Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikus atakuoja kosulys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
asaraa
QUOTE(Loveco @ 2010 04 05, 18:44)
mano 7 men mergyte antra diena, tarsi is niekur nieko, pradejo aralais koseti, gan stipriai. pries tai 4 men turejo sloga, nors niekas negalejo paaiskinti, nuo ko, galiausiai alergologe ITARE, kad nuo auksinio stafilkoko (nes rado jo ant vaiko odeles, zarnyne, mano piene).

Blogiausia, kad jokiu sirupu ar arbatzoliu arbateles vaikui duoti negaliu- alergiska. Siuo metu ir taip visas visas kunelis isbertas stipriai sad.gif antibiotiku irgi ne iseitis butu duoti, nes turim disbakterioze, ryjam dideliais kiekiais geruju bakteriju, o stafilokokas vis tiek bujoja zarnyne, nors viduriavimas (jis buvo visa laika) jau mazeja. nu nei siaip, nei taip. Sunkia mazaraujyste atstatem per dvi savaites homeopatiniais zirniukais(gelezies preparatams alergiska buvo), tai ir dabar gal teks to griebtis....
*

o kaip pamatyti ant vaiko odeles ta stafilokoka? g.gif
Loveco
daromas odos paselis, laboratorijoj.
ramirėja
Nuo kosulio atsirado nauji purškaliukai į gerklę vaikams,augaliniai Faringospray bei Laringospray. Mūsų gydytoja juos labai išgyrė,norėtųsi išgirsti daugiau nuomonių,kas jau spėjo išbandyti g.gif
daivvva
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 12 16, 14:42)
ar daugiau nekilo tempa ?
Įtariu ,kad taviškiui reikėjo didesnio kiekio paleistuvės ,super ,kad nors dabar suveikė .Ar išpūtė daug po čiaudėjimo ,ar jam jau viskas apačion nuslinkę? Nes draugė kai lašino  ligai įsisenėjus ,tai vaikutis nieko neiščiaudėjo ,nes jau buvo obstrukcinis bronchitas . Laiku negavo paleistuvės ,tai taip negerai išėjo  verysad.gif
aš tai dabar galiu pasakyti ,kad mūsų slogos gydymo planas veiksmingiausias yra toks
1. Rytą ,vakarą lašinti paleistuvę.
2 .Garavimas prieš miegą su karštų bulvių garais .
3. Maudymasis prieš miegą vonioje su jūros druska.
4. Citrosept ir Umcalor lašiukai .
5. Euphorbium lašai į nosį pagal situaciją [jei nosis užsikemša]
6. Dūkimai ,siutimai ,šokinėjimai po lovą ,vaikučio mėtymas į viršų ,po visų šitų veiksmų atlaisvėja gleivės ,nuo juoko atsikosi ,atsikrenkščia  thumbup.gif
7.Žaidimas ant žemės [dėlionės  ,kaladėlės ir t.t .] ,kai vaikas pasilenkęs ,pareina liuliukai arčiau ,pats pradeda traukti nosiukę ,tada jau mama imasi darbo  lotuliukas.gif
Tikiuosi ,kad kam nors pagelbės ,nes aš pati visai tai irgi atradau tik per laiką ,o bandėl labai daug visko .
*

Labai geri patarimai-mano dukrelėms padeda. Todėl nusprendžiau juos "atnaujinti".
Mes kaitinam su druska, o į vonelę tuo metu įpilu eukalipto porą lašų-taip vaikai kvėpuoja, o dar vėliau, įdedu garstyčių lapelių. Tai mano jaunėlė ištveria "procedūrą", o ryte jau išsikosėjo. Tęsim gydymą ir toliau.
Ingredd
Pirma kart mano mazius bekosedamas veme, vakar, siandien, tik siand jau tik gleivemis nes nebuvo is ko, nevalgo jau ketvirta diena... doh.gif
Sloga zauriai didele, tokia pulinga, tasi ir kibi..
Gerkle raudona, temp jau nukritus iki 37..

Apziurejo pediatre pasake gerti sirupa skystinanti gleives, tepala su eukaliptu itrinti, pastiles nuo gerkles, kaip ir norejo antibu bet sakau palaukim dar truputi..

