Mano sunus yra visiskas tinginys be atsakomybes jausmo, nuo to reik tema pradet. Ketverius metus jis del kai kuriu mokymosi sutrikimu kai kuriuos dalykus mokesi individualiai su spec.pedagogais ir logopedais pagal modifikuota programa. O vaikams, turintiems mokymosi sutrikimu, zymiai ilgiau ir sunkiau iskiepijamas atsakomybes jausmas. Pats blogiausias dalykas, kad sunus nepasizymi niekada, kas uzduota namu darbams, o grizes namo tiesiog neprisimena, ka reikia mokytis arba tiesiog pareiskia, kad neuzduota. Namie isterija del sios priezasties tesiasi jau penktus metus. Siaip viskas yra daugmaz kontroliuojama, karts nuo karto susitinku su pedagogais, su kai kuriais randu bendra kalba, paprasau, kad mano issiblaskeli jos labiau pakontroliuotu, paziuretu, ar jis pasizymi namu darbus. Bet va su tokia pynda nikolajevna prancuziste as nerandu bendros kalbos. O ir nevirskinu as jos per atstuma. Visu pirma del to, kad jai ziauriai, nu itin ziauriai dvokia is burnos Bet ta dar galeciau pakesti, jei ji butu zmogus kaip zmogus. Visu pirma as ja ketinau pakarti pries trejus metus, kai ji mano sunu, nezinia uz ka (nu gal patriuksmavo jis pamokos metu ar trukde dirbti, maza ka tie pacanai prigalvoja) pamokos metu i spinta uzdare  Mano jautruji padareli, kuris ziauriai bijo tamsos  Ketinau kartuves tisti vos ne iki svietimo ministerijos, bet mane atkalbejo sunaus pagrindine mokytoja. Tipo sake, kad paskui atsisuks tokie fintai pries pati vaika. Gerai, palikau ta reikala uzmarsciai. PO kurio laiko nuejau pokalbiui pas ta monstre. Isklausiau ilga litanija, koks baisus mano sunus, visiskai nesimoko, i pamokas veluoja, o jei ateina, tai nieko nedirba, triuksmauja, kitiems trukdo, o toki dalyka, kaip namu darbai isvis yra neirases i savo vykdomuosius projektus. Gerai, sakykim, kad tai yra tiesa. Uz visus siuos fintus sunelis namie moraliskai skaudziai atsieme. bet as mokytojai sakau, kad va jis yra toks ir toks, del kazkokiu priezasciu turi mokymosi sutrikimu, todel juos salinti turim kompleksiskai, tai yra ir as, ir mokytojai, ir pats vaikas. Tai jos paprasiau, kad ji po kiekvienos pamokos patikrintu, ar jos mokinys perestukinas uzsirase, kas uzduota namu darbams. Projektas pavyko. Visus metus ji tai dare saziningai, o mudu su sunum saziningai tuos namu darbus atlikdavom. Nauda buvo visokeriopa - mokytoja sunum nebesiskunde, vaikas pradejo judet i prieki, o ir as turejau puikia proga nepamirst kalbos. Taip mokslo metai ir baigesi. Bet atejo kiti. Ir karusele pradejo suktis is naujo. Vaikas neuzsiraso, kas uzduota namu darbams, mokytoja jo neparagina, o mamyte nezino, ka namie reikia mokytis. As tasyk kazkaip neradau laiko pas ja nueiti, tai parasiau jai toki ziauriai mandagu laiska, naudodama daug fraziu "jei aletuumet", "jei jums nebutu sunku" ir panasiai. Zodziu, paprasiau ja grizt prie pernykstes metodikos ir sekt, ar jis uzsiraso, kas uzduota namu darbams. O ta pinda nikolajevna man atraso trumpai ir suprantamai, jog "jis ir pats privalo tai daryt".  Zinoma, kad privalo, sutinku. Bet nedaro. Ir jokios nei fizines, nei moralines poveikio priemones vaisiu nedave. mano sunus ritasi zemyn, teigdamas, jog prancuzu kalba yra sudas, negrazi baisiai ir t.t., o mokytoja durna, nes nuolat rekia. Sutinku tik su paskutiniu teiginiu. dabar, penktoj klasej mes nusimokem iki tiek, jog antra trimestra jam is prancuzu iseina neigiamas pazymys. Jo pazymiai buvo pasitaise tik tuo metu, kai vietoj mokytojos dirbo praktikantes. Ir kas idomiausia, praktikanciu darbo metu mano sunus beveik niekada neuzmirsdavo uzsirasyti, kas uzduota namu darbams. Bet prancuziste as zadu nudet uz tai, kad ji neuzskaite praktikanciu ivertinimo astuonetu uz sunaus prancuziskai parasyta rasineli. Mol, nerealu, perestukinas negalejo pats parasyti tokio kruto rasinelio (cia mano tokia isvada, nes kitokiai nerandu paaiskinimo). tai va, o kai isvede trejeta jam trimestre, tai su dziaugsmu pareiske, kad norint nepasilikti antrus metus, trecia trimestra is prancuzu turi iseit maziausiai septyni. Nerealu, iskart pasakau. Jauciu, kad ji kazkaip ant mano perestukino uzsisedo. Dabar kaupiu drasa, rasausi kalba ir ketinu zygiuot i mokykla kartu su ta smirdaburne sudarinet plano, kaip perestukino prancuzu kalbos lygi pakelt iki septyniu balu. Nu ir issiliejau
oi,uzjauciu labai labai.mano brolis irgi toks perestukinas buvo, o as vietoje mamos jo reikalus tvarkiau  bet dabar jau jis suauges vyras ir studijuoja kolegijoje  zodziu,vargti verta
traliabum
2004 03 04, 01:46
nu linkiu sekmes su prancuzaiste
Jo,auga vaikai,dideja vargai kaip sakoma Tik kiek zinau (jei teisingai zinau), dabar be tevu sutiko arba prasymo vaiko nebegali palikti antrus metus
Tiesa, dar vienas dalykas, man ivares isiutis buvo tas, kad viena mano kolege, buvusi tos smirdaburnes mokine pareiske, kad prancuziste tokiu elgesiu su mano vaiku netiesiogiai kysiuko reikalauja. Tipo ji ziauriai megsta smulkias dovaneles. Tai mastau dabar, ka cia tokio negero iskretus su tom "dovanelem"
asfaltuota
2004 03 04, 10:19
Oi, smurkel- keisk temos pavadinimą, bo maniau kad čia jau kokie teroristai forumą apniko...
