Nebent naudosite ja ir kaip balda - pavyzdziui kaip stala ar lentyna.
As tai laukiu, kol mano meskiniukas nupaisys ka nors, tai iskart ireminsiu ant sienos-va cia tai bus avangardinis menas.
O siaip tai pirksiu knygyne dienorastuka, tai ten visos gaires nurodytos, ka idomaus apie vaikeli registruoti.
Prisiminiau, kaip machiau per RTL (ten tokia labai faina laida rode apie lialiuku gimima), kaip abu teveliai pasidare ish gipso pilvo atspaudus ir po to juos ishpaishe. Labai faina ideja, tik vat kur ja igyvendinti. Beje, labai juokinga buvo tai, kad tevelio pilvuko atspaudas beveik sutapo su mamytes
Rašau dukrai dienoraštį nuo jos gimimo, planuoju baigti rašyti kai jai sueis 16 ar 18 metų. Tai bus lyg romanas
Be dienoraščio, dar turim ir molyje padarytus rankytės, pėdutės antspaudėlius, turim fotosesijos nuotraukų 1-ojo gimtadienio proga. Video įrašų jau nemažai.
Apie savo dukros (jai dabar 4 metai) pasiekimus aš irgi aprašinėjau dienoraštyje - kiek kartų kakojo, kiek kartų valgė, kada pirmas dantukas išdygo ir t.t.
Kadangi mes neturim videokameros, tai aš sugalvojau bent audio kasetėje įrašyti garsus. Žinokit labai faina dabar paklausyti, kaip ji krykštavo pirmaisiais mėnesiai, kaip savo kalba vebleno pirmus žodžius, kaip padeklamavo pirmą eilėraštį ir t.t. Ir pačiai dukrai labai įdomu, ji vis prašo uždėti kasetę ir mielai klauso. Ir dabar mes įrašinėjame paprastus mudviejų pokalbius, daineles. Tikrai įdomu...
Mamytės turbūt kiekviena kažkaip įamžinant kaip Jūsų mažylis
Pasidalinkite kaip jūs rašote savo vaiko dienoraštį
pupule nubek i maksima ir tarp knygu rasi specelei tam skirta rasysi ir nuotraukas klijuosi ira ruzavos ir zydros
sekmes
O aš rašau į paprasčiausią šių metų darbo kalendorių. Kai ką įklijuoju, kai ką įrašau ir pan. Man tai labai gražus tas ALMA LITERA Kūdikio albumas, bet kad ten tik svarbiausi momentai bus užfiksuoti, o kasdienius pasiekimus kur surašyti?
Nors aš dar tik laukiu savo leliaus, bet jau pagalvojau apie tokį dalyką, kaip kūdikio dienoraštis. Pavarčiau kelias knygeles ir pradėjau daryti su kompiuteriu pati. Atsispausdinsiu ir sudėsiu į albumą, kurį taip pat pati padariau, manau, kad bus labai puikus ir jei trūks lapų ar dar ko nors dakursiu, tai vat tiek.
alma litera albumas pakankamai brangus ir bent jaw man labai margas . knygynuose yra paprastesni albumai ruzavi ir melyni .
dar vienas tokiu albumu trukumas tas kad ten viskas rasoma apibendrintai .. "pirmos maudynes" ir pan ... tos kurios turi dawgew lawko manau tikrai verta nepatingeti ir kazka sukurti grazhaws . juk yra visokiu programu ..
Mes turim ir Alma Litera Kūdikio albumą ir dar kompe rašau kitą. Pirmasis labai jau greit užsipildė, ten tik iki 1 metukų gimtadienio padaryta ir viskas. Jis gražus, bet labai jau mažai ką ten gali įrašyti. Nuotraukų įdedi ir vos keletu sakinių aprašai gimimą, maudynes, keliones, krikštynas, Kalėdas ir Gimtadienį. Kadangi jį gavome dovanų, aš jį užpildžiau ir dažnai duodu dukrai pavartyt, jai patinka jį žiūrinėti. Bet kas mėnesį dar parašau ir į kompą įvairių dalykėlių. O kai jau sumanysiu, kad dienoraštis baigtas (gal iki sueis 16 metų, gal 18?), tada jau nunešiu jį įrišti kaip knygą.
