na, jei ne pykinimas nestumo metu, nezinociau, ka reiskia buti nesciai, visiskai nepakito veidas, kunas, apart to, kad pilvukas auga, krutine tik siek tiek pastangrejo, maista kaip valgiau, ka megau, taip ir yra iki siol, vis laukiu kokiu nors pokyciu, bet kaip nera taip nera
Patarkit ar reiktu jaudintis del to, kad man 15 savaite, bet turiu -4 kg?
Ir taip esu pakankamai smulki, o dar sugebejau numesti 4 kg nestumo metu. Kazkaip stengiuosi valgyti, bet nelabai turiu apetita ir daug maisto nelenda i skrandi... Ar vertetu nerimauti del to?
na jei vaikuciui viskas gerai, siaip nusiskundimu sveikata neturi, kraujo tyrimai geri, tai nesuk kolkas perdaug galvos!
cia visoms taip skirtingai... man tai daug auga. nori nenori...
si nestuma tikiuos bent virs 20 nepriaugt....
Sveikutes,
Na as per pirma nestuma priaugau 16kg. Tai man normaliai atrode O dabar jauciu priaugsiu daugiau, nes labai jau apetitas didelis
niu kai pirmo laukiausi-sunaus,tai pas mane buvo nerealus apetitas,ir norejosi daugiausiai bulviniu patiekalu,svarbiausiai,kad viskas taip skanu budavo,priaugau 12 kg...o dabar tai ziauru zinokit,nieko nenoriu valgyt,istisai vemiu,ka suvalgau viskas kartu,zodziu silpna,dar kolkas tik 3 men,nieko nepriaugau,bet savijauta,tai siaubinga
QUOTE(Inga741 @ 2010 02 10, 17:08) Patarkit ar reiktu jaudintis del to, kad man 15 savaite, bet turiu -4 kg? Ir taip esu pakankamai smulki, o dar sugebejau numesti 4 kg nestumo metu. Kazkaip stengiuosi valgyti, bet nelabai turiu apetita ir daug maisto nelenda i skrandi... Ar vertetu nerimauti del to? aisku, kad neverta jaudintis, pritariu, kad jei visi tyrimai geri, tai nera cia ko pergyventi, tik, kad pati gal silpna jautiesi, man irgi taip buvo, netekau gal 5kg, o nuo kokios 20-21 sav viskas pradejo gereti, akyse svieseti ir po truputi priaugineti numestas svoris, sekmes tau ir tavo pilvelio gyventojui (jis tikrai gauna maisto medziagu, kiek jam reikia, nors tu ir nedaug valgai)
Aciu mergaites uz atsakymus
Man zinok lygiai tas pats, 12 sav, o svoris sumazejo 5 kg. Vemiu po 2-3 kartus per diena. Gulejau kelias dienas ligonineje tai visi tyrimai idealus, tai lasaliniu gavau, kad sustipreciau, nes nusilpusi jauciausi, o dar vemimas su kraujuku prasidejo, tai isvada, kad nuo dazno vemimo tampymo stemples ktaujagysle galejo itrukti ir tiek. Nium ziuresim kaip toliau bus..
QUOTE(bfv403 @ 2010 02 13, 12:16) Man zinok lygiai tas pats, 12 sav, o svoris sumazejo 5 kg. Vemiu po 2-3 kartus per diena. Gulejau kelias dienas ligonineje tai visi tyrimai idealus, tai lasaliniu gavau, kad sustipreciau, nes nusilpusi jauciausi, o dar vemimas su kraujuku prasidejo, tai isvada, kad nuo dazno vemimo tampymo stemples ktaujagysle galejo itrukti ir tiek. Nium ziuresim kaip toliau bus.. aha, pazistamas jausmas, jau dabar galiu syspotis, nors su vemimu nezinau, kazkaip kuo daugiau skysciu gerkit, kad nesitasytumet labai, nes man lygiai triju menesiu placenta atplyso nuo gimdos sieneles, kraujuoti pradejau, ligoninej pragulejau ir viena is priezasciu buvo del dazno vemimo ( kita del lytiniu santykiu), bet virsuj ne apacioj plyso, ai del santykiu cia tik viena i versiju. tai va, stenkites, kad kuo maziau tampytusi visi organai, nes per ta laika kol man priaugo vel placenta (mazdaug menuo laiko), tai galvojau isprotesiu, kol viskas issivale, ejo juodas kraujas, vis reikejo tikrinis ar kudikis gyvas, brrrr Sekmes jums, nepykit, jei per daug prigasdinau QUOTE(bfv403 @ 2010 02 13, 12:16) Man zinok lygiai tas pats, 12 sav, o svoris sumazejo 5 kg. Vemiu po 2-3 kartus per diena. Gulejau kelias dienas ligonineje tai visi tyrimai idealus, tai lasaliniu gavau, kad sustipreciau, nes nusilpusi jauciausi, o dar vemimas su kraujuku prasidejo, tai isvada, kad nuo dazno vemimo tampymo stemples ktaujagysle galejo itrukti ir tiek. Nium ziuresim kaip toliau bus.. per pirmaji trimestra daug kurios numeta svorio, nes vaikutis auga dar labai is leto ir svorio labai mazai priauga, o be to daug kam nuo pykinimu ir veminmu gali sumazet.
