ir xanaxus, ar griebiates ju, ar bandot pacios su savo baimemis ir nerimais kovoti?
*

as isgeriu xanax kai jauciu,kad bus negerai,grynai jauciu kad priepolis gali buti,ir viskas nei is sio nei is to,kartais net nieko negalvoju,jokiu blogu dalyku,bet vistiek tas priepolis buna verysad.gif ir tada xanax iskart ruzavos pusyte geriu.ir va pries koki pusvalanduka isgeriau,dabar lyg viskas gerai,aplamai jau trecia diena geriu xanax is eiles pries miega,nes kitaip neissiverciu verysad.gif
wiki123
QUOTE(princese333 @ 2009 02 15, 00:49)
as isgeriu xanax kai jauciu,kad bus negerai,grynai jauciu kad priepolis gali buti,ir viskas nei is sio nei is to,kartais net nieko negalvoju,jokiu blogu dalyku,bet vistiek tas priepolis buna verysad.gif  ir tada xanax iskart ruzavos pusyte geriu.ir va pries koki pusvalanduka isgeriau,dabar lyg viskas gerai,aplamai jau trecia diena geriu xanax is eiles pries miega,nes kitaip neissiverciu verysad.gif
*

Man tai nuo to laiko kai pradejau vartot seroxat pastovus didelis nerimas atsirado, tai be lexotanilio jauciu sakes butu...
Rugia-veide
QUOTE(lucero @ 2009 02 14, 19:04)
princese ir ateni , ar jum patinka daininke anastacia ? ( ji jusu avataruose :: ) cia ne i tema biski.... sorry biggrin.gif o as su panika meginu kovot pati , bet turiu to lexatonilio , bet isgeriu tik tokioj kokioj  siaubingoj situacijoj is tikro sunkioje  , o seip visad meginu pati dirbt psichologiskai su savim , skaitau knygas wink.gif
*

Kokias knygas skaitai? ax.gif As ieskau knygos, kad motyvacija pakelciau,kazkaip dabar labai reikia paciai ja kilstelt. Esu apsisprendusi gydytis be cheminiu vaistu, tik terapija.

Gal kas is jusu yra susidures su Jurate Bajaruniene?
Papildyta:
QUOTE(truth @ 2009 02 13, 01:01)
as kol kas nieko negeriu (turiu omeny AD), bet jau susiruosiau vizitui pas gydytoja ir tikriausiai kazka prirasys. nu bet del to saltumo tai nudziuginot  doh.gif reik tada vyrui irgi kokiu zoliu pagirdyt, kad nebutu nepatenkintas  lotuliukas.gif o jei rimtai, tai pilnai tikiu tokiu salutiniu poveikiu, nes pvz. man nuo kai kuriu kontraceptiku taip buvo.
kitas klausimas man kilo, o kaip ta sutrikusi serotonino kieki pamatuoja - tyrimus kokius daro? isvis man ydomu kaip daktarai tokias ligas nustato - ar tik pagal pasakojimus ir simptomus ar tiria krauja, slapima ir pan. as nenoriu, kad nuejus pasakyciau, kad buna PA ir duotu recepteli AD... blush2.gif
*

As gal nekokia patareja(bet turiu kiek kitoki poziuri apie gydymasi ir vaistus), jei ir israso gydytojai vaistu- nebutina juos gerti. As siulau susirasti gera psichologa, psichoterapeuta, ir lankyti psichoterapija, nes kazkas mumyse tas baimes pazadina, nuo kuriu mes ginames.. Kai kuriem padeda ju issiaiskinimas, nes gali gert po to vaistus metu metais, kol neismesi to, kas tavy pazadino tas baimes, tol niekas nepades.. Aisku, be vaistu tai ilgiau ir sunkiau, bet mano nuomone, reikia gydyti ne pasekmes- PA, o priezasti..

