Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alus alutis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Gėrimai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Super-Tetis
lyg ir nepastebejau cia temos vien tik apie alu (o per paieska negalima rasti, nes zodis alus yra tik 4 raidziu, o reikalauja 5)
o kaip vyrai gali apie ji neshneketi...

as esu is tu, kurie daug sneka, bet geria tikrai nedaug...
tiksliau daug rushiu, bet mazus kiekius...
bet manishke vis bumba, kad man gresia alkoholizmas... nuo 2-3 buteliu per menesi... itikinkit ja, kad jus geriat alaus daugiau uz mane
Kuzia
Superteti drinks_cheers.gif .
Aš kaip tikra savo miesto patriote - už Kalnapilį prabalsavau wink.gif . Nu bet mėgstu ir kitokį, pvz. Švyturio, Utenos... O išgeriu nei daug nei mažai - butelį per puse su vyru drinks_cheers.gif
$
siaip alaus nemegstu,bet viena vieninteli alu kuri geriu ir labai megstu tai kalnapilio ICE,ypac gerai vasara thumbup.gif tad ir prabalsavau uz kalnapili,nors siaip kitu alu negeriu tik ta viena.
Keiti
Man alus reikalingas extra atvejam - kai labai karsta,tai malonu is saldytuvo saltuti gugsnoti, o kai labai salta tai beveik iki virimo pasildyta geriu (pagal lenku paprocius). Siaip juo megaujuosi gal karta i pora menesiu...
$
va prisiminiau,man labai skanu alus po cepelinu,po saslyku,na ir be abejo gamtoje thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Gosh
Megstu alu,bet nesu uzsiciklinus ant vienos rusies.Megstu Svyturio,Kalnapilio,po to medaus karsta alu,dar Corona su citrinyte rolleyes.gif
bea
As prabalsavau uz Horn. Man jis skaniausias. Kalnapilio nepakenciu organiskaj. O shejp galiu ir utenos ir svyturio ishgert, Carlsberg man per rugstus. Shiaip megstu ir Corona. O ypac megstu Guiness, ypac kokteili toki su guinesu: juoduju serbentu sirupas ant bokalo dugno gal per 7 mm ir ant virshaus alus. Prideda aromato ir saldumo shiek tiek, nerealiai skanu gaunasi thumbup.gif . Pamenu eidavom su drauge i Forta (Kaune), neshdavomes sirupa ir prashydavom, kad darytum, mmmm....
Papildyta @ [mergetime]1078338878[/mergetime]
Tiesa, pamirshau parashyti kiek ir kada. Nagi dabar, kai l.intensyviai mokausi ir stogas vaziuoja, tai pora kart savaitej po 2-3 butelius tikrai. O shejp, kadangi l.mazai miegu pastaruoju metu, tai nuo triju buteliu as jau tapkiu tapke... Bet alu laaaaabai megstu. Tiesa po pirmo neshtumo kazkajp nebebuvo skanu, per antra norejosi, bet tik stiklinaites, daugiau nebeskanu tapdavo, o dabar tik paduokite smile.gif clap.gif
RAMAŠKA
As ir alaus megeja.Ir vasara tikrai daugiau isgeriu nei Supertetis. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Koki renkuos? Na cia kaip kada uzsiciklinam: kai uzplaukia kuri laika perkam svyturi. Po kurio laiko pereinam prie Halsbergo. Dabar jau kelis kart pirkau Horn.
Na negeriu taip kad kasdien. Ziema tai gal po kokia taure pora kart i savaite. Bet vasara- padek Dieve- jei tik i gamta tai ir alaus saltkrepsi turi but. clap.gif Kai tik sava seima tai tam kartui buteliuko gana, bet kai susirenkam kompanija kuri megsta alu, tai gal ir po 5 padarom tongue.gif
laiva
Super-Tėčio žmona, patikėk manim, tavo vyrui tiiiiikrai negręsia alkoholizmas rolleyes.gif laugh.gif 2-3 buteliai į mėnesį, tai greičiau abstinencija doh.gif laugh.gif
Alų dažniausiai geriu Ragučio (dar vis neįpratau prie Horn pavadinimo biggrin.gif), jei ne Ragutis, tai tada Utenos. Labai mėgstu alų rolleyes.gif O išgeriu tai kaip kartais, su vyru galim atsidaryt buteliuką per pusę, jei su draugais tai porą buteliukų tai ramiai (aišku ne dabar kol mažą maitinu). Oi prisvaigau jau apie vasarą, šašlyką ir šaltą alų rolleyes.gif
Super-Tetis
Toms, kurios nusiteikusios priesh alu, pasiulyciau paragauti kvietinio...
nebutinai Gubernijos, gali buti is Svyturio baltas, baltika Psenicnoje, Jarpivo psenicnoje, ar koks vokiskas Weissbier...
bet butinai su citrina ir aisku, kad geriau vasara...
tada suprasit, kodel pasauly toks populiarus kvietinis
be to, nuo jo niekada nebuna pagiriu...
Gosh
QUOTE (Super-Tetis @ 2004 03 03, 21:08)

