QUOTE(jolax @ 2008 11 05, 14:44) jo jo ventolin  . Matai tarpine skiria jau asmininkam, o mum neaisku ar veliau reikes jos,(tikiuosi, kad ne). O be kompensacijos sake ji labai brangi. O kaip suprasti pasigarinti paprastu inhaliatoriumi  ne tokia jau ir brangi ta tarpinė,ar čia man dėl vaiko sveikatos nieko negaila  pirkau prieš kelias dienas Baby Haler tai 80lt mokėjau.  as jau buvau nusiteikus pirkt ta aparačiuką kaip ligoninėse kur supila vaistukus ir kėpuot duoda tai tas 300kainuoja,o va šita tarpinė tai proto ribose man pasirodė
Jurgutėlė
2008 11 10, 21:31
QUOTE(Bekasė @ 2008 11 06, 10:23) tarpine gali israsyti pulmonologas arba alergologas ( ir turi stoveti atitinkama diagnoze). Aisku, jeigu gydytojas pazistamas, tai jam tai padaryti visiskai nesunku, bet ar del visu jisai taip stengsis? na ,nepažįstama labai jau man ta gydytoja  ,ir diagnozė mūsų buvo obstrukcinis bronchitas ,bet tikrai garantuoju ,kad galėjo man ją išrašyt nemokamai gydytoja alergologė-pulmonologė,nes pati siūlė ,tik kad mums neprireikė
Vakar pradejom daryti masaza nuo kosulio. Tai vaikis mano prakrioke visa laika. Matyt kazkas baisaus jam atrode. Masaziste sake, kad po keliu kartu kosejimas paumes, po to prades tvarkytis. Tai va dabar lauksiu paumejimo, o po to jau ir pagerejimo (labai tikiuosi). Kadangi po truputi sveikstame-tai atidejau susitikima su bioenergetike.
Jurgutėlė
2008 11 12, 11:25
jolax ,nepergyvenk ,kad verkia ,mano irgi verkė ,bet per tas ašaras sekretas atsipalaiduoja ,suskystėja ,išpučia tada visą brudą ,kuris buvo susikaupęs,maniškis tai jau per kokius 2-3 masažus viską išpūtė
Besijuokianti
2008 11 12, 15:13
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 13:25) jolax ,nepergyvenk ,kad verkia ,mano irgi verkė ,bet per tas ašaras sekretas atsipalaiduoja ,suskystėja ,išpučia tada visą brudą ,kuris buvo susikaupęs,maniškis tai jau per kokius 2-3 masažus viską išpūtė  o tai verkia, kad skauda ar kad bijo?
Sveikos mamos,
Aciu visom uz patarimus. Mano Kajus visa praeita ziema sirgo, slogavo kosejo, vos praeina ir vel. Manau kad to yra labai sunku isvengt kai eini i darzeli... Praeitu metu gydimasis baigies tuo kad atsigulem i ligonine del susiaurejusiu kvepavimo taku, tiek jis man kosejo, lupos melynavo...
Vasara prabuvom nesirge, va lapkritis ir vel ta pati istorija. Tik va siandien internete perskaiciau kad labai padeda 'Colloidal Silver Solution'. Cia uk, bet manau kad lt irgi turetu but koks tai tirpalas sus sidabru. Zodziu tas daktaras kurio straipsno skaiciau sako kad ilasinus to tirpalo i nosi, jis isdezinfekuotu sinusus, o sinusus sutvarkiu ir kosulys ir karkalai praeis.
Ar kas esat apie toki vaista girdeje/vartoje?
Neringiux
2008 11 12, 16:20
QUOTE(EgleMk @ 2008 11 12, 15:22) Sveikos mamos, Aciu visom uz patarimus. Mano Kajus visa praeita ziema sirgo, slogavo kosejo, vos praeina ir vel. Manau kad to yra labai sunku isvengt kai eini i darzeli... Praeitu metu gydimasis baigies tuo kad atsigulem i ligonine del susiaurejusiu kvepavimo taku, tiek jis man kosejo, lupos melynavo... Vasara prabuvom nesirge, va lapkritis ir vel ta pati istorija. Tik va siandien internete perskaiciau kad labai padeda 'Colloidal Silver Solution'. Cia uk, bet manau kad lt irgi turetu but koks tai tirpalas sus sidabru. Zodziu tas daktaras kurio straipsno skaiciau sako kad ilasinus to tirpalo i nosi, jis isdezinfekuotu sinusus, o sinusus sutvarkiu ir kosulys ir karkalai praeis. Ar kas esat apie toki vaista girdeje/vartoje? Mes vartojam koloidini sidabro tirpala, pagaminta Kanadoj. Jis padeda ne tik nuo kvepavimo taku infekciju, bet ir nuo visokiu kitu infekciju, pvz. zarnyno.... Pastebejau, kad mano mergyte susirgusi gerai issiciaudo ir iseina visi snargliai davus Microhydrino. Pirma karta jo nusipirkau ir visai nesigailiu isleidus nemazus pinigus.
lapinuke84
2008 11 12, 19:35
Sveiki,ar galima vesti vaika truputi kosenti ir slogojanti i lauka??mes jau sergam 2 savaites namuose ziaurej nusibodo?
Rylinga
2008 11 12, 20:04
QUOTE(Lapinuke @ 2008 11 12, 19:35) Sveiki,ar galima vesti vaika truputi kosenti ir slogojanti i lauka??mes jau sergam 2 savaites namuose ziaurej nusibodo? Aišku, kad galima, tik stipraus vėjo reikėtų vengti. Jei jau dvi savaites nebuvote lauke, tai gal pradžiai 15 min užtektų.
Neringiux
2008 11 12, 20:04
QUOTE(Lapinuke @ 2008 11 12, 19:35) Sveiki,ar galima vesti vaika truputi kosenti ir slogojanti i lauka??mes jau sergam 2 savaites namuose ziaurej nusibodo? Galima jei nera temperaturos, netgi reikia. Vaikui bunant lauke lengviau kvepuoti.
noraxxx
2008 11 13, 14:14
Mamytes, gal kas gali parasyti ka i inhaliatoriu (as turiu Microlife) galima pilti? Ar galima vaistazoliu arbateles? O eukalipto ekstrakta galima? nemoku naudotis...