Jo mokytojos kaip nors pakeisti neimanoma? Ar klase? Nes abejoju, ar tavo nuejimas kardinaliai pakeis jos poziuri i tavo sunu... Na nebent eisi sau kysiu...
| QUOTE (vobla @ 2004 03 04, 10:19) | | Oi, smurkel- keisk temos pavadinimą, bo maniau kad čia jau kokie teroristai forumą apniko... |
Oi, net nemanau. Zurnalistikoj mokoma, jog temos pavadinimas turi but issaukiantis, nes butent jis daug lemia, ar tavo straipsnis bus perskaitytas.
Hm... kai pagalvoji ish vienos puses, nu tikrai pribaigtum ta boba s patrachami, kad daugeu gyvenimo neestu ir listi i subine tokiai tai ooooj kaip atrodo neimanoma ir atgrasu.. Bet ish kitos puses juk vaikui tai reik ten mokytis, ten jis kasdiena ejna, draugai, mokytojai ir t.t. Jei perdaug shakosies, nukentes jis. Gal kazkajp nurijus, sukandus dantis galima butu kokia smulkia dovanelia (pvz saldainiu deze) duoti, ale dar uzuomina uzmest, stilium as zurnaliste, kaip tik rashau tema apie mokyklas, mokytojus ir pan.... Na kad suprastu, jog paviesint galima jos negeranorishkuma ir visa kita.. Ir nepamirshk kalbant prisidengt nosi arba kvepuoti per burna, kad nenudustum
nuobodi
2004 03 04, 10:43
padovanok jai burnos gaivikli
Smurka, naudokis tarnybine padetim be skrupulu. Veikia
Springlet
2004 03 04, 10:55
| QUOTE (Tuja @ 2004 03 04, 08:43) | | padovanok jai burnos gaivikli |
"Tai mastau dabar, ka cia tokio negero iskretus su tom "dovanelem" " Stai tau ir atsakymas O i kita grupe pas kita prancuzaite pervesti neimanoma, ar dabar jau nedalijama klase per puse?
| QUOTE (Springlet @ 2004 03 04, 10:55) | | O i kita grupe pas kita prancuzaite pervesti neimanoma, ar dabar jau nedalijama klase per puse? |
Tai va, po pokalbio su sita pinda as manau, kad taip ir bus padaryta. Ir turbut dar ilgai sau neatleisiu, kam to nepadariau iskart po to, kai mano sunus pamokos metu i spinta buvo igrustas. nereikejo nieko aiskintis, nieko niekam sakyti, o tiesiog parasyti prasyma pervesti pas kita mokytoja
Naujoji
2004 03 04, 10:59
As tai pagalvojau, kad tu smurka, budama nepescia, gudra ir kieta moteriskaite, pati jau sumasciusi, kaip is padeties issisukti, o mums tik issisakyti norejai Mes tikrai tave palaikom! Papasakok butinai, kaip seksis!
Nu blyyyyyyyn, jeigu mano sūnų uždarytų į spintą, tokia mokytoja nuskambėtų per visą respubliką...Be reikalo taip palikai, bet tai ne mano reikalas. Aš gal siūlyčiau pasikalbėti su kitų vaikų tėvais. Dažniausiai jei jau mokytoja taip elgiasi, ir kiti mokiniai klasėje turi panašių problemų, o tada jau ir pakeisti mokytoją galima, jei ką...
