Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar kūdikis gali būti be kepurytės vasarą?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės > Apranga vaikams
Pages: 1, 2, 3
neraska
Sveikutės. Mano leliui 5,5 mėn. Ar reikia dėti kepuraitę vasarą?
ENIGMA
Spresk pagal ora, ar reikia ar ne, juk jei labai karsta vejo nera, pati ar vaiksiotum su kepure? blink.gif zinok jiems buna karsciau nei mums mirksiukas.gif
LinaLi
Jei vaikelis guli, tai kepuryte nereikalinga; o jei jau sedi, tuomet reiktu nuo saules galvyte pasaugoti

neraska
O kaip su vėju? Ar nesusirgsim ausų uždegimu jei būsim be kepurytės?
Rucelie
aš klausiau gydytojos, tai paaiškino taip - juk tas vėjas irgi plius 25 laipsnių būna...karšta juk vaikui. kepurytė vasarą turi tarnauti NUO SAULĖS, man taip gydytoja pasakė. tai dabar jei pavėsy būnam, mes nesidedam jau ax.gif kolkas lyg ir jokių pašalinių reiškinių nepastebėjom ax.gif tfu tfu tfu...
ragnez
ash dedavau tik plona kepuraite nuo saules (tokia ant virshugalvio, be raishteliu, ausu neuzhdengianchia...)
Dyna
Vasaros vėjelis tikrai vaikui infekcijos į ausis nepripūs smile.gif Dažniausiai vaikams ausų uždegimas išsivystosi kai jie sloguoja.
Juodaplauke
ausu uzdegimo tikrai negausi, ji gali gauti jei skersvejis,o vejas nieko blogo nedarys,nu nebent jis bus laaaaaaabai laaaaaab saltas.Bet vasara dazniausiai jis siltas buna ax.gif
sirse
O aš esu iš bailiųjų mamų blush2.gif . Vis maukšlinu kepurytes einant į lauką sad.gif . Dar baisiau- net veždama į balkoną miegoti- ir tai kepurėles uždedu. Bet šiandien kažkaip įsidrasinau- be jokių kepuryčių lauke guli smile.gif . Įtariu, kad dabar jom pagrindinis minusas tas, kad negalima nieko sesei nuo galvos nutempti (nes kepures viena kitai visada nutempdavo smile.gif ) ... nors.. dabar dar plaukai ant galvos likę biggrin.gif wink.gif
kaktusas
as tai nededu nei po maudyniu kepurytes, nei siaip. tik, kai buname sauleje, tada uzdedu toki mini skrybeliuka, kad nenudegtu veiduko smile.gif
neraska
O kaip prie jūros?
dianna
vasara pagrindine kepurytes funkcija - apsaugoti nuo saules ax.gif
AIRRA
Aš irgi iš tų bailiųjų-dedu ir nuo saulės ir nuo vėjo,nebent kai gerokai po pietų saulė jau būna netokia karšta ir vėjo jokio-tada nuimu.O šiaip bijau-pati nuo gimimo kelis kartus ausų uždegimu sirgau,nuo tada viena ausim negirdžiu-tai manau kad bent kol mažiukė,pasaugosiu.O kitais metais jau bus didesnė,tada ir apsaugos ne taip reikės...
Germante
As labai daznai mazei dedu kepuryte i lauka. Ir tokia, kuri dengia ausis. Pas mus kad ir silta buna, bet labai daznai vejuota, vis bijau to ausu uzdegimo. Gal negerai darau, nezinau. Na, bet ir kepuryte aisku, atitinkama, plonute.
Drum
Mes dabar jau 5 mėn., bet kepurytę dedu, kad ausis dengtų. Kažkaip aš bijau ir to šilto vėjelio. Gyvenam prie jūros - o čia orai permainingi ir drėgnesni. hi.gif
Liolik-Bolik
Labutis.

As ir baile blush2.gif dedu kepuryte vaikui ir silta ir salta diena doh.gif . O vat mano vyras nesutinka schmoll.gif su kepurem ir nuima - sako juk per karsta. Dabar nusipirkau labai plonytes kepurytes vasarai - manau su jomis tikrai jokio uzdegimo negausim wub.gif
Bet vat paskaiciau kitu mamyciu mintys apie kepirytes doh.gif - tai galmes ir po truputi bandysim lauke be kepuriu but
pela
Man net gydytoja rekomendavobent keliom minutėm nuimti kepurytę ir palaikyti prieš saulutę, natūralus vitaminas D; žinoma, kur nors užuvėjoj biggrin.gif biggrin.gif
Ne taip jau ir daug tos saulutės šiemet g.gif g.gif
Alexia
O as vakar pavesyje nuemiau kepure, nors ir pute lengvas vejelis. O i balkona pasidairyt kelioms minutems jau senai be kepures einam.
bsgess
QUOTE(neraska @ 2005 06 22, 07:52)
O kaip su vėju? Ar nesusirgsim  ausų uždegimu jei būsim be kepurytės?
*

Bet ausu uzdegimas neatsiranda nuo vejo.