g.gif Oi,neeeeeeeeeeeeeee,jau va ko ko ,bet jau kvietinio ,o ypac Balto nieks neisiulys gert,jau geriau as isgersiu degtines taurele,kurios negaliu pakest.
Cheburashka
Na as pabuvau savo miesto patriote ir pabalsavau uz Gubernijos alu.siaip mes ji dazniausiai ir geriam.dar neblogas Kalnapilio alus.O alaus kai nuotaika nebloga buna ,tai nemazai isgeriam wink.gif
miegelis
Jaunystej (t. y. vidurinej) alus labai neskanus buvo. O gert aluti pradejau besiruosdama studentaut. Nuvarem su seses draugais i miskeli saslykiuku kept, o jokio gerimo, iskyrus alu, nebuvo. Taip ir pradejau is troskulio alu gert. Ir iki siol nera jis man toks neskanus. Na, nemegstu tamsaus. Kai maitinau, labai Svyturio maziukas tikdavo. Ir kiekis, ir skonis. Dabar gal labiausiai Dzina su toniku megstu...
O del alkoholizmo, mano vyras per darbo savaite anksciau isgerdavo kokius tris butelaicius, bet nusprende, kad kefyras geriau. Taigi perkam dabar Bi fi do...
Pastaba
Labai megstu alu. Utenos pirmoj vietoj, o po to Svyturio. Kitu nelabai ir geriau. Dar geriau naminio alaus. Turim giminej gera aludari. Bet jau alus... thumbup.gif Nuo stiklines apsivoziau smile.gif
Siuo metu alaus pagalba skatinu laktacija. biggrin.gif
bea
o vat kvietinis man nepatinka... sad.gif ruuuugshtu baisej!
p.s. as irgi skatinu laktacija alum, liuksishkaj veikia smile.gif
$
QUOTE (Lija @ 2004 03 03, 22:11)
Labai megstu alu. Utenos pirmoj vietoj, o po to Svyturio. Kitu nelabai ir geriau. Dar geriau naminio alaus. Turim giminej gera aludari. Bet jau alus... thumbup.gif Nuo stiklines apsivoziau smile.gif
Siuo metu alaus pagalba skatinu laktacija. biggrin.gif

namini ir as esu ragavusi,ir gerusi laugh.gif man labai skanu,tik ;labai stiprus,bet dar man tas naminis patinka kai dar ne visai isruges buna,toks kaip giros skonis mmmmm...... man labai skanu.
Naujoji
As kazkada alaus is vis nemegau, nes per kartus jis man buvo...
Po to po truputi pradejau gurksnoti tamsu, nes jis saldesnis.
Ir siaip visai patiko toks Reds, Lenkijoj pirkau, ten kaip ir alus, bet pvz vysniu skonio...

O bet koks alus su citrina man visai skanu thumbup.gif

Bet megiamo kaip ir neturiu: koks buna, ta ir geriu, kad tik nebaisiai kartus tongue.gif

Bet kas blogiausia, kad as ir nuo 0.33 alaus apgirstu:angry:
tai dideliais kiekiais niekaip nepavyskta vartoti...

