Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštumas ir svoris 2 tema
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Vaivita
na, jei ne pykinimas nestumo metu, nezinociau, ka reiskia buti nesciai, visiskai nepakito veidas, kunas, apart to, kad pilvukas auga, krutine tik siek tiek pastangrejo, maista kaip valgiau, ka megau, taip ir yra iki siol, vis laukiu kokiu nors pokyciu, bet kaip nera taip nera blush2.gif
Inga741
Patarkit ar reiktu jaudintis del to, kad man 15 savaite, bet turiu -4 kg?
Ir taip esu pakankamai smulki, o dar sugebejau numesti 4 kg nestumo metu. Kazkaip stengiuosi valgyti, bet nelabai turiu apetita ir daug maisto nelenda i skrandi...
Ar vertetu nerimauti del to?
susiwelusi
na jei vaikuciui viskas gerai, siaip nusiskundimu sveikata neturi, kraujo tyrimai geri, tai nesuk kolkas perdaug galvos! mirksiukas.gif dar tikrai spesi priaugti! smile.gif
Bluebell
cia visoms taip skirtingai... man tai daug auga. nori nenori...
si nestuma tikiuos bent virs 20 nepriaugt....
blink.gif 4u.gif
Wiva
Sveikutes,
Na as per pirma nestuma priaugau 16kg. Tai man normaliai atrode unsure.gif Siaip valgiau normaliai, bet ne uz du. Po gimdymo buvo like 5kg., bet su laiku ir jie nukrito, ir dar daugiau smile.gif
O dabar jauciu priaugsiu daugiau, nes labai jau apetitas didelis doh.gif Atrodo nenoriu tiek daug valgyti, bet ir susilaikyti negaliu tongue.gif Dabr 13sav. +0,5kg. smile.gif
ligituka
niu kai pirmo laukiausi-sunaus,tai pas mane buvo nerealus apetitas,ir norejosi daugiausiai bulviniu patiekalu,svarbiausiai,kad viskas taip skanu budavo,priaugau 12 kg...o dabar tai ziauru zinokit,nieko nenoriu valgyt,istisai vemiu,ka suvalgau viskas kartu,zodziu silpna,dar kolkas tik 3 men,nieko nepriaugau,bet savijauta,tai siaubinga sad.gif
Vaivita
QUOTE(Inga741 @ 2010 02 10, 17:08)
Patarkit ar reiktu jaudintis del to, kad man 15 savaite, bet turiu -4 kg?
Ir taip esu pakankamai smulki, o dar sugebejau numesti 4 kg nestumo metu. Kazkaip stengiuosi valgyti, bet nelabai turiu apetita ir daug maisto nelenda i skrandi...
Ar vertetu nerimauti del to?
*

aisku, kad neverta jaudintis, pritariu, kad jei visi tyrimai geri, tai nera cia ko pergyventi, tik, kad pati gal silpna jautiesi, man irgi taip buvo, netekau gal 5kg, o nuo kokios 20-21 sav viskas pradejo gereti, akyse svieseti ir po truputi priaugineti numestas svoris, sekmes tau ir tavo pilvelio gyventojui (jis tikrai gauna maisto medziagu, kiek jam reikia, nors tu ir nedaug valgai)
Inga741
Aciu mergaites uz atsakymus smile.gif tikiuosi viskas bus gerai, aisku apie silpnuma tai gerai pastebejot. Silpnumas tai labai kankina... Na bet matyt organizmas tiesiog sunkiau prisitaiko prie nestumo. Kai pripras viskas susitvarkys smile.gif
bfv403
Man zinok lygiai tas pats, 12 sav, o svoris sumazejo 5 kg. Vemiu po 2-3 kartus per diena. Gulejau kelias dienas ligonineje tai visi tyrimai idealus, tai lasaliniu gavau, kad sustipreciau, nes nusilpusi jauciausi, o dar vemimas su kraujuku prasidejo, tai isvada, kad nuo dazno vemimo tampymo stemples ktaujagysle galejo itrukti ir tiek. Nium ziuresim kaip toliau bus.. 4u.gif
Vaivita
QUOTE(bfv403 @ 2010 02 13, 12:16)
Man zinok lygiai tas pats, 12 sav, o svoris sumazejo 5 kg. Vemiu po 2-3 kartus per diena. Gulejau kelias dienas ligonineje tai visi tyrimai idealus, tai lasaliniu gavau, kad sustipreciau, nes nusilpusi jauciausi, o dar vemimas su kraujuku prasidejo, tai isvada, kad nuo dazno vemimo tampymo stemples ktaujagysle galejo itrukti ir tiek. Nium ziuresim kaip toliau bus.. 4u.gif
*