Ir labai padeda fizinis darbas thumbup.gif
truth
QUOTE(Rugia-veide @ 2009 02 15, 17:43)
As gal nekokia patareja(bet turiu kiek kitoki poziuri apie gydymasi ir vaistus),  jei ir israso gydytojai vaistu- nebutina juos gerti.
*

man kartu su PA atsirado dar visa puokste baimiu. ir vaistu baime irgi tarp ju doh.gif todel lexotanili nors ir turiu, bet ne karto per priepuoli jo ir negeriau. blush2.gif na bet dabar, kai zinau, kas tas PA - tai labai stipriu priepuoliu nebuna, kazkaip manau, kad galiu istverti ir kenciu... nors gal tai ir nera sveika ax.gif zodziu, pas psichiatra eisiu ir ziuresim, ka jis man patars. bet AD irgi labai bijau pradet, nes 1. nerimauju del visu salutiniu poveikiu 2. planuojam vaikeli per artimiausius pora metu, tai nesinori jokiu chemiju...
wiki123
QUOTE(truth @ 2009 02 15, 23:53)
man kartu su PA atsirado dar visa puokste baimiu. ir vaistu baime irgi tarp ju doh.gif todel lexotanili nors ir turiu, bet ne karto per priepuoli jo ir negeriau.  blush2.gif na bet dabar, kai zinau, kas tas PA - tai labai stipriu priepuoliu nebuna, kazkaip manau, kad galiu istverti ir kenciu... nors gal tai ir nera sveika  ax.gif zodziu, pas psichiatra eisiu ir ziuresim, ka jis man patars. bet AD irgi labai bijau pradet, nes 1. nerimauju del visu salutiniu poveikiu 2. planuojam vaikeli per artimiausius pora metu, tai nesinori jokiu chemiju...
*

mes jau irgi simet pradejom planuoti, ir va se tau kad nori ta nesamone islindo ir dabar vaistukus tenka gerti schmoll.gif
maliootka
QUOTE(Rugia-veide @ 2009 02 15, 17:43)

Aisku, be vaistu tai ilgiau ir sunkiau, bet mano nuomone, reikia gydyti ne pasekmes- PA, o priezasti..

Ir labai padeda fizinis darbas  thumbup.gif
*

O kur tos priezastys kai pa uzeina nei is sio nei is to, arba del menko susinervavimo? o jeigu ir buvo ansciau kokiu tai priezasciu kurios issauke pa, tai vistiek juk laiko nesugrazinsi atgal ir nepakeisi to kas buvo..
truth
QUOTE(maliootka @ 2009 02 16, 17:22)
O kur tos priezastys kai pa uzeina nei is sio nei is to, arba del menko susinervavimo? o jeigu ir buvo ansciau kokiu tai priezasciu kurios issauke pa, tai vistiek juk laiko nesugrazinsi atgal ir nepakeisi to kas buvo..
*

buvusiu ivykiu tai nepakeisi, bet savo poziuri i juos gal kazkaip imanoma? juk kai sako, kad laikas gydo zaizdas - tai ir turima omeny, kad praejus kazkiek laiko pradedi ziuret i buvusias problemas kitaip. ir nesinervuoti turbut galima ismokti... as dar vis paiesku kely ax.gif
maliootka
QUOTE(truth @ 2009 02 17, 17:42)
buvusiu ivykiu tai nepakeisi, bet savo poziuri i juos gal kazkaip imanoma? juk kai sako, kad laikas gydo zaizdas - tai ir turima omeny, kad praejus kazkiek laiko pradedi ziuret i buvusias problemas kitaip. ir nesinervuoti turbut galima ismokti... as dar vis paiesku kely ax.gif
*

...tame paciame kely ir as smile.gif
vovere74
O as kai nervinuosi - jauciuosi gerai doh.gif Man PA uzeina kai gerai viskas buna.
Va tik paskutini karta pajutau PA artejant kai kaip reikiant issigandau. Tik kazkaip sugebejau susiimt ir priepolio isvengiau. Bet vat liko toks nerimo jausmas. Man krutine kaista, lyg plauciai degtu ir liezuvis tirpsta. Ir tokia busena pastovi. Labai isvargina. As labiau nuo to pavargstu nei nuo PA. Nes PA uzeina ir praeina, o ta kaitimo-tirpimo busena istisai su manimi, dar karts nuo karto gerkles spaudimas prisideda...
wiki123
QUOTE(vovere74 @ 2009 02 17, 22:27)
O as kai nervinuosi - jauciuosi gerai doh.gif  Man PA uzeina kai gerai viskas buna.
Va tik paskutini karta pajutau PA artejant kai kaip reikiant issigandau. Tik kazkaip sugebejau susiimt ir priepolio isvengiau. Bet vat liko toks nerimo jausmas. Man krutine kaista, lyg plauciai degtu ir liezuvis tirpsta. Ir tokia busena pastovi. Labai isvargina. As labiau nuo to pavargstu nei nuo PA. Nes PA uzeina ir praeina, o ta kaitimo-tirpimo busena istisai su manimi, dar karts nuo karto gerkles spaudimas prisideda...
*