O siaip tai manyciau alus nera toks ir nekaltas gerimas. Jei kasdien po kokius 2 butelius pradet gerti, tai ir iprasti turbut galima g.gif
Kaja
Kai buvau studente, tai alu maukdavau - oijoj..Vos ne kiekviena dien ir ne po buteli... rolleyes.gif Betgi nieko - nei alkoholike dabar nei ka.
Siaip man lietuviskas alus yra per "sunkus". Nuo jo organizmas apsunksta, aptingsta, kas man nelabai patinka. Man irgi vaisiniai visai nieko - pvz. Kriek Belgijoje smile.gif Apskritai man belgijos alus patiko: kai geri atrodo, kad limonada, bet poveikis tai ne velnio ne limonadinis smile.gif Jis ten stiprokas - 11-13 proc. bet skonis i Rinkuskiu vistiek nenesa g.gif
ulaa
Man patinka sviesus,nestiprus alus,dar labai patinka berneliu alus su medumi.Kaunietes gal zino "Avili" senamiestyje,ten alus fantastiskas (kaina irgi).
svetima
Dieve, 2-3 buteliai per mensi-juokingas kiekis tongue.gif
Kai susedam savaitgalio vakara su draugais, tai po kokius keturis min. isgeriam wink.gif
Ir siaip megstu alu, ypac vasara, ir ypac Svyturio: Extra arba Calsberga.
Ajuss
Aš irgi labai mėgstu alų drinks_cheers.gif, matyt jau tampam alkoholikais, bo anksčiau užtekdavo butelio dviems, o dabar jau kai geriam, tai abu po butelį g.gif
Anksčiau gerdavom Švyturio, dabar kažkaip ant Gubernijos užsiciklinom, matyt tapom savo miesto patriotais rolleyes.gif
Negaliu pakęsti Kvietinio ir stipresnio nei 6 apsisukimų, kokteilių su alum irgi nevertinu - skaniausiai grynas.
O šiaip laktaciją tai dažnokai padidinu wink.gif thumbup.gif
Rigedora
QUOTE (Super-Tetis @ 2004 03 03, 19:08)
nebutinai Gubernijos, gali buti is Svyturio baltas, baltika Psenicnoje, Jarpivo psenicnoje, ar koks vokiskas Weissbier...
bet butinai su citrina ir aisku, kad geriau vasara...
tada suprasit, kodel pasauly toks populiarus kvietinis
be to, nuo jo niekada nebuna pagiriu...

nu ir pasakei... blink.gif su tuo savo baltu gali žmones aplamai visam gyvenimui atbaidyti..... kai tik pasirodė jis-nusipirkau iš cekavumo-tai vieną buteliuką gėrėm 5 žmonės visą savaitę... mad.gif šlykštynių šlykštėnė... net dabar krato prisiminus.... visi tik paragauja gurkšnį ir spjaudosi.... fe...
o šiaip bent jau aš esu didelė alaus fanė.... clap.gif geriu įvairų, lietuvišką-dažniausiai švyturio, utenos, horno, forto ir tauro. dar man labai skanus HBH, bet jo buteliuose lyg ir nepastebėjau? g.gif Visiškas my...las man visokie importiniai alūs-faxe ir kt. Nu kiek ragavau-nei vienas nepatiko... dry.gif kažkaip nelabai perkam ir kalnapilio.... nors vat jau rūpi paqragaut to naujo originalaus... rolleyes.gif dažniausiai perkam 5-6proc stiprumo... nemėgstu stiprių. Ai vat man dar labai skanu koks nors porteris su saldžia grietinėle sumaišytas... wub.gif niam niam skanumėlis... tik vat tamsus alus labai per inkstus kerta, pas ką jautresni-tuoj skaudėt imt gali. wink.gif
Zhiema
g.gif susimasciau....jei jau tetis alkoholiku vadinamas tai as tada jau degradavus alkoholike.... ir ne tik as o ir mano maze! as kaip ir daugelis kitu pasiskatinu laktacija aluciu smile.gif vyras irgi juokiasi kad man alkoholizmas gresia, nes vis prasau alaus nupirkt smile.gif tai jis man vis po pakuote.... praktiskai keikviena ar kas antra vakara isgeriu po stikline apie 200ml blink.gif ir tada i lovyte griunu ir liuxiskai issimiegu ir pienuko todel padaugeja biggrin.gif dabar geriu bet koki - Utenos, Svyturio Extra, Horn... prabalsavau kaip krastietei dera uz Utenos smile.gif visda ji gerdavom, paskui kazkaip Extra pradejau,zodziu favorito neturiu, svarbu sviesus ir nestiprus per daug... NEGERIU is skardiniu nes savita skoni duoda, taip pat visu atveztiniu, neskanu nealkoholinis!