Jurgutėlė
2008 11 13, 14:40
QUOTE(vilytte @ 2008 11 12, 16:13) o tai verkia, kad skauda ar kad bijo? N a,skaudokas tas masažas  Aišku ,dar kažkiek ir bijo, ir nenori ,juk daug geriau žaisti su kokiom mašinytėm ,nei nuogam gulėti ant pilvo ir nieko neveikti Gal dar nuo masažistės priklauso ,nes kai mus masažavo 5 kartus viena masažistė ,tai verkė mano berniukas ,o paskui kitus 3 ar 4 kita ,tai išvis neverkė .Bet jau tada jam nebuvo ką išmasažuot ,nes buvo pasveikęs ,tai gal todėl ir nekankino labai ,darė švelnesnį masažą Papildyta:QUOTE(Neringiux @ 2008 11 12, 17:20) Mes vartojam koloidini sidabro tirpala, pagaminta Kanadoj. Jis padeda ne tik nuo kvepavimo taku infekciju, bet ir nuo visokiu kitu infekciju, pvz. zarnyno.... Pastebejau, kad mano mergyte susirgusi gerai issiciaudo ir iseina visi snargliai davus Microhydrino. Pirma karta jo nusipirkau ir visai nesigailiu isleidus nemazus pinigus. O kie jis kainuoja? ar jį reikia vartoti tik susirgus ,čia kaip vaistas?
Rylinga
2008 11 13, 15:57
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 14:40) N a,skaudokas tas masažas  Aišku ,dar kažkiek ir bijo, ir nenori ,juk daug geriau žaisti su kokiom mašinytėm ,nei nuogam gulėti ant pilvo ir nieko neveikti Gal dar nuo masažistės priklauso ,nes kai mus masažavo 5 kartus viena masažistė ,tai verkė mano berniukas ,o paskui kitus 3 ar 4 kita ,tai išvis neverkė .Bet jau tada jam nebuvo ką išmasažuot ,nes buvo pasveikęs ,tai gal todėl ir nekankino labai ,darė švelnesnį masažą  Maniškiui kai darė tą masažą, tai jam buvo 4,5 mėnesio. Patenkintas jis būdavo, juokdavosi... Įdomu, kaip dabar reaguotų  Tik, ačiū Dievui, dabar mums toks masažas nereikalingas...
Jurgutėlė
2008 11 13, 16:07
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 13, 16:57) Maniškiui kai darė tą masažą, tai jam buvo 4,5 mėnesio. Patenkintas jis būdavo, juokdavosi... Įdomu, kaip dabar reaguotų  Tik, ačiū Dievui, dabar mums toks masažas nereikalingas... na ,mažiukui turbūt stipraus nedarė ,o gal ir maniškiui neskaudėjo ,tiesiog nepatiko gulėti vienoj vietoj ,nors man atrodė ,kad jam skauda  ?
Rylinga
2008 11 13, 18:33
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 16:07) na ,mažiukui turbūt stipraus nedarė ,o gal ir maniškiui neskaudėjo ,tiesiog nepatiko gulėti vienoj vietoj ,nors man atrodė ,kad jam skauda  ? Žinok maniškiui labai nepatiko kojyčių masažai, nes reikėjo ramiai gulėti, jam tai pasirodė labai nuobodu, tai jau taip inkšdavo
Neringiux
2008 11 13, 19:48
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 14:40) O kie jis kainuoja? ar jį reikia vartoti tik susirgus ,čia kaip vaistas? Apie 100 lt, galima naudoti profilaktiskai, bet as kol kas duodu susirgus. Cia maisto papildas.
Jurgutėlė
2008 11 13, 21:05
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 13, 19:33) Žinok maniškiui labai nepatiko kojyčių masažai, nes reikėjo ramiai gulėti, jam tai pasirodė labai nuobodu, tai jau taip inkšdavo  na va ,kad vaikučiam didžiausia bausmė nieko neveikti Papildyta:QUOTE(Neringiux @ 2008 11 13, 20:48) Apie 100 lt, galima naudoti profilaktiskai, bet as kol kas duodu susirgus. Cia maisto papildas. o LT yra jo pirkt? Ir ką kokrečiai jis daro ,kaip veikia organizmą ?
Neringiux
2008 11 14, 19:36
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 21:05) na va ,kad vaikučiam didžiausia bausmė nieko neveikti Papildyta:o LT yra jo pirkt? Ir ką kokrečiai jis daro ,kaip veikia organizmą ? Yra, juk as perku Mikrohidrinas pats stipriausias is siuo metu zinomu antioksidantu, neutralizuoja ir padaro nekenksmingus laisvuosius radikalus, kuriu atsiranda organizmui atliekant savo gyvybines funkcijas. Laisvuju radikalu daugeja vartojant daug riebaus maisto, cukraus, i organizma patekus toksiniu medziagu, del uztersto oro bei vandens, todel mikrohidrino ypac reikia zmonems, gyvenantiems pramoniniuose rajonuose, kur uztersta aplinka. Mikrohidrinas gerina lasteles supanciu biologiniu medziagu sudeti: pH, pavirsiuisitempima bei santykini laiduma. Mikrohidrinas taip pat kovoja su virusais ir bakterijomis. -pagerina bendra zmogaus organizma -pagerina savijauta -padeda pasiekti geresniu sporto rezultatu -padeda geriau isisavinti maistines medziagas -padidina organizmo energetinius resursus -suletina organizmo senejimo procesus -palaisvina ir sunaikina sunkiuosius radikalus,sustiprina organizma pries daugeli virusu ir neleidzia isivystiti chroniskom ligoms
laizanika
2008 11 14, 23:24
QUOTE(airiuks13 @ 2008 11 09, 17:13) ne tokia jau ir brangi ta tarpinė,ar čia man dėl vaiko sveikatos nieko negaila  pirkau prieš kelias dienas Baby Haler tai 80lt mokėjau.  as jau buvau nusiteikus pirkt ta aparačiuką kaip ligoninėse kur supila vaistukus ir kėpuot duoda tai tas 300kainuoja,o va šita tarpinė tai proto ribose man pasirodė  Tai kad yra ir pigesniu inhaliatoriu  pats brangiausias kury ziurejau siandien 270Lt kainavo, o as nupirkau uz 150Lt, noraxxx minimos Microlife firmos. QUOTE(noraxxx @ 2008 11 13, 15:14) Mamytes, gal kas gali parasyti ka i inhaliatoriu (as turiu Microlife) galima pilti? Ar galima vaistazoliu arbateles? O eukalipto ekstrakta galima? nemoku naudotis...  Man irgi idomu ka galima pilti ne brontex tu skyscio inhaliacijoms. Mes trputi kosciojam dar, po laringito, nneori kad issiseneti, norisi kad greiciau praeitu tai taip profilkatiskai ka nors pakviepuoti. Kaip eukalipto inhaliacijasd padaryti, kokio pavidalo ta eukalipta naudoti?