Smurka, as dabar galvociau sitaip. Be smulkiu dovaneliu, aisku, neissisuksi. faktas. Bet tokiai, atsiprasant, j*****nai p***ai dovanot dovaneliu nesinori, nebent muiluota sniura, ir nia kytaip! Todel siulau: 1. Pasiruosti 2 taisyklingas dovaneles (nu tipo butelaicius). 2. Nueiti pas mokyklos direktoriu. 3. Isversti akis ir su meile plonu balseliu sakyti "oi mielasis brangusis ponas direktoriau, turime mes stai tokia stai menka problemele, asmenybiniai nesytarimai su tokia stai pynda... Isdestai visa litanija, jos metu lyg netycia pamini, kur tu dirbi ("Taip verkiau darbe, vaje vaje, kolegos guosdami norejo reportaza padaryt, betgi as neleidau, juk deme mokyklai, juk susitarsim..."  ) 4. Pakisi buteli ir paprasai pervesti pas kita mokytoja. 5. Nueini pas kita mokytoja, pakartoji 3 punkto litanija, lyg netycia pamini zodziu jungini "svietimo skyrius", pakisi buteli. 6. Gatvej susitikus pynda, visada rodai jai didiji pirsta
Rigedora
2004 03 04, 11:20
na Smurka, suprantu tave ir tavo vaiką... aš vat kai buvau vidurinėj, turėjom tokią bjaurią senmergę Agripiną, kuri dėstė rusų, labai nekentė mergų ir dievino visus bernus, ypač banditėlius klasės... labai mėgdavo visokias replikas mėtyti prieš kviesdama atsakinėti. O aš irgi buvau jautri ožka. jei po kokių išsišaipymų pakviesdavo mane atsakinėti-sukandusi dantis atsakydavau-nemoku, nors mokėdavau kaip savo 5 pirštus... Tai ką rašot 2? nu ir rašykit atsakydavau... kai pagalvoju, kenkdavau gal tik sau, bet tiesiog negalėdavau prisiversti atsakinėti po pasityčiojimų.... galbūt panašiai elgiasi ir tavo sūnus? O tu dėl susiklosčiusios situacijos nebandei nueiti iki direktoriaus mokyklos ir papasakot kas čia vyksta? duot suprasti, kad ji taip reikalauja kyšio, kad tu esi žurnalistė ir tokia situacija aprašyta sulauktų nemažo susidomėjimo ta mokykla... o po viso to, gali dar ir persivesti pas kitą mokytoją.
Rasuole
2004 03 04, 11:24
Jezau kaip as suprantu sia skaudzia tema apie santykius su mokytojais... as jau nuo trecios klases pradejau kariaut su mokytojais.Prasidejo nuo to, kad panaikino klase be tevu zinios ir mano vaikiuks pakliuvo kaip pirmunas pas "gera" mokytoja.O ji pasirodo paranojike nervininke.Rekia be reikalo ar su reikalu.Vaikui sokas,as su pasiruosta kalba pas direktore.Ji isklause ir sake imsimes priemoniu.Tada ir prasidejo ...Pasirodo ta mokytoja direktores giminaite  Pervest i kita klase butu pazeminimas ir pripazinimas kad as teisi,tai paliko vaika "pazadedama kad viskas bus kitaip".Patikekit "kitaip" nebuvo, o buvo uzsisedimas juodai.Ji ant mano vaiko,as ant jos.Zodziu sitoj situacijoj labiausiai gaila buvo mano berniuko.Tas karas baigesi paliaubom,nes laimei mano vaikas mokinosi gerai.Bet pasirodo tai buvo tik pradzia visu bedu... Baigesi pradines klases.Penkta,sesta...tada ir prasidejo tikras kosmaras.Dabar jis septintokas,mokslai siaubas,mokytojai beveik "visi durni".Viena diena gryzes pareiske,kad lietuviu nelankys nes mokytoja ji pazemino pries visa klase.As jam aiskinu,kad visokiu zmoniu yra,kad tai tau reikia ne jai ir t.t. ir panasiai Bet svarbiausiai kad ta mokytoja tikrai priciuozus,nes as pas ja buvau ne viena karta ir kiekviena kart ji taip uzsiveda ir neleidzia issiziot,taip norisi trinktelt kad uzsiciauptu ir isklausytu... bet ji mane daves ir mokslo metu pabaigoj as sugalvosiu kaip ja uzciaupt
| QUOTE | Smurka, as dabar galvociau sitaip. Be smulkiu dovaneliu, aisku, neissisuksi. faktas. Bet tokiai, atsiprasant, j*****nai p***ai dovanot dovaneliu nesinori, nebent muiluota sniura, ir nia kytaip! Todel siulau: 1. Pasiruosti 2 taisyklingas dovaneles (nu tipo butelaicius). 2. Nueiti pas mokyklos direktoriu. 3. Isversti akis ir su meile plonu balseliu sakyti "oi mielasis brangusis ponas direktoriau, turime mes stai tokia stai menka problemele, asmenybiniai nesytarimai su tokia stai pynda... Isdestai visa litanija, jos metu lyg netycia pamini, kur tu dirbi ("Taip verkiau darbe, vaje vaje, kolegos guosdami norejo reportaza padaryt, betgi as neleidau, juk deme mokyklai, juk susitarsim..." ) 4. Pakisi buteli ir paprasai pervesti pas kita mokytoja. 5. Nueini pas kita mokytoja, pakartoji 3 punkto litanija, lyg netycia pamini zodziu jungini "svietimo skyrius", pakisi buteli. 6. Gatvej susitikus pynda, visada rodai jai didiji pirsta |
Smurka, as mokykloj turejau tokia aukletoja rusiste, bobelka-reguliuotoja, tai nemego ji manes  . O pagrindine priezastis - as nelabai lindau i draugyste su musu baznytkaimio restorano vedejos dukra ir mokyklos drektores dukra- dviejomis pamaivomis. Tai vat, karta, po eilinio kivirco su tom fifom, ji issikviete mano teva pokalbiui. Tevas grizes smulkiai nepasakojo, kas ten vyko. Tik isivaizduot galiu, ka ta kvarka ant manes "pyle". O tevas tepasake, kad jai i akis isreze" Kas kas, bet jus tai mano dukrai draugu nerinksit". Kad tu zinotum, kaip mano sirdis susilo nuo situ zodziu.  As ir po siai dienai karts nuo karto tai prisimenu. Nu maladec mano tetis. Gerbiu. Myliu be galo be krasto  . Tai vat, sakau, spjauk tu i ta kerepla, geriau sunu savo palaikyk  .
