O ko cia uz teisybe pykti. Faktas, kad praziurejau, nors nelabai atseku, ka. Kol vaikas nelanke mokyklos, buvo auksinis, nors prie zaizdos dek. Ir dabar auksinis, kol kalbos apie mokslus nepradeda suktis.
O vat tu ir zinok, kur padarei klaida, ka praleidai?! Atrodo , mylimas, aprupintas, veziojamas po koncertus, kinus, spektaklius. Pasakos pries miega...Nezinau, as irgi pradedu kapstytis savy, ieskot klaidu
1. As manau, kad dabar pats laikas būtų su vaiku pas psichologą nueiti.Jis padės išsiaiškinti ko vaikui trūksta ir kodėl jis toks tapo nesušnekamas.Čia be profesionalios pagalbo neišsiversi, nes, kaip aš suprantu, Smurka, tavo sūnus realizuoja save ir kitų dėmesį į save atkreipia būtent nepaklusdamas suaugusių reikalavimams, rodydamas abejingumą.Be abejo tu nerviniesi, o vaikas šitaip atkreipia į save dėmesį(tai liūdija jo šaipymasis pas socialinę pedagogę) ,kurio jam trūksta( iš tėvų, draugų, mokytojų).Manau, kad čia nebereikėtų laukti.
2. Keisti mokyklą galima, bet to norėti turi pats vaikas, kitaip jis sunkiai adaptuosis naujoje aplinkoje ir gali būti dar blogiau, kad visos jo mintys bus su buvusiais draugais, o dar žiūrėk gali pradėti ir iš pamokų lakstyti pas buvusius draugus į savo seną mokyklą.Jeigu tai darysi prieš jo valią, gali iššaukti tik keršto("nu ir gerai, dar blogiau mokysiuos")jausmą. 3. Pervesti vaiką į kitą prancūzų kalbos pogrupį, manau būtų teisingiausias prancūzų kalbos problemos sprendimas.Tik patarimas: nors ir kaip norėsis "spjauti" tai prancūzaitei į veidą, to nedaryk.Kaip galima gražiau ir švelniau paaiškink, kad gal kada ir grįšite, tiesiog norite pažiūrėti, kaip jam seksis kitame pogrupyje, kur kiti vaikai, kita mokytoja, na tipo, kad tu taip darydama sieki geresnės jo mokymosi motyvacijos, o ne mokytoja kalta. Žinok: mokytojai dažniausiai palaiko vieni kitus ir besąlygiškai kaltina vaiką, todėl jeigu tu "susiėsi" pervesdama vaiką į kitą pogrupį, tai tą problemą žinos ne tik prancūzų mokytojos, bet ir visos kitos ir nuostata apie tavo vaiką (o beje, ir apie tave) bus suformuota neigiama. Nežinai, gal praeis keletą metų ir vėl likimas pasisuks taip, kad vaikas turės mokytis pas smirdalę, va tada, ji tau atkeršys. 4.Niekda nepalikite tokių įvykių kaip vaiko uždarymas į spintą, ar pavadinimas bomžu, tyloje.Patarimas: tiesiai pas direktorių.Mokytojams šiandien keliami dideli reikalavimai, jų darbo vietų mažėja, o pasiūla didžiulė, taip, kad negalima leisti, kad tokiais žodžiais svaidytųsi. 5.Pakoreguoti vaiko elgesį tinka ir visi kiti išvardyti būdai: nuoširdus pokalbis, dažniau su vaiku kažkur išeiti kartu, sudominti kažkokia veikla.Būtinai į tą darbą įtrauk ir savo vyrą, bet jis turėtų vaikui ne moralus skaityti, bet bendrauti kaip vyras su vyru. 6. Tai tiek.Sėkmės
Aciu Misliuke, uz pasiulymus. Vaikui jau paskirtas laikas pokalbiams pas psichologe karta i savaite. Nuo kitu metu darsyk bus atliekamas testas bendriems vaiko gebejimams nustatyti ir darsyk bus aiskinamasi, ar nepaskubeta nuimant modifikuota programa.