QUOTE(laizanika @ 2008 11 15, 00:24) Tai kad yra ir pigesniu inhaliatoriu  pats brangiausias kury ziurejau siandien 270Lt kainavo, o as nupirkau uz 150Lt, negi taip sunku pries issiziojant perskaityti apie ka kalba eina? Baby haler yra tarpine skirta kvepuoti vaistus pvz nuo astmos mazesniems vaikams - vyresniems yra jau tiesioginis purskimas i gerkle . Tenais yra kvepuojama tiesiogiai vaistais be jokio skiedimo - i toki vamzdeli per skyle yra ipuskiami vaistai ( aerozoliniai) ir vaikas juos iskvepuoja. I inhaliatoriu ( kad ir tuos pacius microlife firmos) yra pilami skysciai ir kvepuojama garais QUOTE(laizanika @ 2008 11 15, 00:24) Man irgi idomu ka galima pilti ne brontex tu skyscio inhaliacijoms. Mes trputi kosciojam dar, po laringito, nneori kad issiseneti, norisi kad greiciau praeitu tai taip profilkatiskai ka nors pakviepuoti. Kaip eukalipto inhaliacijasd padaryti, kokio pavidalo ta eukalipta naudoti? galima pilti paprasciausiai mineralini vandeni - drekina gleivine ir skatina atsikosejima ( cia ir profilaktikai tinka) Sergant laringitu galima naudoti distiliuoto vandens misini su adrenalinu I kai kuriuos uinhaliatorius yra nerekomenduojama pilti eteriniu alieju ( kenkia plastmasei) - reiketu informacinem lapelyje paskaityti. O jeigu jau darote tai parpasciausiai i vandeni ( virinta ar distiliuota) reikia ilasinti kelis lasus eterinio aliejaus ( gali buti eukalipto, gali buti pusu) ir leisti kvepuoti tais garais
Jurgutėlė
2008 11 15, 13:25
Neringiux ,ačiū už atsakymą
Na va pabaigem ir mes masazus .Masazavo 7 kartus.Kol kas rezultatu nematome, zodziu dar tebekosim. karkalu siuo metu ant plauciu nebera, bet kada baigsis tas prakeiktas kosulys? Ir nosyte tokia nei su snargliukais nei be ju. KAi atsikelia is ryto ar popietu miego ji tokia kazkokia uzgulta.Zodziu tos pacios problemytes mus kankina jau nuo spalio 3 d. Visi ramina, kad gal but vaikui reikia ilgesnio laiko pasveikimui (sirgome 2 bronchitais per men,) Ryt registruosimes pas LOR, gal istikruju tie adenoidai isburksta ir neleidzia prakvepuoti ir kosulys gal nuo ju nesibaigia. Kai vaikas sukosti man jau kazkokia paranoja prasideda, o dar kai nosi traukia i save ,,uzsikemsu " ausis...Nuo kosulio dabar geriame jaronimo zoles arbata sako padeda. Bet va visu girtas juodasis ridikas su medum mums nepadejo
Rylinga
2008 11 17, 10:01
QUOTE(jolax @ 2008 11 16, 22:47) Na va pabaigem ir mes masazus .Masazavo 7 kartus.Kol kas rezultatu nematome, zodziu dar tebekosim. karkalu siuo metu ant plauciu nebera, bet kada baigsis tas prakeiktas kosulys? Ir nosyte tokia nei su snargliukais nei be ju. KAi atsikelia is ryto ar popietu miego ji tokia kazkokia uzgulta.Zodziu tos pacios problemytes mus kankina jau nuo spalio 3 d. Visi ramina, kad gal but vaikui reikia ilgesnio laiko pasveikimui (sirgome 2 bronchitais per men,) Ryt registruosimes pas LOR, gal istikruju tie adenoidai isburksta ir neleidzia prakvepuoti ir kosulys gal nuo ju nesibaigia. Kai vaikas sukosti man jau kazkokia paranoja prasideda, o dar kai nosi traukia i save ,,uzsikemsu " ausis...Nuo kosulio dabar geriame jaronimo zoles arbata sako padeda. Bet va visu girtas juodasis ridikas su medum mums nepadejo  Jolax, o drėkintuvą naudojat? Maniškis kai jau buvo pasveikęs, tai irgi tie rytiniai nosoes užgulimai erzindavo. Bet dabar nakčiai drėkintuvą pradėjau naudoti, tai baigėsi tie nosies užgulimai. Naktimis maniškis jau nebekosti, na, bet rytais tai jau toks karkalynas atrodo pas jį yra gerklėj. Išsikosti rytais, paskui jau nieko. Na, nieko nepadarysi, bent jau mūsų atveju tai čia tos nelemtos adenoidų išskyros mus kamuoja.
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 17, 11:01) Jolax, o drėkintuvą naudojat? Maniškis kai jau buvo pasveikęs, tai irgi tie rytiniai nosoes užgulimai erzindavo. Bet dabar nakčiai drėkintuvą pradėjau naudoti, tai baigėsi tie nosies užgulimai. Naktimis maniškis jau nebekosti, na, bet rytais tai jau toks karkalynas atrodo pas jį yra gerklėj. Išsikosti rytais, paskui jau nieko. Na, nieko nepadarysi, bent jau mūsų atveju tai čia tos nelemtos adenoidų išskyros mus kamuoja. Drekintuvo nenaudoju.Matai, mums toks variantas jau buvo nors sildymo sezono dar nebuvo. O gal reikia pabandyti  Koki drekintuva jus naudojat? Aj kazkur anksciau raset  Siandien vykstam pas LOR, gal jis kokiu protingu minciu duos (nors labai abejoju).
Rylinga
2008 11 17, 11:39
QUOTE(jolax @ 2008 11 17, 10:34) Drekintuvo nenaudoju.Matai, mums toks variantas jau buvo nors sildymo sezono dar nebuvo. O gal reikia pabandyti  Koki drekintuva jus naudojat? Aj kazkur anksciau raset  Siandien vykstam pas LOR, gal jis kokiu protingu minciu duos (nors labai abejoju). Nerašiau aš dar niekur apie drėkintuvą. Rašiau apie elektrinį garintuvą ( aromaterapinį). Naudojam šalto oro drėkintuvą. Šiaip tai, kai Ugnius buvo pusantrų metukų amžiaus, sirgo laringitu, gulėjom ligoninėje, tai pasigyrėm, kad turim drėkintuvą. Tai gydytoja patarė grįžus namo kelis kartus per dieną ta šalto garo srove vaikui pakvėpuoti. Na, taip ir darydavom Šiaip tai tikrai nepakenktų tas drėkintuvas ir jums... Nagi susiaurėjęs vis dėlto kvėpavimo takas dėl tų adenoidų  Bent jau naktį būtų lengviau kvėpuoti...O jūsų vaikas knarkia? Mano vyrui vaikystėje buvo padidėję adenoidai, o šiaip tai jį ir anginos kamuodavo, ir išsižiojęs ištisai vaikščiodavo. Nei jam kas adenoidus operavo, nei anginą. Na, bet neatsirado jam "žiopla veido išraiška". O ir sąkandis jo lygtais normalus...
