Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažylio dienoraštis, albumas...
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
laiva
Visos turbūt žinot tas tokias knygeles (dažniausiai rožiniu ir žydru viršeliu), kur surašomi visi įvykiai susiję su vaikučiu, yra vietos nuotraukoms, atsiminimams apie vaiko augimą, svorio ir ūgio grafikai, vieta vaiko pėdutės ir rankytės atvaizdui, pirmai plaukų sruogelei....ir t.t. Ar jūs tokias knygeles turit užvedę savo mažyliui (-ei)? Ar esat pasidarę kitokį vaiko dienoraštuką? Kaip jums atrodo, ar ji bus įdomi vaikui kai paaugs? Pakolkas aš pakankamai sąžiningai ir su malonumu ją pildau ir klijuoju nuotraukytes biggrin.gif
1111
As pradejau vesti dienorastuka vos suzinojusi kad laukiuosi. Paprasciausia rasau laiskucius savo maziui. Bet kaip idomu paskaityti dabar....skaitai ir netiki, kad kaskada buvai stora ir apspardyta is vidaus, kad mazulka svere keturis, po to sesis kilus... :smile.gif Manau tai nuostabi dovanele vaikui. As pati buvau radusi man mamos rasyta dienorasti! Patikekit tai buvo kazkas fantastisko ohmy.gif Tik vat per visus remontus dienorastukas kaskur buvo "uzmurytas" :'(
Iva
taip ta knygute as irgi saziningai pildziau, po to pradejau dienorasti vest, bet visas upas isgaravo kai dukrai mazdaug apie 3, o gal ir 4m buvo. gaila, reik kada vel pradet rasyt.

nezinau ka atiduociau kad perskaityti ar suzinoti kokia as buvau maza, mama nedaug ir atsimena, ypac smulkmenu, o idomu kokie draugai tada buvo, kokie ju vardai, ai viskas idomu. Tokia knygyte - dienorastis man atrodo butu geriausia dovana vaikui
Keberiokšt
Neblogai, kai pilnametystes proga tevai vaikams padovanoja banko saskaita su jame kauptais draudimo ar siaip pinigeliais.
Taciau dar sauniau, kai vaikas tokia proga gautu jo mamos rasyta dienorasti - gimusiam, negimusiam, ivairiom formom ir t.t
As tik uz : kad tik laiko butu ir noro [smiley=jumpnbaby.gif]
spygle
as taip pat nuo nestumo pradzios vis po laiskiuka mazylei parasydavau ir tikrai norejau laukdamasi kazka panasaus paskaityti apie save ir apie vyra, deja nieko nepaliko musu mamos, todel tikrai bus malonu musu dukrytei, kai uzaugs ir lauksis kudikelio paskaityti apie save  [smiley=000091.gif]
laiva
Dar turiu pasidėjus tos dienos laikraščius, kurią vaikas gimė. Gal jam bus įdomu žinot, kas vyko Lietuvoj ir pasauly tądien.
giedrulka
As taip pat pildau savo bambinuko knygele ir siaip rasau vaiko dienorasti su didziuliu malonumu. Net jeigu sunui tai nerupes, bet man po daugelio metu bus labai malonu ja pasklaidyti. O gal ta knygele isgyvens iki kol as turesiu anuku? Argi ne idomu jiems bus paskaityti apie savo teti?
mamulia
ir as rasau ta dienorastuka,tikiuosi bus idomu kai paaugs...
kikis
Mes taip pat turime "Mažylio pirmieji metai" knygutę ir pildome ją. Netikiu, kad jam bus neįdomu paskaityti ir pasižiūrėti nuotraukėlių, kai jis buvo toks mažas ir žiopliukas  ;D. Aš labai džiaugiuosi, kad mano mama taip pat pildė panašią knygelę, dabar labai įdomu ją paskaityti ir pasijuokti  ;D
manu
as taip pat rasau "mamos dienorasti". nusipirkau grazu bloknota - tada dar nezinojau, kad buna spec knygutes.