Del to juoko Tai va, dar laukia pokalbis su prancuziste del modifikuotos programos, jei ji bambes ar perkreips snuki, tada iskart einu pas administracija ir rasau prasyma pogrupiui pakeisti. Mokyklos keisti neketinu, man ji patinka, o ir klase yra pakankamai gera, visi vaikai is normaliu seimu ir panasiai.
Taip ir padaryk
QUOTE(Smurka @ 2004 03 04, 01:15) Mano sunus yra visiskas tinginys be atsakomybes jausmo, nuo to reik tema pradet. Ketverius metus jis del kai kuriu mokymosi sutrikimu kai kuriuos dalykus mokesi individualiai su spec.pedagogais ir logopedais pagal modifikuota programa. O vaikams, turintiems mokymosi sutrikimu, zymiai ilgiau ir sunkiau iskiepijamas atsakomybes jausmas. Pats blogiausias dalykas, kad sunus nepasizymi niekada, kas uzduota namu darbams, o grizes namo tiesiog neprisimena, ka reikia mokytis arba tiesiog pareiskia, kad neuzduota. Namie isterija del sios priezasties tesiasi jau penktus metus. Siaip viskas yra daugmaz kontroliuojama, karts nuo karto susitinku su pedagogais, su kai kuriais randu bendra kalba, paprasau, kad mano issiblaskeli jos labiau pakontroliuotu, paziuretu, ar jis pasizymi namu darbus. Bet va su tokia pynda nikolajevna prancuziste as nerandu bendros kalbos. O ir nevirskinu as jos per atstuma. Visu pirma del to, kad jai ziauriai, nu itin ziauriai dvokia is burnos Bet ta dar galeciau pakesti, jei ji butu zmogus kaip zmogus. Visu pirma as ja ketinau pakarti pries trejus metus, kai ji mano sunu, nezinia uz ka (nu gal patriuksmavo jis pamokos metu ar trukde dirbti, maza ka tie pacanai prigalvoja) pamokos metu i spinta uzdare Gerai, palikau ta reikala uzmarsciai. PO kurio laiko nuejau pokalbiui pas ta monstre. Isklausiau ilga litanija, koks baisus mano sunus, visiskai nesimoko, i pamokas veluoja, o jei ateina, tai nieko nedirba, triuksmauja, kitiems trukdo, o toki dalyka, kaip namu darbai isvis yra neirases i savo vykdomuosius projektus. Gerai, sakykim, kad tai yra tiesa. Uz visus siuos fintus sunelis namie moraliskai skaudziai atsieme. bet as mokytojai sakau, kad va jis yra toks ir toks, del kazkokiu priezasciu turi mokymosi sutrikimu, todel juos salinti turim kompleksiskai, tai yra ir as, ir mokytojai, ir pats vaikas. Tai jos paprasiau, kad ji po kiekvienos pamokos patikrintu, ar jos mokinys perestukinas uzsirase, kas uzduota namu darbams. Projektas pavyko. Visus metus ji tai dare saziningai, o mudu su sunum saziningai tuos namu darbus atlikdavom. Nauda buvo visokeriopa - mokytoja sunum nebesiskunde, vaikas pradejo judet i prieki, o ir as turejau puikia proga nepamirst kalbos. Taip mokslo metai ir baigesi. Bet atejo kiti. Ir karusele pradejo suktis is naujo. Vaikas neuzsiraso, kas uzduota namu darbams, mokytoja jo neparagina, o mamyte nezino, ka namie reikia mokytis. As tasyk kazkaip neradau laiko pas ja nueiti, tai parasiau jai toki ziauriai mandagu laiska, naudodama daug fraziu "jei aletuumet", "jei jums nebutu sunku" ir panasiai. Zodziu, paprasiau ja grizt prie pernykstes metodikos ir sekt, ar jis uzsiraso, kas uzduota namu darbams. O ta pinda nikolajevna man atraso trumpai ir suprantamai, jog "jis ir pats privalo tai daryt". dabar, penktoj klasej mes nusimokem iki tiek, jog