Va ka tik gryzom is LOR ir nustate 2 laipsnio adenoidus. Aisku sake geriausia isoperuoti. Bet as sakau gal galima pagydyti-tai jis nu gydykit.Zodziu toks vaizdas kad jiem geriau operuoti. Israse dabar gerti kazkokius vaistukus, sake pasirodyti alergologams. Zodziu greiciausiai tas musu kosulys ir yra nuo adenoidu, nes kiek gydomes visokiausiom liaudiskom priemones paprastas kosulys tikrai jau butu praejes. Na ne maniskis neknarkia, retkarciais labai mazai ,,paburzgia"
Jurgutėlė
2008 11 17, 22:51
QUOTE(jolax @ 2008 11 17, 14:39) Va ka tik gryzom is LOR ir nustate 2 laipsnio adenoidus. Aisku sake geriausia isoperuoti. Bet as sakau gal galima pagydyti-tai jis nu gydykit.Zodziu toks vaizdas kad jiem geriau operuoti. Israse dabar gerti kazkokius vaistukus, sake pasirodyti alergologams. Zodziu greiciausiai tas musu kosulys ir yra nuo adenoidu, nes kiek gydomes visokiausiom liaudiskom priemones paprastas kosulys tikrai jau butu praejes. Na ne maniskis neknarkia, retkarciais labai mazai ,,paburzgia" o alergologai siunčia pas LoR ,ir taip be galo ,aišku pasidarykit alerginį kraujo tyrimą ,patiems bus ramiau  Mes turim pasidarę įkvepiamimes alergenams ,o pavasarį dar pasidarysim maistui ,nes mums alerginis rinitas nepripažintas ,tačiau kartais nuo kažko paberia veiduką ,o tai rodo maistinę alergiją ,todėl siūlo pasidaryti dar vieną alerginį tyrimą ,mišrų [maistui puse ir puse įkvepiamiems alergenams ] ,arba vien maistui.Tas tyrimas nepigus ,apie 180 kainuoja
Besijuokianti
2008 11 18, 08:45
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 00:51) o alergologai siunčia pas LoR ,ir taip be galo ,aišku pasidarykit alerginį kraujo tyrimą ,patiems bus ramiau  Mes turim pasidarę įkvepiamimes alergenams ,o pavasarį dar pasidarysim maistui ,nes mums alerginis rinitas nepripažintas ,tačiau kartais nuo kažko paberia veiduką ,o tai rodo maistinę alergiją ,todėl siūlo pasidaryti dar vieną alerginį tyrimą ,mišrų [maistui puse ir puse įkvepiamiems alergenams ] ,arba vien maistui.Tas tyrimas nepigus ,apie 180 kainuoja  Mergaitės, alergija yra patvirtinama/atmetama dviem tyrimais: kraujo (t.y. pagal imunoglobuliną, jei jis normoj ieškot kraują konkrečių alergenų beviltiška), ir odos dūriais. Jie visai skirtingi, kraujas kažkaip reaguoja į baltymą, oda į histaminą. Kad nėra alergijos kraujyje, nereiškia, kad nėra alergijos ir jos nerodys oda. Mes ilgą laiką blaškėmės, kraujas jokios alergijos nerodė, odos dūrių iš pat karto nepasidarėm. O kai pasidarėm, tai radom aukščiausio laipsnio alergiją namų dulkėms, ir pievų žolėms, ir dar kitų alergijų bet jau vidutinio stiprumo (nors net neįtarėm, nes vaikas niekad nečiaudėdavo dulkėtoj aplinkoj ar lauke). Čia viena mama paskutinėm dienom rašė, pasidarėm kraują, alergijos neradom. Tai netiesa, reik pasidaryt dar ir tuos odos dūrius. Man po mūsų vargų, klinikų pulmonologas paskui visą tą reikalą su alergenais išaiškino. Nežinau kodėl to papildomo tyrimo nerekomendavo nei pediatras nei alergologas - turbūt dzin buvo.
Sveikutes, nu merginos apsviekit mane, koks tas kosuliukas buna esant adenoidams  Uzsikabinau dar uz vieno kabliuko beskaitinedama cia. Mes jau du su puse men. kankinames su sausais naktiniais kosuliais (aisku su pertraukelem). Dar prie to tris kartus gripavom. Dienom vienaip kosti, naktim kitaip. Pramynus takus pas gydytoju nustate, kad tai alerginis kosulys, pasidarem tyrima - alergiskas lateksui. Pranaikinau viska namie, kur galetu buti to latekso, geriam zyrteka bei singulaira. Dvi sav. buvo viskas tvarkoi, bet dabar sav vel sugripave ir vel islindo tas dusulys. Alergini manau, kad reikia atmesti, nes geriant tuos vaistus ir nekontaktuojant su lateksu nebeturejo jis islysti. Anksciau su sveikata problemu neturejom, toks pat dusinantis kosuliukas budavo tik dantukams dygstant (siuo metu jau visi sudyge). Dar kazkada vienas gydytojas buvo paminejes lyg tap kitko jog pas musu yra siek tiek padideje adenoidai, kaip manot gal cia yra tu visu kosuliu priezastis, gal jusu vaikiukams yra kazkas panasaus  Mano berniukas kvepuoja per burnyte ir atrodo, jog giliai giliai kazkur laikosi slogyte nors ji ir neislenda. Jau pradeda erzinti tai, jog musu gydytoja per daug nieko nenagrineja, pati prisigalvoju visokiu versiju ir einu prasyti siuntimu
Rylinga
2008 11 18, 09:46
QUOTE(deizi @ 2008 11 18, 08:46) Sveikutes, nu merginos apsviekit mane, koks tas kosuliukas buna esant adenoidams  Uzsikabinau dar uz vieno kabliuko beskaitinedama cia. Mes jau du su puse men. kankinames su sausais naktiniais kosuliais (aisku su pertraukelem). Dar prie to tris kartus gripavom. Dienom vienaip kosti, naktim kitaip. Pramynus takus pas gydytoju nustate, kad tai alerginis kosulys, pasidarem tyrima - alergiskas lateksui. Pranaikinau viska namie, kur galetu buti to latekso, geriam zyrteka bei singulaira. Dvi sav. buvo viskas tvarkoi, bet dabar sav vel sugripave ir vel islindo tas dusulys. Alergini manau, kad reikia atmesti, nes geriant tuos vaistus ir nekontaktuojant su lateksu nebeturejo jis islysti. Anksciau su sveikata problemu neturejom, toks pat dusinantis kosuliukas budavo tik dantukams dygstant (siuo metu jau visi sudyge). Dar kazkada vienas gydytojas buvo paminejes lyg tap kitko jog pas musu yra siek tiek padideje adenoidai, kaip manot gal cia yra tu visu kosuliu priezastis, gal jusu vaikiukams yra kazkas panasaus  Mano berniukas kvepuoja per burnyte ir atrodo, jog giliai giliai kazkur laikosi slogyte nors ji ir neislenda. Jau pradeda erzinti tai, jog musu gydytoja per daug nieko nenagrineja, pati prisigalvoju visokiu versiju ir einu prasyti siuntimu  Bent jau maniškis tai dėl tų adenoidų kosti tikrai nestipriai, sausai, tik rytais drėgnai. Anksčiau naktimis kosėdavo, na dabar jau nebekosti naktimis, bet gal čia mums vaistai tokį poveikį daro  Nežinau, ar būna dėl adenoidų dusinantis kosulys  Niekur neteko perskaityti