gerai, kai viskas surasyta vienoj vietoj. kai uzaugs sunui bus idomu pavartyt, o busimai marciai naudinga smile.gif  gaila, kad nei as nei vyras tokiu neturim.

bet uztat tevai isaugojo pirma pazymiu knygele ir pirmos klases sasiuvyniu.  :)
silvva
Per musu (mano su vyru) vestuves anyta padovanojo man dienorasti, kuriame rase apie mano busimaji  kai jis buvo mazas. Kadangi tuo metu jau laukiausi, tai tame paciame sasiuvinuke pradejau rasyti laiskus busimai dukrytei, o veliau - kaip ji augo.
Vistik gera dovana gavau smile.gif Dabar atsiverciu karts nuo karto ir palyginu su antros augimu.
Jumi
As irgi tokia knygele pildziau iki kokiu metuku o paskui kazkaip primirsau  [smiley=1.gif] ir dabar galiuosi. Nors gerai pasvarscius,labai nemazai filmuojames.Tai irgi gali buti kazkas panasaus i dienorasti. [smiley=flowerface.gif]
SALVIJA
Na, turim ir mes ta zydraja knygele ;D Dar vakar siek tiek "korekciju" joje padariau. arteja antrasis gimtadienis, reikes nuotrauku padaryti ir iklijuoti :smile.gif Tikrai geras dalykas smile.gif kai mazius bus didesnis, butinai jam parodysiu. Kol kas jis dar su ja "nesusipazines", nes bijau, kad anksciau laiko knygutes lapai neis ::)lakstytu
Keberiokšt
Ale merginos, siandien knygyne pamaciau toki dideli grazu albuma, berods Vaiko albumas vadinasi. Jau koks grozis neispasakytas... esme tokia pati, kaip tos zydros ir rausvos knygos, apie kuria cia rasot, tik jis didesnis,spalvingesnis,krutesnis, idomesnis. ten ir foto klijuot, ir rasyt idomiausius dalykus, tokia spalvingai apipavidalinta knyga..  Net seile nutyso, bet kad vaikas mano jau per dickis... Kaina irgi nemaza - virs 40 lt, bet dovanu tokios uzsiprasyt negriekas.
Dama
Tik turiu pasakyti, kad toji knyga - rožiniu viršeliu - turi vieną didelį trūkumą, dėl kurio nuolat pyksta mano dukra: viskas ten yra - ir tėveliai, ir seneliai, ir krikšto tėvai, bet kur broliai ir seserys? Negi leidėjai mano, kad visi augina tik po vieną vaiką? wink.gif
Roux
O as va labai norejau kadaise tokios knygos, bet nebuvo kazkaip ju. Bandziau rasyti dienorasti i sasiuvinuka, bet nieko is to neisejo... Ir dabar labai gaila del to. Galvoju, kad kai turesiu antra, reiketu tuo uzsiimti, bet tokia kvaila dilema iskyla tada - kaltes jausmas pries dukra, kad ji netures, o brolis ar sese tures. Va ir nezinau ka daryti...  :-/
Gal kas galit patarti? Gal irgi apie tai galvojote? ???
juva
Aš manau, kad geriau vėliau negu niekad. Juk visada galima išsaugoti ir vyresnio vaiko istoriją. Pvz. gal dar neiškrito pirmas dantukas, tai į gražią dėžutę (būna spec. dantukams) jį padėti, ar gal yra likęs "antram" koks mėgiamas žaisliukas, tai palikti ir neduoti pribaigti.... Galų gale sąsiuvinys ar pažymių knygelė irgi bus ydomu. O antrojo būtinai pildykit. Gal ir negalėsit savo vaikučių tarpusavy palyginti, užtai vėliau bent vienas turės ką paskaityti.  ;D
Brooke
Ar esat pasidarę kitokį vaiko dienoraštuką?Kaip jums atrodo, ar ji bus įdomi vaikui kai paaugs?