aha, pazistamas jausmas, jau dabar galiu syspotis, nors su vemimu nezinau, kazkaip kuo daugiau skysciu gerkit, kad nesitasytumet labai, nes man lygiai triju menesiu placenta atplyso nuo gimdos sieneles, kraujuoti pradejau, ligoninej pragulejau ir viena is priezasciu buvo del dazno vemimo ( kita del lytiniu santykiu), bet virsuj ne apacioj plyso, ai del santykiu cia tik viena i versiju. tai va, stenkites, kad kuo maziau tampytusi visi organai, nes per ta laika kol man priaugo vel placenta (mazdaug menuo laiko), tai galvojau isprotesiu, kol viskas issivale, ejo juodas kraujas, vis reikejo tikrinis ar kudikis gyvas, brrrr blink.gif

Sekmes jums, nepykit, jei per daug prigasdinau blush2.gif
L'aurora
QUOTE(bfv403 @ 2010 02 13, 12:16)
*

per pirmaji trimestra daug kurios numeta svorio, nes vaikutis auga dar labai is leto ir svorio labai mazai priauga, o be to daug kam nuo pykinimu ir veminmu gali sumazet.
Veneraa
Nu va man jau 30 savaiteliu ir jau priaugau 7kg, nors ant manes visai nesimato. Kai buvo 10 savaiciu tai buvau numetus 3kg. bet tie 7kg greit priaugo:)
Noe
4u.gif
paske87
na man tai dar tik 12-13 savaiteliu,bet svoris neauga visiskai...biski nerimas ima... g.gif
niurzga123
QUOTE(paske87 @ 2010 03 06, 21:11)
na man tai dar tik 12-13 savaiteliu,bet svoris neauga visiskai...biski nerimas ima...  g.gif
*

neverta nerimauti. tai yra normalu. per pirma trimestra visiskai nepriaugti svorio (ar netgi ji numesti) yra normalu. vat reiketu susirupint, jei jau butum 5 kg priaugus per 12 savaiteliu mirksiukas.gif
mums irgi taip is pradziu buvo, bet nuo 4-5 men pradejo svoris augti pamazu. dabar jau turiu 29 savaites ir +6,5 kg blush2.gif
paske87
QUOTE(niurzga123 @ 2010 03 07, 22:23)
neverta nerimauti. tai yra normalu. per pirma trimestra visiskai nepriaugti svorio (ar netgi ji numesti) yra normalu. vat reiketu susirupint, jei jau butum 5 kg priaugus per 12 savaiteliu  mirksiukas.gif
mums irgi taip is pradziu buvo, bet nuo 4-5 men pradejo svoris augti pamazu. dabar jau turiu 29 savaites ir +6,5 kg  blush2.gif
*

aciu 4u.gif tikrai nuraminai. smile.gif na tai dabar mum belieka laukti kada prades augti svoris smile.gif
Tutti
Na man irgi 16 savaičių, tai svoris dar stovi vietoj, o galvojau kai pastosiu iškart kaip dėsiu pūstis, jau spėjau prisipirkt per didelių rūbų doh.gif nu bet gal dar prireiks smile.gif
Migdole
QUOTE(ligituka @ 2010 02 11, 22:48)
niu kai pirmo laukiausi-sunaus,tai pas mane buvo nerealus apetitas,ir norejosi daugiausiai bulviniu patiekalu,svarbiausiai,kad viskas taip skanu budavo,priaugau 12 kg...o dabar tai ziauru zinokit,nieko nenoriu valgyt,istisai vemiu,ka suvalgau viskas kartu,zodziu silpna,dar kolkas tik 3 men,nieko nepriaugau,bet savijauta,tai siaubinga sad.gif
*

