Gal jau kur yra tokia tema, sorry, nelabai turėjau laiko ieškoti.
Bet labai laukiu pasiūlymų. Vasara norisi taip kažko gaivaus ir jūriško
Sugalvojau pasidaryti salotų su krevetėmis, bet niekada jų neruošiau ir neįsivaizduoju kaip jas ruošti. Ar jas atšildžius reikia virti,kokios jums salotos skaniausios?
Gal jau kur yra tokia tema, sorry, nelabai turėjau laiko ieškoti. Bet labai laukiu pasiūlymų. Vasara norisi taip kažko gaivaus ir jūriško
Virti atšildytų krevečių nereikia.O mišrainę aš gaminu tokią:plonais griežinėliais supjaustau avokadą,priplėšau kokių nors traškių salotų(pvz.gūžinių),pridedu nemažai krevečių,išspaudžiu citrinos sulčių ir užpilu aliejaus.Jei mėgstate,dar galima truputį užberti salotų prieskonių.
krevetės
virti ryžiai smulkiai kapoti kepinti svogūnai daug šviežių krapų majonezas
Krevetes, virtas kiausinis, ryziai, konservuoti zirneliai, majonezas.
Daug visokiu zalumynu: salotu, agurku, pomidoru, paprikos, krapu, krevetes pakepinti svieste su cesnaku ir tiesiai is keptuves deti ant salotu. Padazas is isspaustos citrinos sulciu, medaus, garstyciu, alyvu aliejaus.
Klaipėdoje "Šikšnosparnio lizde" valgiau super krevečiu salotas:
pomidoras, agurkas, mandarinas, poras (labai nedaug), graikiški riešutai, krevetės, majonezas. Nu skonis Aš jau pati nelabai mėgėja tų visų salotų kur dedasi apelsinai, mandarinai ir ananasai, bet šitos
Kreveciu viliotinis
Krevetes, kiniskas kopustas, svogunas (dariau su laiskais), marinuoti pievagrybiai, pomidoras, helmans majonezo, atrodo viska paminejau
Aš tai darau kinietiškas krevečių salotas:
krevetės, šiaudeliais pjaustytas žalias agurkas, šiaudeliais pjaustyta žalia morka, sojų padažas, šlakelis vyno acto, ir druskytės pagal skonį, bet jei pilasi daugiau sojų padažo, tai net nereikia
krevetės
virti kiaušiniai krabų lazdelės pekino kopūstas pomidorai jūros gerybių padažas
turiu saldiklyje puse pakelio saldytu kreveciou, pasiskaitinejau, jauciu einu sildyt
As sitas salotas darau i atskiras mazas(vienam kartui) salotines ir dar permatomas
Ryziai Virtos morkos Sviezias agurkas Kiausinis Majonezas Krevetes(as dedu marinuotas) kartu ir pasipuosia labai graziai... Viskas nemaisoma, druska pipirus as barstau ant virsaus, nes pas mus namuose visi labai skirtingi. Skanaus!
man tai kiaušinis užmuša krevečių skonį
krevetes
svogunu laiskai pomidorai kiausinis salotu lapai
Čia populiarus krevečių kokteilis karštai dienai: atšaldytos tirštos pomidorų sultys, smulkiai kapotas svogūnas, krapai ar petražolės (tiesa, čia kitokios žolės dedamos - kitam skyrelyje minėjai ir vėl pavadinimą pamiršau...bet lietuviškiems skrandžiams jos
QUOTE(Virdzinija @ 2006 05 26, 00:31) Čia populiarus krevečių kokteilis karštai dienai: atšaldytos tirštos pomidorų sultys, smulkiai kapotas svogūnas, krapai ar petražolės (tiesa, čia kitokios žolės dedamos - kitam skyrelyje minėjai ir vėl pavadinimą pamiršau...bet lietuviškiems skrandžiams jos ![]() QUOTE(Nerytė @ 2006 05 26, 15:12) as darau gaspacio (cia tokia salta sriuba) is trintu svieziu pomidoru, agurku, svogunu ir kreveciu, tai skonis ten neuzsimusa
Galiu pasiūlyti nekaloringas ir labai skanias salotas su krevėtėmis.
Indelis sūdytų krevečių (galima ir šaldytų ir lukštentų ir t.tt Stiklinė ryžių Koncervuotų ananasų indelis ~200 g. Svoguno galvutė Kario Druskos Neriebus majonezas Man skaniau kai salotos buna neapmaišytos. Todėl į salotinę įdedu virtus ryžius, ant jų pjaustytų ananasų, dedu krevetes ant jų labais smulkiai pjaustytų svogunų ir kario prieskonių. Ant viršaus mažą šaukštelį majonezo. Jeigu norisi galima papuošti. Patikėkit labai skanu. QUOTE(Nerytė @ 2006 05 26, 16:20) Zinoma, kad ekstavagancija, nes ne pietuose gyvenam ir priprate prie bulviu su mesa ir pan. (sunkesnio maisto), o tokie fruti di mari mums yra ekstravagancija nuo kada jau? nebent kaimuose. Prisimenu, jau prieš gerus penkis metus vis pirkdavausi šaldytas krevetes, atsišildydavau ir lukštendavau...o ką jau kalbėti apie dabar, kai visokiose maksimose kalnai šviežienos iš jūros..
na jus nuostabios, begu sildyt kreveciu.
man dar patinka,atsildytos krevetes smulkiai sukapotas cesnakiukas,prieskoniukai ir majonezas,ir as viska uzdedu tostoriniai paskrudinto batono.
krevetes,agurkai,kukuruzai +majonezas,druskytes.paprasta bet skanu
Krevetes
Krabu lazdeles Ryziai Kiausinis Agurkas(tinka ir svezias ir marinotas) Nerebus majonezas Skanaus!