Pirma reikia su savo homeopate susisiekti, nes tie sirupai tai zaidimas kazkoks doh.gif

Bet ziuriu dazniausiai sergam vienodai, sloga po to kosulys ir kosulys tesiasi ilgai ilgai..
Tik vaistu tokiu stebuklingu vistiek nesu atradus ... ax.gif
dazniausiai koseja sausai ir naktimis, pulmonologas, alergologs ir lor apziureje cia anksciau nieko nerado..
Naminė
Kuo jūs gydote lojantį kosulį g.gif
lauke
QUOTE(Naminė @ 2010 05 09, 11:11)
Kuo jūs gydote lojantį kosulį g.gif
*

pasiskaityk laringito temoje, nes panašu į laringitą
aquilatel
Mums nuo lojancio kosulio padejo ventolinas. Taip pat padeda kambario drekinimas.
veridiana
QUOTE(mamucis @ 2010 03 02, 15:12)
Patarciau pasidometi kokiais atvejais inhaliatorius gali buti naudojamas, nes ne prie visu kosuliu jis yra tinkamas (tas galioja ir inhaliacijoms, daromoms ne su inhaliatoriumi). Dar inhaliuoti negalima kai vaikas turi temperaturos.
*

Inhaliuoti negamima su karštais garais kai vaikas karščiuoja.
O daugelis elektrinių inhaliatorių duoda šaltą garą, taigi ir karščiuojant gamima inhaliuotis smile.gif
isabelaa
sveikos nuo ketvirtadienio slapiai kosti panele mano, geriam ir ventolina ir ambroxoli, bet vis kosti. bijau kad nepereitu i koki bronchita ar i plaucius unsure.gif kas turi patirties su siom ligom? kokie pozymiai??
ramirėja
QUOTE(isabelaa @ 2010 09 18, 12:35)
sveikos nuo ketvirtadienio  slapiai kosti panele mano, geriam ir ventolina ir ambroxoli, bet vis kosti.  bijau kad nepereitu i koki bronchita ar i plaucius  unsure.gif      kas turi patirties su siom ligom?  kokie pozymiai??
*

Turiu patirties su abejom ligom,tai kai bronchitas buvo ( man pačiai) tai kosulys buvo sausas,draskantis,toks priepuolinis ir be jokios temperatūros.Su plaučių uždegimu buvo kitaip( čia mano mergina sirgo) tai temperatūra buvo neaukšta ir keistas kosulys,toks lyg švokščiantis,švilpimas lyg iš krūtinės girdėt,bet rentgenas uždegimo nerodė,o visi kiti gydytojai karkjalus girdėjo.Tai manau kiekvienas atvekis individualus.Sveikatos šiuo bjauriu metu 4u.gif
isabelaa
na va neisvengiam antibiotiku, rado prasidedanti bronchita unsure.gif
Balti
nebeismanau kaip begaliu padeti savo mazajai, kuriai 10men.
Pries pusantros savaites apsirgom (bjauri sloga, kuri isprovokavo kosuli, nezmoniska toki..). po keliu d nuejus pas gydytoja - israse "lengvu" antibijotiku HICONCIL 125mh ir FLUDITEC'o sirupa, mat gresiantis laringitas nusimate. o ir arti plauciuku vis svilpe. esme tokia, kad kol (savaite) gerem antibijotikus - kaip ir pasveikom, nors tolumoj dar lyg ir svilpe. bet kosulys jau kaip ir dinges buvo. kai po dienos-vel prasidejo baisus ir sausas kosulys, kuris tiek mazajai, tiek man visai neleidzia pailseti miegelio metu..

prie visu vaistuku pati duodavau ivairias savo darytas zoleliu arbatas (ramuneles, avieciu, salaviju lapai, melisa, ciobreliai, svarainiai, zemuogiu lapai su vaisiais..). rolleyes.gif

gal galetumete kas patarti ka daryti?.. kazkaip mastau, ar butu galima duodi pienelio misinuka su alijosium ir medum? nes gryno pieno gi negeriam o MP jau tris savaites kaip nebegeriam..

siandien meginsiu pasirodyti darkart pas gydytoja, kad plauciukus paklausytu, nes lb bijau, kad tas svokstimas ten nenuslinktu..