Man tai rankos tirpt pradejo ir silpnumas kazkoks, tai nzn ar cia nuo seroxat salutinis poveikis pasireiske, ar vis nervukai nesamones isdarineja...nu bet ryt pas gydytoja einu, bus aisku, kaip del tu vaistu vartojimo toliau, nes pagerejimo kol kas nejauciu, kaip tik silpnumas tik atsirado schmoll.gif
rimakar
QUOTE(maliootka @ 2009 02 16, 16:22)
*

baisu tai, kas nezinoma ax.gif kai tas priezastis suvoki, tai jau yra kelio pasveikimo link pradzia 4u.gif
kaip ir tie PA - kol nezinome, kas ir kodel su mumis vyksta, tai atrodo kad isproteti galima nuo baimes....o kai jau zinai , kad tas PA praeis , tai jau nebe taip isgasdina. O paskui tiesiog ismoksti juos kontroliuoti.

Dar manau kad is tokios busenos issivaduoti jau nebepavyks, reikia tik ismokti gyventi kontroliuojant savo emocine bukle - su pagerejimais ir pablogejimais.......As palyginciau sita liga su diabetu - jiems irgi visa gyvenima reikia sekti cukraus kieki kraujyje ir leistis insulina.

Taip kad mergaites nosis aukstyn, ir pradekit dziaugtis gyvenimu - kitaip nebebus, visada bus stresu ir siaip negeru nuotaiku, bet - viskas priklauso nuo musu paciu poziurio...... 4u.gif
abio
jeigu tu manai, kad pasveikti neimanoma, tai tikrai ir nepasveiksi.

QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 09:31)
baisu tai, kas nezinoma  ax.gif kai tas priezastis suvoki, tai jau yra kelio pasveikimo link pradzia  4u.gif
kaip ir tie PA - kol nezinome, kas ir kodel su mumis vyksta, tai atrodo kad isproteti galima nuo baimes....o kai jau zinai , kad tas PA praeis , tai jau nebe taip isgasdina. O paskui tiesiog ismoksti juos kontroliuoti.

Dar manau kad is tokios busenos issivaduoti jau nebepavyks, reikia tik ismokti gyventi kontroliuojant savo emocine bukle - su pagerejimais ir pablogejimais.......As palyginciau sita liga su diabetu - jiems irgi visa gyvenima reikia sekti cukraus kieki kraujyje ir leistis insulina.

Taip kad mergaites nosis aukstyn, ir pradekit dziaugtis gyvenimu - kitaip nebebus, visada bus stresu ir siaip negeru nuotaiku, bet - viskas priklauso nuo musu paciu poziurio...... 4u.gif
*

rimakar
QUOTE(abio @ 2009 02 18, 08:42)
jeigu tu manai, kad pasveikti neimanoma, tai tikrai ir nepasveiksi.
*

na, cia toks filosofinis pamastymas 4u.gif .....ir as tikiu STEBUKLAIS 4u.gif ......aisku, jeigu jums toks tikejimas padeda, tai labai puiku, linkiu jums sekmes 4u.gif

beje, kai lukesciai per dideli ir nerealus , nusivylimas buna dar skaudesnis..... o as realiste.....ir kalbu is savo patirties - va jau 9 metai gyvenu be PA, bet nelaikau sau saves visiskai pasveikusia 4u.gif

tiesiog ismokau su tuo gyventi - gyvenimas juk toks grazus 4u.gif
wiki123
QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 09:31)
baisu tai, kas nezinoma  ax.gif kai tas priezastis suvoki, tai jau yra kelio pasveikimo link pradzia  4u.gif