Na aš tai be jokio kyšio nueičiau pas direktorių, paaiškinčiau situaciją ir paprašyčiau, kad pakeistų mokytoją! Aišku, atkreipčiau dėmesį į tai ,ar direktorius geranoriškai nusiteikęs mano atžvilgiu.Jei ne, tiesiai šviesiai pasinaudočiau žurnalistiniais ryšiais (prieš tai jį perspėjus). O šiaip, matyt tokiu atveju geriausia keisti mokyklą...Nes būna, tai mokytoja suserga, tai dar kažkas nutinka...Ir nori nenori ta ragana ateis vesti pamokos-ir vėl trauma vaikui...O perestukinų nebūna-yra tokios kobros, kurios nesugeba rasti kalbos su vaiku...Nors man dar toli iki šitų bėdų, bet aš jau dabar nepavydžiu savo vaiko mokytojoms  Aišku reikalausiu iš saviškio, bet ir iš jų...Na čia galima tiek prirašyt...Laikykis Smurka  !
nuobodi
2004 03 04, 11:49
| QUOTE (Leida @ 2004 03 04, 11:36) | | Na aš tai be jokio kyšio nueičiau pas direktorių, paaiškinčiau situaciją ir paprašyčiau, kad pakeistų mokytoją! |
su madmuazel m-ja jau kalbejai, dar gali pagalbos kreiptis i soc. pedagoga. Jis(-i) tokiais atvejais turi padeti, jei niekas nesikeis ,pasinaudoti cituotu patarimu. jei mano vaika uzdarytu i spinta, net jei 100 kartu butu kaltas, galiu adekvaciai nesureaguoti o jeigu ka Sesilija per mytus pamokys tos parle la france
| QUOTE (Leida @ 2004 03 04, 09:36) | | Na aš tai be jokio kyšio nueičiau pas direktorių, paaiškinčiau situaciją ir paprašyčiau, kad pakeistų mokytoją! |
As tai specialiai tuos kysius itraukiau, kad butu, taip sakant, asmeninis susidomejimas  Nes jeigu direktoriu prigasdinsi, sunervinsi, dar paskui ta mokytoja paputos, koks baisus vaikas, kokia kobra motina, tai visi jausis izeisti, o kad kokios, viskas ir iki kitos mokytojos daeis, ir iki kitos mokyklos... O jei su direktorium meiliai, su kita mokytoja meiliai, ta prasme, kad jie butu isitikine, kad va stai kokia miela simpatiska motina, o sunelis - pokstininkas tiesiog, tada, viena, gal rimciau paziures i py***da, ir gali jai atsirugt, o antra, tu su niekuo nesusipyksi, tik su ta viena kobra, eina ***** ir ten buna per amziu amzius amen...
| QUOTE (Smurka @ 2004 03 04, 10:13) | | Tiesa, dar vienas dalykas, man ivares isiutis buvo tas, kad viena mano kolege, buvusi tos smirdaburnes mokine pareiske, kad prancuziste tokiu elgesiu su mano vaiku netiesiogiai kysiuko reikalauja. Tipo ji ziauriai megsta smulkias dovaneles. Tai mastau dabar, ka cia tokio negero iskretus su tom "dovanelem" |
Esu susidurus su tokia uzsienio kalbos mokytoju taktika: yra uzsisedami silpnesni mokiniai, paskui atlekia mamos ir sako : gal galetu mano vaikas privaciai pamokeles pas jus palankyti. Mokytojui juk reikia ir is salies prisidurti. Ir kai tik vaikas pradeda tas privaciai pamokeles lankyti, jo pazymiai stebetinai greitai pasitaiso... Kai tuo tampa suinteresuotas mokytojas... Manau supratot ka norejau pasakyti. Nezinau net ka patarti sioje situacijoje. Geriausia turbut keisti mokytoja, bet irgi nereiskia kad vel to paties nebus. Mokytojai juk tarpusavy bendrauja...
| QUOTE (artev @ 2004 03 04, 12:12) | | Esu susidurus su tokia uzsienio kalbos mokytoju taktika: yra uzsisedami silpnesni mokiniai, paskui atlekia mamos ir sako : gal galetu mano vaikas privaciai pamokeles pas jus palankyti. |
Mano sunus kategoriskai atsisako pas ja pamokeles papildomai lankyti. Del tos pacios priezasties - mokytojai is burnos, kaip is tvarto kita vertus, man uztektu tik zinot, kas namu darbams uzduota. kol kas ir pati kazkiek toj kalboj gaudaus, kam babkes kist uz darba, kuri pati galiu atlikt.