Jurgutėlė
2008 11 18, 11:12
QUOTE(vilytte @ 2008 11 18, 09:45) Mergaitės, alergija yra patvirtinama/atmetama dviem tyrimais: kraujo (t.y. pagal imunoglobuliną, jei jis normoj ieškot kraują konkrečių alergenų beviltiška), ir odos dūriais. Jie visai skirtingi, kraujas kažkaip reaguoja į baltymą, oda į histaminą. Kad nėra alergijos kraujyje, nereiškia, kad nėra alergijos ir jos nerodys oda. Mes ilgą laiką blaškėmės, kraujas jokios alergijos nerodė, odos dūrių iš pat karto nepasidarėm. O kai pasidarėm, tai radom aukščiausio laipsnio alergiją namų dulkėms, ir pievų žolėms, ir dar kitų alergijų bet jau vidutinio stiprumo (nors net neįtarėm, nes vaikas niekad nečiaudėdavo dulkėtoj aplinkoj ar lauke). Čia viena mama paskutinėm dienom rašė, pasidarėm kraują, alergijos neradom. Tai netiesa, reik pasidaryt dar ir tuos odos dūrius. Man po mūsų vargų, klinikų pulmonologas paskui visą tą reikalą su alergenais išaiškino. Nežinau kodėl to papildomo tyrimo nerekomendavo nei pediatras nei alergologas - turbūt dzin buvo. įdomiai  o man kažkodėl gydytoja kaip tik nepataria badyti vaiko ,sako ,kad juk ten tų dūrių nedaug ,iš kur galim būti garantuoti ,kad pataikysim ant alergeno? Draugė pasakojo ,kad kai badė jos vaikutį ,tai jam buvo labai skauda ,vos ėjo išlaikyti Papildyta:Deizi ,gali būti nuo adenoidų dusinatis kosulys ,bet tik ligos atveju ,kai vaikutis neserga ,jis nuo adenoidų nei kosti ,nei dūsta Pabandyk užsiregistruoti pas gyd.Skurvydienę ,ji astmos spaecialistė [pulmonologė-alergologė ] ,tuoj pamatys ar jūsų atvejis panašus į astmą .O jei jau buvai pas ją ,tai dar gali pabandyt pas gyd.Margį [jis pamatuos tokiu aparačiuku jūsų vaiko įsisavinamo deguonio kiekį ,tada žinosi ar tikrai jis dūsta ] ir paparašyk siuntimo pas tą LOR gydytoją ,kuri atvažiuoja į Medėją trečiadieniais iš Šakių ,ją labiau visi giria nei gyd.Bernotą Taip pat gali ligoninėj pasiprašyti kraujo tyrimo ,jis dar geriau parodo tą CO2 kiekį ,kad būtum rami  Kai maniškis sirgo obstrukciniu bronchitu ,jo CO2 matuojant aparatu buvo 95 [ norma 98 ] ,o iš kraujo buvo tik 93,5 ,kraujo tyrimas yra tikslenis ,bet jau reikia kankint vaikutį  Taipogi mums tada ligoninėj darė tyrimą dėl chlamidijų ir mikoplazmos ,nes nuo jų irgi gali kosėti ,bet ,ačiū Dievui ,tų brudų nerado.
Rylinga
2008 11 18, 11:45
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 11:12) Deizi ,gali būti nuo adenoidų dusinatis kosulys ,bet tik ligos atveju ,kai vaikutis neserga ,jis nuo adenoidų nei kosti ,nei dūsta Kaip suprast nekosti? Tie adenoidai, kad ir nesergant išskiria išskyras, jos erzina nosiaryklę ir tada kostima. Tai, kad maniškis dabar slogos neturi, bronchai, plaučiai švarūs, jokių karkalų klausant nesigirdi, o ir gerklė neparaudus. O vis dėlto kosčioja.
O maniskis su adenoidas kosi ,,slapiai", zodziu is po miegu visada issikosi.Ir rytais ir po pietu tik atsikelus nosis buna uzgulta , kaip ir Deizi rase, o slogos nera.
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 11:12) Deizi ,gali būti nuo adenoidų dusinatis kosulys ,bet tik ligos atveju ,kai vaikutis neserga ,jis nuo adenoidų nei kosti ,nei dūsta 1. Pabandyk užsiregistruoti pas gyd.Skurvydienę ,ji astmos spaecialistė [pulmonologė-alergologė ] ,tuoj pamatys ar jūsų atvejis panašus į astmą .O jei jau buvai pas ją ,tai dar 2.gali pabandyt pas gyd.Margį [jis pamatuos tokiu aparačiuku jūsų vaiko įsisavinamo deguonio kiekį ,tada žinosi ar tikrai jis dūsta ] ir paparašyk siuntimo pas tą LOR gydytoją ,kuri atvažiuoja į Medėją trečiadieniais iš Šakių ,ją labiau visi giria nei gyd.Bernotą Taip pat gali ligoninėj pasiprašyti kraujo tyrimo ,jis dar geriau parodo tą CO2 kiekį ,kad būtum rami  Kai maniškis sirgo obstrukciniu bronchitu ,jo CO2 matuojant aparatu buvo 95 [ norma 98 ] ,o iš kraujo buvo tik 93,5 ,kraujo tyrimas yra tikslenis ,bet jau reikia kankint vaikutį 3. Taipogi mums tada ligoninėj darė tyrimą dėl chlamidijų ir mikoplazmos ,nes nuo jų irgi gali kosėti ,bet ,ačiū Dievui ,tų brudų nerado. Nu kaip faina, kad galima pasikonsultuoti su mamytem, aiskiau viskas buna nei pas gydytoju nuejus 1. Pas Skurvydienes buvom, sako, kad gali buti kosulys del alergijos, tuo metu itariau, kad ji alergizuoja nuo putiniu delioniu, ten berods yra latekso. Bet asmos dar nepaiso. Kai pranaikinau tas deliones tai viskas pasibaige, bet dabar nieko nera namu aplinkoj is latekso ir jau antra naktis, kaip vel islindo tie kosuliai. Ko gero su visais dusinimo kartais gripavom, siuo metu ir gripuojam ir gana ilgokai sergam sakyciau 2-3 sav. kaskart. 2. Pas Margi ir buvom, su aparatu ziurejo, rode 93 CO2, Kraujas ir berods ta pati parode, bent jau taip sake. O kur randasi ta Medeja  prasysiuos siuntimo pas LOR. 3. O kas tai yra Papildyta:QUOTE(jolax @ 2008 11 18, 11:47) O maniskis su adenoidas kosi ,,slapiai", zodziu is po miegu visada issikosi.Ir rytais ir po pietu tik atsikelus nosis buna uzgulta , kaip ir Deizi rase, o slogos nera. Mano nakti, tik uzmigus pradeda koseti sausai ir koseja nuo 10 min. iki 1 val. Cia nezinau nuo ko priklauso. Toliau tyku ramu. Su visais kartais buvo sloga, bet karta buvo kaip ir islipes is slogos, atrodo nieko nera, bet kai uzsnusta giliai giliai nosytei kazkas jauciasi. Ir kai valgo jauciasi, kad giliai nosytei lyg uzgule kazkas, nors siaip nieko nesimato. O rytais koseja slapiai, ypac po kokiu 4-7 dienu naktinio kosulio, tuomet net nebezinau kaip gydyti, ka bedarau atrodo, kad tik blogiau buna, lyg ir naktiniai kosuliai paastreja  Visais atvejais plautukai buna svarus, kraujo tyrimai jokios infekcijos nerodo  Kaip kad as vadinu- mistika.