*

O kaip tu visa tai kontroliuoji? Nes man gal del to kad tik pradzia viso to ir labai isibaiminus to kas su manim vyksta tai atrodo neimanoma...
rimakar
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 18, 10:24)
O kaip tu visa tai kontroliuoji? Nes man gal del to kad tik pradzia viso to ir labai isibaiminus to kas su manim vyksta tai atrodo neimanoma...
*

kaip jau rasiau anksciau, pradzia buvo labai sunki - metus laiko zliumbiau diena is dienos, daejau iki to, kad bijojau is namu viena iseiti, perejau per visus gydytojus, - nieks nieko nerado, fiziskai viskas buvo gerai..... verysad.gif

tada vienas psicologijos daktaras nustate man ADAPTACIJOS Sutrikima - buvau nieko apie tai negirdejus. ( po dekretiniu grizau i NAUJA darba, tada ir prasidejo tie PA ) .....na ir pageriau AD puse metu, pasivaiksciojau pas psichologa puse metu.......ir labai pamazu viskas grizo i savo vezias rolleyes.gif

manau svarbiausi sie aspektai - laikas ir tavo pacios poziuris i tai 4u.gif reikia stengtis koncentruotis i kasdienius ivykius, o ne i tai , kaip jautiesi 4u.gif nezinau kaip dar tiksliau issireiksti ....
wiki123
QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 11:46)
kaip jau rasiau anksciau, pradzia buvo labai sunki - metus laiko zliumbiau diena is dienos, daejau iki to, kad bijojau is namu viena iseiti, perejau per visus gydytojus, - nieks nieko nerado, fiziskai viskas buvo gerai..... verysad.gif

tada vienas psicologijos daktaras nustate man ADAPTACIJOS Sutrikima - buvau nieko apie tai negirdejus. ( po dekretiniu grizau i NAUJA darba, tada ir prasidejo tie PA ) .....na ir pageriau AD puse metu, pasivaiksciojau pas psichologa puse metu.......ir labai pamazu viskas grizo i savo vezias  rolleyes.gif

manau  svarbiausi sie aspektai - laikas ir tavo pacios poziuris i tai  4u.gif reikia stengtis koncentruotis i kasdienius ivykius, o ne i tai , kaip jautiesi  4u.gif nezinau kaip dar tiksliau issireiksti ....
*

na kad kartais tikrai nelabai i ka daugiau ir susikoncentruosi, kai visa naktis nemiegota del sokinejimu nuo sirdies dauzymosi lotuliukas.gif
rimakar
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 18, 11:30)
na kad kartais tikrai nelabai i ka daugiau ir susikoncentruosi, kai visa naktis nemiegota del sokinejimu nuo sirdies dauzymosi lotuliukas.gif
*

aha schmoll.gif

na bet po biski, po truputeli ir ismoksi 4u.gif
wiki123
QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 13:09)
aha  schmoll.gif

na bet po biski, po truputeli ir ismoksi  4u.gif
*

Be to, su laiku atsiranda ir ta baimes baime, baisu kad neuzeitu netinkamu metu netinkamoj vietoj g.gif ir dar aisku matyt ta savigrauza kad kaip cia pati su savim nesusitvarkau irgi ne paskutinej vietoj schmoll.gif o ir vyro gaila, kad vietoj linksmos besisypsancios zmonos turi traukt ja is tokio nevilties liuno schmoll.gif
rimakar
per ta baimes baime ir gaunasi uzdaras ratas - is baimes kad nebutu PA ir prasideda tas PA doh.gif doh.gif doh.gif

tai dar gerai kad vyras padeda - mano tai labai zemiskas, jis is viso nesupranta jokiu sielos problemu, tai as viena turejau su visu tuo kovoti.....bet padejo mama, sesuo, ir zinoma mano pacios noras jaustis gerai 4u.gif
wiki123
QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 13:51)
per ta baimes baime ir gaunasi uzdaras ratas - is baimes kad nebutu PA ir prasideda tas PA  doh.gif  doh.gif  doh.gif

tai dar gerai kad vyras padeda - mano tai labai zemiskas, jis is viso nesupranta jokiu sielos problemu, tai as viena turejau su visu tuo kovoti.....bet padejo mama, sesuo, ir zinoma mano pacios noras jaustis gerai  4u.gif
*