Nu va man jau 30 savaiteliu ir jau priaugau 7kg, nors ant manes visai nesimato. Kai buvo 10 savaiciu tai buvau numetus 3kg. bet tie 7kg greit priaugo:)
na man tai dar tik 12-13 savaiteliu,bet svoris neauga visiskai...biski nerimas ima...
QUOTE(paske87 @ 2010 03 06, 21:11) neverta nerimauti. tai yra normalu. per pirma trimestra visiskai nepriaugti svorio (ar netgi ji numesti) yra normalu. vat reiketu susirupint, jei jau butum 5 kg priaugus per 12 savaiteliu mums irgi taip is pradziu buvo, bet nuo 4-5 men pradejo svoris augti pamazu. dabar jau turiu 29 savaites ir +6,5 kg QUOTE(niurzga123 @ 2010 03 07, 22:23) neverta nerimauti. tai yra normalu. per pirma trimestra visiskai nepriaugti svorio (ar netgi ji numesti) yra normalu. vat reiketu susirupint, jei jau butum 5 kg priaugus per 12 savaiteliu mums irgi taip is pradziu buvo, bet nuo 4-5 men pradejo svoris augti pamazu. dabar jau turiu 29 savaites ir +6,5 kg aciu
Na man irgi 16 savaičių, tai svoris dar stovi vietoj, o galvojau kai pastosiu iškart kaip dėsiu pūstis, jau spėjau prisipirkt per didelių rūbų
QUOTE(ligituka @ 2010 02 11, 22:48) niu kai pirmo laukiausi-sunaus,tai pas mane buvo nerealus apetitas,ir norejosi daugiausiai bulviniu patiekalu,svarbiausiai,kad viskas taip skanu budavo,priaugau 12 kg...o dabar tai ziauru zinokit,nieko nenoriu valgyt,istisai vemiu,ka suvalgau viskas kartu,zodziu silpna,dar kolkas tik 3 men,nieko nepriaugau,bet savijauta,tai siaubinga O as per antra nestuma kaip pamegau bulvytes
Mums 20 savaiciu su +, na kolkas -1kg kazkur
Pirmo ir antro nėštumo metu priaugus buvau apie 13kg, bet nuo 7 iki 16 sav labai pykindavo ir svoris išpradžių krisdavo, šį kartą pykinimų nebuvo taigi dabar 24 savaitės ir jau +7kg
O man jau baugu - nors tik 2 men, bet mano tooooks apetitas, vaje vaje - tiesiog nenustoju valgiusi (gal del to, kad kiek pagereja blogumas privalgius..). Su pirmu priaugau 11, ale po gimdymo nukrito 17, bet ir apetito tokio neturejau. Brr
As per visa nestuma priaugau lygiai 25kg, po gimdymo praejus ~2-3men nukrito 21kg, o 4kg taip ir liko su manim
Mumsu jau 14sav kolkas dar -0,5kg. Sveriuosi kiekviena diena ryte ir vakare
svarstykles vis t pati rodo
Sveikutes,
man 23 savaite, iki siol nukrito svoris -2.5kg Labai aisku dziaugiuosi ir ne kiek nepergyvenu, nes tyrimai visi tfu tfu tfu puikus, pilvukas auga, Tai ir saunu,nes ir taip to svorio per daug yra.