Norejau jau nescia budama pradet, taciau kazkaip nebuvo apie ka rasyt, taigi pasizymejau tik pagrindinius ivykius ir datas, o dabar jau emiau rasyt normalu dienorastuka smile.gif
Is patirties zinau, kad vaikams tai tikrai bus idomu [smiley=taip.gif] Iki siol pykstu ant savo tevu, kad nepilde net tos plonytes "Pasiekimu" knygeles, gautos ligoninej.. Teko paciai tardyt tevus, kas, kaip, kada ir pildyt :-/..
miskouoga

Norejau jau nescia budama pradet, taciau kazkaip nebuvo apie ka rasyt, taigi pasizymejau tik pagrindinius ivykius ir datas, o dabar jau emiau rasyt normalu dienorastuka smile.gif
Is patirties zinau, kad vaikams tai tikrai bus idomu [smiley=taip.gif] Iki siol pykstu ant savo tevu, kad nepilde net tos plonytes "Pasiekimu" knygeles, gautos ligoninej.. Teko paciai tardyt tevus, kas, kaip, kada ir pildyt :-/..

Dabar yra nauja knyga "Kūdikio albumas", Alma litera išleido.
Daug storesnė už tą kur rožiniais ir žydrais viršeliais. Ta tinka ir berniukui ir mergytei, nuotraukų klijuot nereikia, yra tokie rėmeliai joms įdėt. Nemoku paaiškint, užeikit į knygynus ir pažiūrėkit.
Aš jau nusipirkau  :). Kainuoja apie 43 lt.
Brooke
misko uoga, zinau as apie ta knyga [smiley=taip.gif] Jau senokai apie ja svajoju  [smiley=yar.gif], o po kokios savaites tureciau isigyt smile.gif..
miskouoga
misko uoga, zinau as apie ta knyga [smiley=taip.gif] Jau senokai apie ja svajoju  [smiley=yar.gif], o po kokios savaites tureciau isigyt smile.gif..

Aš parodžiau vyrui tą albumą, sakau, gal padovanokim, nes mano pusseserė nesenai pagimdė, eisim aplankyt. Vyras sako - nedovanokim, geriau pasilikm sau. Labai gražus ;D
Brooke
Siandien gavom dovanu siek tiek pinigeliu.. Jau apsidziaugiau, kad galesiu ta albuma greiciau isigyt, bet, va, kartu ir telefono saskaita atejo >:(.., taigi, teks dar savaitele palaukt sad.gif..
Brooke
Turim turim turim smile.gif!
  Labai grazi [smiley=taip.gif]
Tik nuvyle, kad ten, kur apirankytei, plauku sruogai, vieta, paprasciausiai kartonas atsilenkia..  :-/
Meka
Brooke, kuriam knigyne pirkai? as maciau tik vienam bet buvo paskutinis egzempliorius ir tas pats toks jau nutampytas tai nesinorejo pirkti, vagos knigyne kiek ziurejau tai nemaciau tokiu knygu. ir tiesa kokia tiksli kaina nes ten nebuvo parasyta? wink.gif
lututee
Nuo gimimo rasem dienorasti,  ir mums labai praverte kai su vaiku tos bedos prasidejo, kur tik vaziuojam pas gyditojus uzduoda kalusyma galim paziureja tiksliai atsakyt kas kada buvo, kada keitesi vaikas ir pn.
Brooke
Brooke, kuriam knigyne pirkai? as maciau tik vienam bet buvo paskutinis egzempliorius ir tas pats toks jau nutampytas tai nesinorejo pirkti, vagos knigyne kiek ziurejau tai nemaciau tokiu knygu. ir tiesa kokia tiksli kaina nes ten nebuvo parasyta? wink.gif