aciu uz betkokia info.. 4u.gif
esu-mama
gal pameginkite liaudiskas proceduras:
bulve ant krutines virta su lupenom, karsta ( aisku tiek kad nenudeginti, nes vaikucio odele labai jautri, tai as tikrindavau sau pridejus prie akies)
kvepuoti garais, jei neimanoma nulaikyt tai tiesiog galima vonia prigarinti ir pabut vonioje pazaist su ja. tepti tais sildanciais tepaliukais padukus, krutine.

o vaistus tikriausiai geriausiai parinks gydytojas 4u.gif
Balti
QUOTE(vaidicita @ 2010 10 01, 16:43)
gal pameginkite liaudiskas proceduras:
bulve ant krutines virta su lupenom, karsta ( aisku tiek kad nenudeginti, nes vaikucio odele labai jautri, tai as tikrindavau sau pridejus prie akies)
kvepuoti garais, jei neimanoma nulaikyt tai tiesiog galima vonia prigarinti ir pabut vonioje pazaist su ja. tepti tais sildanciais tepaliukais padukus, krutine.

o vaistus tikriausiai geriausiai parinks gydytojas  4u.gif
*

o bulve deti kaip kompresa? kiek laiko laikyti? ar nakciai cia?

o garais taip pat kvepavom ir vel kvepuojam, tik ne vonioje, o po kaldryte atsisedusios ir puoda su vandeniu ant kedes pasidejusios (+eukalipto eterinio aliejaus isilasinusios).

aciu 4u.gif
Balti
QUOTE(Balti @ 2010 10 01, 16:25)
nebeismanau kaip begaliu padeti savo mazajai, kuriai 10men.
Pries pusantros savaites apsirgom (bjauri sloga, kuri isprovokavo kosuli, nezmoniska toki..). po keliu d nuejus pas gydytoja - israse "lengvu" antibijotiku HICONCIL 125mh ir FLUDITEC'o sirupa, mat gresiantis laringitas nusimate. o ir arti plauciuku vis svilpe. esme tokia, kad kol (savaite) gerem antibijotikus - kaip ir pasveikom, nors tolumoj dar lyg ir svilpe. bet kosulys jau kaip ir dinges buvo. kai po dienos-vel prasidejo baisus ir sausas kosulys, kuris tiek mazajai, tiek man visai neleidzia pailseti miegelio metu..

prie visu vaistuku pati duodavau ivairias savo darytas zoleliu arbatas (ramuneles, avieciu, salaviju lapai, melisa, ciobreliai, svarainiai, zemuogiu lapai su vaisiais..). rolleyes.gif

gal galetumete kas patarti ka daryti?.. kazkaip mastau, ar butu galima duodi pienelio misinuka su alijosium ir medum? nes gryno pieno gi negeriam o MP jau tris savaites kaip nebegeriam..

siandien meginsiu pasirodyti darkart pas gydytoja, kad plauciukus paklausytu, nes lb bijau, kad tas svokstimas ten nenuslinktu..

aciu uz betkokia info.. 4u.gif
*

tigi va, gydytoja kosulio ir gekles uzdegimo pozymiu visai nerado, tik - po slogos uzsilikusia "kate" gerkleje!! tad israse PROTARGOLIO 2% lasiuku, sake dar fluditec'a pasibaigti gerti ir po keliu dienu turetu viskas praeiti!!

reziumuojant - as tik uz liaudiska medicina, bet mielos mamytes, teveliai, kad ir kaip nesinori tu vaikiuku rodyti pediatrams, vienareiksmiskai - reika bent pasirodyti, suzinoti diagnoze, o tik po to sutiktu su juju suliomu gydymu arba nea.