Smurka, o ka tu galvoji del tu kysiu??? Nestum ar ne? P.S. Nupirk jai abonimenta i stomatologijos klinika
Aš gudrauju tokiu būdu... Kaip ir bisur, deja, yra mokytojų, kurie turi numylėtinius, o kitiems (ne tik mano sūnui) visuomet rašo tuos pačius gana vidutinius pažymius, nors bendrai sūnus prie geresnių mokinių... Aš nueinu pas mokytoją ir išreiškiu susirūpinimą "va, kas čia nutiko, kad jūsų dalykas taip nesiseka, kiti dalykai gerai, o va tie jūsiškiu matyt teks papildomai padirbėti...". Sulaukiu eilinio vidutiniško pažymio ir vėl einu pas mokytoją ir sakau "vaje, kaip čia yra, mes kartu su sūnum pradėjom jūsų dalyką mokytis, aš visada namų darbus tikrinu, o pažymiai vis negerėja...ką čia dar mums padarius, gal nusamdyti ką nors, kad padėtų ir žinias tuo pačiu metu patikrintų"...Po tokių pašnekesių jau poros dalykų pažymiai per pora balų padidėjo, o juk papildomai tai nesimokom...ir pamokų aš, aišku, netikrinu...
| QUOTE (Astyte @ 2004 03 04, 12:29) | Smurka, o ka tu galvoji del tu kysiu??? Nestum ar ne? P.S. Nupirk jai abonimenta i stomatologijos klinika |
As jai tikrai nenesiu. Is principo. Greiciau pazinti su kita mokytoja nuo dovaneliu pradesiu.
Bet jinai, padla, nori to kysio. Kaip kitaip paaiskinti fakta, kad trecioj klasej ji galejo vaika sekti, ar sis uzsiraso namu darbus, o jau ketvirtoj nusprende, kad uzteks (nors modifikuotos progrmos taikymas jam dar nebuvo pasibaiges).
Sveikos, o aš prisiminiau, kaip mano vyresnioji atsikratė klaikios mokytojos, korią visa klasė norėjo nudėti. Kiekvieną rugsėjo pirmąją tėvai susirinkę klausdavo klasės auklėtojos, ar ir šįmet bus choreografijos pamokos (nežinau, kaip kitur, o mano dukrų mokykloje jos privalomos). Į auklėtojos atsakymą "taip", nuaidėdavo darnus visų vaikų baubimas "neee". Mačiau aš tą choreografę, iš burnos nedvokia, bet vaikus dresuoja kaip konclagerio prižiūrėtoja. Taigi, berods, ketvirtoje klasėje visi nubalsavo, kad choreografiją keistų į kūno kultūros pamoką. Ir pakeitė  , net keista. Tai va, norėjau paklaust, ar kitiems vaikams ir jų tėvams ta smirdalė-prancūzė nekliūna? Galima būtų pakelt vietinės reikšmės skandalėlį, kad keistų mokytoją. Sėkmės
| QUOTE (miashka @ 2004 03 04, 12:33) | Tai va, norėjau paklaust, ar kitiems vaikams ir jų tėvams ta smirdalė-prancūzė nekliūna? Galima būtų pakelt vietinės reikšmės skandalėlį, kad keistų mokytoją. Sėkmės |
Na, greiciausiai, kad ne (nebent smarve is burnos. Bet si problema tokia yra ziauriai subtili, vien del jos skandalo nepakelsi). NEs mano sunus is jos yra vienintelis, turintis neigiama pazymi trimestre. O be to, jis yra vienintelis klaseje, kuriam buvo taikoma modifikuota programa (o su tokiais vaikais reikia dirbti siek tiek daugiau ir demesio bei kontroles papildomai skirti).
o siaip as pazystu keleta zmoniu, baigusiu ta pacia mokykla. Tai tos prancuzistes reitingai yraz iauriai zemi. Viena kolege zurnaliste net pakaraupo, kai suzinojo,pas ka mokosi mano sunus ir rekomendavo ja kuo greiciau pakeisti.
Bet jos reitingai ir tarp paciu kolegu greiciausiai yra zemi. Nes ji pries kelerius metus buvo dyriko pavaduotoja, o dabar yra pazeminta iki eilines mokytojukstes.
Tada, aišku, mao pasiūlymas nepadės. Nors... Ar teko su kitais tėvais kalbėtis apie ją? Juk jeigu mokytoja tokia trenkta, kažin, ar kitiems vaikams ji gerutė, gal tik ne taip tarkuoja- užsisėda paprastai ant vieno konkretaus.
Siulyciau paziuret ir is tos prancuzaites tashko.... Visus metus ji stengesi, po kiekvienos pamokos personaliai patikrindavo ar vaikas uzsirase kas uzduota namu darbams... o mokinio motina, ne tai, kad nesugebejo jai uz tai padekoti (sitoj vietoj, manau, nepakenktu ir smulki dovanele atsidekojant uz rupesti ir kantrybe), bet kitais metais net nepasivargino ateit paprasyt to paties, o tik atsiunte rasteli. Nunu.... as irgi nesistengciau, jei uz mano pastangas nei zodeliu nepadekotu O va del "spintos atvejo",- be reikalo nutyleta...
| QUOTE (Smurka @ 2004 03 04, 12:33) | | QUOTE (Astyte @ 2004 03 04, 12:29) | Smurka, o ka tu galvoji del tu kysiu??? Nestum ar ne? P.S. Nupirk jai abonimenta i stomatologijos klinika |
As jai tikrai nenesiu. Is principo. Greiciau pazinti su kita mokytoja nuo dovaneliu pradesiu.