Siaip 43, bet jei uzsisakai internete (www.knyguklubas.lt Reikia uzsiregistruoti!), po triju dienu gali atsiimti "Alma Littera" knygyne (Juozapaviciaus, atrodo, gatve.. Cia Vilniuj..) uz 38 wink.gif
  Mes taip ir darem, nes irgi nelabai sekesi rast smile.gif
1111
Savanoriu prospekte salia Drogo esanciame knygyne maciau nemazai  "Vaiko knygu" wink.gif
krika
cia visos rasot apie gimusius vaikeliusir jiem rasomas knygeles  :)
O as norejau paklausti, gal zinot, ar yra kokiu knygeliu, kurias galetu pildyti besilaukiancios?
As irgi labai noriu rasyti dienorasti kaip mano leliukas augo pilvelyje, bet nenoriu rasyti i paprasciausia sasiuvini  :(
1111
Krika, o kodel tau netinka paprasta maza, su kokiu linksmu paveiksliuku uzrasu knygute? As pavyzdziui tokia ir pildziau ir dabar tebepildau (2m) Pasidariau pagal savo norus su ivairiom nuotraukelem is zurnaliuku, aprasiau kiekviena mensiuka ir ne tik, o stai dabar aprasineju savo klecko aktyvuji gyvenima, kurio i specialia knyga nekaip ir patalpinsi ;D Tiesiog knygele paverciau mazu patogiu dienorastuku wink.gif
laiva
cia visos rasot apie gimusius vaikeliusir jiem rasomas knygeles  smile.gif
O as norejau paklausti, gal zinot, ar yra kokiu knygeliu, kurias galetu pildyti besilaukiancios?
As irgi labai noriu rasyti dienorasti kaip mano leliukas augo pilvelyje, bet nenoriu rasyti i paprasciausia sasiuvini  sad.gif

Na aš visą laukimosi istoriją rašiau, t.y. spausdinau tiesiai į kompą. Nežinau kiek ten vaikui bus įdomu sužinot, bet man tai tikrai bus įdomu paskaityt, jei kada antro lauksiuos. O šiaip spec. knygelių niekur nemačiau, bet manau jei nori gražiai viską apipavidalint, kad nebūtų paprasčiausiam sąsiuvinyje, tai manau visai gražu būtų nusipirkt dienoraščiui rašyt skirtą albumėlį, jie ir gražūs ir tvirtais viršeliais, kai kurie net su spynelėm prikabintom būna smile.gif Na, o jei, tarkim, esi nors kiek minimaliai kūrybiška, ne tokia kaip aš wink.gif, tai gali ir pati pabandyt kažką padaryt savom rankom.
Meka
Turim turim turim smile.gif!
  Labai grazi [smiley=taip.gif]
Tik nuvyle, kad ten, kur apirankytei, plauku sruogai, vieta, paprasciausiai kartonas atsilenkia..  :-/

o tu ta apyrankyte ir plaku sruoga idek i permatoma maisiuka (na pvz kai perki koki papuosala ar laikrodi jie buna i tokius maziukus maisiukus ideti) ir priklijuok.. manau ten uzteks vietos ir ta kartona dar uzlenkt
Brooke

o tu ta apyrankyte ir plaku sruoga idek i permatoma maisiuka (na pvz kai perki koki papuosala ar laikrodi jie buna i tokius maziukus maisiukus ideti) ir priklijuok.. manau ten uzteks vietos ir ta kartona dar uzlenkt

As taip ir mastau, bet kad vietos ten tikrai labai mazai skirta ???
Taurė
mamos, ar as bloga mama, jei man niekaip ta knyga nesiraso ?  :-/
laiva

Ot užlenkei tu čia  ;D ;D
Mama tu tokia pat gera, o jei nesirašo su pirmu, tai gal rašysis su antru, trečiu.... ;D ;D
Meka

jo užlankstei ;D ;D. Tai negi mūsų mamos blogos jei jos nerašė jokių knygų? wink.gif aš kai sužinaujau, kad laukiuosi nusipirkau bloknotą, sakiau rašysiu kiekvieną savaitę kiek priaugau koks jis turėtų būti ir pan. ir kas gavosi, o gi nieko, prasidėjo visokios bėdos ir pagalvojau, kad gal geriau palauksiu kol vaikutis gims. o pažiūrėjus tą knygą, pamačiau, kad ten fiksuojami tik patys svarbiausi dalykai, tia manau , kad turėtų užtekt laiko ir noro ja rašyt  ;D. viską reikia daryti su meile, jei tau nesirašo tai ir nerašyk, nes gausis nenuoširdu ir tai jausis  ;)
krika
Nestukems, kurios visiskai neturi fantazijos (tokia kaip as  ;D), o budamos nescios nori rasyti savo leliui laiskucius ir nenorincios rasyti i paprasta sasiuvini (taip pat kaip ir as) radau iseiti - tam reikes spalvoto printerio ir apsilankymo cia: www.graphicgarden.com/misc9/eng/print/sttnrya4.htm