Sekmes ir kad ligos neuzpultu!! 4u.gif

esu-mama
anot musu mamu karsta bulve padeda atsikoste ir issikoseti biggrin.gif
man mama dare ir vaikam liepe daryt taip. isverdam karsta bulve su lupena, sutrinam , dedam i maisa, susukam i ranksluosti ir dedam ant krutines, TIK ATSARGIAI. laikom 20-30 minuciu, tada siltai siltai uzsiklojam ir miegam. 4u.gif mums labai padeda, karta net nakti 1 val begau bulve virt, uzdejau mieganciam ir istisai taip kreksinciam kai kosti ir neatsikosti tai po to ismiegojo iki ryto 4u.gif
aisku cia tik pagalba prie vaistuku 4u.gif bet jau ne karta buvo taip:
penktadienis, po darzo prasideda kosuliai, penktadieni,sestadieni,sekmadieni gydau liaudiskom priemonem ir pirmadieni buna visiskai sveikas...
bet be abejo ne visada... kartais be gydytoju ir vaistuku neapsieina visi 4u.gif
Pušūnė
Kiek skaitau komentarus, tai visom mamytem problema jau sudidesniais vaikuciais, o ka daryti su nei metu neturinciu mazyliu. Turejom sloga ir dabar nakti pakosti ir kartais diena pagizena gerklyte. Gydytoja, nieko blogo plauciukuose nerado, o ir kstim tik2 dienele. Bet gi nenoriu antibijotiku tokiam maziui, gal ka galit patarti 9 menesiu vaikiukui 4u.gif ?
artita
QUOTE(Pušūnė @ 2010 10 07, 11:40)
Kiek skaitau komentarus, tai visom mamytem problema jau sudidesniais vaikuciais, o ka daryti su nei metu neturinciu mazyliu. Turejom sloga ir dabar nakti pakosti ir kartais diena pagizena gerklyte. Gydytoja, nieko blogo plauciukuose nerado, o ir kstim tik2 dienele. Bet gi nenoriu antibijotiku tokiam maziui, gal ka galit patarti 9 menesiu vaikiukui  4u.gif ?
*

aš su sloga kartu visada duodu stodalį, nes jei tik užleidžiu kelias dienas ir gydau tik slogą, viskas po kokių 5 dienų nusileidžia žemyn doh.gif
kartais padeda, kartais tenka ir antibiotikus panaudot unsure.gif
meskius_0417
niu prisikaičiau visko... Ačiū didelis mamytėms už patirtį.
Maniškės kosėja tik atsigulusios naktį. Visą dieną daržely nekosėja, tik atsigula ir prasideda... Net nežinau ką daryti... Geriam Stodalį, bet jis tik tu metu padeda, o gydyti ne... Ateina naktis ir vėl kosulys. Bandysiu su karštomis bulvėmis.
Asveja
QUOTE(Pušūnė @ 2010 10 07, 12:40)
Kiek skaitau komentarus, tai visom mamytem problema jau sudidesniais vaikuciais, o ka daryti su nei metu neturinciu mazyliu. Turejom sloga ir dabar nakti pakosti ir kartais diena pagizena gerklyte. Gydytoja, nieko blogo plauciukuose nerado, o ir kstim tik2 dienele. Bet gi nenoriu antibijotiku tokiam maziui, gal ka galit patarti 9 menesiu vaikiukui  4u.gif ?
*

Pabandykit trinti krutine, kojytes Resorban tepaliuku, duokit Prospan (jis augalinis) sirupa kokius 2x2,5 ml, jam turbut nuo slogytes dar karkaliukai like. Arba neblogi yra Hedelix lasiukai, buna vaistinej. Taip pat galite duoti pagerti gyslociu uzplikius, yra vaistinej pirkti, jis be skonio, tai leliukas ji kaip vandenuka gers. O siaip kai mums slogyte prasideda, as iskart duodu bent ant nakties Actifed zalia, nes mums dazniausiai po slogytes, kad ir silpnos, islenda kosuliukas verysad.gif
Bet galit pasiskambinti savo gydytojai, ka ji patars.
Su kosuliuku, kad ir menku nejuokaukit, mus va bunant 7 menesiu kosuliukas kaip uzejo, tai gydytoja tempe, tempe ir galu gale teko net dvejus antibiotikus gerti, mat pirmi silpnesni nepadejo.
Tai dabar biski kas ir kosti doh.gif Bet mums butent ar slogyte, ar kosuliukas islenda dygstant dantukam, ziuresim kas bus kai jie visi isdygs smile.gif
Sveikatytes jums 4u.gif
meskius_0417
ačiū mamytėms už patarimą su bulvėmis - mums labai padėjo smile.gif
artita
QUOTE(Asveja @ 2010 10 08, 10:43)
Tai dabar biski kas ir kosti doh.gif Bet mums butent ar slogyte, ar kosuliukas islenda dygstant dantukam, ziuresim kas bus kai jie visi isdygs smile.gif
*