QUOTE(dianna @ 2005 06 22, 23:57)
vasara pagrindine kepurytes funkcija - apsaugoti nuo saules ax.gif
*

Pilnai sutinku thumbup.gif Visa vasara kepuryte dejau tik nuo saules. Man dar baisiau perkaitinti vaika, tada ligos lengviau prikimba.
Juste
Oi as ir labai baili, mum jau 10 men, bet vis bijau to vejo. atrodo gi vos pucia, bet visvien baisu kad kokio udegimo nepriliptu, o tai ziauru kai ausytes uzsidega, jeigu suauges negali kentet cry.gif , tai kaip tokiam kudykiui... buna kad pats plesia skrybelyte nuo galvytes ir meta ant zemes, ir taip labai daznai, tai net nezinau ka ir bedaryt, o gal ir duoti jam pabuti be kepurytes tik aisku ne ant saules, bet taip bijau.... doh.gif
Mašinytė
Nu jei 30 karscio vasara ir dar kepure...as tai nebededu kai buna silta, nors mums tik 3 sav, bet jei uzdedu, tai kasos sulimpa nuo prakaito po ta kepuryte, kad ir kokia ji plona bebutu sad.gif Namie taip pat be kepures (ir po maudyniu)
SupBoardinG
QUOTE(Juste @ 2005 07 03, 19:50)
Oi as ir labai baili, mum jau 10 men, bet vis bijau to vejo. atrodo gi vos pucia, bet visvien baisu kad kokio udegimo nepriliptu, o tai ziauru kai ausytes uzsidega, jeigu suauges negali kentet cry.gif , tai kaip tokiam kudykiui... buna kad pats plesia skrybelyte nuo galvytes ir meta ant zemes, ir taip labai daznai, tai net nezinau ka ir bedaryt, o gal ir duoti jam pabuti be kepurytes tik aisku ne ant saules, bet taip bijau.... doh.gif
*

g.gif zhinau, kad baisu, bet jei ishtisai laikysi tas ausytes uzhdengtas, ir neduod dieve, kada tex jas atidengti - su tokiu neuzhgrudinimu labai lengva pasigaiti tai, ko bijai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
VeroniQ
mes tai be kepures, nebent vejas. o ant saules tai nekisu. dabartine saule tai tik degina, o maziuko odele gi plona. nu tai bet jei visvien saule prasviecia pvz po medziais tai uzmetu kepuriuka ar skarele ar skudureli wink.gif
lovely
QUOTE(sauluciukas @ 2005 07 10, 19:33)
mes tai be kepures, nebent vejas. o ant saules tai nekisu. dabartine saule tai tik degina, o maziuko odele gi plona. nu tai bet jei visvien saule prasviecia pvz po medziais tai uzmetu kepuriuka ar skarele ar skudureli wink.gif
*

Pritariu sauluciukui mirksiukas.gif Mes i lauka senai be kepurytes einame, nepatinka mano maziui muistosi, verkia ir plius labai suslampa plaukuciai po kepuryte, o jie pas mus gan ilgi biggrin.gif
byne
Aš irgi jau senokai nebededu kepurytės tongue.gif . Iš pradžių kažkokia baimė buvo, bet dabar ne. Mums keputytė tik nuo saulutės mirksiukas.gif .
Godutia
Dabar taip karsta tai mes nededam kepurytes, o ir taip po gaubtuvu karsciau, tai manau tik suprakaituotu... g.gif
*Jura*
QUOTE(neraska @ 2005 06 21, 22:29)
Sveikutės. Mano leliui 5,5 mėn. Ar reikia dėti kepuraitę vasarą?
*

Aš tai savo leliui esu nupirkusi juostelę ant ausyčių. Jų yra visokių rūšių: mergytėm su pagražinimais, manau ir berniukam tinkamų mamos rastų. Man atrodo nelabai gerai, kad tokiam mažiukui vėjai į ausytes švilptų. Be to su ja tikrai nebus karšta mažiukui. wink_3.gif
Lali
QUOTE(neraska @ 2005 06 22, 07:52)
O kaip su vėju? Ar nesusirgsim  ausų uždegimu jei būsim be kepurytės?
*