Cia galima rasti daug ivairiai apipavidalintu A4 formato lapu.
Gal patiks  ;) Man patiko  ;D
Meka
toms kurios dar ieško "Kūdikio albumo" galiu pasakyti, kad jų yra knigyne gedimino pr. (kuris randasi ant kampo su VIlniaus gatve). paciam knigyno gale yra skyrelis vaikuciams ten sedi moteriske ir jos paprasciausiai reikia paprastyti, ant lango stovi tokia nuzulinta knyga, atnes nauja  ;D.
Meka
Krika, o tie puslapiukai ir nespalvotai graziai atrodo  ;)
Brooke
Nestukems, kurios visiskai neturi fantazijos (tokia kaip as  ;D), o budamos nescios nori rasyti savo leliui laiskucius ir nenorincios rasyti i paprasta sasiuvini (taip pat kaip ir as) radau iseiti - tam reikes spalvoto printerio ir apsilankymo cia: www.graphicgarden.com/misc9/eng/print/sttnrya4.htm

Cia galima rasti daug ivairiai apipavidalintu A4 formato lapu.
Gal patiks  wink.gif Man patiko  ;D

As tai savo tokiu kruva prisikuriau, ir dar is http://www.huggies.com/HappyBabyFun/hppybby.asp ivairiausiu idomybiu prisisiunciau smile.gif Labai fun smile.gif Atsispausdini, i aplankaliuka ir i papkute wink.gif
Saulyte
Kiek zinau, daugelis mamyciu veda vaikelio dienorasti. Raso, kada suzinojo, kad pastojo, pirmieji judesiukai ir t.t.

Pasidalinkite savo patirtimi ir idejomis, juk tikrai faina jau suaugusiam vaikui padovanoti tokia dovana!

Aisku, yra "senu metodu", pvz. pasodina medi, kai gimsta vaikelis. Kiek girdejau is idomesniu - tetis nuperka visus gimimo dienos laikrascius, daro rankuciu antspaudu albumus (kai vaikelis jau auga).

O ka jus darote ar ruosiates daryti???
Eos
Mes tai labai tradicishkai planuojam nusipirkti knygyne maziuko albuma. Matem pora neblogu.

Iki musu vartaliuko gimimo liko [Countdown=24,07,2004,DH]
Jo-ma-Jo
Mes irgi mastem apie laikrascius, bet kol kas apsistojom ties gero butelio nupirkimu jam/jai vestuvem ar kokiai panasiai progai. (juokingai nuskambejo- butelis mazyliui laugh.gif laugh.gif ) Na ir zinoma dienorastis su nuotraukytem, pirmom plauku sruogom ir t.t.
Saulyte
QUOTE (mamuska @ 2004 04 16, 11:04)
apsistojom ties gero butelio nupirkimu jam/jai vestuvem ar kokiai panasiai progai.

Na, su buteliu irgi neblogai. thumbup.gif
Va, atsiminiau, kad senelis mano gimimo proga padare obuoliu vyno ir kai sulaukiau pilnametystes - "uzhfundijo". Zodziu, buvo laaaaabai skanus.... ir tokia pagerbta jauciausi.. wub.gif
Eos
QUOTE (mamuska @ 2004 04 16, 11:04)
kol kas apsistojom ties gero butelio nupirkimu jam/jai vestuvem ar kokiai panasiai progai.