pas mus irgi su dantim eina slogos ir kosuliai doh.gif
esu-mama
QUOTE(meskius_0417 @ 2010 10 08, 10:14)
ačiū mamytėms už patarimą su bulvėmis - mums labai padėjo smile.gif
*

dziaugiuosi uz jus. kartais tie mociutiski patarimai visai neblogi biggrin.gif
excoliuke
QUOTE(meskius_0417 @ 2010 10 07, 23:02)
Maniškės kosėja tik atsigulusios naktį. Visą dieną daržely nekosėja, tik atsigula ir prasideda... Net nežinau ką daryti... Geriam Stodalį, bet jis tik tu metu padeda, o gydyti ne... Ateina naktis ir vėl kosulys. Bandysiu su karštomis bulvėmis.
*

Va mes irgi jau ilgokai kosejam ir slogyte vel is naujo prasidejo. Gerem stodali, bet taip ir nepadejo schmoll.gif Vezemes pas gydytoja ir nieko nerado blogo. Bet va beda jau si vakara pakilo temperatura sad.gif, tai ko gero jau bus antibiotikai...
meskius_0417
QUOTE(vaidicita @ 2010 10 08, 12:22)
dziaugiuosi uz jus. kartais tie mociutiski patarimai visai neblogi  biggrin.gif
*

Šiandien buvom pas gydytoją, tai yra plaučiuose karkalų. Bet kai pasakiau, apie bulves tai gydytoja, labai pagyrė ir išvardino dar papildomus visus gydymus su bulvėmis, apie kuriuos jūs kalbėjote ir anksčiau.

O iš Stodalio irgi tik pasišaipė, tada sako bent jau hedelixą pirkit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(excoliuke @ 2010 10 09, 22:19)
Va mes irgi jau ilgokai kosejam ir slogyte vel is naujo prasidejo. Gerem stodali, bet taip ir nepadejo  schmoll.gif  Vezemes pas gydytoja ir nieko nerado blogo. Bet va beda jau si vakara pakilo temperatura sad.gif, tai ko gero jau bus antibiotikai...
*

Mums net ir radus antibų nerašė. Tik hedelixa aktifedą žalia, jo nepirkau tongue.gif ir aflubine pine ir tęsim gydymą su bulvėm thumbup.gif
esu-mama
stodali tai duodu taip kai nerimtai. lyg koses lyg nekoses neaisku kaip cia bus biggrin.gif
o jei rimciau uzsikosti duodu stoptusin 4u.gif
Daiwaite
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 10 27, 16:04)
o ką rado kraujo tyrimas? ar reikia antibiotikų?
Kiek žinau dažnai kosulys gydomas be antibų ,bet jei liga įsisenėjusi ,gali būti ,kad jų prireiks ,tačiau kuo nuoširdžiausiai linkiu išsikosėti be vaistukų 4u.gif
*

Mielos mamytės jūs labai jau vaistus idealizuojate , užuot neleisti vaikams susirgti. Yra daugybė profilaktinių priemonių nesusirgti ir , kai tik pati pradžia užkirsi kelią. Pati buvau jauna ir labai bijojau, tikėjau stebuklingais antibijokais. Dabar žinau, kad klydau.
Vienas iš būdų- jonizuotas šarminis ir rūkštinis vanduo. Jis leis nesirgti.
Jeigu norite info ir tikrai norite bėgti nuo amžinos priklausomybės nuo vaistų-rašykite man asmeniškai, mielai atsakysiu, pagal savo patirtį.
esu-mama
QUOTE(Daiwaite @ 2010 10 10, 18:54)
Mielos mamytės jūs labai jau vaistus idealizuojate , užuot neleisti vaikams susirgti. Yra daugybė profilaktinių priemonių nesusirgti ir , kai tik pati pradžia užkirsi kelią. Pati buvau jauna ir labai bijojau, tikėjau stebuklingais antibijokais. Dabar žinau, kad klydau.
Vienas iš būdų- jonizuotas šarminis ir rūkštinis vanduo. Jis leis nesirgti.
Jeigu norite info ir tikrai norite bėgti nuo amžinos priklausomybės nuo vaistų-rašykite man asmeniškai, mielai atsakysiu, pagal savo patirtį.
*

na mes turime ta aparata, bandeme naudoti, bet turbut kazka ne taip darem, ar ne tiek minuciu ta vandeni ijungta laikem, nezinau... nepajauciau poveikio. o va vyrui pvz gerkles skausma iskart nuima
Ingredd
Tai papasakokit cia trumpai temoje 4u.gif
ramirėja
QUOTE(Ingredd @ 2010 10 10, 19:50)
Tai papasakokit cia trumpai temoje  4u.gif
*