Turiu ir as ta rozini.Gavom dovanu ir dabar ten klijuoju nuotraukas ir rasau pacius svarbiausius ivykius.Bet kiekvienai smulkmenelei rasau specialu dienorasti kol kas i paprasta sasiuvini,bet neuzilgo pradesiu spausdinti ir padarysiu kaip grazia knyga.ten bus visi svarbiausi mano vaiko gyvenimo ivykiai ir pacios menkiausios smulkmeneles bei pasiekimai.O kai jam bus 16 ar 18 metu padovanosiu ja,kad galetu paskaityti apie save nuo tada,kai tecio mazytis spermatozoidas atsidure mamytes pilve .Manau jam turetu patikti
Mums taip pat padovanojo per krikstynas iki vieneriu metu "Kudikio knyga". Tik apriboja ir mazai gali ten rasyt. Tai darau kompe truputi ir visa tai zadam su teveliu patalpinti i interneto puslapi
Turiu kudykio albuma, bet kaip tik vakar pagalvojau, kad reiktu sukurti kudykio dienorasti
O su kokia kompe programa galima padaryti kudykio dienorastuka? Reikia juk pardeti, kol neuzsimirso
Aš apžiūrėjau tuos specialius kūdikio albumus knygynuose, ir nors idėja man patiko, jie patys - nelabai - paveiksliukai ne mano skonio, vietos rašymui mažai ir pan. Sumąsčiau daryti pati, ieškojau gražaus sąsvinio ar kažko tokio - kompe daryti man jo nesinori, rankom rašytas albumas šiltesnis. Ir radau idealų daiktą - Vilbroj prie fotoalbumų radau albumą-segtuvą, į kurį gali segti bet ką, tik reikia prakalti keturias skylutes. Vienu žodžiu, standartinė papkė. Tik tos papkės viršelis - kūdikio nuotrauka, manajam albume vaikiukas vynuogės kostiumu aprengtas. Nuotraukos stilius panašus į Anne Geddes nuotraukų, bet fotografas kitas - Tom Arma. Tom Arma
Albume iš karto buvo 10 kartoninių lapų su plėvele, po kuria dedamos nuotraukos. O tekstui rašyti planuoju nusipirkti kokio gražesnio popieriaus. Kainavo 22 Lt.
As kompe dariau tik vieta rasymui, su paveiksliukais ir visa kita. Veliau viska atspausdinsiu ir tada rasysiu ranka. Nes viska rasyt kompu tai tikrai butu nelabai idomu.
Aš vedu "Kūdikio albumą" ir dar kompę tokį, kad galima būtų atsispausdint po to, rašau, su iliustracijom, bet dabar labai užsimaniau į internetą savo mažulę ikišt
Butinai pranesk, kai ikelsi i ineta
Vakar knugyne machiau nauja "Kudikio Knyga".Tokia balta,daug paveiksleliu.Kainavo 30lt.Ten irgi toks pat principas:pirmos kaledos,pirmos maudynes...Gal jau kazhkas isigijo?Butu idomu ishgirsti nuomone.Man reikia 3 tokiu knygu (2 drauges tuoj gimdys+ viena sau) ,bet niekaip neishsirenku
Ir as atradau naujas knygeles
![]() Gal kuri turit? Kaip jos ten?
Rasau rasau visokiu dienorascius, ir kudikio albuma uzpildziau ir internetini puslapi turiu padariusi ir nuo gimimo dienorasti rasau, pirma menesi kas diena, paskui kas savaite, kas menesi, dabar jau turbut kas kokius tris menesiu parasau, vos beprisimenu kas ivyko, bet tiesiog laiko nera. O dabar dar ir video dienorasti darysiu, filmuoju visokius nuotykius " slapta kamera". Tai is tikruju super gera dovana. Atminimas mamos ir irodymas kad is tiesu buvai be galo laukiamas ir mylimas.
Taip, as butent tokia turiu, kuri skirta mergaitem
As irgi tokia turiu skirta mergytei
as gavau dovanu "kudikio albuma"
o ir i paprasta sasiuvini uzrasineju svarbius ivykius. tik labai gailiuosi, kad nerasiau dar besilaukdama...