O as per antra nestuma kaip pamegau bulvytes doh.gif vajei vajei, net gydytoja juokiasi blush2.gif sako, kad mamos paprastai per antra nestuma labai pasisaugoja, riboja maista. O pas mus kazkaip atvirksciai blink.gif Per pirma nestuma prieaugom +12kg. Po to ju atsikratem. O per si jau +5 doh.gif o dar tik 18sav
Spindi*
Mums 20 savaiciu su +, na kolkas -1kg kazkur unsure.gif buvo streso, bet pasidarem echo, pasirodo mano vaikiukas ten netgi burbuliukas kaip sakant thumbup.gif tai dabar esu patenkinta, kad daug nepriaugu, nes teks isnesioti buza beveik visa vasara nestuke.gif , o tai manau pareikalaus jegu, tai bent tikiuos daug svorio nepriaugti, nes jau ir dabar sunkoka, pilvas labai didelis nestuke.gif rolleyes.gif
čiaudanti bitė
Pirmo ir antro nėštumo metu priaugus buvau apie 13kg, bet nuo 7 iki 16 sav labai pykindavo ir svoris išpradžių krisdavo, šį kartą pykinimų nebuvo taigi dabar 24 savaitės ir jau +7kg doh.gif oi ridensiuos birželį lotuliukas.gif doh.gif
vuolia
O man jau baugu - nors tik 2 men, bet mano tooooks apetitas, vaje vaje - tiesiog nenustoju valgiusi (gal del to, kad kiek pagereja blogumas privalgius..). Su pirmu priaugau 11, ale po gimdymo nukrito 17, bet ir apetito tokio neturejau. Brr smile.gif
avilinka
As per visa nestuma priaugau lygiai 25kg, po gimdymo praejus ~2-3men nukrito 21kg, o 4kg taip ir liko su manim biggrin.gif , bet as nepergyvenu,man butent ju ir truko,nes buvau per liesa ax.gif
Braske GF
Mumsu jau 14sav kolkas dar -0,5kg. Sveriuosi kiekviena diena ryte ir vakare ax.gif
svarstykles vis t pati rodo smile.gif nors man paciai atrodo , kad istinau kaip reikiant doh.gif
kinga33
Sveikutes,
man 23 savaite, iki siol nukrito svoris -2.5kg
Labai aisku dziaugiuosi ir ne kiek nepergyvenu, nes tyrimai visi tfu tfu tfu puikus, pilvukas auga, nestuke.gif tiesiog visus riebaliukus mano ima sau!
Tai ir saunu,nes ir taip to svorio per daug yra. blush2.gif
Balabolka
Sveikos,

mums 34ta savaite o priaugau jau 14,6 kg, na beveik 15 kg. Nera labai daug ir nera tikrai mazai. Manau, kad kiekviena priauga pagal savo sudeima ir pagal savo organizma. As iki nestumo sveriau 50-52 kg. Taip kad nedaug... Tikiuosi leliukas irgi bus nedidukas, o svori po gimdymo numesiu smile.gif
Mamyte_Ausryte
Per pirma nestuke.gif priaugau +32, bet svoris nukrito greitai, per pirma men apie 20kg ir like dar per pusmeti. Dabar laukiuos antro, mums jau 17sav o turiu +2, tai manau sikart jau proto ribose tas mano prieaugis bus ax.gif
Vaivita
Sveikos, siai dienai priaugau 9 kg, gydytoja dziaugiasi, kad labai gerai, tai ir man gerai smile.gif Nei nugaros skausmu, nei koju tinimo, lelyte maza, bet as ir nenoriu giganto gimdyti ir taip baiminausi, kad bus didelis, nes mes su vyru auksti ir labai dideli gimem smile.gif bet kas cia zino, per paskutini menesi gali isaugti smile.gif
Mamyte_Ausryte
QUOTE(Vaivita @ 2010 04 12, 09:09)
Sveikos, siai dienai priaugau 9 kg, gydytoja dziaugiasi, kad labai gerai, tai ir man gerai smile.gif  Nei nugaros skausmu, nei koju tinimo, lelyte maza, bet as ir nenoriu giganto gimdyti ir taip baiminausi, kad bus didelis, nes mes su vyru auksti ir labai dideli gimem smile.gif bet kas cia zino, per paskutini menesi gali isaugti smile.gif
*

man pries pat gimdyma padare echo ir pasake, kad vaikutis bus apie 3300gr, o gime lygiai 4kg ax.gif
maza saulyte
na jau 17 sav ir nieko nepriaugau..kadangi turiu antsvorio ir stengiuosi daug nevalgyti, tai matyt organizmui uztenka..pasiima kiek reikia smile.gif
pepilota
Labas 4u.gif sakau ir man jau gal reikia cia prisistatyt ax.gif