Prisidedu prie norinčių sužinoti plačiau 4u.gif
excoliuke

O iš Stodalio irgi tik pasišaipė, tada sako bent jau hedelixą pirkit mirksiukas.gif
Papildyta:

tai va taip ir itariau, kad is Stodalio nieko gero sad.gif

Kol kas dar antibiotiku negavom pfu pfu pfu ... bandom toliau gydytis, perejom prie Actifedo zalio ir padukus tepames Eucabal-Balsams. Ziuresim, gal jau pagaliau issigydysim 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(excoliuke @ 2010 10 12, 20:20)
Papildyta:

Kol kas dar antibiotiku negavom pfu pfu pfu ... bandom toliau gydytis, perejom prie Actifedo zalio ir padukus tepames Eucabal-Balsams. Ziuresim, gal jau pagaliau issigydysim  4u.gif
*

Prisidedam prie norinčių sužinoti plačiau 4u.gif
Ingredd
ar neteko kam bandyti Svilaroziu sirupo, isgirdau kad toks yra, bet konkreciau nieko nezinau...
meskius_0417
QUOTE(excoliuke @ 2010 10 12, 20:24)
Papildyta:

Kol kas dar antibiotiku negavom pfu pfu pfu ... bandom toliau gydytis, perejom prie Actifedo zalio ir padukus tepames Eucabal-Balsams. Ziuresim, gal jau pagaliau issigydysim  4u.gif

*

mES IRGI TAIP PAT gydomės. Klausykit, toks blondiniškas klausimas, o kur iš plaučiukų keliauja tie karkalai? Ta prasme, kaip jie pasišalina, kokiu keliu? Gal kam gydytoja aiškino. Mums nuo paskirtu hedelixo, aflubino pine jau geriau, ženkliai atsikosėja su turiniu. bigsmile.gif
tanler
Sveikos mamytes 4u.gif paguldziau vaika miegot...ir dar iki siol negali uzmigti vis koseja ir koseja....inhaliuoju su prospanu trinam pedutes ir krutyne...daviau ciobreliu arbatos gal ji taip suveike, atsikoset ...atsikoseja g.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(tanler @ 2010 10 14, 00:43)
Sveikos mamytes 4u.gif  paguldziau vaika miegot...ir dar iki siol negali uzmigti vis koseja ir koseja....inhaliuoju su prospanu trinam pedutes ir krutyne...daviau ciobreliu arbatos gal ji taip suveike, atsikoset ...atsikoseja  g.gif
*

panaudokit Ventonil ir brontex kartu. ir gerti daug skysčių, nes kitaip neveikia brontex. dar ventoniliu galima painchaliuot
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2010 10 10, 20:32)
na mes turime ta aparata, bandeme naudoti, bet turbut kazka ne taip darem, ar ne tiek minuciu ta vandeni ijungta laikem, nezinau... nepajauciau poveikio. o va vyrui pvz gerkles skausma iskart nuima
*

kiek žinau tą vandenį reikia "virti" apie pusvalandį. Šarminį vandenį mes naudojam gerklės skausmui thumbup.gif
skydre
Labas, o mes kosuliuką gydomės su varškės kompresu. Reikia nakčiai uždėti. Kažkur skaičiau ,kad net plaučių uždegimą taip gydo.
artita
QUOTE(skydre @ 2010 10 14, 18:50)
Labas, o mes kosuliuką gydomės su varškės kompresu. Reikia nakčiai uždėti. Kažkur skaičiau ,kad net plaučių uždegimą taip gydo.
*

bigsmile.gif o kaip jį darot?
Ingredd
QUOTE(skydre @ 2010 10 14, 18:50)
*

man gydytoja patare varskes kompresa gerklei,

Varškės kompresas. saują kambario temperatūros varškės sumaišyti su trupučiu šilto vandens, paskleisti ant medžiagos, po medžiaga dar dėti plėvelę (maistinę) ir apvynioti kaklą. Varškė ištraukia visą karštį. Kuo varškė riebesnė tuo geriau, o kaimiška idealiausia.