Ryziai
Virtos morkos Sviezias agurkas Kiausinis Majonezas Krevetes ACIU UZ RECEPTELI,SUPER RECEPTAS
Man labai patiko tokios:
pakelis šaldytų - atšildytų krevečių, pusė puslitrio marinuotų pievagrybių, pusė pekino kopūsto, du pomidorai, pusė agurko, du - trys raudonieji svogūnai, kuriuos supjausčius riekutėmis reikia užpilti karštu vandeniu, nusunkti ir dėti į salotas. Ir helmans majonezo su krapais. Pabandykit, labai gaivu ir nerealiai skanu.
o aš gaminau šias salotas neseniai, tai namiečiai buvo patenkinti, nors man skonis buvo labiau įdomus, nei skanus
250gr krevečių (virtų ir išlukštentų) 150 gr kokių nors salotų (nors dėjau iš akies) 1 avokadas 2 šaukštai citrinos sulčių (galima ir mažiau) 2 šaukštai natūralaus jogurto (o čia galima šiek tiek daugiau prieskonių, krapų, tabasco padažo pusę avokado supjaustyti kubeliais ir pašlakstyt šaukštu citrinos sulčių. Kitą dalį minkštimo sutrinti supilti likusias sultis. Į sutrintą masę supilti jogurtą, druską, pipirus, tabasco ir turėsim padažą, kurį pilam ant suplėšytų salotų lapų, krevečių ir avokado gabaliukų. Skanaus
Valgiau Druskininkuose "Senajame Nemune" krevečių-avokado salotas. niam niam. Daba vos ne kas antrą vakarą darau
Supjaustome : pekino salota pomidoras žalias agurkas avokadas uždedam majonezo, aš mėgstu kėdainių o ant viršaus užbarstom atšildytų krevečių. skanaus
Dar vienos:
krevetes atšildyt ir trumpai pakepint svieste su krapais (išlydyt sviestą, dėt nemažai smulkintų krapų, krevetes ir pakept, bet nenugarint. Kepant iš jų išbėga sultys, todėl dėti daugiau, nes šiek tiek susitraukia jos) tuo tarpu susipjaustyt: aisbergo salota (tinka ir paprastos, bet traškios) šviežias agurkas švieži pomidorai juodos alyvuogės žalios alyvuogės avokadas kartais dedu apelsiną dar, bet nededu tada alyvuogių viską dedu iš akies, maždaug lygiom dalim, tik alyvuogių ir apelsinų mažiau tada susimaišau majonezą su citrinų sultim (3:2 arba 4:1) ir užpilu skanaus
Avokadas su krevetemis
avokada perpjauti pusiau, isimti kaula. Tada su peiliu suraizyti vidu ir apslakstyti citrinu sultimis. Deti kreveciu idara. Kreveciu idaras: Krevetes sumaisyti su grietine, ideti pipiriuku, druskytes, zaliu krapu. Greita, paprasta , skanu ir grazu
as cia pati sugalvojau
Nenoriu burbet, bet nu nejaugi taip sunku bent i paieska ivest paieskot??
tuo labiau kaip tokia pati tema yra pirmame puslapyje?? Stai cia QUOTE(Pampuškiukas @ 2005 07 20, 11:57) Klaipėdoje "Šikšnosparnio lizde" valgiau super krevečiu salotas: pomidoras, agurkas, mandarinas, poras (labai nedaug), graikiški riešutai, krevetės, majonezas. Nu skonis Aš jau pati nelabai mėgėja tų visų salotų kur dedasi apelsinai, mandarinai ir ananasai, bet šitos gaminau, man truputį per saldžios pasirodė, gal per daug mandarinų prikroviau QUOTE(Pampuškiukas @ 2005 07 20, 11:57) Klaipėdoje "Šikšnosparnio lizde" valgiau super krevečiu salotas: pomidoras, agurkas, mandarinas, poras (labai nedaug), graikiški riešutai, krevetės, majonezas. Nu skonis Aš jau pati nelabai mėgėja tų visų salotų kur dedasi apelsinai, mandarinai ir ananasai, bet šitos Perskaičiau ir patiko. Lėksiu pirkti produktų.