Bet jinai, padla, nori to kysio. Kaip kitaip paaiskinti fakta, kad trecioj klasej ji galejo vaika sekti, ar sis uzsiraso namu darbus, o jau ketvirtoj nusprende, kad uzteks (nors modifikuotos progrmos taikymas jam dar nebuvo pasibaiges).
|
O klases aukletoja negali uzglaistyti kazkaip sio konfliko, kad abi puses butu patenkintos? Ar tu gerai su ja sutinki? Ir dar, ar yra sunku pakeisti mokytoja? As pati anglu-vokieciu kalbos pedagoge, ir mes atlikinejom praktika mokykloje, tai zinok, buvo tokiu mokiniu, kaip tavasis, kuriuos mokytojos nurasydavo...Kaip siandien pamenu tokia mergaite, vardu Svajune, tikras svajoklis su didziulemis melynomis akimis ir dviem kasytem; klausima jai reikedavo kartoti po kelis kartus, is pradziu atsakinedavo vangiai, BET TEISINGAI!!!!, paskui jau isisiubavo, pati keldavo ranka, virsdavo is suolo o as, destydama savo pamoka, jai parasydavau 10, man ji buvo absoliuciai teisinga. Tik tiek skaudu, kad veliau suzinojau, neuzskaite musu, praktikanciu, pazymiu...Va ir visa istorija...
Jei vaikui taikoma tam tikra programa, tai mokytoja dirba savo darbą, o neatlieka žygdarbį (ir gauna atlyginimą , tegul ir nesuperinį-tai ne tėvų problema...) O dabar eiti, nešti kyšį ir žemintis... O, tu Smurka, su direktorium kalbėjai?
| QUOTE (Leida @ 2004 03 04, 12:59) | | O, tu Smurka, su direktorium kalbėjai? |
Dar ne, reikia man is pradziu su ja pasikalbet, nemegstu as taip iskart stukalint su paciu zmogum nepasikalbejus.
Bet kazkaip itariu, kad reiks artimiausiu metu. Kita savaite ketinu zygiuot i m-kla.
| QUOTE (uups @ 2004 03 04, 12:51) | Siulyciau paziuret ir is tos prancuzaites tashko.... Visus metus ji stengesi, po kiekvienos pamokos personaliai patikrindavo ar vaikas uzsirase kas uzduota namu darbams... o mokinio motina, ne tai, kad nesugebejo jai uz tai padekoti (sitoj vietoj, manau, nepakenktu ir smulki dovanele atsidekojant uz rupesti ir kantrybe), bet kitais metais net nepasivargino ateit paprasyt to paties, o tik atsiunte rasteli. Nunu.... as irgi nesistengciau, jei uz mano pastangas nei zodeliu nepadekotu O va del "spintos atvejo",- be reikalo nutyleta... |
kas tau sake, kad nepadekojau? Laiske padekojau. O nuejusi i mokykla buvau, tik nesutikau tos mokytojos, tad rasiau jai laiska. As irgi ne namu seimininke, dirbu, o pernai dar ir laukiausi (del smarves is burnos as net privalejau vengt su ja susitikimu).
Kita vertus, jei mokytojos darbas apsiriboja tik tuo, kad ji ateina i mokykla, isdesto pamoka, priraso saibu ir eina namo, tai jau atsiprasau. Ar toks elgesys ir demesio mokiniui stoka neatsisuks pries ja pacia? Juk jei vaikas neipras mokytis, tai ir nesimokys, jei nesimokys, tai nieko neismoks, jei nieko neismoks, negales igyti geros specialybes, o be jos negaus darbo, o be darbo netures pajamu, o valgyt vis tiek noresis. Ar ta pati mokytoja (ir mes visi) nesam paskui potencialios tokiu perestukinu aukos. Juk didele tikimybe, kad savo abejingumu mes plesikus auginam.
O tos dovaneles irgi gincytinas dalykas. Jei jau jas privalom nest mokytojams uz tai, kad jie dirbtu savo darba, tai gal ir kiemsargiams atsilyginkim uz tai, kad kiem svariai sluoja?
Springlet
2004 03 04, 13:14
Choreografe pakeisti daug lengviau nei prancuzu kalbos mokytoja, kuri beje be jokiu dovaneliu tiesiog privalo kreipti demesi i mokini, kuris dirba pagal modifikuota programa.
Jei as buciau mokinio vietoje, kuri ikiso i spinta ir kuriam nemaloni mokytoja, tai buciau dekinga mamai, jei ji man ta mokytoja pakeistu. Na juk i mokykla einu ne tam, kad kiekviena diena patirciau stresa ir nemalonius pojucius, o tam, kad kazko ismokciau, beje uzsienio kalba siais laikais svarbu, todel noreciau, kad jau bent pagrindai butu geri.
| QUOTE (Smurka @ 2004 03 04, 11:14) | Kita vertus, jei mokytojos darbas apsiriboja tik tuo, kad ji ateina i mokykla, isdesto pamoka, priraso saibu ir eina namo, tai jau atsiprasau. Ar toks elgesys ir demesio mokiniui stoka neatsisuks pries ja pacia? Juk jei vaikas neipras mokytis, tai ir nesimokys, jei nesimokys, tai nieko neismoks, jei nieko neismoks, negales igyti geros specialybes, o be jos negaus darbo, o be darbo netures pajamu, o valgyt vis tiek noresis. Ar ta pati mokytoja (ir mes visi) nesam paskui potencialios tokiu perestukinu aukos. Juk didele tikimybe, kad savo abejingumu mes plesikus auginam.