gal ir ant krutines taip pat g.gif
svetelis
QUOTE(Ingredd @ 2010 10 14, 22:01)
man gydytoja patare varskes kompresa gerklei,

Varškės kompresas. saują kambario temperatūros varškės sumaišyti su trupučiu šilto vandens, paskleisti ant medžiagos, po medžiaga dar dėti plėvelę (maistinę) ir apvynioti kaklą. Varškė ištraukia visą  karštį. Kuo varškė riebesnė tuo geriau, o kaimiška idealiausia.

gal ir ant krutines taip pat  g.gif
*

bet gaunasi kad varske isivyniota i plevele, tai kaip ir nera to kontakto su oda, bet be pleveles tai teketi gali.
aquilatel
O ar zinot kaip galima daryti garstyciu lapeliu kompresa ir as jis padeda atsikrayti kosulio? dukrytei jau 1,5 men kosulys nepraeina...
Ingredd
QUOTE(svetelis @ 2010 10 15, 09:20)
bet gaunasi kad varske isivyniota i plevele, tai kaip ir nera to kontakto su oda, bet be pleveles tai teketi gali.
*

as suprantu kad plevele deti tik ant virsaus, kad neprabegtu..
esu-mama
QUOTE(aquilatel @ 2010 10 15, 08:42)
O ar zinot kaip galima daryti garstyciu lapeliu kompresa ir as jis padeda atsikrayti kosulio? dukrytei jau 1,5 men kosulys nepraeina...
*

taip, mes darem. nusiperkat vaistinej lapeliu, pamirkot juos karstam vandenyje ir slapia karstus kompresiukus dedat ant nugarytes, man sake reikia det toje vietoje kur plauciukai, taip pat dedavom ant peduciu ir apmaudavom kojine, siltai apklojat vaikuti, paguli 10 minuciu tada nuimat, vel siltai apklojat ir miega
ramirėja
QUOTE(aquilatel @ 2010 10 15, 08:42)
*

Lapelius reikia sušlapinti ir uždėti neilgam ant krūtinės bei ant nugarytės,ant tų lapukų aš dar uždedu rankšluostuką,kad šilčiau būtų. Laikyti reikia neilgai,nes jei jautresnė odelė gali sudirginti ar net nudeginti.
Dėl padėjimo sunku pasakyti,jei kosulys įsisenėjęs,gali liaudiškos priemonės ir nebepadėti,bet pabandyti galima 4u.gif
asaraa
Jei iziuresite, tai as esu cia ikelusi keleta kompresu aprasymu 4u.gif
excoliuke
QUOTE(Ingredd @ 2010 10 12, 20:25)
ar neteko kam bandyti Svilaroziu sirupo, isgirdau kad toks yra, bet konkreciau nieko nezinau...
*

Tai vat pagerem Actifeda zalia, gavom alergija kazkokiam jo daliai. Prasidejo itin sausas kosulys ir istisine vandenine sloga. Metem i sona ji. Dabar jau geriam svilaroziu sirupa. Ir tikrai padeda. Jau maziau koseja ir atsikoseti gali.

Sitas sirupukas yra skirtas sausam kosuliui. Tiesa dar raso, kad jis ir imuniteta stiprina.
Ingredd
QUOTE(excoliuke @ 2010 10 15, 13:48)
Tai vat pagerem Actifeda zalia, gavom alergija kazkokiam jo daliai. Prasidejo itin sausas kosulys ir istisine vandenine sloga. Metem i sona ji. Dabar jau geriam svilaroziu sirupa. Ir tikrai padeda. Jau maziau koseja ir atsikoseti gali.

Sitas sirupukas yra skirtas sausam kosuliui. Tiesa dar raso, kad jis ir imuniteta stiprina.
*

kaip tik vaistineje klausiau jo, neturejo, sake sausam kosuliui..
Pasišiaušęs
QUOTE(svetelis @ 2010 10 15, 09:20)
*

varškę reikia išspausti kad nebėgtų skystis. vynioti tik į marlę
QUOTE(aquilatel @ 2010 10 15, 09:42)
*

nesiūlyčiau tokio amžiaus vaikui dėt garstyčių. geriau pabadyt kopūsto lapą su medum, apvynioti , ir užmauti kažką vilnonio
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.