Sveikos,
mums 34ta savaite o priaugau jau 14,6 kg, na beveik 15 kg. Nera labai daug ir nera tikrai mazai. Manau, kad kiekviena priauga pagal savo sudeima ir pagal savo organizma. As iki nestumo sveriau 50-52 kg. Taip kad nedaug... Tikiuosi leliukas irgi bus nedidukas, o svori po gimdymo numesiu
Per pirma
Sveikos, siai dienai priaugau 9 kg, gydytoja dziaugiasi, kad labai gerai, tai ir man gerai
QUOTE(Vaivita @ 2010 04 12, 09:09) Sveikos, siai dienai priaugau 9 kg, gydytoja dziaugiasi, kad labai gerai, tai ir man gerai man pries pat gimdyma padare echo ir pasake, kad vaikutis bus apie 3300gr, o gime lygiai 4kg
na jau 17 sav ir nieko nepriaugau..kadangi turiu antsvorio ir stengiuosi daug nevalgyti, tai matyt organizmui uztenka..pasiima kiek reikia
Labas
Mums jau beveik 13sav. ir jau turiu +2kg. Is tikro tai turiu saziningai prisipazint, kad valgiau padidintai, nes valgymas apmazindavo bloguma Ziuresim kiek bus kokia 20-ta sav
na as su pirmuoju tai priaugau 20,nors pries tai buvau gana liekna
man prasideda 8 menuo ir tepriaugau 7 kg. pries tai nebuvau is kuduju. gydytoja sako kad visas svoris tai vaikas, placenta ir vandenys. mama jau buvo issigandus, sako visos priauga po 20 kg o tau tik 7, gal kas negerai
O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau... Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta
QUOTE(emely @ 2010 04 16, 10:21) O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau... Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta nenoriu gasdinti,l bet teko girdeti kad jei svoris pradeda kristi paskutinem savaitem nera gerai, reikia greiciau gydytojui pasirodyti
sveikos mamytes, as su pirmu vaikeliu per visa nestuma priaugau tik 8 kg, tai dukryte gime mazyte 2,990 kg. po gimdymo praktiskai neliko nei vieno priaugto gramo. dabar laukiuosi antro vaikiuko, tai ir galima sakyt priaugau nedaug - 10 kg, taciau gydytoja sake tai yra norma
Sveikos,
Mums 35ta savaite, o priaugom apie 16 kg. Nei daug nei mazai. As pries nestuma buvau labai kuda ir gine sake, kad per mazas mano svoris buvo ir pradzioj apie 6 kg turejau priaugti iki normalaus moters svorio QUOTE(gelytean @ 2010 04 17, 18:36) sveikos mamytes, as su pirmu vaikeliu per visa nestuma priaugau tik 8 kg, tai dukryte gime mazyte 2,990 kg. po gimdymo praktiskai neliko nei vieno priaugto gramo. dabar laukiuosi antro vaikiuko, tai ir galima sakyt priaugau nedaug - 10 kg, taciau gydytoja sake tai yra norma o keliu kg startavai ir koks tavo ugis,svajoju nevirsyt 10kg si nestuma,pakolkas visai neblogai einas pradejom 19sav turiu +1kg.
sveriau nebudama nescia 60, kai pastojau per pirma menesi numeciau 3 kg, bet veliau po truputuka priauginejau, is pradziu po 0.5 kg, veliau po 1 kg ir daugiau. dabar svoris 69 kg. as baisiai issipuciau paskutinem dienom, kasdien atrodo vis dideja vaikiukas. valgau ka noriu, ir kiek noriu nebadauju
Turim plius 9.
30 sav +8kg
38 sav prasidejo +7 kg
sveriau 58, mano ugis 151.. gydytoja sako kad nebus didelis beibis (90 % kad mergyte pagal ultra ir kojyčių ilgi ) QUOTE(emely @ 2010 04 16, 10:21) O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau... Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta QUOTE(braskeles @ 2010 04 16, 14:36) nenoriu gasdinti,l bet teko girdeti kad jei svoris pradeda kristi paskutinem savaitem nera gerai, reikia greiciau gydytojui pasirodyti man krito svoris-kai tik išėjau į gimdymo atostogas ir pradėjo kristi,nors teoriškai kaip tik pats augimas turėjo prasidėt QUOTE(Grete123 @ 2010 04 22, 10:11) Pažvelgus į mane su 12 savaičių nėštumų niekam nekilo abejonių, kad Na, dabar, kai turiu jau plius 12,5 kg ir beveik 29 savaites, nežinantys klausia - turbūt jau greit ta diena? Toks įspūdis, kad visi kg į pilvą eina QUOTE(Grete123 @ 2010 04 22, 11:11) Na man tai per viena savaite pilvukas atsikiso. Dar 11sav. ejau i darba su normaliom kelnem, o po sav. jau per liemeni nesusisegiau
mano pilviukui dabar 20 sav. ir turiu + 2 kg
QUOTE(emely @ 2010 04 16, 10:21) O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau... Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta man buvo nukritęs, bet jau pačiom paskutinėm dienom prieš gimdymą 1 kg . Šiaip, jei neseki kasdien svorio, tai labai sunku spręst - gal tą dieną, kai buvo plius 9 buvai gerokai pavalgiusi, gal nesituštinai, gal skysčių daug gėrei o tą dieną, kai svėrei plius 7,5 buvai nevalgius ir pan. Manau, kad reikia susirūpinti, kai nuolat sekdama svorį pastebi, kad jis krenta, o taip karts nuo karto sekant svorį labai sunku pasakyt, todėl geriausia pasirodyt gydytojai, kad pažiūrėtų, nuramintų |