Mums jau beveik 13sav. ir jau turiu +2kg. Is tikro tai turiu saziningai prisipazint, kad valgiau padidintai, nes valgymas apmazindavo bloguma doh.gif Dabar aciu dievui viskas baigesi ir tikiuosi, kad svoris augs tik pilvuko saskaita, nes dabar tai akivaizdu, kad du tokiu mazu nestumu tikrai ne pilvukas sveria tongue.gif
Ziuresim kiek bus kokia 20-ta sav g.gif
sandrike08
na as su pirmuoju tai priaugau 20,nors pries tai buvau gana liekna ax.gif ,valgiau ka norejau ir kada norejau,dabar truputi kitaip prisiziuriu manau kad nepasikartos tas pats,nes jau labai sunkiai jie krenta doh.gif
pelargonijA.
man prasideda 8 menuo ir tepriaugau 7 kg. pries tai nebuvau is kuduju. gydytoja sako kad visas svoris tai vaikas, placenta ir vandenys. mama jau buvo issigandus, sako visos priauga po 20 kg o tau tik 7, gal kas negerai
emely
O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau... Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta g.gif
braskeles
QUOTE(emely @ 2010 04 16, 10:21)
O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau...  Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta g.gif
*

nenoriu gasdinti,l bet teko girdeti kad jei svoris pradeda kristi paskutinem savaitem nera gerai, reikia greiciau gydytojui pasirodyti g.gif 4u.gif
paske87
na mum 19 savaiteliu,o svorio visai nepriaugau.dabar jis yra toks kaip pries pastojant.buvo siek tiek nerimo,kad neuaga svoris,bet kai padare echo ir pasake kad maziukas yra pakankamai didelis tai nusiraminau smile.gif svarbu maziukas auga ir jam viskas gerai,o mum tas svoris nera butinas 4u.gif

user posted image
gelytean
sveikos mamytes, as su pirmu vaikeliu per visa nestuma priaugau tik 8 kg, tai dukryte gime mazyte 2,990 kg. po gimdymo praktiskai neliko nei vieno priaugto gramo. dabar laukiuosi antro vaikiuko, tai ir galima sakyt priaugau nedaug - 10 kg, taciau gydytoja sake tai yra norma smile.gif vat mano dvi drauges per nestuma buvo priaugusios po 25 kg, tai vienai baigia atsistatyti buves svoris, o kitai deja paliko 10 nelaiminguju doh.gif na kiekvienai juk skirtingai smile.gif
Balabolka
Sveikos,

Mums 35ta savaite, o priaugom apie 16 kg. Nei daug nei mazai. As pries nestuma buvau labai kuda ir gine sake, kad per mazas mano svoris buvo ir pradzioj apie 6 kg turejau priaugti iki normalaus moters svorio smile.gif taigi manau, kad nebaisiai ir priaugau, nes vaikiukas tai nedidukas kolkas smile.gif
dvynuke85
QUOTE(gelytean @ 2010 04 17, 18:36)
sveikos mamytes, as su pirmu vaikeliu per visa nestuma priaugau tik 8 kg, tai dukryte gime mazyte 2,990 kg. po gimdymo praktiskai neliko nei vieno priaugto gramo. dabar laukiuosi antro vaikiuko, tai ir galima sakyt priaugau nedaug - 10 kg, taciau gydytoja sake tai yra norma smile.gif vat mano dvi drauges per nestuma buvo priaugusios po 25 kg, tai vienai baigia atsistatyti buves svoris, o kitai deja paliko 10 nelaiminguju doh.gif na kiekvienai juk skirtingai smile.gif
*

o keliu kg startavai ir koks tavo ugis,svajoju nevirsyt 10kg si nestuma,pakolkas visai neblogai einas pradejom 19sav turiu +1kg.
gelytean
sveriau nebudama nescia 60, kai pastojau per pirma menesi numeciau 3 kg, bet veliau po truputuka priauginejau, is pradziu po 0.5 kg, veliau po 1 kg ir daugiau. dabar svoris 69 kg. as baisiai issipuciau paskutinem dienom, kasdien atrodo vis dideja vaikiukas. valgau ka noriu, ir kiek noriu nebadauju schmoll.gif na cia priklauso nuo kiekvieno zmogaus organizmo medziagu apykaitos as manau g.gif beja mano ugis 1.65
ambre
Turim plius 9. smile.gif
čiaudanti bitė
30 sav +8kg
Nightmoon
38 sav prasidejo +7 kg

sveriau 58, mano ugis 151.. gydytoja sako kad nebus didelis beibis (90 % kad mergyte pagal ultra ir kojyčių ilgi )thumbup.gif nestuke.gif Na bet svarbiausia sveikas
Grete123
QUOTE(Vai2te26 @ 2008 10 19, 13:52)
Man 13 savaiciu ir jau +3kg
*