Jurgutėlė
2008 11 18, 12:24
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 18, 12:45) Kaip suprast nekosti? Tie adenoidai, kad ir nesergant išskiria išskyras, jos erzina nosiaryklę ir tada kostima. Tai, kad maniškis dabar slogos neturi, bronchai, plaučiai švarūs, jokių karkalų klausant nesigirdi, o ir gerklė neparaudus. O vis dėlto kosčioja. o maniškis tikrai tikrai nekosėja
Rylinga
2008 11 18, 12:34
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 12:24) o maniškis tikrai tikrai nekosėja  Taigi ne visi kosti dėl tų adenoidų  Tai taviškis iš tų nekosinčių
Jurgutėlė
2008 11 18, 12:44
Deizi, o tu neturi gėlės paleistuvės ,jau rašiau apie ją ,mums tai pats nerealiausias vaistas ,įlašini jos sulčių į nosytę vos porą lašiukų ,o vaikas taip viską iš giliai iščiaudi ,kad gražu žiūrėt  niekas o niekas mums daugiau nosies neatkemša ,kai atsikimš nosytė ,turėtų baigtis ir tei kosuliukai  aišku ,jei jis kosti nuo adenoidų ,nuo slogos. O kiek balų jūs lateksui alergiški? Mums irgi rodė pačią didžiausią alergiją lateksui ,bet ji buvo tik 12 balų ,tai skaitosi kaip pati žemiausia norma ,o LORai sako ,kad čia išvis ne alergija  Taip ir nesuprantam ,aš irgi išnešiau visus kamuolius ir t.t. Nors gydytoja mums sakė ,kad čia daugiau maistiniam lateksui tą alergiją rodo.Nes mes tada dar turėjom žinduką ,tai sakau gal nuo jo ,bet ji sako ,kad tada bertų ,o jo nebėrė ,bet paskui vistiek jau atėmiau tą žinduką Aš pati nežinau tiksliai kas tos clamidijos ir mikoplazma ,bet čia ,SM ,yra tokia tema berods ,o ir aišku ,kad jei vaikas turi tų bakterijų ,tai jis kosti ,bet neturi tempos ,prašyk Margio ,kad padarytų tokį tyrimą Be to ,siūlau pasikonsultuoti gal dar su kokiu LOR[gal nuvažiuok į Kauną ar Klaipėdą arba kad ir į Šilalę pas Naviką ,daug kam jis patinka  ] ,nepasitikėk viena nuomone ,bent jau mane taip mokė pati vaikučio gydytoja Papildyta:QUOTE(Rylinga @ 2008 11 18, 13:34) Taigi ne visi kosti dėl tų adenoidų  Tai taviškis iš tų nekosinčių   tikiuosi ,kad ir liks tuo nekosinčiu ,nors kai sloguoja tai aišku ,kad nuo jų pakosti ,bet žinok man tai nė vienas gydytojas nesakė ,kad vaikutis nesirgdamas vistiek kosės nuo adenoidų Papildyta:Deizi ,Medėja yra senosios ,centrinės vaistinės pastate ,kai gydytoja duos siuntimą ,tai pasiklausk dar adreso
Rylinga
2008 11 18, 13:04
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 12:44)  tikiuosi ,kad ir liks tuo nekosinčiu ,nors kai sloguoja tai aišku ,kad nuo jų pakosti ,bet žinok man tai nė vienas gydytojas nesakė ,kad vaikutis nesirgdamas vistiek kosės nuo adenoidų  Taigi yra žmonių, sergančių sloga (čia aš apie tuos, kurie neturi padidėjusių adenoidų). Kas tada gamina sekretą? Nosies gleivinė. Vieni kosti, kiti ne. Tai ir su padidėjusiais adenoidais taip. Vieni kosti, kiti ne. Na, aš tai skaičiau apie tai, kad esant adenoidų hipertrofijai, galima kosėti. Tai jeigu jie gamina išskyras, tai nieko keisto, kad kosima
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 12:44) Deizi, o tu neturi gėlės paleistuvės ,jau rašiau apie ją ,mums tai pats nerealiausias vaistas ,įlašini jos sulčių į nosytę vos porą lašiukų ,o vaikas taip viską iš giliai iščiaudi ,kad gražu žiūrėt  niekas o niekas mums daugiau nosies neatkemša ,kai atsikimš nosytė ,turėtų baigtis ir tei kosuliukai  aišku ,jei jis kosti nuo adenoidų ,nuo slogos. O kiek balų jūs lateksui alergiški? Mums irgi rodė pačią didžiausią alergiją lateksui ,bet ji buvo tik 12 balų ,tai skaitosi kaip pati žemiausia norma ,o LORai sako ,kad čia išvis ne alergija  Taip ir nesuprantam ,aš irgi išnešiau visus kamuolius ir t.t. Nors gydytoja mums sakė ,kad čia daugiau maistiniam lateksui tą alergiją rodo.Nes mes tada dar turėjom žinduką ,tai sakau gal nuo jo ,bet ji sako ,kad tada bertų ,o jo nebėrė ,bet paskui vistiek jau atėmiau tą žinduką Aš pati nežinau tiksliai kas tos clamidijos ir mikoplazma ,bet čia ,SM ,yra tokia tema berods ,o ir aišku ,kad jei vaikas turi tų bakterijų ,tai jis kosti ,bet neturi tempos ,prašyk Margio ,kad padarytų tokį tyrimą Be to ,siūlau pasikonsultuoti gal dar su kokiu LOR[gal nuvažiuok į Kauną ar Klaipėdą arba kad ir į Šilalę pas Naviką ,daug kam jis patinka  ] ,nepasitikėk viena nuomone ,bent jau mane taip mokė pati vaikučio gydytoja Papildyta:Medėja yra senosios ,centrinės vaistinės pastate ,kai gydytoja duos siuntimą ,tai pasiklausk dar adreso  Nu aciu tau uz atsakymus  , sis tas jau aiskiau, atakuosiu vel gydytoja visokiais prasymais del siuntimu. Neturiu paleistuves, reikes paieskoti jos. Mums pradzioj imuvashas padejo, bet neilgam, tik keliems kartams pasiteisino - ipurskus nustojo koseti. O lateksui mes 45 balams alergiski. Tu neturetum bijoti, gali kamuolius parnesti  Del ciulptuko ir greiciau dusintu arba vemtu, berimas nelabai prie ko, bet cia tik mano nuomone
Ai dar norejau paklausti, o kokiu budu LOR gydytojai nustato adenoidu bala ir keli tie balai buna? Nuo 0 iki 3 ar kiek?