O tos dovaneles irgi gincytinas dalykas. Jei jau jas privalom nest mokytojams uz tai, kad jie dirbtu savo darba, tai gal ir kiemsargiams atsilyginkim uz tai, kad kiem svariai sluoja? |
Kaip supratau, prasei is jos savo vaikui isskirtinio demesio? Gi kiekvieno vaiko ji netikrindavo (turint 10 klasiu po 20 mokiniu,ir taip metai po metu, itariu, sunkoka skirt kiekvienam ypatinga demesi)? Ar tuo ji nenusipelno bent jau kad ateitum padekot? Antra vertus, jei vaikui paskirtas modifikuotas mokymas, ir jai privalu skirt jam ypatinga demesi tai tau telieka to pareikalaut,- velgi, geriau asmeniskai nei rasteliu... Beje, mano sefai turejo nerealiai slykstu iproti butinus darbus ir pan. nurodinet rasteliais. Kiekviena karta susibiesindavau del to....
| QUOTE (uups @ 2004 03 04, 13:57) | | QUOTE (Smurka @ 2004 03 04, 11:14) | Kita vertus, jei mokytojos darbas apsiriboja tik tuo, kad ji ateina i mokykla, isdesto pamoka, priraso saibu ir eina namo, tai jau atsiprasau. Ar toks elgesys ir demesio mokiniui stoka neatsisuks pries ja pacia? Juk jei vaikas neipras mokytis, tai ir nesimokys, jei nesimokys, tai nieko neismoks, jei nieko neismoks, negales igyti geros specialybes, o be jos negaus darbo, o be darbo netures pajamu, o valgyt vis tiek noresis. Ar ta pati mokytoja (ir mes visi) nesam paskui potencialios tokiu perestukinu aukos. Juk didele tikimybe, kad savo abejingumu mes plesikus auginam.
O tos dovaneles irgi gincytinas dalykas. Jei jau jas privalom nest mokytojams uz tai, kad jie dirbtu savo darba, tai gal ir kiemsargiams atsilyginkim uz tai, kad kiem svariai sluoja? |
Kaip supratau, prasei is jos savo vaikui isskirtinio demesio? Gi kiekvieno vaiko ji netikrindavo (turint 10 klasiu po 20 mokiniu,ir taip metai po metu, itariu, sunkoka skirt kiekvienam ypatinga demesi)? Ar tuo ji nenusipelno bent jau kad ateitum padekot? Antra vertus, jei vaikui paskirtas modifikuotas mokymas, ir jai privalu skirt jam ypatinga demesi tai tau telieka to pareikalaut,- velgi, geriau asmeniskai nei rasteliu... Beje, mano sefai turejo nerealiai slykstu iproti butinus darbus ir pan. nurodinet rasteliais. Kiekviena karta susibiesindavau del to.... |
O kodel tu necituoji tos mano zinutes dalies, kur as aiskiai parasiau, kodel nenuejau i mokykla, jai padekot akis i aki. Gal tu jos neskaitei? Tada as tau kartoju asmeniskai.
1.Buvau as nuejusi i mokykla keleta kartu, bet jos neradau 2.Skirti visa savo laika mokytojos paieskai mokykloje neturejau galimybiu, nes pati dirbau. 3. Nestumo metu mane tase siek tiek, o jos kvapas is burnos trenkia zaibu per keleta metru.
Ir dar. Ji moko ne 20 mokiniu, o 10, nes uzsienio kalbos destomos tik pusei klases. As nereikalavau sunui isskirtinio demesio, tik prasiau, kad pasibaigus pamokai si tik paziuretu, ar sunus uzsirase, kas uzduota namu darbams? Sis procesas trunka maksimum 30 sekundziu. Ir dar kartoju - mano sunus toks "modifikuotas-adaptuotas" savo klaseje VIENINTELIS.
O dovanu ji negaus, nes jos dalijamos turi buti is sirdies, o ne is prievoles.
Aš, Smurkel, turėjau panašią problemą - mano ketvirtokas amžinai neprisimindavo kas užduota, o visi prašymai užsirašyti kaip žirniai į sieną... Tai ir aš prašiau sūnaus mokytojos, kad ji pakontroliuotų užsirašymo procesą, bet deja... Nors jos klasėje tik 12 mokinių. Net nesiruošiau nešti kyšių. Žinai, aš prisijungiu prie tų, kurie sako, jog žmogus už darbą gauna atlyginimą. Ir darbas turi būti atliktas gerai. Ji ne tik prancūzistė, bet ir pedagogė. Tai jeigu ji atliktų savo pareigą ir parodytų geranoriškumą ir aš atidaryčiau savo piniginę. Tą problemėlę dėl užsirašymo išsprendžiau kitaip - įvedžiau savo sūneliui skatinimo sistemą. Ir pasiteisino. O dėl tos furijos, tai ją būtina keist. Blogiausia yra tai, kad per tokias vaikas praranda norą apskritai vaikščiot į mokyklą. Aš neapsikentusi dėl vienos mokytojos teroro pakeičiau mokyklą 12 klasėje po pirmo trimestro, kai iki abitūros egzo liko pusmetis. Tėvams pareiškiau: arba keliate į kitą mokyklą arba metu mokyklą visai. Perkėlė, nes suprato, kad taip ir padarysiu. Tai nulėmė mano ateitį, nes ta žiurkė man buvo pažadėjusi, kad mano atestate bus toks pažymys, su kuriuo manęs net į geresnę profkę nepriims. Perėjus į kitą mokyklą atestate tarp penketų buvo tik keli ketvertukai (penkiabalėje sistemoje).