Na maniskis tai pradzioj kai gryzau is psichoterapeuto apsizliumbus ir pasakiau kad teks gerti antidepresantus pasiziurejo kaip i ligu ieskotoja is neturejimo ka veikt prisigalvojancia nesamoniu, bet dabar kai pamate kad is tikruju prastai jauciuosi, be nuotaikos vaikstau, labai mane palaiko. Na jis irgi per daug zemiskas kaip tu sakai, nesupranta to, bet kai mato kad man blogai, per daug nesigilina kaip ir kas, bet tiesiog palaiko rolleyes.gif aisku pacioj pradzioj tai daugiausia paramos is mamos sulaukiau, nes ji pati susidurus su depresija gyvenime, tai manau geriausiai mane supranta
xxx37
Sveikos ,jungsiuosi ir as prie jusu. smile.gif Ad dar negeriu,bet buvo gyvenime etapas kuris isderino ir mane.Pradejau labai tuo dometis ir manau ,kad man irgi buna PA,nerimas ir turbut visa kita kaip skaitai ,randi panasiu simptomu biggrin.gif Aisku geriausia nueit pas gyd ,nes taip papildoma liga galima isivaryt.Esu irgi daug ka issityrusi,bet mano simptomai sirdies skausmas,galvos svaigimas .Uzeina is niekur nieko ,isderina organizma ir lieki issigandes.Dabar jau man zinoma lengviau ,nes jau pripaisiau sau PA ,tai zinau kas vyksta.Taciau siandien sueme pyktis,uzejau i parduotuve ,kai pradejo svaigt galva,karstis pilt is pradziu nesuptratau,paskui gi cvankt i galva juk cia turbut PA.Na nezinau,jau tikrai nervas ima,nei bijau,nei galvojau,nei laukiau,tiesiog labai karsta buvo .O gal visai cia ne PA .?
wiki123
QUOTE(xxx37 @ 2009 02 18, 14:44)
Sveikos ,jungsiuosi ir as prie jusu. smile.gif Ad dar negeriu,bet buvo gyvenime etapas kuris isderino ir mane.Pradejau labai tuo dometis ir manau ,kad man irgi buna PA,nerimas ir turbut visa kita kaip skaitai ,randi panasiu simptomu biggrin.gif Aisku geriausia nueit pas gyd ,nes taip papildoma liga galima isivaryt.Esu irgi daug ka issityrusi,bet mano simptomai sirdies skausmas,galvos svaigimas .Uzeina is niekur nieko ,isderina organizma ir lieki  issigandes.Dabar jau man zinoma lengviau ,nes jau pripaisiau sau PA ,tai zinau kas vyksta.Taciau siandien sueme pyktis,uzejau i parduotuve ,kai pradejo svaigt galva,karstis pilt is pradziu nesuptratau,paskui gi cvankt i galva juk cia turbut PA.Na nezinau,jau tikrai nervas ima,nei bijau,nei galvojau,nei laukiau,tiesiog labai karsta buvo .O gal visai cia ne PA .?
*

Man tai turbut butu lengviau zinoti kad kokia kita liga o ne PA, nes nuo fizinių ligų tabletę išgeri ir viskas ok, o čia jaučiu bus ilgas ir sunkus darbas su savimi, nes nelabai tikiu antidepresantu pagalba siuo atveju-jau 2 savaites geriu, bet jokio pagerejimo nejauciu, tik dar didesnis nerimas man atrodo nuo ju...
truth
QUOTE(Puma84 @ 2009 02 18, 14:54)
Man tai turbut butu lengviau zinoti kad kokia kita liga o ne PA, nes nuo fizinių ligų tabletę išgeri ir viskas ok, o čia jaučiu bus ilgas ir sunkus darbas su savimi, nes nelabai tikiu antidepresantu pagalba siuo atveju-jau 2 savaites geriu, bet jokio pagerejimo nejauciu, tik dar didesnis nerimas man atrodo nuo ju...
*

su AD reik kantrybes, ju poveikis pradeda reikstis ne is karto, o butent po keliu savaiciu ir toliau nuolat vartojant. o salutiniai poveikiai, deja, reiskiasi is karto ir sukelia daug abejoniu, kad ne velnio AD nepadeda, tik dar blogiau... dar truputi palauk, o jei nieko gero visvien - tada tarkis su gydytoja, gal reik keist.
rimakar
niu mergaites , nesutinku su jumis schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