Gera ideja smile.gif . Reikes ir mums apie tai pamastyti. Ash tai net nebuvau girdejus ankschiau apie laikrashchius pvz.
Astuliukas
as tai pradejau rasyt idienorasti, kai laukiausi leliuko, ji rasau ir toliau.
Turiu ta Knyga "Kudikio Albumas" - pildau,
Pasilikau rubelius su kuriais parsiveziau is ligonines vaikeli, turiu apyranke is ligonines, liko isaugtos vilnones kojinytes.
nusipirkau tos dienos Lietuvos ryta ir turiu dar pora zurnalu,
Turim jau pirmaji zaisla, pirmaji kramtuka (aisku dar naudojame)
Plauku dar nekirpome, bet kai kirpsime sruoga butinai pasiliksiu.
Ispaudziau baltame molyje pedute ir delniuka - ireminsiu,
Fotografavausi, kai buvau nescia, tik pagimdziusi ir kai jai buvo keli menesiai, tai zadu isrinkti tris graziausias nuotraukas: nescia, mazute tik gimusi, ir ugtelejusi ir ireminti i viena pasporta.
Turiu pasilikusi kriksto rubus, kuriuos siuvau savo dukrytei. Ir ta proga noriu nupirkti sidabrine zvakide atminciai, bet dar neradau.
Nusiziurejau pas jos promociute kraicio skrynia, tai galvoju jos paprasyti, kad padovanotu pirmajai proanukei ir i ja viska sudesiu.

Na daugiau tai dar nieko nesumasciau g.gif bet mastau ir sakau gal dar kas kokiu ideju parasys wink.gif
Saulyte
QUOTE (Astuliukas @ 2004 04 16, 13:43)
Nusiziurejau pas jos promociute kraicio skrynia, tai galvoju jos paprasyti, kad padovanotu pirmajai proanukei ir i ja viska sudesiu.

Va, cia irgi faina. As irgi kaime turiu savo proseneles kraicio skrynia, tai reiks parsivezti. Tokia liuks relikvija, keliu kartu thumbup.gif

Zinoma, tai tinka mergaitei, o man zada berniuka, na nebezinau tiesiog... g.gif
SuperBaba
As ruosiuosi pirkti Alma Litera foto albuma vaikui, ten desiu nuotraukytes ir rassysiu kas idomu wink.gif
Saulyte
Va, dar sugalvojau, kad galima nufilmuoti kaip vaikutis pilveli kilnoja. Manau, jam bus super idomu paskui pasiziureti! clap.gif

Papasakokit, mamytes, nuo kelintos savaites jau pradeda ryskiai matytis, kaip spardosi? Juk, kiek girdejau, net per striuke matosi laugh.gif laugh.gif
SiDo
QUOTE (Saulyte @ 2004 04 19, 18:20)
Va, dar sugalvojau, kad galima nufilmuoti kaip vaikutis pilveli kilnoja. Manau, jam bus super idomu paskui pasiziureti! clap.gif

Papasakokit, mamytes, nuo kelintos savaites jau pradeda ryskiai matytis, kaip spardosi? Juk, kiek girdejau, net per striuke matosi laugh.gif laugh.gif

Va cia nebloga ideja - reikes pakusinti vyreli, kad greiciau kamera pirktumemes. Mes tai planuojame tureti kasete, kurioje nufilmuotume ka tik gimusi musu 2.gif , o po to kaip jis auga - kaip zaidzia, pradeda sedeti, vaikscioti ir t.t.

Ir su kraicio skrynia man labai patiko ideja (as tai galvojau apie paprasta kartonine dezute iki siol, bet gal reiks ka rimtesnio paieskoti). Tik kiek pamenu, mano babytes kraicio skrynia kur ant auksto kaime stovi tai baisiai didele, g.gif
Astuliukas
QUOTE (SiDo @ 2004 04 20, 09:44)
Ir su kraicio skrynia man labai patiko ideja (as tai galvojau apie paprasta kartonine dezute iki siol, bet gal reiks ka rimtesnio paieskoti). Tik kiek pamenu, mano babytes kraicio skrynia kur ant auksto kaime stovi tai baisiai didele, g.gif

Taip tos tikrosios kraicio skrynios tai baisiai dideles, ta kur mes radome, tai vyras kai pamate, sako kur mes ta desime blink.gif blink.gif blink.gif mums puse buto uzims laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.