Beje, apie Avili snekejo kazkuri... ir Vilniuj yra smile.gif ir alutis ten thumbup.gif
Ambro
Tai sveikinu alkoholiku bureli drinks_cheers.gif laugh.gif clap.gif clap.gif clap.gif

Ir as tada tureciau prie jusu prisijungt wink.gif. Ypac kai rodydavo krepsi. Tuo metu mes abu su vytu po butelaiti atsidarom ir kliunkinam biggrin.gif . O kiek per men tu rungtyniu?! Siaubas! Algoholike... degradavusi esu biggrin.gif rolleyes.gif ...

Siaip geriu UTENOS alu thumbup.gif clap.gif

P.s. kai siuo metu esu neshtuke, nesusilaikiau tik kelis kartus - isgeriau po bokaleli alucio.
ikis
Oi blink.gif pasirodo as ir tam bureliui priklausau laugh.gif
Jei prie patiekalo (pvz. kiauliu ausytes) butinai reikia rolleyes.gif tai kelis gurksnelius "Leduko" alaus ikalu. Jis 2,5%turi. Labai norisi paimt ir visa bokala salto alucio susiversti. Bet sad.gif
ulaa
Mes su vyru negalim valgyti cepelinu be alaus,vadinasi galim stoti i pagerianciu kluba,nes ir be cepelinu tu progu progeliu...
Shirshe
jei alaus gerejai yra alkoholikai, tai as alkoholike iki kaulu smegenu laugh.gif nu neisivaizduoju saslykukio, skranduku, bulviniu blynu, kugelio ir kt. patiekalu be alucio g.gif vsio, alkoholike laugh.gif
širdute
QUOTE (Aferiste @ 2004 03 09, 14:13)
jei alaus gerejai yra alkoholikai, tai as alkoholike iki kaulu smegenu laugh.gif nu neisivaizduoju saslykukio, skranduku, bulviniu blynu, kugelio ir kt. patiekalu be alucio g.gif vsio, alkoholike laugh.gif

Taigi, as irgi alkoholike n-tuoju laipsniu, nes alu geriu ne tik prie visu isvardintu mesos patiekalu, bet ir prie ivairiausiu saldumynu unsure.gif Nu man tinka alus visom progom ir be progu thumbup.gif O apie kvietini gal geriau nekalbekit - koks gi cia alus mad.gif
babble
Aš prabalsavau už Utenos alų, nes dažniausiai jį ir geriu. Dabar kai esu nestuke.gif , tai sau neleidžiu daugiau išgerti vakare - arba 1 taurė raudono sauso vyno arba 1 nemaža stiklinė šviesaus nestipraus alaus. Vyras išvis yra alaus fanatikas. Jau kai burbėt pradedu, kad geria per daug, tai nealkoholinio nusiperka. Bet šiaip tai geria alų kasdien.
Alų pradėjau gerti vaikystėje (aišku ne buteliais laugh.gif ). Mama jau buvo persigandusi, kad alkoholike tapsiu, tai bandė pelynų arbata (atseit, alus) mane atpratint. Bet jai nepavyko......... wink.gif
Ambro
QUOTE (Aferiste @ 2004 03 09, 14:13)
jei alaus gerejai yra alkoholikai, tai as alkoholike iki kaulu smegenu  laugh.gif  nu neisivaizduoju saslykukio, skranduku, bulviniu blynu, kugelio ir kt. patiekalu be alucio  g.gif  vsio, alkoholike  laugh.gif