Mum taip pat 13, bet dar nei gramo nepriaugom, bet gal del to, kad pirmas nestumas g.gif
freza80
QUOTE(Grete123 @ 2010 04 22, 09:20)
Mum taip pat 13, bet dar nei gramo nepriaugom, bet gal del to, kad pirmas nestumas g.gif
*

Nemanau, kad nuo to priklauso g.gif aš taip pat, kai buvo 12 savaičių, buvau jau priaugus plius 2,5 kg ax.gif
Grete123
QUOTE(freza80 @ 2010 04 22, 10:04)
Nemanau, kad nuo to priklauso g.gif  aš taip pat, kai buvo 12 savaičių, buvau jau priaugus plius 2,5 kg ax.gif
*

o pilvukas kada jau pradejo dygti? nes mum dar niekas nepakito rolleyes.gif
ulyja
O gal kam teko susidurti su krentanciu svoriu? 31 savaite buvau priaugus 9 kg, o po pusantros savaites liko tik 7.5? Valgau tikrai ne maziau...  Kaip manot, ar cia normalu? pas daktara po savaites tik numatyta g.gif
*

QUOTE(braskeles @ 2010 04 16, 14:36)
nenoriu gasdinti,l bet teko girdeti kad jei svoris pradeda kristi paskutinem savaitem nera gerai, reikia greiciau gydytojui pasirodyti  g.gif  4u.gif
*

man krito svoris-kai tik išėjau į gimdymo atostogas ir pradėjo kristi,nors teoriškai kaip tik pats augimas turėjo prasidėt smile.gif .gydytoja sakė kad nieko tokio,gimė 3500 lialius smile.gif
freza80
QUOTE(Grete123 @ 2010 04 22, 10:11)
o pilvukas kada jau pradejo dygti? nes mum dar niekas nepakito  rolleyes.gif
*

Pažvelgus į mane su 12 savaičių nėštumų niekam nekilo abejonių, kad nestuke.gif Šeimos gydytoja juokavo, kad pati su tokiu pilvu tik penktą mėnesį pradėjo vaikščioti ax.gif

Na, dabar, kai turiu jau plius 12,5 kg ir beveik 29 savaites, nežinantys klausia - turbūt jau greit ta diena? blush2.gif Ir nustemba, kad gimdysiu tik liepą. Net vyras juokėsi, kai vakar pardavėja, pažįstanti mus iš matymo, pamatė vyrą su tortu (tėvuko gimtadieniui tongue.gif ) sako: "Tai tortas turbūt mamytei gimdymo proga, ane... smile.gif ".

Toks įspūdis, kad visi kg į pilvą eina nestuke.gif Ir tik pora pasiskirstė ant krūtinės/užpakalio ax.gif
pepilota
QUOTE(Grete123 @ 2010 04 22, 11:11)
o pilvukas kada jau pradejo dygti? nes mum dar niekas nepakito  rolleyes.gif
*

Na man tai per viena savaite pilvukas atsikiso. Dar 11sav. ejau i darba su normaliom kelnem, o po sav. jau per liemeni nesusisegiau smile.gif Bet as manau, kad cia del mano figuros tipo. Esu moterisko sudejimo - klubai apvalesni, o liemuo lieknas ir plokscias pilvas. Tai kai pilvukas vos pradejo atsikist, jau i savo kelnes pradejau netilpt. Dabar vaikstau su nestuminem kelnem ir kaifuoju thumbup.gif Nors nezinnatys niekada nepasakytu, kad esu nestuke.gif , bet man labai patogu tongue.gif
ugne23
mano pilviukui dabar 20 sav. ir turiu + 2 kg 4u.gif su pirmuoju sunum priaugau 18 kg tikiuos si tiek jau nebus rolleyes.gif
muvija
*

man buvo nukritęs, bet jau pačiom paskutinėm dienom prieš gimdymą 1 kg . Šiaip, jei neseki kasdien svorio, tai labai sunku spręst - gal tą dieną, kai buvo plius 9 buvai gerokai pavalgiusi, gal nesituštinai, gal skysčių daug gėrei o tą dieną, kai svėrei plius 7,5 buvai nevalgius ir pan. Manau, kad reikia susirūpinti, kai nuolat sekdama svorį pastebi, kad jis krenta, o taip karts nuo karto sekant svorį labai sunku pasakyt, todėl geriausia pasirodyt gydytojai, kad pažiūrėtų, nuramintų 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.