Jurgutėlė
2008 11 18, 13:39
QUOTE(deizi @ 2008 11 18, 14:31) Ai dar norejau paklausti, o kokiu budu LOR gydytojai nustato adenoidu bala ir keli tie balai buna? Nuo 0 iki 3 ar kiek? mums tai nustatė baisiu būdu  ,kišo vaikučiui pirštus į gerklę ,nors dabar jau daug kur skaičiau ,kad negalima pirštų grūsti į burną ,vaiką gali mirtinai išgąsdinti ,ta šakiškė gydytoja tai sakė su veidroduku gerklytėj pažiūri  Kiek laipsnių adenoidai būna tiksliai nežinau ,turbūt 3 arba 4 ,nesu girdėjus ,kad kas didesnius būtų turėjęs O tai kaip jums buvo su čiulptuku ,ar ėmėt nuo gimimo ,juk nežinojot iš karto kad alergiški? Mes tai turėjom tą soskę gana ilgai ,bet nei jo dusino ,nei vėmė ,kartais šiek tiek paberdavo aplink lūpytes ,bet paberia ir dabar ,kai neimam jau senai to papkio
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 13:44) Deizi, o tu neturi gėlės paleistuvės ,jau rašiau apie ją ,mums tai pats nerealiausias vaistas ,įlašini jos sulčių į nosytę vos porą lašiukų ,o vaikas taip viską iš giliai iščiaudi ,kad gražu žiūrėt  niekas o niekas mums daugiau nosies neatkemša ,kai atsikimš nosytė ,turėtų baigtis ir tei kosuliukai  aišku ,jei jis kosti nuo adenoidų ,nuo slogos. O mums paleistuve ne velnio nepadejo....Viena kart lasinau praskiedus-nieko, kitus 2 kartus nepraskiesta irgi nieko. Nusiciaudejo du kartus ir viskas  o jau parsivilkau namo ja , auginukaip gele, na neprapuls paciai bus. Vieninteli karta gerai issiciaudejo kai i nosi isikiso kvieciu gruda (kur buna su medum) , va tada pavare ir issciaudejo balta tampru ,,snargliuka". Bet juk dabar nekisi i nosi grudu pastoviai , kiad ciaudetu As pagalvojau gal ta musu paleistuve per maza ir nera tokia astri
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 13:39) O tai kaip jums buvo su čiulptuku ,ar ėmėt nuo gimimo ,juk nežinojot iš karto kad alergiški? Mes tai turėjom tą soskę gana ilgai ,bet nei jo dusino ,nei vėmė ,kartais šiek tiek paberdavo aplink lūpytes ,bet paberia ir dabar ,kai neimam jau senai to papkio  Mes tai turedavom tik Avent, jie silikoninei, nors dar ir nezinojom, kad esam lateksui alergiski  Lateksiniai yra is rudos gumos, gal ir bespalviu lateksiniu buna.
Jurgutėlė
2008 11 18, 14:14
QUOTE(deizi @ 2008 11 18, 15:02) Mes tai turedavom tik Avent, jie silikoninei, nors dar ir nezinojom, kad esam lateksui alergiski  Lateksiniai yra is rudos gumos, gal ir bespalviu lateksiniu buna. na ,mes irgi tik Avent ,bet kai Margis pamatė ,sako ,lateksas ,žodžiu vistiek guma ,turbūt nėra gerai? Nors aš irgi galvoju,kad silikoniniai ne tas pats Kai nueisit pas LOR ,parašyk kaip sekėsi
Besijuokianti
2008 11 18, 15:47
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 18, 13:12) įdomiai  o man kažkodėl gydytoja kaip tik nepataria badyti vaiko ,sako ,kad juk ten tų dūrių nedaug ,iš kur galim būti garantuoti ,kad pataikysim ant alergeno? Draugė pasakojo ,kad kai badė jos vaikutį ,tai jam buvo labai skauda ,vos ėjo išlaikyti Papildyta:Kažkokią nesąmonę sakė. Taigi ten yra specialios alergenų paletės, sakykim pavasarinių Lietuvoj augančių medžių alegenų, vėliau vidurvasary žydinčių augalų alergenų paletė, dulkių erkučių kelių rūšių paletė, patalynės erkutė. Mums darė aštuonis dūrius. Aišku, kad visko nedarys, bet jei vaikui sloga ar koso, tai tyrimą erkutėms, žiedadulkėms, naminiams gyvūnams (jei tukių turima) būtina pasidaryt. Realiai tyrimas labai informatyvyus. Na skauda, tai turbūt tiek kiek su tušinuku bakstelėjus, mes vieną kart mažylei darėm (3 m. tada buvo), tai šypsojos iki ausų, o kitą kart jau didesnei (7beveik) tai verkė, bet mano nuomone tai iš baimės, o ne skausmo. Mergaitės, jei vaikai naktį koso, labai labai gali būti, kad patalų erkutės alergizuoja. O jei yra alergija, plius adenoidai, iki astmos labai netoli. Tiesiog mūsų situacija tokia buvo. Vaikas kosėjo kosėjo, alergijos kraujyje neradom, išoperavom adenoidus, vaikas toliau koso, PATYS padarėm odos dūrius ir radom didžiausią alergiją. Šiaip man apie adenoidinį kosulį aiškino klinikų pulmonologas taip: vaikas nuo adenoidų koso pakeitęs padėtį, pvz. iš ryto atsikėlęs, arba tik atsigulęs. Žodžiu kuomet susikaupusios apie adenoidus gleivės pajuda. Kosulys turėtų būti drėgnas, bent jau gale to kosulio priepuolio, nes kosėjama dėl tų gleivių sankaupos (mes pvz, kosėdavom kosėdavom, ir galų gale išvemdavom gleivių). Jo nuomone kosulys po infekcijos galimas iki 5 penkių savaičių (čia kaip ribinė norma). Bet esant adenoidams, kosulys po infekcijos vis ilgėja, atseit pradžioj 2, paskui 3, 5 savaites, paskui jau du mėnesius. Adenoidai po kiekvienos infekcijos vis didėja, burksta, pasveikus kažkiek grįžta į savo pradinę padėtį, bet niekad negrįžta tiek, kokie buvo prieš ligą. Vat iš viso to jų didėjimo ir kyla vis ilgesni kosuliai. Taip, kad : - reikia vengti infekcijų (kaip jų vengti man nepatarė nei vienas daktaras), kad adenoidai nedidėtų; - gydyt alergiją, jei tokia yra, nes jinai irgi dirgina adenoidus. Taip, kad užburtas ratas, sergam ir didėja adenoidai, o paskui bet kokią infekciją pasigaunam jau dėl padidėjusių adenoidų. Jei būčiau žinojus anksčiau, ką žinau dabar, tikrai būčiau savo vaikui atlikus visus tyrimus dėl alergijos, ir ją radus, bandžius gydyt alergiją, gal ir tie adenoidai biški apsiraminę būtų. O neradus alergijos, arba antialerginiam tyrimui nedavus rezultatų (prie tokių baisių mūsų kosulių) - būtumėm vis tiek operavęsi. Deja, bet užsitęsę kosuliai dalykas rimtas. Sėkmės visoms.