P.S. Kai atėjome į mokyklą pasiimti dokumentų, tėtis užsuko pas tą žertvą ir tiesiai šviesiai jos paklausė, kodėl ji manęs nekenčia. O ta ir nesigynė, kad jaučia man būtent tokius jausmus. Jai nepatiko, kad visuomet turėjau savo nuomonę ir nelindau jai į subinę. Trauk savo vaikį iš tos raganos nagų!
Nu, man tai isvis nei silta nei salta ar ji gaus dovanu ar ne... Tik norejau kad zvilgteltum i visa sita reikala ir is jos poziciju. Kiekviena objekta geriau apeit ratu ir apziuret...nes viena puse gali skirtis nuo kitos O svarbiausias veikejas sitoj 'dramoj' yra tavo sunus, todel geriau imkis ne 'lazdos', o 'saldainio' politikos, arba kuo greiciau keisk mokytoja.
Sesilija
2004 03 04, 15:19
Kokie siaubai! Man ziauriai geda uz savo kolege.  (ir del elgesio, ir del kvapo). Matyt, kad per gerai isitaisiusi sedi, mokiniu ir pamoku pakankamia turi. O gal tokia didziai paklausi prancuzu kalba Vilniuje? Apie Siaulius to nepasakyciau (nors vis tikiuosi, kad padetis gali pasikeisti). As gerbiu kiekviena savo mokini, stengiuosi sudominti, nes jei prarandu mokini, tai prarandu ir darba. Niekada neleidziu sau darbe plysauti, rekauti... Atsiusk savo vaika pas mane Ka patarciau? Kysiu nekaisioti. Pakeisiti mokytoja (jei teisingai supratau, kita puse klases mokosi pas kita mokytoja ir tai neturetu buti labai sudetinga). Pasistengti, kad vaikas pakeistu poziuri i prancuzu kalba (rasei, kad ji jam ziauriai nepatinka ir t.t.). Prancuzu kulturos centre Vilniuje vyksta ivairus kursai (taip pat ir vaikams). Galbut palankes zaismingas pamokeles jis suprasu, kad gali ismokti, kad imanoma mokytis kitaip, pajustu sekme...
| QUOTE (Sesilija @ 2004 03 04, 15:19) | | Prancuzu kulturos centre Vilniuje vyksta ivairus kursai (taip pat ir vaikams). Galbut palankes zaismingas pamokeles jis suprasu, kad gali ismokti, kad imanoma mokytis kitaip, pajustu sekme... |
Buvom. Ir kaina siule priimtina - 250 litu trim menesiam, uzsiemimai du kartus per savaite. Bet mano sunus lanko pamokas antroj pamainoj, o kulturos centras rytines grupes nesurinko
traliabum
2004 03 04, 17:03
dar galima kasdien skambinti sunaus klasiokams ir klaust kas uzduota namu darbams (kol neikyresit) ale geriua jau tokia teroriste pakeist ir pamirst visiems laikams
O šiaip tai ,galima duoti dovanėlę už tai, kad žmogus gerai dirba, o ne todėl, kad gerai dirbtų. Va.
Sesilija
2004 03 04, 21:17
| QUOTE (Smurka @ 2004 03 04, 15:36) | Buvom. Ir kaina siule priimtina - 250 litu trim menesiam, uzsiemimai du kartus per savaite. Bet mano sunus lanko pamokas antroj pamainoj, o kulturos centras rytines grupes nesurinko |
O gal yra tikimybe, kad artimiausiu laiku vaikas mokysis is ryto? Kaip ten tas pamainas kaitalioja? Kas trimestra, kas pusmeti ar visus metus turi lankyti II pamaina?
nuobodi
2004 03 05, 08:14
| QUOTE (uups @ 2004 03 04, 13:57) | ? Antra vertus, jei vaikui paskirtas modifikuotas mokymas, ir jai privalu skirt jam ypatinga demesi tai tau telieka to pareikalaut,- velgi, geriau asmeniskai nei rasteliu...
Beje, mano sefai turejo nerealiai slykstu iproti butinus darbus ir pan. nurodinet rasteliais. Kiekviena karta susibiesindavau del to.... |
Na,mano tevas rastelius palikinedavo, mane irgi tai biesino  ar tik ne jis tas sefas buvo? O kai madmuazel tokia parasha eina is burnos, geriau rasteliais as irgi neatlaikyciau
| QUOTE (Sesilija @ 2004 03 04, 21:17) | | O gal yra tikimybe, kad artimiausiu laiku vaikas mokysis is ryto? Kaip ten tas pamainas kaitalioja? Kas trimestra, kas pusmeti ar visus metus turi lankyti II pamaina? |
Pas mus mokykloj antra pamaina tesiasi nuo trecios iki septintos klases. taigi, dar kitais metais teks mokytis po pietu, o salia prancuzu dar ir anglu kalba prisides
nuobodi
2004 03 05, 10:06
zinai , Smurka, as cia per nakti pagalvojau- nieko Tu neprarasi, vistiek m-ja reiks keist, pasakyk Tu jai tiesiai sviesiai, kad is burnos jai dvokia visai ne kaip prancuzei ir tegu kvalifikuojasi su tokiu parashnu dvoku i kinu -mandarinu kalbos specialistes
|
|