antra trimestra jam is prancuzu iseina neigiamas pazymys. Jo pazymiai buvo pasitaise tik tuo metu, kai vietoj mokytojos dirbo praktikantes. Ir kas idomiausia, praktikanciu darbo metu mano sunus beveik niekada neuzmirsdavo uzsirasyti, kas uzduota namu darbams. Bet prancuziste as zadu nudet uz tai, kad ji neuzskaite praktikanciu ivertinimo astuonetu uz sunaus prancuziskai parasyta rasineli. Mol, nerealu, perestukinas negalejo pats parasyti tokio kruto rasinelio (cia mano tokia isvada, nes kitokiai nerandu paaiskinimo). tai va, o kai isvede trejeta jam trimestre, tai su dziaugsmu pareiske, kad norint nepasilikti antrus metus, trecia trimestra is prancuzu turi iseit maziausiai septyni. Nerealu, iskart pasakau. Jauciu, kad ji kazkaip ant mano perestukino uzsisedo. Dabar kaupiu drasa, rasausi kalba ir ketinu zygiuot i mokykla kartu su ta smirdaburne sudarinet plano, kaip perestukino prancuzu kalbos lygi pakelt iki septyniu balu. Nu ir issiliejau cia yra dvi iseitys, pati kaip mokytoja galiu pasakyti - ivesti i mokykla fizines bausmes ir tavo angelelis staigiai pasitaisys, arba mokytojams stumti ji i prieki, kad greiciau pabaigtu 10 kl.. ir nuliptu nuo ju galvos Tojkie vaikuciai kartais taip uzknisa, kad esu suspaudusi zurnala rankose ir pagalvojusi - kaip as tau ziebciau.. Ir nepatikesit - jis perskaite mano mintis akyse! Ir ka - nuo to laiko nusiramino, pasijuto savo - mokinio vietoj Tu perestukinu yra dvi rusys - kuriems dievas nedave, bet stengiasi vaikuciai, netriuksmauja, seka pamoka.. Ir antri - kurie kartais net gabus yra, bet i mokykla eina patriuksmauti, bajeriu pakresti.. Va tokie - gadina mokslus visiems bendraklasiams, mokytojas vietoj to, kad vaikus mokytu, turi uzsiimti "dresavimu'.. Ir kas ten zino, kodel tie vaikai tokie, ko jiems truksta.. Gal meiles tevu? QUOTE(Smurka @ 2004 03 04, 12:40) Na, greiciausiai, kad ne (nebent smarve is burnos. Bet si problema tokia yra ziauriai subtili, vien del jos skandalo nepakelsi). NEs mano sunus is jos yra vienintelis, turintis neigiama pazymi trimestre. O be to, jis yra vienintelis klaseje, kuriam buvo taikoma modifikuota programa (o su tokiais vaikais reikia dirbti siek tiek daugiau ir demesio bei kontroles papildomai skirti). o siaip as pazystu keleta zmoniu, baigusiu ta pacia mokykla. Tai tos prancuzistes reitingai yraz iauriai zemi. Viena kolege zurnaliste net pakaraupo, kai suzinojo,pas ka mokosi mano sunus ir rekomendavo ja kuo greiciau pakeisti. Bet jos reitingai ir tarp paciu kolegu greiciausiai yra zemi. Nes ji pries kelerius metus buvo dyriko pavaduotoja, o dabar yra pazeminta iki eilines mokytojukstes. o tuos visus neigiamus dalykus apie mokytoja aptarineji prie sunaus? jis zino, kad mamai ta mokytoja labai nepatinka ir kad ji bloga mokytoja? Jei tokius dalykus sunus girdi, ar bent nujaucia - jokios iseities su ta mokytoja nebus - sunus to dalyko nesimokys.. QUOTE(Rasuole @ 2004 03 04, 12:24) Jezau kaip as suprantu sia skaudzia tema apie santykius su mokytojais... as jau nuo trecios klases pradejau kariaut su mokytojais.Prasidejo nuo to, kad panaikino klase be tevu zinios ir mano vaikiuks pakliuvo kaip pirmunas pas "gera" mokytoja.O ji pasirodo paranojike