BET VAT IR LIEKA KLAUSIMAS, AR TAS VISAS RASYMAS YRA SKIRTAS LABIAU MAMAI AR VAIKUI????
vis negaliu apsisprest: rasyt ar ne...nes jei rasyt, vis tiek reik nusiteikt, kad tai darai del saves labiau.... mamai visada labiau rupes. ta praeitis, ta vaiko kudikyste. kodel taip sakau? nes gavau soka. kaip jau sakiau, vis neapsiprendziu, rasyt sunui ar ne -nors jam jau metai- ir svarbiausia neapsisprendziu KAIP, KOKIA FORMA rasyt, jog jam butu idomiau... taigi, man besukant galva,vienas mano draugu man sako: "turiu as savo mamos man rasyta dienorasti. man mama ji padovanojo, kai man sukako 20 metu". "liuks", sakau draugui."padoryk, jei ne paslaptis". draugas atnesa dienorasti. paprastas sasiuvinys, rasyta kas menesi, veliau-kas pusmetis, metai, kas kelis men. ir pan. esme ta-jog dienorastis pilnas jausmu, skausmo, mamos ivairu busenu, minciu apie vaika, nes vaikas gime neisnesiotas, ivarios ligos kudikystej, etc... ir ka jus manot-KAS MANE ATSALDO??? ogi, sakau savo draugui, jau perskaicius: "liudnas, skaudus, fainas. dabar kitaip, is naujo galiu pazint tavo mama. is isores-ji gi visad linksma atrodo." o jis man:"tikrai? o kas ten taip liudno? ar dar neperskaiciau...." NEPERSKAITE. VISUS 5 METUS NUO PADOVANOJIMO...taprasme, perverte, pavarte, bet ne visa... taigi, jei kalbam apie prisiminimu intensyvuma...nelygu kas kaip sureguos... na pavartys, pasidziaugs ir pasides saugiai giliai ta sasiuvinuka, kur paliktas visas musu pasaulis, tie visi nenusakomi isgyvenimai... taigi, ka noreciau vel pabrezt: rasyt tai rasom ir galim, bet nesitikekim, jog jie ar jos -musu vaikai- atsiminimus taip vertins ir priims, kaip mes... ne tas jausmu intensyvumas ir laipsnis... ps.tikiuos, manom draugo mama net neitaria, jog jos sunus iki siol neperskaite...ba tikrai ji nuliustu
As rasau mazylei dienorasti humoro forma
zuzu, as pati rasau dideli dienorasti, dar nuo
o turiu knygute mano pirmieji metai- tai ta dukrai rasau, kaip ir cihlli rasau jos vardu
zuzu, ne visi vaikai vienodi
Kai buvau 6mėn. tėvelį paėmė į tarybinę armiją. Tai nuo pat pirmos išsiskyrimo dienos tėvai susirašinėjo laiškais kiekvieną dieną. Laiškuose mama aprašinėdavo kiekvieną mano dienelę, kaip aš augau. Taip rašinėjosi 2metus. Laiškų buvo prikaupę, kaip mama sako, dvi pilnas dėžes nuo sviesto. Grįžus tėčiui jie padarė didžiulę klaidą, dėl kurios gailisi iki šiol. Visus laiškus sudegino
Kažkada buvau radusi vieną laiškelį, paprastą tokį, net ne į voką įdėtą, kuriame mam tėčiui aprašo savo jausmus prieš pat gimdymą. Labai įdomu buvo paskaityti.
Pas mano tevus taip pat liko keli netycia issaugoti laiskeliai
Ligonines laiskeliu ir as esu skaicius ne tik tecio su mama, bet ir mociuciu
su pirmais vaikais kažkaip nebuvo laiko, tingėjau, o gal nesugalvojau tokio dienoraščio rašyt, o ir nemėgstui smulkintis, stambūs pasiekimai tai įdomūs, svarbūs.Žadu kažką panašaus į tokį albuumą nupirkt, turiu ir knygą kažkokią apie vaiko auginimą, kur apie dukras truputį rašiau, bet čia estetiškiau atrodo, o dėl ko rašyt??/-visų pirma-tai yra malonumas rašant, formuojant jį , aišku, nereikai rašyt, kai nėra nuotaikos ar laiko, kaip pareigos...reikia tada, kai apima sentimentai, romantiška nuotaika ir pan., nesvarbu, ar vaikaspaaugęs tai įvertins, kai padovanosiu paauglystėj, bent jau turėsiu gražaus laiko rašydama ir įsijausdama, su vyru kartas nuo karto tą albumėlį atsiversim.Kažkokį albumėlį mačiau, tiesa, Iki parduotuvėj prie knygų Ukmergės plente
Kai auginau pirmą dukrytę, buvo sunki finansinė padėtis, tai negalėjau nusipirkti tų mažylių albumėlių. Bet aš į paprastą albumą dėjau nuotraukas, šalia jų parašydavau komentarus- lygiai taip pat kaip tose mažylių knygelėse. Taip pat vedžiau sąsiuvinuką kur fiksavau viską ką mano mažylė išmoko, ką gavo dovanų, kaip sekdavosi poliklinikoje vizitų metu...