Aciu uz issamu paaiskinima. Mes pirmadieni eisime tirti alergijos, ziuresim ka mums pasakys. Gal dar ka patartumet pasidaryti kokius tyrimus
QUOTE(vilytte @ 2008 11 18, 15:47) Šiaip man apie adenoidinį kosulį aiškino klinikų pulmonologas taip: vaikas nuo adenoidų koso pakeitęs padėtį, pvz. iš ryto atsikėlęs, arba tik atsigulęs. Žodžiu kuomet susikaupusios apie adenoidus gleivės pajuda. Kosulys turėtų būti drėgnas, bent jau gale to kosulio priepuolio, nes kosėjama dėl tų gleivių sankaupos (mes pvz, kosėdavom kosėdavom, ir galų gale išvemdavom gleivių).
Va butent taip pas musu ir yra. Kai tik uzsnusta pradeda koseti sausai kol atkoseja, isvemia siek tiek sekreto (bet cia kai jau rimciau, kai maziau kosti gal uztenka tik atsikoseti, be vemimo) ir slapiai ryte koki pusvalanduka kol viska iskosti tam kartui  Tik va, pesimistiskai nuteiki, kad su kiekvienu kartu eina blogyn. Nu gal pas mus bus priesingai, nes jau issiaiskinom, kad mus labiausiai alergizavo putines deliones, kuriose yra latekso ir jas pranaikinom. Aciu uz info
Jurgutėlė
2008 11 18, 21:19
QUOTE(jolax @ 2008 11 18, 14:56) O mums paleistuve ne velnio nepadejo....Viena kart lasinau praskiedus-nieko, kitus 2 kartus nepraskiesta irgi nieko. Nusiciaudejo du kartus ir viskas  o jau parsivilkau namo ja , auginukaip gele, na neprapuls paciai bus. Vieninteli karta gerai issiciaudejo kai i nosi isikiso kvieciu gruda (kur buna su medum) , va tada pavare ir issciaudejo balta tampru ,,snargliuka". Bet juk dabar nekisi i nosi grudu pastoviai , kiad ciaudetu As pagalvojau gal ta musu paleistuve per maza ir nera tokia astri  gal retai laistai tą paleistuvę? Nes kaimynė pasakojo ,kad ši gėlė labai mėgsta drėgmę ,jei tik nepalaisto kokią dieną ,paskui labai jau ji nesultinga būna. Mūsiškė paleistuvė irgi nėra didelė ,bet čiaudėja vaikutis kokius 5-7 kartus ,išspaudžiu maždaug iš trečdalio lapo . įlašinus tų sulčių ,aš dar laikydama vaikutį pusiau gulom nosiukę taip paspaudau ,net neįsivaizduoju kaip ji gali neveikti  Žinok ,įsilašinau sau pabandymui mažą lašelytį ,galima sakyti ,kad tik paliečiau nosies landą su paleistuviniuota  pipete ,ir tai nusičiaudėjau bent pora kartų
Mums kol kas vienas efektyvesniu sirupu nuo kosulio yra Prospan sirupas, bet galima prikti ir tirpias tabletes.
Besijuokianti
2008 11 19, 08:55
QUOTE(jolax @ 2008 11 18, 19:03) Aciu uz issamu paaiskinima. Mes pirmadieni eisime tirti alergijos, ziuresim ka mums pasakys. Gal dar ka patartumet pasidaryti kokius tyrimus  Šiaip turėtų dar ir tas mikoplazmas bei chamidijas patikrinti (aišku ima kraują iš venos  - bet mums paskui vaikštant po gydytojus su tuo nelemtu kosuliu - vos ne visi klausdavo ar tirta dėl mikoplazmų). Ypač jei vaikas lanko vaikų kolektyvą. Tačiau jas reik tikrint praktiškai ūmios ligos atveju apie dvi savaites nuo ligos (kosulio) pradžios, kadangi kraujo tyrimu ieškoma ne pačių tų bakterijų, o antikūnių prieš jas - kažkaip ankščiau jų antikūnių neatranda. Tai ne ūmiu periodu tiesiog nieko neras. Kiek aš supratau, tie antikūniai aktyviai pradeda gamintis tik kuomet tos bakterijos įsisiaučia. Šiaip jos tiesiog gyvena kvėpavimo takuose, o ligų atveju, nusilpus organizmui tiesiog pradeda vėl aktyviai daugintis. Po ligos sustiprėjus vėl nurimsta iki kito karto. Šių bakterijų sukeltam kosuliui atskirti jokių požymių nėra. Dėl gydymo daktarų nuomonės irgi dvejopos, vieni sako, kad organizmas jas įveikia natūraliai (tik ligos linkusios užsitęsti), kiti kategoriškai gydo antibiotikais - bet išnaikinti jų vis tiek neina, tiesiog antibais jų kiekis sumažinamas iki normos ribos, o ligų atveju jos vėl puikiausiai prisidaugina. Bet čia jau reikia spręsti turbūt kiekvienu individualiu atveju, kaip organizmas su jom susitvarko.
|
|