Cia matyt mes is vaikystes taip ipratom prie alucio biggrin.gif . Atsimeni skanu senelio daryta stipruji alu rolleyes.gif ? Kaip tu manai, kuo mane girde ravint bulves ir renkant kolorado vabalelius?... laugh.gif
fifan
gheriu alu megstu vartoju ka cia ir bepridursi alaus butelis atstoja duonos kepala thumbup.gif
Vasara
Va kaip tik dabar beveik butelaiti "Svyturio" "Ekstros" isgeriau smile.gif Nu baisiai norejau smile.gif
sauluke
as irgi i kompani clap.gif
bet dar geriam toki leduka-silpnas, bet thumbup.gif
Augė
Karsta diena su vyru skardine per pus drinks_cheers.gif
Mumm
As tai ir per balius geriu ne tai kas ant stalo, o atsinesu alaus. laugh.gif Nuo jo ne taip apsvaigsti, jis gaivina ir is ryto bloga nebuna, nes daug jo isgert neimanoma.
madrugada
mėgstu alų rolleyes.gif dabar dažniausiai geriame prie kokių kepsniukų ar pan. po buteliuką drinks_cheers.gif . dažnaiusiai perkam Horną, geras skonio ir kainos santykis biggrin.gif , nors šiaip labai patinka švyturio ekstra thumbup.gif
esu nusistačius prieš kalnapilį, nu nepatinka man.... baltas alus irgi nesužavėjo...
Egluzele
LABAI MĖGSTU ALŲ. RENKUOSI ŠVYTURIO.
VASARĄ BE JO NEIŠTVERČIAU. smile.gif smile.gif
Lila
As irgi alaus megeja, ypac budama nescia negalejau ramiai praeiti pro alaus skyriu, tai vyras pirkdavo bealkoholini Fax. Tai visai pakenciamai. O dabar geriu normalu- Horn arba Svyturio tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Venecija
Labai megstu alu. thumbup.gif del manes galetu kitu alkoholiniu gerimu ir nebuti. Per baliukus dazniausiai gurksnoju alu. O renkuosi Svyturio, kartais pabandome kokia naujiena, bet vistiek griztame prie iprasto, Svyturio smile.gif tongue.gif
http
Labai keista,jog alus, dažniausiai , nelaikomas alkoholiniu gėrimu. Deja,tai alkoholis ir labai pavojingas. Vienas mano giminaitis tapo alkoholiku pradėjęs kiekvieną vakarą gerti po skarbą( kaip jis sako) alaus.

Kas iš Jūsų susidūrė su alkoholizmu ,tas supras kaip tai baisu.

Mes visi reklamos aukos : tai tikras moteriškas skonis arba tikrų vyrų alus. O tie kurie jo nemėgsta tikrai ne vyrai ir nesuprantantys subtilaus alaus skonio.

Dabar irgi net balsavimas. Čia lygiai tas pats kaip balsuoti už tai kokios cigaretės skaniausios arba koks narkotikas labiau veža.

Nesu abstinentas, bet labai daug mačiusi ką alkoholis padaro su žmogumi.