na, as savo mazylei kepuryte dedu tik tokia nerta, kur ausyciu nesiekia... Ji tik nuo saules. Gydytoja mate ir nieko nesake... Tai, itariu, kad viskas gerai...
ragnez
mano supratimu, vejas ir ausu uzhdegimai neturi nieko bendro. ausu uzhdegimas gali buti papraschiausios slogos komplikacija - kadangi visi kanaleliai susisiekia, o mazhiuko jie labai trumpi, tai virusas ar bakterija labai lengvai gali patekti ish nosies i ausi...
o vejas chia visishkai nieko detas... man kaip tik atvirkshchiai atrodo - ishkelus per shiltai aprengta ir sushilusi vaika ish vezhimelio daug greichiau ji galima pershaldyti, negu vesiau aprengta...
Estrella...
Kai karšta ir plieskia saulė,dedu kepurytę su snapeliu,o kai šaltoka vaikštome be kepurės. blush2.gif
Almera
Kazkas uzsimine, kad deda juostele. Tikrai labai gerai, mes ir taip darom. Ir ausytes uzdengtos, ir galvyte nekaista. Zinoma, kai ne ant saules...
violla
Kaip tik prasidejo siltos dienos vaikui kepurytes nededu. Dedu tik plonyte nerta skrybelaite nuo saules apsaugoti.
Man gydytoja sake,kad silta diena, jei vaikui dedama kepurele, vaikas tik labiau susyla, sudregsta ausytes, tada padideja tikimybe, kad gali susirgt, ir gaut ausu uzdegima.
Austre 123
Kaip šalčiau tai kepurites plonas o taip nuo saulės
Ledas
Nuo saulės tai man atrodo, būtinai reik su kepuryte, ne tik kūdikį. Pavėsy, galima jei nešalta ir vėjas nepučia, galima ir nuimti.
jumase
Aš dažnai svarstau dėti ar nedėti kepurytę.Bet kai prasidejo karščiai kepuryte dedu atvirą,apsaugai nuo saulės.
Ikulia
Nezinau kaip elgtis. Mazei 2 menesiai, lyg ir karsta lauke siom dienom, bet taip baisu be kepurytes ja i lauka vezti blink.gif
opium
aš savo mažę [2,5 mėn.] šiandien vežiojau be kepurytės. Vežimėlis aukštais kraštais, manau, vėjas į vežimą neužpučia. O gydytoja rekomendavo visgi ausytes pridengti. Sakė yra juostelės , reikės paieškoti parduotuvėse , ar surišti ploną skarytę mazgeliu viršugalvyje . Banysim ką nors pritaikyti. g.gif
Indula
Mano mažei 2,5 mėn.Mes į laiką per karščius einam be kepurytės.Uždedu tik juostelę ant ausų.Bet ir tai ne nuo vėjo, o dėl grožio.Nemanau, kad 25 laipsnių vėjukas gali pripūsti uždegimą į ausytes.
Maxima
QUOTE(ragnez @ 2005 07 17, 09:42)
mano supratimu, vejas ir ausu uzhdegimai neturi nieko bendro. ausu uzhdegimas gali buti papraschiausios slogos komplikacija - kadangi visi kanaleliai susisiekia, o mazhiuko jie labai trumpi, tai virusas ar bakterija labai lengvai gali patekti ish nosies i ausi...
o vejas chia visishkai nieko detas... man kaip tik atvirkshchiai atrodo - ishkelus per shiltai aprengta ir sushilusi vaika ish vezhimelio daug greichiau ji galima pershaldyti, negu vesiau aprengta...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif kiek tenka matyti mamų, kurios pasižiūri į mane kreivu žvilgsniu, kad savo mažylę jau nuo ankstyvo pavasario be kepurės vežioju doh.gif Ir pirmą taip užauginau, niekad ausų uždegimu nesirgusią, ir šita taip auga. Jau devyni mėn, bet ausytės apie save dar nedavė žinoti. Taigi, nebijokim vėjelio, geriau neperkaitinkim vaikų. 4u.gif
Julija
O mes i lauka su tokia varom i lauka user posted image
Hermion@
Mes irgi į lauką su skrybėlaite varom 4u.gif
mamsik
Manau, kad kepurė reikalinga.Ypač vasarą, kad apsaugotų vaiko galvytę nuo tiesioginių saulės spindulių. 4u.gif
motinyte
mes tai saugom ne ausytes, o pačią makaulę nuo perkaitimo..juk ir suaugęs jauti, kaip saulė kepina į galvą..o vakai viskam jautresni 4u.gif o jei vakare geras oras ir saulė jau prie laidos žemiau, tai einam be kepurės bigsmile.gif
nnn
Nu va, paskaitinejom mes cia, tai ryt ir mes i lauka be kepures varysim tongue.gif
Rusnė
Priklauso turbūt nuo oro ax.gif
Taide
Mes irgi skrybėliukę labiau nuo saulės , o ne nuo vėjo dedam, plaukiukai dar ne tokie tankūs, kad nuo saulutės apsaugotų
samiene
Ar deti kepuryte sprendziu pagal ora. Dabar taip karsta, tai kepuriukas nereikalingas, nes slepiames nuo saules. O siaip kartais uzdedu nerta balta kepuryte, kuri nedengia net ausyciu. biggrin.gif
VOLVIKE
O aš net nežinau mes tik 2 sav. ir rytoj einam į lauką trumpam kaip aprenkti kad mano tas kletskas nesušaltu tokia baimė.Ar dėti jam tą kepurytę kad bus vežimėlyje,juk mes tokie maži ir pažeidžiami.SOS
opium
uždėčiau kokią plonytę, ką gali žinoti, gal reikės iš vežimuko pakelti, vėjas tai yra. Kiek atsimenu gydytoja sakydavo, kad tik į ausytes tokiems mažiams nepripūstų. Nors mano mergiotė pirmom savaitėm miegodavo ramiausiai lauke. bigsmile.gif
Barikada
Be kepures mano vaikinas visa vasara. Juk jam irgi karsta, kaip ir man blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.