del antidepresantu - jie TIKRAI padeda. Man pirmas dvi savaites, kai pradejau gerti, buvo taip bloga, kad sakes verysad.gif skrandis taip sustojo, kad numeciau kokius 5 kg. Cia tokia organizmo reakcija, kol suveikia. O po to jauciausi vis geriau ir geriau,po pusmecio ir baigiau..... nors sako kad reikia metus gerti 4u.gif
wiki123
QUOTE(truth @ 2009 02 18, 15:16)
su AD reik kantrybes, ju poveikis pradeda reikstis ne is karto, o butent po keliu savaiciu ir toliau nuolat vartojant. o salutiniai poveikiai, deja, reiskiasi is karto ir sukelia daug abejoniu, kad ne velnio AD nepadeda, tik dar blogiau... dar truputi palauk, o jei nieko gero visvien - tada tarkis su gydytoja, gal reik keist.
*

Na vienaip ar kitaip rytoj jau pas gydytoja einu, nes vaistukai baigesi, ziuresim ka man ji ten pasakys... na kazka tie vaistai gal ir pakeite per pora savaiciu, tik ne i gera manau-kazkokia apatiska pasidariau, niekas nebedomina, egzistuoju ir tiek, nors pries juos gyvenimo dziaugsmo tikrai netruko g.gif
Papildyta:
QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 15:31)
niu mergaites , nesutinku su jumis  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif

del antidepresantu - jie TIKRAI padeda. Man pirmas dvi savaites, kai pradejau gerti, buvo taip bloga, kad sakes  verysad.gif skrandis taip sustojo, kad numeciau kokius 5 kg.  Cia tokia organizmo reakcija, kol suveikia. O po to jauciausi vis geriau ir geriau,po pusmecio ir baigiau..... nors sako kad reikia metus gerti  4u.gif
*

na negaliu gincytis, nes pati dar nepilnai 2 savaites tegeriu, bet pati pradzia tai katastrofiska buvo-naktimis ne sapnai, o lomkes kazkokios prasidedavo, aciu dievui tai po poros dienu susitvarke, nes jau galvojau stogas visai vaziuoja cia man biggrin.gif o kai po savaites padidinau doze tai kazkoks durnas nerimas ir sirdis baisiai kalatotis pradejo schmoll.gif
xxx37
o ar galit pasakyt kokioj busenoj pradejot gert AD.Manau ,kad jei dar siek tiek su savim susikalbi,tai ir pirminis AD poveikis kitoks ,o jei jau kiekviena diena ir po kelis kartus vargstat su PA ,tai ir reikia ilgesnio laiko ,kol prades veikti.
As dabar geriu jonazoles,na ir manau visai gerai-tiesiog turi buti gerai.Tiesiog dabar savijauta tikrai kitokia,neskaitant tokiu parduotuviniu momentu,tai ir galvoju,kad gal ir issikrapstysiu su zoliniais preparatais.
wiki123
QUOTE(xxx37 @ 2009 02 18, 16:05)
o ar galit pasakyt kokioj busenoj pradejot gert AD.Manau ,kad jei dar siek tiek su savim susikalbi,tai ir pirminis AD poveikis kitoks ,o jei jau kiekviena diena ir po kelis kartus vargstat su PA ,tai ir reikia ilgesnio laiko ,kol prades veikti.
As dabar geriu jonazoles,na ir manau visai gerai-tiesiog turi buti gerai.Tiesiog dabar savijauta tikrai kitokia,neskaitant tokiu parduotuviniu momentu,tai ir galvoju,kad gal ir issikrapstysiu su zoliniais preparatais.
*

nA KAIP MAN GYDYTOJA PASAKE, KADA JAU PA AR NERIMAS KASDIEN VARGINT PRADEDA IR GADINA GYVENIMO KOKYBE, TADA JAU REIKIA AD, KAD SAU DEPRESIJOS NEISIVARYT SU TOKIAIS KASDIENIAIS NUOTAIKA GADINANCIAIS DALYKAIS
rimakar