Nelinkiu nei vienam to pamatyti.
Rucelie
Man superiausias yra originalus carlsberg - geriau ji Danijoje, pacioje Carlsbergo gamykloje thumbup.gif sitas lietuviskas tikrai ne toks geras, bet vistiek gresnis nei dauguma kitu thumbup.gif siaip tai alu dievinu gerti su vyru vakare, pries TV sugulus... tik dabar nebegaliu, nes leliuka planuoju wub.gif
trola
drinks_cheers.gif ir mane galima i ta a... bureli prirasyti alc.gif biggrin.gif laaabai megstu alu tongue.gif labiausiai patinka Svyturio, vyrui Utenos, tai geriam pakaitom ir ta, ir kita smile.gif
Bassvoice
Megstu alu ir as.. Suvartoju ~ 2-3 butelius/sav..
Is tamsiu alu patinka Guiness, is sviesiu - Kalnapilis, is pilstomu - HBH..
Siaip megstu, ypac budamas kur nors vakariau nuo Lietuvos, kvietini alu.. Prie lietuvisku kvietiniu skonio niekaip nepripratau.. Kazkas dar su jais man ne taip..
O siaip baltas (kvietinis) alus turi savotisko sarmo.. Ir jo poveikis ne slegiantis, o kaip vyno, keliantis.. Skonis g.gif (O ka, degtine skani?) Tiesiog balto alaus skonis, specifinis toks..
Mumm
QUOTE (Bassvoice @ 2004 06 02, 10:04)
Megstu alu ir as.. Suvartoju ~ 2-3 butelius/sav..
Is tamsiu alu patinka Guiness, is sviesiu - Kalnapilis, is pilstomu - HBH..
Siaip megstu, ypac budamas kur nors vakariau nuo Lietuvos, kvietini alu.. Prie lietuvisku kvietiniu skonio niekaip nepripratau.. Kazkas dar su jais man ne taip..
O siaip baltas (kvietinis) alus turi savotisko sarmo.. Ir jo poveikis ne slegiantis, o kaip vyno, keliantis.. Skonis g.gif (O ka, degtine skani?) Tiesiog balto alaus skonis, specifinis toks..

Ir be to man atrodo nebandete balto su citrina, skonis fantastiskas thumbup.gif O jeigu viena gerti tai jis tikrai ne koks, na tiksliau sakant specifinis. Be to kai is geri paprasto alaus is burnos ne koks kvapas eina, o va po balto tiesiog kvepia wink.gif thumbup.gif
arden
laaaaaaabai megstu alu, ankschiau shvyturio extra gerdavau, dabar paragavau utenos auksinio irlabai patiko thumbup.gif
kristaly
Vat anksciau alaus ir as nemegdavau, bet kazkaip pamazu skanus jis man pasidare thumbup.gif. Mesgtu Kalnapilio ta nauja Original, na dar Svyturio skanus. O isgeriu tai 1-2 butelius per savaite, jei savaitgali koks pasisedejimas, tai daugiau.
Siaip alaus nelaikau ypatingai pavojingu alkoholiniu gerimu, jo daug neisgersi, nes apsunksti, o po valgio ir apskritai nelenda.

Encore
Mane vyras pripratino gerti Švyturio Baltijos alų.. rolleyes.gif wub.gif
Nu labai thumbup.gif Nors daug kam tamsus nelabai.. g.gif
another
QUOTE (kristaly @ 2004 06 02, 13:24)
Siaip alaus nelaikau ypatingai pavojingu alkoholiniu gerimu, jo daug neisgersi, nes apsunksti, o po valgio ir apskritai nelenda.

O as alu (ir panasu poziuri) laikau pirmu zingsniu zemyn... Zinoma, neturiu nieko pries keleta buteliuku, jei tai vyksta retai, bet...
Alaus galimaisgerti laaabai daug- esu ta savo akim maciusi(pvz: 1 zmogui ne maziau nei viena deze vakarui... o jai apsibaigus einama dar pirkti... mad.gif ) Tiesiog, kai taip kasdien po 1-2 buteliukus, veliau pasidaro toks iprotis (beje, jis susiformuoja labai greitai), jau 1-2 buteliu nebeuztenka, reikia daugiau... sad.gif
Krisla
Labai retai geriu, nors siaip megstu. Skaniausias man Svyturio Baltas alus, Kalnapilio Ice, Carlsberg. Megstu pagurksnoti gamtoje, kai karsta arba kai ziurim su vyru gera filma thumbup.gif
Aurėja
Alų geriu kiekvieną dieną, vakarieniaudama. Vyras irgi drinks_cheers.gif Per metus būna tik keletas kartų kai per dieną neišgeriu alaus - kai sergu gripu ar pan. - tik tokiu atveju alaus man nesinori.
Nuo tada kai atsirado Švyturio "Baltas" (dabar net nebepamenu kada...) pirkdavau tik jį, o kai praėjusį mėnesį buvo pristatytas naujasis Kalnapilio "GRAND" - nukonkuravo mano "Baltą" numylėtąjį ir dabar aš jau mėgaujuosi tik "Grand'u" thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.