nervininke.Rekia be reikalo ar su reikalu.Vaikui sokas,as su pasiruosta kalba pas direktore.Ji isklause ir sake imsimes priemoniu.Tada ir prasidejo ...Pasirodo ta mokytoja direktores giminaite Baigesi pradines klases.Penkta,sesta...tada ir prasidejo tikras kosmaras.Dabar jis septintokas,mokslai siaubas,mokytojai beveik "visi durni".Viena diena gryzes pareiske,kad lietuviu nelankys nes mokytoja ji pazemino pries visa klase.As jam aiskinu,kad visokiu zmoniu yra,kad tai tau reikia ne jai ir t.t. ir panasiai Bet svarbiausiai kad ta mokytoja tikrai priciuozus,nes as pas ja buvau ne viena karta ir kiekviena kart ji taip uzsiveda ir neleidzia issiziot,taip norisi trinktelt kad uzsiciauptu ir isklausytu... bet ji mane daves ir mokslo metu pabaigoj as sugalvosiu kaip ja uzciaupt Sveikos, Skaiciau, skaiciau, ir nutariau bruksteleti keleta sakiniu. Labai pazistama tema. Mano berniukai tokioje pat situacijoje buvo pries kelis metus. Situacija slyksti. Vienas mokesi pagrindineje mokykloje, kitas gimnazijoje. Su mazesniuoju daugiausia problemu buvo. Pazymiai auksciau 5 nekilo. Norejo palikti antriems metams, ko tik nedarem, bet siaip ne taip perkele. Kitamet vel tas pats. Vaikas kaltina mokytojus, sie ji. Nesusikalbejimas juodas. Jis tik blogas ir blogas, o mokytojai vargsai. Sedim, namu darbus darom, o grizta is mokyklos su 2, tipo namu darbu nera, neismokti dalykai. Is visu destytoju, gal tik kokie trys buvo, kuriu pamokose viespatavo tyla, susikaupimas, vyko darbas ir susikalbejimas, atitinkamai ir pazymiai auksti buvo. O kitu pamokose klyksmas, ir dvejetai. Eidavau per pamokas i mokykla, pastovedavau uz duru, ir zinojau kaip nepedagogiskai mokytojai elgesi. Tokius tik i pravieniskes siusti dirbti, ne ne su vaikais. Mokiniai ju negerbe, o as taip pat neturejau uz ka. Tevams i akis sakydavo viena, o darydavo kita. Atejus laikui mano vaikai perejo i kitas mokyklas - viskas pasikeite. Su lig diena parejo svytintys is laimes, kad pagaliau su jais elgiasi kaip su zmonemis, kaip su sau lygiais. Pazymiai tik geri ir labai geri, o ir savaitgaliais nebeiskencia, i mokyklas nori. Pagarba tokiems pedagogams, lenkiu galva. Na o mokyklos tai jau ne vidurines ir ne gimnazijos. Vidurines uzbaigineja kartu su specialybemis, ir ruosiasi suoliui vienas i kolegija, o kitas i aukstaja. Taigi, mamytes, pradinese gal ir kitaip, bet pagrindinese, vidurinese ir dalyje gimnaziju ne pedagogai, o monstrai dirba, kurie taip suzaloja nesubrendusias sielas, kad net apsakyti negaliu. Skaudi tema.
Mokytojas visada "teisus". Daugiausia visi mokiniai tyliai kenčia pažeminimus, nusišnekėjimus, dėmesio trūkumą ir 6-tus,7-us, nes gal mokytojai taip saugiau žemesnius pažymius rašyti, gal tik jos išrinktieji gali didesnius įvertinimus gauti, gal klasė nurašyta, gal mokykla tokią kartelę sau nusistačiusi .
QUOTE(Bringas @ 2011 05 28, 13:34) Mokytojas visada "teisus". Daugiausia visi mokiniai tyliai kenčia pažeminimus, nusišnekėjimus, dėmesio trūkumą ir 6-tus,7-us, nes gal mokytojai taip saugiau žemesnius pažymius rašyti, gal tik jos išrinktieji gali didesnius įvertinimus gauti, gal klasė nurašyta, gal mokykla tokią kartelę sau nusistačiusi . Pritariu visu 100% |