bet kaip smagu zinot, kad nesi viena pati su tokiom problemom 4u.gif

as tai irgi pardej negaliu VIENA prie kasu stovet, jei daug zmoniu arba keli zmones, bet su pilnais vezimais - iskart silpna darosi, galva svaigsta ir sirdis dauzytis pradeda 4u.gif
wiki123
QUOTE(rimakar @ 2009 02 18, 16:26)
bet kaip smagu zinot, kad nesi viena pati  su tokiom problemom  4u.gif

as tai irgi pardej negaliu VIENA prie kasu stovet, jei daug zmoniu arba keli zmones, bet su pilnais vezimais - iskart silpna darosi, galva svaigsta ir sirdis dauzytis pradeda  4u.gif
*

Na man tai taip nera, tik pastebejau, kad kas seniau sukeldavo tik lengva jauduliuka, dabar kelia baime ir daznai issaukia tas nelemtas PA, nu zodziu nervukai gerokai pasilpe, pati jauciu schmoll.gif
truth
QUOTE(xxx37 @ 2009 02 18, 16:05)
*

kokiais kiekiais jonazoles geri?
xxx37
QUOTE(truth @ 2009 02 18, 20:41)
kokiais kiekiais jonazoles geri?
*

Kaip parasyta- viena ryte ir viena vakare.
Lucero
ale ziuriu dabar cia visi su tom jonazolem , liux , ad konkurentas biggrin.gif
truth
QUOTE(xxx37 @ 2009 02 18, 20:00)
Kaip parasyta- viena ryte ir viena vakare.
*

o KT ar vartoji? skaiciau, kad jonazoles su jom saveikauja, mazindamos poveiki - tai paciai kazkaip nedrasu daug gerti, kad netycia nepastot blush2.gif
xxx37
QUOTE(truth @ 2009 02 18, 23:25)
o KT ar vartoji? skaiciau, kad jonazoles su jom saveikauja, mazindamos poveiki - tai paciai kazkaip nedrasu daug gerti, kad netycia nepastot  blush2.gif
*

Pas mane spirale ax.gif
truth
reikes pasikonsultuoti su gine ir psichiatre del tu jonazoliu, kazkaip nesinori lipt ant chemijos ax.gif tik va dabar dar isskaiciau, kad su saule rgi reik atsargiai elgtis, nes odos jautrumas sviesai padideja...
xxx37
QUOTE(truth @ 2009 02 18, 23:25)
o KT ar vartoji? skaiciau, kad jonazoles su jom saveikauja, mazindamos poveiki - tai paciai kazkaip nedrasu daug gerti, kad netycia nepastot  blush2.gif
*

O kiek daug tu nori gerti ?Siaip instrukcijoj parasyta2 kart ,tik reikalaui esant 4 galima.

QUOTE(truth @ 2009 02 19, 18:05)
reikes pasikonsultuoti su gine ir psichiatre del tu jonazoliu, kazkaip nesinori lipt ant chemijos  ax.gif tik va dabar dar isskaiciau, kad su saule rgi reik atsargiai elgtis, nes odos jautrumas sviesai padideja...
*

Jo raso,kad su saule atsargiai.Galvoju,kad dar kokius 2 men pavartosiu,jei viskas gerai bus ,na jei man savijautai jiegerai bus ,o tada pries pacia vasara gal nutrauksiu.Chemijos irgi nenoriu. O tu siaiplankaisi pas psichiatre ir butent ji tau patare jonazoles,artu cia pati taip sugalvojai ?

Man kita beda .Siandien israse antibiotiku ,ir paskaitau,kad atsargumo priemoniu reikia tiems ,kas vartoja jonazoles .Tai ,ka dabar daryt.Nutraut savaitei jonazoles? Gal kas buvot susidure su tokia situacija?
princese333
Sveikutes,gal galite pasakyti kokias jonazoles geriate?vaistus is jonazoliu,ar ta zole jonazoliu?
xxx37
QUOTE(princese333 @ 2009 02 19, 19:11)
Sveikutes,gal galite pasakyti kokias jonazoles geriate?vaistus is jonazoliu,ar ta zole jonazoliu?
*

Cesradyston .Kapsules is jonazoliu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.