O dabar gimė antras vaikelis ir ruošiuosi daryti tą patį. Dabr galu sau leisti nusipirkti bet kokį albumą, bet man labai patiko tai, ką dariau pirmajam vaikeliu, todėl vėl dėsiu nuotraukas į paprastą albumą, šalia nuotraukų komentuosiu, taip pat jau vedu sąsiuvinuką, kur viską rašau. O kaip įdomu paimti pirmo vaikelio sąsiuvinį ir žiūrėti kada pradėjo laikyti galvytę, kokia buvo pirmoji dovanėlė, kada išdygo pirmas dantukas. Be sąsiuvinio pagalbos viso šito neprisiminčiau, o dabar dar galėsiu palyginti abiejų vaikelių vystymąsį. Štai tokia mano patirtis.
Gal kas zinot kur galiu nusipirkti paprasta albuma vid.dydzio, kad galeciau rasyti, o ne toki kur nuotarukos sukisamos. Radau foto prekese, bet bais dideli ir brangus
O jeigu leliukui jau 1 m ir 7 men, ar jau per velu imtis tokio grazaus darbo
Patarkit, gal kas veliau pradejo?
Manau tikrai nevelu,tik pulk rasyt,manau tai vaikui bus saunu prisimint
as savajai turiu nupirkus albumeli dienorasti,ten nuotraukos klijuojamos,ir dar nupirkau dideli albuma kur prie nuotraukos gali uzrasyt,dar ne viskas turiu nupirkus dienorasti(kaip paugles raso tokio typo)ten rasau kiekviena vakar na dabar jau ne be
Sutinku, kad pradeti rasyti nevelu
As rasau savaip sukurta dienorasti.gal kam patiks tokia ideja. Nusipirkau Albuma, kur atsiplesia nuo lapo tokia plevele.Ant lapo rasai, dedi nuotraukas ir vel uzklijuoji. Tai pirma nuotrauka mano Geriausia mintis ta, kad iklijuodavau etiketes nuo tyreliu ,misineliu, kuriuos valge Bandysiu rasyti iki kokiu 16 metu ( ne kas diena aisku) O pabaigsiu ,kai iklijuosiu pirmo isgerto alaus etikete Zadu padovanoti, kai pats tures kudiki ( manau tada bus aktualiausia); manau berniukui tai nebus taip idomu kaip mergaitei.
Oj, murzinyte, tikrai idomu ir originalu
Man irgi reiks nusipirkti koki albuma, nors daug ko jau tikrai nepamenu. Oi, kodel anksciau to nesugalvojau
Oj Simule, ziuriu tavo logo ir skaitasu : Vilnius, Matas...
O del dienorascio, tai butinai pradek ir paciai bus idomu... As kai paskaitau Matuko pirma menesi...."uzmigo 4 ryto...",..."uzmigo 6 ryto...". Net nezinau is kur tiek jegu turejau
as tai sasvinukastora uzvedziau,ir viska rasau i ji.kaip vyras sako kiekviena pirstelejima.
mano mama iki kol man suejo 4 metai rase dienorasti man:) labai daug mazytes nuotraukyciu, daug jos jausmu, nuotaiku, labai idomiu nutikimu, isdaigu kurias iskresdavom su sese:) kada isdygo pirmieji dantukai, kada vaiksciot pradejau, kaip ir ka snekejau maza:) super, visos mamytes rasykit
As irgi pildau savo
As turiu toki melyna, bet man nelabai
taip pat pildau tą knygutę
į dėžutę sudėjau pirmas kojinytes, kepurytę, marškinėlius kadangi pati turiu tik vieną nuotrauką iš mažų dienų
Mano
Ten yra idomiu dalyku apie mane
O kur tų kūdikio knygų yra pirkti pvz.Kaune?Čia knygyne ar kur Maximose?
mes turim kudikio albuma kuri pildau.. bet dar atskirai rasausi kompe kiekvieno menesio vaiko pasiekimus ka jis gero nuveike.. ka ismoko kiek paaugo ir panasiai.. kai bus metuai atspausdinsiu ant grazaus popieriaus ir surisiu i knygute ir toliau darysiu taip kiekvienais metais.. o paskui tikiuosi iseis grazi stora knyga,....
|