Man skaniausios tokios salotos:
krevetes fermentinis suris kiniskos salotos majonezas prieskoniai salotas susmulkint, fermentini suri sutarkuoti, ideti prieskoniu, pagal skoni, sudeti krevetes ir majoneza... labai gaivu ir skanu
1 kg krevečių (šaldytų), atvėsinti, išlukštenti
1 žalias agurkas 6 - 8 kiaušiniai Agurką ir kiaušinius susmulkiname ir viską dedame į indą sluoksniais: kiaušiniai, agurkai, krevetės. Salotas dedamės į lėkštę maišome su vilniaus "pikantišku" majonezu. Skanaus!
Mano salotos su krevetemis
kinietiskas kopustas (arba aisbergo salotos) pomidoras balta duona (as imu sumustiniu duona) supjaustyta kubeliais ir pakepinta (as dedu i tosteri ir isemusi supjaustau kubeliais) alyvuoges (dedu juodas) galima ideti avokada krevetes (negailiu) druskytes, viska apslakstyti citrinos sultimis majonezas Musu seimai laaabai patinka QUOTE(Vakarė @ 2008 07 02, 13:06) Mano salotos su krevetemis kinietiskas kopustas (arba aisbergo salotos) pomidoras balta duona (as imu sumustiniu duona) supjaustyta kubeliais ir pakepinta (as dedu i tosteri ir isemusi supjaustau kubeliais) alyvuoges (dedu juodas) galima ideti avokada krevetes (negailiu) druskytes, viska apslakstyti citrinos sultimis majonezas Musu seimai laaabai patinka mmm... kaip uzsimaniau salotu
O stai mano kuryba:
konservuoti juros kopustai saldytos ar konservuotos krevetes (saldytos skaniau) snieginiu krabu lazdeles krapai majonezas
as darau taip:
aisbergo salota krevetes skrudinti duonytes gabaliukai parmezano surio (paprastas fermentis neduoda tokio gero skonio) graikisku salotu padazas, arba tiesiog pajonezas su trupuciu citrinos ir alyvuogiu aliejaus labai skanu, tik nereikia visko sumakaluoti, nes skrudinti duonytes gabaliukai suteze bus QUOTE(wijyte @ 2008 08 22, 13:12) as darau taip: aisbergo salota krevetes skrudinti duonytes gabaliukai parmezano surio (paprastas fermentis neduoda tokio gero skonio) graikisku salotu padazas, arba tiesiog pajonezas su trupuciu citrinos ir alyvuogiu aliejaus labai skanu, tik nereikia visko sumakaluoti, nes skrudinti duonytes gabaliukai suteze bus niam niam, kaip skaniai skamba
kreveciu salotos
tigrines krevetes, melynasis svogunas, agurkas, pomidoras, salota, druska, pipirai, citrinu sultys, ir cesnakinis majonezinis padazas ![]()
Pasiskaitinejau as cia apie salotas su krevetemis,bet tokio receptuko,koki as zinau cia neradau,tad parasysiu:
krevetes,zalias agurkas,pomidoras,marinuoti pievagrybiai,aisbergo salota,citrina. aisbergo salota susmulkinkit(suplesykit arba supjaustykite),agurka,pomidora ir pievagrybius supjaustykite(cia jau savo nuoziura smulkiau ar stambiau),sudekite krevetes ir viska ismaisius apslakstykite citrinos sulyimis... SKANAUS!
200 g šaldytų krevečių
2 obuoliai (300 g ) 4 lapkotinio saliero stiebai cikorijos gūželė 50 g migdolų papuošimui - kelios krapų šakelės Padažui: 5 šaukštai majonezo šaukštas medaus 2 šaukštai kefyro druskos, pipirų Paruosšimas- Paruošti padažą: majonezą sumaišyti su medumi ir kefyru, pasūdyti, įberti prieskonių ir išmaišyti. Kreveles suberti į sietelį. Kai atšils, perpilti šaltu vandeniu. Obuolius supjaustyti kubeliais, salierus - grėžinėliais, cikoriją - juostelėmis. Migdolus smulkiai sukapoti. Visus produktus sumaišyti ir užpilti padažu. Skanaus. rašykite kaip pasisekė pagaminti
manau nereikejo atidaryti naujos temos kiekvienai salotu rusiai.... salotu receptu arba salotu su krevetemis jau yra atskiros temos
kreveciu salotos
aisberg salota, zirneliai, pomidoras, agurkas, krevetes ir majonezinis - cesnakinis padaziukas ![]() labai panasias buvau idejus auksciau, pasikete tik tai, kad nera svoguno ir dadejau zirneliu
As snd irgi uzsimaniau kreveciu salotu
Tai va, dejau pekino kopusto, pomidoro, agurko, svoguniuko (geriausia melynas), marinuotu pievagrybiu ir marinuotu kreveciu. O uzpila pasidariau toki: helmans majoneza liesa sumaisiau su trupuciu kreveciu skystimelio, idejau truputi salotu prieskoniu ir ismaisiau su mixeriu
kaip tik turiu kreveciu, truko tik idejo, bet aciu jums visoms
QUOTE(Nerytė @ 2008 08 25, 09:10) kreveciu salotos tigrines krevetes, melynasis svogunas, agurkas, pomidoras, salota, druska, pipirai, citrinu sultys, ir cesnakinis majonezinis padazas dariau šitas salotas ir aš, lengva ir skanu |